Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Afskedsreception for Bent Fransson

$
0
0
Tekst og Foto Leif Thygesen.
Ved en velbesøgt reception i Københavns Roklub, fredag den 17. februar 2017, sagde Ro-Danmark farvel og tak til træner Bent Fransson. I løbet af sin karriere opnåede Bent Fransson som træner at vinde i alt 18 medaljer ved OL og VM med 11 forskellige mandskaber.
Roinfo var med til receptionen, og nedenstående kan du se fotoreportagen fra Københavns Roklub.
​Bent Fransson og frue tog imod gæsterne.
​Københavns Roklubs formand Niels Holmquist bød velkommen og fortalte blandt andet om den helt spæde start på Danmarks Rocenter (DRC) i Københavns Roklub i december 1989, hvor Bent Fransson havde været med. ”Vi skulle nærmest have isbryderassistance for at komme på vandet. Men det blev den store ”turn around” for dansk roning, og i løbet af en ganske kort årrække var Danmark verdens bedste ronation per capita,” sagde Niels Holmquist. 
​Dansk Forening for Rosports sportschef Lars Christensen kunne oplyse, at Bent ikke helt siger farvel til DRC. Bent vil blandt andet hjælpe til med bådtransporter. Lars sagde blandt andet, at Bent altid havde været en stor inspirationskilde for alle ansatte i DRC, og det var fuldt fortjent, at han undervejs blev kåret til ”Verdens bedste træner”.
”Du har altid tænkt på, hvad der var bedst for roerne, du har været lyttende, og så har du formået at få det bedste ud af alle de hold, du har trænet. Det var en tung arv, du skulle løfte efter Bent Jensen, men du formåede at løse opgaven til fulde”, sagde Lars Christensen.
​Thomas Ebert havde tre kasketter på. ”Først tak på egne vegne, dernæst tak på sekretariatets vegne og endelig tak på hovedbestyrelsens vegne. DFfRs formand Henning Bay er i Japan, men jeg har lovet at uddele blomster og kram til dig fra ham”, sagde Thomas Ebert.
​Roer fra Guldfireren Morten Jørgensen, der her ses til højre i snak med Jacob Barsøe og Bent Fransson, sagde tak for samarbejdet og fremhævede Bent Franssons menneskelige egenskaber som en af hemmelighederne bag Bent Franssons succes som træner.
​Og så var der ellers lækkerier til alle gæsterne.

Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning 2017

$
0
0
Picture
Arkivfoto Klaus Scheffel
Af Leif Thygesen
I alt 15 klubber er repræsenteret, når der inviteres til Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning, lørdag den 4. marts 2017, på Heldagsskolen Vejlby, Vejlbyvej 9, 5500 Middelfart.
Flest deltagere i de individuelle løb har Odense Roklub med tyve tilmeldte roere, mens Tissø tager turen over broen med elleve roere. Kerteminde Roklub stiller med ni roere, otte deltagere har den arrangerende klub Middelfart og Nyborg Roklub. Udover Tissø er der også ”oversøisk” deltagelse af DSR, der har fire roere på startlisten, og desuden deltager Roklubben SAS med to roere og NS Roklub fra Nakskov med en roer.
Picture
Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub, er favorit hos U17-pigerne. Arkivfoto Leif Thygesen
​Det bedst besøgte løb er U15-drenge med ti deltagere. I løbet har både Tissø og Holstebro hver tre deltagere. Herudover består feltet af to Odense-roere og en roer fra Kerteminde og en fra Silkeborg.
Der er otte tilmeldinger i U15-piger, U17-piger og mændenes åbne klasse over 2000 meter. I U15-piger har Odder tre roere til start, Silkeborg to og Holstebro, Odense og Kerteminde hver en roer.
I U17-piger består feltet af fire roere fra Odense, der får kamp af Kerteminde, Tissø, Odder og Silkeborg. Favorit er dansk mester og rekordholder Sofie Halling Vikkelsøe fra Odense. I de tre juniorløb er distancen 1000 meter.
 
Fem roere til start i mændenes åbne klasse
I mændenes åbne klasse over 2000 meter har Odense fem roere til start – de udfordres af Brian Sørensen fra Nyborg og Rasmus Solbjerg Stie Christensen fra DSR. DSR-roeren har en bronzemedalje fra DM i klassen herre veteran 30 – 39 år med tiden 6.17.9 minutter, så fynboerne ved, hvad de skal præstere for at ro fra studenterroeren.
I kvindernes åbne klasse over 2000 meter er der deltagelse af fem roere. Tre DSR-roere, Kate Petersen, Cecilie Girke og Margit Haahr Hansen tager turen fra København for at ro imod Elisabeth Kaalund Keller, Odense Roklub, og Mette Nissen, Tissø Roklub. Mon ikke den uofficielle verdensmester i klassen 50+ Margit Haar Hansen også efter weekenden kan kalde sig fynsk mester?
Picture
Margit Haar Hansen, DSR, er favorit til at vinde kvindernes åbne klasse over 2000 meter. Arkivfoto Leif Thygesen
​Seksten hold er med i klubstafetten, hvor man får handicap efter alder, køn og vægt. Strib og Kerteminde har hver tre hold med, to hold til start har Kerteminde, Odense og Nyborg, desuden deltager Odder, Silkeborg, Holstebro og Tissø.
28 roere deltager i deres respektive klasser i sprint-distancen på 200 meter, og endelig er der tre deltagende i hold i skolestafetten.
Picture
Dorthe Maltesen, Roklubben SAS, tager turen fra København for at starte i klassen 40+kvinder. Hun får konkurrence af Nyborgs Charlotte Buchwaldt, Middelfarts Birgit Rützou og Pia Quottrup Sand fra Strib Ro- og Kajakklub. Foto Leif Thygesen
Første start – der i øvrigt er et 6000 meter løb med kun en deltager, Emil Andreassen, Roklubben SAS – går klokken 11.30, og man regner med at være færdige omkring klokken 16.00.
lthygesen@youmail.dk

Sæsonens sidste åbne mesterskaber

$
0
0
Picture
Foto Claus Rützou
Af Leif Thygesen
Foto Claus Rützou, Middelfart Roklub. Stor tak til Claus, der har leveret fotos til roinfo.
”Det var et rigtig godt stævne med en god stemning, flot roning og rimelig mange tilskuere, ” siger Lis Bay fra Tissø Roklub, da roinfo beder om hendes kommentar til de Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning, der blev afviklet i Middelfart lørdag den 4. marts 2017. Lis Bay, der som sædvanligt var leder for et pænt stort kontingent ungdomsroere fra Tissø, fortsætter: ”Stævnets speaker og starter, formand for DFfRs kaproningsudvalg, Reiner Modest, var på toppen og sørgede med gode og faglige kommentarer for, at de enkelte løb blev afviklet, så publikum kunne følge med i de - til tider - spændende løb. For roerne er det jo udviklende at være med til et sådant stævne, og det giver afsmitning på hjemmefronten, hvor roerne - der har været ude at repræsentere klubben - får en større tilknytning til foreningen. ” 
Odense, Tissø og Kerteminde løb med det meste
Sportsligt magede det sig således, at alle femten deltagende klubber kunne rejse hjem med medaljer i bagagen.
I tabel 1 ses medaljefordelingen. Pointgivningen er som ved den uofficielle nationskonkurrence ved OL: Tre point for en guld-, to for en sølv- og et for en bronzemedalje. 
Tabel 1. Medaljefordelingen ved Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning 2017


Som det ses, er det ikke uventet de tre klubber med flest deltagere, Odense, Tissø og Kerteminde, der klarer sig bedst. Helt til tops stryger Odense Roklub. ”Det er ikke et stævne vi prioriterer. Vores bedste roere er optaget af blandt andet træningslejr for ungdomslandsholdene, så det er juniorroere på vej i deres karriere og universitetsroere, der er rygraden i Odenses hold ved De Åbne Fynske Mesterskaber”, siger Johnny Rusbjerg fra Odense Roklub til roinfo. Men på trods af det gjorde de odenseanske roere det flot i Middelfart og kunne rejse hjem med i alt seksten medaljer, heraf var de fem af fineste karat.
Fem guldmedaljer var der også til Kerteminde, mens den arrangerende klub Middelfart måtte ”nøjes med” fire. Også roerne fra Rødvig Roklub, der havde taget turen over Sjælland, broen og Fyn for at deltage, gjorde det flot med fire gange guld i Middelfart.
 
Junior U15 piger og drenge
Seks deltagere kæmpede om de tre medaljer. Hos pigerne var det Sofie Valentin Hæk, Silkeborg Roklub, der vandt en forholdsvis klar sejr foran Cecilie Illum Madsen fra Odder Roklub. Der var bronze til Feline Gregersen, ligeledes fra Odder Roklub.
Med elleve deltagere blev U15 drenge dagens bedst besøgte individuelle løb. Holstebros Tobias Bork Kristensen vandt guld foran Max Elleskov Røgild, Silkeborg Roklub. På sprintdistancen over 200 meter var rækkefølgen den samme. Bronzen i 1000-meter-løbet gik til Frederik Markvardsen, Odense Roklub.
Picture
U17-piger på vej. I ergometer nummer fem er det vinderen Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub.
U17-piger
Syv piger til start i pigernes U17-klasse. Som ventet en stensikker sejr til storfavoritten Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub. På andenpladsen Isabella Kobæk Larsen, Tissø Roklub. Isabella er endnu ikke fyldt femten år, men gør det alligevel fremragende i U17 klassen. Tissø-roeren er ikke af de største af statur, men ror teknisk brillant, og måske har Danmark her endnu en kvindelig letvægtsroer med verdensformat på vej. Bronzemedaljen gik til Madeline Felthaus Mikkelsen, Silkeborg Roklub, der kun var lidt over et sekund efter Isabella.
Isabella vandt sprintløbet over 200 meter - foran Madeline - her var Sofie ikke til start.
Picture
Kate Petersen (til venstre) og Margit Haar Hansen fra DSR i damernes åbne klasse. Der var guld til Margit og sølv til Kate.
Margit Haar Hansen, DSR, levede op til favoritværdigheden
Margit Haar Hansen, DSR, levede op til favoritværdigheden og vandt kvindernes åbne klasse over 2000 meter foran klubkammeraten Kate Petersen.  Kate er letvægtsroer og gør det flot i den åbne klasse.
Der var bronze til Mette Nissen fra Tissø Roklub.
 
Mændenes åbne klasse
Dansk mester i langdistancekaproning i mændenes klasse over 25 kilometer, Rasmus Solbjerg Stie Christensen, beviste med tiden 6.21.5 minutter, at han også er hurtig på ”sprintdistancen” 2000 meter. Det blev til en suveræn sejr på næsten tretten sekunder foran Mikkel Iwanoff Kolind, Odense Roklub. Bronzen gik til Odense-roeren Søren Gam. Der var otte roere til start i mændenes åbne klasse over 2000 meter.
Picture
Medaljevinderne i mændenes åbne klasse over 2000 meter. I midten vinderen Rasmus Solbjerg Stie Christensen, DSR, til højre sølvvinderen Mikkel Iwanoff Kolind, Odense Roklub, og til venstre Søren Gam, Odense Roklub, der vandt bronze.
Stafetløb
Den arrangerende klub Middelfart var ubeskeden nok til at vinde stafetløbet, hvor der tildeles handicap i forhold til alder, vægt og køn. Pedersen, Rützou, Olesen og Hyre-Fenneberg gav konkurrenterne ”kølvand” og vandt med godt syv sekunder for de fire gange femhundrede meter.
Der var sølv til Silkeborg (Valentin Hæk, Klitgaard, Røgild og Mikkelsen), mens Nyborg (Rasmussen, Seelk, Buchwaldt og Sørensen) kunne rejse hjem med bronze.
Skolestafetten var ”klubkaproning” mellem to Odense-hold og blev vundet af Gregersen, Sørensen, Grønning og Vikkelsøe.
Picture
Medaljevinderne i klubstafetløbet. I midten Middelfart (guld), til højre Silkeborg (sølv) og til venstre Nyborg (bronze).
Mændenes 200 meter sprint
Mændenes sprint over 200 meter havde deltagelse af ni roere. Guldet gik til Sjælland i form af Jan Olsen fra Rødvig Roklub. Sølv til Kerteminde, Martin Haubro Petersen, og bronze til Jarl Litau-Jensen, Odense Roklub.
 
Slut på ergometersæsonen
Med afvikling af De Åbne Fynske Mesterskaber lakker det mod enden med de åbne ergometerstævner. I København er der de senere år afviklet et åbent stævne for den absolutte københavnske elite, men det er i år (endnu) ikke programsat, og om det roes i 2017 vides ikke, men ellers er roerne i fin form og klar til at gå i bådene, når der sidst i denne måned holdes standerhejsning i hovedparten af de danske roklubber.
lthygesen@youmail.dk
 
Resultatlisten for Åbne Fynske ergometermesterskaber her

Kvindernes kampdag 2017

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher
Der er grund til at glæde sig over, at dansk roning atter kan komme til at præge billedet i bådtypen firer uden styrmand på spindesiden. Men det blev på bekostning af dansk ronings succeshistorie: Letvægtsfireren, og dens exit fra OL-programmet. At kvinderne nu får mulighed for at ro sig til OL i firer uden vækker glæde.
Picture
Glade smil ved DM i roning, 2015 efter finalen i kvindernes letvægts-1X. Her blev der roet om Forbundsmesterskab, og det tog: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub sig af. Sølvet gik til Helene Olsen, Lyngby Dameroklub og bronze blev det til Anne Nissen, Roklubben ÆGIR. Foto Mette Bacher
Danmarks VM-bronze i kvindernes firer uden
- Det er da rigtigt dejligt, og godt at kvinderne nu kan kvalificere sig til OL i en en-åres bådtype mere, siger Roforeningen KVIKs kaproningschef, Lea Jakobsen til roinfo.dk.
Vi har kontaktet Lea fordi hun for nogle år siden vandt VM-medalje netop i denne bådtype med Cecilie Askov-Christensen, Fie Udby og Lisbet Falch Jakobsen.
Således har Danmark tidligere gjort det fremragende i denne disciplin. Lea Jakobsen husker stadig VM-finalen, der fandt sted, søndag den 27. Juli, 2008, i Ottensheim i Østrig. - Det var sådan, at de russiske kvinder, som lå på fjerdepladsen efter os, kom på kollisionskurs og roede ind i os til sidst. Der var tale om, at vi kunne ro omløb, men det ønskede vi ikke, og russerne blev diskvalificeret, husker Lea Jakobsen om løbet, hvor danskerne var stensikker på deres tredjeplads gennem finalen.
Da vi spørger til, hvad hun mener om alt det trummerum, der har været omkring letvægtsfirerens exit, siger hun: - Det er rigtigt ærgerligt, det der er sket, men nu venter nye tider i dansk roning. Det glæder mig rigtigt meget, for det betyder, at kvinderne nu kan komme med i firer uden. Det er godt for de høje piger, og man kan roligt sige, at Anne og Lærke med deres flotte OL-bronzemedalje i toer uden ved OL i Rio, virkelig har banet vejen for de høje piger i Danmark, som nu kan koncentrere sig om en-åres roning. Det er godt, siger Lea Jakobsen.
Picture
Et herligt foto fra en stor dag for dansk roning. VM-bronze i firer uden til Cecilie Askov-Christensen, Fie Udby, begge fra Roforeningen KVIK, Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub, og Lea Jakobsen, KVIK. Roinfo skal erindre om, at Fie og Lisbet begge fortsatte karrieren, og var med ved OL i Rio i 2016 i hhv. 1X og for Lisbets vedkommende i 2X med Nina Hollensen, Aarhus Roklub. Billedet er udlånt af Cecilie. Tak for det!
Roinfos journalist kan fortælle Lea, at kvindernes firer uden tidligere har været på det olympiske program. Det var ved OL i Barcelona i 1992.
- Har den det, det vidste jeg ikke, siger Lea Jakobsen.
Her havde de canadiske kvinder kronede dage. Canada satsede tydeligvis på en gruppe yngre studerende kvinder, og Canada er da også, som Australien, USA og Storbritannien en stor ronation, hvor der hele tiden rekrutteres stærke unge roere via universiteterne, der har roning på skemaet. Således vandt de canadiske kvinder: toer uden, firer uden og otter, dét år. Siden blev fireren taget af OL-programmet, men er, som nævnt, nu kommet ind igen.
Tidligere roede kvinderne firer med styrmand. Noget senere, i 1990´erne fik træner i DSR, Morten Tibian en dameotter på vandet, og det blev til permanent roning i otter, hvor de samme roere naturligvis også roede toer uden. Morten Tibian modtog, helt fortjent, et af de år, Kvindeidrætsprisen, som bliver overrakt i forbindelse med DIF´s Årsmøde i Brøndby.

I 1996 &1998 slår kvindelige juniorer til ved VM, hvor der i 1996 vindes bronze i pigeotter, og i 1998 sølv i pigernes toer uden styrmand

Picture
Anne Dsane Andersen, Roforeningen KVIK, og Lærke Berg Rasmussen, Danske Studenters Roklub, fik for alvor roet sig ind i verdenseliten i kvindernes åbne klasse, og oven i købet i den tekniske svære bådtype af alle, toer uden, ved OL i Rio i 2016. Forleden meddelte Anne, at hun trænger til en pause, men Lærke fortsætter. Det bliver spændende at følge hende med en anden makker - og måske det bliver i en firer uden. ET bud kunne være med sølv-pigerne: Ida Petersen og Frida Sanggaard. Foto Mette Bacher
Picture
Fie Udby Erichsen, KVIK, vandt sølv ved OL i London. Nu satser hun alt på OL i Tokio. Foto Mette Bacher
Picture
Nina Hollensen, Aarhus, og Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd, roede sig gennem nåleøjet og kom til OL i Rio i 2X. Indtil videre blev det ved det. Nu må vi se, om Nina og Lisbet vender tilbage til landsholdsroning på et senere tidspunkt. Foto Mette Bacher
Picture
Letvægtsklassen har de senere år været præget af de to kvinder: Juliane Elander, Odder Roklub, og Anne Lolk Thomsen, DSR. De kom udenfor medaljerækken ved OL i Rio. Anne har lagt årerne på hylden. Juliane fortsætter og satser på at komme til Tokio i 2020. Foto Mette Bacher
Kvindelige danske roere har vist fremragende resultater i mange år. Men det er ikke kun på robanerne, det finder sted. Således er der stadig blandede klubber med kvindelige formænd.
I Dansk Forening for Rosports top, har Janne Hallengren fra Damernes Roklub, nu Hellerup Dameroklub, været formand i en årrække. Få kvinder har fungeret, som kredsformænd. Enkelte af klubberne har haft formænd, kvinder, der har siddet øverst på tronen i årevis. Her kan blandt andet nævnes Lise Pedersen fra Aalborg Dameroklub, Hanne Vinther, Roklubben Øresund & Merete Busk, Sorø Roklub. To af dem er ikke formænd mere, men markerer sig flot på anden vis ved at være dybt engageret indenfor turroning eller regattaafholdelse.

Tidligere var der flere dameroklubber i de store kredse. Nu er der ikke mange dameroklubber tilbage. I Jylland er stadig Kolding Dameroklub, Aalborg Dameroklub og Frederecia Dameroklub. I Københavnskredsen findes også tre roklubber, kun for kvinder: Roklubben Gefion, Hellerup Dameroklub og Lyngby Dameroklub. Hvis dameklubberne fortsat skal bestå kræver det dog, at man tager unge mennesker ind. Det er et stort arbejde med ungdomsroning, men det er vigtigt, at der er nogen til at tage over, når de voksne - der jo - hvad enten vi vil være ved det eller ej - også bliver ældre, på et tidspunkt lægger årerne på hylden.
Picture
På vej med inriggeren. Der er store smil over hele linjen fra de glade kvinder. Billedet hænger til dagligt i Hellerup Dameroklub, og er fra 40´erne.
Nok dyrker mange piger og kvinder kaproning, men der er ikke mange kvinder, som er trænere, og slet ingen, der er fuldtidstrænere for vores landsholdsroere. De mandlige trænere, der tager sig af træningen af kvinderne i de åbne klasser, kan dog få inspiration og tips fra hjemmefronten, idet Mads Haubro, landstræner for de “tunge kvinder”, og træner, Jesper Guldborg, der også er inde over her, begge danner par med tidligere kendte kvindelige landsholdsroere. Mads med Sarah Lauritzen, og Jesper med Stinne Petersen.

Det er ikke kun på kortbanen, kvinderne markerer sig. Det sker også i coastalroernes verden og hos langdistancekaproerne.
Picture
Sejhed præger billedet. Kate Petersen, der stammer fra Bornholm, og hvor den daglige træning foregår mutters alene på Østersøen, løber her i land på stranden i Nordsjælland med båden efter sig, hvor makker, Line Pommer puster ud. Foto Mette Bacher
Picture
På et tidspunkt deltog Aalborg Universitet også med kvindelige roere. Her er de med ved Coastal-mesterskaberne i Risskov i 2015. Foto Mette Bacher
Picture
Pigejubelscener på stranden ved Skovshoved i 2014, hvor Roklubben ÆGIRs juniorer suser i land, som vindere over DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Det er sikkert som amen i kirke, at de to seje modne kvinder er med ved coastalmesterskaber og masters. Fv. Lise Hendriksen og Kate Skavin, begge fra Skovshoved Roklub. Kate har tidligere siddet i DFfRs hovedbestyrelse, og er i dag arrangør af ture på landsplan. Foto Mette Bacher
Langdistanceroernes kvindeklasse er ikke altid velbesøgt, men der gås til stålet alligevel.
For mange år siden, såvidt det erindres, begyndte ganske få seje roere at deltage i langdistancekaproning. De første år foregik det ved: Lillebælts Blå Bånd, og blandt de første kvindelige roere, var det tre tidligere kaproere fra Damernes Roklub. Siden fik nogle stærke kvinder fra KR fornøjelsen af at vinde medaljer flere år i træk, og senere tog KVIK og DSR over. De seneste år er det DSRs kvinder, der har præget billedet her, men konkurrencen er god fra KR og KVIK, og man må virkelig håbe, at kvindelige roere fra de øvrige af Danmarks klubber snart får lyst til at følge trop. Her viser roinfo glimt fra de seneres års regattaer.
Picture
Flot, stilfuldt og effektivt. Danmarks mest erfarne kvindelige langdistancekaproer, Ulla Jacobsen, stroker, så er det Toril Lindebjerg, Dorte Lassen og Tine Aabye, Styrkvinde er Marianne Worm. Foto Mette Bacher
Picture
Glæde ved at ro og være med. Smil over hele femøren hos de to kvinder fra Roklubben SAS. Foto Mette Bacher
Picture
DSRs kvinder har præget billedet indenfor langdistancekaproning de senere år. Foto Leif Thygesen
Også ergometerroningen har flere danske kvinder med, når det gælder internationale mesterskaber, hvor kvinderne fra Danmark altid er garant for topplaceringer.

Seje Margit Haahr Hansen, DSR, er altid god for topresultater. Se, hvad hun forleden skrev til redaktionen på roinfo.dk: ... - Som det ses på billedet fik jeg en hammer med mig hjem. Ikke i verdensrekordtid, dog lidt hurtigere end til DM, nemlig 7:04.1. Og så tænker jeg lidt over om jeg på et tidspunkt skal give fuld gas og forsøge at få den forjættede rekord...
Picture
Margits billede af den flotte præstation ved Crash-B i Boston. Hun var eneste dansker til start denne gang.
Picture
Margit ved indendørs-DM i 2017. Tv. Jane Hagan, th. Mette Møller, begge fra Roklubben Furesø. Foto Leif Thygesen
Picture
Seje modne kvinder, der præger billedet til lands og til vands. Fv. Marianne Becker, Roforeningen KVIK, Birgit Juul Hansen, Sorø Roklub. Foto Leif Thygesen
Picture
Ukuelige Merete Boldt, Fredensborg og Ingrid Petersen, Sorø. Foto Leif Thygesen
Dansk ronings fremtid
I 2016 viste fire dygtige piger, hvor skabet skal stå - præmieskabet forstås...
De fire roede sig nemlig til medaljer ved EM og VM.
Og ved EM for seniorer var det Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, der tog sølv i kvindernes letvægt-1X. Alle er inde i varmen med henblik på kommende store internationale opgaver.
Picture
Roskilde-roeren: Aja Runge Holmegaard har afgjort fået roet sig ind i varmen, når det handler om LW2X, som er en olympisk bådtype. Foto Mette Bacher
Picture
Marta Kempf og Anne Larsen, begge fra Odense Roklub, toppede og vandt EM-guld i 2016. Anne prøver pt. lykken i DRC. Foto Mette Bacher
Picture
Frida Sanggaard, Bagsværd, og Ida Birkjær Petersen, Holstebro, roede hele to gange sølvmedaljer i hus ved hhv. EM og VM i 2016. Foto Mette Bacher
Ikke kun roning - men også ledelse
Som tidligere nævnt kan dansk roning være stolte af de mange kvinder, som enten ror, eller påtager sig andre opgaver. Mange klarer begge dele med stor entusiasme.
Et eksempel ses nedenfor:
Ved OL i Montreal i 1976 var unge Judith Andersen Danmarks fanebærer. Hun blev udpeget, fordi hun var høj, lys (typisk nordisk), og havde en smuk gang. 40 år senere møder vi Judith igen - denne gang ved mesterskaberne i Holstebro, hvor hun takker af efter mange år, som en skattet banedommer.
Picture
Judith Lyster, Roskilde Roklub, takker af som banedommer, og kan samtidigt fejre, at det er 40 år siden, hun deltog ved OL i Montreal i 4X+. Foto Mette Bacher
Ha´en god kampdag - ønskes alle af os, der elsker roning…

Med DSRs danske mestre til fest på Københavns Rådhus

$
0
0
Hallen i Københavns Rådhus dannede en smuk og historisk ramme om fejringen af de københavnske danske mestre og vindere af internationale medaljer. Københavns Rådhus er opført i perioden 1892 – 1905 efter tegninger af Martin Nyrop.
 

Tekst og foto Leif Thygesen
Det blev en festlig og underholdende aften, da Københavns Kommune og Team Copenhagen inviterede til fejring af årets danske mestre og vindere af medaljer ved EM, VM eller OL. Arrangementet fandt sted onsdag den 8. marts 2017.
190 vindere af et Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskab og femten vindere af international medaljer var med, da hallen i Københavns smukke rådhus dannede rammen om arrangementet.
Sytten roere, trænere, ledere eller bedre halvdele fra Danske Studenters Roklub var med på Københavns Roklub. Den noget blege, høje herre, der i baggrunden overvåger, at det hele går rigtigt til, er H.C. Andersen. Han har – så vidt vides – aldrig været medlem af DSR. Men havde H. C. Andersen levet i dag, så havde han uden tvivl været medlem af DSR, for det er her ro-eventyrene skrives.
 
Rosporten var repræsenteret af de fem kvindelige og fire mandlige vindere i langdistancekaproning. Herudover deltog otte trænere, ledere mv. fra Danmarks største roklub, Danske Studenters Roklub (DSR). De danske mestre i ergometerroning Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, og Sverri Nielsen, DSR, OL bronzevinder Lærke Berg Rasmussen, DSR, samt EM- og VM-sølvvinder i letvægtstoer uden styrmand Emil Espensen, DSR, var alle med landsholdet på træningslejr i Portugal og kunne derfor ikke møde op. Desuden manglede også Lærkes makker fra den danske bronzevindende toer uden styrmand ved OL, Anne Dsane Andersen, Roforeningen KVIK. Anne har valgt at sætte karrieren på standby. Selvom sytten repræsentanter for rosporten kan lyde af meget, så havde der været mulighed for endnu flere deltagende roere på rådhuset - men ingen kortbanekaproere slap gennem nåleøjet til arrangementet, da det i 2016 ikke lykkedes for Dansk Forening for Rosport at afvikle et DIF-anerkendt danmarksmesterskab over 2000 meter – lad os håbe, at det aldrig sker igen. Roinfo bringer nedenstående en fyldig fotoreportage fra den festlige aften.
Gymnaster fra Gymnastikforeningen Gefion var ”publikumsopvarmere” inden selve arrangementet startede.  Her er det busten af Niels Bohr, der måbende ser til, mens en dygtig gymnast viser sin kunnen på bommen.
Man kan ikke påstå, at Gefions piger sprang over, hvor gærdet var lavest – næh de var, i ordets bogstaveligste betydning, flyvende og var ikke bange for at miste jordforbindelsen.
Halsbrækkende ser det ud, men bare rolig, den dygtige gymnast ladede solidt men yndefuldt på begge fødder på vej ned fra bommen.
Gefion-pigerne er stillet op på rad og række for enkeltvist at lave en næsten naturstridig snurretur. Man får associationer til vittighedstegnernes figurer, der glider i en bananskræl, men nej, der er ikke tale om en tegneseriefigur, det er den ægte vare - billedet er ikke manipuleret. 
På den anden side af scenen var det Gefions stærke unge mænd, der viste styrke og smidighed i barren. Vi andre nøjedes med en tur i baren.
Imens fandt festdeltagerne på plads. Her er det Cecilie Albrechtsen, Rasmus Solbjerg Stie Christensen, Martin Grand Ast og Samantha Don Robbins, alle DSR, der har fundet sig en god plads i den fyldte sal.
Leif Mikkelsen, landstræner for det danske herrelandshold i håndbold i perioden 1977 til 1987 og nuværende direktør for Team Copenhagen, var aftenens veloplagte konferencier.
Overborgmester Frank Jensen var vært og bød på vegne af Københavns Kommune velkommen. Frank Jensen fremhævede i sin tale, at der er stillet øget krav til atleterne - både nationalt og internationalt. ”Det kræver mere og mere at nå til tops. Jeg ved, der ligger en enorm træningsindsats bag jeres præstation, så et stort tillykke til alle ”, sagde Frank Jensen.
Danmarks Idrætsforbunds direktør Morten Mølholm Hansen huskede atleterne på, at en del af æren for det opnåede resultat tilfalder træneren og de frivillige i foreningerne. ”Jeg ønsker jer tillykke og mit tillykke skal også gælde de frivillige kræfter i foreningerne. Jeg vil også benytte lejligheden til at rose Københavns Kommune, der de senere år har prioriteret idrætten og har sørget for nye tidssvarende faciliteter, ” sagde Morten Mølholm Hansen.
Og så var der øretæver i luften. Kickboksningsklubben Zen-to gav opvisning.
Sød ser hun jo ud, den unge pige med de store boksehandsker på.
Men Zen-to-pigen uddelte smæk, og det var desværre ikke smæk-kys. Alt foregik dog veldisciplineret og kontrolleret, så ingen kom til skade.
På storskærmen var der et herligt gensyn med en OL-finale, som vi der elsker roning aldrig bliver trætte af at se.
Behøver jeg at skrive, at der var tale om Anne og Lærkes bronzeløb i Rio? Salen kvitterede med store klapsalver.
Leif Mikkelsen pointerede, at der var tale om OL-debutanter, og det satte præstationen i relief. Samtidigt fortalt Leif Mikkelsen, at Anne Dsane Andersen havde valgt at indstille karrieren. ”Det er naturligvis på sin vis ærgerligt, men man må respektere Annes beslutning, ” sagde Leif Mikkelsen.

Lærke Berg Rasmussen var med ro-landsholdet på træningslejr i Portugal og havde derfor ikke mulighed for at deltage, men Lærke sendte en videohilsen, som blev vist på storskærmen.
Batpigen 16-årige Sophie Walløe, der blev nummer fire ved De Paralympiske Lege i Rio i bordtennis demonstrerede sine færdigheder. Man kan få et indtryk af, hvor hurtigt det går ved at se på de svævende bolde. En bold er på vej på gulvet samtidigt med, at en ny bold allerede er på vej.
Uddannelseschef i Team Copenhagen, Lise Warren Pedersen, introducerer prisen ”Årets Københavnske Idrætstalent”. I baggrunden er det Team Copenhagens markedtingskonsulent Henrik Büchner. Der var mange indstillede til prisen, men det store felt var barberet ned til fem nominerede. Der var ingen roere blandt de nominerede. 
Prisen gik til 17-årige Anna Mark Helwigh, forhindringsløber fra Sparta. Prisen består af et rejselegat på kr. 10.000 sponseret af Consensus IT.
Sangerinden Clara Sofie stod for den kulturelle underholdning. Clara Sofie sang blandt andet sit kæmpehit fra 2010: ”Når tiden går baglæns”.
En velassorteret buffet sørgede for, at atleterne ikke forlod rådhuset sultne. Her er det fra venstre Tanja Nors Tardrup, Jesper Christensen, Anne Sofie Dahl-Petersen og Stine Rosbjerg, der er ved at fylde depoterne op.
Rasmus Solbjerg Stie Christensen, Samantha Don Robbins og Martin Grand Ast nød også den lækre mad. Men desværre løb værterne tør for de populære rådhuspandekager. Her trådte DSRs formand Kasper Haagensen dog i karakter og lovede, at han personligt ville sørge for pandekager til sine langdistancekaproere, hvis de igen i 2017 vandt guld og sølv i både mændenes og kvindernes klasse.
DSRs ukronede ”Heppekorsdronning” Cecilie Albrechtsen fik smurt stemmebåndet med en Carlsberg Kurvand, så Cecilie er klar til atter i 2017 at oplade sin røst ved langdistancekaproningerne således, at omgivelserne ikke på nogen måde er i tvivl om, hvilken klub hun støtter og kommer fra.
To tidligere kaproningschefer for DSR, Henrik S. Asmussen (til venstre) og Anders Brems, fik sig en hyggesludder. Henrik påstod, at han havde løbetrænet op til arrangementet for at gøre plads til rådhuspandekagerne. Men Henrik var ikke hurtig nok, og der var udsolgt af pandekager inden Henrik nåede at forsyne sig. Men Henrik kan dog trøste sig med formand Kasper Haagensens løfte (se ovenstående), og Henrik må så ”bare” sørge for, at DSRs roere er i den fornødne form til at henvise konkurrenterne til bronzepladsen.
DSRs formand Kasper Haagensen (til venstre) og kaproningschef Martin Schjerning havde en god aften på Rådhuset. Begge kunne glæde sig over, at roerne igen markerede sig på flotteste vis i det skrappe selskab. OL-bronze var der ingen af de øvrige klubber, der kunne matche. Kasper Haagensen var også glad for, at Lærke Berg Rasmussen i sin videohilsen fra Portugal (se ovenstående) var iført en DSR-trøje, så man tydeligt kunne se hendes klubtilhørsforhold.
Og her er de så - roerne bag at DSR og roinfo denne aften var på Københavns Rådhus – de ægte DIF danske mestre 2016. Damerne først, fra venstre: Cecilie Lützen Søltoft, Tanja Nors Tardrup, Samantha Don Robbins, Stine Rosbjerg og Anne Sofie Dahl-Petersen.
Og de mandlige DIF Danmarks Mestre 2016 er fra venstre: Lars Fjord, Rasmus Solbjerg Stie Christensen, Jesper Christensen og Nicolai Møller Andersen.
Slut fra Københavns Rådhus.

lthygesen@youmail.dk

Rund fødselsdag på redaktionen

$
0
0
Picture
Roinfos redaktion samlet for at fejre Mette Bachers runde dag. Foto Mette Bisgaard Christensen
Af Leif Thygesen
Normalt befinder Mette Bacher sig bag kameraet, og her har hun det også bedst. Men i de senere dage har Mette måttet acceptere at være foran linsen. Hvorfor? Jo, roinfos redaktør har rundet er skarpt hjørne. Nu taler man ikke om en dames alder, men roinfo kan oplyse, at Mette Bacher er hele 90 år yngre end sin klub DSR, der som bekendt er stiftet i 1867.
Picture
DSRs formand Kasper Haagensen lykønsker Mette Bacher med den runde dag – DSRs jubilæum minus 90. Foto Leif Thygesen
Fødselsdagen blev fejret over flere dage. Torsdag den 9. marts – dagen før fødselsdagen – havde DSRs formand Kasper Haagensen bestilt et interview til roinfo med Mette Bacher som interviewer for at fejre DSRs 150 års jubilæum.
Interviewet blev gennemført, og herefter var der surpriseparty, hvor klubkammeraterne i DSR fejrede en tydeligt rørt Mette med fødselsdagssang, gaver, blomster, gaver, kaffe og kage.
Fredag – som var selve den runde dag – blev fejret af Mette under private former. Lørdag gik det så løs i Bagsværd, hvor cirka 25 af Mettes nærmeste ro-venner mv. fejrede Mette. Mette bød på frikadeller, salat, tærter, vin, øl, vand, kaffe, slik, æblekage og is og gæsterne kvitterede med flere taler.

I rosportens tjeneste
I talerne blev der set tilbage på Mettes liv, der lige fra barnsben har været i rosportens tjeneste. Mette rundede talerne af med selv at sammenfatte det hele ved at udtrykke sin glæde ved at gøre noget for andre, herunder arrangere kaproninger, stævner mv. - og ikke mindst begejstringen ved at formidle om rosportens mange glæder.
Mette Bacher havde i første omgang benyttet sin vetoret til ikke at få fødselsdagen nævnt på roinfo.dk, men et venligt og kærligt pres fra fødselsdagsgæsterne i Bagsværd fik Mette til at ændre mening under forudsætning af, at hun ikke optrådte alene på fotografierne. Derfor er det på det første foto roinfos medredaktør Leif Thygesen, der leger støttepædagog, mens det på næste billede er DSRs formand og surpriseparty arrangør Kasper Haagensen, der ønsker Mette tillykke.
lthygesen@youmail.dk

Ny verdensrekord til Bagsværd Roklubs piger

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher, roinfo.dk

- Det kommer til at gå vildt for sig.
Sådan lød ordene på Bagsværd Roklubs hjemmeside, da klubben opfordrede alle til at lægge vejen forbi og heppe på klubbens stærkeste U20-piger, der lørdag skulle forsøge at sætte verdensrekord for deres aldersklasse på 100 km for hold med over 10 roere.
Picture
Hver deltager skulle ro 100 meter, hvorefter næste roer sprang ind i maskinen. Her der det Nikoline Bay, der er klar til næste tur. Foto Mette Bacher
De roinfo lagde vejen forbi, var der slet ikke tvivl om, hvor rekordforsøget fandt sted. Man kunne bare gå efter lyden. Benhård høj musik strømmede ud af højttalerne i Bagsværd Roklubs træningsrum, hvor skingre pigestemmer forsøgte at overdøve musikken ved at heppe på den klubkammerat, der gav los i maskinen.
Og da havde pigerne været i gang i mere end 5 timer, da starten gik tidligere på dagen, klokken 09.00.
Picture

1000 intervaller af 100m senere skulle klubben gerne have roet sig til endnu en verdensrekord i ergometer. Foto Mette Bacher
Picture
Hårfin resultatjagt. Der blev gået så meget til stålet, at det gik ud over frisuren denne lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Flettepigerne var naturligvis på plads, klar til flere ture i ergometret. Foto Mette Bacher
Den eksisterende rekord er 5:54:19,4 (snittryk på 1:46,297), sat af et hold piger fra USA, lød det på Bagsværd Roklubs hjemmeside lørdag morgen.

Pigerne var rigtigt gode til at opildne hinanden, og ind imellem måtte træner, og tidligere kaproer, Jens Olav Dahlgaard lige hen ved maskinen og heppe med.
Picture
Jens Olav Dahlgaard, tidligere landsholdsroer og nuværende træner, hjælper pigerne afsted på de sidste runder. Foto Mette Bacher
Picture
Rosiner er et must, når der skal energi indenbords under det flere timer lange rekordforsøg. Foto Mette Bacher
Picture
Vi er inde i de sidste minutter, den trækker tænder ud, men nu varer det ikke længe... Foto Mette Bacher
Picture
Efter at have stået op i timevis og roet kilometervis af tag, sætter pigerne sig ned på gulvet omkring maskinen, da regerende EM- og VM-sølvvinder: Frida Sanggaard ror allersidste tur. Den stærke roer giver den max gas... Foto Mette Bacher
Picture
... og rekorden er ved at være i hus. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan så det ud, da pigerne landede efter godt 5½ times roning denne lørdag. Foto Mette Bacher
Picture
Eftermiddagsholdet, der roede rekorden hjem. Tre piger kunne ikke være med til sidst, men tog en ordentlig tørn om formiddagen. Foto Mette Bacher
Picture
Derefter var det tid for kageræs. Foto Mette Bacher
Picture
Flot verdensrekordkage... Foto Mette Bacher
Bagsværd Roklubs nye verdensrekordindehaversker er:
Frida Sanggaard Nielsen, Nikoline Bay, Emma Hammer, Mathilde Norking, Marie-Louise Petersen, Agnete Jersild, Matilde Hjorth, Emma Braad Olesen, Ida Øemig, Ida Olivia Langkjær og Marie Ramm.

NS Roklub skifter navn til Nakskov Skibsværft Roklub

$
0
0
Picture
Op til 1987 stod der Nakskov Skibsværft Roklub på facaden – det skal der igen stå, fastslår formand Ole Jørgensen. Samtidigt forsynes facaden med et stort vindue, så der bliver udsigt til Nakskov Fjord fra Nakskov Skibsværft Roklubs fitnesscenter. Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
”Vi er simpelthen trætte af, at folk ikke kan finde ud af, hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Når vi er ude og siger ”NS Roklub”, spørger folk, om det er Nakskov Roklub, og når vi så siger, vi tidligere hed Nakskov Skibsværft Roklub, så er folk med – ” sådan siger formand for NS Roklub Ole Jørgensen.
På en generalforsamling for nylig blev det derfor vedtaget at skifte tilbage til det gamle navn. ”Der er simpelthen for mange misforståelser - også i Nakskov, men når vi siger Nakskov Skibsværft Roklub, så er alle med,” tilføjer formand Ole Jørgensen.
Picture
Sådan så facaden ud indtil 1987 – og sådan skal den igen til at se ud - bortset fra, at porten til venstre bliver til et stort vindue. Herren midt i billedet med hat er legendariske Ib Sommerfeldt Petersen. Foto fra bogen ”På vandet” DFfR 1987.
Nakskov Skibsværft Roklub er stiftet i 1949 og havde i mange år navnkundige Ib Sommerfeldt Petersen som formand. I 1987 lukkede Nakskov Skibsværft, og klubben tog derfor navneforandring til NS Roklub. Men det nye navn er aldrig slået igennem. ”Vi er ikke engang selv klar over, hvad ”NS” betyder, ” siger Ole Jørgensen. 

Ekstraordinær generalforsamling
”På generalforsamlingen for nylig blev det foreslået, at vi skiftede tilbage til at hedde Nakskov Skibsværft Roklub, og det blev enstemmigt vedtaget, men da det er en vedtægtsændring, skal der en ekstraordinær generalforsamling til for at få vedtagelsen effektueret - rent formelt. Den ekstraordinære generalforsamling holdes den 3. april 2017, og herefter gælder det nye – gamle – navn. ”
Nakskov Skibsværft Roklub har de senere år investeret voldsomt i klubhuset. Der er brugt cirka kr. 500.000 til at renovere baderum og opholdslokale – desuden er der etableret et nyt slæbested til klubbens coastalbåde. Nu er turen så kommet til fitnesscentret, som udvides og forsynes med et stort vindue ud mod fjorden, så de trænende roere kan glæde sig over udsigten.
lthygesen@youmail.dk

Picture
Nakskov Skibsværft Roklubs formand Ole Jørgensen. Foto Leif Thygesen
Picture
Formand Ole Jørgensen i det nyrenoverede klublokale, hvor loftet er ført til kip, og der er lukket op til køkkenet, hvilket har givet et stort venligt og lyst lokale. Foto Leif Thygesen

Marie og Lisbet er nye HB-medlemmer

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Cathrine Andersen og Mette Bacher

Rodommer og OL-roer valgt ind i Hovedbestyrelsen

Roning er en populær sport - især for kvinder. I hvert fald hvis man skal tolke det ud fra antallet af kvinder i Hovedbestyrelsen i Dansk Forening for Rosport - og de ansatte i roforbundets sekretariatet.
Efter lørdagens hovedgeneralforsamling i Middelfart er der ikke ændret spor ved dette.
To Hovedbestyrelsesmedlemmer trådte tilbage. Det var Dorthe Thanning fra Roskilde Roklub, og Diana Kofoed fra Københavns Roklub.
Et par klubber indstillede to nye kandidater - begge kvinder - og ret så interessant - fra de samme "kredse"/geografiske områder, som de afgående kandidater: Fra Sjælland og København. Ingen nye ansigter fra Fyn og Jylland.

Dermed ser Hovedbestyrelsens sammensætning således ud:
Formand: Henning Bay Nielsen, Danske Studenters Roklub, Næstformand: Birgit Bech Jensen, Vejle Roklub, Økonomiansvarlig: Conny Sørensen, Roklubben SKJOLD,  Bestyrelsesmedlem: Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub, Bestyrelsesmedlem: Marie Heide, Fredensborg Roklub, Bestyrelsesmedlem Thomas Ebert, Roskilde Roklub, Bestyrelsesmedlem: Brian René Sørensen, Nyborg Roklub.
Tre HB-medlemmer er fra roklubber i København, tre er fra Sjælland, en er fra Fyn og en kommer fra Jylland.

De to nye medlemmer er mest kendt fra kaproningens verden. Mens Lisbet har slået sit navn fast med syvtommersøm, som landsholdsroer gennem mange år, så er Marie et forholdsvist ukendt blad, selvom hun også blandt kaproerne genkendes ved-  og på regattabanerne rundt om i landet - og nu også i udlandet, som national - og international banedommer!

Roinfo bringer et miniportræt af de nye HB-medlemmer.

Rundt om Marie Heide:
Picture
Marie Heide, nyt Hovedbestyrelsesmedlem i DFfR. Foto: Cathrine Andersen
Picture
Marie på en af sine mange opgaver, som rodommer. Her ved Mastersregattaen i København 2016. Foto Mette Bacher
-28 år,
Medlem af Fredensborg Roklub, bosiddende i København


Måtte lægge en kommende ro-karriere på hylden, som junior, da hun blev skadet i håndleddene.

Uddannede sig i stedet for til rodommer, og har varetaget denne vigtige gren af roningen på fornemmeste vis ved hovedparten af de danske regattaer. Marie er ikke kun "kortbane-rodommer", men er også dommer ved Coastal-regattaer og Copenhagen Harbourrace.

Bestod eksamen, og kunne kalde sig international banedommer fra december 2016.

Søger man på Marie Heide under Linked-in, er det tydeligt for enhver, at DFfRs Hovedbestyrelse får en dygtig sprogekspert ind, som medlem. Marie har en forskeruddannelse, og kan mestre hele    16 sprog...

- Jeg håber, at jeg kan bidrage med en frisk energi til Hovedbestyrelsen, fortæller Marie Heide til roinfo.dk, og nævner afslutningsvis at hendes første rodommer-opgave i 2017 bliver ved Forårsregattaen på Bagsværd Sø, og hendes internationale dommerdebut bliver ved Tilburg Regattaen i Holland om få måneder.

Rundt om Lisbet Falch Jakobsen

- 30 år,
Begyndte at ro i Kalundborg Roklub i 2002, siden i Bagsværd Roklub, hvor en lang landsholdskarriere blev indledt.

Uddannet indenfor fødevareteknologi, og har blandt andet udviklet chokoladebarer med et højt proteinindhold, fortalte Lisbet i et større interview med roinfo i 2016.
Opnåede det ultimative i sin ro-karriere, da hun, efter blot ½ års sammenroning med Nina Hollensen fra Aarhus Roklub, blev udtaget til OL i Rio, 2016, i dobbeltsculler. Roinfo har plukket ud fra Lisbets flotte roer-generalieblad:

Danmarksmester i 2X: 2006, 2009 og 2010
Danmarksmester i 4X: 2012 & 2014
EM-2007: Nummer 6 i W2X med Cecilie Askov Chr.
Bronze i 4- ved VM i 2008
Med ved VM i 1X - 2009
2010: VM: nr. 3 i B-finalen i 2X med Lea Jakobsen
2012: OL-kval. - Nr. 5 i 2X med Anne Dsane Andersen
2013: EM: Nr. 4 i 4X med Anne Dsane, Lærke Berg Rasmussen og Mette Dyrlund Petersen
2. WC: Sølv i 2X med Mette Dyrlund Petersen, 6. I A-finalen i 2X med Mette Dyrlund Petersen
2014: 6. I B-finalen i 2X med Anne Dsane Andersen
2016: Bronze i finalen ved WC i Varese
Udtaget til OL med Nina Hollensen
Picture
Lisbet Falch Jakobsen, nyvalgt Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Forening for Rosport. Foto Mette Bacher
Picture
Lisbet på plads 1, med Nina Hollensen, Aarhus Roklub. Parret blev udtaget til OL i Rio efter blot ½ års sammenroning. Foto Mette Bacher

Cathrine Andersen bestod - og er international rodommer

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Marie Heide & Mette Bacher

Der er grund til glæde over, at endnu en ung rodommer nu kan kalde sig international!
Således bestod Cathrine Andersen, Bagsværd Roklub, den meget svære eksamen, som det kræves, før man kan føje endnu en flot titel til sit roer-CV.
Nu er Cathrine kommet i det fine selskab, og er blevet international rodommer!
Cathrine Andersen bestod lørdag den svære eksamen med meget flotte karakterer, og det foran en skare af verdens dygtigste rodommere. Hendes danske kollega, Marie Heide, Fredensborg, der selv bestod denne eksamen for 3½ måned siden, i øvrigt sammen med Kasper Haagensen, DSR, var med i Zürich, da Cathrine var eksamen.
Picture
Cathrine Andersen, og hvis nogen skulle være i tvivl, er det til højre.i billedet - har i flere år været med i dansk ronings dygtige dommerstand. Her er hun rodommer m. Kasper Haagensen, DSR, ved Skolekaproningen i 2015. Bemærk at Cathrine har fundet en smart måde at løse slipsebindingen på. Hun har omdannet herreslipset, som kvinderne også skal gå med, til en fiks roset. Begge rodommere er nu i den internationale liga, nyudklækket sammen med Marie Heide. Foto Mette Bacher

Fortjent pris til Aalborgs Bjarne Pedersen

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

I forbindelse med Dansk Forening for Rosports Hovedgeneralforsamling, der fandt sted lørdag i Middelfart blev Poul Madsens Lederpris uddelt til en utrættelig og frivillig dedikeret roer/leder.
Bjarne Pedersen, Aalborg Roklub, modtog helt velfortjent denne pris for sit fantastiske arbejde med Universitetsroningen i den nordjyske hovedstad.
Roinfo har på nærmeste hold fulgt dette unikke projekt fra sin spæde start, set, hvordan Bjarne Pedersen og hans roere har kæmpet og kæmpet, ej ladet sig kue, men derimod trodset alle odds og for alvor fået skrevet universitetsroningen ind på Danmarkskortet - og på roningens verdenskort.
Picture
Bjarne & Co. har gjort det til en tradition at trække en uge ud af kalenderen, rykke teltpælene op og flytte til Sorø umiddelbart inden Sorø Regattaen, hvor der bydes på en benhård træningslejr. Her er det tid for en peptalk, før Universitetsroerne skal på vandet i Sorø. Foto MetteBacher
Hvem husker ikke de første gange, hvor Aalborg Roklubs seje og veltrænede uniroere var med for allerførste gang ved regattaerne, hvor nogen måske nok trak lidt på skuldrene og undrende spurgte til, hvorfra denne ihærdighed mon kom fra, og nordjyderne gang på gang fik smæk på robanerne, men alligevel fortsatte og blev bedre og bedre.

Tidlige morgentimer
Her, nogle år senere, er der ingen, der trækker på smilebåndet mere. Næ, nu udvises der respekt om de dygtige og seje nordjyske universitetsroere, når de kommer ud til regattaerne, og man er heller ikke for fin til at kaste sig over andre grene af roningen. Alle kan lære noget af, at Aalborg Roklubs deltagere kommer ud over rampen, og ser det som en ekstra sjov og alternativ træning at deltage i coastalklasserne også.
Uniroerne har givet coastalroningen en ekstra dimension, de har givet denne gren af roningen fylde og kvalitet.
Nordjyderne tager gerne af sted klokken 04.00 om morgenen fra Aalborg, inden de øvrige deltagere i coastalkonkurrencerne har fået gnedet søvnen ud af øjnene, og i rigelig god tid inden Danish Open i Coastalroning begynder, er Bjarne Pedersen og hans ihærdige team allerede på plads. Hver eneste gang!
Picture
Ved Copenhagen Harbourrace i 2016 måtte arrangørerne aflyse otterløbene grundet en voldsom blæst, deltagerne fik nu mulighed for at deltage i enten coastal eller inrigger. Det gjorde Aalborg Roklubs Universitetsroere. Foto Mette Bacher
Picture
Begge mandskaber strøg i mål, som nummer 1 & 2, og deltager i øvrigt i de øvrige danske coastalregattaer herhjemme, som et supplement og et alternativ til otterroningen. Foto Mette Bacher
Picture
At ro i en havn fuld af bølger er den rene barnemad for Aalborg-roerne, der til dagligt er vant til Limfjorden, som sagtens kan vise større tænder, end Sydhavnen i hovedstaden. Foto Mette Bacher
Disciplin og fokusering lønner sig. Aalborg Roklubs deltagere har scoret mange medaljer i coastalroning og på kortbanen.
Som om at det ikke er nok, så klarer de stærke uniroere også unikke verdensrekorder hjem i ergometrene.
Alt dette kan de takke Bjarne Pedersen og hans nære hjælpere og trænere for.

Slog til ved DM i 2015
Ihærdigheden har også lønnet sig - også selvom det har taget flere år at nå så langt. Der er nok en del af nutidens kaproere, der ganske tydeligt husker Danmarksmesterskaberne på Bagsværd Sø for to år siden, hvor Aalborg-otteren slog til, satte jagten ind fra første tag, førte DM-finalen de første 500 meter, fik lagt det ene mandskab med VM- og OL-stjerner efter det andet bag sig, og klarede en fornem 2. plads hjem ved Danmarksmesterskaberne.
Der var næppe nogen, der havde regnet med, at det ville ske, da de så Bjarne Petersen og hans universitetsroere kæmpe sig vej på 2000 meter distancen det første år, hvor Universitetsroningen i Aalborg tog sin spæde begyndelse.
Picture
Det var ventet, at Aalborg Roklubs Universitetsroere indenfor få år ville kunne markere sig blandt de bedste roere i Danmark. Det skete for alvor i DM-finalen i 2015 på Bagsværd Sø. Foto Mette Bacher

Bjarne var selv en ganske dygtig kaproer i slutningen af 1960´erne og i begyndelsen af 1970´erne. Han har været medlem i et par af de største roklubber i Københavnsområdet: KVIK & Skjold, medlem i Vordingborg Roklub, som følge af sit arbejde på byens kaserne, og qua sin høje militæruddannelse formået at få bygget en solid gren af roningen op, som Universitetsroningen er blevet, nu med en forgrening til at Odense Roklub er med indenfor kategorien, da en af Bjarnes roere fra Aalborg, Søren Gam, har åbnet for universitetsroning på Fyn.

De herlige anekdoter
Når der kaldes ind til regattaer, hvor Aalborg Roklub er med, så er det sikkert, som amen i kirken, at der er lagt op til gode oplevelser og et hav af sjove og bemærkelsesværdige historier fra Bjarnes tid, som roer, militærmand og træner.
Således er det spændende at høre på anekdoter og rigtige gode historier, når en lille gruppe “gamle roere” samles efter en lang regattadag, som da lørdagens regatta var overstået i Holstebro i 2016, og hvor Helle Krogh, Aarhus, Per Amby, Odder, Mette Bacher, DSR/roinfo, og Bjarne Pedersen, Aalborg Roklub, snakkede roning i timevis om aftenen i roklubbens opholdsstue. En håndfuld unge roere sad henslængt i sofahjørnet med hver sin smartphone, helt fordybet i disse moderne afhængighedsapparater.
Picture
Praktisk og effektiv. En lang karriere indenfor militæret fornægter sig ikke. Her tørrer Bjarne telt på bådepladsen i Holstebro. - Så slipper jeg for at pakke det ud og hænge det til tørre, når jeg kommer hjem, fortæller han til roinfo.dk. Foto Mette Bacher
Picture
Bjarne Pedersen og hans roere er vant til hårdt vejr, når de træner på Limfjorden. Ved Harbour Race i 2016 fortæller Bjarne roinfos Leif Thygesen, at han ikke forstår, hvorfor det er nødvendigt at aflyse. Foto Mette Bacher
Men var der noget, der kunne fange deres opmærksomhed, og for en stund trak dem ud af den elektroniske og ofte ret så overfladiske verden, så var det, når Bjarne P. fortalte de rigtigt gode, sjove og spændende historier fra sin og vores allesammens roerverden ved bordet, hvor de noget ældre roledere havde plantet sig. De unge så op fra phonen og lyttede med, og det skal der altså noget til i disse tider, hvor de oversmarte apparater helt har overtaget samværet og nærværet hos de unge, når de ikke er på vandet.

Dem der lyttede med, hørte med stor interesse på Bjarnes fortællinger om den årligt tilbagevendende Nytårskur/svømmetur, hvor roerne mødes tidligt om morgenen den 1. januar til en mildt sagt iskold dukkert i Limfjorden. Her kan Bjarne få et indblik i, hvem der har mod og udholdenhed ved at svømme en fast distance i det iskolde vand. Eller når der skal trænes, og roerne møder op så tidligt om morgenen, at vi nogen gange taler om før klokken 06.00 - så der både kan trænes roning og spises morgenmad, før turen går i retning af universitetet og undervisningen.
Picture
Ingen er i tvivl om, hvor Aalborg-lejren befinder sig, når der er regatta i Danmark. Stor bil, stor trailer, store og opsigtsvækkende banner præger området, hvor Aalborg-roerne holder til. Foto Mette Bacher

At Bjarne Petersen har modtaget Poul Madsens Lederpris er mere, end velfortjent!


Bonusinfo:

Poul Madsens lederpris
Til minde om DFfRs kasserer gennem 40 år, Poul Madsen. Prisen uddeles hvert år på DFfRs generalforsamling, som en æresgave med en værdi på ca. 1.000 kr. til en fortjenstfuld leder. Kandidaterne indstilles af klubberne, ro-netværk, interessenetværk og DFfR-udvalg. Pristageren udpeges på hovedbestyrelsens novembermøde.

Vi varmer op til Motionsturneringen - Interview med Gitte Enghild, Horsens Roklub. Roning er mediterende

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Velkommen til 9. årgang af Motionsturneringen
I weekenden den 25. – 26. marts 2017 går Danmark til sommertid. Samtidigt hejser mange roklubber standeren som et synligt tegn på, at nu er rosæsonen på vandet begyndt. Dermed starter også Motionsturneringen – som vel efterhånden ikke behøver nærmere præsentation, men skulle der være enkelte læsere, der endnu ikke ved, hvad det drejer sig om, så er Motionsturneringen en uhøjtidelig kappestrid, hvor roklubberne konkurrerer på det gennemsnitlige antal roede kilometer – altså klubbens samlede kilometertal divideret med det antal roere, der har deltaget i roningen. Du kan læse mere om Motionsturneringen her.
Vi varmer op til 2017-sæsonen med et interview med Gitte Enghild, der er Horsens Roklubs trofaste rapportør. Horsens Roklub har de sidste fem år deltaget i samtlige runder af Motionsturneringen, og på ”Alletiders Rangliste” ligger Horsens Roklub nummer 15.
Picture
Gitte Enghild har været medlem i Horsens Roklub i cirka 13 år. Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
”Jeg har altid interesseret mig for naturen omkring vand, men var gift med en mand, der ikke delte denne interesse. Jeg blev skilt, og en dag så jeg to kolleger stå på lærerværelset og sammenligne vabler. Jeg spurgte, hvad det var for noget og fik så at vide, at vablerne skyldtes roning. Roning! sagde jeg så - og så kom jeg med i Horsens Roklub – og har roet siden. ” Sådan fortæller Gitte Enghild, der til maj fylder 70 år. Gitte Enghild startede med at ro i en forholdsvis sen alder, og i starten var der kun tid til selve roningen og ikke til at gå ind i det organisatoriske arbejde. Gitte Enghild har været lærer i 39 år, men er gået på pension nu – og da roinfo spørger, om hun ikke lige skulle have haft det 40. år med og dermed Dronningens Fortjenstmedalje, svarer Gitte med klar og fast stemme: ”Nej – der kom en ny folkeskolelov, og så kunne jeg mærke, at vi ikke var enige, og dermed stoppede det. ”
 
Opfordret til bestyrelsesposter
”Jeg blev flere gange opfordret til at tage tillidsposter i roklubben, men sagde hver gang, at det måtte vente, til jeg gik på pension, men året før jeg stoppede, kom jeg i bestyrelsen. Jeg er husforvalter, og desuden er jeg instruktionsleder for Horsens Roklub. Herudover arrangerer jeg længere roture i sommerhalvåret, og i vinterhalvåret er jeg medarrangør af gåture hver søndag formiddag. Man kan bare møde op kl. 10.00, og så går vi eller kører et sted hen for at tage en travetur. Det nyder jeg meget. Vi var en del singler i roklubben, og weekenderne kunne godt blive lidt lange, men så var og er det rart at kunne tage på en travetur med gode venner eller en tur på vandet. Gåturene er med til at holde sammen på folk i vinterhalvåret, hvor vi ikke kan ro. Der er ikke noget krav fra klubben om, at jeg skal arrangere turene, det gør jeg bare, og jeg nyder det faktisk. ”
Picture
Horsens Fjord er en naturperle, der tilbyder roerne mange smukke oplevelser, når de er på vandet. Heldigvis er det kun broen, der er forbeholdt Horsens Roklub – resten af fjorden må bruges af alle. Foto Leif Thygesen
​”Roningen er for mig flere ting: naturoplevelsen, det sociale og så er det jo også god motion. Naturoplevelsen sætter jeg meget pris på. Jeg nyder alle ture - uanset vejr, man skal bare have det rigtige tøj på. Jeg husker en tur fra Ærø til Drejø, hvor vi boede på Drejø og tvunget til at vende tilbage til Drejø. Det blæste og regnede, og der var masser af strøm. Men jeg er aldrig bange, og føler mig tryg i en robåd. Når man har gennemført sådan en tur, får man en god fornemmelse, der nærmest kan beskrives som: Vi gjordet det bare! Jo, selvfølgelig kan man godt få ondt i enden, når man ror 60 kilometer på Limfjorden eller blive solskoldet, når man ror en hel dag i højt solskin på vandet, hvor der jo ikke er nogen skygge at finde, men det er småting i forhold til den glæde, man får af turene.
På Horsens Fjord er der rige muligheder for at få gode naturoplevelser. Du kan møde sæler og marsvin i vandet, og i luften ser vi jævnligt havørnen, jo det er et særdeles spændende område, Horsens Roklub har som rofarvand.
Det sociale vægter jeg faktisk ligeså højt som naturoplevelsen. Jeg har prøvet at ro singlesculler, og naturoplevelsen var der helt sikkert, men der var ikke nogen at tale med, og det var kedeligt. Så det at være sammen med andre om naturoplevelsen er også meget vigtigt. Roning er jo også mediterende – man kan få tankerne og humøret sat på plads under en rotur. Og endelig er der jo motionen. Jeg døjer lidt med noget slidgigt, og det gør, at jeg ikke længere kan spille badminton eller løbe, men jeg kan ro, og det er godt. ”
Picture
Gitte Enghild nyder at tage fotografier. Her har hun fanget en lille pause under Horsens Roklubs ”kaffetur” i august 2016. Foto Gitte Enghild
Fotografen Gitte Enghild
Gitte Enghild tager altid mange fotos – og det er noget, som roinfos læsere får glæde af. Gitte forsyner i sommerhalvåret Motionsturneringen med mange flotte billeder.
”Jeg tager altid mange billeder, når jeg er ude til et eller andet – og det behøver ikke at være roning. Jeg har ikke noget dyrt udstyr, men bruger min mobiltelefon, der altid er lige ved hånden. Når jeg så kommer hjem kasserer, jeg som oftest de fleste, men jeg holder af at fange indtrykket og forsøge at bevare øjeblikket og oplevelsen – det betyder noget for mig. ”
Interviewet med Gitte er ved at være slut. Det har været en god snak med et venligt, smilende og engageret menneske. Inden interviewet kom i gang, måtte Gitte Enghild lige klare et mindre problem som husforvalter. Der var ingen varme i roklubben, og Gitte måtte få fat i et medlem, der havde den nødvendige ekspertise på roklubbens elvarme. Den opgave blev løst telefonisk - elegant og hurtigt og med smil i øjnene og venlighed i stemmen.
Interviewet blev gennemført i december 2016, og i mellemtiden er det blevet marts, og rosæsonen står for døren. Vi er flere, der glæder os til at se Gittes flotte billeder og læse om, hvad der rør sig i Horsens Roklub, i reportagerne fra Motionsturneringen. God sæson til alle.
lthygesen@youmail.dk
Picture
Foto Leif Thygesen

DSRs jubilæumsår sættes i gang på søndag

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher
Plakat udført af: Jørgen Eivind Hansen
PictureKasper Haagensen, Formand for Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Formanden melder klar
Det er en spændt og forventningsfuld formand for DSR, Kasper Haagensen, roinfo.dk får i telefonen.

- Jeg glæder mig meget til på søndag, og de har oven i købet lovet rigtigt godt vejr. Der er ingen tvivl om, at vores standerhejsning, som DFfR har valgt skal være roforbundets officielle, bliver fejret med manér, siger Kasper Haagensen.
I fjor var det naboen, Roforeningen KVIK, der kunne fejre 150 flotte år, som ældste roklub i Norden, skarpt forfulgt af Københavns Roklub, der også fyldte 150 år i 2016.
Nøjagtig som de to andre klubber, hvor KVIK er nabo til DSR i Strandvænget på Østerbro i København, så bliver det flotte jubilæum fejret hele to gange. - Først, som standerhejsning, som også er den officielle for DFfR, men den helt store fest er på selve fødselsdagen, hvor der blandt andet bliver dåb af en ny otter, som HkH Prinsesse Benedikte skal døbe Det finder sted den 17. Juni, og om aftenen er bliver der stor middag og fest for medlemmerne, oplyser Kasper Haagensen.

Men startskuddet på jubilæumsåret finder sted kl. 13.00 på søndag, hvor hele 9 både skal døbes.
En firer uden styrmand, to dobbeltscullere og seks singlescullere.
Det er celebre gæster, Danske Studenters Roklub får besøg af, når sæsonen indledes klokken 13.00.

Gæstelisten ser således ud:
Leif Mikkelsen, Direktør for Team Copenhagen
Lone Hansen Direktør for Team Danmark
Carl Christian Ebbesen, Københavns Kultur- og Fritidsborgmester
Eskild Ebbesen, nærmere præsentation er næsten overflødig. Danmarks berømte OL-roer.
Lærke Berg Rasmussen, OL-bronzevinder i 2-
Formand for DFfR, Henning Bay Nielsen
Samt repræsentanter fra DFfR og flere hundrede af DSRs medlemmer.
Picture
Københavns Kultur- og Fritidsborgmester: Carl Christian Ebbesen, der her flankeres af Rasmus Qust og Mads Rasmussen er blandt gæsterne, og ja, han er bror til Eskild. Foto Mette Bacher
Skønsang for gæsterne
Danske Studenters Roklub har i mange år haft Studentersangerne som en vigtig del af klubben, hvor sangerne tidligere havde øvelokale i DSR, men selvom studentersangerne ikke mere deler lokaler med roklubben, så er de dygtige sangere naturligvis på plads, og synger fire sange i forbindelse med taler og dåb på søndag. Her skal blandt andet nævnes:
En roerhymne, skrevet specielt til DSR for mange år siden, og Idrættens sang, der ligeledes er dedikeret Danske Studenters Roklub.

Det kommer formanden ind på
Kasper Haagensen har løftet en lille flig af sin tale, og roinfo kan røbe, at formanden naturligvis kommer ind på det historiske islæt om studenterroningens spæde start, han kommer også ind på ombygningen af klubhuset, med udvidelse af træningsfasciliteterne, da der er et stort behov for at tilgodese de mange medlemmer af DSR, der er Danmarks største klub med ca. 900 medlemmer.
Picture
Mange medlemmer udgør et stort aktiv på træningsfasciliteterne, og de to lange rækker af ergometre er ofte fuldt besat af kaproere og LD-roere mens mange, mange flere udnytter muligheden, hvis de da ikke deltager i gymnastikken i DSRs store sal. Foto Mette Bacher
Succes på vandet
I Danske Studenters Roklub er man med på hele paletten, når det drejer sig om roaktiviteter på vandet. Der arrangeres herlige langture i udlandet, i 2016 er målet blandt andet Sverige, der arrangeres desuden danske ture. Dertil så motionskaproning, hvor medlemmerne ror med i Københavnskredsens Sved-På-Panden, men DSR har også Danmarks største kaproningsafdeling, hvor man spænder over hele buen, lige fra junior, senior og elite til mastersroning.
Klubbens roere har i årevis stået for mange af dansk ronings største succeser med medaljetagere ved OL, VM og EM. Klubben har desuden historisk set vundet flest Danmarksmesterskaber.
Men i DSR er alle former for konkurrenceroning mulig. Således har klubben en solid, stærk og dygtig coastalafdeling, hvor det også er blevet til VM-medaljer til kvinderne.
På Langdistancekaproningsbanerne er det ofte DSR, der tager teten i mændenes og kvindernes åbne klasser, hvor der også ros om DIF-mesterskaber.
Kasper Haagensen kommer ikke udenom disse flotte og bemærkelsesværdige resultater i sin tale på søndag.
Picture
Inriggerne i DSR bliver flittigt benyttet. Ikke kun til daglige ture og langture, men også til Langdistancekaproning og i kampen om Danmarksmesterskaberne på kortbane, hvor 4+-inrigger for mænd er Danmarks ældste kategori på Danmarksmesterskabslisten. Foto Mette Bacher
Picture
Det er blevet til 1 guld og 1 bronzemedalje ved VM i coastalroning, som er en nyere kategori indenfor rosportens verden, hvor DSR deltager med mange mandskaber. Foto Mette Bacher
Picture
Danske Studenters Roklub har lagt sig i klar førerposition, når det drejer sig om det totale antal af Danmarksmesterskaber på kortbane. Indtil videre har DSR vundet Danmarksmesterskaber i herrernes otter 18 gange siden løbet blev indført i 1922. DSR mangler to sejre mere for at komme på omgangshøjde med Københavns Roklub, der har 20 mesterskaber. Foto Mette Bacher
Når talerne er ebbet ud og bådedåben er foretaget, så er det tid for et par hundrede medlemmer, der har tilmeldt sig standerhejsningsbuffeten at entre førstesalen. Efter spisningen er det gerne sådan at en del af medlemmerne tager på årets første rotur.

Udover selve arrangementerne, så fejrer DSR også jubilæumsåret med udgivelsen af en nyopdateret årbog, en speciel klub-pin, en T-shirt, specielt fremstillet til begivenheden af Antonie Lauritzen med inspiration i en historisk DSR-robluse anno 1901, som man kan købe. Desuden har klubben fået fremstillet en herlig jubilæumsplakat, og den står: Jørgen Eivind Hansen bag.

Stilfuld og overvældende sæsonstart i DSR

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher

Det er en yderst veltilfreds formand, DSRs Kasper Haagensen, roinfo får i telefonen efter en flot og lang dag med en velbesøgt standerhejsning, som også er DFfRs officielle, afholdt i Danske Studenters Roklub.

- Jeg synes, det gik over al forventning. Det er vist mange år siden, der har været SÅ mange til en standerhejsning. Jeg kunne også fornemme, at vores inviterede gæster nød det fra først til sidst, siger Haagensen.
Picture
Et vue ud over de flotte både og de mange gæster, der her lytter til formand: Kasper Haagensens tale. Foto Mette Bacher
Vejret var som bestilt. Formanden havde forudsagt, at det ville blive et smukt vejr på selve dagen, og det blev det. Han indledte festlighederne med en flot og lang tale, og hvordan det historiske kom ind i billedet.


- I år tager vi hul på sæson nummer 150, det er jo lidt af en alder må man sige. Det hele startede for 150 år siden tilbage i 1867, hvor medicinerne stiftede Medicinernes Roforening og indkøbte to 6-åres inriggere.
 Danske Studenters Roklub opstod, da de to største studenterroklubber (Akademisk Roklub og Polyteknisk Roklub) for 100 år siden, den 28. marts 1917, slog sig sammen og dannede Danske Studenters Roklub.

2017 kommer med andre ord til at stå i jubilæumstegn.
 

Picture
Formand Kasper Haagensen kunne med tilfredshed se ud mod de mange gæster, som mødte frem til DSRs - og DFfRs officielle standerhejsning. Foto Mette Bacher
Vi valgte sidste år ved generalforsamlingen at lade en motionsrochef indtræde i bestyrelsen igen. Så der er planlagt flere jubilæumsture rundt i vores lokale rofarvand. Her gælder det om at holde øje med facebook, fredags-nyhedsbrevet og opslag i roklubben, fortalte formanden.
 
På langturssiden, er der jubilæumslangtur i den svenske skærgård i juli måned, og der er stadig ledige pladser.
 
DSR har i nyere tid aldrig haft så stor en kaproningsafdeling, som vi har for tiden. Det sætter jo også visse forventninger om både EM- og VM-medaljer og ja, gerne for både juniorer, som seniorer, her i jubilæumsåret.
 
I 2016 blev DSR
  • Mest vindende klub ved kortbane-DM
  • Mest vindende klub ved ergometer-DM
  • Mest vindende klub ved Copenhagen Harbour Race
  • Vandt både Guld og Sølv for herre og damer ved Langdistance DM-turneringen.
 
Det må vel være forventeligt at vi klarer os mindst lige så godt i år og gerne lidt til, om det er muligt, lød det.
Picture
Side om side var de ni nye kaproningsbåde linet op, klar til at blive navngivet efter talerne. Foto Mette Bacher
Picture
Studentersangerne gjorde selve standerhejsningen særlig højtidelig med de smukke sange, hvor to er særligt dedikeret DSR. Og da sangerne rundede af med: - Det er i dag et vejr et solskinsvejr, da stemte flere af de fremmødte i, og dermed var det en flot markering af en kommende stor sæson for alle roere i Danmark. Foto Mette Bacher

- VM ligger i USA i slutningen af september, start oktober. Dette gør også, at DM på 2.000 meter bane i år afvikles allerede lørdag d. 19. august på Bagsværd Sø.
”Har hørt rygter om, at der er DM-fest i DSR efter DM-finalerne ”, fortalte Kasper Haagensen.

Formanden kommer derefter ind på ombygningen i DSR, der tilgodeser et stort og vigtigt behov for indendørstræningen for de mange medlemmer.
Han fortæller desuden om selve dagen, hvor jubilæet afholdes for medlemmerne, hvor der venter spændende overraskelser på dagen, og hvor Hendes kongelige Højhed Prinsesse Benedikte skal døbe en ny otter, og det hele sluttes af med et brag af en storstilet middag og en efterfølgende fest for medlemmerne.
Kasper Haagensen nævner derefter, at der er en særlig erkendtlighed til klubbens nyeste æresmedlem, som kaldes frem.
Picture
I forbindelse med DSRs generalforsamling, afholdt i 2016, kårede klubben et nyt æresmedlem, Dan Nielsen. Det er blevet til mange år i DSRs tjeneste, blandt andet 44 år, som kasserer, formand for DSRs bådværft i mere, end 30 år. mange år, som instruktør, og i nogle år en myndig dirigent ved Københavnskredsens generalforsamlinger, blandt andet. DSRs bestyrelse besluttede sig for at overrække en meget personlig gave- og erindring til Dan Nielsen, et smukt skrin, udført af Ole Henriksen, men da skrinet ikke var færdigt ved generalforsamlingen, var standerhejsningen en fin lejlighed til at overrække en meget rørt Dan Nielsen, det flotte skrin. Foto Mette Bacher
Talen afsluttes med selve Standerhejsningen, hvor studentersangerne ifalder med: - Der er ingenting, der maner.
Picture
Sæson 2017 er ved at være i gang, og tre medlemmer af DSR hjælpes ad med at få DFfRs flag og DSRs velkendte blå splitflag til tops. Foto Mette Bacher
Nu er det formand for DFfR, Henning Bay Nielsen, der holder tale, DFfRs officielle.
- Dansk Forening for Rosport ønsker Danske Studenters Roklub stort tillykke med dette brag af et double jubilæum.
Det er en stor glæde for mig at opleve hvordan min klub sprudler af vitalitet og virkelyst med en energi, hvor der er højt til loftet i balsal og sind.
Samtidig har DSR en inspirerende evne til at inkludere mangfoldighed i alle livets facetter, hvilket er en stor gave til dansk idræt.
Danske Studenters Roklub viser retningen ved at der favnes bredt. Ikke bare i klublivet men også ved at løfte dansk roning på landsplan.
DSR har tradition for at være engageret i Dansk Forening for Rosports udvalg og bestyrelse hvilket I fortsat formår. Og det skal I have stor tak for.
I er førende indenfor alle dele af roningens mange tilbud. Og det nyeste tiltag, Universitetsroning, som er genstartet af Aalborg Roklub, synes som skabt for DSR´s medlemmer.
De mange medaljer viser en kraft og målrettethed, som er unikke kvaliteter for at nå til tops i dansk og international roning. En forudsætning for succes i roning er adgang til vandet. Det så en af DSR´s medlemmer Gudmund Schack. Han var med til at lægge grundstenene til det vi i dag kalder Danmarks Rostadion Bagsværd Sø.
Picture
Dansk Forening for Rosports Formand, Henning Bay Nielsen sprudler og fortæller med stor iver om DSRs betydning for Dansk Forening for Rosport. Henning Bay Nielsen er i øvrigt selv medlem af DSR. Foto Mette Bacher
For at Dansk Roning skal vedblive at få succes er det absolut vitalt at de gamle københavner roklubber KVIK, Københavns Roklub og Danske Studenters roklub fortsat har adgang til Bagsværd sø og at klubberne vedbliver at have de olympiske kaproningsbåde placeret i bådehallen.
Det er grundstene for klubbernes talentudvikling som Danske Studenters Roklub på fornem vis også demonstrerer. Talenter bliver en dag til OL medaljer, som DSR var med til at give Danmark ved OL i Rio. Tak til team Danmark og Team Danmarks Direktør for støtten til Roning.
Tak til Københavns Borgmester for Kultur- og Fritid Carl-Christian Ebbesen, for opbakningen til Københavner Roklubbernes forbliven på Danmarks Rostadion.
Tak også til DSR´s medlemmer i DS40, som står for den daglige drift af Danmarks Rostadion.
Danske Studenters Roklub er en mastodont i dansk roning. Når det går godt for Danske Studenters Roklub er der også fremgang for Dansk Forening for Rosport.
Med forhåbninger om et fortsat stærkt samarbejde ønskes Danske Studenters Roklub et hjerteligt og varmt tillykke med de to jubilæer.
Alle ønskes en fremragende rosæson. Tak.

Ni nye kaproningsbåde døbes
Derefter blev det tid for dåb af de ni nye kaproningsbåde, krydret med et par små pauser, hvor Studentersangerne får løftet stemningen yderligere i vejret.
Picture
Eskild Ebbesen indleder båddåben. - Jeg døber dig: Eskild, lyder det. Foto Mette Bacher
Picture
Derefter er det Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, bror til Eskild, der døber den næste båd. Det er en:M2x/2-, Foto Mette Bacher
Picture
- Jeg døber dig: Orion, lød det med høj og klar røst. Orion var en græsk sagnhelt i den gamle mytologi. Han var en stor jæger, men endte sine dage, da han blev dræbt. Foto Mette Bacher
Picture
Lærke Berg Rasmussen, der med Roforeningen KVIKs, Anne Dsane Andersen, vandt bronzemedalje i kvindernes toer uden styrmand, døber den næste båd, en Empacher-2-.. Den navngives efter byen, hvor Lærke fik succes ved OL: Rio. Foto Mette Bacher
Picture
Team Danmarks Direktør, Lone Hansen, oplevede et lille kiks - læs nærmere om dette i artiklen: Rundt om standerhejsningen, men kunne endelig med høj og klar røst røbe bådens navn: Iota, Foto Mette Bacher
Picture
Lone Hansen havde aldrig været gudmor før i rosportens verden, og hun var både ydmyg og stolt, da hun havde døbt den nye Filippi-1X: Iota (Græsk bogstav), som står for egentlig 'hånd' eller måske 'papyrus'. Foto : Mette Bacher
Picture
Direktør for Team Copenhagen, Leif Mikkelsen, tidligere kendt landsholdstræner indenfor herrehåndbold holdt en flot dåbstale over den nye Filippi-2X, som er beregnet for kvindernes letvægtsroere . - Jeg døber dig: Hippolyte, (amazonedronning i græsk mytologi, datter af krigsguden Ares). Foto Mette Bacher
Picture
Nu var det en af DSRs egne kaproere, Frank Steffensen, der forestod næste dåb. Frank fortalte om kaproningen i DSR og at den båd, han skulle døbe, også er den, han skal ro i, i denne sæson. Foto: Mette Bacher
Picture
- Jeg døber dig Alfa, lød det. Frank Steffensen er pt. tilknyttet et firer uden-projekt i herrernes tunge klasse, Alfa (Græsk bogstav) fra græsk alfa, samme oprindelse som hebraisk alef 'okse, fører'; bogstavnavnene stammer fra navne på genstande og personer. Foto Mette Bacher
Picture
Det er DSRs Asbjørn Torp, der skal døbe den næste båd, og han holder en herlig tale, inden dåben. Den tidligere formand og kaproningstræner, også gymnastiklærer i DSR, gennem mange år, medlem af bladredaktionen - og årbogsredaktionen, blandt andet, holder et brag af en dåbstale, der får smilene frem hos gæsterne. Asbjørn undlader dog ikke at nævne, at det er hans største ønske, at DSR vil genindføre studenterroningen, som man ser det praktiseret med stor succes i Aalborg og nu også i Odense. Foto Mette Bacher
Picture
- Jeg døber dig: Como, siger gudfar Asbjørn Torp, og lader Svanemøllehavnens dråber sprede sig ud over den nye singlesculler. Båden er opkaldt efter den sø, Como-søen, hvor DSRs Hendriksen og Hee vandt klubbens første og indtil videre eneste Studenter-Verdensmesterskab. Det skete i 1933. Foto: Mette Bacher
Picture
Paul Brünniche Olsen er tidligere formand for DSR, og i dag formand for Ree´s Legats bestyrelse.. Han får fornøjelsen og æren af at døbe en 1X: Psi, som er det 23. bogstav i det græske alfabet. Ligesom mange andre bogstaver benyttes det meget inden for fysikken. Foto Mette Bacher
Picture
Dagens sidste dåb står den unge, kvindelige kaproer: Stine Mathiasen for. Hun nævner, at båden bliver opkaldt efter den sø i Schweiz, hvor DSR i 1974 havde en damedobbeltsculler med ved VM. Danskerne blev nummer 7, hvilket var en meget flot præstation på dét tidspunkt, hvor Østeuropæiske roere fuldstændig dominerede al international roning. Roinfo kan komme det lidt nærmere. De to kvinder er Hanne Petersen, DSR, og Judith Lyster (dengang, Andersen) fra Roskilde Roklub. Hanne og Judith blev trænet af.... Asbjørn Torp, som netop, inden Stine holdt sin dåbstale, forestod dåben af "Como". Judith blev siden udtaget til OL i 1976 i 4X+, og var også fanebærer i Montreal. DSR har tidligere haft en dobbeltsculler, Luzern, som de to roede i. Den er siden blevet solgt. Nu bærer den flunkende nye 1X navnet: Luzern. Foto Mette Bacher
Da bådedåben var overstået, gik medlemmer og gæster op på 1. salen, hvor en stor og indbydende buffet ventede.
Det var til en stor og glædelig overraskelse for DSRs Formand, Kasper Haagensen, at gudfædre- og mødre, blev og spiste med, hvor især Team Danmarks Direktør, Lone Hansen, med mand og børn, samt Direktør for Team Danmark, Leif Mikkelsen, tidligereDanmarks dygtige håndboldlandsholdstræner, Københavns Fritids- og Kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen m. datter, OL-roer, og nybagt medlem af Hall of Fame, Eskild Ebbesen, Formand for DFfR, Henning Bay Nielsen m. frue, sammen med OL-guldvinder og DSR-medlem, Mads Rasmussen, og de øvrige skattede medlemmer af DSR, der talte inkarnerede langturs- og motionsroere, VM- og OL-roere, juniorer, seniorer, og mange tidligere medlemmer, havde en forrygende eftermiddag, hvor snakken gik livligt for sig over bordene i den smukt pyntede gamle festsal, inden det blev tid for årets første roture for de særligt aktive medlemmer af DSR.

Eskild kørt fra Brøndby til DSR
Ved Årets Sportsgalla, som foregik i Messecenter Herning i Januar, blev roeren Eskild Ebbesen (endelig) indlemmet i sportens Hall of Fame.
Udover en ny firer, som hele Danmarks befolkning kunne se under DRs fejring af Eskild i den direkte udsendelse, så er Eskild Ebbesen, på lige fod med de øvrige Hall of Fame-personligheder, udødeliggjort med en meget smuk buste, som til daglig er placeret i Idrættens Hus i Brøndby.
DSRs formand, Kasper Haagensen, fik foranlediget, af busten for en dag fik plads i DSR, i forbindelse med DSRs - og DFfRs officielle standerhejsning.
Denne gestus var så overvældende, at ikke mange troede på det. Da roinfo nævnte det overfor et par gæster i forbindelse med Standerhejsningen, at man kunne se busten opstillet på 1. salen i DSR, lød det: - Nej, den står jo ude i Brøndby...
- Prøv at se derop, sagde roinfos udsendte og pegede op på vinduerne i DSR, hvor busten ganske rigtigt stod og tronede til stor ære og værdighed.
- Næh, det er vel nok flot. Vi glæder os til at se den lige om lidt, lød det, inden selvsamme Eskild Ebbesen, i den levende udgave, døbte en flunkende ny firer uden: - Eskild...
Picture
En fantastisk god idé og godt set af DSRs formand, Kasper Haagensen. Busten af Eskild Ebbesen blev fragtet fra Idrættens Hus til Danske Studenters Roklub, hvor busten blev placeret på 1. sal, så alle gæsterne kunne se den. Her ses Danmarks mest berømte roer: Eskild Ebbesen ( det er busten til venstre...) Foto Mette Bacher
Picture
En stolt storebror, Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen med lillebror, 3 x OL-guldvinder og seks gange verdensmester, Eskild Ebbesen. De to brødre flankerer den flotte buste, som til dagligt er placeret i Idrættens Hus i Brøndby, idet Eskild Ebbesen er indlemmet i Sportens Hall of Fame. Foto Mette Bacher
Picture
- Hey, det er min lillebror Eskild, både tv. og i midten, smiler en skælmsk Carl Christian Ebbesen til roinfo.dk

Rundt om standerhejsningen i DSR

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Roinfo bringer her de sjove, skæve og pudsige oplevelser fra den store standerhejsningsdag i DSR. Se med HER.

Lækkerier for rohistorieentusiaster
I mange af de ældste roklubber i Danmark ligger der sikkert utroligt spændende og værdifuldt materiale i arkivskabe eller rum, og samler støv. Men det er guld værd for eftertiden og roningens DNA. Det vil være rigtig synd, om den enkelte roklubs historie går til ved at nogen, der ikke føler meget for det historiske kasserer det værdifulde materiale.
Picture
Der er til timers spændende læsning i de gamle klubblade, hvor DSRs dagligdag er beskrevet, ikke mindst under krigen. Foto: Mette Bacher
Da roinfo i 2016 dækkede de to ældste danske roklubber: Roforeningen KVIK og Københavns Roklubs jubilæer, var det til stor glæde at se de mange historiske genstande, som interiør eller billeder, hæfter og bøger fra fordums tid, der rummer masser af historie.
Det vil være rigtigt synd, om nogen, der ikke går op i det historiske, kasserer det for eftertiden.
I Danske Studenters Roklub, fandt et bestyrelsesmedlem, Bente Kjøller ud af, at det måske kunne glæde nogen af klubbens mange medlemmer, at lade årbøger og gamle klubblade komme til ære og værdighed, ved simpelt hen at tilbyde medlemmerne nogle eksemplarer i forbindelse med standerhejsningen.
Picture
Bemærk lige, at DSRs medlemmer må tage damer med til denne sammenkomst, som finder sted en fredag aften i et at de første krigsår. Foto Mette Bacher
De skønne ro-antikvariske bøger og blade blev derfor lagt sirligt frem, i årgange, og det lod roinfos rohistorisk interesserede journalist sig ikke sige to gange. Det var en herlig fornemmelse at samle sammen - og lægge et beløb - alt efter hvad man mente var passende - i en skøn blå sparebøsse, en blåmalet kanin med logo, sat ind til lejligheden.
Picture
Så sødt og godt tænkt. Tag´ et blad og giv en skærv eller en skilling, hvis du synes. Put pengene i den DSR-blå kanin. Foto Mette Bacher
Picture
Vi er oppe i de nyere årgange, altså dem fra før og efter år 2000. Roinfos journalist kan pludselig genkende blade, fra dengang hun var redaktør af dem. Dengang klippe-klistrede man, når bladet skulle sættes op, og det lige fra overskrifter til artikler. Foto Mette Bacher
Sikke en god idé - og dermed fik klubben ryddet op i arkivet, tingene kan glæde andre, og det ville være synd, hvis det historiske materiale skulle køres på genbrugspladsen.


Flotte figurer - og et kongeligt maleri
DSRs veranda, der dagligt benyttes af medlemmerne til spisning, efter endt rotur, og ofte inddrages som lokale til fester i studenterklubben, prydes af smukke gamle figurer.
En af dem, står et familiemedlem af Gauguin bag.
Picture
En af figurerne, som DSR har flere af på verandaen. Foto Mette Bacher
Picture
Det forlyder, at daværende kronprins Frederik, fik malet roshorts/badebukser på efter ordrer fra Kronprinsesse Ingrid. Maleriet har hængt i DSR i årevis. Foto Mette Bacher
Et maleri, af kong Frederik IX´s bare ryg, hænger i klubbens kongestue, der benyttes til møder. Maleriet har en særlig historie om klubbens medlem, Kong Frederik, der i sine unge år, som kronprins, var medlem af DSR og roede med klubbens nestor, Gudmund Schack. Frederik, der senere blev tituleret sømandskongen, havde det meste af overkroppen dækket af heftige tatoveringer. På daværende tidspunkt var det for det meste sømænd, der benyttede sig af denne kropsudsmykning, i modsætning til i dag, hvor det er lige før, det har taget overhånd, og hvor også kvinderne er godt med, når det drejer sig om mere eller mindre prydelige “tuschtegninger” på legemet.
Men det forlyder også, at maleriet viste en kronprins med numsen bar.
Da daværende kronprinsesse Ingrid fik maleriet at se, mente hun, at det var FOR uanstændigt at have hængende, og derfor fik den senere konge malet et par blå badebukser på sin bare ende. Billedet havnede siden i DSR, hvor det har hængt i mange år.


Herman Rée og Kong Frederik
Besøger man DSR, og går fra bådehallen op på 1. Sal, mødes man på trappens repos af to flotte buster. Den ene er Herman Rée, den anden buste forestiller kong Frederik, tidligere medlem og protektor for DSR.
Picture
Herman Rée sikrede, via sin formue,at DSR for eftertiden, kan dyrke kaproning på fremragende vi. Foto Mette Bacher
Picture
Kong Frederik IX, roede som kronprins i flere år for DSR, og blev siden klubbens protektor. Hans mellemste datter, kronprinsesse Benedikte er siden blev protektor for Dansk Forening for Rosport. Kongens bror, Arveprins Knud, var også i mange år relateret rosporten, men for Roforeningen KVIK, og Roklubben Skjold. Foto Mette Bacher
Førstnævntes formue har betydning for, at Danske Studenters Roklub fortsat vil kunne have kaproere af et højt niveau, og der er oprettet et Legat i Herman Rées navn, der tilgodeser DSR.
Civilingeniør Herman Rée, 8.9.1872 - 25.4.1945, tilgodeså rosporten på fornemmeste vis, og ikke mindst de sønderjyske klubber, der over flere år modtog båddonationer “fra en ukendt giver”, hvor det ofte hed sig, at bådene var skænket af DSR. Alle vidste, hvem giveren var, og takken strømmede ham i møde, selvom han ganske officielt afviste den. En smuk mindebog om Herman Rée, med forord af daværende kronprins Frederik, DSRs protektor, fortæller om en dedikeret mand, og et afsnit, som medlemmer af Danske Studenters Roklub kan være evigt taknemmelig for: - Ingeniør Rée ønskede, at hans støtte til dansk ungdom skulde fortsætte også efter hans død. Han havde derfor allerede for flere aar siden bundet en betydelig del af sin formue i et legat til fordel for klubben, og ved hans død blev denne hans universalarving. Arbejdet var udført til bunds.
Picture
Døbeskål med vand fra Øresund Som vi så det i fjor, ved KVIKs og Københavns Roklubs dåb af både i forbindelse med jubilæumssæsonen, har DSR også en særlig dåbspokal af ældre dato, en såkaldt døbeskål med inskription og tydelige ornamenter i jugendstil.. Klubbens kasserer, Johan Frydendahl var mand for at hente vand fra havnen, hver eneste gang en båd skulle døbes i søndags. Til sidst forbarmede en bestyrelseskollega, Niels Bak Henriksen, sig over kassereren, og hentede en stor spand med vand fra havnen, som blev placeret i umiddelbar nærhed af de mange nye både, så kassereren ikke skulle rende så langt. Foto Mette Bacher

Det ser man i den store bådehal:
- DSRs velkendte standere er klar til nye ture lokalt eller globalt.
- Ny reol - og lidt lærdom

Picture
En sand klynge af flotte standere kan ses i den store bådehal i Strandvænget. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan tørrer man bedst et tæppe mest praktisk... Et papskilt med en hilsen til brugerne. Foto Mette Bacher

De små ups´er
Hun var spændt, og havde aldrig døbt en ny kaproningsbåd før, Team Danmarks Direktør, Lone Hansen. Da tiden var inde, gik hun hen til båden, og indledte sin flotte tale.
Picture
Alle lyttede med stor interesse til Team Danmark-direktørens flotte tale. Foto Mette Bacher
Lone Hansen var nået godt ind i den, da formand for DSR, Kasper Haagensen, pludselig opdagede, at noget var galt. - Hov, lød det. - Det er ikke den rigtige båd, du står ved og skal døbe. Den rigtige er DERHENNE…

Picture
Fejlen blev heldigvis opdaget, lige inden Lone Hansen gik over til selve dåben. Foto Mette Bacher
Det lod Lone Hansen sig ikke slå ud af. Hun blev fulgt hen til "hendes båd", fortsatte, hvor hun slap, og båden fik sit fine navn. - Den lille fadæse, tager jeg på min kappe, lød det med et smil fra DSRs formand...
Picture
- Nu skal I bare høre. Team Danmark-direktøren genoptager sin tale. Det er første gang, hun døber en båd i roningens verden. Kasper Haagensen smiler lettet ud mod gæsterne. Foto Mette Bacher
Stine døbte båd - og så
Den unge kvindelige kaproer, Stine Mathiasen, var en kende nervøs, men efter et minuts tid gik dåbstalen, som smurt. Stine døbte den nye båd: Luzern.
Picture
Ikke mange bemærkede, at Stine lige måtte pille navnets folie af båden på den side, der ikke var ud mod publikum. Foto Mette Bacher
Navnet stod flot og lyste op, da flaget var fjernet. Publikums øjne var rettet mod noget helt andet, nemlig at det var tid til at gå op til en flot buffet, og så kunne Stine lidt i smug få klaret den sidste del af processen


Radiotransmission i 1967 - TV-udsendelse i 2017
Da Roinfos kvindelige medarbejder var 10 år, deltog hun med mor og far i DSRs 100 års jubilæum. Også her var der en sand flåde af nye både, og her blev blandt andet de to søsterbåde, otterne: Leo og Sleipner døbt, tillige med en ny motorbåd til træneren. Dertil så endnu flere andre både.
- Jeg husker det, som det var i går. De fine gæster sad ned, og det var blandt andet kongen og Gudmund Schack. Jeg stod lige bag ved kongens stol, og den største oplevelse for mig den dag var, at kongens frakke var købt i Magasin... Det stod i nakken på frakken, som hang over stoleryggen. Så jeg bemærkede ikke meget andet denne dag. - Se mor, kongens frakke er fra Magasin, sagde jeg… Som en benovet lille pige, der stod lige bag ved selve kongen, havde jeg slet ikke blik for de mange flotte både. Dengang...
Jeg husker dog, at den flotte begivenhed blev radiotransmitteret.

Apropos transmission. Her, 50 år senere, er det TV-Lorry, der dækker begivenheden, og det gør de med at vise glimt fra bådedåben og interviewe DSRs formand Kasper Haagensen.
Du kan se udsendelsen her:
http://www.tv2lorry.dk/nyheder/26-03-2017/1930/ro-jubilaeum-pa-osterbro


Picture
Da den officielle del af standerhejsningen var overstået, havde Kasper Haagensen endelig tid til et inverview med TV-Lorry. Foto Mette Bacher

200 gæster - 800 blomster
I DSR var der pyntet flot op til gæsterne, der efter standerhejsningen kunne gå ombord i en lækker buffet med alskens lækkerier. Hele 800 smukke påskeliljer var der pyntet op med, og det i DSRs store festsal, der blandt andet prydes af historiske vægmalerier.
Picture
Stil over tingene i DSRs store festsal. Foto Mette Bacher
Picture
En brøkdel af den lækre buffet, som ca. 200 gæster nød godt af: Foto Mette Bacher
Picture
Buffeten bugnede af lækkerier i rigelige mængder. Foto Mette Bacher

Jubilæumsmerchandise
Det er ikke mange klubber, der har tanker om ro-merchandise, men det har man i DSR.

Picture
En smuk pin, klubbens stander, har vist sig at være en populær ting. Gudfædre- og mødre, samt æresgæster modtog alle en pin, og tog den naturligvis i brug med det samme. Her er det Paul Brünniche Olsen, der velvilligt har ladet roinfo.dk forevige den flotte pin. Foto Mette Bacher
Picture
Antonie Lauritzen, der har ladet sig inspirere af DSRs robluse fra fordums tid. Her viser hun den nye bluse. Foto Mette Bacher
Picture
Og sådan ser jubilæumsblusen ud fra ryggen. Foto Mette Bacher

En dejlig ro-bluse, inspireret fra 1910, og designet af Antonie Lauritzen har også vist sig at være en populær beslutning. Flere af medlemmerne har købt denne bluse, og der er kommet bestillinger fra andre klubbers roere, fortæller Kasper Haagensen til roinfo.dk

Jubilæumsplakaten, udført af Jørgen Eivind Hansen, er allerede utroligt populær og har det hele. Glæde og vitalitet ved DSR.


En nyopdateret årbog er undervejs. Redaktionen, med Gunvor Bjerre i front, regner stærkt med, at den ligger klar fra 1. Maj.

Picture






På gensyn og et: - Vi SES, når DSR om få måneder fejrer jubilæet
Picture
Nu er det tid for aktiv roning, og næste gang DSR skal fejre jubilæet bliver til juni. Foto Mette Bacher
Picture
Danske Studenters Roklub har klubhus i Strandvænget på Østerbro i København. Tre andre københavnske roklubber har ligeledes adresse i Strandvænget: Roforeningen KVIK, Roklubben Skjold og Roklubben Gefion. Foto Mette Bacher

Hvad betyder DSR for dig?

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Roinfo var til standerhejsning i DSR og benyttede lejligheden til at få en lille snak med nogle af gæsterne om DSRs betydning – både overordnet organisatorisk og på det mere personlige plan.
Picture
Foto Leif Thygesen
Leif Christian Mikkelsen, direktør for Team Copenhagen
”Leif Mikkelsen, hvad betyder DSR for Team Copenhagen? ”
”DSR er jo en traditionsrig og en meget resultatskabende klub – og selv om der er faste traditioner i klubben, så er DSR hele tiden på jagt efter at styrke sig og skabe bedre vilkår for sine bedste roere. DSR er på flere måder en rollemodelklub. Når jeg tænker DSR, så tænker jeg det bedste af det bedste indenfor roning. Det første navn, der falder en ind, er selvfølgelig Eskild, men der er mange andre DSR-roere, der har præsteret på højeste plan. Jeg ser også fortrøstningsfuldt på fremtiden for DSR. Det glæder mig meget, at man nu satser på at få flere unge medlemmer, så talenterne kan komme tidligt i gang med at ro. Jo, DSR er en af de klubber, der klinger godt. ”
Picture
Foto Leif Thygesen
Lone Hansen Direktør for Team Danmark
”Lone Hansen, hvad betyder en klub som DSR for Team Danmark? ”!
”DSR er jo en klub med stolte traditioner. Det er jo en klub med mange år på bagen, og så har DSR jo leveret resultater til Danmark. Jeg er glad for at deltage i dag – rosporten og herunder DSR står jo også for meget danskhed, så det er en festdag i dag. Jeg kommer selv fra kampsport, men i virkeligheden er der jo ikke så meget forskel, det drejer sig om at være fokuseret og målrettet, og det er de danske roere. ”
Picture
Foto Leif Thygesen
Tim Antonie-Hansen, 22-årig kaproer i DSR
”Jeg har været medlem af flere andre klubber, men jeg føler mig hjemme i DSR, som jo er en stor klub. Her har jeg mødt andre, som har samme mål som mig, og det er dejligt. Jeg har roet i ni år. Min største oplevelse som roer havde jeg i 2012, hvor jeg var med til U19 VM i Bulgarien på Danmarks otter. Vi vandt B-finalen. Lige i år har jeg dog droslet lidt ned. Jeg har søgt på snedkeruddannelsen og går og venter på svar, så det er spændende. Jeg har jo roet letvægtsroning og har nogle gange følt det lidt stressende at skulle i vægt, så jeg har valgt at tage en lille pause lige nu. ” 
Picture
Foto Leif Thygesen
Henning Bay, formand for Dansk Forening for Rosport
”Det er svært at beskrive DSRs betydning med få ord. DSR er jo en mastodont i dansk roning, klubben favner bredt, der højt til loftet, og så er det jo en klub, der vil noget. DSR er som regel først med nye ting i dansk roning, og så er det jo også en førende klub, der vinder mange medaljer, men som alligevel har plads til alle de andre roaktiviteter såsom langture og coastalroning. Herudover er DSR jo også arrangør af regattaer, så DSR er med alle steder, hvor frivilligheden trives i dansk roning.
Når man er stor, skal man samtidig huske sin historie, og udvise ydmyghed og hjælpe de mindre klubber, og det synes jeg, DSR formår. ”
Picture
Foto Leif Thygesen
Frank Steffensen, landsholdsroer
”Jeg startede min rokarriere i DSR i forbindelse med et OL 2016-projekt. Det blev jeg aldrig en del af, da jeg hverken var stor eller tung nok. Men vi var jo en stor gruppe blandt andet Thøger Berg Rasmussen og Mark Hartsteen, senere kom Sverri Nielsen fra Færøerne til. Efter cirka 18 måneder kom jeg i kraftcentret og cirka tre år efter jeg begyndte at ro, var jeg på landsholdet. En stor del af æren for det skal tilskrives DSR, som er en ressourcestærk klub med mange frivillige, der gør det muligt for os elitesportsfolk at koncentrere os om roningen. DSR sørger for godt materiel, og desuden er klubben der jo altid for dig - både i medgang og modgang. Der er flere eksempler på uoverensstemmelser med hensyn til forventninger mv. mellem DSR-roere og Danmarks Rocenter (DRC) - men her kan man altid regne med klubbens opbakning, og DSR er altid parat til at tage dialogen med DRC, hvis der er problemer – og det betyder meget.
Personligt skal jeg arbejde med min teknik, men her har jeg stor tiltro til de to trænere i DRC, Jens Vilhelmsen og Brian Richardson. Jeg er sikker på, at de nok skal lære mig at ro med en åre. Det fysiske kan jeg jo selv arbejde med. Vi er lige nu roere til en tung firer og en tung toer, og så må jeg se, hvor jeg ender, og så gøre mit til at gøre båden hurtig – det er jo virkeligheden meget enkelt. ”
Picture
Foto Leif Thygesen
Niels Bak Henriksen, langtursrochef i DSR
”DSR er jo en stor klub, der satser meget på kaproning. Hvordan er det egentlig at være langtursroer i DSR? ”
Det er glimrende. Vi har jo en stor bredde og er i stand til at lave klubture, hvor vi fylder en hel trailer med både og tager til for eksempel Sverige, som vi skal her til sommer, hvor vi laver en ugetur i Marstrand.
I DSR er langtursroning nok det klister, der binder de forskellige træningsafdelinger sammen. Her i jubilæumssæsonen arbejder vi med et tilbud til de roere, som der gerne vil ”skubbes” lidt til udover bare det at hygge sig på en langtur. Vi laver noget vi kalder ”150-kilometer-udfordringen”, hvor det gælder om at ro 150 kilometer ikke alene på tid, men også bare det at gennemføre. Vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet, og det gælder både motionister og træningsroere og måske også kaproere. Det er altså en anderledes langtur vi tilbyder.
Men vi har da også nogle roere, som ror gevaldigt langt på langture til Oslo, Stockholm og Sjælland rundt.
”I dag har DSR døbt ni nye både, men der er ingen langtursbåde imellem? ”
Det er tilfældigt. Der er en ny toåres langtursbåd på vej, og vi fik også en sidste år, så vi er godt kørende, hvad det angår. Men DSR har fået mange nye unge kaproere, og de mangler både, derfor er det blevet til ni nye outriggere. Og vi kan jo ikke en gang sige, at kaproningen er blevet prioriteret på bekostning af langtursroningen. Vi har en fond, der betaler kaproningsbådene, så det er helt, som det skal være. ”
Picture
Foto Leif Thygesen
Cecillie Lützen Søltoft, dansk mester i langdistancekaproning
”DSR og roning er en hobby og en livsstil. Det er her, man kommer ned for at slappe af og lade batterierne op efter en lang arbejdsdag. Det er også her. man møder vennerne, og så er det jo god motion. Jeg startede i DSR som såkaldt ”racer-kanin”, og så skulle vi træne til Copenhagen Harbour Race. Dem jeg roede sammen med ville gerne ro det vi i DSR kalder for ”INKA” – altså kaproning i inriggere - og så blev jeg en del af det. Det var egentlig ikke meningen, men det var hyggeligt og sjovt. Jeg har roet i alt i fire år, men startede oprindeligt i Københavns Roklub, men fik så arbejde i Nordjylland i et år, og da jeg kom tilbage lå DSR tættere på arbejdet, og så tiltalte det mig, at inrigger-kaproningen er lidt mere organiseret her i DSR. Jeg skulle ikke selv være så opsøgende og lærte at ro efter et træningsprogram, og ikke mindst lærte jeg at styre rigtigt og lærte også, at selvom man styrer, er man stadig en aktiv del af holdet. ”
Cecillie tager en sæson mere som langdistancekaproer og fortæller, at kvindernes DM-hold fra 2016 er intakt, så man håber naturligvis på at gentage triumfen fra sidste år.   
lthygesen@youmail.dk

Breaking news – Fusion på vej

$
0
0
Danmarks Rocenter og Dansk Kano og Kajak Forbunds elitesektion fusionerer
Giv din mening til kende
Af Leif Thygesen
Man kan vel nærmest tale om et fornuftsægteskab, når Dansk Forening for Rosports (DFfR) eliteafdeling Danmarks Rocenter (DRC) og Dansk Kano og Kajak Forbunds (DKF) elitesektion fusionerer. Det er nok ikke lysten, der har drevet værket, men derimod er det de barske økonomiske kendsgerninger, der har sendt de to forbunds landshold i armene på hinanden.
Picture
Team Danmarks direktør Lone Hansen (til venstre) – her i snak med kulturminister Mette Bock – er arkitekt bag sammenslutningen af DRC og DKFs elitesektion. Arkivfoto Leif Thygesen
Trepartsforhandlinger
I al hemmelighed har der – på foranledning af Team Danmarks direktør Lone Hansen - været ført trepartsforhandlinger mellem DRC, DKFs elitesektion og Team Danmark. ”Efter afskaffelsen af mændenes letvægtsfirer ved OL og Rene Holten Poulsens manglende OL-medalje i enerkajak har vi naturligvis været nødt til at tilpasse tilskuddet til ro- og kajaksporten ud fra de nye kendsgerninger, men ved at nytænke tilskuddene til DRC og DKFs elitesektion har det været muligt at opretholde det nuværende tilskud, ja endog at hæve det en lille smule i en overgangsfase, ” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen.
Kajakroeren Rene Holten Poulsen, Maribo, blev under OL ramt af sygdom. Det kostede sandsynligvis en medalje. Nu er der kontant afregning til DKF: Tilskuddet fra Team Danmark stod til at blive nedsat, men en fusion med DRC kan ændre dette. Arkivfoto Leif Thygesen
Det samlede tilskud stiger
Stigningen i det samlede tilskud er reel nok, hvis man ser på, hvad de to forbund for nuværende får tilsammen, men hvor længe man kan opretholde det forhøjede tilskud, er endnu ikke forhandlet på plads. Team Danmarks direktør og sportscheferne fra henholdsvis DRC, Lars Christensen, og DKF, Bo Vestergaard, ønsker ikke at sætte konkrete tal på tilskuddene, men holder indtil videre kortene tæt ind til kroppen. Men at der er fordele, er alle tre parter enige om.


Stordriftsfordele
Stordriften vil på sigt gøre, at der trods nedgang i tilskuddet, vil være mindst det samme til rådighed for de aktive udøvere. Der vil kunne spares på udgifter til sundhedssektoren for de to landshold - man arbejder henimod en model, hvor fysioterapeuter og læge er fælles.
Desuden planlægges der med fælles træningslejre, hvor rejse-, bådtransport- og opholdsudgifter vil kunne reduceres på grund af stordriftsfordele. Administrativt vil der også - en gang i fremtiden - kunne spares ved at slå de to selvstændige administrationer sammen til en.
Picture
Sportschef for DFfR, Lars Christensen - der her er ude i blæsevejr - ser sportslige fordele i en fusion. Arkivfoto Leif Thygesen
Sportslige fordele – naturlig afgang afgør hvem der bliver den nye fælles sportschef
”Sportsligt vil vi kunne trække på hinandens ekspertiser. Det ligger ligefor at samarbejde på sportschefniveau, da DKFs sportschef Bo Vestergaard jo kommer fra rosporten, ” siger DFfRs sportschef Lars Christensen.
Der er indgået aftale om en model med naturlig afgang, således at stillingen som sportschef for DFfR eller DKF ikke slås op, når enten Lars Christensen eller Bo Vestergård stopper.
Sportschef for DKFs elitesektion Bo Vestergaard har en fortid i DFfR, hvor han blandt andet af flere omgange har været tilknyttet DRC som træner. Her ses Bo Vestergaard til højre sammen med Jakob Øjvind. Bo Vestergaard er således klædt godt på, når der skal samarbejdes med ”baglænsroerne”. Arkivfoto Mette Bacher
​Indtil da vil trepartsforhandlingerne fortsætte med faste møder en gang om måneden mellem Team Danmark, DKF og DRC. På disse møder vil man have et fast punkt, der hedder erfaringsudveksling. Både DFfR og DKF har gjort det flot internationalt de senere år. For DRC vil der være en gevinst i forhold til, at man nu skal til at satse på ”tungroning”. Her vil man kunne trække på DKFs ekspertise, hvor man udelukkende har arbejdet med eliteroere uden vægtgrænser. For DKF vil der være strukturelle gevinster, når man kan trække på hele DRCs opbygning og få ”vinderkulturen” fra DRC med over i det nye fælles elitecenter.
 
Nyt fælles elitecenter i Bagsværd
Naturligt nok vil det nye fælles elitecenter blive placeret i Bagsværd. I forbindelse med ombygningen af Bagsværd Rostadion vil der blive taget højde for det nye elitecenter, der får navnet Danmarks Ro- og Kajakcenter (DRKC). I første omgang regnes med, at de nuværende faciliteter kan bruges.
Picture
Det nye fælles elitecenter får navnet Danmarks Ro- og Kajakcenter - DRKC
DFfR og DKF samarbejder allerede
​nu om miljøarbejdet

DFfRs formand Henning Bay siger i en kommentar: ”Jeg skal gerne indrømme, at jeg indtil nu har været meget skeptisk. Men den nye model man er nået frem til, giver mange fordele, og samarbejdet vil helt naturligt kunne udvikle sig. Vi har jo allerede et fantastisk godt samarbejde med DKF i forbindelse med miljøsamarbejdet, og nu søsætter vi så et nyt samarbejdsprojekt på eliteplan. Det forventer vi os meget af.
På sigt vil man sagtens kunne forestille sig, at det hele munder ud i en regulær fusion af DFfR og DKF. Normalt siger man, at en fusion skal starte fra bunden, men nu starter vi fra toppen og håber så, at det vil brede sig som ringe i vandet, og at vi i løbet af fem til ti år vil kunne danne et nyt stort og slagkraftigt forbund med fælles sekretariat og administration.
Både DKF og DFfR har et ønske om ekspansion, og sammen vil vi få en synergieffekt, som samlet set vil give flere medlemmer og mere aktivitet. Om man så ror robåd eller kajak kan i 
Picture
Formand for DFfR Henning Bay håber, at fusionen mellem DRC og DKFs elitesektion kan føre til en egentlig fusion mellem DFfR og DKF. Arkivfoto Leif Thygesen
den forbindelse være hip som hap. Flere roklubber har jo som bekendt tilbud om kajakroning, og vi har allerede på et uformelt plan talt om, at hvor der pt. ikke tilbydes baglænsroning, men udelukkende kajakroning, vil kajakklubberne kunne låne robåde, og vice versa så alle klubber i et nyt fælles forbund vil have mulighed for at tilbyde både robådsroning og kajakroning. Men foreløbig starter samarbejdet på eliteplan. ”
Deltag i undersøgelsen
Er en fusion mellem DRC og DKFs elitesektion en god eller dårlig ide? Roinfo.dk giver nedenstående læserne mulighed for at give deres mening til kende. Deltag i den korte undersøgelsen. Desuden er kommentarfeltet åbent, så alle kan give deres besyv med.
lthygesen@youmail.dk

    Undersøgelse vedr. fusion mellem Danmarks Rocenter(DRC) og DKFs elitesektion

Uni-roerne klar til en ny stor sæson

$
0
0
Tekst: Christina Donstrup, bearbejdelse: Mette Bacher
Foto: Udlånt af Christina Donstrup

Uni-roernes udfordring
"Universitetsroning Aalborg har igen i år været ude i offentligheden og luftet sin krop i tricot, og prøvet kræfterne af i et ergometer med det formål at samle lidt penge ind til nyt udstyr. Eventen fandt sted, lørdag den 8. april, ved middagstid og blev streamet live via Facebook. Ligesom sidst, fandt eventen sted i Salling, Aalborg, men denne gang drejede det sig dog ikke om 24 timers non-stop roning, det var "kun" 2 gange á 1 times varighed.

Picture
Heftig aktivitet hos Salling i Aalborg. Det er Universitetsroerne til højre, hvis nogen skulle være i tvivl. Foto: Christina Donstrup
Begge gange handlede det om at slå lokale crossfit-klubber. Den første time blev der dystet mod Crossfit by the Mill, som stillede med et hold på ti, hvoraf fem af disse var kvinder, og de fik derfor tilsneget sig et forspring på fem minutter. Trods forspringet blev crossfitterne overhalet lidt over halvvejs. Crossfitterne blev lidt trætte af, at blive overhalet, men kæmpede trods nederlaget videre, og lavede en flot tid. Det skal tilføjes, at crossfitterne ikke havde øvet skift på forhånd, så de fik lige en hurtig introduktion af uni-drengene, da de selv har erfaret at der er meget tid at hente på gode skift - eller omvendt meget tid at miste på dårlige!
Stemningen var god og publikum bestod både af familie, kærester, venner, medstuderende og bekendte, men også tilfældige forbipasserende, som stoppede op og beundrede al den muskelkraft der arbejdede på højtryk, samtidig med at atmosfæren i Salling herretøjsafdeling blev mere og mere lummer.

Efter pausen - slog de til igen
Resultatet i det første løb blev: Crossfit by the Mill 19.934 meter (på 60 min.) og Universitetsroning Aalborg 20.925 meter (på 55 min.).
Efter første løb blev der afholdt 30 minutters pause, hvor uni-drengene kunne få et lille hvil og det nye hold crossfittere fra Crossfit Aalborg fik overdraget ergometeret fra de nu ret trætte crossfittere fra Crossfit by the Mill. Crossfit Aalborg var dog én mand nede, så derfor lånte de noget kvindelig assistance af den nu passive uni-roer Christina Donstrup (Aalborg Dame Roklub), så der var ti på hvert hold. På det nye crossfit-hold var der kun to kvinder, og der blev her kalkuleret frem til et forspring på tre minutter, men også dette hold crossfittere blev overhalet lidt over halvvejs.
Endnu mere publikum var nu dukket op og fulgte interesseret med og spurgte ind til "strabadserne" og kom ligeledes med et stort bifald, da begge hold roede i mål på den afsatte times roning.

Picture
I bedste håndboldlandsholdsstil - TAK FOR KAMPEN... Foto udlånt af Christina Donstrup
Resultatet i det andet løb blev: Crossfit Aalborg 19.759 meter (på 60 min.) og Universitetsroning Aalborg 21.519 meter (på 57 min.).
Alt i alt et par svedige, sjove, venskabelige og underholdende timer i Salling Aalborg, og cheftræner Bjarne Pedersen var tilfreds med dagens resultater."

Picture
To veltrænede hold efter strabadserne. Foto udlånt af Christina Donstrup.
En stor tak til Christina Donstrup for tekst og billeder.

Stangsmart OL-rodragt

$
0
0
Af: Mette Bacher
Fotos: privat album i Roforeningen KVIK, TV3 og CHOPAR


Det er ved at være mange år siden, en kaproer havde nok i en bluse med klubbens logo, og et par velsiddende shorts, når der skulle ros kaproning.
Et erindringsbillede, der går mere, end 40 år tilbage, til en udtagelse til juniorlandsholdet i 1975, giver et flashback på den stolthed og benovelse, man havde, når man fik udleveret landsholdsblusen med det røde brede tværbånd fra skulderen og ned, mens man selv medbragte resten, shortsene, strømper og gummisko. Blusen blev leveret tilbage umiddelbart efter finalen, og sådan gik nogle år, hvor kaproeren kunne være sikker på, at ved fremstrækket, da gabte t-shirten i ryggen, så der blev et stykke med bart, men problemet kunne løses med et kameluldsmavebælte, der dækkede det bare stykke ryg.
Picture
OL-dragten anno 1964. En hvid T-shirt med rød tværstribe og hvide shorts over lange mørke træningsbukser m. lodden vrang! Roforeningen KVIKs olympiske mestre i firer uden, fv. John Ørsted, Erik Petersen, Kurt Helmuth og Bjørn Hasløv. Foto fra privat album, lagt frem i forbindelse med 50-års jubilæet i 2014.
Siden blev ro-trikoten designet/opfundet, og i dag er der uanede muligheder for et lækkert stofmateriale at ro i, og landsholdstøjet har, fra at have den velkendte tværgående Danmarks-røde farve på hvid bund, udviklet sig til noget langt mere attraktivt med de sidste nye skrig indenfor design og materialer.
Picture
Sådan ser OL-dragten ud i dag. TV3´s optagelse er fra OL i Rio i 2016, hvor Danmarks mest kendte båd m. mandskab i en årrække, guldfireren, denne gang får sølv. Fv. Jacob Barsøe, Roskilde Roklub, Jacob Søgaard Larsen, Bagsværd Roklub, Kasper Jørgensen, Roskilde Roklub, og Morten Jørgensen, Næstved Roklub. Foto TV3.
Skal føle sig godt tilpas
Da roerne blev udtaget til OL i 2016, var det et danske tøjfirma, CHOPAR, der fik til opgave at levere selve OL-dragten, der skulle benyttes under konkurrencerne.
Der er ingen tvivl om, at det ikke blot er båd, rigge og årer, der er vigtig, for at OL-roeren kommer til tops, udover atletens egen topform. Roeren skal også føle sig godt tilpas i dragten.
Rotrikoten skal være lækker, man skal kunne bevæge sig optimalt i den, uden at det strammer, og sveden lukkes inde. Den skal være smidig og absorberende, og flot at se på, ikke mindst.
Denne opgave blev løst af det danske sportstøj-firma: CHOPAR.

En omstændelig proces
- Lars Christensen fra Danmarks Rocenter kontaktede os, da vi i forvejen  leverede rodragter i forbindelse med World Cups. Han ville høre til, om vi også kunne levere rodragten til OL, fortæller Rasmus Bjerre.
- Vi sendte nogle forslag ind, der varierede meget fra hinanden. De var meget forskellige. På selve dragten er et sublimationsprint, hvor der printes direkte inde i stoffet. Det er smart, men lidt omstændeligt, og processen kørte så derfra, siger Rasmus Bjerre.

OL med mange retningslinjer
- Vi fremsendte prøver til testning hos roerne, hvor de testede forskellig pasformer og metervarer.
Udseendet på dragten er meget vigtig. Når de har bestemt sig, kommer der en fortørn med prøver, hvor der også kom tilretninger fra leverandører i Italien og Polen. Rolandsholdet fik muligheden, for enten at vælge en, som den hidtidige eller en ny, og de valgte den nye.
Nu er det ikke bare sådan lige at få fremstillet en dragt til brug ved OL. Der er mange retningslinjer for et OL, og der gik i hvert fald tre måneder med selve processen, for det er også væsentligt i forbindelse med OL, hvor logoet skal sidde, fortæller Rasmus Bjerre.



Over tredive dragter
- OL-dragten var kortere i kroppen og strakte sig på en anden måde. Roerne udtrykte stor tilfredshed med den. Vi leverede 35 dragter, to til hver atlet, siger Rasmus Bjerre.

- En OL-dragt er unik, og de sælges kun til landsholdsroere. Vi har indtil videre også stået for leveringen af selve landsholdsdragten, og har, udover til Danmark, også leveret landsholdsdragter til Norge, siger Rasmus Bjerre, der understreger: - Det er ikke noget kæmpe marked at sælge rotøj, men i forvejen fremstiller vi gymnastikdragter, og overtog dette i 2012 efter firmaet Blue Born lukkede.

Vi vil gerne ud til et par regattaer og fremvise vort rotøj, og har i 2013 haft både Steffen Bonde, Mette Dyrlund og Kasper Jørgensen med i vores katalog, siger Rasmus Bjerre fra CHOPAR.







Sådan ser det ud

$
0
0
Vinderen blev AART Architects som sammen med Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører har udarbejdet et projekt, der omfatter forslag til udformning af et nyt rocenter, nyt dommertårn med multifunktionel stueetage og tribune samt nyt start- og målområde.
Der er tale om Danmarks nationalstadion for roning, kano- og kajaksporten og i dagligdagen hjemsted for de mange ro- kano- og kajakklubber i Københavnsområdet og den nationale elite. Gladsaxe Kommune fortæller, at med det nye rostadion får de danske roere træningsfaciliteter i verdensklasse, der kan understøtte og videreudvikle Team Danmarks arbejde med topatleterne inden for roning, kano og kajak.
Samtidig bliver det et rostadion, der på en ny og inspirerende måde skaber et grønt kvalitetsløft i respekt for områdets smukke natur til glæde og gavn for motionister og den almindelige borger, som færdes i det fredede naturområde omkring Bagsværd Sø.

Naturen integreret i projektet
Det oplyses, at det vindende forslag skaber nye forbindelser mellem skoven og søen. Det nye rocenter ligger som en ny villa på søens bred, hvor det føjer sig naturligt til naboerne og områdets historiske villaer. Det placeres mellem skovens lodrette udtryk og søens vandrette flade.
Stien rundt om søen er integreret i projektet og bevæger sig gennem en række landskabsrum, som naturligt leder brugerne gennem et oplevelsesrigt forløb, der inspirerer til leg, bevægelse og træning og inviterer til møder mellem de forskellige brugergrupper i området.

- Vinderforslaget udviser en god indlevelsesevne i målgruppernes behov. Samtidig formår det ydmygt at tilpasse sig stedet i en forståelse af, at det er den skønne natur i området, der er den egentlige attraktion snarere end et ikonisk byggeri. Der er ingen tvivl om, at vi med vinderforslaget har valgt den rigtige retning for projektet. Derfor glæder vi os også til at skulle videreudvikle netop dette projekt i samarbejde med det team, der står bag det, siger Erik Jæger, der som formand for både Fonden Danmarks Rostadion og bedømmelseskomitéen har været med til at vælge vinderprojektet.

Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune er bygherrer på det samlede projekt med Rambøll Danmark A/S som bygherrerådgivere. Bag projektet står desuden Team Danmark, København og Lyngby-Taarbæk Kommuner.
Projektet støttes økonomisk af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med på 50 millioner kroner. Lokale og Anlægsfonden støtter arkitektkonkurrencen og forventes også at støtte selve projektet. Det nye nationale rostadion forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2020 og med en vinder af arkitektkonkurrencen kan projektet nu for alvor begynde at tage form.




Viewing all 1030 articles
Browse latest View live