Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Historisk dag for Roforeningen KVIK - Tine Aabye bliver KVIKs første kvindelige formand

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
Da Roforeningen KVIK onsdag aften afviklede sin generalforsamling, var der på forhånd lagt op til en historisk en af slagsen.
Således blev Tine Aabye valgt, som formand, og det er første gang i KVIKs 151-årige historie, at en kvinde overtager rorlinerne.
Picture
Tine Aabye, 54, er nyvalgt formand i Nordens ældste roklub. Foto Mette Bacher
Picture
I 2016 kunne Roforeningen KVIK fejre 150 flotte år, og i alle årene har det været mænd, der har taget sig af formandsposten, men i 2018 begynder en ny epoke, hvor Tine Aabye nu er KVIKs første kvindelige formand. Foto Mette Bacher
Tine Aabye blev valgt til formandsposten efter Frederik Østerberg. Den nye formand - forkvinde - er ydmyg over for opgaven, fortæller hun i telefonen, da roinfo.dk, kontakter hende for en kommentar.
- Det er på én gang ærefuldt og skræmmende. Alene tanken om, at det er Nordens ældste roklub, gør det til noget ganske særligt, men er også en helt ny situation for mig, fortæller Tine Aabye til roinfo.dk.

- Bestyrelsen spurgte mig i efteråret, om det kunne være noget for mig, og jeg var også til en jobsamtale med bestyrelsen, siger Tine Aabye med et smil. Og derefter gik tiden med at overveje det ganske nøje. Jeg har i forvejen et godt job, som også kræver en hel del, men hvorfor ikke prøve det, så jeg sagde ja tak, siger Tine Aabye, der blev valgt uden modkandidater.


Fokusområder
Den nye formand har naturligvis tænkt over, hvad nogle af de største mærkesager vil være for hende.
- Det gælder at holde fokus på at fastholde medlemmerne. Vi har fået mange nye medlemmer de seneste år, men vi skal også helst have det sådan, at de kommer til at holde så meget af at være i KVIK, at de bliver, siger hun.
Roforeningen har altid været begunstiget af ungdomsroere, og i disse år har KVIK mange unge roere, som der bliver taget særligt af. - Min drøm er naturligvis at få Ungdomsafdelingen til at vokse, det er jo her, KVIKs fremtid er sikret, siger Tine Aabye, hvis ene søn, Jeppe, i 3 år også har været medlem af KVIK, og roet kaproning, men lige nu koncentrerer sig om sin skole også.
Picture
De kvindelige kaproere i KVIK har i en længere årrække domineret på kaproningsbanerne, og det vidner flere mesterskabsplaketter om på væggen i KVIK. Foto Mette Bacher
Tine Aabye begyndte at ro i KVIK i slutningen af 1970´erne, hvor hun kom med til junior-VM. I alt er det blevet til VM-deltagelse fire gange, og de to af gangene var hun med i LW2X med først: Mette Bloch, og derefter Birgitte Hanel. Med Birgitte blev det til en 5. plads ved VM, erindrer Tine.

Derefter stod den på pause fra roningen, og det i flere år, men for få år siden vendte Tine Aabye tilbage, og stemplede ind i Langdistancekaproernes verden, hvor det er blevet til flere flotte resultater, mens coastalroningen i 4X+ for alvor har fået tag i den tidligere elitekaproer, der netop kan udnytte sin gode teknik med to årer, som dengang det hed VM for snart 30 år siden.
Picture
Siden Tine Aabys tilbagevenden i KVIK, er det blevet til flere flotte langdistanceresultater med Ulla Jacobsen og Torill Lindebjerg. Foto Mette Bacher
Picture
Coastalroning hitter i KVIK - og hos den nye forkvinde. Her er Tine Aabye, i midten, på vej i Københavns Sydhavn m. Torill Lindebjerg, der stroker. Torill er også tidligere landsholdsroer, bag Tine er det Kim Dalby og på plads 1: Ulla Eriksen. Det er Mark van Herk, der styrer. Foto Mette Bacher
Picture
Tine Aabye, i midten, med det mandskab, hun var til VM i coastal med. Fv. Toril Lindebjerg, Ulla Eriksen, Kim Dalby, og styrmand: Mikkel Bæch Pedersen. Foto Mette Bacher
I 2017 deltog Tine, sammen med sine klubkammerater, for første gang ved VM i coastal, og der er ingen tvivl om, at KVIKs nye formand fortsætter med at ro både LD og coastal.

Tine Aabyes far, Finn, overværede onsdagens generalforsamlingen i KVIK, og kunne efterfølgende med stolthed ønske sin datter tillykke med hvervet, som formand. Finn Aabye har selv for år tilbage været formand for Roforeningen i årene: 1970-1973. Og før ham, Finns onkel, Axel Hansen, i 1961.
Picture
Tines far, Finn Aabye, døber en flunkende ny 2-åres inrigger ved Roforeningen KVIKs 150 års jubilæumsdag i 2016. Foto Mette Bacher
Tines storesøster, Lotte, var i et par år også med i kaproningsafdelingen, hvor hun var styrmand på KVIKs første pige dobbeltfirer, der markerede sig godt og grundigt på robanerne i 1975.

Til hverdag er 54-årige Tine Aabye chefingeniør  i forsikringsbranchen, og bor med sin mand og deres to sønner på Østerbro, ikke langt fra Roforeningen KVIK i Strandvænget.

Roforeningen KVIK, er den anden af de ældste roklubber i København, der får kvindelig formand. Naboen til den ene side, Roklubben SKJOLD, har i flere omgange haft kvindelige formænd i de senere års bestyrelser. Indtil videre har naboen på den anden side af KVIK, Danske Studenters Roklub, og Københavns Roklub i Sydhavnen, ikke haft kvinder på formandsposterne - endnu…









Forrygende flotte fynske mesterskaber - stor reportage

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Britta Densen, Birgit Kay, Leif Thygesen og Mette Bacher

Der er gået 20 år, siden Åbne Fynske Mesterskaber blev afholdt for første gang, og det under beskedne forhold i selve Middelfart Roklub. I løbet af de første år udviklede stævnet sig, og det flyttede til Vestre Skoles Multisal, og siden til heldagsskolen i Aulby, hvor det nu permanent er stedet for Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning. Denne gang blev indendørsregattaen afholdt for 21. gang, og det med deltagelse af roere fra Fyn, Jylland, Sjælland og København.
Picture
Ergometrene var linet flot op, så alle tilskuere kunne få et fuldt overblik over deltagerne, hvis der var finaler, hvor der var fuldt hus - eller næsten. Foto Britta Densen
Stævnet var velbesøgt, og der var mange tilskuere, fortæller gæster og arrangører efter lørdagens ergometerregatta, der fandt sted i Middelfart.
Stemningen var helt i top, denne vinterkolde lørdag, hvor ergometrenes svinghjul holdt deltagere og tilskuere oppe i de helt høje nagler.
Og for mange af roerne, har den seneste uges hårde frost helt automatisk været årsag til, at vintertræningen på vandet er droppet, og så gælder det de alternative muligheder, hvor det så småt er tid for skøjteløb, mens ergometret pt. er det bedste alternativ til roning på vandet.

Derfor var deltagerne i absolut top-ergoform, da de indtog sportshallen i Middelfart denne første lørdag i marts.

- Der er altid lidt nerver på lige inden, man holder så stort et arrangement, og lidt sygdom i arrangørgruppen gjorde også sit til, at det blev lidt spændende forinden. Men alt klappede heldigvis fint, og det er mit indtryk, at deltagertallet ligner det pæne tal, vi var oppe på i 2017, fortæller Claus Rützou, der er kaproningsansvarlig i Middelfart Roklub.
Picture
Der var tænkt på det hele, og ind imellem finalerne kunne tilskuere og deltagere sætte sig til bordene, enten for at få en snak, slappe af, eller nyde lidt spiseligt til ganen. Foto Britta Densen
- Vi kunne fornemme, at der kom deltagere fra andre klubber, end de sædvanlige, og det var rigtigt rart at konstatere, siger Rützou.
For klubfotograf: Birgit Kay, er det også en stor oplevelse. Det er første gang, jeg overværer Fynske Mesterskaber, som nu har været afholdt 21 gange, siger Birgit til roinfo.dk. - Der var en fantastisk stemning, og folk virkede glade og bakkede flot op om mesterskaberne, slutter Birgit Kay.
Dagen blev rundet af med en forrygende holdkap, hvor hele 18 hold var tilmeldt.
Picture
Som det tydeligt kan ses i billedet, var mange mødt frem, da det for alvor gik løs fra dagens første start. Foto Britta Densen
De yngste lagde for
Tre friske drenge indledte dagens mesterskaber med en forrygende indsats to minutter, hvor det gjaldt om at ro flest meter.
- Det er sjovt at se de purunge være med, for sikke en forskel, der er på dem, ikke mindst, når det drejer sig om staturen, hvor nogle af drengene er utroligt høje, i forhold til modstanderne, siger tilskuer, Britta Densen, der lagde vejen forbi Fynske Mesterskaber, og overværede de første løb.
- Der var lidt problemer med lydanlægget i starten, men Reiner Modest gjorde det glimrende, som speaker, fortæller Britta Densen til Roinfo.dk
Første løb blev vundet af Bertil Høier fra Nyborg Roklub med hele 321 meter, hvor Thorleif Østergaard Martensen, Københavns Roklub, blev noteret for 271 meter og erobrede andenpladsen blot 21 meter foran Tissø Roklubs Nicky Olsen. Sådan ser det ud ifølge resultatlisten, som roinfo har nærstuderet ganske nøje, men det forlyder, at der er fejl i resultaterne i dagens første løb, da deltagerne har roet længere, end det oplyste. Derfor afventer roinfo.dk, at arrangørerne retter resultaterne af første finale til.
Picture
De to unge knejter fra hhv. Nyborg og Tissø Roklub, lagde for, sammen med en roer fra Københavns Roklub, der ikke er med i billedet. Foto Britta Densen
Martensen er tredje generation af en ganske ihærdig kaproerfamilie i Københavns Roklub, hvor farmand, der oprindeligt kommer fra Vestervig Roklub, Kristian Østergaard Martensen, er tidligere Danmarksmester i M1X - og det skete senest ved DM i Maribo i 2008. Nu er næste generation godt på vej.
Picture
Dansk ronings fremtid er: fv. Nicky, Bertil og Thorleif. Foto Britta Densen
Drenge junior D
Blot to drenge til start her, men fra hver sin landsdel af Danmark. Og når det skulle være, så blev det en sand gyser. Således førte Christian Logan fra Randers finalen det første minut, hvor Magnus Mainz fra Rødvig Roklub blot var en sølle meter efter Logan. Efter halvandet minut er føringen blot 2 meter, men i mål kom Rødvig-roeren først, og vandt med 429 meter og Logan roede: 414 meter.

I piger junior C årgang 2004, skulle der ros fire minutter, og her mødte tre til start.
Dejligt var det at se besøg fra Sønderborg Roklub, og sørme om ikke Anna Nyegaard Jensen herfra satte sig på løbet fra første tag og tordnede sikkert i mål med 1020 meter. På 2. Pladsen: Frederikke Munch, Rødvig Roklub: 998 meter, og Pi Goslar, Odder Roklub blev treer: 946 meter.
Drenge junior c - 2004 - 4min
Et velbesøgt felt med otte deltagere. Det er Oliver Kroløkke fra Kerteminde, der får flest meter med hjem efter det første minut, men derefter er det Mads Kirstein fra Kolding, der tager sig af føringen, og holder den over de resterende tre minutter. Sådan bliver det også i mål, hvor Sønderborgs Henrik Sørensen indtager 3. Pladsen. Derefter er det Tissø I, Tissø II, Randers, og Rødvig, der kommer ind på de efterfølgende placeringer.
Picture
Der fyres op under kedlerne i drengenes klasser. Foto Britta Densen
Picture
Fv. Henrik, Mads og Oliver efter en flot præstation i drenge junior C. Foto Birgit Kay
De efterfølgende finaler kommer til at foregå over distancer, og pigerne i junior B lægger ud med 1500 meter. Maja Klitgaard, Silkeborg Roklub er suveræn i aldersklassen 2003, og vinder over Trine Leitzke fra Odder. Blot en pige er til start for årgang 2002, og Katrine Jepsen, Tissø Roklub vinder let og ubesværet denne klasse.
Picture
Roere fra nær og fjern deltog i pigernes finale, Og de kom fra Silkeborg, Odder og Tissø, bl.a.
Picture
Katrine Jepsen, Tissø Roklub. Foto Birgit Kay
Drenge junior B årgang 2003 - 1500 meter
Også her er der pænt besøg med hele otte deltagere. Men det bliver Odder Roklubs Anton Østergaard-Clausen, der sætter sig uimodståeligt på denne finale og vinder i 5.00.6 over Silkeborgs Max Røgild: 5.11.2. På 3.pladsen Odense Roklubs Frederik Markvardsen: 5.22.4, derefter er det Sønderborg, Kerteminde, Randers, Kerteminde og Kerteminde III.
Tre drenge til start i klassen 2002, hvor Rødvigs Patrick Klestrup vinder suverænt over Kertemindes Johan Wagner, mens Kertemindes Olav Rosendal bliver nummer tre.
Silkeborg Roklubs Magnus Kleist er ene anmeldt i sin klasse: 2001, og vinder uden kamp.
Picture
Fv. Frederik, Odense Roklub, Anton fra Odder og Max fra Silkeborg. Foto Birgit Kay
Kvinder, åben klasse
Odense Roklub står altid skarpt, når det drejer sig om kvindelige kaproere, således også denne lørdag i Middelfart, hvor Elisabeth Kaalund Keller, tager sig sikkert af 1. Pladsen i kvindernes åbne klasse over 2000 meter. 7.34.2 bliver Kellers sluttid. Klubkammeraten: Ellen Nydal Eide bliver toer: 8.05.1. Keller slog også til ved Danmarksmesterskaberne i ergo i Gladsaxe i januar, og er blandt de dygtige Uni-roere, som Odense Roklub har fået stor succes med.
Seje Elisabeth er, ifølge sin FB-profil, også værnepligtig i Garderhusarregimentets Hesteskadron. Sådan!
Men den stærke Odense-roer får hård kamp fra en uventet kant, idet Danske Studenters Roklub har sendt letvægteren: Sara Lena Josefin Engberg til Middelfart, der hele vejen igennem finalen lægger sig lige efter Elisabeth, hvor forskellen blot er 1 godt sekund i Odenseanerens favør.
Engberg vinder letvægtsklassen i 7.35.8 over Nadine Brueckmann fra Odense: 8.11.2. Sara fra DSR har i 2017 roet inrigger, og mødte frem til DM på kortbane, hvor det blev til en 2. Plads.

Picture
Elisabeth Kaalund Keller, Odense Roklub, ses her ved DM i ergometerroning i Gladsaxe Sportshal for godt en måned siden. Arkivfoto: Mette Bacher
Herre senior A
I mændenes åbne klasse, så man et godt og velspækket blandet felt af outriggerroere, uniroere og coastalroere.
Men ingen kunne hamle op med DSRs Michael Borg, der er en ganske habil coastalroer, og i øvrigt stillede op for Malta, da der blev afholdt coastal-VM for ½ års tid siden. Studenterroeren susede i mål i ensom majestæt ved Fynske Mesterskaber, og knap 22 sekunder efter på en 2. Plads blev det Rasmus Nykjær Brejnrod fra Odense, mens klubkammerat Søren Gam tog bronze. Endnu to roere fra Odense var med og tog de efterfølgende placeringer, mens KVIKs Mark van Herk, der også gør det godt i coastalklasserne, blev nummer 6.
I letvægt roede Odense Roklubs Rob Hogan en flot finale, og tidsmæssigt ville hans tid have rakt til en 2. Plads i den åbne klasse. På 2. Pladsen i letvægt kom Tais Bjerregaard fra DSR.
Picture
Michael Borg, Danske Studenters Roklub,. Arkivfoto: Mette Bacher
Picture
Mark Van Herk, Roforeningen KVIK, Arkivfoto: Mette Bacher
Kvindernes mastersklasse
Odense Roklub har Camilla Roed Hollensen til start i klassen 30-39 år, som hun vinder sikkert, da ingen andre stiller op her.

Dame 40-49 år
Vejle Roklubs formand, og tidligere næstformand i DFfR (indtil for kort tid siden), Birgit Bech Jensen tager sig af sejren i denne klasse over Lise Illum Madsen fra Odder Roklub. Men Vejles Birgitte Busk Mikkelsen er ellers det meste af vejen placeret på en 2. Plads, men taber terræn på de sidste 250 meter, og bliver nummer tre. Lene Faxe Hansen, dygtig coastalroer fra Aarhus Roklub, bliver nummer fire. I letvægt er Nyborg Roklubs Dóra Remenyik ene anmeldt og ror en flot finale, hvor hun tidsmæssigt ville have roet sig ind på 2. Pladsen i den åbne klasse.
Uovervindelige Charlotte
Men dagens hurtigste kvinde i mastersklassen er Charlotte Buchwaldt fra Nyborg Roklub, der også altid er god for topresultater i Langdistancekaproning. Hun vinder sikkert i sin klasse: Dame 50-59 år - og tiden for de 1000 meter er: 3.45.4, som er dagens bedste tid hos kvinderne i masters. På 2. Pladsen er det Middelfart Roklub med Susanne Grønnehave Morgensen, og på tredjepladsen Nyborg Roklubs Annette Dybdahl Poulsen.

Strib Ro- og Kajakklub har to gange Tina med, hvor Tina Madsen bliver nummer fire og Tina Larsen nummer fem.

Når der afholdes Danmarksmesterskaber i ergo, er der ikke mange med i kvindernes ældste klasser, men denne lørdag møder man Kertemindes Hanne Christiansen, der vinder i 60-69 år over Ulla Nees fra Odder Roklub. I klassen 70 år går sejren til Bornik Nielsen fra Strib.

Mastersklasser for herrer
Picture
Charlotte Buchwaldt, Nyborg Roklub. Arkivfoto: Leif Thygesen
Picture
Utrættelige Birthe Madsen, der både har fejret 50 års medlemskab af Middelfart Roklub, og det er også blevet til næsten 40 år, som kasserer, mens Birthe ligeledes i en periode har været formand, overrakte mange ædle medaljer og flotte sponsorgaver til roerne på podiet. Birthe Madsen har været med til det, lige siden Fynske Mesterskabers første start for 21 år siden. Her er det præmier til Jan Olsen, Rødvig, og Carsten Vikkelsøe, Odense. Foto: Birgit Kay

Masters 40+
Sejr til Rødvig Roklubs Jan Olsen over Carsten Vikkelsøe fra Odense Roklub.

50+
Langdistancekaproer Brian Sørensen, Nyborg Roklub, viser klasse i mændenes 50+ og vinder sikkert over Henrik Bach Poulsen fra Aarhus Kano- og Kajakklub. 3. Pladsen går til Michael Magill fra Vejle Roklub. To roere fra Strib bliver nummer fire og fem, og DSR tager 6. Pladsen.

I mændenes mastersklasse 50-59 år, letvægt, holder Nyborg Roklubs to deltagere klubkaproning. Sejr til Michael Christensen over Peter Rasmussen.

I klassen 60-69 år er Per Amby, Odder Roklub, som vanlig i særklasse og vinder sikkert over Bent Bøgh Pedersen, Middelfart, mens Niels Iversen, coastal- og LD-roer fra Aarhus bliver nummer tre. På 4. Pladsen Rødvig, og Odder Roklub bliver nummer 5.
Picture
Hva´ så, du? Per Amby, Odder Roklub, var frisk på en kvik bemærkning efter sejren i klassen 60-69 år. Den bemærkning faldt overfor Niels Iversen, tv., mens Middelfarts Bent Bøgh Pedersen storsmilende hører på. Foto Birgit Kay.
Herre 80+
Tre friske herrer til start her.
Det bliver Peter Hvenegaard fra Strib Ro- og Kajakklub, der kan kalde sig Fynsk Mester efter at have roet sejren hjem. Det sker foran Tage Staal fra Odder og Strib Ro- og Kajakklubs Jørgen Rasmussen. Og bemærk så lige alderskategorien... Flot med tre deltagere her.
Picture
Disse tre statelige herrer imponerede i klassen 80+. I midten Peter, th. Tage, og tv. Jørgen. Foto Birgit Kay
Picture
Reiner Modest tog sig af speakerjobbet, og det gjorde han lige så flot og overbevisende, som de tidligere år. Foto Britta Densen.
Derefter er der lagt op til nogle heftige finaler i 200 meter sprint.
Følgende vinder sprintløbene:
Frederikke Munch, Rødvig, Sofie Valentin Hæk, Silkeborg, Magnus Mainz, Rødvig, Kevin Joensen, Rødvig, Anton Østergaard-Clausen, Odder, Magnus Kleist, Silkeborg, Elisabeth Keller, Odense, Susanne Mogensen, Middelfart, Nadine Brueckmann, Odense, & Morten Haubro Petersen, Kerteminde.
Picture
Sofie Valentin Hæk, Silkeborg Roklub, viste som vanlig særklasse i ergometret. Foto Britta Densen
Picture
Endnu en medalje skal hjem til Sofie Valentin Hæks samling. Foto Birgit Kay

Holdkap"roning"...

Et brag af en finale finder sted denne eftermiddag, hvor hele 18 hold møder til start, og hvor værtsklubben, Middelfart Roklub, bliver noteret, som vinder med: Bent Bøgh Pedersen, Niels Aagaard, Claus Rützou og Susanne Grønnehave Mogensen foran Fredericia og Silkeborg.
På Fredericias sølvhold var den unge landsholdsroer: Amalie Kiær, og hun dannede hold med Frede Nørskov Nielsen, Lise Mortensen og Martin Mortensen.
Picture
Det ser ud, som om der udtænkes strategi hos Vejleroerne m. klubformand, Birgit Bech Jensen, tv. Foto Birgit Kay
Picture
Glæde i Nyborg-lejren over fine sponsorgaver. Foto Birgit Kay
Picture
Der var som vanlig flotte og attraktive præmier ved Åbne Fynske Mesterskaber. Foto Birgit Kay
Picture
I holdkappen gik bronzen til Silkeborg Roklubs unge kvartet m. Magnus Kleist, Maja Klitgaard, Max Røgild og Sofie Hæk. Foto Birgit Kay
Picture
Vinderne af holdfinalen kom fra værtskklubben i Middelfart. Fv. Niels Aagaard, Susanne Grønnehave, Claus Rützou og Bent Bøgh Pedersen. Foto Birgit Kay
Roinfo.dk takker Middelfart Roklub for kommentarer og fine billeder fra mesterskabsstævnet, og ikke mindst klubfotograf: Birgit Kay for hurtig levering af de mange fotos.
Vi takker også Kalundborg Roklubs Britta Densen for en række flotte billeder fra stævnet.

Resultaterne fra Åbne fynske Mesterskaber, 2018, kan ses: HER

Kampvalg om bestyrelsesposter i DFfR på lørdag - læs roinfos foromtale her

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Når Dansk Forening for Rosport på lørdag, den 10. marts, afholder sin årlige hovedgeneralforsamling, er der ikke kun interessante emner til drøftelse, men der vil også blive valg af nye medlemmer til hovedbestyrelsen.

Man kommer ikke udenom, at der er et stort behov for en slagkraftig hovedbestyrelse.
Således har det ikke kunnet undgå nogens opmærksomhed, at DFfRs Næstformand, Birgit Bech Jensen, trak sig fra sin post i utide, hvilket skete for nogle måneder siden.
Først gik Birgit
Den 23. November meddelte DFfRs formand, Henning Bay Nielsen på den officielle hjemmeside, roning.dk, at HB havde modtaget en e-mail fra DFfRs næstformand, Birgit Bech Jensen, hvori hun meddeler, at hun trækker sig fra Hovedbestyrelsen. Ifølge meldingen på roning.dk, var det på baggrund af en debat gående på snitfladen mellem Forretningsudvalget og sekretariatslederens opgaver samt beføjelser. Henning henviste til nogle konkrete situationer, og nævner, at der har været en række møder, hvor HB havde aftalt tiltag med sekretariatslederen, hvor man fik drøftet hvem, der havde hvilke beføjelser om at træffe beslutninger i de forskellige situationer.
Den 20/11 har man haft et brugbart møde, hvor der til fælles glæde og tilfredshed blev aftalt nogle fremadrettede rammer, skriver Henning Bay Nielsen på roning.dk
Men få dage efter opstod en uenighed, som betød, at næstformanden valgte at træde ud af bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.

Dernæst Anne
Picture
Forleden meddelte Anne Meisner, at hun forlader sit job, som rosportens sekretariatsleder. Foto Leif Thygesen
Blot tre måneder senere, den 28. februar, 2018, må DFfRs formand atter bringe et budskab ud på roning.dk, hvor der står, at Sekretariatsleder Anne Meisner nu har valgt at opsige sin stilling.
- Anne føler sig udfordret på samspillet mellem den politiske ledelse og hendes eget råderum, som leder for Rosportens Hus, skriver DFfRs formand, om sekretariatslederens opsigelse, som sker blot 2 uger før årets Hovedgeneralforsamling.

Sådan sagde Anne Meisner blandt andet, da Roinfos Leif Thygesen for knap tre år siden, interviewede den nye sekretariatsleder, der sagde op forleden.
Samarbejdet mellem frivillige og ansatte i en politisk styret organisation tager nu den tid, det tager. - Der er en beslutningsgang, og den kan vi ikke bare springe over, sådan er spillereglerne. Og så skal man jo huske, at der er mange gode folk involveret i beslutningerne – der er hjerteblod bag - hele vejen fra Hovedbestyrelsen ud til det enkelte bestyrelsesmedlem i foreningen, og det har jeg stor respekt for. Også i DFfR er der ildsjæle, der brænder for deres opgaver og som har en mening om den retning DFfR skal bevæge sig i. Der er næppe enighed om alt i organisationen, men det skal vi jo kunne håndtere på en fornuftig måde. På den lange bane skal vi gerne have et forbund med et styrket fællesskab og en sport, som vi er stolte af. Der skal være plads til både kaproning og tur- og motionsroning.”  

Endnu et hovedbestyrelsesmedlem, Brian Sørensen, Nyborg Roklub, har meddelt, at han ikke fortsætter i HB efter blot to år på posten, som bestyrelsesmedlem. Heller ikke 1. suppleant, Lene Petersen, Silkeborg Roklub, der trådte ind i stedet for Birgit Bech Jensen, genopstiller.

Således ser det ud, inden hovedgeneralforsamlingen på lørdag, den 10. Marts

Hovedbestyrelse:
Formand Henning Bay Nielsen, DSR
Ikke på valg
Økonomiansvarlig Conny Sørensen, Roklubben SKJOLD
På valg - modtager genvalg
Bestyrelsesmedlem Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub
Ikke på valg
Bestyrelsesmedlem Marie Heide, Fredensborg Roklub
Ikke på Valg
Bestyrelsesmedlem Thomas Ebert, Roskilde Roklub
Modtager genvalg
Bestyrelsesmedlem Brian Sørensen, Nyborg Roklub
På valg - modtager ikke genvalg
Suppleant Lene Pedersen, Silkeborg Roklub, indtrådt i stedet for Birgit Bech Jensen - opstiller ikke til bestyrelsen

1. Suppleant vakant
2. Suppleant Kasper Haagensen, Danske Studenters Roklub
    På valg - genopstiller


Først var de to - nu tre - kandidater
To kandidater havde officielt, indtil mandag, meldt deres interesse, og begge er særdeles kompetente med en god portion erfaring, dels fra bestyrelser i roklubberne, og dels fra høje stillinger i hhv. erhvervslivet og indenfor militæret.
Men som lidt af en overraskelse, har endnu en kandidat meldt sig på banen, og det er Regitze Siggaard fra Danske Studenters Roklub, der nu forsøger med et comeback til DFfRs Hovedbestyrelse.

Læs roinfos grundige omtale af kandidaterne nedenfor:
Dermed er der lagt op til et kampvalg ved lørdagens HGF, noget, som man bestemt ikke har været så vant til de senere år, hvor det ofte har været mere, end svært, at besætte ledige poster i bestyrelser.

Følgende tre roere stiller op til DFfRs Hovedbestyrelse, hvor det drejer sig om to poster:

Klaus Kroll, Roklubben STEVNS
Mærkesager: Ungdom, Talentudvikling og Coastalroning

Har været formand for roklubben i 3 år, og fået tunet klubben ind på flere vigtige områder, som et stort og bemærkelsesværdigt ungdomsarbejde, der har udmøntet sig i en flot eksponering af Roklubben STEVNS på alle fronter. Målet var at få flere børn og unge i bådene, og det har resulteret i en del unge, lovende kaproere, en stor medaljehøst, og meget nyt materiel. Roklubben STEVNS har for alvor fået en opblomstring, dertil også at få klubben til at være et fast holdepunkt for motionsfolket, hvor klubben i Rødvig har en større medlemsskare, der benytter sig af de rige muligheder for at dyrke motion- og fitness i flotte og moderne omgivelser i Roklubben STEVNS, med fitnessredskaber til brug for enhver lejlighed, som landsdelens største fitnesscentre har svært ved at leve op til. Med Klaus Kroll ved rorlinerne, er det også lykkedes for de unge fra roklubben at markere sig godt og kraftigt i arrangementet:
- Danmarks stærkeste klasse, hvor klubben har hevet mange medaljer hjem på baggrund af et sublimt samarbejde med 6. og 7. klasserne på Stevns.
Picture
Klaus Kroll har erfaringen, som leder, ikke kun fra sit civile liv, men også, som formand for Roklubben STEVNS. Foto Mette Bacher
Picture
Billedet taler for sig selv. De mange unge fra Roklubben STEVNS markerer sig for alvor, når der er arrangementer, som ergometerstævner og udendørs regattaer i Danmark. Foto Mette Bacher
Picture
Nikoline og Malthe er blandt Roklubben STEVNS´ unge dygtige roere, og de har mulighed for at deltage i hele paletten, hvad enten det er coastalroning - eller kaproning i outrigger. Foto Mette Bacher
En af Klaus Krolls allervigtigste mærkesager, han går til valg på ved Hovedgeneralforsamlingen på lørdag, er at sikre, at roningen altid vil være en sport for de unge, og at de unge udvikler sig så godt, at det kan ske igennem intensiv træning, og hvis talentet og lysten er der, kan blive rigtigt dygtige på kaproningsbanerne. Derfor er ungdom og talentudvikling noget, som Klaus Kroll gerne vil arbejde videre med på forbundsplan.

En anden af mærkesagerne for Klaus Kroll er coastalroning, for det var via denne form for roning, han for alvor blev introduceret til sporten. Derfor har han og klubbens medlemmer i flere år været med helt fremme, når det drejer sig om coastals, og klubben har også flere både, der er populære og velegnede til farvandet ved Rødvig. - Vores unge er utroligt glade for dem, og elsker, når det er spændende og udfordrende at komme på vandet, hvis det ikke lige handler om fladt vand og outriggerroning, fortæller Klaus Kroll.
Picture
Coastalroning er også en vigtig del af roerlivet i Roklubben STEVNS, hvilket den flotte bådpark, vidner en del om. Foto Mette Bacher
Roklubben STEVNS var også hurtig, da der skulle bydes ind med hensyn til Åbne Danske Mesterskaber i coastal. - Det vil vi gerne arrangere, lød det hurtigt fra Kroll, der er en mand, der holder ord. Og i Rødvig glæder man sig til at få besøg af klubber fra hele landet til Coastal-DM til sommer.

Derfor er ungdomsroning, talentudvikling og coastalroning vigtige emner, som 44-årige Klaus Kroll går til valg på ved DFfRs Hovedgeneralforsamling på lørdag.

Til daglig er Klaus Kroll Kommerciel direktør i Eko Oil A/S,  han er uddannet officer og akademiøkonom, kommer med en solid organisatorisk indsigt, og har haft personaleansvar for op til 2000 ansatte. Han er gift og far til to piger, der begge er kaproere. Den ene i DSR og den anden i Roklubben STEVNS.



Picture
Roklubben STEVNS havde deltagere med ved verdensmesterskaberne i coastalroning i 2017, og det var: Jacob Frydenlund Larsen(1) Poul Bramsen(2) . Til sommer arrangerer klubben Åbne Danmarksmesterskaber, som finder sted i farvandet ud for Rødvig. Foto Mette Bacher
Sten Zülow, Aalborg Roklub
Mærkesager: At få flere unge til at dyrke rosport, løsning og planlægning i bestyrelsesarbejdet, og omsætte ideer til handling
Det er Bjarne Petersen, kendt og dygtig træner, der har foreslået, at Sten Zülow stiller op til  DFfRs Hovedbestyrelse.

Udover, at det er godt, geografisk set, at fordelingen blandt hovedbestyrelsesmedlemmer er spredt godt ud på landsdelene, så er der altid kvalitet over det, når nogen fra den Nordjyske del af det danske roerkort melder sig på banen, som frivillig i bestyrelser, eller står for arrangementer i DFfRs regi.

Sten Zülow er bestyrelsesmedlem i Aalborg Roklub, hvor han er husforvalter.


Picture
Sten Zülow, Aalborg Roklub, er en ganske erfaren leder, og kan bidrage positivt til bestyrelsesarbejdet. Foto udlånt af Sten Zülow.
Han har været i rosporten i 10 år, hvor det mest er blevet til motionsroning, men han kommer fra en klub i vækst, hvor især Universitetsroningen har bidraget til, at Aalborg Roklub for alvor har fået skrevet sig ind på roernes verdenskort.
En dygtig ledelse af den nordjyske klub med dedikerede bestyrelsesmedlemmer tillige med hele universitetsprojektet, der nu har kørt i flere år og med en forrygende eksponering overalt, netop fordi Aalborg Roklub viser flaget ved alle danske regattaer, og for alvor forsøger at søsætte nye tiltag for Universitetsroningen, bidrager helt klart til, at kandidaten, der stiller op til DFfRs Hovedbestyrelse er en person, man for alvor kan regne med, og at han qua sin klubs styrke, kan blive et bestyrelsesmedlem, der kan bidrage med ønsker og muligheder, ikke kun med hensyn til Universitetsroningen
Picture
Det er Bjarne Petersen, manden bag Aalborg Roklubs succes med Studenterroning, der har indstillet Sten Zülow, som kandidat til DFfRs Hovedbestyrelse. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan ser det ud, når det går løs med kaproning på Limfjorden, hvor Aalborg Roklub for alvor har vist vejen med Universitetsroningen. Foto Aalborg Roklub
Picture
En dygtig ledelse, dedikation, og det med at bevare troen, giver flotte resultater. Det kan roerne fra Aalborg Roklub klart stå inde for, og har nu en kandidat klar til DFfRs Hovedbestyrelse. Foto Mette Bacher
Sten Zülow har et flot generalieblad, når man ser på hans CV under Teoretisk uddannelse og praktisk erfaring. Han har haft flere chefstillinger indenfor militæret, som Kursuschef for sergentuddannelsen i hæren, logistikchef ved flere af landets største firmaer, placeret i Aalborg, Chef finance ved FN i Kroatien, Planlægningschef for Logistisk Brigade, chef for military transsitionteam Basra/Irak, operationschef, mentor ved Afghan Army i Kabul/Afghanistan, og meget mere. Fra 2016 entreprenør/selvstændig.
Der er ingen tvivl om, at Aalborg Roklubs kandidat kan bidrage med en stor portion erfaring fra sit professionelle virke, som overblik, samarbejde, løsninger, planlægning, organisering og innovation, som 62-årige Sten Zülow går til valg på.
Picture
Når Aalborg Roklub tager til kaproning, ser det sådan ud på de forskellige bådpladser. Der er format over det. Foto Mette Bacher
Zülow ser gerne, at der skabes muligheder og rammer for de områder, der skal til for at trække de unge ind i rosporten, og ser det klart, som en fordel, at han på ingen måde, er fanget af særinteresser eller forbindelser, men kan gå ind i et bestyrelsesarbejde med den erfaring, han har med sig, tillige med, at han i sine mange år i militæret har stiftet et indgående bekendtskab med idræt, som militær 5-kamp, på et højt niveau.


Regitze Siggaard, Danske Studenters Roklub
Mærkesager: At udvikle rosporten på alle områder, og skabe nye samarbejder med andre udenfor rosporten.


Det er ikke nyt for den tidligere verdensmester i LW2X, hvis hun vælges af de delegerede på DFfRs Hovedgeneralforsamling til en post i hovedbestyrelsen på lørdag.

Regitze Siggaard, 50, har for år tilbage netop været bestyrelsesmedlem i Dansk Forening for Rosport, som næstformand, en post, hun varetog i en kort periode, i begyndelsen af årtusindeskiftet, indtil hun gik af i 2004. Siggaards opgave var bl.a. at sætte handicaproningen på danmarkskortet.

Regitze Siggaards erfaring, som frivilligt bestyrelsesmedlem, indledes netop i DFfRs Hovedbestyrelse,  men i sin egen klub, Danske Studenters Roklub, har hun desuden været med i trænergruppen omkring klubbens kaproere efter egen landsholdskarriere. Siggaard var træner i et par år i begyndelsen af 1990´erne.
Picture
Regitze Siggaard, DSR, kan gøre comeback i Hovedbestyrelsen, hvis hun vælges på lørdagens Hovedgeneralforsamling. Foto Mette Bacher
Siggaard vandt VM-guld med Ulla Jensen fra Køge Roklub, på Tasmanien i 1990, og der har ikke siden været nogen danske kvinder, der har kunnet gøre Siggaard og Jensen kunsten efter i samme bådtype.
Efter DFfRs hovedbestyrelse, vælges Regitze Siggaard, ind i DIF´s Bestyrelse, i 2005, hvor hun sidder i denne indtil 2009.
Romæssigt set stod den på en flere år lang pause, hvor Siggaard koncentrerede sig om familien. Sammen med sin mand, Erik, hun i øvrigt har mødt i Danske Studenters Roklub, har hun to sønner.
Picture
Regitze Siggaard har genoptaget roningen for få år siden, og er i dag med, som mastersroer. Her på Sorø Sø, hvor hun stroker 4X-. Bag hende: Sine Christiansen, Waltraut Lissau og Asta Øjvind Nielsen. Foto Mette Bacher
For få år siden genoptog Regitze Siggaard roningen, som aktiv, og er i dag en ganske ihærdig og hårdt trænende mastersroer med kollegaer fra DSR.
Hun er uddannet Master Science i Human Ernæring, og har arbejdet med sundhedsfremme i den offentlige, private samt frivillige sektor i mere, end 20 år. Hun er blandt andet formand for foreningen Hjernesund og næstformand for Nationalt udviklingscenter mod overvægt (NUMO).

Regitze Siggaard, 50, er i dag ansvarlig for trivsel og sundhed for Ørsteds 6500 medarbejdere. Hun indledte sin rokarriere i Lyngby Dameroklub i 1983, og mener at kunne bidrage med sin store indsigt og erfaring med foreningsarbejde i DFfR. Hun går gerne i front, hvis det drejer sig om at udvikle indendørsroningen, hvis det kan skabe grobund for, at børn og unge kommer til at dyrke roning på vandet også.


Picture
Regitze Siggaard i sin yndlingsbådtype, 2X, her med klubkammerat: Jelena Citakovic. Foto Mette Bacher
Geografisk bredde vil styrke Hovedbestyrelsen

Det bliver spændende på lørdag, om der kommer to mandlige roere ind i HB - eller en kvinde og en mand - og osse, om der melder sig endnu en kandidat på banen, hvem ved?

Geografisk set er den siddende hovedbestyrelse fordelt, således:

København: Tre personer fra hhv. DSR, SKJOLD & Bagsværd
Nordsjælland: 1 fra Fredensborg
Østsjælland: 1 fra Roskilde
Fyn: 1 fra Nyborg

Med Næstformand Birgit Bech Jensens (Vejle Roklub) udtræden for kort tid siden, fastholdt Jylland sit repræsentantskab i Hovedbestyrelsen ved suppleant Lene Pedersen, der kommer fra Silkeborg Roklub. I hvert faldt indtil på lørdag.

Om de to mandlige kandidater fra hhv. Roklubben STEVNS, (Sydsjælland), og Aalborg Roklub (Nordjylland) vælges ind, vil den geografiske fordeling stadig vægte med 3 fra København, mens Jylland får sæde i Hovedbestyrelsen tillige med repræsentanten fra Sydsjælland.
Om den kvindelige kandidat fra DSR vælges ind, siger det sig selv, at over halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne, 4, tegner Københavnsområdet, hvor de to så er fra DSR.

Med Brian Sørensens exit, er Fyn ikke repræsenteret i Hovedbestyrelsen. Det er Lolland-Falster heller ikke - med mindre altså, at nogen får lyst til at stille op til hovedbestyrelsen lørdag.


DM på kortbane - seneste nyt

$
0
0
Tekst og foto Mette Bacher


Forleden blev det meldt ud, at Kaproningsudvalget under DFfR takkede nej til regattafolket i Maribo, som tilbød at hjælpe, hvis årets Danmarksmesterskaber på kortbane skulle gennemføres - og det over 2000 meter…
Årsagen var blandt andet, at det kneb med et opdateret startanlæg, hvilket man fra DFfRs side ser, som  væsentligt for arrangementets gennemførelse.
Derefter blev Regattaforeningen Sjælland, der står bag Danmarks største regatta, Sorø Regattaen, kontaktet.
Ser gerne et DM på Sorø Sø
Det har i flere år været et stort ønske, at Sorø Sø atter kunne lægge vand til Danmarksmesterskaberne i roning, som i de gode gamle dage, hvor mesterskaberne gik på tur mellem: Brabrand, Bagsværd, Sorø og Haderslev, hvortil Maribo kom ind på et senere tidspunkt.
Men det er efterhånden en del år siden, Sorø Sø sidst blev invaderet af kaproere fra nær og fjern, der skulle kæmpe om de ædle mesterskabsmedaljer.
Regattaforeningen Sjælland er i forvejen hårdt spændt for, idet selve Sorø Regattaen kræver store ressourcer og trækker store veksler på medarbejderne, og tingene er slet ikke så simple, så man sådan bare lige snupper endnu en regatta til, få måneder efter den store og populære regatta i begyndelsen af juli.

Men DM-muligheden blev drøftet på et møde, afholdt i aftes i Sorø Roklub med repræsentanter fra DFfR, og Sjællands Regattaforening, samt Sorø Roklub, og selvom man ikke nåede frem til nogen konklusion, enedes parterne dog om at gå hjem, hver for sig, overveje tingene nøje, og se på, om muligheden for en gennemførelse af Danmarksmesterskaberne kan finde sted på Sorø Sø.

- Vi fik drøftet mange muligheder, gjort en masse notater, og nåede frem til, at parterne mødes igen i midten af april, hvor vi må se på, om tingene kan afstemmes, lyder det fra Sjællands Regattaforening, som roinfo.dk, kontaktede tidligere i dag for en kommentar.

Den 17. marts åbner Kalundborg Roklub for sæson 100

$
0
0
Tekst Mette Bacher
Forleden holdt Kalundborg Roklub sin generalforsamling, og forinden var det usikkert, om klubbens formand, Kaare Mattesen ville fortsætte, men han tager et år mere på denne post, og dermed kan klubbens medlemmer med Kaare Mattesen i spidsen, skubbe fra broen til en stor jubilæumssæson.

Besøg af borgmester og OL-roer
Jubilæet markeres sammen med klubbens standerhejsning og reception, lørdag den 17. Marts kl. 13-16 i roklubbens lokaler, Radiovej 5 på Gisseløre.
Her kan medlemmer, tidligere, som nuværende, sponsorer og venner af huset, ønske Kalundborg Roklub tillykke med de 100 år.
Udover besøg af borgmesteren, er tidligere medlem, OL-roer: Lisbeth Falch Jakobsen (repræsentant for hovedbestyrelsen i Dansk Foreninge for Rosport, samt en række andre repræsentanter fra de øvrige klubber, der er naboer til Kalundborg Roklub, inviteret med.
Roklubben har søgt Danmarkssamfundet om hjælp til et nyt splitflag. Dette er imødekommet, så en repræsentant for Danmarkssamfundet vil på dagen overrække det nye flag, som vil blive hejst. Da roklubben har fået fremstillet en ny flot stander, rykkes standerhejsningen frem, så den falder sammen med receptionen. Dog vil der blive givet roforbud efterfølgende, da vejret aktuelt ikke viser sig fra bedste “romæssig” side.

Flot udsigt fra Gisseløre
Roklubben har i alle 100 år ligget på Gisseløre med udsigt ind over Kalundborg by og den 5 tårnede kirke. Flottere kan placeringen ikke blive. For roklubbens medlemmer er det et fantastisk scenarie at forlade klubhuset af vandvejen, og glide ud på fjorden en sommerdag, hvor solen glimter i vandet, fuglene synger, en sæl kikker op, man spotter en finne på et marsvin, og der er ingen tvivl om, at roning er en fantastisk sport, som mange medlemmer igennem før og nu sætter pris på.

Ny bådebro
Klubbens bådebro er godt slidt efter mange års brug. Kalundborg Roklub har i den forbindelse fået sponseret en ny bådebro, som vil bliver indviet på en særlig måde i forbindelse med receptionen. Da klubben endnu ikke har holdt standerhejsning, og rosæsonen dermed ikke er påbegyndt, så er der taget kontakt til en lokal SFO vedr. om de vil lave papirsbåde, som kan søsættes. På den måde overholdes roklubbens regler og der lægges an til fejring, så roklubben har en ny god og stabil bådebro til glæde for alle medlemmer.

Alt om DFfRs Hovedgeneralforsamling

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Roinfo skal gøre opmærksom på, at DFfR selv lægger et indslag ud på sin officielle hjemmeside, men at roinfo.dk bringer et indlæg om Hovedgeneralforsamlingen, som vi opfattede det og noterede ned lørdag eftermiddag den 10. marts i Odense.

Der var på forhånd lagt op til en af de måske mere spændende af slagsen, når vi taler Dansk Forening for Rosports Hovedgeneralforsamling, idet der skulle vælges personer ind til tre pladser i hovedbestyrelsen, og fire havde meldt deres kandidatur.

Formand: Henning Bay Nielsen bød velkommen.
Han takkede DFfRs medarbejdere, og roste de medarbejdere, der havde forberedt hovedgeneralforsamlingen. Henning nævnte Anne Meisners opsigelse af jobbet, som sekretariatsleder og bragte en tak til hende overfor de delegerede.
Han nævnte, at DRC´s Sportschef, Finn Trærup-Hansen var tilstede på hovedgeneralforsamlingen, og præsenterede ham: - Hvis I har en drøm om at komme på landsholdet, så kan I henvende jer til Finn, han skriver jer på listen, nævnte Bay Nielsen kækt og med et skævt smil, og denne udtalelse vakte latter hos de fremmødte. Derefter så et: - Kort og godt, Vi elsker bare roning, sluttede DFfRs Formand.
Picture
De delegerede ved dette års Hovedgeneralforsamling tog turen til den fynske hovedstad, Odense, for at deltage. Foto: Mette Bacher
Derefter gik man over til valget af en dirigent, og hovedbestyrelsen foreslog: John Frentz, også kaldet “Tjavs”, og han valgtes uden modkandidater, et utroligt populært valg, idet John Frentz har været dirigent ved hovedgeneralforsamlinger i årevis, og er fremragende.

Dirigenten oplyste om, at Hovedbestyrelsen foreslog, at Johnny Rusbjerg, Odense Roklub, skulle vælges, som referent, og det blev han med akklamation.
Picture
DFfRs hovedgeneralforsamlinger styres myndigt og sikkert af John Frentz fra Aarhus Roklub. Foto Mette Bacher
Mindedes dygtig Ringsted-roer
Henning Bay Nielsen entrede talerstolen, og fortalte, at det er kutume, at man på årets hovedgeneralforsamling nævner det, hvis en roer, der har varetaget et stort frivilligt arbejde, er gået bort i det forløbne år, og denne gang mindedes man Sorø Regattaens dygtige medarbejder, Ib Stribolt Nielsen, Ringsted Roklub  09.03.1926 - 11.09.2017. Han var tidligere formand for Sjællandskredsen, og havde dermed sæde i Hovedbestyrelsen, men havde tillige flere bestyrelsesposter i Ringsted Roklub fra 1946-1976. Som materielforvalter, og siden som formand.
Igennem flere årtier var Ib Stribolt en flittig medarbejder ved Sorø Regattaen, mens han også blev benyttet som en ganske dygtig som underviser ved materielkurser eller som instruktør på forskellige rekurser rundt om i landet.
- Jeg skal bede forsamlingen rejse sig og ære Ib Stribolt Nielsens minde med 1 minuts stilhed, sagde Henning Bay Nielsen.

Derefter læste Henning en hilsen op, som er sendt til DFfRs protektor, HkH Prinsesse Benedikte.

ABC-holdet
Fremdrift og ideer for 2017, der henvises til årshæftet, udgivet af DFfR.
Der har været mange møder, og mange forhandlinger.
Økonomien til specialforbund beregnes efter strategiske målsætninger, ud fra de 5 spor: Ungdom, voksne, organisation, internationale, faciliteter.
Henning nævner tre powerkvinder, som den kvikke tilhører må betegne, som ABC-holdet: Anne, Birgit, Conny…

Han nævner, at især én skiller sig ud, og afbryder nu sine pluk fra årsberetningen, idet Henning nævner, at Birgit Bech Jensen, der trak sig, som næstformand i slutningen af 2017, skal tildeles DFfRs Ærestegn for sit meget store arbejde i Hovedbestyrelsen og for hele Dansk Roning.
Birgit Bech Jensen bliver, til stående bifald, få minutter inde i generalforsamlingen kaldt op, og modtager ærestegnet, en særdeles populær, og velfortjent hæder.
Picture
Birgit Bech Jensen, th., fra Vejle Roklub, hvor hun er formand, ses her under en pause ved årets hovedgeneralforsamling, og efter modtagelsen af DFfRs Ærestegn. Tv. en anden dygtig kvindelig leder, også fra Vejle Roklub, Birgitte Simonsen. Foto Mette Bacher
Henning fortsætter, og samler tråden op, om de stærke piger indenfor kaproning, og nævner, at det var de kvindelige kaproere, der løb med medaljerne ved VM.
Han kommer ind på spor 4, International Indflydelse, hvor internationale trends påvirker de nationale beslutninger. Politisk arbejde, konkurrencer, flere DM-løb for kvinder, og at den nye sportschef er en mand med erfaring fra Team Danmark og DIF-systemet. En af de mest erfarne sportschefer, DFfR har fået. Derefter bliver alle aktiviteter listet op, og der er ros til Robattle-pigerne.

Nu giver Henning Bay Nielsen ordet til Torben Thyrén, der er sekretær i Nordisk Roforbund.
Thyrén motiverer for tildelingen af Nordisk Roforbunds Hæderstegn, der skal overrækkes en dygtig leder, der i mange år har været en vigtig del af Nordisk Roforbund, som formand for Victor Hjorts Legat, og selv har uddelt legatet gennem årene til mange dygtige medarbejdere. Torben Thyrén fortæller desuden om Victor Hjorts Legat til fordel for Nordisk Ro-Idræt. - Han er fra Roforeningen KVIK, og har i mange år været med i Nordisk Roforbund, og nu skal han selv have Nordisk Roforbunds Hæderstegn for sit flotte arbejde, som formand for Victor Hjorts Legat.
Picture
Torben Thyrén, Hvidovre Rokub, th., er sekretær i Nordisk Roforbund. Foto Mette Bacher
- Finn Aabye, vil du komme herop og modtage det, siger Torben Thyrén om hæderstegnet, der har været uddelt siden 1912, hvor første modtager var H.K.H. Kronprinsen af Sverige, og sidste gang, en dygtig dansk rodommer modtog hæderstegnet, var i 2016, hvor Lars Christoffersen, Københavns Roklub, var blandt de tre modtagere.
Picture
Finn Aabye, Roforeningen KVIK, modtager af Nordisk Roforbunds Hæderstegn. Foto Mette Bacher
Dernæst blev Årsberetningen lagt ud til debat, og den første der greb muligheden for en kommentar, var Kate Skavin, der denne gang repræsenterede Styrmandsuddannelsesudvalget ( et flot langt ord)
- Jeg burde måske ikke sige det, og jeg er heller ikke sikker på, om jeg overhovedet får et svar, lød det fra Kate Skavin, - men i min verden bløder dansk roning på flere områder.
- Det er godt med medaljerne, og der er også ros til sportschefen, og vi har et godt sekretariat, der leverer varen. Robattle er en lysende stjerne, og jo flere medarbejdere, man har, desto bedre er det for DFfR.
Men jeg undrer mig, og det virker som om, vi har en svingdør kørende uden stop med de mange folk, der kommer og går. Stærke kvinder er gået i utide, og det er meget tankevækkende, lyder det fra Kate Skavin.
- Også at sekretariatslederen er gået i utide. Jeg synes, det er underligt. Man bør gøre sig overvejelser, om hvem, der skal gøre hvad. Jeg tænker, om der er noget galt. Det virker som om, at folk taber gnisten i utide, slutter Kate Skavin.



Picture
Kate Skavin er den første, der rejser sig for at bringe en kommentar til formandens beretning. Hun er ikke kun den første, men også den eneste, for der bliver slet ikke nogen debat ud fra beretningen, som godkendes af forsamlingen. Foto Mette Bacher
Dirigenten spørger ud over forsamlingen, om der er andre, der har lyst til ordet. Det er der ikke, og der er heller ingen kommentarer til Skavins indlæg, hverken fra de øvrige delegerede eller hovedbestyrelsen.
Dermed godkendes beretningen.

Beretning fra Ordens- og Amatørudvalget
Formand for Ordens- og Amatørudvalget, Birgitte Simonsen, Vejle Roklub nævnte, at udvalget ikke havde så meget at berette…
- Vi har haft, lad os kalde det en ½ sag, fortalte Birgitte. En indbragt sag gav lidt skriverier, men vedkommende valgte at trække den igen, og derfor vil jeg ikke gå i detaljer med denne sag, som egentlig ikke endte i nogen sag, fortalte Birgitte Simonsen.
Beretningen blev godkendt.

Derefter var der forelæggelse af det reviderede regnskab.
Spørgsmål og kommentarer fra salen:
Mikael Espersen, Bagsværd Roklub, undrede sig over, hvorfor administrationsomkostningerne er så høje. IT-omkostningerne er også høje, hvorfor?
Conny Sørensen svarer, at roportalen ikke er et særligt godt system eller brugervenligt, og der er høje omkostninger ved klubbesøg, blandt andet.
Conny Sørensen fremlægger budgettet, og nævner bl.a. at der er sat penge af til en forbedring af kommunikationen.
Sven Mørk Jensen fra Hadsund Roklub spørger til budgettet i spor 1.
CS svarer, at fødekæden til landsholdet ligger herinde, og at det er besluttet at ofre en del penge på de helt unge roere.

Fastlæggelse af kontingent, og det godkendes uden kommentarer.
Picture
Denne buste af en flot buk var placeret udenfor salen, hvor der blev afholdt Hovedgeneralforsamling, men selvom de flotte horn kunne indikere, at der sagtens kunne komme en snert af stridigheder, var der ikke skyggen af det inde i selve salen. Foto Mette Bacher
Morten Espersen, Bagsværd Roklub, er ny KU-formand efter Reiner Modest.
Morten fremlægger DM-arbejdsgruppens oplæg for 2020, og fortæller om at 50% kvinder skal med til OL.
Kan HB mon få mandat til at forhandle?
Kasper Haagensen, DSR, - Vi bakker op. Men man bør overveje det ganske nøje, især hvis vi gør for meget opmærksom på DM-finalerne. Opfordrer alle klubber til at vise vilje til at deltage i de finaler, der er tale om. Man kan frygte, at vi kommer til at stå med færre DIF-medaljer en dag. Opfordrer til at følge spor 2.

Thomas Ebert, HB:
Jeg sidder i dansk sejlunions bestyrelse, og har erfaring med, at DIF meldte tilbage, at der skulle flere deltagere med. Det bør vi også se på i rosporten, før vi også går videre med det. Det blev et krav for sejlsporten om 10 både på banen.
HB får mandat til at forhandle med DIF.

KU: Forslag til ændring af kaproningsreglementets § 19, juniorer, om at åbne muligheden for at lade junior B-roere starte i seniorløb på nær DM.
Michael Sørensen, Odense Roklub: - Vi skal huske, at de unge mennesker ikke ror letvægt.
Kasper Haagensen, DSR: - Vi ar talt med vores juniortrænere, det foreslås, at det bliver i en prøveperiode. For pigernes vedkommende måler man sig meget med andre. Mener det bør behandles i 2019-2020. Og vi skal gøre op med os selv, om det er for roerne eller for klubbens skyld?

Pia Brünnich, Dragør Roklub: - God idé med en prøveperiode. Hvorfor skal vores drenge, der vejer 69 kilo, ikke kunne stille op?
Michael Sørensen, Odense Roklub: - Det er grundet sundhed, når vi taler juniorer og letvægt. Vi skal ikke tvinge de unge til at gå i vægt.
Anne Nissen, Roklubben ÆGIR: Man skal passe på med følgevirkning mht. unge og letvægt.
Torben Thyrén, Hvidovre Roklub: Deler fuldstændig Michael Sørensens holdning om letvægt, men ku´ det omvendte så ikke osse gælde, hvis en dreng skal tage 6-7 kilo på? Det må da være det samme.
Michael Sørensen: I Tyskland må U17 ikke stille op i senior.
Kasper Haagensen: - Om det er 2 eller 4 år er ikke det vigtigste for os. Ser helst en prøveperiode.
Anders Møller, Roklubben STEVNS: Man stiller op i letvægtsløbene i Tyskland, og det gør danske klubber jo. Skal vi ikke fastholde dem i sporten?

Der bliver afstemning:
79 stemmer for
13 stemmer blankt
39 stemmer imod

“U19 og U17-roere må deltage i seniorløb, dog ikke i løb, der er udskrevet i letvægt, herunder ved DM. Forslaget er midlertidigt, og skal endeligt behandles ved HGF i 2020.”
Picture
Jeg strikker, jeg strak, jeg har strukket. Nå, nej, jeg strikker, jeg strikkede, jeg har strikket... Der var godt gang i pindene hos DSRs to kvindelige deltagere under lørdagens HGF. Foto Mette Bacher
Picture
Den kendte kaproer fra Roklubben ÆGIR, Anne Trindkær Nissen, havde sin lille knapt ½ år gamle datter med til Hovedgeneralforsamlingen i Odense. Foto Mette Bacher
Picture
Rokreds Sydhavsøerne var pænt repræsenteret af deltagere fra Stubbekøbing og Nakskov. Og bare rolig, de 6 deltagere var skam lutter smil, INDEN, de skulle fotograferes, hvor til den alvorlige mine kom på, og det til efter foto-seancen var overstået. Forrest tv. Henrik Petersen, Nakskov, i midten: Max Rasmussen, og bag ham Wout Strijder, begge fra Stubbekøbing Roklub. Forrest til højre: Poul-Erik Wulff-Høyer, Nakskov Roklub, i midten: Villy Hansen, og bag ham: Mariane Holck, begge fra Stubbekøbing. Foto Mette Bacher
Robattle, Strategi og fastholdelse af medlemmer
Efter frokosten tre oplæg, hvor der efterfølgende vil blive en cafédebat med udvalgte emner, der relaterer DFfRs strategi. Her involveres deltagerne i 25 minutter, hvor man derefter kan gå ud i de relaterede emnegrupper og enten drøfte oplæggene eller melde sig til, som interesseret. Det sker samtidigt med eftermiddagens kaffe/kage-buffet, hvor der kan mingles med øvrige deltagere og oplægsholdere

Robattle v/Ronja Egsmose og Louise Holm
76 klubber har været i berøring med projekter. Stigende interesse for at sætte klubber til skolesamarbejdet.
Der henvises til eksempel, som repræsentanten fra Randers Roklub, fortæller om.

DFfR-strategi 2018-2021 v/Conny Sørensen
Visionsarbejdet blev indledt i 2012.
Strategi Spor 1: Unge
Mål:
Stigning på 10% af medlemmerne, de 13-18-årlige.
Fastholde 200 unge roere årligt v. bla. Internationale regattaer.
721.000 kr. pr. år + 1 årsværk.

Sport 2: Fastholde voksenroere m struktureret træningstilbud.
Resultatmål:
Udvikle værktøjer og samarbejde m. 40 roklubber om implementering.
TD-egenfinansiering af senior A til EM og VM.
Økonomi 419.000 pr. år + ½ års værk.

Spor 3: Organisation og kommunikation
Styrke og samle organisationen til eksekvering af strategi.
Resultatmål:
Etablere 5 strategiske udvalg/styregruppe
Årlige møder i de 10 netværk
5% mere kommunikation årligt.
Økonomi: 179.000 + ½ årsværk.

Spor 4 Internationalt
Styrke og påvirke internationale interesser
Dommerstanden
215.000 kr. pr. år

Spor 5 Faciliteter og miljø
Skabe bedre ro- kano- og kajakfasciliteter og bedre adgang til vand
Resultatmål: En 2000 meter bane og fire lokale støttepunkter
Styrke natur- og miljøpolitisk arbejde særligt, hvor adgangen til vand er truet.
58.000 kr. pr. år.

Klubudvikling - hvorfor er det nødvendigt
v/ Anna Karina Gravad


1) Vi har mistet medlemmer
2) Det kniber med at fastholde i bestående roere

Der var engang:
- Masser af medlemmer
- Masser af frivillige hænder
- Masser af aktivitet

Dansk roning har mistet 1000 medlemmer de seneste år

60+ segmentet vokser massivt over hele landet
Vi mister dem i aldersgruppen 25-59 år.

Men det gælder om at fastholde rekrutteringen af voksenroere, og ude i klubberne, bør man tage problemet op, eventuelt slå sig sammen med et par nærliggende klubber mere, og tage drøftelsen om: - Hvor er vi om 10 år.

Man skal stille sig selv spørgsmålet: - Hvor meget tid skal man bruge, hvis man skal i klubben og ro eksempelvis 12 kilometer?
Og hvor lang tid går der, fra man tager hjemmefra, og til man er hjemme igen.

Vi ser, at i aldersgruppen for 25-59 år, som vi mister, at her er det afgørende, at man har stiftet familie, har mindreårige børn, er fuldt aktiv på arbejdsmarkedet, og det kniber med at få presset de 12 kilometers roning ind på dagsprogrammet.
Når børnene bliver ældre og selvhjulpne, vender de tidligere aktive voksenroere tilbage.

Derefter var der cafédebat i ca. 20 minutter, før generalforsamlingen blev genoptaget.

Klubleder ikke helt enig
- Jeg savnede, at man blev og drøftede det inde i salen. Emnerne er jo ret vigtige og spændende for os alle sammen, så man bør måske hellere holde de tre punkter åbne til en anden gang, som gode temaer til et inspirationsseminar senere, siger Kasper Haagensen, formand for DSR, til roinfo.dk Og han deler heller ikke holdningen til, at alle klubber har et problem med at fastholde medlemmer i aldersklassen 25-59 år.
- Gravad nævner, at det er et problem i alle de danske roklubber. Sådan føler vi det ikke i Danske Studenters Roklub. - Vi mener bestemt ikke, at vi har et problem med at fastholde denne aldersgruppe, idet det jo netop er den aldersklasse, som melder sig ind i DSR. Så nej, lige her deler vi ikke holdningen til, at det er et problem for alle. Det ville måske i stedet have været smart, om man inviterede alle de danske klubber til en særlig dag hvor der blev brugt tid på denne drøftelse med alle klubberne i salen, nævner Kasper Haagensen efter oplægget.
Picture
Sådan så det ud, inden valget til de tre ledige poster i HB. Fv. Formand, Henning Bay Nielsen, DSR, Næstformand/Økonomi: Conny Sørensen, Roklubben SKJOLD, 1. Suppleant for Næstformand, Birgit Bech, Lene Petersen, Silkeborg, Roklub, Thomas Ebert, Roskilde Roklub, Lisbeth Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub og Marie Heide, Fredensborg Roklub. Bestyrelsesmedlem, Brian Sørensen, Nyborg Roklub, måtte melde afbud grundet influenza. Foto Mette Bacher
Det blev heller ikke til lange drøftelser ved bordene ude på gangen, grundet det, at man havde implementeret oplæggene midt i selve generalforsamlingen, og tyve minutter til udveksling og drøftelser er for kort tid til, at man kan danne sig et indtryk af klubbernes erfaringer eller meninger fra deltagerne.
Og efter en strækken ben, og en summen over kaffe og kage, blev generalforsamlingen genoptaget.

Følgende fire roere gik til valg om tre poster i hovedbestyrelsen:
Thomas Ebert, Roskilde Roklub
Sten Zülow, Aalborg Roklub
Regitze Sigaard, Danske Studenters Roklub
Klaus Kroll, Roklubben STEVNS

Morten Espersen, Bagsværd Roklub, motiverede valget af Thomas Ebert, og kom ind på Eberts mange meritter på de internationale robaner, og nævnte, at Thomas Ebert har siddet i DRC´s bestyrelse, i Hovedbestyrelsen og arbejdet for FISA

Kasper Haagensen, Danske Studenters Roklub, motiverede valget af Regitze Siggaard.
Siggaards mærkesager er Breddeidræt og breddeaktiviteter, og at hun ser ergometerroning, som med i en hvervningsproces, og at arbejdet med børn og unge fra Robattle kan fortsætte. Dertil har hun gode forbindelser til DIF.

Karsten Holt, Aalborg Roklub, motiverede valget af Sten Zülow.
Han kan sikre et godt gearskifte, og er, qua sin lange og flotte karriere i militæret, vandt til at samarbejde på et højt plan, hvor ting skal lykkes, og at der sikres gode arbejdsbetingelser i en bestyrelse.
Picture
Sten Zylow, Aalborg Roklub, før afstemningen i Odense. Foto Mette Bacher
Anders Møller, Roklubben STEVNS motiverede valget af Klaus Kroll.
Han er en idérig mand, og får handlet på det. Har siddet, som formand for roklubben i 3 år, og er politisk aktiv i forskellige kredse, og går ind for udvikling af ungdomsroere, hvilket vi har set et godt resultat af i Roklubben STEVNS
Mærkesager: Coastalroning og ungdomsroning

Hanne Solberg, Rungsted Roklub, udtrykte undren over, at sammensætningen i Hovedbestyrelsen for det meste består af kaproningsinteresserede, og at der ikke rigtigt var givet nogle gode bud på, hvem der ville tage sig af bredderoningen.

Henning Bay Nielsen, DFfRs formand, rejste sig, og supplerede nu Morten Espersens indstilling af især Thomas Ebert til Hovedbestyrelsen

Derefter gik man over til afstemning, hvor dirigent: John Frentz pointerede, at det drejede sig om 3 poster, og at hvis man skrev alle fire navne på, ville det være ugyldigt.

Mens stemmerne blev talt op, gik man videre i programmet.

Valg af revisor. HB´s forslag om at fortsætte med EY, blev sikret.
Valg af suppleanter:
1) Lene Petersen, Silkeborg Roklub
2) Kasper Haagensen

Eventuelt
Henning Bay Nielsen gik på talerstolen for at motiveret valget af den person, der skulle modtage Poul Madsens Lederpris.
- Vi har fået mange ansøgere, og mange interessante bud, men især en skilte sig helt ud, og det blandt andet fordi, han har været formand for sin klub i over 40 år. Villy Hansen, vil du komme herop og modtage prisen?
Stubbekøbing Roklubs formand modtog prisen med stående ovationer fra salen.
Picture
Et populært og velfortjent valg. Villy Hansen, Stubbekøbing Roklub, er årets modtager af Poul Madsens Lederpris. Villy har i øvrigt, i 2013, modtaget prisen: - Du gør en forskel, af DIF. Foto Mette Bacher
Indlæg under Eventuelt
Kate Skavin: - Rosæsonen venter lige om hjørnet, men lige nu er vandet koldt og stift. Husk nu at tage det rigtige udstyr med og på, og også gerne redningsvesten.
Hun opfordrede desuden til at deltage i styrmandsudvalgets erfaringsudveksling om langture, som afholdes i Nyborg Roklub d. 25.-26./5.

Kasper Haagensen, DSR, nævnte, at han gerne ser en drøftelse om Tolo Roklubs medlemskaber, som kan give problemer i forholdet til stemmer til HGF, fordi roere, der i forvejen er medlemmer af roklubber i Danmark, skal melde sig ind i Tolo Roklub, som medlemmer, hvis de skal ro i Tolo.
- Det er et hamrende godt initiativ, og det er også flot, at klubben er blevet den næststørste, medlemsmæssigt set, men jeg ser, det vil kunne give problemer med hensyn til hvem, der har redderansvaret, når roerne er i Grækenland for at ro for Tolo Roklub, sagde Kasper Haagensen.

Reiner Modest: Giver Kasper ret i, at redderansvaret er vigtigt for os allesammen.

Kate Skavin: Sikkerhedsudvalget har fået flere henvendelser om det, og der bliver set på det, hvorefter vi vil vende tilbage med en konklusion.

Anna Karina Gravad erindrede om midlerne fra Tryg Fonden, som har gjort det muligt at deltage i førstehjælpskurser, og det har vist sig at være en bragende succes. Kurserne køres sammen med Dansk Kano- og Kajakforbund, og de er næsten overtegnet, men der afholdes også et førstehjælpskursus på Bornholm, fortalte Gravad.

Lise Petersen fra Aalborg Dameroklub fremviste en meget flot plakat, som deltagerne kunne tage med hjem og hænge op i klubberne
Picture
Denne plakat hænger er forhåbentlig hængt op i alle roklubber i Danmark, Foto Mette Bacher
Hanne Vinther, Roklubben Øresund:
Foreslår, at DFfR genoptager Rosportens Dag, og evt. slår det sammen med andre events, som Havnens Dag og Vild med Vand.
Henning Bay Nielsen: - En god idé, mon vi kan få en vejledende tilkendegivelse, om hovedbestyrelsen skal arbejde videre med dette emne?
Det gav de mange oprakte hænder en positiv respons på.

Johnny Bo Andersen, Odense Roklub, spurgte til DRC på DFfRs hjemmeside.

Conny Sørensen svarede, at det er en enhed for sig selv, underlagt hovedbestyrelsen, der i sidste ende er beslutningsdygtig overfor DRC.

Søren Uldall, Tolo Roklub, spurgte til, hvorfor tragedien med vandscooterulykken i Københavns Havn slet ikke havde været nævnt af HB på roning.dk. Vi er mange københavnske roere, der har været berørt, og undret os over det.
HB svarede, at man i mere, end et tilfælde, havde lagt nyt om det ud på ronings hjemmeside.

Angående Tolo Roklub, så kan jeg bekræfte, at Kasper Haagensen er inviteret til vores næste bestyrelsesmøde. Invitationen gælder også sikkerhedsudvalget. Uldall kunne i øvrigt oplyse, at det har taget 6 år at blive Danmarks næststørste roklub.

Afslutningsvis kunne dirigent, John Frentz meddele, at næste års Hovedgeneralforsamling vil finde sted den 16. marts. Her vil DFfR melde ud senere, hvor man skal til HGF i 2018.

Nu vendte stemmeoptællerne tilbage
Picture
Sådan så det ud før afstemningen. Foto Mette Bacher
Dirigent, John Frentz kunne oplyse, at:

109 stemmer tilfaldt Sten Zülow
104 stemmer tilfaldt Regitze Siggaard
102 stemmer tilfaldt Thomas Ebert
  58 stemmer tilfaldt Klaus Kroll


Dermed blev Sten fra Aalborg, Regitze fra DSR og Thomas Ebert fra Roskilde valgt ind i Hovedbestyrelsen.
Picture
Fv. Regitze Siggaard, DSR, der er klar til nye opgaver i HB. Regitze sad i DFfRs Hovedbestyrelse i 2002-2004. I midten, Aalborg Roklubs Sten Zülow, der er ny i DFfRs hovedbestyrelse, og th. Thomas Ebert, Roskilde Roklub, der er klar til endnu en periode i HB. Foto Mette Bacher
Picture
Holdet for 2018 er sat. DFfRs Hovedbestyrelse ser således ud: fv. Regitze Siggaard, Thomas Ebert, Sten Zülow, Conny Sørensen, Marie Heide, Lisbeth Falch Jacobsen og Henning Bay Nielsen. Foto Mette Bacher
Niels Iversen, Aarhus Roklub, havde, i Michael Kassows fravær, fået den udsøgte ære, at udbringe et leve for dansk roning med tre lange og tre korte - og det blev gjort med myndig røst udover forsamlingen.

Derefter kunne deltagerne drage hjemad i hver deres retning efter en dag i Odense Kongresscenter.



Fødselsdags-causeri
Om at fejre fødselsdag på DFfRs Hovedgeneralforsamling.
Indrømmet, man skal være dedikeret sin sport, hvis man synes, at fødselsdagen skal fejres det meste af dagen på en Hovedgeneralforsamling i et kongrescenter.
Men sådan må det blive, når datoen, den 10. Marts, rammer ind i lørdage, på nøjagtigt samme tidspunkt, hvor DFfRs hovedgeneralforsamling finder sted.

Og det er blevet til ikke så få fødselsdage, på hovedgeneralforsamlinger, mest for år tilbage, rundt om i landet, qua bestyrelsesarbejdet gennem 25 år i Københavnskredsen, som tidligere, med de øvrige kredse, var en integreret del af DFfR, og havde sæde ved bordet i hovedbestyrelsen, og dermed også indflydelse i flere henseender på hovedgeneralforsamlingerne. Med kredsenes nedlæggelse for få år siden, siger det sig selv, at interessen om deltagelse på hovedgeneralforsamlingerne siden blev væsentligt begrænset.
Denne gang kunne det tegne til at blive spændende med et kampvalg og drøftelsen af Danmarksmesterskaberne, som undertegnede har været med i oplægsgruppen omkring, og derfor var Københavnskredsens repræsentant med i salen.

Et tilbageblik på tidligere fødselsdage i DFfRs regi giver lidt af en tur på memory-lane.
Som for år tilbage, hvor roernes hovedgeneralforsamling altid havde så stor en bevågenhed, at det slet ikke var unormalt, at Danmarks Radio bragte indslag på TV i sporten søndag aften, i fald der var nyheder, som man mente ville vedkomme hele Danmarks befolkning. Det kunne være et formandsskifte eller en livlig debat om kaproning, eller tilbage til dengang i 70´erne, hvor en gruppe elitekaproere nærmest revolutionerede det dengang siddende kaproningsudvalg, og ville have stor indflydelse på det hele. Aktivgruppen hed sammenslutningen af datidens elitekaproere/landsholdsroere. Husker møderne, hvor deltagerne mødte frem i fløjlsbukser, islandske sweatre og stort garn, og hvor hver en sætning blev indledt med: - Vi vil. - Vi mener…

Eller langt senere, hvor en tidligere hovedbestyrelse trak sig tilbage midt under en hovedgeneralforsamling på baggrund af et indlæg i bladet roning, der udtrykte mistillid overfor den daværende næstformand og kaproningschef. Generalforsamlingen blev suspenderet, men siden genoptaget, og HB blev alligevel siddende.
Og jo, ganske få af parterne fra dengang er stadig, på den ene eller anden måde med, når der indkaldes til hovedgeneralforsamlinger i DFfR.

Undertegnede var på et tidspunkt presseansvarlig for DFfR og DRC, og havde den holdning, at man skulle eksponere roningen på alle fronter gennem hele året, og ikke kun ved kaproernes resultater på vandet, og et tilbageblik til 2004, og hovedgeneralforsamlingen dét år, fyldte en del i en pressemeddelelse, sendt ud til Danske Sportsjournalister - og ja, den ligger der sørme endnu, er det netop konstateret her, næsten 15 år efter.
Se nedenfor:

Eller de mange fødselsdage på HGF, hvor lørdagen var et tilløbsstykke, og hvor deltagerne fandt det mindst lige så vigtigt at gå til fest om aftenen, hvor der både blev danset og clearet mange problematikker med korridorsnak, og hvor gratulanter kom hen til mig lørdag aften ved hotellets bar og ønskede tillykke. Men i bund og grund blev ikke så få emner klaret lørdag aften så alle var klar til selve generalforsamlingen søndag morgen, ganske vist noget mere klatøjet, end da man mødte frem, dagen i forvejen.
Det var som om, at det var årets clou - altså ikke fødselsdagen alene - men det med, at hovedgeneralforsamlingen samlede roere og ledere fra hele Danmark. Enten til vigtige emner, hvor man gik ud i grupper, eller selve hovedgeneralforsamlingen, der påbegyndtes lørdag, og en hel del blev gennemgået, før man gik til middag, fest og masser af konstruktive og vigtige snakke, for derefter at møde frem søndag morgen og deltage aktivt i generalforsamlingen.

Men disse tider er forbi, det er som om, der skal noget helt ekstraordinært til, for at lokke folk til DFfRs hovedgeneralforsamling, som det ser ud i disse år.
Det synes som om, at folk ikke har tid til at sætte en hel weekend af til at være sammen på HGF - eller er det mon indbildning?
Måske finder mange klubledere ikke, at det er interessant nok at møde frem til DFfRs Hovedgeneralforsamlinge, hvilket jo ellers kan give klubben nye input - eller hvor man kan give sin mening på kende, fordi de delegerede varetager medlemmernes interesser og deres holdninger.

Således var ikke alle roklubber repræsenteret ved Årets Hovedgeneralforsamling, og når nu, alle taler om, at vi skal gøre hvert vores for at sikre, at vi kan fastholde medlemmer, så ville det måske også være en idé at se på, hvad vi kan gøre for, at årets vigtigste begivenhed på forbundsplan, Hovedgeneralforsamlingen, kan gøres langt mere attraktiv, så der kommer flere med, og der kan udveksles erfaringer, og man som minimum ved, at klubformænd og bestyrelsesmedlemmer kan mødes på kryds og tværs den ene gang om året.

Skal der være mere interessante emner, som i år, hvor Robattle, De 5 Spor, og fastholdelse af medlemmer, var et indslag ved HGF, men hvor det måske ville have været mere passende at lægge det ud, som et gennemgående tema over hele lørdagen i stedet for - og så gå til selve generalforsamlingen om søndagen? Eller køre et inspirationsseminar for ledere og bestyrelsesmedlemmer i Dansk roning - eller for kommende?
… Hvor man kan runde lørdag aften af ved at gå til fællesmiddag, før man går hvert til sit, og igen mødes søndag morgen, hvor selve hovedgeneralforsamlingen finder sted?

Dertil er emnerne så interessante, at det sagtens kunne bære flere timers gennemgang og efterfølgende drøftelser, hvor vi denne gang blot måtte nøjes med et lille udsnit fra de tre oplægsholdere.

Det kan måske motivere flere til at møde frem, eller det kan inspirere de klubledere, som ikke finder, at selve hovedgeneralforsamlingen er interessant nok, hvorfor man slet ikke møder op.

Og fødselsdagen denne gang, den 10. Marts i Odense Kongresscenter?
Der var lagkage - fremvist på storskærm - under gennemgang af økonomien ved kasserer Conny Sørensen - og deltagerne ved det bord, vi sad ved under frokosten, sang fødselsdagssang.

Tak for det allesammen - og for at kunne benytte sig af lejligheden med tilbageblikket til hovedgeneralforsamlinger for år tilbage - og for at kunne gribe muligheden for at komme med en mening om, at det må være et mål i sig selv, at DFfRs hovedgeneralforsamling bliver lidt af et tilløbsstykke, som for år tilbage..

... Sådan så det ud efter HGF for 14 år siden...

Fra hjemmesiden: Danske Sportsjournalister
PRM: Roning
Søndag d. 21. marts 2004
PRESSEMEDDELELSE: RONING 2004-03-21

Nyheder fra Dansk Forening for Rosports Hovedgeneralforsamling,
afholdt i Fredericia lørdag den 20. marts 2004

Rosportens 150 delegerede på Årets Hovedgeneralforsamling fik en oplevelse ud over det sædvanlige, da Hotel Kronprinds Frederik i Fredericia, hvor generalforsamlingen blev afholdt, var under bevogtning af en større politistyrke med hunde. Det var ikke fordi Året Rebel i idrættens verden, formand Morten Espersen, havde gjort noget forkert, men fordi Dansk Folkepartis ungdom holdt kongres i den nærliggende Margrethe Hallen og havde booket hotellet til opholdet i den jyske by.
Dermed var roerne i sikre hænder, og deres hovedgeneralforsamling forløb stille og roligt uden optøjer af nogen art.

På generalforsamlingen skete flere ting af den positive slags.
Under sin beretning kunne formand Morten Espersen fortælle, at:

- Der bliver NM for juniorer på Sorø Sø i 2004
- Danmark er arrangør af Baltic Cup, der finder sted i oktober på Bagsværd Sø
- Danmark har foreløbig én båd (guldfireren) klar til OL i Athen, men at man satser
på at få flere både med: kvindernes dobbeltfirer, mændenes firer uden styrmand
(tung klasse) samt kvindernes og mændenes letvægts dobbeltsculler.
- Danmark deltager for første gang med et hold handicappede roere ved VM i 2004
- DFfR har indledt et samarbejde med Dansk Flygtningehjælp om at deltage i landsind-
samlingen til efteråret.

Morten Espersen uddelte priser til to roere, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats i 2003.

Poul Madsens Lederpris til:
Jørgen Frederiksen, Næstved Roklub, der tidligt begyndte sin rokarriere som kaproer og vandt mange sejre for klubben. Han fortsatte som landsholdsroer og afsluttede sin karriere med et fornemt VM-resultat i dobbeltsculler. Siden har Jørgen Frederiksen virket som træner for kaproerne i sin hjemklub og været med til at udvikle mange talentfulde roere til gavn for dansk ronings elite. Af de seneste resultater kan nævnes Luise Jensen, som på rekordtid nåede så fine personlige resultater, at hun kvalificerede sig til at sidde på damernes letvægts dobbeltfirer ved VM.
I 2002 fik Jørgen Frederiksen udtaget Andreas Rasmussen på DFfRs hold, der deltog i Baltic Cup.
Udover at fungere som træner i Næstved Roklub indgår Jørgen Frederiksen i et trænerteam, der regionalt og på landsplan er med til at udvikle og træne nye rotalenter, og give dem den rette platform frem mod de udfordringer, der vil møde dem som kommende toproere.
Udover at fungere som træner, er Jørgen også Næstformand i Næstved Roklub og bestyrer klubbens kantine.
I 2002 blev Jørgen Frederiksen hædret med Søsportsklubbernes hæderspris i Næstved. Dette er en pris, der uddeles til personer, der har ydet en særlig stor indsats til fremme af søsporten i Næstved.

Årets Roer 2003 til:
Henrik Mortensen, Bagsværd Roklub for sit store arbejde i klubben. Henrik har gennem flere år brugt utrolig mange ressourcer på at skabe en ungdomsafdeling i Bagsværd Roklub. Dette må siges at være lykkedes meget godt. Ved junior-VM i 2003 havde Bagsværd Roklub ikke mindre end 8 ud af 17 roere med, derudover fungerede Henrik også som træner for 2 af de deltagende hold. Flere af roerne, som Henrik Mortensen har været med til at skabe gode betingelser for i Bagsværd Roklub, sendes videre i systemet, således at fødekæden af nye talenter bibeholdes, til stor gavn for DFfR.
I Dansk Forening for Rosport drager man også nytte af Henriks hjælp bl.a. med styring af TU-pointene. (Det er point, som unge roere under talentudvikling ror sig til ved udpegede danske regattaer i sommerens løb).

Under sin beretning kunne Næstformand Regitze Siggaard fortælle at:

- DFfR netop har fået tildelt fire officielle DIF-mesterskaber i indendørs roning.
Det er i mændenes og kvindernes seniorklasse og i de to senior letvægtsklasser

- Holte Roklub har startet et projekt for handicappede roere, der i en firer med styrmand går efter at komme med til verdensmesterskaberne i Sevilla i år.

- Fire klubber kandiderede til kåringen som Årets Klub blandt de mange nominerede.

Tissø Roklub fik prisen for sit store sociale arrangement, der særligt udmærker sig
ved et stort socialt arbejde. Klubben har brugt utraditionelle metoder ved at lade
ungdomsroerne få fængselsindsatte gjort interesseret i roning og med ud at ro.

Skanderborg Roklub har vist, hvordan man vil håndtere eventuelle krænkelser i
klubben og har indført en alkoholpolitik. Prisen blev givet fordi det er flot, at man
tager hånd om sådanne etiske problemstillinger.

Nykøbing Sjælland Roklub modtog en pris fordi lederne har arbejdet meget på,
hvordan man udvikler klubben bedst mulig. Klubben sendte derfor hele sin bestyr-
else på ni personer til breddeseminar.

Roklubben ARA blev kåret som suveræn vinder, idet man stræber efter at få så
mange medlemmer som muligt ud at ro så langt som muligt. ARA har desuden været
med til at stimulere og gået ind i det store arbejde med at starte et kraftcenter.
Klubben har dannet et såkaldt "tæskehold", som er frontfigur, når der skal tænkes
kreativt og skaffes penge til klubben. Således deltog holdet i Årets Melodi Grandprix
(dog ikke som udøvere) bag kulisserne for at samle penge ind til klubben.


Under generalforsamlingen havde DFfR stillet flere forslag, blandt andet en opfordring til de delegerede om at tilslutte sig en protekol, udsendt af FISA, Det Internationale Roforbund, vedrørende handicappedes muligheder for at dyrke rosport på alle niveauer.
Forslaget blev vedtaget.

Øvrige forslag om klubtilhørsforhold og forslaget om, at der betales et gebyr på kr. 500, når der indgives en protest, blev sendt ud til afstemning, hvilket man i de kommende dage kan læse mere om på DFfRs hjemmeside.

DFfR har en landsdækkende vinterturnering i ergometerroning, hvor der blev overrakt præmier til de vindende klubber.

I mændenes klasse modtog Danske Studenters Roklub pokal for sejren i den samlede turnering.
Hos kvinderne var Roforeningen KVIK vinderen, og ungdomsrækken blev vunder af Odder Roklub. Lyngby Roklub modtog pokal for sejren i Veteran Mix.

Blandt samtlige deltagende klubber var der udloddet et roergometer, som blev vundet af Helsingør Roklub.

Roklubben VIKING modtog Dänemarksfahrer-pokalen.

Dansk rohistorie
For første gang fik DFfRs hovedbestyrelse en kvinde som kaproningschef.
Merete Boldt, Fredensborg Roklub blev valgt ind i bestyrelsen, og hendes klubkammerat, Ulla Poulsen blev valgt ind som næstformand i stedet for Regitze Sigaard.

Dermed ser Dansk Forening for Rosports Hovedbestyrelse således ud.

Formand: Morten Espersen
Næstformand: nationale opgaver: Ulla Poulsen
Næstformand: Økonomi: Jens Tarp
Motions- og Turudvalg: Niels Iversen
Uddannelsesudvalg: Jess Rasmussen
Kaproningsudvalg: Merete Boldt
Ungdomsudvalg: Peter Froskov


Venlig hilsen
DFfRs Pressekonsulent
Mette Bacher








 

Storstilet 100 års fødselsdagsfest i Kalundborg Roklub

$
0
0
PictureSådan blev gæsterne mødt ved Kalundborg Roklubs 100-års jubilæumsreception, lørdag den 17. marts 2018. Foto Mette Bacher















Tekst & Foto Mette Bacher

Når man beslutter sig for, at fejre sin roklubs 100 flotte år dagen før dagen, som denne lørdag i marts, så kan man risikere, at det vejrmæssig set kan blive lidt af en gyser.
Og det blev det. Også selvom der var godt lunt inden døre i roklubben, hvor gæsterne blev modtaget af medlemmerne, og derefter kunne defilere hen til et stort bord, hvor der var lagt ro-memorabilia ud i form af albums, sølvskjolde, roblade og meget mere spændende og seværdigt fra fordums tid. I baggrunden blev der desuden vist glimt på TV-skærm af Kalundborg-roernes dagligdag og meritter fra kaproningsbanerne. Billeder, som den tidligere velkendte formand, Jeppe Hedegaard Sørensen, der var formand i hele elleve år, havde bidraget med.
Læs om hele den flotte dag i Kalundborg Roklub, nedenfor:

Picture
En herlig model af det første klubhus. Foto Mette Bacher
Picture
Gæstebogen var lagt frem, og den blev hurtigt "overtegnet" af gæsterne. Foto Mette Bacher
Picture
En scrapbog med artikler om Kalundborg Roklub fra fordums tid. Foto Mette Bacher
Picture
Naturligvis kan man gribe roklubbens egen sangbog, hvis der skal synges strofer ved forskellige klubarrangementer. Foto Mette Bacher
Picture
Herlige billeder fra før det var digitalt og i farver. Foto Mette Bacher

Et af klubbens flittige medlemmer, tidligere LD-roer  Britta Densen, var konferencier, og det klarede hun på glimrende vis. Britta fortalte de fremmødte om, hvad der skulle ske over dagen ved receptionen, og præsen-terede de enkelte talere.

Picture
Konferencier, Britta Densen. Foto Mette Bacher
Formand: Kaare Mattesen lagde for   (Indledes under billedet)
Picture
Kaare Mattesen, Kalundborg Roklubs formand, roede oprindeligt i Odense Roklub, men meldte sig ind i Kalundborg Roklub for 12 år siden. Foto Mette Bacher
Klubbens formand, Kaare Mattesen fortalte blandt andet om, hvornår han selv begyndte i roklubben, i 2006, hvor det mest handlede om at ro i ergometer.

En dag hentede en af klubbens garvede medlemmer mig. - Kaare, jeg skal lige præsentere dig for et nyt medlem. Det er Lene, der sidder derovre, og hun er for resten single... - Og så blev der stille.

- Hm, det lød da interessant, og nu kan I se, hvad det endte med, fortæller Kaare Mattesen.
- Vi blev kærester, og har fået Carl Emil, der nu er to år, mens vi venter endnu en baby, der kommer til verden om ganske få måneder.

Se resten af talen øverst i næste spalte.
Kaare fortalte også om, hvordan det er at være medlem i Kalundborg Roklub, og klubben altid har været kendt og stået for et utroligt godt fællesskab, hvilket har været vigtigt, lige siden klubbens stiftelsesdag for 100 år siden.
Jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at fortsætte, sluttede Kaare Mattesen, der samtidig takkede samarbejdspartnere, og jubilæumsudvalget for det store arbejde, der blev sat et værk for et år siden. Lad os udbringe et leve for Kalundborg Roklub, og jeg skal erindre om, at her er det, som spirene på domkirken, to korte, et langt, og to korte, erindrede Mattesen de fremmødte om, og så blev der udbragt et højt leve, som med den entusiasme, der blev istemt med, sikkert nåede over til spirene på domkirken midt i byen, også selvom det blæste den stik modsatte vej.

Næste taler: Henny Fredslund fra Danmarks-Samfundet
Picture
Henny Fredslund havde medbragt Kalundborg Roklubs nye flag, der nu skulle til tops. Foto Mette Bacher
Mikrofonen blev overrakt Henny Fredslund fra Danmarks-Samfundet. Hun fortalte om, hvad Danmarks-Samfundet står for, og at det er en frivillig organisation, der i praksis arbejder, som en “hjælp-til-selvhjælp-organisation”, således at de foreninger m.fl., der har modtaget faner eller flag, gennem alle årene har forstået nødvendigheden af at bidrage gennem hjælp til flagsalget på Valdemarsdage for at skaffe midlerne til at betale det indkøbte materiel.

Repræsentanterne fra Danmarks-Samfundet havde medbragt små flag, som man kunne købe.

Ud i det kolde vejr
Gæsterne blev bedt om at gå udenfor. - Husk nu at tage godt med tøj på, lød det.
Føj for den, hvor var det koldt, og en strid vind fik de mange fremmødte til at skutte sig godt og grundigt i frakker, huer og halstørklæder,
Picture
Alene den mørke farve på vandet, krydret med skumsprøjt, indikerede, at selvom vejret var flot, med stedvis sol, så gik kulden gennem marv og ben, denne lørdag eftermiddag i Kalundborg. Foto Mette Bacher
Picture
Henny Fredslund foreslog, at man nøjedes med 1. vers af Axel Juuls digt: Flaget, der i øvrigt blev skrevet under 1. Verdenskrig. Der er ingenting, der maner, som et flag, der går til top. Foto Mette Bacher
Picture
De to, der skulle hejse flaget havde nok at gøre med at lægge alle kræfter i for at holde det på plads, men endelig lykkedes det, og nu kunne DFfRs smukke splitflag vaje ud for Kalundborg Roklub. Foto Mette Bacher
Nu var det tid for hejsning af selve standeren, der var fremstillet i en særlig jubilæumsudgave, og her kom de to, der skulle stå for det, ud på lidt af en opgave, og måtte ud i flere forsøg - idet der var bundet en dobbeltknude, som var strammet til og frosset, og da man endelig skulle hægte standeren på flaglinen, blæste denne direkte op i luften.
Picture
Gisp, lød det fra gæsterne, for det var helt sikkert, at linen ikke ligefrem kom retur i den hårde vind. Foto Mette Bacher
Picture
En lynaktion med en hentet åre, fik linen gelejdet tilbage til udgangspunktet igen. Foto Mette Bacher
Og folk holdt ud, trodsede kulden, og med hjælp fra Formand, Kaare Mattesen, lykkedes det at få den fine stander hejst.
Picture
- Ej altså, der er dobbeltknude, lød det fra Aleksander Nygaard Hansen, der var kommet på lidt på en opgave, og her må ikke nævnes ordet: - Knudemand... Foto Mette Bacher
Picture
Bemærk den fine jubilæumsstander, inden den hejses op. Foto Mette Bacher
Formand Kaare Mattesen entrede talerstolen og erklærede sæsonen for åben, men der er roforbud, til vejret bliver bedre, og vandet bliver varmere, formanede han.

Og det var slet ikke tid endnu til at gå ind i varmen, som mange sikkert havde et stort ønske om.
- Næ, nu skulle klubbens flotte gave, skænket af Bent O. Jørgensens Fond, en flunkende ny bådebro indvies.
Picture
Klubmedlem: Mads Tarp fortalte om den fine donation, en ny bådebro, skænket af Bent O. Jørgensens Fond. Foto Mette Bacher
Det var meningen at børn fra en lokal børnehave samtidigt skulle søsætte et større antal papirsbåde, men da kassen blev åbnet, og børnene skulle have fingre i bådene, blæste flere af de små lette fartøjer væk.
Picture
De var så fine, de små pipirsbåde, men alt for lette til den hårde vind. Foto Mette Bacher
Ideen var ellers rigtig fin, også selvom vejrguderne heller ikke lige her, var børnene venligt stemt.
Picture
Kalundborgs Borgmester: Martin Damm, og Mads Tarp klipper den røde snor over. Dermed er roklubbens nye bro indviet. - Og nej, lige præcis denne dag, var der ingen, der skulle ud at prøve denne. Foto Mette Bacher
Efter hejsning af det nye flag, standerhejsning og broindvielse, hastede folk ind i de lune lokaler igen, og her greb borgmester, Martin Damm mikrofonen og holdt en flot tale for roklubben og medlemmerne.
Picture
Borgmester Martin Damm havde en dejlig dag i Kalundborg Roklub denne lørdag. Foto Mette Bacher

- Det er sammenhold og venskaber, der binder hele roklubben sammen, og det er en fornøjelse og meget flot at opleve en idrætsforening i Kalundborg fylde 100 år, nævnte Martin Damm blandt andet.

Borgmesteren ønskede klubbens medlemmer en rigtig god sæson, og han bad forsamlingen udbringe et leve for Kalundborg Roklub



Klubbens kvindelige OL-roer
En af klubbens mest kendte profiler, Lisbet Falch Jakobsen var næste taler. Lisbet kom ind på, hvornår hun begyndte i roklubben, og at det egentlig var i en polokajak, hun debuterede. Lisbet understregede, hvor meget klubben altid har betydet for hende, også selvom hun siden flyttede til København, meldte sig i Bagsværd Roklub, og i en årrække har været en del af det danske rolandshold, kulminerende med en udtagelse til OL i Rio i dobbeltsculler med Nina Hollensen fra Aarhus Roklub, i 2016.
- Det har været dejligt at opleve interessen og opbakningen fra Kalundborg Roklubs side, fortalte Lisbet Falch Jakobsen, der nævnte, at hun også repræsenterede Dansk Forening for Rosport, hvor hun sidder i Hovedbestyrelsen, og havde medbragt en gave fra roforbundet, et flunkende nyt langtursflag.


Picture
OL-roer: Lisbet Falch Jakobsen var sidste taler ved receptionen lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Britta Densen afsluttede talerækken med at informere om, at der nu var buffet, anrettet i bådehallen.

Her kunne de fremmødte nyde snacks og små appetizere med dertil hørende ædle dråber.
Picture
Genialt. Sådan tager en buffet sig i en roklub ud, naturligvis. Foto Mette Bacher
Grib ideen!
Smart tænkt - for naturligvis kan man udnytte en bred og smuk inrigger til fulde, når der skal være reception i en roklub. Jubilæumsudvalget havde bedt tømrer: Hans Jørgen Therkildsen kreere en plade, der kunne fæstnes ovenpå båden, og vupti - så kunne roklubbens gæster indtage buffeten ved bådene i bådehallen.

Picture
Jacob, 3, klar til at gå ombord i... maden! Foto Mette Bacher
Picture
Picture
Picture
Picture
Kendisroere til reception
- Vi mødte OL-roer: Lisbet Falch Jakobsen, der i dag sidder i DFfRs Hovedbestyrelse. Hun ses her med: Stine Høi Sørensen, der også har siddet i DFfRs Hovedbestyrelse for år tilbage.
Stine er i dag i DFfRs Miljø- og Planudvalg.

Picture
To kvinder, der i tidernes morgen indledte ro-karrieren i Kalundborg Roklub. Fv. Lisbet Falch Jakobsen og Stine Høi Sørensen. Foto Mette Bacher
- Jeg vil osse være med, lød det fra Jonas Fich, der også er en af de kaproere, der har ført det vidt, og hvor ideen med at indlede et samarbejde med Bagsværd Roklub, og dennes daværende dygtige træner: Henrik Mortensen, betød et springbræt til kaproning på et højt plan. Henrik Mortensen blev for nylig tilknyttet Danmarks Rocenter, som assisterende landsholdstræner.
Picture
Lisbet Falch Jakobsen, Jonas Fich og Stine Høi Sørensen, alle fra Kalundborg Roklub. Foto Mette Bacher
Og lad os så lige spole 10 år tilbage...
Picture
Glimt fra Kalundborg Roklubs flotte jubilæumsskrift, der netop er udgivet.
Picture
Picture
En 100-års fødselsdag udløser spændende og flotte gaver. Udover et nyt flag og en ny bro, bugnede gavebordet indendørs af mange spændende og velfortjente gaver. Der var alt, lige fra pandekagemel - og pande (!) til flasker og andre lækkerier.
Picture
Sådan så gavebordet ud, da receptionen var ved at tage sin afslutning lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Picture
En flot hilsen med mundgodt til bestyrelsen fra en tidligere formand. Foto Mette Bacher
Det kræver nøje planlægning og det har taget et år, siden Jubilæumsudvalget i Kalundborg Roklub holdt de første indledende møder.
Lørdag kunne udvalget endelig se det flotte resultat af det store og unikke arbejde med 100 års-jubilæet.

Picture
Kalundborg Roklubs dygtige jubilæumsudvalg. Foto Mette Bacher
Roinfo ønsker tillykke med de første 100 år...

DFfRs officielle standerhejsning indleder sæsonen i Sorø

$
0
0
Picture
Sorø Roklub kan i 2018 fejre 100 flotte år. Derfor fik den kendte sjællandske klub tildelt DFfRs Officielle Standerhejsning denne søndag, den 25. marts 2018. Foto Mette Bacher
Tekst & Foto: Mette Bacher
Søndag indledte Dansk Forening for Rosport sæsonen ved den officielle standerhejsning, som fandt sted i Sorø Roklub.
Roklubben fylder 100 år, og havde søgt om at få tildelt roforbundets officielle standerhejsning, og det blev selvfølgelig bevilget.
Men hvis nogen regnede med, at sæsonen kunne indledes med årets første tur på Sorø Sø, da havde de gjort regning uden vært. Isen på søen var stadig godt tyk, men enkelte isfrie punkter tæt ved bredden gav et fingerpeg om, at hvis vi slipper for frostvejr i en uges tid, så må det snart kunne lade sig gøre at komme på vandet.
Picture
Det er forsøgt at bryde isen, men der er en bid vej endnu, før den helt slipper sit tag i Sorø Sø. Foto Mette Bacher
Picture
Ved Sorø Regattaen i begyndelsen af juli er det ikke unormalt, at folk sidder og gisper af varme tæt ved denne bro, men denne lørdag var Sorø Sø tom, grå, og blottet for aktivitet. Foto Mette Bacher
Formand Bjarne Hjorth bød velkommen, og fortalte kort om, hvad der skulle ske i løbet af dagen, og hvornår Sorø fejrer selve mærkedagen, som finder sted den 30. Juni med reception, udgivelse af et jubilæumshæfte og stor fest om aftenen for medlemmerne.

DFfRs flotte officielle tale
Thomas Ebert, OL-vinder og mange gange verdensmester med guldfireren, repræsenterede DFfR og holdt en flot tale for Sorø Roklub, som han selv har været medlem af. - Jeg har været juniorkaproer i roklubben og været meget glad for det. Sorø Roklub er en klub, man kan være stolt af med de mange fine resultater, både ved OL og VM, sagde Thomas Ebert.
Det er en klub, andre har respekt, og en vis form for ærefrygt for, og jeg husker, da jeg begyndte i Ringsted Roklub, så var det altid sådan, at hvis man kunne vinde over Sorøs roere, da var det noget ganske særligt, erindrer Thomas Ebert.
Picture
Sorø Roklubs formand, Bjarne Hjorth bød velkommen og holdt en lille tale for de fremmødte. Foto Mette Bacher
Picture
Hovedbestyrelsesmedlem i DFfR, Thomas Ebert holdt en flot og lang tale for Sorø Roklub. Foto Mette Bacher
Også mange københavnske roere skeler til Sorø Roklub. - Hvad er det de kan, som er så specielt,  og det er det fine arbejde med ungdommen, og måden at træne dem på til at dyrke kaproning på det højeste plan. Han kom også ind på Sorø Regattaen, som er Danmarks største regatta med det store antal af tilmeldte roere. Det er et godt samarbejde, Sorø Roklub har med regattaforeningen, og det gør jo også, at Sorø Roklub er kendt viden om. Vi er fra Dansk Forening for Rosports side stolte over at opleve det flotte arbejde i roklubben og det stærke samarbejde med Sorø Roklub. Det skal i have mange tak for, sluttede Thomas Ebert.
Picture
Dansk Forening for Rosports gave til Sorø Roklub var et nyt langtursflag. En traditionel gave til de klubber, der fylder rundt. Sidste lørdag var det Kalundborg Roklub, der modtog et flag, idet klubben også har 100 års fødselsdag i 2018. Foto Mette Bacher
Derefter var det tid for at hejse standeren, og det stod Uffe Søgaard for. Dernæst uddeling af Vinterpokalen, som denne gang gik til morgenroerne, der har knoklet med alt det praktiske ved klubhuset og det har været et stort og bemærkelsesværdigt arbejde. På vegne af Morgenroerne modtog Jan Andersen pokalen.
Picture
En koncentreret Uffe Søgaard hejser standeren. Foto Mette Bacher.
Picture
Et stort tillykke fra formand Bjarne Hjorth til morgenroerne, her repræsenteret v. Jan Andersen. Foto Mette Bacher
Bådedåb
Tre både skulle døbes, og en flot dobbeltsculler, en Filippi, blev døbt af Sorøs borgmester Gert Jørgensen.
Han er en god ven af roklubben, og har tidligere forestået dåb af nye både, overrakt medaljer ved regattaerne, mens roerne tillige får overrakt erkendtligheder på rådhuset, når sæsonen er slut, og status på de mange medaljetagere skal gøres op.
- Båden er dedikeret de unge i roklubben, og bemærk nu lige farverne, som i forvejen er Sorø Roklubs blå/hvid, sagde Gert Jørgensen, og døbte båden Victoria, efter sejrens gudinde i den romerske mytologi.
Picture
Borgmester Gert Jørgensen døber den nye Filippi-2X: Victoria. Foto Mette Bacher
Picture
Opkaldt efter sejrens gudinde i romersk mytologi. I den græske mytologi hedder sejrens gudinde: Nike: Foto Mette Bacher
Fie Udbys OL-sølvbåd er nu Sorø Roklubs
En singlesculler, som der er vundet dansk en OL-sølvmedalje i, hører til sjældenhederne, når vi taler bådpark i klubberne.
I forbindelse med fejringen af 100-året, er det lykkedes Sorø Roklub at få fingre i lige præcis den båd, Fie Udby Erichsen vandt olympisk sølvmedalje i ved OL i London i 2012.
Det var formand for Kultur- og Fritid: Bo Christensen, der havde fået tildelt hvervet at døbe denne båd.
Picture
Tre både skulle døbes ved DFfRs officielle standerhejsning i Sorø. Nærmest den singlesculler, Fie Udby vandt olympisk sølv i ved legene i London 2012. Foto Mette Bacher
Christensen kom ind på tegneserien om piccoloen Splint og journalisten KVIK og deres utallige oplevelser. - Det er en af de stærkeste tegneserier, der er kommet ud af den klassiske fransk-belgiske tegneserietradition, oprindeligt skabt i 1938, og Spints bedste ven, KVIK, blev først introduceret senere, i 1944.
Bo Christensen nævnte relationen til KVIK, hvorfra roeren, Fie Udby Erichsen havde sit tilhørsforhold, da hun vandt sin OL-sølvmedalje. - Og Splint var ham, der altid klarede de fine opgaver og knoklede.
- Det er en flot og helt unik båd, vi får døbt i dag, og dit navn bliver: Splint, sagde Bo Christensen
Picture
Bo Christensen relaterede sin dåb af båden til tegneserien om Splint og KVIK. Foto Mette Bacher
Picture
Det er en båd, der kan fortælle en historie, som Sorø Roklub nu har fået med i bådparken. Foto Mette Bacher
Efter dåben af de to kaproningsbåde gik man over til sidste navngivning, og det til en gig-4X+, en bådtype, Sorø Roklub i forvejen har et par eksemplarer mere af.
Formand, Bjarne Hjorth introducerede, hvem der skulle forestå dåben, og det er et af de medlemmer, der er blandt dem, der har været længst tid i Sorø Roklub. Han har for mange år siden været speaker ved Sorø Regattaen, og er i dag en flittig morgenroer.
Picture
Jens Øbro holdt en flot tale for sin roklub, og kom ind på, hvor mange roere, denne fine mandskabsbåd kunne glæde. - Jeg døber dig: Tusindfryd, lød det med høj og myndig røst.

Flot buffet - og kransekageguf fra Mogens Kleis

På normal vis ville der have været paraderoning ud for roklubben, men det blev der ikke noget af denne gang grundet den tykke is, så gæsterne blev inviteret ind til en fin buffet, der som vanlig var en flot kvalitet over.
Det skal nævnes, at Sorø Roklub også står bag regattafrokosten om sommeren, når medarbejderne ved den store Sorø Regatta bliver trakteret, og her er maden altid i særklasse. Det var den også denne gang.
Udover de kvindelige medlemmers flotte arbejde med den lækre mad, stod en dygtig herre og kendt mastersroer, Mogens Kleis for nogle sande lækkerbiskener i form af kransgekagekonfekt til den efterfølgende kaffe.
Picture
Lækkerier fra Mogens Kleis. Foto Mette Bacher
Hvem skulle tro, at den kendte mastersroer, Mogens Kleis, Roskilde Roklub, også er ekspert i lækker kransekage?
Picture
Mogens Kleis kan andet, end at ro med ved de store mastersregattaer. Foto Mette Bacher
Picture
Han er mand for lækkert kransekageguf. Overflødighedshornet var hans gave til Roskilde Roklub, da klubben fyldte 125 år - og ved dagens officielle standerhejsning i Sorø Roklub, havde Kleis stået for kransekagekonfekten, som smagte mums. Foto Mette Bacher
Invasion af Roskilde-trænere og mange sjællandske juniorer
Det var et rigtigt hyggeligt traktement, hvor gæsterne kunne få sig en rigtig god rosnak. Med i lokalerne var også en større gruppe kaproere fra Roskilde Roklub, der med det velkendte og dygtige trænertriumvirat: Sisse Vestergaard, Torben Bech Jensen og Jakob Thanning, pt. Holder påsketræningslejr i Sorø Roklub.
Picture
Udover Thomas Ebert, tv., der tidligere har roet for DSR, men nu er medlem af Roskilde Roklub, havde roklubben i domkirkebyen også de tre trænere: Sisse Vestergaard, Jakob Thanning og Torben Bech Jensen med i Sorø, idet flere sjællandske klubber har deres kaproere i træningslejr her i påsken. Foto Mette Bacher
- Men hvad nu, når roerne ikke kan komme på vandet, spurgte roinfos udsendte undrende. - Jamen vi kører så til Næstved Roklub, hvor der er frit vand, så vi kan træne der, lød svaret. - Det foregår i et par minibusser og privatbiler. Men vi opholder os, som planlagt, i Sorø Roklub, indimellem træningspassene, for nu vil vi ikke lave om på den første planlægning, lød det fra Roskildes trænerteam.
Picture
Sådan ser det ud, når en flok unge kaproere invaderer Sorø Roklub i denne påske. Og nej, det er næppe en Aalto-vase, der står i forgrunden, selvom tingesten kan minde om en sådan. Foto Mette Bacher
Picture
De prøvede og prøvede, men lige meget hjalp det. Der går nok noget tid, inden isen helt forsvinder fra Sorø Sø. Foto Mette Bacher
Dem mødte vi
Roinfo mødte desuden den tidligere formand: Merete Leisted Busk, og hendes mand, Gert, der var klubbens cheftræner i en årrække, og ham, der står bag en stribe af internationale - som nationale medaljer til Sorø Roklub.
- Der har tidligere været officiel standerhejsning i Sorø Roklub. Det havde vi, da klubben fyldte 75 år, i 1993, og her var det DFfRs formand, Janne Hallengren, der var hovedtaler. Hun erindrede om, at hun selv havde vundet Danmarksmesterskab på Sorø Sø en del år forinden, husker Merete Busk.

Roinfo havde også en god snak med DFfRs repræsentant denne gang, Thomas Ebert, der kunne fortælle, at Hovedbestyrelsen har afholdt sit første møde efter hovedgeneralforsamlingen, og det tegner rigtigt godt med de nye bestyrelsesmedlemmer.

En delegation kom pludselig gående ved Sorø Roklub, og i gruppen flere genkendelige ro-personligheder. Roinfo mødte en af dem inde i klubben, og det blev til et: - Nej, hvor ER det længe siden, lød det, da Hans Christian Andersen, tidligere træner i Maribo Roklub, og kredsbestyrelsesmedlem i Lolland-Falsterkredsen, formummet under en lun kasket, gav sig til kende.
- Og så gik snakken ellers om Maribo Roklub og de tider, hvor klubben var oppe i gear, havde kaproere, og stod for mange gode regattaer.

- Men du, nu og her - i Sorø Roklub - i dag, hvordan og hvorledes, spørger roinfo.dk.
Det er fordi, Mads har fødselsdag i dag, han bliver 40 år, og så valgte selskabet at gå en tur og lægge vejen forbi roklubben, lød det fra Hans Christian Andersen.
Den kendte OL-roer og guldvinder, Mads Kruse Andersen, er gift med en tidligere Sorø-kaproer, og svigermor er såmænd: Birgit Juhl Hansen, så er det sat helt på plads.
Roinfo ønsker et stort og velment tillykke med de 40 til guldfirer-roer: Mads Kruse Andersen.
Picture
OL-vinder, Mads Kruse Andersen, der her ses efter hjemkomsten fra Beijing med guldet om halsen, og fru Jannie med lille Carl, kunne fejre 40 års fødselsdag samme dag,hvor Sorø Roklub holdt sin standerhejsning. Fødselsdagsdelegationen lagde vejen forbi roklubben samme eftermiddag. Foto Focusrowing v/ Mette Bacher
Picture
De tre herrer på billedet, her fotograferet ved Sorø Regattaen i 2016, havde alle noget at foretage sig ved Sorø Sø søndag eftermiddag den 25. marts 2018. Thomas Ebert holdt hovedtalen, borgmester Gert Jørgensen døbte en 2X, og Mads Kruse Andersen, der vandt OL-guld sammen med Thomas Ebert i guldfireren, kunne fejre sin 40-års føs´dag. Foto Mette Bacher
Derefter var det tid til et farvel og på gensyn til Sorø Roklub. Vi kipper med kasketten og svinger med flagene for at ønske Sorø Roklub et stort tillykke med de 100 år og al mulig held og lykke med en spændende sæson.

Når der er søgang i roergometret

$
0
0
Picture
Signaturen i roergometret ombord på Carnival Magic. Foto Mette Bisgaard Christensen
Af Leif Thygesen
Selvom man tager på krydstogt til Caribien, behøver man jo ikke ligge på den lade side og svigte vintertræningen i roergometret.
I perioden 10. til den 17. marts 2018 var Signaturen på krydstogt med det gode skib Carnival Magic. Magic er en ”lille båd” på 130.000 bruttotonnage, 1004 feet lang (cirka 306 meter) og har 15 dæk til kahytter og øvrige faciliteter. Den har en kapacitet 3.690 passagerer og en besætning på 1.367 mand m/k.
​Skibet har alle de faciliteter, som hjertet kan begære: Restauranter, barer, teatre, butikker, en minigolfbane, en kæmpe stor vandrutsjebane, en basketballbane i fuld størrelse, en løberute øverst oppe skibet rundt, pools og på dæk 12 spa og et stort fitnesscenter.
Picture
Signaturen foran Carnival Magic – et skib, der byder på alle muligheder for at slappe af, men også har faciliteter til en mere aktiv ferie. Foto Mette Bisgaard Christensen
​Fitnesscentret er placeret fem dæk over broen, og man har frit udsyn i sejlretningen, hvilket giver en imponerende udsigt både til havs og i havn. Mellem løbebåndene og de skrå vinduer i fitnesscentret fandtes to roergometre. Begge ergometre var forsvarlig boltet fast i dørken – ikke fordi man var bange for, at nogen skulle trykke så hårdt, så ergometret ville flytte sig, men for at holde ergometrene på plads i søgang!
Signaturen har prøvet meget – men det er første gang, at jeg har oplevet søgang i et ergometer. Pudsigt var det at mærke, hvordan man roede både ”op og ned ad bakke”, når skibet rullede i den friske vind. Jo, her kan man tale om, at roning i ergometret for alvor nærmer sig den ægte vare i robåden.
Signaturens kahyt var placeret agter på skibet, så alene turen frem og tilbage til fitnesscentret var en gang god motion i sig selv. 
Picture
Selvom træningen i ergometret blev passet, var der også tid til en tur til stranden. Fitnesscentret ombord på Carnival Magic befinder sig forrest i den øverste række vinduer. Foto Leif Thygesen
Picture
Der var andre end Signaturen, der passede sin træning. Foto Mette Bisgaard Christensen

Breaking - Ny verdensrekord til Margit Haahr Hansen

$
0
0
PictureSådan så det ud, da Margit Haahr Hansen kom i mål. Foto Susi Lyngholm
Tekst: Mette Bacher
Foto: Margit Haahr Hansen, Susi Lyngholm og Mette Bacher


Margit fra Danske Studenters Roklub har sat ny verdensrekord i ro-ergometret. Klokken 06.00 lørdag morgen gik hun i gang.
100 kilometer lå forude - 7 timer og 18 minutter senere susede Margit Haahr Hansen i mål - og havde skåret lige ved 9 minutter af rekorden for kvinder - all over - også for klassen 30-39 år.
- Jeg er SÅ glad. Tænk at jeg gamle kvinde på 51 år nu har den bedste tid i verden, sat alene i et ro-ergometer på en 100 kilometers distance, fortæller Margit, da hun selv kontakter roinfo for at fortælle om rekorden.
Margits tid: 7.18.28,6 - den hidtidige bedste tid: 7.27.26,4


Hun gør det igen og igen

Den nye verdensrekord i roergometret er den sjette af slagsen !
Lørdag morgen kastede den seje kvinde sig ud i en udfordring, der for mange vil trække tænder ud. 100 kilometer i et ergometer. Sidst, Margit satte verdensrekord, var det med en makker over denne distance. Det var i påsken 2016. Denne gang ville den 51-årige stærke roer prøve helt for sig selv.
Margit har tilsyneladende for vane at ro rekorder hjem, mens andre fejrer påsken med frokoster og chokoladeæg.

Picture
Margit Haahr Hansen, DSR, under verdensrekordforsøget i påsken 2016. Foto Haahr Hansen
Disse påskehyggeting er sat helt tilside, når Hansen har planer, som i påsken 2016, hvor hun fyrede 100 kilometer af med makker, i et rekordforsøg indenfor "tandemroning", som det hedder. Hvor de to kvinder satte ny rekord.

Nu ville hun gå helt for sig selv. I påsken 2018.

- Jeg har regnet en del på det, og konstaterede, at jeg godt kunne slå den hidtidige rekord, så hvis det hele spillede, og jeg ramte dagen, uden at maskinen eller jeg gik ned, så var der chancer, siger Margit til roinfo.dk, da hun nogle dage forinden kontakter os med sine planer.
Dygtig sekundant melder tidligt ind
Roinfo får at vide, at hvis det hele kører, som planlagt denne lørdag, da vil Margit Haahr Hansen være færdig mellem 13.00-14.00, som planen ser ud, og allerede klokken 07.30 tikker de første meldinger ind via SMS fra Tistrup.
Vi kontakter straks Diana Luthman, der fortæller, at det hele kører, som planlagt. Margit lægger ud i 2.11 i snit, så hun har en del mere at give af senere på dagen. - Jeg tager også selv en tur i ergometret her i formiddag "for at ro med", fortæller Diana til roinfo.dk
Aftaler, at der ringes ind med et par timers mellemrum hen over dagen.

Halvvejs - det kører, som planlagt
Næste melding sker, da Margit er halvvejs. - Det kører fint. Margit er helt oven på. Hun ror pt. i tempo 19 lige nu, så hun har lidt at give af senere, lyder det i telefonen fra Diana. - Hun har fået lidt at spise og drikke. Og det hele fungerer. - Hvad spiser hun, spørger vi. Jeg mader hende med en gaffel, og det er med lidt avocado, kogt æg, og så har Margit selv lavet nogle blandinger af kokosolie med kakao. Dertil lidt vand og saltvand, lyder det.
- Hun har endnu ikke forladt maskinen for at gå på toilettet, så nu må vi se, hvordan det ender med tiden, når hun er i mål, lyder det. - Hun Margit satte sig i ergometret i Tistrup lørdag morgen klokken 06.00, og havde en sekundant med, Diana Luthman, der osse kommer fra DSR, og i øvrigt sad bag rorlinerne, da Danske Studenter Roklubs kvinder blev verdensmestre i coastal-W4X+ i Helsingborg i 2013.

Et nyt mål til roer-CV´et
Margit Haahr Hansen kontakter første gang roinfo.dk onsdag eftermiddag. - Som du ved ringer jeg til dig, når jeg har fået en lidt skør idé, og denne gang handler det om, at jeg vil ro 100 kilometer i ergometret uden makker, fortæller Margit Haahr Hansen, der er god for flere verdensrekorder i romaskinen.
- Jeg har besluttet mig for, at det bliver på min hjemegn, Tistrup, hvor jeg har lavet en aftale med Trimcentret i byen. Indehaveren havde dog ikke et Concept2 ergometer i centret, men et andet slags ergometer, og da hun hørte, at jeg allerhelst ville ro i et Concept2, kontaktede hun Reiner Modest, og fik det arrangeret sådan, at hun hurtigt købte et ergometer, som jeg kan benytte, fortæller Margit.
Picture
Her, i Trimcentret Tistrup, blev der roet en verdensrekord hjem denne lørdag i påsken 2018. Foto Margit Haahr Hansen
Picture
Lørdag gik det løs i Trimcenter Tistrup, da Margit Haahr Hansen var taget til hjemegnen for at sætte ny verdensrekord. Foto: Susi Lyngholm
Margit Haahr Hansen strøg i mål kl. 13.18.
Da hun kontakter roinfo.dk lidt over 14 er det en forbavsende frisk roer vi har i telefonen. - Er du ikke træt, spørger vi. - Jo, men der var slet ingen krise undervejs, og man kunne måske forestille sig, at det ville gøre ondt i lårene, men det blev ikke så slemt, som jeg troede.
- Åh, jeg er så glad. Tænk at jeg gamle kone på 51 år sætter en rekord overall, og oven i købet også får noteret en bedre tid, end dem, der er væsentligt yngre. Det er SÅ fedt, jubler Margit.
Hun fortæller, at i begyndelsen var gennemsnitstiden: 2.11, for der skulle også være lidt at give af til sidst. Og det gjorde hun så. Gav den totalt gas, da der manglede 500 meter. Jeg fik presset maskinen ned på 1:45, og så var den hjemme.

Diana var en dygtig sekundant, og fantastisk under hele forløbet. Min familie har også været forbi, og en veninde, fortæller Margit til roinfo.dk, der afslører, at det med toiletbesøg slet ikke var nødvendigt undervejs, og at hun i øvrigt smed 3 kilo under strabadserne denne lørdag i Tistrup.

Picture
Foto Susi Lyngholm
Picture
Diana Luthman, der her ses på styrmandssædet på den store dag ved VM i coastal i 2013, hvor DSRs kvinder bliver verdensmestre, var med i Tistrup for at sekundere Margit Haahr Hansen. Foto Mette Bacher
Egentlig lå det slet ikke i kortene, at Margit Haahr Hansen, som voksen, flere gange kunne kalde sig verdensmester i et ro-ergometer. Således handlede det mest om fodbold, håndbold og badminton, da hun var barn hjemme i jyske Tistrup, men da hun begyndte at gå til roning, blev 2009 året, hvor hun vandt sit første VM i Boston, dengang for Skovshoved Roklub. Således også året efter i 2010. Siden begyndte Margit at jagte nye rekorder, og nu for Danske Studenters Roklub.

100 kilometer med makker i 2016
For to år siden stod den på endnu en rekord. Denne gang med makker, 
Anne Bourlioux, og det helt ovre i Canada.
Også her var Margit Haahr Hansen på forkant med tingene, og informerede roinfo om planerne, før hun tog afsted. Se nedenfor, hvad Danske Studenters Roklub skrev om Margits nye rekord, da meldingen tikkede ind fra Canada:

Picture
Margit Haahr Hansen, DSR, i ergometret, da det går løs i påsken i Canada 2016, hvor hun med makker: Anne Bourlioux, sætter verdensrekord. Foto Haahr Hansen.
Vores Margit Haahr Hansen er i super form og har i marts måned sat ikke mindre end 5 verdensrekorder.

Den femte verdensrekord var i den åbne klasse på 100 km for to roere:
Målet var klart inden start: ”vi går efter verdensrekorden!"
"I 40-49 klassen er den 6:50.06.8, og overall er den 6:48:25.8, Hvis det kører for os skulle vi gerne komme under 6timer og 40min”

Og det kørte! Den nye rekord hedder 6:31:41,3 det er et snit på 1:57,5/500m
Margit udtaler efter løbet: ”Det var sjovt, det var fedt og selvom benene måske er lidt ømme, så vil jeg under de rette omstændigheder helt klart gøre det igen”.
Der er hermed lagt op til at få rekorden på helt danske hænder, mon ikke vi i DSR kan finde en makker der kan matche amerikanske Anne Bourlioux.
Margits imponerende rekorder:
5000m: 18min 50.3 sek /1:53.0
30min: 7843m /1:54.7
60min: 15386m /1:56.9
Halvmarathon -21097m: 1h 22min 41sek /1:57.5

100km: 6:31:41.3

Planer for sæson 2018
- Vil til Coastal-VM
Margit Haahr Hansen er ikke "kun" ergometerekspert. Hun gør det også utroligt flot i Coastal, hvor det er blevet til mange medaljer gennem de seneste sæsoner.
Og næppe er vintersæsonen og maskinroningen overstået, før det hedder coastaltræning. - Jeg vil gerne til VM i coastal til sommer, og det med en god makker i 2X, fortæller Margit Haahr Hansen, og ser frem til en tur til Canada, hvor VM i coastalroning afholdes senere på året.

Picture
Sej maskinroer - sej coastalroer. Der er altid kvalitet og fokusering over det, hvad enten Margit Haahr Hansen sætter sig i romaskinen eller bag årerne i en coastal. Foto Mette Bacher
Faktaboks: Margit Haahr Hansen, Danske Studenters Roklub
Udover verdensrekorderne, ser Margits generalieblad således ud:

Margit Haahr HansenAldersklasse: Master D Danske Studenters Roklub
38 registrerede resultater
Dato Regatta Løb Tid 2018-01-27 Danske Mesterskaber 2018Dame Vet. 50+ (50-59år) 07:24.2 2018-01-27 Danske Mesterskaber 2018Klubholdstafet, junior 17-18 år,senior, master 4x1000m 15:59.2 2018-01-06 Jyske / Nordiske Mesterskaber 2018Dame Senior A åben - ÅBENT NORDISK MESTERSKAB 07:21.7 2017-09-02 Danish Open Coastal Rowing i Horsens 2017Kvinder åben C1X 33 24 00 2017-09-02 Danish Open Coastal Rowing i Horsens 2017Mix åben C2x 28:33.17 2017-09-02 Danish Open Coastal Rowing i Horsens 2017Mix åben C4x+ 27 51 17 2017-08-05 Nordsjællands Coastal Regatta 2017Kvinder åben C1X 02:36:31:00 2017-08-05 Nordsjællands Coastal Regatta 2017Kvinder åben C2x 02:32:49:00 2017-08-05 Nordsjællands Coastal Regatta 2017Mix åben C4x+ 02:28:19:00 2017-03-04 Åbne Fynske Mesterskaber 2017Dame åben 2000m 07:15.5 2017-01-28 Danske Mesterskaber 2017Dame Vet. 50+ (50-59år) 07:07.6 2016-08-13 Nordsjællands Blå Bånd 20162X coastal, Kvinder 6 km 02:28:36:00 2016-01-30 Danske Mesterskaber 2016Dame Vet. 40+ (40-49år) 07:16.7 2015-05-20 Lollands Havørn 20152/4 årers inrigger, Åben mix, 1. div. 02:51:38:39 2014-01-25 Danske Mesterskaber & FIT for Rowing 2014Masters Women 40+ (40-49 years) 07:19.6 2014-01-25 Danske Mesterskaber & FIT for Rowing 2014Women Open 07:17.9 2013-12-07 Sjællands Mesterskaberne 2013Dame åben 6000m 22:58.3 2013-11-23 C2 Euro Slide Open 20132-Slide Kvinder Masters 1000m - Handicap Tidsberegning 04:17.0 2013-11-23 C2 Euro Slide Open 20134-Slide Mix Masters 1000m - Handicap Tidsberegning 03:32.0 2013-01-26 Danske Mesterskaber & FIT for Rowing 2013Dame åben 07:03.9 2013-01-26 Danske Mesterskaber & FIT for Rowing 2013Senior åben SPRINT dame 36.7 2012-12-08 Sjællands Mesterskaberne 2012Dame åben 6000m 22:33.2 2012-11-24 C2 Euro Slide Open 20122-Slide Kvinder Masters 1000m - Handicap Tidsberegning 04:31.5 2012-11-24 C2 Euro Slide Open 20128-Slide Kvinder Masters 500m - Handicap Tidsberegning 02:05.0 2012-01-28 Danske Mesterskaber & FIT for Rowing 2012Dame åben 06:57.7 2012-01-28 Danske Mesterskaber & FIT for Rowing 2012Senior åben SPRINT dame 36.0 2011-12-10 Sjællands Mesterskaberme 2011Dame åben 6000m 22:23.4 2011-12-10 Sjællands Mesterskaberme 2011Dame åben 6000m 22:23.4 2011-09-17 Aarhus Open Regatta 8GP 3. afd. 20114/8GP W - (timetrails om formiddagen), 500m 1:44,4 2011-08-28 8GP 2. afd København 2011Damer 4/8 GP 1:43:18 2011-07-02 Sorø Regattaen 2011MW1X Masters 1000m 6.13.82 2011-07-02 Sorø Regattaen 2011MW2X/2-1000 m 4.44.54 2011-01-29 Åbne Danske Mesterskaber & Fit For Rowing 2011Dame åben 2000m 07:01.2 2011-01-29 Åbne Danske Mesterskaber & Fit For Rowing 2011Damer Fitness Sprint 200 meter 36.3 2010-12-11 Sjællands Mesterskaberne 2010Dame åben 6000m 22:11.5 2010-11-27 C2 Euro Slide Open 20102-Slide Dame åben 1000m - Handicap Tidsberegning 03:41.0 2010-11-27 C2 Euro Slide Open 20104-Slide Begge Køn Vet. 30+ 1000m - Handicap Tidsberegning 04:16.5 2010-11-27 C2 Euro Slide Open 20108-Slide Begge Køn Vet. 30+ 500m - Handicap Tidsberegning 01:50.4

Flyttes Rosportens Hus til Jylland?

$
0
0
Picture
Rosportens Hus har pt. adresse i Bagsværd, men DFfRs sekretariat flyttes sandsynligvis til Herning. Foto Mette Bacher
Af Leif Thygesen
I forbindelse med flytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen har regeringen opfordret til, at private organisationer følger op på dette og har stillet en økonomisk gulerod i udsigt til de private organisationer, som er med til at effektuere regeringens politik om et Danmark i bedre balance.  Dansk Forening for Rosport (DFfR) har i den forbindelse haft fortrolige forhandlinger med repræsentanter for regeringen, og så vidt roinfo erfarer, er der indgået en aftale om, at DFfR flytter Rosportens Hus til Jylland mod et ikke oplyst engangsbeløb samt et årligt tilskud i de næste ti år. 
​Fra sædvanligvis velinformeret kilde lyder det, at DFfR har fået en særdeles attraktiv aftale, og samtidig kan DFfRs ejendom på Skovallen 38A i Bagsværd sættes til salg. Den offentlige ejendomsvurdering udgør 4.300.000 kroner, men markedsprisen forventes at blive væsentligt højere, så det er ikke små penge, der pludselig frigøres til dansk roning. Samtidig forlyder det, at flere jyske kommuner har tilbudt gratis husleje i en ti års periode, så der vil være tale om en særdeles gunstig aftale for de danske roere. Hvilke jyske kommuner, der har budt ind, vides ikke med sikkerhed, men roinfo erfarer, at både Herning, Horsens og Vejle har afgivet tilbud om gratis lokaler de næste ti år og tilskud til etablering. 
Picture
Rosportens Hus er vurderet til 4.300.000 kroner, men vil sandsynligvis indbringe noget mere i fri handel. Foto Mette Bacher
Picture
En flytning af Rosportens Hus vil frigøre et ikke ubetydeligt beløb til dansk roning.
Roinfo har kontaktet DFfRs formand Henning Bay Nielsen for en kommentar, men Henning Bay Nielsen vil hverken be- eller afkræfte udflytningen af Rosportens Hus.
Roinfo har forgæves forsøgt at få kommentarer fra Horsens borgmester Peter Sørensen (A) og Vejles borgmester Jens Ejnar Christensen (V). Hernings borgmester Lars Krarup (V) siger, at han ikke kan udtale sig i den konkrete sag, men generelt vil det passe Herning Kommune at huse et nationalt idrætsforbund særdeles godt. ”I Herning Kommune har vi både lokaliteterne, ekspertisen og engagementet. Som vi siger i Herning - her er alle muligheder åbne”, siger Lars Krarup til roinfo. 
Picture
Hernings borgmester Lars Krarup vil ikke udtale sig i den konkrete sag, men byder alle idrætsforbund velkommen i Herning. Foto herning.dk
Picture
En kommende leder af Rosportens Hus skal måske indstille sig på at få base i Jylland.
Picture
​I rosportens inderkreds tales der flere steder om, at en udflytning lige nu, hvor der søges en ny sekretariatschef, vil give god mening samtidigt med, at der frigøres flere millioner kroner til dansk roning. Udflytningen vil således kunne lukke et hul, der er opstået efter den nye aftale med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark. Økonomiske nedskæringer fra DIF og Team Danmark var naturlige konsekvenser af afskaffelsen af DFfRs flagskib letvægtsfireren ved OL samt en ny organisering af tilskudsstørrelsen fra DIF.
Flere jyske roledere, som roinfo har talt med, siger, at en flytning af Rosportens Hus til Jylland vil passe fint ind i DFfRs nye strategi, og geografisk vil rosporten blive mere velafbalanceret med det nationale rostadion i Bagsværd og Rosportens Hus placeret i Jylland. Ingen ønsker dog på nuværende tidspunkt at stå frem, da der endnu ikke er helt klare præmisser for udflytningen.
Ved du noget?
Roinfo følger op på sagen. Ved du noget, så kontakt os – gerne anonymt. Brug nedenstående mailadresse. Vi synes, at de danske roere har krav på fuld offentlighed i spørgsmålet om, at Rosportens Hus eventuelt skal flyttes.
Vi har åbnet kommentarfeltet, så alle kan ytre sig, og desuden laver vi en hurtig voxpop, så alle kan give sit besyv med. Giv nedenstående din mening til kende i forbindelse med en eventuel udflytning af Rosportens Hus.
lthygesen@youmail.dk

    Skal DFfRs sekretariat flyttes?

Roerbryllup og barnedåb - kendt træner fik sin Marie

$
0
0
Tekst & foto: Mette Bacher
Det vrimlede med medaljetagere fra roningens verden, da roinfo lagde vejen forbi Ordrup Kirke lørdag formiddag.


Et tip om, at DSRs tidligere cheftræner, nu ass.træner i DRC, Henrik Mortensen, skulle vies med DSR-langdistancekaproer: Marie Bruun Nielsen, og parrets lille søn, knap fire måneder gammel, også skulle have sit navn, betød at roinfo måtte afsted.
Roere, kendte fra de internationale baner, coastalroere samt en del langdistancekaproere mødte frem for at overvære vielse og dåb.


PictureMarie Bruun Nielsen og Henrik Mortensen m. sonnike på armen stod klar foran Ordrup Kirke for at modtage gæsterne. Foto Mette Bacher




DSR - byens bedste scorested
Igennem flere årtier har DSR, udover at været en af Europas største roklubber, også været kendt for at være Københavns bedste scorested…
Sådan skrev ugebladet Alt for Damerne i en artikelserie for år tilbage.
Og det må siges, at der er lidt om snakken. Således kunne roinfos udsendte konstatere, at blandt de mange fremmødte, sås flere par, hvor han og hun har mødte hinanden i Danske Studenters Roklub, Strandvænget 55 på Østerbro i København, og roinfo spottede også, at næste generation af DSR-roere er sikret, idet små nuttede unger, ikke ret gamle, blev båret ind i kirken i favnen hos enten mor eller far. Det var også tydeligt at konstatere, at hovedparten af de kvindelige roere, der var med ved lørdagens bryllup, har været sat ud af spillet i en tid grundet familieforøgelse, mens farmand alligevel har kunnet passe sin roning i DSR.
Picture
Malene Nielsen, verdensmester i coastal-4X+ i 2013, og VM-bronzevinder i samme bådtype i 2015 havde sønnike på armen, og kæreste: Christian Strøyberg i Hånden på vej ind i kirken. Parret har mødt hinanden i DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Jannie Fuglsang og Allan Kjærgaard Jensen har også mødt hinanden i DSR, og roede langdistancekaproning i flere år, før parret flyttede til Frederissund. Deres lille søn var ikke meget for at blive fotograferet. Foto Mette Bacher
Picture
Lene Boisen, der er suppleant i DFfRs Ordens- og Amatørudvalg med kæresten: Anders Brems, begge fra DSR, hvor de har mødt hinanden. Anders har et flot roergeneralieblad bag sig m. bl.a. et verdensmesterskab i LM1X ved Nations Cup - nutidens U23VM, tillige med mange andre flotte topplaceringer på de internationale baner, tillige med mange Danmarksmesterskaber. Var desuden kaproningschef i DSR indtil 2016. Anders havde sin datter, Caroline, med til barnedåb. Foto Mette Bacher
Det hele begyndte i Bagsværd Roklub
Lørdagens brudgom slog for alvor igennem på robanerne, i 2017, hvad enten det var kortbane eller langdistance, og tog et Danmarksmesterskab indenfor begge kategorier.
Men ellers har Henrik Mortensen i mange år været en særdeles dygtig træner, først i Bagsværd Roklub, hvor han også debuterede, som junior på kaproningsbanerne for efterhånden en del år siden.
Det var da også ganske oplagt, at han skulle gå til roning. Henrik blev født ind i roningens verden. Mormor var Ruth Heinze, formand for Lyngby Dameroklub i en årrække, og derefter tog Henriks mor, Anette Mortensen, teten, som formand i LDR, også i flere år. Henriks mor var naturligvis med i kirken denne lørdag for at se sit barnebarn blive døbt, og sønnike blive gift.
- Henrik Mortensen kan om få måneder markere endnu en stor dag - denne gang med en flot rund fødselsdag - så efter roinfos beregninger, er vi sådan ca. 35 år tilbage i tiden, hvor brudgommen boltrede sig, som juniorkaproer i Bagsværd Roklub.
Senere blev han en rigtig dygtig cheftræner for Kraftcenter Bagsværd, og har igennem flere år været projekttræner, samt hvert eneste år i det seneste årti haft unge roere udtaget til enten junior-VM eller U23-VM med flotte resultater til følge.
Picture
Tre roere fra Bagsværd Roklub mødte frem for at overvære deres tidligere klubkammerats bryllup i Ordrup Kirke. Fv. Jesper Krog, der osse har været kaproer og træner i DSR. Han har blandt andet en VM-sølvmedalje med sig i LM8+, tillige med mange Danmarksmesterskaber i forskellige bådtyper. I midten, Lars Ohlander, og th. Christian Werner Hansen. Begge med flere ædle medaljer bag sig, hvor det både blev til junior-VM - og medaljer ved NAtions Cup - som i dag er det samme, som U23VM. Foto Mette Bacher
Henrik Mortensen blev for nogle år siden træner i Danske Studenters Roklub, og trådte dermed ind i et noget anderledes træningsmiljø, end Bagsværd Roklubs, idet DSRs kaproningafdeling, udover et par håndfulde juniorer for det meste består af dygtige seniorkaproere, heraf mange på det danske rolandshold.,

Indirekte Kirsten Giftekniv

Roinfos ene journalist banede indirekte vejen for Henrik Mortensen, og bilder sig ind, at det næsten er som at være en slags Kirsten Giftekniv godt nok med et lettere årelangt sigte...
- Da jeg erfarede, at Henrik søgte nye udfordringer efter at have været i Bagsværd Roklub i flere årtier, fik jeg i al hast fat  i daværende kaproningschef, Henrik Asmussen, og fortalte, at det var nu, DSR skulle slå til, hvis vi skulle have fingre i en af landets bedste rotrænere, og det gik hurtigt. Henrik var ikke “arbejdsløs” i mange dage, før landets største roklub fik fat i ham.
Picture
DSRs coastalroere var repræsenteret af dette firkløver. Fv. Henrik Isling Jørgensen, Ragna Karen Sigurðardóttir, Julie Schou og Tanja Igland. Foto Mette Bacher
Picture
Henrik Asmussen, tv., og Anders Brems. Begge tidligere kaproningschefer i DSR med Henrik Mortensen, som cheftræner og i en periode med en total optur for DSRs kaproere. Asmussen er desuden rodommer, og har netop påtaget sig trænerhvervet for klubbens kvindelige kaproere, efter Henrik Mortensen valgte at søge nye udfordringer i DRC. Th. Anders Brems, tidligere toproer, og hvis far, Henning Rasmussen, for år tilbage var en blændende dygtig formand for storklubben. En ny generation af familien, Amalie Riff Brems, gør det godt på kaproningsbanerne. Foto Mette Bacher
Udover at være træner på Bagsværd Sø, blev Mortensen hurtigt en del af det daglige klubmiljø i Strandvænget, og opdagede samtidigt, at DSR kan være stedet, hvor sød musik opstår. Han fik en oprigtig interesse i at ro med, når Langdistancekaproerne trænede, hvor en vis Marie Bruun Nielsen var blandt de seje kvinder, som DSRs langdistancekaproningsafdeling har nydt godt af qua et fantastisk godt træningsmiljø.

Bruden blev Danmarksmester før gommen
I årene 2013-2016 boltrede Marie Bruun Nielsen sig i DSRs seje Langdistancekaproningsafdeling, og klarede flere unikke resultater hjem. Det hele kulminerede i 2016, hvor hun blev Danmarksmester, og her skal roinfo erindre om, at der kæmpes om ægte DIF-mesterskabsmedaljer for mænd og kvinder i LD-turneringen. Kvinderne ror 10 kilometer - og mændene 25 kilometer i 2-åres inriggere.
Picture
Marie Bruun Nielsen på vej til start ved Langdistancen i Vejle, i 2015. Bag hende Tanja Nors Tardrup. Foto Mette Bacher.
Gommen vinder - endelig - sit første DM
Året 2017 blev på mange måder et historisk år for Henrik Mortensen. Dels prøvede han det helt unikke at blive Danmarksmester - på både Langdistancen og kortbanen, i hhv. 2-åres - og 4-åres inrigger (DFfRs ældste DM-bådtype pt. ) med blot en uges mellemrum. Samtidig søsatte han et nyt firma, og lige inden året sluttede, kom junior til verden, den 9. December, hvorved Henrik Mortensen for første gang i sin trænerkarriere, helt forståeligt, måtte melde fra, da hans roere var med til Slide samme dag, som sønnike kom til verden.
Picture
Henrik Mortensen på vej til Danmarksmesterskabet ved Langdistancen i Sønderborg. Det er Kasper Jørgensen - guldfirerroer - på styrmandssædet, mens Nicolai Møller Andersen er stroke. De tre vandt ugen forinden Danmarksmesterskabet i 4-åres inrigger ved DM på kortbane, og det med Jacob Jespersen og Cecilie Albrechtsen, som styrmand. Foto Mette Bacher
I de første dage af 2018, måtte Henrik Mortensen, grundet en ny struktur i DSRs kaproningsafdeling, se i øjnene, at han skulle videre med trænergerningen, og at det betød et farvel til DSR, som træner, men samtidigt et goddag til en ny epoke med et flot job, som assisterende landstræner i Danmarks Rocenter.
Picture
Sikke et herligt gensyn. Henrik Jensen, tidligere dygtig kaproer i Saxkjøbing Roklub, hvor han med søsteren Malene, der også gjorde det flot på banerne satte roningen i Saxkjøbing på Lolland på Danmarks- og Verdenskortet Henriks ledsager er ikke søster Malene!. Foto Mette Bacher
Picture
Ida Eltorm, DSR, har styret inriggerroerne til mange medaljer gennem de senere år. Eltorm ankom i god tid til brylluppet i Ordrup Kirke. Foto Mette Bacher
Picture
Jan Pierell, sportsrochef i DSR, sørgede for at en større ladning årer og langtursflag blev kørt fra DSR til kirken. Foto Mette Bacher
Picture
Langdistanceroerne: Jan Pierell Mikkelsen og Ida Marie Boas har også mødt hinanden i DSR. I barnevognen lå deres få måneder gamle datter, Ellen Sofie. - Hvornår bliver det jeres tur til at blive gift, spørger roinfo. - Det sker i slutningen af juli, og vi skal giftes i Danske Studenters Roklub, lød svaret. Det er populært at blive gift i DSR. Foto Mette Bacher
Selve bryllupsceremonien, som roinfo overværede, indbefattede først selve vielsen, og derefter blev Henrik og Maries lille søn døbt: Alfred.
Da parret kom ud, var der et flot espalier, som DSRs roere stod for, og bilen var godt pyntet, da den forlod kirken med kursen mod Danske Studenters Roklub, hvor der var frokost for gæsterne.
Picture
Glæde over at se espalier efter en flot vielse og barnedåb. Foto Mette Bacher
Picture
Marie & Henrik samt Henriks bror, Flemming, der er gudfar for lille Alfred. Foto Mette Bacher
Picture
Brudeparrets bil var blevet pyntet med påskrift og larmende dåser, og da parret forlod kirken, blev der tudet i hornet fra de bagvedkørende biler. Foto Mette Bacher
Lørdag den 7. April, 2018, blev der lige tid til at holde barnedåb og bryllup, inden hverdagen igen kalder med træneropgaver, hvad enten det er på Bagsværd Sø eller i det store udland.

Roinfo iler med et stort tillykke til en af Danmarks dygtige ro-trænere - og hans lille familie.


Nu må opsvinget gerne komme

$
0
0
Picture
Arkivfoto Leif Thygesen
Roinfo ser på statistikken for Langdistanceturneringen 2017. Læs mere om de barske kendsgerninger her (pdf-fil med tabeller)

Derfor skal Danmarksmesterskaberne være i Sorø

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Ud af fem muligheder for at afholde Danmarksmesterskaber i 2018, var der to muligheder tilbage, da DFfRs kaproningsudvalg for nogle måneder siden droppede at lægge DM på Maribo Sø. Forklaringen var, ifølge Kaproningsudvalget, at regattaarrangørerne i Maribo manglede at få startanlægget gjort brugbart og klar.

Afgjort i torsdags
Nu var Brabrand og Sorø tilbage, men selvom der har været afholdt nogle fantastiske flotte Danmarksmesterskaber i et lækkert efterårsvejr på Brabrand Sø, så sent, som i 2014, måtte Aarhus-roerne smide håndklædet i ringen. Det koster mange ressourcer og kræver mange hjælpere at afholde DM, og dermed var der kun en mulighed tilbage, Sorø Sø.
Et møde, afholdt for en måneds tid siden, hvor Regattaforeningen Sjælland mødtes med repræsentanter for DFfR, gav en indikation af, at man sikkert kunne få samlet trådene til at få Danmarksmesterskaberne lagt på plads for 2018, og man kom helt i mål ved yderligere et møde torsdag aften.
Picture
Sorø Sø har lagt vand til mange Danmarksmesterskaber, samt Nordiske - og ikke mindst Sorø Regattaen, der er Nordens største, Foto fra Sorø Regatta 2008/Mette Bacher
Sidste DM i Sorø var i 2003 - Sådan bliver det i 2018:
- Sorø Regattaen fejrer 90 år
- Sorø Roklub bliver 100 år
- Der er også lige begynderkaproning den 1. september
- DM & FM på Sorø Sø, 6. okt

Sorø Sø har gennem historien lagt vand til mange flotte Danmarksmesterskaber, og roinfos ene journalist har gentagne gange skrevet om muligheden og spurgt sjællænderne om det igen og igen om regattaarrangørerne atter kunne påtage sig opgaven, men indtil i 2018 forgæves. Og det er unægtelig noget tid siden, Sorø Sø sidst har lagt vandt til Danmarksmesterskaberne, hvor vi skal tilbage til 2003.
Det bliver en travl sæson for folkene omkring Sorø Regattaen. Selve klubben fylder 100 år, og det fejres den 30. juni. Allerede weekenden efter afholdes Sorø Regattaen, der samtidig lægger vand til Nordiske Juniormesterskaber, mens regattaen samtidigt kan fejre 90 flotte år. Og 3 måneder senere, den 6. oktober kåres årets Danmarksmester i de dejlige omgivelser ved Sorø Sø.
Picture
Sorø Roklub har også altid selv haft mange deltagere med ved DM. Foto Mette Bacher
Ej på det nationale rostadion
Københavns Regattaforening har i mange år påtaget sig opgaven, men i 2016 måtte der meldes pas, grundet den store internationale Mastersregatta, og selvom andre regattaanlæg, herunder Maribo, med den officielle mesterskabsdistance kom i spil, lykkedes det heller ikke at få DM i 2016 placeret her. Til gengæld blev DM flyttet til kortbanen i Holstebro. Det blev en flot weekend ved Vandkraftsøen, men man kunne ikke løbe fra, at det ikke var helt det samme, idet de officielle DIF-mesterskabsmedaljer ikke kunne uddeles netop grundet den halv distance for mesterskabsløbene. Dermed blev alle vindere kåret til Forbundsmestre i 2016.
To år senere stod DFfR atter med et problem, og det var, at Københavns Regattaforening ikke kan løse opgaven for årets DM grundet det faktum at hele området omkring Bagsværd Rostadion igennem længere tid skal gennemgå en forandring og ændres, hvilket både vedrører bygninger og baner.
Tilbage var så: Haderslev, Maribo, Brabrand og Sorø til at løfte opgaven.
Men så simpelt skulle det ikke blive. Regattaarrangørerne i Haderslev savner midler, så baneanlægget på Haderslev Dam kan lille klar over samtlige 2000 meter, og som tidligere nævnt står arrangørerne på Sydhavsøerne i noget af en tilsvarende situation.
Picture
Sorø Sø har altid været velegnet til Danmarksmesterskaberne i roning, og bliver vandet for svært at ro på indenfor de første 1000 meter, så kan man lade løbene gennemføre på de sidste 1000 meter fremfor at aflyse hele regattaen. Foto Mette Bacher
Regattaer bør støttes i en optimering
For det nye kaproningsudvalg og for DFfR ligger der en fremtidig opgave, og det må være at understøtte de fem regattamuligheder. Ikke kun med at få aktiviteter, der atter kan få danske regattaer op på fuld omgangshøjde igen, som at genindføre en ny Otter Grand Prix-turnering, men i det hele taget slå på tromme for at roere finder det spændende at komme ud til regattaer.
Der må være fonde, hvor der kan søges midler, så de regattaer, der i årevis har lidt under nedslidte baneanlæg, atter kan komme på fuld omgangshøjde, så Danmarksmesterskaberne kan komme ind i den turnus, der fungerede glimrende indtil begyndelsen af nullerne. Dermed kan de danske kaproere være på forkant med begivenheden og sætte kryds i kalenderen et par år i forvejen med hensyn til, hvor - og hvornår der skal afholdes Danmarksmesterskaber.

Ægte rødt - Hvem gemmer sig bag flaget?
De årligt tilbagevendende Sorø Regattaer har, som bekendt, mange deltagere med, og det kræver derfor en større stab af rodommere. Sorø Regattaen er et oplagt lærested for aspiranter. Her en ivrig en af slagsen med det røde flag i 2008. Kan du gætte hvem?

Picture
Hvem er det, der leger struds og gemmer hovedet i rodommer-teltet ved startområdet i Sorø? Foto Mette Bacher
Picture
Det er såmænd Kasper Haagensen, DSR, der det år uddannede sig til rodommer. Foto Mette Bacher
Nedenfor en anden rodommer, der også deltog i 2008, Marie Heide, Fredensborg Roklub, der i øvrigt har siddet i DFfRs Hovedbestyrelse i nogle år. Senest er Heide blevet Næstformand for DFfR.
Picture
Marie Heide, der er en flittig rodommer og heller ikke gå af vejen for at dømme ved coastalregattaerne i Danmark. Hun er, med Kasper Haagensen, tillige international banedommer. Foto Mette Bacher
Her har der været afholdt Danmarksmesterskaber siden 2000

Roinfo har opdateret listen over afholdelse af Danmarksmesterskaberne fra 2000 og frem til i dag.

2000: Sorø
2001: Maribo
2002: Bagsværd Sø
2003: Sorø Sø
2004: Maribo Sø
2005: Brabrand
2006: Bagsværd
2007: Brabrand (aflyses lørdag grundet storm) gennemføres på Bagsværd Sø 2 uger efter
2008: Maribo
2009: Bagsværd
2010: Bagsværd
2011: Brabrand
2012: Bagsværd
2013: Bagsværd
2014: Brabrand
2015: Bagsværd
2016: Holstebro - kortbane (FM) alternativ grundet FISA-masters på Bagsværd Sø
2017: Bagsværd
2018: Sorø Sø den 6. oktober
Picture
Det er nogle år siden, Sorø Roklub har markeret sig i mændenes otter. Men det skete ved Danmarksmesterskaberne i 2008, der dét år blev afholdt på Maribo Sø. Det blev sjællændernes først DM i 8+ - og indtil videre det eneste. Her ses Sorøs otter samme år men på hjemmebane. Foto Mette Bacher

Silkeborgsøerne i september

$
0
0
Picture
Silkeborg Roklub inviterer til rotur på Gudenåen og Silkeborgsøerne 1. september 2018
​Læs invitation og se tilmeldingsblanket her

Tiende sæson af verdens bedste ro-motionsturnering

$
0
0
Picture
Foto Inge Lundholm
Af Leif Thygesen
Ifølge lovgivningen må man ikke kalde et produkt for verdens bedste, medmindre man kan bevise det ved hjælp af en markedsundersøgelse eller lignende. Roinfo har via nettet prøvet at undersøge, om vi kan finde en bedre ro-motionsturnering andre steder. Og det er ikke lykkedes - faktisk er det ikke lykkedes at finde andre roturneringer, hvor det drejer sig om at få mest mulig motion ud af kontingentkronerne. Motionsturneringen er derfor ikke alene verdens bedste ro-motionsturnering, men også et unikt tilbud, som man ikke kan finde andre steder – og så har vi i øvrigt verdens bedste læsere! Så hvorfor ikke deltage?
I 2018 tager vi hul på tiende sæson, og selvom sæsonstarten har budt på sne, blæst og kulde, fortsætter vi alligevel frisk derudad i vores små herlige både - Så mon ikke Motionsturneringen vil opleve sin ti års fødselsdag i 2019?
Inden længe er det tid til første indrapportering. Garvede deltagere i Motionsturneringen – og dem har vi heldigvis mange af – vil vide, hvad det drejer sig om. Nye deltagere kan læse meget mere om Motionsturneringen her.
Og så glæder Signaturen sig til at læse de mange positive historier fra dansk roning, og se de mange flotte billeder, som I også plejer at sende ind. Følg med her på roinfo og bemærk, at deadline for den første indrapportering allerede er mandag den 7. maj 2018.
lthygesen@youmail.dk
 

Kaproning - Stor sæsonstart på lørdag

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Der er lagt op til en flot sæsonpremiere, når Odense Roklub lægger vand til årets første regatta, der finder sted på Odense Kanal i den kommende weekend.
Langstrækregattaen, der er over 6000 meter, er et must for alle de roere, der vil forsøge at komme igennem nåleøjet med henblik på at blive udtaget til landsholdsopgaver i denne sæson.
Picture
Sådan så der ud ved Odense Roklub i 2017, hvor man var ved at være i mål med et flunkende nyt klubhus efter den tragiske brand i 2015. Nu er man klar til at lade alle de mange deltagere ved langdistancekaproningen invadere lokalerne i den kommende weekend. Foto Mette Bacher
Projekter for juniorer skal testes, landsholdsroere, hvor især den mandlige del er meldt til på kryds og tværs i eksempelvis toer uden styrmand den ene dag, og endnu et mix, men nu i firer uden styrmand, søndag, skal give et fingerpeg om, hvor man er henne så tidligt på sæsonen, når det hele noget senere handler om at sætte den stærkeste kvartet i en firer uden med henblik på VM. Det hele skal skimmes, scannes og tjekkes af trænere, der er tilknyttet de forskellige klasser, lige fra junior A til elite.
Picture
For pigernes vedkommende vil vi komme til at opleve Amalie Riff Brems, DSR, ro dobbeltsculler begge dage. Om lørdagen med Amalie Kiær, der nu ror for Odense. Foto Mette Bacher
Picture
Og søndag skal Amalie Riff Brems ro med Mie Mellerup, Hadsund Roklub, der sidder 1 på denne 4X-, mens Amalie Kiær så ror med i denne båd med: Ida Blomstrand, Hadsund, Sofie Halling Vikkelsøe, Odense og Cecilie Girke fra DSR. Foto Mette Bacher
Det er de store bådtyper, der lægger for, og som vanlig er det Aalborg Roklub, og værtsklubben fra Odense, der som de første sendes af sted i otter.
Fire mandskaber til start i M4X, som er en skøn blanding af mastersroere og universitetsroere. Herligt at se Aarhus Roklub være med, hvor der i besætningen er en Frede Keller. Dyrlægen fra Haderslev, der for mange år tilbage kom ind i DSR med en stribe dygtige studerende fra Den kongelige Veterinær - og Landbohøjskole. Siden drejede det sig om karrieren, som dyrlæge i det Sønderjyske, og nu dukker Keller pludselig op igen - denne gang for Aarhus Roklub. Odense Roklub er på plads med universitetsroerne. Bagsværd Roklub møder til start med en mastersbåd, det gør DSR/Bagsværd osse.

M2X
Seks både til start, og her flere dygtige unge, der har roet i årevis, markeret sig godt og grundigt på de internationale robaner, men nu er klar til at forsøge sig, som seniorer og med mulighed for at komme igennem nåleøjet senere hen, når der skal uddeles OL-billetter til Tokio i 2020.
Danmarks Rocenter har fået tilgang af Alexander Modest, der er gået den slagne vej, fra purung junior og med stor succes ved U23VM med mange ædle medaljer i bagagen. Han danner hold med Emil Espensen, DSR, der i flere år har været med i kampen om ædle medaljer i letvægt, og vundet i hhv. LM4X og LM2-. Nu handler det om OL-bådtypen, hvor de to skal kæmpe sig vej, som efterfølgere til Rasmus Quist og Mads Rasmussen, der vandt OL-guld i 2012. Andre interessante konstellationer er med her. Blandt andet LR/Odense med Emil Lenzing og Oscar Mazza, mens sølvmedaljetageren ved sidste års U23VM, Christian Thor Hagemann, der nu ror for Lyngby Roklub, danner båd med Bagsværd Roklubs Jens Albert Graudal, tidl. Sorø Roklub. Hagemann scorede i 2017 U23VM-sølv med Alexander Modest, og har haft et par turbulente år med flere klubskifter, hvor det hele begyndte i Maribo Roklub, mens det blev til et mellemår i Odense, for nu at hedde: Lyngby Roklub.
En anden interessant konstellation er Holstebro/Furesø med Frederik Taulbjerg og Jonas Lund. Sidstnævnte fik en EM-bronzemedalje med sig i 2017 i JM4X-. KVIK er på plads med Schelde og Kjeldsen, og Aalborg Roklub forsøger sig nu i M2X med Paetau & Ravn.
Picture
Frederik Taulbjerg, Holstebro og Jonas Lund, Roklubben Furesø, skal ud i et heftigt felt i Odense. Foto Mette Bacher
M2-
En større og omfattende sag. Sådan må man betegne det, når der kaldes ind til Dansk ronings nye satsningsbådtype, M4-, som er kommet ind i varmen efter LM4-s exit.
Og som i fjor afprøves der konstellationer af alle slags i M2- for at de helt rette personer kan komme ind på prestigebåden, som i øvrigt klarede det fantastisk i 2017 med en fornem VM-femteplads som debutresultat.
Og alligevel kan ingen føle sig sikre, hvis det kommer til at foregå, som i fjor, hvor man få uger før VM hentede Joachim Sutton hjem fra sin succesfulde Universitetsroning i USA, og Roskilde-roeren gav båden det pift, der skulle til.
At nævne alle konstellationer her vil være temmelig omfattende, men vi bemærker, at de solide scullerroere, der har gjort det godt de senere år, nu satser på at ro med en åre i stedet for to. Og det er ikke alle, det falder lige let. Scullereksperterne Nick Larsen og Frank Steffensen, hhv. Odense og DSR, der formentlig ville have kunnet vise gode resultater i M2X, er sat sammen i M2-, også Bastian Secher, scullerikonet, der i fjor vandt sølv ved junior-EM, prøver lykken i M2-. Tolv både er til start i denne disciplin.
Picture
Nick Larsen, Odense Roklub, der altid har været garant for flotte placeringer i M1X, må se i øjnene, at hvis han skal satse på at komme til OL, så er det pt. ikke i sculler, men i 2-. Foto Mette Bacher
Picture
Peter Rytter Munk, Hadsund Roklub, og Peter Holmquist, Lyngby Roklub, fik forleden at vide, at de pt. ikke er inde omkring projekt M4-, men de møder til start i Odense, og der er ikke tvivl om, at 2 x Peter satser på at give flere af de roere, der stadig er inde omkring firer uden, kamp til stregen. Foto Mette Bacher
M1X
Scullergruppen hos DRC er skrumpet gevaldigt ind, og det så meget, at blot én person danner scullergruppen i 2018, og det er da heller ikke en hr. hvem som helst, idet Sverri Nielsen, DSR, får lov at køre igennem i ensom majestæt her. De øvrige til start på kanalen denne lørdag er letvægtere eller roere, der satser på U23VM for ikke at tale om Nyborg-roeren, Brian Sørensen, der prøver lykken, selvom hans force helt klart ligger indenfor langdistancekaproning. Landsholdsroeren: Mathias Larsen, Bagsværd Roklub, tidl. Odder, der i fjor var til VM i LM2X, er med, og er tredje person omkring LM2X fra DRC. Et spændende felt, hvor flere af de unge roere bejler til en tur ind i varmen omkring de både, der satses på i denne sæson.
Picture
Landsholdstruppen i DRCs scullergruppe er repræsenteret ved manden her: Sverri Nielsen, DSR. Foto Mette Bacher
JM8+
En enkelt konstellation er til start her, og den kommer fra Hvidovre/Holstebro. De otte drenge kan formentlig måle sig med de ottere, der sendes af sted, som de første, lørdag eftermiddag.

JM4X-
Sidste års EM-bronzevindere er på plads i weekenden, og det med en udskiftning af halvdelen af besætningen siden 2017, idet Roforeningen KVIKs Nicholas Andersen samt Adrian Flarup Johansen, Roklubben ÆGIR, er er kommet med på holdet, der desuden består af Oliver Skov Jerkovic, Bagsværd, og Jacob Lenzing, Lyngby Roklub. Holdet skal møde en sjællandsk konstellation fra VIKING/Roskilde/Sorø.
Picture
I fjor blev det til EM-bronze til Oliver og Jacob i JM4X-. Denne gang danner de et stærkt mandskab med Adrian og Nicholas. Der er en stor sæson i vente for de fire roere fra Bagsværd/Lyngby/ÆGIR og KVIK. Foto Mette Bacher
JM4-
Holstebro Roklub har altid satset hårdt på en-åres bådene hos juniorerne, og denne gang har klubben fra Vandkraftsøen et enkelt slagkraftigt mandskab med.

JM2X
Fire både til start her: Hvidovre/Roskilde, ÆGIR, Roskilde og Hadsund

JM1X
Blot to både til start, Hadsunds stortalent: Haris Alagic mod KVIKs Torbjørn Frankel, der, hvis det ligger i generne, har en stor fremtid for sig, idet han er barnebarn af OL-guldvinder: Bjørn Hasløv.

W8+
Københavns Roklub imponerer. I de senere år, er klubben fra Sydhavnen mødt frem i Odense med en flok friske og dygtige kvinder, der altid har gjort det godt ved Langdistancekaproningerne, nu også i Coastal, men som den årligt tilbagevendende tradition for storklubben: 8+.
KR var også altid en flittig deltager i det populære 8GP, som man må håbe snart genopstår, og ved flere års Forbundsmesterskaber i denne bådtype på kortbanen.
Nu er KR´s kvinder med igen, og tager sig en tur på Odense Kanal på lørdag.

W4X
Blot et enkelt mandskab er med, og det er den nys sammensatte konstellation med de fire stærkeste letvægtsroere, dansk roning har haft med i en årrække. Forleden kom det ud, at vejen til en LW2X med henblik på OL i Tokio om to år, går gennem en dobbeltfirer, og hvor er det godt tænkt. Det har længe været tydeligt for enhver, at de fire dygtige kvinder, ro-mæssig set, har en vidt forskellig stil til et helt perfekt match, hvis vi taler detaljer, og hvis dansk roning skal nærme sig et medaljepodium ved VM og OL. Nu bliver der tunet ind på dette, og det bliver spændende at se, hvilke to af de fire, der kommer til at danne en OL-båd om to år - eller måske kommer der et par stykker mere ind i kampen om pladserne? Foreløbig er det Roskildes Aja Runge Holmegaard, Odders Juliane Elander, Bagsværds Mathilde Persson og Trine Toft Andersen fra Hadsund, der sidder på denne dobbeltfirer, som skal give de fire kvinder en optimal mulighed for at blive matchet på bedst mulige måde til en OL-båd. Det er DRCs trænere, Mads Haubro Petersen, og nytilkomne, kendte Henrik Mortensen, der har taget denne fine beslutning.

W4-
Heller ikke her er konkurrencen ligefrem overvældende, i det et enkelt mandskab er tilmeldt, men det er så heller ikke med hvem som helst ombord. Marta Kempf, Odense, er tilbage igen efter et års tænkepause fra roningen på topplan, hvor hun med Anne Larsen, i 2016, blev junior-europamester i 2X. Og det samtidigt med, at Bagsværd Roklubs Frida Sanggaard med Ida Petersen fra Holstebro, vandt EM-sølv - og siden slog til ved JVM, hvor det også blev til en fornem sølvmedalje. Nu er selvsamme Frida med i fireren, mens Ida Petersen koncentrerer sig om et universitetsophold i USA, hvor det nu er hendes klubkammerat, Trine Dahl Pedersen, der tager sig af strokepladsen i fireren.
Både Trine Dahl Pedersen og Frida Sanggaard var med ved sidste års U23VM, hvor det blev til flotte placeringer. Trine i W4- med en 4. plads og begge i W8+, hvor Danmark for første gang i en årrække forsøgte sig her med en flot 5. plads, som resultat.  

W2X
Pænt med tilmeldinger her med syv både til start. Coastalroerne, Kate Petersen og Julie Schou fra DSR, der debuterede i outrigger ved Odense Langdistance i 2017, prøver atter lykken på kanalen. Kate Petersen blev så bidt af outrigger, at hun udover at passe sin coastalroning blev Danmarksmester i DSRs W4X i 2017, hvilket var en flot præstation for ro-pigen, der egentlig indledte ro-karrieren på Bornholm med træningen i sin coastal-1X mutters alene på Østersøen. Schous bedste internationale resultat er en 4. Plads ved VM i coastal-2X med Mette Dyrlund Petersen.
Picture
Bagsværd Roklub møder frem med et på papiret stærkt mandskab, hvor Olivia Meinert Cardel er stemplet ind igen efter at have været ved U23-VM i 2015 & 2016 med en 6. plads i LW4X, som bedste resultat. Hun ror med Marie Mørch, der også har gjort det fremragende i de senere år. Bagsværd/DSR møder frem med Ida Langkjær og Anne Katrine Kiilgaard, Holstebro/Odense har Nanna Bo Christensen og Line Katrine Olsen til start.
Sammen med de to mandskaber fra Aarhus/Odense med Mette Køchs Nielsen og Mia Sofie Rützou og Odenses Nadine Brueckmann/Ellen Eide, er de værd at holde et vågent øje med. I det hele taget tegner kvindernes dobbeltscullerfinale i Odense til at blive spændende og interessant bliver det også at se de to mastersroere fra Nyborg Roklub med Lena Stolzenbach, der for en del år tilbage, gjorde det fint i outriggerroernes rækker, som junior. Nu er hun tilbage med langdistancekaproningsekspert: Charlotte Buchwaldt.

W2-
Mens der er nye toner på vej i de fleste bådtyper ved årets første regatta, er der også de sikre kort, idet medaljetagerne fra OL og VM i W2-, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, begge fra DSR, er på plads. De to klasseroere møder Odense/KVIK med Luise Lund Hansen og Tanja Spring Ehlers, Odense Roklub møder desuden til start med: Elisabeth Kaalund Keller og Charlotte Espersen, mens DSR/Roskilde danner det fjerde mandskab med: Helena Grace Jensen og Silja Konoy Davidsen.
Picture
W1X
Fie Udby Erichsen, KVIK, satser på endnu et OL - og det om to år i Tokio. Og vi må håbe, at 2018 bliver året, hvor Fie for alvor får kæmpet sig tilbage til podiet, når der skal uddeles ædle medaljer ved World Cups, EM og VM. Der er snart gået seks år, siden vi så Fie toppe i sin internationale karriere med en OL-sølvmedalje i London i 2012. Men ingen tvivl om, at Fie Udby Erichsen har det, der skal til, for det har hun jo tidligere bevist, og hun er stadig Danmarks bedste bud i kvindernes 1X. De konkurrenter, Fie møder i den kommende weekend er for hovedpartens vedkommende letvægtsroere, hvor flere af dem kæmper for at komme ind i varmen med henblik på U23-VM.
Det er herligt at se Simone Sørensen, Roskilde Roklub, være med igen, og de øvrige seks kvinder, der er med i lørdagens finale, kommer fra DSR, Bagsværd, Odense, ARA og Holstebro.
Picture
Fie Udby Erichsen, KVIK, er med i Odense i den kommende weekend Foto Mette Bacher
JW4X- og JW4-
Det er ikke kun magert, med tilmeldingerne i kvindernes store bådtyper. Sådan er det også for juniorernes vedkommende. Blot to både er til start i hhv. JW4X- og JW4-, men begge hold satser på at blive udtaget til junior-EM - og VM.
I 4X- er det Amalie Kiær, der nu ror for Odense Roklub, og kollegaen: Sofie Halling Vikkelsøe. De to danner hold med Ida Blomstrand fra Hadsund og Cecilie Girke fra DSR.

I firer uden er Bagsværd/DSR ene anmeldt med: Marie Ramm, Emma Braad Olesen, Matilde Hjorth og Mathilde Kiilgaard.

JW2X
Seks hold til start og også her tegner det til at være åbent med hensyn til placeringerne. Nye konstellationer har set dagens lys, men med piger, der har gjort det godt på banerne i de senere år.
Roerne kommer fra: ÆGIR, Roskilde, Fredericia/Holstebro, DSR/ÆGIR og Aarhus.
En interessant konstellation med lidt af en geografisk udfordring, er DSR/ÆGIR med Amalie Riff Brems og Mie Mellerup, men det er også fint at se, at halvdelen af de deltagende hold er “rene klubhold”…

JW1X
Blot fire piger til start her: Astrid Bardram Starup, Bagsværd, Caroline Munch, Roskilde, Liane Vestergaard, Hadsund og Laetitia Panero-Sommer, Hadsund Roklub

2+ inrigger
Der var ellers linet op til en ny sæsonpremiere for inriggerfolket, og der var slået på tromme for at få så mange muligt med før det for alvor går løs for de seje Langdistancekaproere, hvor det må antydes, at det med at ro 6000 meter blot er en formsag, idet distancerne for disse både normalt er 10 kilometer - eller 25!
Selvom mange bakkede op om det og fandt, at ideen var god med en sæsondebut i Odense, så blev det ikke denne gang for de roere, der var meldt til i 2-åres, idet blot to mandskaber meldte sig til, og da det ene meldte fra, var der ingen grund for Roforeningen KVIK at taget turen til den fynske hovedstad.

4+ inrigger
Til gengæld holder man indtil videre fast i 4-åres - osse selvom der blot er to mandskaber, som har meldt sig til.
Havnens Helte, har roerne fra Københavns Roklub kaldt sig igennem en årrække, og det er heller ikke hvem som helst, der er med her:
Kenny Andersen, Mads Peter Andersen, Ole Skyggebjerg og Sten Carlsen, der heldigvis får god konkurrence af Aalborg Roklub, der stempler flot ind med Nora Zeitoun, Eva Nebeling, Bjørt Winningsted og Ann-Marie Sydow Krogh Pedersen med Christina Donstrup, som styrkvinde.
Stor ros til Aalborg Roklub for at bakke op om tiltaget med inriggerløb i Odense, og for også at møde til start i søndagens finale.
Og hvor kunne det være lige så herligt, om de også runder Langdistancekaproningerne i 2018, hvor man indleder i Randers om ganske få uger…

KVIK imponerer i coastal
Nok fik man endelig udskrevet løb i inriggerne i Odense, men sørme om ikke Roforeningen KVIKs VM-mandskab i coastal møder til start om søndagen. Og den beslutning har man taget, uden at få udskrevet et løb for denne kategori. Kvikkerne har i 2018 besluttet at gå all in i denne bådtype, og de seje kvinder, der tæller tidligere landsholdsroere: Torill Lindebjerg, der en rigtig dygtig landsholdsroer i Maribo Roklub, og Tine Aabye, nyvalgt formand for Roforeningen, og tidligere landsholdsroer med seje Ulla Eriksen, har med ildhu, siden efteråret 2017, hvor de var til VM, kastet sig med stor ihærdighed over vintertræningen, som gerne skulle kulminere med topplaceringer ved årets coastalregattaer både herhjemme og ved VM i Canada til oktober.
Picture
KVIKs coastalkvinder viste flotte taktrer i den flotte kongeblå båd i 2017. Det er Torill Lindebjerg, der stroker. Bag hende Tine Aabye, og på plads 2: Kim Dalby, der i Odense erstattes af Bie Andersen, på plads 1: Ulla Eriksen. Foto Mette Bacher
Der er ingen tvivl om, at DSRs ellers så stærke kvindelige coastalroere bliver udfordret i denne sæson af naboerne fra KVIK, der allerede så tidligt på sæsonen er toptunet og klar til en stor sæson 2018.
Siden 2017 har mandskabet fået en udskiftning på båden, idet den kendte langdistancekaproer, Bie Andersen, th., er med ved årets første start.

Picture
Bie Andersen, er med i KVIKs coastal-4X- på søndag i Odense. Foto Mette Bacher
Herligt gensyn med Pultz
Efter at have været med ved flere internationale begivenheder, trak den dygtige roer, Christina Pultz sig ud af kaproningens verden. Lige indtil…
… på søndag i Odense, hvor Pultz pludselig toner frem på startlisten.
Vi har intet hørt fra Odder-roeren siden 2014, hvor hun rundede sin karriere af med en 1. Plads i B-finalen i LW1X ved VM i Amsterdam. Det bedste resultat blev opnået i 2012, hvor hun med Helene Olsen, LDR, Sarah Jürgensen, Bagsværd og Sarah Christensen, Roforeningen KVIK, vandt VM-sølv - og det i et velspækket felt i LW4X-.
Picture
Christina Pultz, Odder Roklub, har holdt pause i flere år fra toproning. Hun er på deltagerlisten til søndagens finale i Odense. Foto Mette Bacher
Andre konstellationer afprøves i søndagens løb
Mens de store bådtyper ikke er særligt velbesøgte i lørdagens finaler i Odense, ser det bedre ud om søndagen, hvor der bliver lidt mere konkurrence her, og det ikke kun i mændenes åbne klasse i firer uden, men også hos juniorerne, hvor det bemærkes, at der bliver lidt mere at se til i pigernes klasse

Lørdagens finaler fyres af klokken 15.00 - og søndag klokken 10.00 går det atter løs på Odense Kanal.

Motionsturneringen 2018 - første runde

$
0
0
Picture
Foto Gerda Lavrens
Så nåede vi næsten den 1. maj, og dermed er alle danske roklubber forhåbentlig godt i gang med roningen - også selvom det har været koldt og blæsende. Tiden er dermed inde til første indrapportering i Motionsturerinegn.
For at jeres roere kan finde Motionsturneringen må I meget gerne gøre opmærksom på Motionsturneringen på jeres hjemmeside. På forsiden af roinfo.dk finder I et såkaldt RSS feed, brug det, så vil jeres hjemmeside altid være opdateret med seneste nyt fra roinfo.dk
Men ellers er tiden inde til første indrapportering i Motionsturneringen.
Indberet:
 
  • antal roede kilometer siden 25. marts
  • antal roere der har bidraget til kilometertallet
  • gennemsnit
  • evt. navn og antal kilometer den roer, der har roet flest kilometer i jeres klub
 
En nærmere vejledning findes på:
 
http://www.roinfo.dk/information.html
 
Send også et par ord om jeres motionsroning og meget gerne et foto eller to. Oplysning om roede kilometer, antal roere, gennemsnit, ord og billeder sendes til lthygesen@youmail.dk senest mandag den 7. maj. Bemærk det er tre dage før normalt
 
Topscorerlisten
Der udarbejdes en Topscorerliste med de flittigste roere hver måned. Ønsker I at være med så send navn og antal kilometer på den roer, der ligger øverst på jeres kilometerliste.
Picture

Tillykke til protektor: HkH: Prinsesse Benedikte

$
0
0
Tekst & Foto Mette Bacher

Roinfo iler med et stort tillykke til Dansk Forening for Rosports protektor: Hendes kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, der i dag, søndag den 29. april, fylder 74 år.

Prinsesse Benedikte, har igennem mange år vist rosporten sin store interesse, noget, prinsessen har arvet fra sin far, Kong Frederik IX, der ikke blot var protektor, men selv var aktiv roer i Danske Studenters Roklub. Efter kongens bortgang i 1972, overtog Arveprins Knud protektoratet, og siden, langt senere, indvilgede Prinsesse Benedikte i at blive protektor for Dansk Forening for Rosport.

Prinsessen har så ofte, som muligt, været med ved flere store begivenheder i relation til Dansk Forening for Rosport.
I 2017 deltog prinsessen ved Danske Studenters Roklubs store 150-års jubilæum, hvor hun døbte en ny otter, og senere i 2017 var prinsessen atter på besøg i DSR, da der blev uddelt midler fra Gudmund Schacks Mindelegat for sidste gang.
Picture
Prinsesse Benedikte havde en dejlig dag i DSR i juni 2017, hvor hun efter bådedåb deltog i klubbens reception, hvor hun fik nogle gode ro-snakke med DFfRs Næstformand Conny Sørensen, og HB-medlem: Lisbet Falch Jakobsen. Foto Mette Bacher
Det er en stor ære for dansk roning at have kongefamiliens opmærksomhed på denne fine måde, Prinsesse Benedikte varetager opgaven som protektor.
Derfor modtog prinsesse Benedikte, i forbindelse med Danmarksmesterskaberne i 2013, Dansk Forening for Rosports guldmedalje for sin særlige indsats for dansk roning.
Prinsessen har ofte sagt ja, når DFfR har inviteret til overværelse af nationale mesterskaber, mens hun også følger roerne intenst, når de er ude på repræsentative opgaver, som ved OL.
I det hele taget oplever man en meget engageret protektor, der desuden var til stede i forbindelse med Dansk Ronings store internationale Masters-regatta i 2016.

Picture
En smilende prinsesse, der med DSRs formand, Kasper Haagensen, som pokal- og mikronfonholder, døbte DSRs nye otter i 2017. Båden kom til at hedde: Henning Rasmussen, som under sin formandsperiode fra 1988-2000 sørgede for at vende et faldende medlemstal til et sandt medlemsboom for DSR, hvor det i formandsperioden bl.a. blev til dåb af 3000 nye kaniner. Og mange, mange andre tiltag. Foto Mette Bacher

Årets første regatta - stor reportage - mange billeder

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher

Lad os indlede med et udtryk, som ofte benyttes i en verden, hvor alt kan ske: - Ret til ændringer forbeholdes!
Og det tør nok antydes, at der var mange ændringer inden lørdagens finaler blev skudt i gang ved Odense Kanal.


En nærmere optælling af tilmeldingslisten, og vi lander på godt 160 tilmeldinger i alt, og det er ca. hvad det plejer at være, ifølge Johnny Rusbjerg. Således var der en del afmeldinger og holdændringer, og i modsætning til tidligere år, var startproceduren ændret, så det ikke var otterne, der blev sendt først af sted, men rocentrets stærkeste mandskaber.
Men der var også noget, der ikke var ændret spor ved, og det er, at de både, som er lidt langsomme får lov at vente til allersidst med at starte. Det kan være en særdeles kold fornøjelse.
Picture
Odense Roklubs nye klubhus dannede en flot baggrund for målområdet på Odense Kanal. Foto Mette Bacher
- Vi var nødt til at ændre noget på startproceduren denne gang, for der var mandskabsbåde med, som ikke var ret hurtige, og havde meget lidt erfaring. Derfor fik de lov at starte lidt senere, end de hurtigere mandskaber, for ellers ville det ikke give mening, lyder det fra Regattaleder Johnny Rusbjerg. - Vi var også nødsaget til at melde ud overfor deltagerne, at man skulle overholde starttidspunktet, for der var flere hold, der kom for sent til start lørdag, og det er ikke fair overfor de mange, der har ligget og ventet ude på det åbne vand i længere tid, hvilket kan være en kold fornøjelse, da alle deltagere skal være på plads bag startlinjen i god tid. Derfor besluttede vi at give besked om, at vi ikke kunne acceptere, hvis nogen kom for sent til søndagens finalestart klokken 10.00, og denne lille bemærkning virkede. Alle var på plads, da starten gik, og sådan skal det også være, siger Johnny Rusbjerg, der søndag eftermiddag, sammen med det utrættelige regattateam kunne læne sig tilbage og sige: Well done efter en flot sæsonstart.
Der var, som vanlig, styr på tingene. En håndfuld dygtige rodommere gjorde deres til, at Odense
Picture
Rodommerne: Kenneth Drexel, Morten Thorving, Flemming Gaur, Anders Birck og Jan Nissen sikrede at alt gik ordentligt til ved årets første regatta. Foto Mette Bacher
Langdistanceregatta blev gennemført på bedste vis. En dygtig stab af medarbejdere fra Odense Roklub kæmpede og knoklede for gæsterne, og nu er selve klubben kommet op på fuld omgangshøjde igen med meget flotte opholdslokaler, som kunne rumme de mange deltagere og deres ledere før og efter finalerne hele weekenden.
Salgsboden var som sædvanligt et hit, og det er rigtigt smart at venstre side af denne benyttes til nummerudleveringer, mens højre side styres med myndige hænder af et par energiske kvindelige medlemmer, der solgte kaffe, kage og sandwiches, hvor sidstnævnte var store og lækre, og de 25 kroner for dem var givet rigtigt godt ud.
Picture
Dette herlige trekløver sørgede for, at der var styr på numre, og at ingen af deltagerne risikerede at gå sultne rundt på bådepladsen. Foto Mette Bacher
Nok er der knebent med plads til bådtrailere - og ved udgangsbroerne, men det lever deltagerne fint med. Men Johnny Rusbjerg gør sig overvejelser i fald der fremover skal flere inriggere, gigbåde og coastals med på Odense Kanal, som der var ganske få af denne gang. - Det giver lidt tidsmæssige problemer, når disse både skal i vandet samtidigt med outriggerne, og man kan så overveje at lade dem, der ror disse bådtyper tage ud fra kajakklubben på vej ud til Stigeø, lød det fra en velovervejet regattaformand, der dog havde haft ekstra travlt denne gang. - Vi har været udfordret af, at det har været St. Bededagsferie, for det er ikke alle de sædvanlige medarbejdere, der har kunnet hjælpe til denne gang, men det gik nu alligevel, slutter Johnny Rusbjerg.

Tjenstvillige Bente Holmquist gav en hånd med.
Der er nogen, der altid står klar til at hjælpe, hvis det behøves, og da der var brug for hjælp ved medaljeoverrækkelsen lørdag, meldte Bente Holmquist sig. Og hun gik til opgaven med bravour. Mange af roerne kender Bente i forvejen, og der blev uddelt mange kindkys og håndtryk fra friske Bente til de glade medaljetagere. Bente anes tv. i billedet med Aalborg Roklubs otterroere ved præmieseancen.



Sådan gik det roerne på kanalen
M8+
Det blev til en sikker sejr begge dag til Aalborg Roklubs mandskab over Odense Roklub, der denne gang mødte til start med et forholdsvis nyt mandskab.
Picture
Aalborg Roklub I 1. Morten Yde (AR) '90 2. Dan Dodensig Kristensen (AR) '87 3. Christian Hauge (AR) '89 4. Asger Laursen (AR) '95 5. Niels Kunckel Knudsen (AR) '97 6. Jesper Quist Jensen (AR) '93 7. Troels Dalgaard Danielsen (AR) '89 8. Simon Staal Nielsen (AR) '89 Cox. Nicolaj Winther (AR) '91. Foto Mette Bacher
Picture
Aalborg-roerne havde en herlig dyst med Holstebro/Hvidovres stærke drengeotter midtvejs på distancen. Foto Mette Bacher
Picture
Odense Roklub havde selv sat en otter til dagen, men flere af folkene ombord var ikke så erfarne, så det kneb med at følge med konkurrenterne fra Aalborg. Foto Mette Bacher
Picture
De er ved at være godt scenevante, Aalborg Roklubs Universitetsroere, når der skal deles medaljer ud. Foto Mette Bacher
M4X
Fem unge letvægtsroere kæmper om fire pladser i en 4Xmed henblik på at få dem udtaget til U23VM, og det gav en sikker sejr lørdag til: Frederik Taulbjerg, Holstebro, Malte Puro, Bagsværd, Christian Thor Hagemann, LR og Jens Graudal, BR. Lørdag blev Bagsværd nummer to, så Odense, Aarhus og BR/DSR. Søndag var Puro skiftet ud med Roklubben Furesøs Jonas Lund, og det blev atter til en sejr, mens Odense-mandskabet blev nummer to, og Bagsværd/DSR nummer tre. Sidstnævnte mandskab har efterhånden været med i flere år med samme konstellation, og gør det rigtigt fint, som et af de få mastersmandskaber på kanalen. Det er Søren Strange, Mikael Espersen, Lars Nielsen og Henrik Almegaard, som troligt møder frem år efter år.
Picture
Sådan så konstellationen ud om søndagen for fire af de fem letvægtsroere, der satser på at komme til U23-VM. Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværd/DSR er altid på plads, når det går løs på kanalen. Foto Mette Bacher
Picture
Herligt at se Aarhus Roklub være med i Odense med denne kvartet af mastersroere. Foto Mette Bacher
Picture
Frederik Taulbjerg, Malte Puro, Jens Graudal og Christian Thor Hagemann efter lørdagens finale. Foto Mette Bacher
M2X
Blot to både til start lørdag, hvor DRCs mandskab med Alexander Modest, Lyngby, og Emil Espensen, DSR, viste stor klasse. Eneste konkurrent var KVIKs Mikkel Schelde og Martin Kjeldsen. Søndag blev det atter til en overbevisende sejr med mere, end 3 minutters forspring til Bagsværd Roklub, og derefter blev det lørdagens roere fra KVIK, der blev treer.
Picture
Alexander Modest, th., har for alvor roet sig ind på en vigtig plads i DRCs satsningsbåd til OL, og det sammen med Emil Espensen. Foto Mette Bacher
Picture
Det bliver spændende at følge de to herrer ved årets internationale regattaer. Foto Mette Bacher
M2- & M4-
Stortilmeldinger i lørdagens løb med 12 tilmeldte både i 2-. Hvis nogen skulle være i tvivl kæmpes der om eftertragtede pladser i M4-. Og der er formentlig stadig en bid vej, før DRC tager beslutningen om, hvilke roere, der er gode nok til de fire pladser. DSRs Lars Fjord Garvey har for alvor fået roet sig ind i varmen - og i det hele taget i kaproernes verden, for denne har han kun været en vigtig del af i ganske kort tid. Egentlig indledte Garvey karrieren som inriggerroer, hvor Langdistance og DM i inrigger på kortbane blev de første skridt på den lange vej op af karrierestigen. Lørdag roede Lars med Steffen Bonde, Odder Roklub. Steffen sad med på den firer uden, der i 2017 blev en flot VM-femmer - og egentlig var Bonde inkarneret letvægtsroer med mange flotte internationale resultater bag sig, indtil det nu måtte blive M4-. Men gennem det meste af lørdagens finale fik de to hård kamp af to af de øvrige fra VM-succesbåden i 2017: Tøger Berg Rasmussen & Tobias Kempf, begge fra DSR. Tre sekunders forskel var der i mål i Bonde og Garveys favør. Trediepladsen gik til to af Danmarks stærke og mest erfarne scullerroere: Nick Larsen, Odense, & Bastian Secher, Roskilde, der lige nu og her må se i øjnene, at hvis der skal satses, så er det med en åre. De to lå ellers på fjerdepladsen efter endnu en erfaren scullerroer, Frank Steffensen, DSR, og Loui Lam, KVIK, der lige akkurat blev overhalet tidsmæssigt af Nick og Bastian, som fik noteret: 20:54:3, mens Frank og Loui fik: 20:54:7. Dernæst blev det: Holstebro/Odense, Hadsund/LR, Holstebro/KR, DSR, Holstebro/KR, DSR/Holstebro, BR/Roskilde og Odense Roklub.
I søndagens finale var blot tre både til start, da de øvrige skulle ro firere, og her gik sejren til Peter Holmquist, LR & Peter Rytter Munk, Hadsund over DSRs Kruse/Bernsen.
Picture
Der blev vist flot roning i M2- af DSRs Garvey & Odders Bonde. Foto Mette Bacher
Picture
UPS - det er hvad der kan ske, når der skal styres i M2- under finalen på Odense Kanal. Foto Mette Bacher
Picture
Landstræner: Brian Richardson giver de sidste bulletiner for Frank Steffensen, Loui Lam, Bastian Secher og Nick Larsen, før kvartetten skal på vandet. Foto Mette Bacher
Picture
Tre af de roere, der blev nummer 5 ved VM i 2017 i firer uden, er med her. Det er fv. Tobias Kempf, Tøger Berg Rasmussen og stroken Steffen Bonde. Lars Fjord Garvey på plads 3 forsøger at kæmpe sig vej til en af de eftertragtede pladser i VM-båden, hvor der nok er en bid vej endnu, før man sætter det bedste mandskab. Foto Mette Bacher
Picture
Tre af Danmarks bedste scullerroere er nødsaget til at satse på at ro med en åre i 2018, hvis de skal udtages til VM. Fv. Nick Larsen, Odense, Bastian Secher, Roskilde og Frank Steffensen, DSR. De tre er med i noget, der ikke er helt nemt, når man har roet sculler i mange år. - Uh, det er svært, siger Frank Steffensen, da roinfo.dk, spørger ham efter søndagens finale. På strokepladsen KVIKs Loui Lam, der i 2017 også forsøgte sig at komme ind på fireren ved at ro med i toer i mange måneder. Foto Mette Bacher
Picture
Det unge og erfarne mandskab med: 1. Sebastian Bache (KR) '97 2. Aske Petersen (Holst.) '96 3. Malte Rusbjerg (Odense) '98 4. Magnus Zier Quist Rathenborg (Holst.) '99, gjorde det også fint på kanalen søndag formiddag. Foto Mette Bacher
M1X
Pænt med deltagelse var der også i denne bådtype med 15 roere til start.
Sverri Nielsen, DSR/DRC tog sig sikkert af sejren over William Wisholm, Hadsund, og på tredjepladsen blot tre sekunder efter Wisholm, Mathias Larsen, BR, så blev det ÆGIR, Furesø, Odense, Odense, Odense, DSR, Odense, Bagsværd, Bagsværd, Nyborg, KVIK & DSR.
Søndag meldte Sverri fra grundet en øm ryg, og dermed vandt Wisholm finalen over Larsen, mens Cody fra ÆGIR blev nummer tre. Dernæst Odense, Odense, Bagsværd, DSR, Odense, Bagsværd, Bagsværd, KVIK & DSR.
Picture
Mathias Larsen, Bagsværd Roklub, er inde over LM2X, og i Odense roede han 1X begge dage. Foto Mette Bacher
Picture
Det ligger i generne. Tim Antonie Hansen, DSR, er en ganske habil scullerroer, men det må man også gerne være, når far er Olympisk Mester i M2X og mor er tidligere landsholdsroer i letvægtsroning. Foto Mette Bacher
Picture
William Wisholm, Hadsund Roklub, er også med helt fremme, når der skal deles medaljer ud. Han vandt søndagens finale i Sverris fravær. Foto Mette Bacher
Picture
Sverri Nielsen, DSR, udgør pt. det danske herrelandshold i scullergruppen. De øvrige, som ellers kunne være en del af det, ror toer og firer. Foto Mette Bacher
Picture
Gæt en roer... Foto Mette Bacher
Picture
Sådan så det ud efter lørdagens finale. 1. Sverri Nielsen, DSR, 2: William Wiaholm, Hadsund, 3: Mathias Larsen, Bagsværd. Foto Mette Bacher
JM8+
Et enkelt mandskab var tilmeldt her, og det var Holstebro/Hvidovre, der fik noteret: 19:57:8.

Picture
Dette kobbel gjorde det fremragende i Odense. Vi lister navnene op efter startlisten. Holstebro Roklub/Hvidovre Roklub/KCHO I 1. Rasmus Mortensen (Holst.) '03 2. Gustav Bjerg Madsen (Holst.) '02 3. Marcus Lyngesen (HvR) '00 4. Frederik Geertsen Lund (Holst.) '01 5. Søren Meldgaard Madsen (Holst.) '02 6. Filip Blaaberg-Greve (Holst.) '03 7. Oscar Burvil (Holst.) '03 8. Tobias Bork Kristensen (Holst.) '03 Cox. Andreas Møller Hunskjær (Holst.) '01. Foto Mette Bacher
JM4X-
Heller ikke denne bådtype var særligt velbesøgt, idet blot to mandskaber var til start lørdag - og tre søndag.
Frederik Sechers succesbåd fra 2017, hvor det blev til EM-bronze, har haft 50% udskiftning siden de gyldne dage. Ind er kommet: Nicholas Andersen, KVIK, og Adrian Flarup Johansen, Roklubben ÆGIR, hvor sidstnævnte også er en erfaren roer med deltagelse ved EM og VM, mens Jacob Lenzing, LR, og Oliver Skov Jerkovic, BR, atter er med. Overbevisende sejr begge dage til de fire. Lørdag over Roskilde/Viking/Sorø. Sådan så det også ud søndag med de to både som nr. 1- og 2, mens et tredje mandskab fra BR/Sorø/Hvidovre/Holstebro tog sig af tredjepladsen. Det er da også en fuldt ud tilfreds Frederik Secher, roinfo møder efter søndagens finaler. - Jeg synes, de gjorde det fint, og man kan altid have en mening om, at de kunne gøre det bedre, men jeg er rigtig godt tilfreds, lyder det fra en smilende Secher inden præmieoverrækkelsen i Odense.
Picture
Fv. Nicholas Andersen, KVIK, Adrian Flarup Johansen, ÆGIR, Jacob Lenzing, LR og Oliver Skov Jerkovic, Bagsværd. Foto Mette Bacher
Picture
Forsigtige smil. Fv. Adrian, Nicholas, Oliver og Jacob. Foto Mette Bacher
JM4-
Mens mændene har travlt med at ro toer uden for at komme ind på de vigtige pladser i 4-, er der slet ikke så mange med i den yngre klasse. Holstebro Roklub har altid været garant for fine præstationer i en-åresbåde hos juniorerne. Også i Odense, hvor klubben havde et mandskab med lørdag og to i søndagens finale.
Picture
Holstebro Roklub/KCHO I I 1. Nichlas Ulnits (Holst.) '00 2. Kaare Mortensen (Holst.) '00 3. Magnus Valbirk (Holst.) '00 4. Casper Lindballe Lehmann Pedersen (Holst.) '01. Foto Mette Bacher
Picture
Og sådan så det ud efter finalen. Foto Mette Bacher
JM2X
Thomas Jensen & Martin Kofoed Jensen, fra Hvidovre/Roskilde gjorde rent bord i Odense med sejr både lørdag og søndag, men i søndagens finale prøvede en ny kombination lykken med KVIKs Torbjørn Frankel, der lørdag havde vundet i drengenes 1X over Hadsund, men i 2X var det med Magnus Quade Oddershede, hvor det blev til en 2. Plads godt et minut efter Jensen & Jensen. Derefter blev det Hadsund/Roskilde. I lørdagens finale var det Roklubben ÆGIR, der indtog 2. Pladsen
Picture
Jensen & Jensen fra Roskilde/Hvidovre klarede to førstepladser hjem i Odense. Foto Mette Bacher
JM1X
I Frankels fravær søndag, var det Hadsunds Alagic, der vandt over ÆGIRs Johnsen og Bagsværds Poulsen.
Picture
Her ligger det også i generne. Torbjørn Frankels morfar er olympisk mester i M4- anno 1964, og det er Roforeningen KVIKs Bjørn Hasløv. Foto Mette Bacher
Picture
Haris Alagic, Hadsund Roklub, er en roer, man venter sig meget af, og han gør det rigtigt fint i juniorklassen. Foto mette Bacher
W8+
Københavns Roklubs kvinder indleder som regel sæsonen med en tur til Odense, hvor de er med i lørdagens finale. Gid andre klubbers kvindelige roere ville gøre det samme, så der kunne komme en dyst ud af det på kanalen.
Picture
De tager gerne turen til Odense. Osse selvom de er ene anmeldt. Det er god stil: 1. Maja Brisson (KR) '76 2. Anastasia Michélsen (KR) '89 3. Mary Ann Christensen (KR) '68 4. Vibeke Skousen (KR) '69 5. Annette Kjærulf Andersen (KR) '63 6. Stine Andersen (KR) '74 7. Betina Holck (KR) '65 8. Pia Erikstrup (KR) '80 Cox. Martin Andersen (KR) '72 Foto Mette Bacher
W4X-
Som tidligere nævnt har DRC sat en letvægts-4X- bestående af Danmarks pt. stærkeste kvinder i denne kategori. Dermed er man gået væk fra kun at koncentrere sig om en LW2X, men vil forsøge at lade flere få muligheden for at kunne ro sig ind på den bedste LW2X, der skal kæmpe sig vej til en udtagelse til OL i Tokio i 2020. Danmark har tidligere haft succes i kvindernes LW4X- med medaljer ved VM. Ind imellem har bådtypen ikke været så velbesøgt ved VM, men det er også set, at flere nationer har satset på det, som Danmark nu gør. Meldingen fra DRC lyder, at det nu gælder om at få de fire kvinders teknik til at matche således, at man kommer til at gå ensrettet mod pladserne i 2X. Lige nu og her er det: Trine Toft Andersen, Hadsund, Aja Runge Holmegaard, Roskilde, Mathilde Persson, Bagsværd og Juliane Elander, Odder, der satser alt, og i Odense var de ene anmeldt lørdag, mens de søndag mødte et yngre mandskab fra Odense/Holstebro/DSR/Bagsværd med Line Katrine Olsen, Nanna Bo Christensen, Anne Katrine Kiilgaard og Ida Langkjær. Forskellen mellem de to mandskaber var knap et minut i DRCs favør.
Picture
Dette unge mandskab kæmpede alt det, de kunne og mere til overfor DRCs letvægtskvinder. Foto Mette Bacher
Picture
LW4X- er båden, der skal kunne leve de bedste to til en OL-båd i Tokio i 2020. Det åbner mulighed for, at andre letvægtskvinder kan forsøge at ro sig ind på holdet. Foto Mette Bacher
Picture
Trine, Mathilde, Juliane og Aja er foreløbig de fire der skal forsøge at komme igennem nåleøjet til en LW2X. Foto Mette Bacher
W4-
På et papiret stærkt mandskab, i hvert fald hvis vi ser på meritter, hvor det er blevet til ædle medaljer, som juniorer til Frida Sanggaard Nielsen, BR, samt Odenses Anne Larsen og Marta Kempf, hvor de ror firer med Trine Dahl Pedersen fra Holstebro.
Kvartetten var ene anmeldt i Odense
Picture
Anne, Frida, Marta og Trine på vej og en temmelig sikker medalje i W4-. En lille håndfuld andre unge en-åres roende kvinder er pt. på collegeophold i USA, hvor der er intensiv roning på skemaet. Spændende om de atter kommer hjem i begyndelsen af sommeren og forsøger at få kæmpet sig vej ind i den danske kvindelige en-åres-gruppe. Foto Mette Bacher
Picture
Stiller op, som de sidder i båden. Fv. Anne Larsen, Odense, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, Marta Kempf, Odense og Trine Dahl Pedersen, Holstebro. Foto Mette Bacher
W2X
Bagsværd Roklub har dannet et stærkt mandskab med de to erfarne letvægtere: Olivia Meinert Cardel & Marie Mørch, og dem kunne ingen hamle op med denne weekend i Odense. Nærmest kom Mia Rützou & Mette Køchs fra hhv. Odense/Aarhus. En anden interessant konstellation, der roede med lørdag var: Nanna Bo Christensen, Holstebro/Line Katrine Olsen, Odense, der blev nummer tre med Bagsværd/DSR på 4. Pladsen lørdag, mens coastalroerne: Kate Petersen og Julie Schou, blev nummer 5 lørdag og 3 søndag i de andres fravær. Brueckmann/Eide fra Odense blev hhv. nummer 6 og 4. Et interessant indslag var Nyborgs Charlotte Buchwaldt og Lena Stolzenbach. Begge mastersroere i dette felt, og det blev til en 7. Plads i lørdagens finale.
Picture
Cardel og Mørch viste vejen i kvindernes 2X begge dage. Foto Mette Bacher
Picture
Hvor er det længe siden... Lena Stolzenbach, tv., var en rigtig god juniorkaproer fra Nyborg i tidernes morgen. - Ja, det er nok 20 år siden sagde Lena til Roinfo.dk, før hun med Charlotte Buchwaldt, vi mest kender fra Langdistancekaproningerne skulle ud på kanalen. - Er du spændt, spørger vi. - Ja,det kilder lidt i maven, men vi tager det som en god oplevelse, svarede Lena Stolzenbach. Foto Mette Bacher
Picture
Mette Køchs Nielsen, Aarhus, og Mia Rützou, Odense i de opsigtsvækkende og farverige trikoter, som Odenses kvindelige kaproere er kendte for. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Mette, Mia, Olivia, Marie, Line og Nanna. Foto Mette Bacher
W2-
En facetledslåsing… Dette udtryk er der måske ikke så mange, der har hørt om før. Men så har man det nu, for DRC meldte det ud i foromtalen af centerroernes deltagelse i Odense, og her kom det frem, at Christina Juhl Johansen, der ror toer uden med Lærke Berg Rasmussen, er ramt af denne låsning i ryggen, og det var årsagen til at vi måtte kigge langt i vejviseren efter de to dygtige kvinder, der i 2017 scorede flere flotte internationale resultater i W2-. Og i toer uden er der ikke sådan lige en reserve, der “bare springer ombord”…
Ifølge trænerne i DRC er det ikke så slemt, at Christina ikke kan træne, men man valgte klogeligt nok at afmelde kvinderne for ikke at forcere noget.
I deres fravær tog Luise Lund Hansen & Tanja Spring Ehlers fra Odense/KVIK sig af sejren begge dage over Helene Grace Jensen, DSR/Silja Konoy Davidsen, Roskilde. I lørdagens finale gik 3. Pladsen til Odenses Elisabeth Kaalund Keller og Charlotte Espersen.
Picture
Luise Lund Hansen, Odense, og Tanja Spring Ehlers, KVIK scorede to førstepladser i kvindernes toer uden. Foto Mette Bacher
W1X
Fie Udby Erichsen, KVIK, var urørlig begge dage, og det bliver spændende at se hende mod verdens stærke kvinder i den åbne klasse på de internationale baner. Begge dage indtog en godt roende Iben Østergaard, Bagsværd Roklub 2. Pladsen. I lørdagens finale gik 3. Pladsen til Stine Mathiasen, DSR, men søndag var det jo, at Christina Pultz, Odder, gjorde comeback efter næsten fire års pause, og seje Pultz fik roet sig ind på en flot tredjeplads.
Det var da også en ovenud tilfreds træne, Jesper Krog, roinfo mødte efter finalen.
- Det gik fint, og jeg er imponeret over, at hun roede sig til en tredjeplads, når Christina har været væk fra roningen så længe. Vi vil prøve at se, om hun kan nærme sig landsholdet, for vi mener det er rigtigt godt, at man har åbnet muligheden for dette ved at satse på en LW4X, hvor flere får mulighed for at kæmpe sig vej til dobbeltsculleren, lyder det fra Jesper Krog. Otte deltagere var med lørdag og ni søndag. Pultz har gode erfaringer med kvindernes L4X-, som hun for år tilbage har vundet en VM-sølvmedalje i, og dengang var klassen godt besat.
Picture
Iben Østergaard, Bagsværd Roklub, har i flere sæsoner vist høj klasse i kvindernes letvægt, og er inde i varmen mhp. LW4X-. Foto Mette Bacher
Picture
Hun var ellers stoppet med karrieren, men fire år efter hun pludselig trak sig tilbage efter en flot karriere, har Christina Pultz, Odder Roklub, fået lysten til toproning igen, og forsøger nu at kæmpe sig tilbage til landsholdet. Hun mødte til start i søndagens finale i Odense, hvor det blev til en flot tredieplads. Foto Mette Bacher
Picture
Der er ikke mange kvinder i rosportens åbne klasse i Danmark, som kan give den tidligere OL-sølvvinder, Fie Udby Erichsen kamp til stregen. Men Fie er nødsaget til at vise over for omverdenen, at hun altid er i topform, når hun skal kæmpe sig til endnu en tur til OL. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Iben Østergaard, Fie Udby Erichsen, og th. - med den flotte fletning - Stine Mathiasen, DSR, der blev nummer 3 lørdag og 4 søndag. Foto Mette Bacher
JW4X-
Der er ikke mange i denne bådtype, og det er lidt synd, for hvor ville det være godt med noget konkurrence til den ene dobbeltfirer, der er projektbåd.
Lørdag roede Amalie Kiær, Odense, Sofie Halling Vikkelsøe, Odense, Ida Blomstrand og Cecilie Gire i ensom majestæt de samtlige seks kilometer uden modstand. Søndag bød Roskilde/Sorø ind med et mandskab, der dog ikke kom i nærheden af denne 4X-, der havde Mie Mellerup, ÆGIR med i stedet for Amalie Kiær.
Picture
Amalie, Cecilie, Sofie Halling Vikkelsøe og Ida Blomstrand i ensom majestæt lørdag. Foto Mette Bacher
Picture
Det så flot ud, da de fire piger fra Roskilde/Sorø roede til start, men de fik deres sag for over for Odense/DSR/Hadsund. Sådan sad de i båden: 1. Malli Segoli (Roskilde) '00 2. Victoria Munch (Roskilde) '01 3. Nicoline Bluhme (SR) '02 4. Caroline Munch (Roskilde) '02. Foto Mette Bacher
Picture
Sofie, Cecilie, Ida og Amalie. Det bliver spændende at se, hvad de kan præstere, når de skal ud i international konkurrence. Foto Mette Bacher
JW4-
Et enkelt mandskab med: Bagsværd/DSR: Marie Ramm, Emma Braad Olsen, Matilde Hjorth, alle fra Bagsværd, og Mathilde Kiilgaard, DSR var med begge dage.
Picture
Denne kvartet vakte opmærksomhed med de skrigende røde caps. Foto Mette Bacher
Picture
Vindere uden kamp. Det er rigtigt ærgerligt, at der ikke er flere hold i de store mandskabsbåde i pigernes klasser. Foto Mette Bacher
JW2X
Med omkring pigernes to åres-gruppe ses også en 2X, hvor der afprøves flere konstellationer. I lørdagens finale vandt: Amalie Brems, DSR & Mie Mellerup, ÆGIR med ½ minut over LDR/Furesøen. Om søndagen gik sejren til Furesø/OR: Kristine Søndergaard Hansen/Amalie Kjær. Der var henholdsvis 5- og 6 både med i denne klasse.
Picture
Laura Boldsen & Rikke Køchs, Aarhus Roklub gjorde det godt i Odense. Foto Mette Bacher
Picture
Astrid Bruun Fejfer og Kristine Søndergaard Hansen, LDR/Furesø. Amalie Riff Brems, DSR & Mie Mellerup, ÆGIR. Foto Mette Bacher
JW1X
Heller ikke pigernes scullerklasse havde mange med. Og lige her var det ellers så stensikre kort, Cecilie Brünnich fra Københavns Roklub, stærkt savnet. Tre til start begge dage, hvor sejren gik til Astrid Bardram Starup, Bagsværd Roklub over Laetitia Bommer, Hadsund. Efterfølgende møder roinfo Cecilie fra KR, og hun fortæller, at hun har været skadet, men håber på at komme i gang igen snarest, og her er det i et projekt om enten JW2X eller JW4X-.
Picture
Det er ikke altid, det er helt kedeligt, når der er langdistancekaproning på Odense Kanal. Se blot her, hvor der er kamp om tingene halvvejs i finalen.
Picture
Astrid Bardram Starup, Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Inriggere, gig og coastal.
Der var lagt op til noget af en sæsonpremiere i inrigger, hvor Langdistancekaproerne blev opfordret til at stille op, og det var der mange, der bakkede op om - i hvert fald når man så de tilkendegivelser, der flød ind, da ideen opstod og skulle effektueres.
Men der blev ikke meget konkurrence ud af det.
En finale i 2-åres inrigger blev ikke til noget, da begge hold meldte fra. Københavns Roklub mødte frem med en 4-åres, mens Aalborg Roklub havde et kvindehold med i GIG-4X+. Odense mødte alligevel frem med tre kvinder i en 2-åres, og så dukkede KVIKs coastaldamer op i søndagens løb. Alligevel - et stort cadeau skal lyde til de klubber, der bakkede op om det. Man kan undre sig over, at der ikke var flere, der ville med i disse løb, som kunne være en kærkommen mulighed for lige at tjekke op på formen, inden det for alvor går løs på langdistancebanerne. Men sådan blev det ikke, desværre.
Picture
Havnens Helte fra Københavns Roklub. Ole Skyggebjerg, Kenny Andersen, Mads Peter Andersen og Sten Carlsen med Carina Klein, som styrmand. Foto Mette Bacher
Picture
Et stort cadeau til værtsklubben for at møde til start med tre friske dame i en 2-åres inrigger. Foto Mette Bacher
Picture
Aalborg Roklub med Bjarne Petersen i spidsen, bakker altid op om nye tiltag. Nok blev det ikke til en inrigger, men Bjarne havde 5 friske kvinder til start i en GIG, og det begge dage. Her holder han et skarpt øje med damerne, da de er ved at være halvvejs.Det var: 1. Nora Zeitoun (AR) '92 2. Eva Povlsgaard Nebeling (AR) '97 3. Bjørt Winningsted (AR) '97 4. Ann-Marie Sydow Krogh Pedersen (AR) '91 Cox. Christina Donstrup (AR) '89 Foto Mette Bacher
Picture
Heller ikke Roforeningen KVIK holdt sig tilbage. De seje coastaldamer, der tæller flere tidligere kaproere og en langdistanceroer, satser meget på en stor sæson og besluttede sig for at stille op i coastal-4X+ søndag. OG det selvom der ingen modstandere var. Båden vakte behørigt opsigt, og kvinderne sagde efter finalen, at det havde været en supergod tur. Sådan. Foto Mette Bacher
Picture
... Hvor ´ de fra? - De er fra havnen... Københavns Sydhavn, hvor Københavns Roklub har sin base, er et godt sted for garvede inriggerroere, og det beviste de også i Odense, Fv. Kenny Andersen m. datteren: Rose, Mads Peter Andersen, Sten Carlsen, styrkvinde: Carina Klein, og Ole Skyggebjerg. Foto Mette Bacher
Dåb af W4X-
Mens deltagerne ventede på præmieoverrækkelsen blev der pludselig linet op med flotte kager og champagne.
De fire letvægtskvinder, Elander, Persson, Holmegaard og Toft Andersen havde fået ideen til at deres båd kunne døbes i forbindelse med årets første regatta i Odense.
Den kendte landstræner, Bent Franssons hustru, Hanne, var gudmor, og holdt en lille tale, hvor hun blandt andet kom ind på netop LW4X-s danske meritter, hvor der er vundet tre sølvmedaljer i denne bådtype. Hun ønskede båden god rejse, og døbte den Hanne Fransson. Hanne har tidligere selv været en ganske dygtig letvægts-1X-roer og under efternavnet Jensen været repræsenteret ved flere internationale store regattaer.
Et vittigt hoved mente, at det må være besynderligt for Bent Fransson, der ind i mellem hjælper til med landsholdsroernes træning på Bagsværd Sø. - Nu tager han hjemmefra for at få lidt fred, og sørme om han ikke mødes af sin hustrus navn, lige så snart han træder ind på rostadion, lød det med et smil.
Picture
Hanne Fransson, gift med den kendte landstræner, Bent Fransson, døber kvindernes nye 4X-. Foto Mette Bacher
Picture
Flotte og velsmagende kager, kreeret af et par supermødre, som de kaldes i Odense Roklub. Supermødrene er en del af forældregruppen i Kraftcenter Odense, og det er Anne Kiær og Mette Skovbakke, der har fremstillet de meget flotte kager. Foto Mette Bacher
KU-møde med valg til DRC´s bestyrelse
Som vanlig var der indkaldt til KU-møde for alle interesserede umiddelbart efter præmieoverrækkelsen lørdag eftermiddag. Cirka 35 personer deltog her. Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene og Talentkoordinator Anders Tranberg Andreasen fortalte om sommerens internationale regattaer, datoer, mandskabsledere, personpriser m.m.
Coupe de la Jeunesse er et nyt tiltag, som dansk roning har besluttet sig for at bakke op om, også selvom der på KU-seminaret i efteråret 2017 var kritiske røster overfor det, grundet de i forvejen høje udgifter til roernes deltagelse i de efterhånden mange internationale regattaer, som man kan udtages til. Coupe de la Jeunesse er for roere, der ligger under VM-niveau, men som kan få en international oplevelse ved at være med her.

Finn Trærup-Hansen, Sportschef i DRC, fortalte om Datalovgivningen.

Kampvalg om bestyrelsesposter
Der var valg af en Kraftcenterrepræsentant til DRCs bestyrelse, hvor to kandidater havde meldt sig. Det var Michael Sørensen, formand for Odense Roklub, og Reiner Modest, formand for Lyngby Roklub. Der kunne i alt afgives otte stemmer med en fra hver af kraftcentrene, og Michael Sørensen blev valgt ind med 5 stemmer mod 3 til Reiner Modest.

KU-formand, Morten Espersen, orienterede om de udenlandske regattaer, og om Kaproningsudvalgets sammensætning.

Efter en livlig debat om klubbernes holdning til økonomien med hensyn til repræsentative opgaver, blev KU-mødet afsluttet.

KU-seminaret afholdes den 3. November, og det bliver formentlig i Odense Roklub.
Picture
Seje kvinder er naturligvis med, når der læsses både, og man skal ikke lide af højdeskræk. Foto Mette Bacher
Picture
Heller ikke her, hvor Julie Schou og Kate Petersen binder båden fast på øverste etage. Foto Mette Bacher
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live