Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Aarhus Roklub inviterer til Jyske Mesterskaber

$
0
0
Picture
Esben Ravn er klar til start i den åbne seniorklasse ved de jyske mesterskaber i ergometerroning. Ved mesterskaberne i 2016 blev det til en tredjeplads. Arkivfoto Svend Aage Nielsen, rowing.dk
Af Leif Thygesen
Lørdag den 7. januar 2017 er Aarhus Roklub klar til at byde velkommen til Jyske Mesterskaber i ergometerroning på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus.
Ifølge ”Regattahæftet” var der torsdag den 5. januar – to dage før stævnet – tilmeldt 141 startende roere.
I alt 17 klubber er repræsenteret, når det går løs. Flest starter har den arrangerende klub, Aarhus Roklub, med 29, på andenpladsen er Roklubben Ægir, der er til start 24 gange. Hadsund har tolv starter og Odder Roklub elleve. Otte starter har Ribe og Aalborg Roklub, seks starter har Holstebro, fem starter har Nyborg, Silkeborg og Fredericia. På startlisten finder man også Viborg, Roskilde, Nordslesvigsk, Vejle, Randers og NS Roklub fra Nakskov.
​Der er tilmeldt i alt elleve hold, der fordeler sig med fem hold i ungdomsklassen, fem hold i klubsprint og et enkelt firmahold.
Flest tilmeldinger er der i Pige Junior C 14 år med otte tilmeldinger, den tilsvarende drengeklasse har syv tilmeldinger.
Syv tilmeldinger er der også i Dame Senior B 19 – 22 år, hvor de fire Aarhus-roere Kristine Stampe, Emma Lehm Rødding, Amelia Løvstrup Adby og Sahra Monefeldt Andersen får konkurrence af Pernille Nielsen fra Holstebro, Astrid Filtenborg fra Hadsund og Cecilie Samsøe fra Ægir.
I mændenes åbne klasse Senior A er der fem roere til start. De fire Aalborg-roere: Jensen, Majmunovic, Hauge og Ravn skal op imod Viktor Jensen fra Ægir.
Kvindernes åbne klasse bliver til klubkaproning mellem Mai Nielsen og Maria Linette Nissen Hansen fra Aarhus Roklub.
De 141 startende roere fordeler sig på 47 løb, hvoraf der i seksten af løbene desværre kun er en tilmelding.
Picture
Jonas Kristensen, NS Roklub i Nakskov, pudser formen af i NS Roklub inden turen går til Tilst for at deltage i Jyske Mesterskaber i ergometerroning. Foto Leif Thygesen
Tager færgen og kører 470 kilometer for at få erfaring
Som det fremgår af ovenstående, er det de lokale klubber, der præger startlisten med enkelte undtagelser, herunder 17-årige Jonas Kristensen fra NS Roklub i Nakskov, der starter i Drenge Junior A 15 – 18 år og klassen Junior A 18 år. Jonas tager en frisk tur på cirka 470 kilometer tur/retur. En tur der - inklusiv en færgetur fra Tårs til Spodsbjerg - tager over tre timer hver vej.
Jonas Kristensen er oprindeligt svømmer, men skiftede i juli 2016 til roning. Han er indtil videre kun startet en gang ved Sjællandsmesterskaberne, hvor det blev til en sjetteplads. Jonas´ bedste tid på 2000 meter er 6.55.0 minutter, men målet er at komme ned på 6.35 minutter og at kunne blande sig med de bedste i Jonas´ klasse.
Jonas Kristensen er NS Roklubs – ja, faktisk Nakskovs – eneste kaproer. Han trænes af Peter Hansen og regner også med at være til start i singlesculler, når de udendørs regattaer starter til foråret. ”Men jeg skal jo først lære noget roteknik, inden jeg starter i en singlesculler, så det vil der blive arbejdet hårdt på. Jeg mangler i det hele taget noget rutine, og derfor stiller jeg lige nu op, hvor det er muligt, og man vil også kunne finde mig på startlisten, når det går løs ved DM i Gladsaxe, lørdag den 28. januar”, siger Jonas Kristensen til roinfo.dk.
lthygesen@youmail.dk

Eskild Ebbesen er nu i Hall of Fame

$
0
0
Af: Roinfos udsendte medarbejder i Herning Mette Bacher
Mon ikke mange indenfor rosportens verden har tænkt: - Nu må det da være Eskilds tur til at komme ind i idrættens Hall of Fame.Eskild Ebbesen er den dansker, der har vundet flest OL-guld - og Verdensmesterskaber i historien.
Han bliver optaget, som nummer 32 blandt Danmarks største idrætspersonligheder, der kan beses i Idrættens Hus i Brøndby.Ved Sportsgalla 2016 blev det badmintonspilleren Peter Gade, der blev den 31. i Sportens Hall Of Fame.

Foto Mette Bacher
Picture
Eskild Ebbesen er nu medlem af sportens Hall of Fame. Eskild på scenen ved DRs show "Sport 2016". Foto dr.dk/presse
Rundt om Eskild Ebbesen
Født 27. maj 1972, 3 x OL-GULD, 2 OL-bronze, 6 x VM-guld & 2 VM-sølvmedaljer.Har deltaget i Vild med Dans, hvor det blev til en 2. plads. Eskild er Cand.Scient i idrætsfysiologi, og holder foredrag landet over om motivation og sundhed.
​Gift med Rikke, far til døtrene: Natascha, Nicoline og Mathilde
Den spæde start, Juniordanmarksmester med Svend Petersen, de roede begge for Silkeborg Roklub, i 1990 på Brabrand Sø. Foto: Mette Bacher
Hjemkomst med den sidste guldmedalje efter triumfen i Beijing i 2008, hvor døtrene: Natascha og Nicoline tager imod.
Foto: Focusrowing v/Mette Bacher

På scenen ved Sportsgalla i Herning, 2009 efter OL-triumfen i Beijing. Fv. Mads Andersen, Thomas Ebert, Eskild Ebbesen og Morten Jørgensen.
Foto: Focusroyal v/Mette Bacher

Teknisk uheld

$
0
0
Roinfos arkiver: ”Kaproning”, ”Langdistancekap”, ”Motionsturneringen” og (muligvis) ”Ergo” er desværre ramt af problemer, hvor der ved varierende filer meldes fejl: ”404 – Page Not Found”.
Weeblys eksperter i USA arbejder med problemet.

Plaster på såret
Som et plaster på såret giver vi læserne en underholdningsoplevelse: Tag en tur i vores artikelarkiv – vælg frit mellem Nyheder, Kaproning, Langdistancekap, Motionsturneringen eller Ergo. Alle kategorier bugner af spændende læsning og her virker teknikken. God fornøjelse
Redaktionen 

Næsten alle klubber fik guld med hjem fra Jyske Mesterskaber

$
0
0
Picture
Langkær Gymnasium i Tilst dannede rammen om Jyske Mesterskaber i ergometerroning 2017. Foto Niels Iversen
Af Leif Thygesen
Det var kun et par klubber, der kom tomhændet hjem fra Jyske Mesterskaber i ergometerroning, der blev afviklet i Tilst ved Aarhus, lørdag den 7. januar 2017. Femten af de cirka tyve deltagende klubber havde således en guldmedalje med hjem i bagagen, efter stævnet var afviklet. De forskellige discipliner: 2000 meter, roning på tid i ungdomsklasserne, sprint over 200 meter og holdløb sørger for, at man tilgodeser alle former for roning i et ergometer, og det giver jævnbyrdighed, når medaljerne skal fordeles.
Picture
Tre roere gennemførte løbet over 6000 meter. Til venstre nummer tre Brian Sørensen, Nyborg Roklub, i midten nummer et Jesper Jensen, Lemvig Roklub, og til højre Uwe Beuschau, der vandt sølv. Foto Niels Iversen
​Ser vi udelukkende på førstepladser, er det ikke uventet Aarhus og Roklubben Ægir, der løber med flest guldmedaljer – naturligt nok da begge klubber også havde flest roere til start. Både Ægir og Aarhus opnår hver ti førstepladser i de individuelle løb. Hadsund Roklub vinder fem løb og Aalborg tre. Lemvig, Odder, Holstebro, Viborg, Nyborg og Vejle kan alle rejse hjem med hver to førstepladser, mens der var en enkelt guldmedalje til NS Roklub, Ribe, Roskilde og en privat deltager uden klub.
Ellers var det vindernes dag, forstået på den måde, at det var forholdsvis klare sejre, der blev vundet – der er et pænt stykke ned til nummer to i langt de fleste klasser, og spænding var der således ikke så meget af ved stævnet. Den absolutte elite var fraværende, men alligevel blev der roet mange flotte løb, når man tager roernes udgangspunkt i betragtning. 
Picture
Feltet i mændenes åbne klasse Senior A gør klar til start. Løbet blev vundet af Esben Ravn på ergometer nummer tre. Foto Niels Iversen
Guld til Aalborg og Aarhus i de åbne seniorklasser
Herre Senior A blev vundet i overlegen stil af Esben Ravn fra Aalborg foran klubkammeraterne Christian Hauge og Jesper Quist Jensen. Der var tale om en klar sejr på over nitten sekunder til Esben Ravn.
I Dame Senior A åben kunne Mai Nielsen fra Aarhus Roklub ro sejren hjem i ensom majestæt, da der ikke var andre, der stillede op.
I Piger Junior A roede Mette Køchs Nielsen fra Aarhus et flot løb og vandt med atten sekunders margin ned til Simone Sørensen, der havde taget den lange tur helt fra Roskilde. Der var bronze til Line Viuf fra Ribe.
Drenge Junior B-A 15-18 år nye roere blev vundet af Jonas Kristensen fra N.S. Roklub foran Malthe Dybdahl Malling, Hadsund og Mikkel Hovmand, Ægir, på tredjepladsen. Der var i alt fem roere til start i denne klasse.
Jonas Kristensen, NS Roklub, siger til Roinfo: ”Jeg havde en fed tur til de Jyske Mesterskaber og har ikke fortrudt jeg tog den lange tur. Det var selvfølgelig dejligt at vinde et løb, men til gengæld fik jeg en gevaldig r..fuld i 2000-meterløbet, men det har jeg lært meget af. Jeg fik talt med mine konkurrenter, og de tog særdeles godt imod mig, så jeg havde en rigtig god dag. Nu skal den have lidt ekstra træning frem mod DM – jeg glæder mig allerede til løbet og til at møde mine nye venner igen. ”
Picture
Medaljetagerne i Drenge Junior B-A 15-18 år, nye roere – 3 minutter. Fra venstre nummer to Malthe Dybdahl Malling, Hadsund, i midten nummer et Jonas Kristensen, NS Roklub og til højre nummer to Mikkel Hovmand, Ægir. Foto Niels Iversen
​Otte roere var til start i Piger Junior C 14 år – 4 minutter. Løbet blev vundet af Sofie Valentin Hæk, Silkeborg, med 1039 meter. Der var sølv til Stine Højager Nielsen fra Holstebro med 993 meter og endelig bronze til Hadsunds Laetitia Panero-Bommer med 985 meter.
Den tilsvarende klasse for drenge – Junior C – 4 minutter – havde syv deltagere. Her gik førstepladsen til Oscar Burvil, Viborg, med 1217 meter, andenpladsen til Tobias Bork Kristensen, Holstebro, med 1162 meter og tredjepladsen til Filip Blaaberg-Greve ligeledes fra Holstebro med 1115 meter.
En anden pænt besøgt klasse var Dame Senior B 19 – 22 år – 2000 meter. Her kunne Sahra Monefeldt Andersen, Aarhus Roklub, hjemføre en sikker guldmedalje, der var sølv til Astrid Filtenborg fra Hadsund og bronze til Cecilie Samsø fra Ægir.
Sprintløbene over 200 meter var traditionen tro velbesøgte - især hos juniorroerne.
4x500 meter stafet for ungdomsklubhold blev vundet af Holstebro/Viborg med besætningen Burvil, Højager Nielsen, Bork Kristensen og Blaaberg-Greve. Andenpladsen gik til Fredericia/Holstebro: Lehmann Pedersen, Mikkelsen, Møller Hunskær og Mortensen. Endelig var der bronze til Aarhus Roklub: Trojel, Edlefsen, Dissing og Køchs.
4x500 meter klub sprint – 2000 meter havde Fredericia/Holstebro/Ægir øverst på podiet. Det sejrende mandskab bestod af Flarup Johansen, Mellerup, Kiær og Mortensen. Der var sølv til Aarhus Roklub: Stampe, Thor, Lehm Rødding og Monefeldt Andersen. Bronzen gik til Aalborg: Ravn, Hauge, Dodensig Kristensen og Majmunovic.
Picture
Medaljevinderne i 4x500 meter Klub Sprint over 2000 meter. Til venstre nummer to Aarhus, i midten vinderne Fredericia/Holstebro/Ægir og til højre nummer tre Aalborg Roklub. Foto Niels Iversen
Tilfreds regattaleder
Det var en tilfreds regattaleder Maria Pertl, som Roinfo fangede i telefonen sidst på eftermiddagen under oprydningen: ”Det er gået rigtigt fint. Det er dejligt at se så mange roere til start. Vi havde cirka 150 starter, naturligvis er der flest lokale roere, men det glæder mig, at der også er deltagelse fra Fyn, Lolland og Sjælland.
Internt i Aarhus Roklub er det herligt at opleve, hvordan klubben står sammen for at give de gæstende roere en god oplevelse. Sportsligt er jeg imponeret over flere af roerne, der virkelig roede flotte løb. Især var det en fornøjelse at følge min klubkammerat Mette Køchs Nielsen i Pige Junior A, hvor hun vandt en suveræn sejr.
Vi havde den glæde at OL-deltager, Juliane Elander Rasmussen, tog sig tid til at uddele medaljer ved stævnet, inden hun om aftenen skulle deltage i Danmarks Radios stor gallashow ”Sport 2016” i Herning,” slutter Maria Pertl.
lthygesen@youmail.dk
  
 Se den samlede resultatliste her

Sportsgalla 2016 i Herning

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher
De var der næsten alle sammen…
Alle dem, som hele Danmark kom på fornavn med i 2016. De stærke helte og heltinder, der hentede gyldne medaljer hjem til Danmark.
Uger, måneder og års intensiv og hård træning ligger bag, før de dygtige sportsfolk kan komme på medaljepodiet.
Det er i over 20 år blevet fejret ved årets store sportsgalla, som Danmarks Radio er vært for. Det er her, hvor man kårer nominerede sportsfolk med flotte priser, og her hvor underholdningen også er i højsædet med Danmarks dygtigste musikere, sangere og bands, det hele krydret med topunderholdning af atleterne selv.
Picture
Jyske Bank Boxen, et imponerende sted, her en time før Danmarks Radio gik live med Sportsgalla 2016. Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Kortene tæt til kroppen
På redaktionen hos roinfo glædede begge journalister sig til dagen. Vi har i et stykke tid gået med en viden, som vi har holdt tæt med, idet vi vidste, at Danmarks dygtigste roer, og i OL- og VM-sammenhænge, den mest vindende nogensinde, Eskild Ebbesen, ville blive indlemmet i sportens Hall of Fame.
Derfor kunne vi på forhånd skrive historien hjemmefra og lægge den klar, mens den ene journalist, med en flunkende ny firer på traileren, kørte til Herning fredag aften, mens den anden blev hjemme på redaktionen og var klar til at lægge artiklen på.

Gossipfotos
Samtidig kunne journalisten, der var i Herning dække begivenheden på nærmeste hold med sin presseakkreditering, hvor det blev til et herligt flashback til dengang i ugebladsverdenen, hvor det var dagligdags at dække kendisser og kongeliges visit på de røde løbere ved premierer, store royale begivenheder og andre events, hvor det er skønt at se de celebre gæster have sat alle sejl til for at tage sig bedst ud på billederne.
Vi blev ikke skuffede i Herning. De fleste inviterede mødte frem i det fineste skrud, og der var ingen tvivl om, at mange af dem for en stund nød opmærksomheden fra journalister og fotografer.
Picture
Københavns Overborgmester, Frank Jensen og hustru: Jane Frimand Pedersen, var blandt de første gæster til Sport 2016. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Justitsminister, Søren Pape Poulsen og kæreste: Josue Medina Vasquez. Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
BS Christiansen har i mange år fungeret, som rådgiver for adskillige idrætsfolk, og hans bog, der udkom for en del år siden, blev en total bestseller. Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Team Tvilling, Peder & Steen var med i Herning. I 2015 modtog de Kulturministerens Handicapidrætspris, og i år overrakte de prisen til en nomineret. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Kendte roere spot on
Roinfo dækkede de kendtes ankomst, men det blev også til billeder af de roere, som ikke skulle gennem “presseslusen”.
Vi havde glædet os til at få billeder af ropigerne - de kvindelige OL-roere - i deres flotte kjoler, men vi måtte kigge langt i vejviseren efter dem - både ropigerne og kjolerne, for vi så ikke skyggen af: Anne, Lærke, Juliane, Anne, Fie, Lisbet og Nina. Det er ikke nogen skam at blive væk, når man ikke er inviteret - selvom bronzepigerne var det.
En kontakt fra Leif Thygesen, der passede redaktionen hjemmefra, til W2-, gav følgende svar: - Vi springer Herning over i denne omgang.
Det er fuldt ud forståeligt, at man vælger festivitassen fra, og koncentrerer sig om træningen eller hjemlige gøremål.
Picture
Så elegant. Thomas Ebert var første mand henne og hilse på roinfos udsendte. Thomas ligner en model i den elegante habit, en rigtig dressman. Intet er overladt til tilfældighederne, Fru Nina ligeså elegant i nude-farvet kjole. Læs designer Antonie Lauritzens beskrivelse af parrets flotte festskrud. Foto copyright: roinfo.dk/mette Bacher
Picture
Bemærk Thomas Eberts revers, hvor de 3 OL-nåle er sat i. Den øverste af bronze, vundet i 2000, de to nederste markerer OL-guldmedaljerne i 2004 & 2008. Dertil har Thomas Ebert vundet verdensmesterskaber hele 5 gange med guldfireren og det er desuden blevet til to verdensmesterskaber i LM2-, blandt andet... Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Ungdomslandstræner, Nils Henrik Stene var med i Herning. Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Dansk Forening for Rosports formand, Henning Bay Nielsen havde kusine Trine med, som sin ledsager. Trine Bay er blandt andet tidligere journalist ved TV2-sporten, og arbejder i dag, som håndboldtræner og lærer. Foto copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Der er altid store smil, når landstræner Mads Haubro har fru Sarah Lauritzen med i byen. Genkendelses glæde var stor i Herning. Her er parret fotograferet inden gæsterne gik ind til middagen før selve sportsudsendelsen. Mads og Sarah har været med flere gange ved Sportsgalla. Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Guldfirerbesætninger har ofte haft en stylist inde over, når de fire roere skulle med til fest. Det var Antonie Lauritzen, der var første stylist med guldfirerens anden besætning for nogle år siden, og hun fik roerne til at indse, at når man skal brande sig selv, så er smart, spændende og lækker påklædning et must. OL-sølvvinderne fra 2016, fv. Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jakob Søgaard Larsen og Jacob Barsøe har i næsten 10 år draget nytte af herren tv., David K. fra Herrernes Magasin. De fire OL-roere tog sig godt ud foran pressen og på scenen ikke mindst. Læs Antonie Lauritzens beskrivelse af de fire roeres rappe påklædning. Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Blume er blevet mediedarling
At vinde olympisk guld kaster noget af sig. Og når det er en præstation, som man ikke skal dele med et hold eller et mandskab, så er muligheden der for at udnytte den publicity det giver 100% - og det er en endnu bedre mulighed, hvis man er eneste kvinde fra en lille sportsnation, der kommer øverst på podiet.
Svømmeren, Pernille Blume, tog alle med storm, da hun slog fingrene i bassinkanten i Rio, som den første, og glædestårer blev hurtigt forvandlet til store flotte smil fra den kønne sportspige.
Det er ikke meget svømning, det siden er blevet til for Pernille Blume, der til fulde udnytter den medieopmærksohed, guldet har kastet af sig.
Det så man igen og igen i Boxen i Herning, hvor medierne ikke ville slippe den lille blonde svømmepige.
- Brandet Pernille Blume skal håndteres godt, og det har ikke meget med min svømning at gøre. Det er virkelig hårdt og meget, meget svært, fortæller Pernille Blume til DR.
Noget tyder altså på, at svømmepigen er kommet på benhårdt arbejde med at eksponere sig selv - men hun vælger skam også helt selv, hvor længe hun orker at "køre med på vognen". I Herning var der ingen tvivl. Blume nød opmærksomheden.
I sin skrigende røde, stærkt nedringede festkjole stak Blume helt af fra de øvrige idrætskvinder, der ankom i deres klassiske smukke lange kjoler.
Og det bliver nu spændende at se om Blume, efter ½ års fravær fra svømmesporten overhovedet vender tilbage. Reelt set kan hun ikke opnå meget mere, end hvad hun har præsteret. En højere karat, end en OL-guldmedalje findes simpelt hen ikke.
Ifølge de udtalelser, hun fremkom med i Herning, drejer det sig nu om at uddanne sig til sygeplejerske. Men lige nu og her kan svømmeren udnytte sin OL-guldmedalje til fulde, og der kan ske meget på fire år. Derfor er det interessant at se, om OL-guldet er en enlig svale, eller om der ved næste OL falder endnu en guldmedalje af til den danske svømmepige.
Picture
Pernille Blume haster hen til kæresten, René Holten Poulsen for at stille op til fotografering. Kjolen havde sidelommer, og dem bruge Pernille jævnligt til at begrave hænderne i. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Pernille Blume poserer med kæresten, René Holten Poulsen. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Pernille Blume poserer med mor: Pia. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Pernille Blume blev Årets Sportsnavn, og modtaget på scenen af Kronprins Frederik, der stod klar med et knus. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Efter takketalen på scenen stod Pernille Blumes egen kronprins, René Holten Poulsen, klar med et knus. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Ingen kongelige "bro-udfordringer" denne gang
For to år siden gav kronprins Frederiks hjemkørsel fra Sportsgallaen i Herning store overskrifter. Et voldsomt blæsevejr betød, at Storebæltsbroen var lukket for al trafik, og flere hundrede bilister fik et flere timer langt ufrivilligt ophold midt om natten på begge sider af Storebælt.
Da kronprinsen, efter en lang aften i Herning med livvagterne efter sin bil, nærmede sig broen, kunne han noget, som ingen andre kan. Det var at få tilladelse til at køre over, selvom alle andre skulle vente.
Men denne gang, natten til søndag, klokken ca. 02.30, kunne alle, også kronprinsen og livvagterne komme over broen uden problemer af nogen art.
Roinfos udsendte var, med trailer og Eskild - altså båden, der blev navngivet i Herning - ved at nærme sig betalingsanlægget på Sjælland, da kronprinsen og livvagterne i deres rappe landrover, hastede udenom og denne gang blev der ingen blæst om tingene - i bogstaveligste forstand. I al hast passerede de vogntoget med Deres udsendte, og lå i ydersporet hele vejen igennem betalingsanlægget.
Picture
Når roinfo tager præmiebilleder rundt om ved sommerens regattaer, er det vigtigt at fotograf og roer har øjenkontakt, det giver billedmæssig set det bedste resultat: - Er I søde at kigge herover, spørger vi altid, og det gør de fleste skam. Således også kronprinsen, der stak fotografen et glad smil, inden han skulle ind til middagen med: Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH Messecenter Herning Kongrescenter, Københavns Overborgmester, Frank Jensen, Formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, og Danmarks Radios Direktør: Maria Rørbye Rønn. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
- Vi skal minde om,at Kronprinsen ikke stiller op til interviews, lød formaningerne fra pressechefen i Herning, men det gjorde Kronprinsen nu alligevel. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Ministertræf og erhvervsfolk i Herning
Ministre med ledsagere, erhvervsfolk, tidligere sportsstjerner og kommentatorer. Udsnittet var bredt, og det var ikke kun sportsfolkene, det handlede om i Boxen. Der kan skabes relationer til erhvervslivet, og det er også af stor vigtighed, når sportsfolkene støttes økonomisk, dertil så også ministrenes bevågenhed, og den kan aldrig blive stor nok.
Nedenfor ses et udpluk af VIP´s fra disse kategorier.
Picture
Erhvervsminister Brian Mikkelsen og fru Eliane Wexøe Mikkelsen. Hun bryder sin mørke påklædning med en skingerrød clutch, han bryder sin mørke påklædning med et blåt silkeslips. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard og frue, er naturligvis selvskrevne til Sportsgalla i Herning. Foto Copyright: Roinfo.dk/ Mette Bacher
Picture
Sundheds- og Ældreminister: Sophie Løhde med kæresten: Ole Palmå, der er direktør for Superligaklubben: FC Nordsjælland. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Minister for Udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs og gemalen: Jørgen. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Designer Charlotte Sparre med gemal Jens Wittrup Willumsen. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Designer Christina Hembo og Claus Skødt Hembo. Hun grundlagde i 2010 Cykelholdet: Christina Watches - 2010-2014, og holdt en pause i 2015. I 2016 grundlagde hun cykelholdet: CHRISTINA JEWELRY Pro Cycling. Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Håndbold-parret: Lars Christiansen og Christina Roslyng. Han: håndboldspiller. Fra 1992 til 2012 spillede han i alt 338 kampe og scorede 1503 mål for Danmarks håndboldlandshold. Roslyng: - har vundet olympisk guld, spillet 99 landskampe og scoret 237 landskampsmål. Vandt i 2006 Vild med dans med Sten Lund. Fotocopyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Picture
Morten & Anne Stig Christensen. Han blev kendt i 1970'erne som håndboldstjerne. På A-landsholdet spillede han 190 kampe og scorede 445 mål. Dertil kommer et antal U- og Y-landsholdskampe. Tidligere Chef for TV2-sporten, og i dag Direktør i Dansk Håndboldforbund. Anne er programdirektør på TV2. Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
SE DESIGNER ANTONIE LAURITZENS BESKRIVELSER OM SPORTSFOLKENES FESTLIGE PÅKLÆDNING VED SPORT 2016.

Designer bedømmer sportsfolkenes festtøj

$
0
0
Af: Mette Bacher
Foto Copyright: Roinfo/Mette Bacher

Er der noget, mange kan have en mening om, så er det når de kendte skal til en officiel begivenhed, hvor der er linet op til fotografering på den røde løber, og hvor kvinderne møder frem i festligt skrud - mens mændene får peppet den stilfulde habit lidt op.
Flotte kjoler kan for mange være et hot diskussionsemne. Ved Sportsgalla 2016 i Herning, havde sportspigerne virkelig forsøgt at sætte alt ind for at tage kegler med flotte festskrud, mens herrerne også havde sat de sejl til, der var mulige.
Vi mødte Thomas Ebert, kendt guldfirerroer med fru Nina, og de var, uden undtagelse, blandt de flotteste par denne aften. OL-sølvvinderne fra guldfireren havde deres stylist med til fest, og vi så cykelrytteren med sin flotte frue, de lignede et gossippar på den røde løber ved Oscar-uddelingen, vi så speedwaykøreren, der havde sin kæreste med. Hun med blonde extensions og i dyb nedringet sort kjole, og OL-guldvinderer Pernille Blume i en heftig rød kjole med masser af bart for oven.
De inviterede sportsstjerner kom fra vidt forskellige idrætsgrene, og selvom de til daglig ifører sig sportstøj til træningsbrug og konkurrencer, så var der ingen tvivl om, at denne gallaaften i Herning, betød noget ganske særligt for dem.
Men også her var smagen og valget af festtøjet vidt forskellig. Var valget så det rigtige?
Var habitten, som den skulle være - og kjolens snit?
Farven, stilen?
Hvem ramte plet ved Sportsgalla 2016?
Roinfo besluttede sig for at undersøge sagen.
Sådan gjorde roinfo:
Vi kontaktede den kendte designer, Antonie Lauritzen, der har designet og syet smukke kjoler til kvindelige gæster ved de største royale begivenheder herhjemme, og det er ren haut couture, hvor der altid er kælet for detaljerne.
Antonie Laurtizen ved, hvad der skal til for at føre sig. Hun er tidligere topmodel, sammen med Grace Jones, for år tilbage over det meste af verden, men ofte i Milano, designernes mekka.
Antonie har haft mange kendte blandt sine kunder, det lige fra Danmarks bedste sangerinder til private venner af kongehuset.
Via sin datter, Sarah Lauritzens store interesse for roning, kom Antonie ind i roernes verden. Hun blev selv roer - mastersroer - men ret tidligt formåede hun at få landsholdsroerne fra guldfireren gjort interesseret i at klæde sig korrekt, når mandskab og træner blev budt ind til den megen festivitas, der altid venter på sportens bedste atleter.
Vi sendte hende et udsnit af de mange billeder fra sportsfolkenes ankomst til festen i Herning lørdag aften, og her følger designerens vurdering.
Som det første konstaterede Antonie Lauritzen følgende:
Kulturen indenfor de pågældende sportsgrene fornægter sig ikke i de enkelte sportsfolks visuelle fremtoning på den røde løber.

Rosport

Picture
Guldfireren 1996-2004.
Overlegen elegance.  Thomas Ebert og fru Nina: smukt par, som komplimenterer hinanden i påklædningen. Han er i elegant habit i italiensk snit i  maskulin luksus-tweed (salt & pepper). Herunder fortsætter det sorte og hvide i vest og skjorte, og bliver til sidst bundet nydeligt sammen med glimt af lyseblåt og rust i  portia, slips og -ja, hårfarve.

Godt udtænkt af David K, som de sidste 13 år har stået for guldfirerens visuelle fremtoning når den røde løber kaldte.


Hun er i smuk og afdæmpet  lys blondeelegance, garneret med  storfrynset pashmina og sko man kunne slå ihjel for at eje -endsige gå i! Stilsikker fra top til tå.

Tekst: Antonie Lauritzen
Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher


Picture
Speedway

Nicki Petersen
og kæresten:
fitness-modellen Helene Hüttmann. 
Parret var smuttet til Danmark fra Monaco, hvor de bor

- Man kan se det på parret: Der er fart på!
Han har valgt den skødesløse ”Jeg-har-styr-på-det-dér”-stil med mix af fint og hverdag. 
For oven: sort velourblazer, hvid skjorte og butterfly og forneden: sorte cowboybukser, Louis Vuittonsko og -bælte.

Hun er klædt på til at være hans ledsager og vække behørig opsigt som et trofæ, og resultatet er lykkes til fulde.

Tekst: Antonie Lauritzen
Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher


Picture

Fodbold

Nadia Nadim, th.,
- Så skete der endelig noget. Vi fik for alvor fokus på kvinderne i fodbold i 2016 . Og godt for det, for se lige her: 


  Sport og udøver er fint afstemt. Kjolen er i klassisk feminint korsetteret havfruesnit, bare skuldre og kik til et flot ben med spark i.

Det der fuldender billedet er kjolens farve og stofvalg. Grøn kan være en yderst vanskelig farve for os nordboere, for den tager tit mere end den giver, men her er den perfekt fordi den er dæmpet i sin styrke og overlader vildskaben til sin bærer.

 
Tekst: Antonie Lauritzen
Foto Copyright: roinfo.dk/Mette Bacher

Picture

Integrationsminister Inger Støjberg
:

- Det siges at hun er ganske festlig udenfor kontortid, og kjole og sko i Charleston-stil bekræfter rygtet.

Det er sympatisk at se, at der ikke ruttes med pengene, heller ikke ens egne, da vi har set Inger i sin Charleston før.

Den klæder hende og de passer sammen.

Halskæderne er fine, men venstre arm stikker voldsomt af i sin egen retning med et armbånd, der ikke falder ind i stilen.


Tekst: Antonie Lauritzen
Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher


PictureTekst: Antonie Lauritzen Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Svømning: Pernille Blume

Nu som brand. Pernille is in the building! Og vi ser det. Rødt chok. Senere på podiet får vi forklaringen: Pernille Blume er et brand. Det fortæller den dygtige atlet os, og vi tror på det. Pernilles kjole er skabt af Rikke Gudnitz til den eneste ene. Rød, fuldt kontrollerende i sin stramhed her og vidde der. Kjole bør føje krop og ikke omvendt som her, for det er en skam, når  Pernille har en kropsvolume, som ikke bør begrænses. Vi har jo set hende i kampuniform, og du godeste, hvor er det manifikt. Hvorfor skulle der bygges om på det til festen i Herning?

Og kajakroer René Poulsen, den flotteste mand på Bagsværd Sø, iklædt en anonymitet af habit og skjorte? Han nøjes med et lille ”pssst, jeg er her også” i det matchende slips til alt det røde ved hans side.  Du ligner en filmstjerne, René, og I er et skønt par, du og Blume. Der er virkelig gyldne muligheder for en stylist i jer to. Benyt jer af det!

Picture
Svømning:
Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen



Skønne, skønne gratier.
Her er to pragteksempler på sport og mode.

Selvfølgelig skal en svømmer klædes i havfruesnit,- hvad ellers?

Den ene i perlemorshvid broderet devoré med tækkelig udskæring i halsen.
Den anden i havblå guypere- blonde.

Begge formår med hjælp af begrænsningens kunst i påklædning, make-up og hår at udstråle  femininitet med sensuel råstyrke og overskud i mængder, som kan  tage pusten fra enhver.

En fryd for øjet, som de står dér på den røde (sorte) løber.

Tekst: Antonie Lauritzen
Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher


PictureTekst: Antonie Lauritzen Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Håndbold

Klavs Bruun Jørgensen, træner for kvindelandsholdet og frue: Rikke Hørlykke, kendt håndboldspiller med OL-GULD og EM-guld i bagagen
Han er klædt i 00-ernes store hit:
Habit i shiny grafitgrå Sinatra-stil, bordeaux  skjorte, smalt slips. Et drømmesyn: Åh, om han så bare havde de fedeste neon grønne eller -orange, kodyle laksko på for enden at buksebenet, der blot måtte være en my for kort, så ville det være det hele værd, for de er ellers en festlig flok, de håndboldspillere! Men sådan skulle det ikke være denne gang.

Hun i en forlænget Petite Noir. Coco Chanels lancering af  et af denne verdens største modehit ved siden af Yves Saint Laurents super sexede smoking til la femme.
Den danske Lille Sorte har i løbet af årene været gennem den socialdemokratiske vridemaskine og  kan herhjemme fås i alle afskygninger. Her er en hellang og mere vellykket udgave af slagsen, men hvis den havde været kort, havde den været perfekt til Rikke. Fokus er på den korte version er det, der virker bedst for denne kjole.

PictureTekst: Antonie Lauritzen Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Cykelsport

Jakob Fuglsang med sin luxembourgske frue: Loulou, tidl. model
.

Der er styr på andet udover cykelsport på højeste niveau. Jakob og hans bedre halvdel
Loulou kerer sig om personlig fremtoning og bruger tid på denne vigtige del af livet i rampelyset.
Sådan ser det i hvert tilfælde ud, når man kigger på det smukke par på billedet. Hun er skøn i sin draperede  Petite Noir garneret med skuldervarmer i fake-fur (Sådan!) , og hun er lige ved at stjæle billedet fra Jakob som ikke ser ud som om, at  det er noget problem for nogen af dem.

Han er i kontrolleret blåt, hvid skjorte og sort slips. Mobilen i hånden. Ikke mere snak her. Det er pakkens indhold, Jakobs fjæs, benene og indersiden af hovedet, der er det vigtigste, og det bliver emballeret på passende vis uden at virke kedeligt.
 

ROSPORT

GULDFIREREN - 2016-mandskab
Jacob Søgaard Larsen, Jacob Barsøe, Kasper Winther Jørgensen  & Morten Jørgensen

Så må vi rette os op i stolene, folks! Vi ser fire repræsentanter for en klassisk sport med reminiscenser til den engelske overklasse hvor klubblazer er dress code til meget andet og mere end de store royale regattaer. Her i Herning er besætningen til Danmarks mest vindende krigsskib (sport er krig forklædt som underholdning) klædt i klubblazer anno 2016. Vatteret klubblazer i blåt med hvide stikninger! Hertil: Flat-front smokingbukser, hvid skjorte med blå pletter bundet sammen i flippen af en rustrød butterfly med slipsestriber. Sådan en mundering skal opleves, og det blev den for fulde gardiner i Boxen i Herning. Godt gået, drenge -inklusiv David K, som har fået hældt jer i tøjet.
Picture
Søgaard, Barsøe, Jørgensen og Jørgensen. Tekst: Antonie Lauritzen Foto Copyright: Roinfo.dk/Mette Bacher
Lige et tip: En butterfly skal sidde lige for ikke at ligne en propel. Men schwamm darüber,  det havde Morten Jørgensen  fundet en løsning på senere på aftenen og ladet butterfly være butterfly i fri dressur som et klædeligt nonchalant alternativ til den bundne udgave.


PictureAntonie Lauritzen Foto: Elona Sjøgren
Blå Bog:
Designer og forfatter Antonie Lauritzen:

Indehaver af modesalon ”Antonie” på Strandvejen 149 i Hellerup 1985 -2005
Stylist og imageskaber for Guldfireren 1998-2003
Projektkonsulent for og medskaber af Novo Nordisk Wardrobe, 2006- 2008
Sommeruniform til Københavns Drengekor 2010
Designer og Partner i Athletes Own Sportswear, fra 2010, www.athletesown.dk
Udgivelse af div. fagbøger, selvbiografi og oversættelser fra 1983 og frem
Medlem af red. Danske Studenters Roklub, DSR’s klubblad

Eskilds store aften

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Roinfo fulgte det hele på nærmeste hold, da Danmarks mest kendte roer, endelig (!), blev optaget i idrættens Hall of Fame. Vi bringer en billedkavalkade fra den store og mindeværdige aften i Herning

Picture
Glad og forventningsfuld. Eskild Ebbesen er klar til Sportsgalla 2016 i Boxen. Foto Mette Bacher
Picture
Roinfo møder Eskild Ebbesen, da han med de øvrige kendte sportsfolk ankommer til Boxen i Herning. - Hvad forventer du af aftenen, spørger vi. - Jeg forventer, at det bliver en rigtig dejlig og hyggelig aften, som det plejer, lød det med et smil fra Eskild Ebbesen, der lige inden han gik ind, skulle cleare noget gennem telefonen. Foto Mette Bacher
Picture
De fire medlemmer af guldfireren i 2016, Jacob Søgaard Larsen, Jacob Barsøe, Morten Jørgensen, og Kasper Winther Jørgensen holder en flot tale for Eskild Ebbesen under overværelse af flere tusinde publikummer og DRs seere på live-TV. Foto DR.
Picture
Morten Jørgensen har vundet guld med Eskild, og kalder ham op på scenen. Foto DR
Picture
Et flot espalier af ca. 80 årer gennem hele Boxen, som Eskild skal igennem, før han når op på scenen. Foto DR
Picture
Eskild når frem til kammeratlige kram. Foto Mette Bacher
Picture
- Jeg må indrømme, at jeg har da tænkt, om det mon ikke snart var min tur til at blive optaget i Hall of Fame, men jeg ved jo også godt, at man skal have valgt at stoppe - helt - med karrieren, og der har komiteen skullet være helt sikker først, lød det fra Ebbesen. Foto DR.
Picture
Glimt fra Eskilds store og helt unikke karriere, var at se på storskærme og live-TV fra Boxen. Foto DR
Picture
Det vrimlede med overraskelser. Hvem vidste, at Eskild er vild med Mazzarinkage? En 2½ diameter stor mazzarinkage blev serveret for Eskild, mens hans tre døtre så til. Foto DR
Picture
Næste overraskelse var, at DSRs formand: Kasper Haagensen havde sørget for, at en flunkende ny firer uden blev båret ind i Boxen og navngivet: Eskild. Foto Mette Bacher
Picture
Hovedparten af de roere, der har siddet i båd med Eskild gennem hans lange karriere mødte frem for at hylde deres romakker: Thomas Poulsen, Niels Laulund, Victor Feddersen, Thomas Ebert, Søren Madsen, Thor Kristensen, Mads Andersen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen & Jacob Barsøe. Eneste mand, der ikke var mødt frem var Stephan Mølvig, der var med på OL-guldbåden i 2004. I baggrunden th., Kasper Haagensen, DSRs formand.Foto DR
Picture
Ingen bør være i tvivl, hvad DSRs nye firer uden hedder. Foto DR
Picture
Nej, det er ikke fru Rikke, der er formummet bag et klæde ved siden af Eskild, men busten af Danmarks mest vindende roer ved OL og VM gennem tiderne. Foto DR
Picture
Besætningsmedlemmer i guldfirer-epoken står anstændigt og lytter til speakeren fra DR. Nærmest båden er det DSRs Kasper Haagensen. Foto Mette Bacher
Picture
En rørende gestus og overraskelse mere. I Silkeborg glemmer de aldrig, at det var i den lokale roklub, Eskild trak sine første åretag. Klubbens medlemmer har sørget for, at Eskild for altid vil være det bysbarn, roklubben er stolt over at have haft som medlem, og derfor har en passage nær roklubben nu fået et navn efter legenden. Foto DR
Picture
Flot var det, at roklubbens medlemmer kunne hylde Eskild under live-udsendelsen. Foto DR
Picture
Så blev busten afsløret. Eskild Ebbesen og hans yngste datter, Mathilda ser stolte der på. Busten blive placeret i Idrættens Hus i Brøndby, med de øvrige optagne medlemmer af Hall of Fame. Foto DR
Picture
En stolt og rørt Eskild Ebbesen forlader scenen til publikums stående applaus. Foto DR

JUBEL PÅ FYN - Marta og Anne er Årets Fund

$
0
0


Tekst Mette Bacher
Foto: Mette Bacher & Johnny Rusbjerg


Der er grund til jubel i Odense Roklub, idet Marta Kempf & Anne Larsen, Europamestre i JW2X, netop er blevet kåret til ÅRETS FUND på FYN!

Hyldesten fandt sted ved Sportslørdag i Odense Idrætshal. Det er andet år i træk, Marta og Anne er nomineret til Årets Fund, men nu kunne man ikke komme uden om dem, qua de flotte resultater i 2016.
De to 18-årige roere  snuppede prisen foran en speedwaykører og et fodboldtalent.

Anne og Marta rettede først og fremmest en stor tak til deres træner: Johnny Rusbjerg, og så faldt takken ikke overraskende til deres storebrødre...

Læs alt om kåringen, HER:  
http://www.tv2fyn.dk/artikel/18-aarige-roere-vinder-prisen-aarets-stoerste-fund


Picture
Johnny Rusbjerg er manden bag pigeres flotte resultater i årevis. Foto Mette Bacher
Picture
Marta Kempf & Anne Larsen, da de vandt guld ved Baltic Cup på Bagsværd Sø. Foto Mette Bacher

Danske roere vinder i Japan

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Fotos: Mathilde Persson


Fire kendte kaproere fik årets første store ultimative oplevelse ved at deltage i en ergometerregatta i Japan. Og der var næsten fuld valuta for alle pengene, da det blev til tre flotte førstepladser.
Den kendte danske OL-roer, Juliane Elander har igennem længere tid skabt fine ro-relationer mellem Danmark og Japan. Således var hun, sammen med en anden letvægtskollega, Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, for et par måneder siden i Japan.

Den nære relation gav mulighed for, at fire danske kaproere kunne deltage i en stor ergometerregatta i Seta sidste weekend.
Picture
Flotte forhold, og lige ved 800 deltagere oplevede de fire danske roere under regattaen sidste weekend i Japan. Foto: Mathilde Persson
Autografer er et must
- Det er sådan, at den region, der afholder regattaen er udpeget, som vært for Danmark og New Zealand til OL i 2020, fortæller en lettere jetlag-ramt Mark Hartsteen, fra Danske Studenters Roklub, til roinfo.dk.
Det var vist meningen, at landsholdsroerne kunne besætte pladserne, men det blev os, der kom af sted og vi fik en meget stor oplevelse ud af det, siger Mark, og henviser til sine rejsekammerater: Oscar Petersen, VM-bronzevinder i LM4X- i 2015, Mathilde Persson, tidl. Bronzevinder ved JWM i 2X, og Frida Sanggaard, kendt dobbelt sølvvinder i JW2-, fra 2016, der alle kommer fra Bagsværd Roklub.
- Nu er det sådan, at hovedparten af deltagerne var letvægtsroere fra Japan, men der deltog også roere fra USA ved regattaen.
Man følte sig virkelig værdsat, og der var mange unge tilskuere, heriblandt en masse skolebørn, som ville have autografer, så det gik meget af tiden med, altså at skrive autografer, smiler Mark Hartsteen.
Picture
Fv. Frida Sanggaard, Mathilde Persson, en af de japanske værter, Oscar Petersen og Mark Hartsteen. Foto: Mathilde Persson
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, der er med i den lille gruppe om LW2X med Aja Runge Holmegaard og Juliane Elander, var også både betaget og begejstret for oplevelsen.

Varm velkomst i Seta
- Det var en megafed oplevelse, og der hersker en skøn kultur. Vi oplevede stor gæstfrihed og boede i roklubben. Det var en helt vild ergo-event, og enormt stort i forhold til, hvad vi havde forventet. Der var lige ved 800 deltagere med, fortæller Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, der venligst har åbnet sit billedalbum for roinfos læsere, så alle kan få et indtryk af de fire roeres tur til Japan, og deres opvarmning til DM i ergo på næste lørdag.
Picture
De fire danske deltagere var utroligt populære, og måtte stille op til fotografering og autografskrivning for de mange japanere, der var deltagere ellertilskuere ved den store ergometerregatta. Foto Mathilde Persson
Sådan gik det danskerne:
Mændenes åbne klasse:
1 Mark Hartsteen 6:02.9, age 25, Denmark
6 Oscar Petersen 6:23.1, age 24, Denmark - normalt stiller Oscar op i letvægt
Kvindernes åbne klasse:
1 Frida Nielsen 7:01.0, age 18, Denmark
Kvindernes åbne letvægtsklasse:
1 Mathilde Persson, 7:14.9, age 20, Denmark
Picture
Sådan en fascinerende baggrund ses ikke ved de danske regattaer. Fv. Den japanske vært, så er det Oscar Petersen, Frida Sanggaard og Mathilde Persson, alle fra Bagsværd Roklub, og Mark Hartsteen fra DSR. Foto Mathilde Persson
Regattaen har også fået international bevågenhed, idet worldrowing.com har bragt en artikel om det. Den kan man læse her:
http://www.worldrowing.com/news/japanese-entertainment-the-indoor-rowing-way
Picture
Danskerne fik også syn for sagen, når det gjaldt det våde element, som så indbydende ud. Foto Mathilde Persson

Roinfo fylder tre år

$
0
0
Hip hurra det´ min fødselsdag,
det er i dag den dag jeg kom frem og sa´
jeg skriver kun om ”ro”
klik nu pænt goddag på mig.
 
Så´en dag som nu den i dag
Den sku´ man bare ha´ mange flere af
vi skriver roinfo
Det er sikkert – læser du?
 
Fotos med båd med flag ved roret
masser af ord om træk og tryk.
Vi vinder har de alle svoret
Åh-uh-åh tid til et ryk.
 
Også motion med glade venner
skrives der om på roinfo.
Masser af nyheder vi vender
Vi en flittig fødselar,
der gør dig til en superstar.
 
Hip hurra det´ min fødselsdag
Det er i dag den dag jeg kom frem og sa´
Jeg skriver kun om ”ro”
klik nu pænt goddag på mig.
…..
Hurra det min fødselsdag!



Meget frit efter Tommy Seebach ”Hip hurra det´ min fødselsdag” 1982.
Absolut uden garanti for at versefødder og rim er korrekte. Må gerne afsynges og den helt rigtige stemning kommer, hvis man samtidigt svinger et lille dannebrogsflag.
Lyt til originalen på dette link.
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Mandag den 23. januar 2017 fylder roinfo tre år. Endnu et år er gået, og hvad har vi så fået tiden til at gå med? Jo, spænd sikkerhedsselen og tag redningsvesten på, så du ikke drukner i nyheder. Her er et udpluk af roinfos nyheder i 2016:
Vi dækkede alle ergometerregattaer, Jyske Mesterskaber, Danmarksmesterskaberne, Euro Slide, Fynske Mesterskaber, CRASH B og Sjællandsmesterskaberne. Vi var med, da universitetsroerne satte nye verdensrekorder, og vi skrev bredt om vintertræning i ergometret.
 
Inrigger- og coastalroning
Motionsturneringen blev afviklet og fulgt op på roinfo med syv tabeller, ni store reportager og et væld af flotte læser-billeder. Jo, vi kom rundt i hele Danmark og fik sat ord, tal og billeder på klubbernes motionsroning.
Vi var til ungdomslandslejer i Nakskov, til juleroning i Københavnskredsen og så stod vi på Langebro i København, da fire inriggere roede paraderoning.
Langdistanceturneringen fik vores fulde bevågenhed med optaktsartikler, store reportager og pointstillingen fra alle fem regattaer. Vi kunne ligeledes sætte tjekmærke ved Øresunds Maraton, Danish Open Coastal Rowing i Kalundborg, Copenhagen Harbour Race og Københavnskredsens ”Sved-på-panden-roning” jo, vi er med, når der roes stærkt i inrigger og coastalbåde.
Kaproning
Kaproerne fik deres del af ”(fødselsdagslag-)kagen”. Alle danske regattaer skrev vi om: Odense Langstræk, Copenhagen Regatta, Brabrand, Aalborg Regatta, Sorø Regatta, Begynderkaproning og aftenkaproning. Også de internationale begivenheder fandt vej til roinfos spalter: OL-udtagelsesregatta, Olympiske Lege, World Cups, Juniorregatta i Hamburg, Junior Europamesterskaber, Junior Verdensmesterskaber, Senior Verdensmesterskaber og Verdensmesterskaber for masterroere.
 
Sports-politiske nyheder
Vi bragte artikler om international sports-politisk og skrev om udelukkelsen af russiske 
OL-atleter, kampen for at bevare letvægtsfireren olympisk, og vi var det første danske medie, der bragte nyheden om, at Mads Rasmussen og Rasmus Quist på trods af manglende sportslig kvalifikation alligevel kom med til OL på grund af reglen om diversitet.
Vi var med, da der var fest, officiel standerhejsning i KVIK, jubilæum i Københavns Roklub, jubilæum i KVIK og Sportsgalla i Herning.
 
Vi blev (næsten) receptionsløver
I vores kamp for at tager læserne med overalt, hvor roerne markerede sig, var vi tæt på at udvikle os til vaskeægte receptionsløver – vi var med til: ”God tur-reception” for OL-atleterne på Københavns Rådhus, Reception og pressemøde i Danmarks Rocenter, Reception og velkomst da OL-atleternes efter endt dåd landede i Københavns Lufthavnen, reception i anledning af uddeling af Kulturministerens Idrætspris, reception ved kåringen af ”Årets Fund” i Politikkens hus, medaljereception i DSR og endelig var vi til Dronningens OL-reception på Christiansborg – godt nok uden for døren, men vi var der.
Stort, småt og petitjournalistik
Vi skrev om stort og småt, nye medarbejdere hos DFfR, nye rodommere, DFfRs hovedgeneralforsamling, roere der var indstillet til og/eller fik idrætspriser, og vi fortalte også om holdningerne til Danmarksmesterskaberne på (meget)kortbane.
Flere spændende interviews kunne man også i løbet af 2016 læse på roinfo.dk, og vi kunne konstatere, at besøgstallet på vores fakta-sider under OL eksploderede.  Det var især roinfos beskrivelse af de forskellige bådtyper, der benyttes i roning, der var populære og samlet set steg vores besøgstal med cirka syv procent.
Vi dyrkede også den mere lette genre af journalistikken og slog gækken løs med julekalender, historien om morgenroernes 
kunstudstilling, Dronningens besøg i Nakskov, kvindernes kjoler ved Sportsgalla i Herning og en aprilsnar, der påstod, at DM ville blive afviklet som 2x1000 meter for at blive anerkendt af DIF – men her overgik virkeligheden fantasien! DIF anerkendte ikke DM over 1000 meter som et officielt Danmarksmesterskab.
 
Tryk på
Jo, der har været tryk på, og vi har fyldt de elektroniske spalter med nyheder, reportager, analyser, fotos og facts fra dansk roning.
Med et undskyld til både læserne og Tommy Seebach slutter vi, som vi startede med et par alternative strofer til ”Hip hurra det min fødselsdag”.
Hip hurra det´ min fødselsdag,
det er i dag den dag jeg kom frem og sa´
jeg skriver kun om ”ro”
klik nu pænt goddag på mig.

Vi kommer først med alt det sidste.
Masser af ord om ro og flid
Åh, hvis I bare alle vidste
Åh-uh-åh sikken en tid.
 
Strømmen af nyhed´ aldrig ender,
der altid nog´t vi skriver om.
Jo, vi jer alle sammen kender.
Vi er en aktiv fødselar
der gør jer alle flyveklar.

Hurra det min fødselsdag
Picture
Mette Bacher er på arbejde for Roinfo, her på Bryggebroen under Copenhagen Harbour Race - og så er der ikke tid til at posere for fotografen. Billedet skulle med hjem. Foto Leif Thygesen
Roinfo, rosportens svar på Happy Hour – vi fordobler din roglæde!
Picture
Leif Thygesen. Roinfo er altid på jagt efter det helt rigtige billede. Foto Mette Bisgaard Christensen

Ergo-DM 2017

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Leif Thygesen & Mette Bacher

Roinfo skal lige indlede med en melding...
Mens vi har brugt 1½ døgn på at skrive foromtalen, er der flere gange foretaget rettelser i tilmeldingssystemet fra arrangørernes side. Både hvad angår tilmeldte roere samt tidsplanen, ikke mindst.
Vi har nedenfor holdt os til den seneste udmelding ang. tidsplanen for de enkelte løb, men det er åbenbart ikke helt på plads endnu, da startlisten, der ellers var officiel det meste af torsdagen, nu er fjernet...
Alligevel - læs vores foromtale - der er mange gode informationer om deltagerne.. God fornøjelse...


Der er lagt op til en stor - men også lang lørdag i Gladsaxe Sportshal, når Bagsværd Roklub i et tæt samarbejde med DFfR afholder åbne danske mesterskaber i ergometerroning.
En ting er helt sikker - der vil i mændenes åbne letvægtsklasse være kamp om guldet, hvor “nye - men kendte landsholdsansigter” - vil bane sig vej. De tidligere år har roere fra guldfireren og den tidligere OL-guldvinder: Mads Rasmussen toppet her. Nu er de ude, er gået på pause efter mange seje år i international roning, og dermed står de næste klar til at overtage medaljerne. Det er tydeligt at fornemme, at deltagertallet her er dalet siden 2016, men også rart for dansk roning, at næste gruppe er klar til at tage over. Således mangler der bestemt ikke deltagelse i U23-klasserne, hvor deltagerne i årevis har vist særklasse, ikke kun i maskinerne men så sandelig også på vandet, som jo er det vigtigste, når vi taler roningens verden.
10.00 Mestermøde hos kvinderne indleder dagen
I forhold til 2016, er det ikke alt for godt med deltagelse i kvindernes mastersklasse, 30+, der er lørdagens første finale. I fjor var 7 kvinder tilmeldt her - de 6 fra DSR, den 7. fra Vejle. Coastalspecialisten, og forbundsmester i W2X-Coastal, Julie Schou, sejrede i 2016 og vandt med hele 6 sekunder. På tredjepladsen kom Tanja Nors Tardrup, en af DSRs garvede langdistanceeksperter, der i 2016 både tog sølv - og guld i turneringen på vandet. - Og lad os lige slå det fast, én gang for alle. Langdistancekaproerne kæmper om rigtige DIF-medaljer i mændenes og kvindernes åbne klasser.
Picture
Tanja Nors Tardrup, der stroker, har scoret mange medaljer i Langdistancekaproning, også Danmarksmesterskab. Her er hun på vej ud i Vejle Fjord ved Langdistancekaproningen i 2016. Foto Leif Thygesen
På lørdag er det Forbundsmester i Coastal, Julie Schou, der møder Danmarksmester i langdistancekaproning, Tanja Nors Tardrup. Hvis ikke andre melder til, har Tanja helt automatisk forbedret sin placering fra 2016, hvor hun kæmpede sig hårdt til bronzemedaljen. På papiret har Tardrup mindst en sølvmedalje hjemme, inden det går løs med finalen lørdag, der indleder hele stævnet klokken 10.00.
Picture
Julie Schou, DSR, vandt ergo-finalen i 2016. Men hun fik også en stor coastalsæson ud af anstrengelserne og blev Forbundmester m. Mette Dyrlund, mens det blev til en 4. plads ved VM i Monaco. Foto Mette Bacher
Samtidig kører den næste klasse hos kvinderne af sted, det er de 40-49-årige, hvor der i 2016 blot var to til start, og da tog Margit Haahr Hansen sig sikkert af og vandt med hele 2 minutters forspring + lidt mere over deltageren fra Vejle. Margit vender vi tilbage til.
På lørdag møder fire kvinder til start i denne klasse, hvor Roforeningen KVIKs Rikke C. Nielsen er et godt bud på sejren her. Hun skal møde Næstveds Lisa Petersen, Sorøs Anne-Mette Christiansen og Dorthe Maltesen fra Roklubben SAS.

Verdensrekordholder Margit er rykket op
Margit Haahr Hansen, DSR, er “blevet voksen”… Nu er hun rykket ind i kvindernes 50+ klasse. Margit er kendt indenfor ergometrroning, og har sat flere rekorder her, blandt andet en verdensrekord i 2016 med en canadisk kollega. Lørdag møder hun de to velkendte mastersroere fra Roklubben Furesø, Mette Møller og Jane Hagan. Marianne Becker, Roforeningen KVIK er ene anmeldt i letvægt. I fjor toppede hun denne klasse, blandt andet over Mette Møller, der denne gang ror i “den tungere klasse”. I kvindernes ældre klasser, 60 + og 70+-letv. er Sorø Roklub på plads med Birgit Juel Hansen og Ingrid Petersen, der har mange medaljer bag sig indenfor maskinroningens verden. Det samme gælder for Merete Boldt, Fredensborg, der er ene anmeldt i 70+. Alle nævnte masterskvinder sendes afsted klokken 10.00.
Picture
Margit Haahr Hansen, tv., der her ses efter en coastalregatta med makker, Tanja Igland, er favorit til guldet i kvindernes mastersklasse 50+ på lørdag i Gladsaxe Sportshal. Foto Mette Bacher
Picture
Mette Møller, Roklubben Furesø, tv., og Marianne Becker, Roforeningen KVIK, her ved SM i ergo, nov. 2016, er med i Gladsaxe. Møller ror denne gang mod Margit Haahr, Becker er ene anmeldt i letvægt. Foto Mette Bacher
Picture
Birgit Juel Hansen og Ingrid Petersen, begge fra Sorø Roklub, er endnu engang ene anmeldt ved ergo-DM i roning, Alligevel er de på plads i sportshallen i Gladsaxe, når det går løs på lørdag. Foto Leif Thygesen
10.10 - Mænd masters
Et helt andet felt, end mastersklassen i fjor, indleder mændenes klasse her.
Christian Mølvig, Sorø Roklub, roede letvægt i 2016, hvor han blev nummer to efter Lemvigs Jesper Jensen. Denne gang prøver Mølvig lykken i tung, og her får han noget at se til med de helt store drenge ved sin side, som blandt andet tæller: Jens Olav Dahlgaard, Bagsværd, samt Asbjørn Levring og Rasmus Solbjerg Stie Christensen, begge fra DSR, med Rasmus som Danmarksmester - og Forbundsmester i inriggeren fra 2016. Herligt at se Roklubben SAS være med i samme felt med Emil Andreassen.
Jesper Jensen er ene anmeldt i letvægt, og han får også fornøjelsen af at blive presset ned i tid af de store drenge, som han lige så godt kan møde.
Picture
Christian Mølvig, tv., og Jesper Jensen er naturligvis på plads i sportshallen lørdag, når det atter går løs ved ergomesterskaberne. Foto Leif Thygesen.
10.10 - Et gensyn med Skytte
Mandefald i den ellers populære 40+ klasse kan konstateres. I fjor mødte 14 til start her, denne gang 8. Kraftværket Anders Moustgaard, DSR, der med tiden 6.07.5 satte ny mesterskabsrekord, og bomstærke Kaare Mattesen, Kalundborg Roklub er ikke i sigte denne gang.
Vejen er dermed banet for sidste års bronzevinder: Brian Sørensen, Nyborg Roklub, lige bortset fra, at finalen får besøg af en dygtig, tidligere kaproer fra Nykøbing Falster.
Picture
Brian René Sørensens værste konkurrenter fra 2016 er ikke med denne gang, det bliver spændende, om sidste års bronzevinder kan entre den øverste plads på podiet lørdag. Foto Leif Thygesen
Roinfo har spottet, at roeren “uden klub”, er Jesper Skytte!
Det er en del år siden efterhånden, at Jesper markerede sig på kaproningsbanerne, og det for selve Nykøbing Falster Roklub, der i begyndelsen af 1990´erne fik tunet godt og grundigt ind på de internationale robaner.
Klubben havde en meget dedikeret træner, Jens Grambo. Han fik sat Falster-klubben ind på verdenskortet med roere, som Dorthe Petersen, nu Friis Thanning, Mads Rasmussen, siden OL-guldvinder, og også Jesper Skytte, som møder til start på lørdag. Han gjorde det fremragende indenfor juniorkaproning, og blev blandt andet Nordisk Mester i juniorotter i 1994. Skytte var ligeledes med ved junior-VM i 1993 i 4X-, hvor Danmark i øvrigt det år vandt bronze ved Sarah Lauritzen og Nana Bjarnholt på Årungen. Desværre besluttedes det at nedlægge kaproningsafdelingen i Nykøbing Falster Roklub for en del år siden, også selvom klubben for alvor var foregangsklub mht. de unge dygtige kaproere, og deres entusiastiske træner. Så når Jesper Skytte stiller op på lørdag, sker det under benævnelsen: “Uden klub”. Det bliver i øvrigt også spændende at se, hvad Næstved Roklubs Morten Thorving kan præstere her. Hold desuden øje med: Uwe Beuschau, der godt kan presse på, samt Asger Lenzing, Lyngby Roklub. Fint er det også at se Kerteminde Roklub m. Stig Nielsen være til start her, Vejles Bo Højgaard og Flemming Pristed fra Bodycoach.
I samme aldersklasse, men i letvægt, møder John Mellerup fra Roklubben ÆGIR frem. Blot to er til start her, så han møder Roforeningen KVIKs Edmond Lyne. Og Christoffer Brushøj. Mellerup roede for 14 dage siden i 7.09.3 ved Jyske Mesterskaber.

10.20 - Optakt til en sand gyser
I 2016 roede 7 mænd finale i herre, veteran, 50+ letv..
Denne gang er blot tre til start: Jacob Thesander, DSR, René Hansen, Roklubben Viking og Peter Rasmussen fra Nyborg Roklub.
I fjor serverede René og Jacob stævnets største gyserløb ved at følges ad fra start til slut.
Ved 500 meter hed det: 1:39.8 - ved 1000 meter: 3:21.1.0 - for begge. Ved 1500 meter roede René i: 5:03.1, mens Jacob kom over i: 5:03.4. I mål først René: 6:45.6 så Jacob - 6:45.7. WAU - hold øje med de to og deres kollega: Peter. Der ros finale: 10.10.

10.20 - Flere deltagere denne gang
De tungere drenge, der har 15 til start mod 9 i 2016, kan også fremvise flot roning. Holte Roklubs høje Torben Pedersen er favorit her, han vandt med hele 14 sekunder over Stefanos Volianitis, DSR i 2016. Denne gang er palletten bred med roere fra flere forskellige egne af landet, som Skanderborg, Furesø, Nordslesvig, Vejle og Sorø, blandt andet. Vi bemærker desuden at den inkarnerede langdistancekaproer, Peter Gammeltoft, DSR, også er med i denne finale.
Picture
Torben Pedersen, Holte Roklub, går efter endnu en guldmedalje, som i 2016. Det er manden tv., i billedet. Foto Leif Thygesen
.10.30 - Herre veteran 60+
Nøjagtig som i 2016, er seks stærke herrer til start, hvor Odder Roklubs velkendte træner, Per Amby er favorit. Han vandt i fjor over Reinhard Sværke, VIKING, der står over i år, mens Lemvigs Jørgen Jensen blev nummer tre. Jensen er med denne lørdag. Fra Bagsværd to deltagere, fra DSR en, Birger Lund-Rasmussen, der for mere, end en snes år siden, var en ganske habil og stærk langdistancekaproer. Furesø-reumatologerne har Finn Johannsen med i samme felt.
Lars Nielsen, DSR, er ene anmeldt i letvægtsklassen.

10.30 - Herre veteran 70+
Følgende er til start: Sidste års bronzevinder fra Nordslesvig er stadig med.
Silkeborg Roklub I Jørgen Skødt Pedersen (Silkeb.)
Bagsværd Roklub ICarsten Bech (BR)
Vejle Roklub ITorben Clausen-Hansen (Vejle)
Rønne Roklub I Geert Olsen (Rønne) 
Nordslesvigsk Roklub Gerd Larsen (NRK)
Middelfart Roklub IBent Bøgh Pedersen (MRK)

10.30 - Herre veteran 70+ letv.
Nøhr mod Engelbrecht

Hans Nøhr, fit mastersroer fra Lyngby Roklub, skal ud mod sin klubkammerat, den tidligere verdensmester i 2X med Niels Henry Secher, Jørgen Engelbrecht. Begge er i deres livs form, og det skal blive spændende at se, om det bliver Nøhr eller Engelbrecht, der skal øverst på podiet lørdag.

10.30 - 80+ - ret imponerende
En gang roer - altid roer, siger man. Det kan d´herrer: Erik Schønnemann, Anders Bøgelund og Flemming Bay tale med om.
Flot af de tre alderspræsidenter, at møde til start. De to førstnævnte i den åbne klasse - og Bay i letvægt - 80-89 år. Sådan!

10.45 - Velspækkede "miniroer"-finaler
Piger junior E
Roklubben Stevns har tre piger med, og de skal møde Kamma hjemme fra kælderen i Valby… Hun blev sidste år nummer tre, men de to, der vandt over Kamma er rykket op.
Det er Laura Friis, Tissø Roklub, og Roskildes Silje Trenter - der lørdag får hård kamp af Hvidovres Solveig Mølle Lindelof.
Drengene fra 10-års klassen er rykket op, og med i feltet er sidste års guld- og sølvvinder: Harald Hansen fra KVIK og Roskildes  Philip Adler Pehrson, hvor de får konkurrence af 7 stærke drenge fra Stevns, Holstebro, Hadsund og Køge.

I de efterfølgende finaler står der Holstebro Roklub - stort set over hele linjen, det er tydeligt at konstatere, at der er sket en Søren Madsen-effekt her. Søren Madsen, tidligere guldfirer-roer og OL-bronzevinder, fik for få år siden et job, som fuldtidsansat træner i klubben ved Vandkraftsøen. Det må nok siges at have båret frugt. Næste opgave bliver at fastholde de mange børn, der er med i 2017.
Picture
Laura Friis roede 461 meter ved Sjællandske Mesterskaber i Næstved i november, og det bliver spændende at se, hvad de to øvrige deltagere kan stille op overfor hende. Foto Mette Bacher

I løb 218-219-220 sker der invasion, hvor Holstebro Roklubs deltagere kan afholde klubkaproning i maskinerne. Hos pigerne i alderen 13 år, skal Odder Roklubs Pi Goslar møde 8 piger fra Vandkraftsøen.
I finalen lige efter er det 10 friske drenge fra Holstebro, der møder hinanden. Dernæst ser det lige så dan ud hos pigerne i 13-års klassen. 7 til start fra Holstebro, og her er det Sorøs Mathilde Tveden-Nyborg, der er udfordringen. Hos drengene i den næste klasse kommer de 7 ud af ti fra Holstebro. Her er konkurrenterne fra Tissø og Odense.
Pigernes 13-års klasse har høje Smilla Post -Kallenbach med. Hun kommer fra Sorø og toppede ved Sjællandske Mesterskaber for 3 måneder siden. Her kommer konkurrenterne fra Rødvig, Færøerne, Bagsværd og…. Holstebro - med 5 deltagere.
Hos drengene er en enkelt fra Roklubben Furesø og to fra Bagsværd Roklub med.

14 år og derover
Deltagertallet stiger, jo nærmere vi kommer junior A-klasserne
Pigerne i junior C skal ro 400 meter, og her er 17 deltagere med. Fordelingen mht. landsdækkende klubber er rigtig fin her, og der er også to færøske piger med i denne finale.
24 drenge er til start i denne klasse, og her har flere af dem klaret sig meget flot på vandet i sæson 2016.

Finaler over den fulde distance.
Første start 11.55

15 piger - og 22 drenge til start i klassen 15 år.
16 piger og 24 drenge til start i klassen 16 år.
Liane Vestergaard var suveræn i klassen 16 år i 2016, men hun og flere andre fra sidste års finale er rykket op, og det bliver spændende at se, om hun er lige så suveræn denne gang.
I fjor roede Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub sig til mesterskaber både på land og på vand, men dog i et tæt opgør på land med Anna Friman, Næstved Roklub. Således fulgtes de to piger ad i finalen, lige indtil de sidste 500 meter, hvor Mette fik roet sig i klar føring. På tredjepladsen Bagsværds Mathilde Norking og derefter DSRs Anne Katrine Kiilgaard. De to deltagere er med i lørdagens finale.
Også drengenes finale har flere kendte med
Guld -, sølv- , og bronzevinderen fra drengenes 17-års klasse i 2016 er alle med i denne 18-års klasse lørdag. Det er Bastian Secher, Roskilde, Mikkel Knudsen, Hadsund og Magnus Zier Quist Rathenborg. Der er 17 tilmeldte i denne finale.
Picture
Mikkel Knudsen, Bastian Secher og Magnus Zier Quist Rathenborg. De tre er med, når finalen brager løs lørdag. Foto Mette Bacher
13.45 - Handicaproerne til start
Mia ene i løbet for funktionsnedsatte kvinder
- Jeg er med, også selvom jeg på forhånd ved, at jeg ikke får modstand fra andre, for at vise, at funktionsnedsatte også kan deltage i roning, siger Mia Sørensen til roinfo.dk.
For flere år siden forsøgte ukuelige Lotte Madsen, Holte Roklub, at få gang i roning for handicappede, og det nåede hun  langt med, også selvom hun gang på gang mødte modstand over for det.
Hun fik roerne ud på vandet, med til regattaer, og de var også tæt på at deltage ved olympiske lege. Siden tog Bagsværd Roklub over, men holdet opløstes, fortæller Mia Sørensen. Den høje kvinde, hun er 183 cm, har qua sin størrelse det, der skal til for at blive en rigtig god kaproer. Mia er nu medlem af DSR.
- Jeg er blevet rigtigt godt modtaget, og der er en rigtig fin klubånd i den store klub, fortæller hun.Heller ikke mændenes finale for funktionsnedsatte har stor tilslutning. Brian Sibbern, der oprindeligt også var en del af Lotte Madsens handicapprojekt, er der stadig, og med på lørdag. Han skal møde Per Munk Pedersen fra Ringsted Roklub.

Picture
Mia Sørensen, der sidder 1, deltog med sine klubkammerater fra DSR ved Copenhagen Harbour Race i 2016. Foto Mette Bacher
14.05 - Kvinder letv. 19-22 år
Ni til start, og flere af dem har haft en forrygende sæson på vandet i 2016. Holstebros Nanna Bo Christensen kan være et godt bud på mesterskabet her, men de øvrige i selskabet kan sagtens være med i kampen om guldet, se blot navnene her:
Aarhus Roklub I
  • Charlotte Thor (AR)
  • Line Katrine Olsen (Odense)
  • Silja Konoy Davidsen (Roskilde)
  • Stine Mathiasen (DSR)
  • Marie Louise Ladegaard Petersen (BR)
  • Marie Mørch (BR)
  • Anne Ørsted (Næstv.)
  • Ida Langkjær (BR)

14.15 -Kvinder 19-22 år
Anne, Ida & Frida

Der er kvalitet over finalen i kvindernes senior B-klasse, for hovedparten af deltagerne er nyoprykkede fra juniorklassen.
Flere af deltagerne i både letvægt og åben klasse har været deltagere ved VM. Ni kvinder er til start i letvægt, og 15 i kvindernes åbne klasse.
Hvis de skal følge trop på det, der skete i 2016, så bliver det Odense Roklubs Anne Larsen, EM-guldvinder, nybagt årets Fund på Fyn med Marta Kempf, hun står over denne gang, der topper med de dobbelte sølvvindere fra EM & VM, Ida Petersen og Frida Sanggaard efter sig.
Ni er til start i letvægtsklassen, her var 14 til start i 2016, 15 er til start i den åbne klasse, og her mødte 7 frem i 2016.
Picture
Da de tre unge kvinder på billedet tog sig af guld, sølv og bronze ved indendørsroningen, var der ingen, der anede, at de nogle måneder senere ville triumfere ved EM og VM. Fv. Frida Sanggaard, BR, EM- og VM-sølvvinder m. Ida Petersen, Holstebro Roklub, th. i billedet. I midten sidste års vinder, Anne Larsen, Odense, der med Mara Kempf blev Europamester i 2X. Foto Mette Bacher
14.25 - Mænd 19-22 år letv.
Hos de unge mandlige letvægtere er der et fald i tilmeldingerne, set i forhold til i fjor. Her mødte 17 frem i denne klasse - denne gang 12 friske unge mænd. Roinfo bemærker, at der er foretaget klubskifte hos 3 af roerne. Det var ventet, at Maribonitten, Christian Thor Hagemann ville skifte til Odense Roklub, og nu kan vi sætte et flueben her.
Sorø Roklubs stærke juniorkaproere i toer uden, Jens Albert Graudal og Jakob Lillelund roede hver for sig i 2016, da den ene var rykket op som senior. Nu er de samlet i samme klasse igen, i letvægt, men de ror begge for Bagsværd Roklub, og har lagt Sorø Roklub bag sig.
Picture
Alexander Modest, Lyngby Roklub, efter opvisningen i finalen i 2016. Foto Mette Bacher
I fjor var det Alexander Modest, Lyngby Roklub, der var ganske urørlig i finalen med en start til mål-føring. Fredrik Leicht, KR og Tim Antonie Hansen, DSR tog sølv og bronze. Ingen af dem er med i lørdagens finale. Leicht ror med i den åbne letvægtsklasse. Det er Peter Holmquist, Lyngby Roklub, til gengæld, Frederik Taulbjerg fra Holstebro, og Sebastian Bache fra KR. De tre “kunne” være et godt bud på medaljer her, men det kan Lillelund, Graudal og Hagemann også. Darkhorses i feltet er: Niclas Schmidt og Sebastian Terp, Odense samt Malthe Sebastian Puro og Jacob Grove Klahsen, begge fra Bagsværd Roklub. Et kendt navn er også Cody Andersson, Roklubben ÆGIR.
Picture
Frederik Taulbjerg, Holstebro Roklub, er atter med i sportshallen, hvor han sætter alt ind på finalen. Her sekunderet af Søren Madsen. Foto Mette Bacher
14.35 - Seje Larsen fra Odense

Den åbne klasse 19-22 år. De er der alle. Dem, der besatte de 6 første pladser i 2016, hvor Odenses Nick Larsen satte tingene på plads og roede et pænt stykke under de 6 minutter.
5.57.9 stod der med lysende skrift, da Larsen tordnede i mål foran Andreas Dyrby, Roskilde, 6.00.7, så fulgte Aske Petersen, Holstebro, Peter Rytter Munk, Hadsund og Jonathan Nielsen, Holstebro.
Denne gang bliver der god konkurrence af flere nyoprykkede juniorer, der i højde og drøjde har det, der skal til for at byde Larsen fra Odense, og det er ikke Kim Larsen, vi taler om her, men Nick, op til dans.
Klubkammeraterne: Malte Rusbjerg og Oscar Mazza bør kunne tvinge sig frem blandt de forreste, når der fyres op under kedlerne. DSR har også et par høje ergometer-drenge med: Jakob Grænge Hansen og Nicolaj Leth Bernsen. Den på vandet stensikre scullerroer, hos juniorerne til og med 2016, Emil Lenzing, Lyngby Roklub er nu blevet senior og skal forsøge at hægte sig på, når det går løs på lørdag.
Picture
Nick Larsen er klar til endnu en topplacering i ergometret - og han er også mand for at komme under de 6 minutter. Foto Mette Bacher

Vi afsluttede ergometerreportagen for 2016 sådan:
Til næste år bør letvægtsdamerne ro om Danmarksmesterskabet i en finale helt for sig, og ikke være med i den åbne klasse.
Nu er det rettet...


Elander og Co. - Finale 14.55
Hun er pt. stærkest i et ergometer på de hjemlige baner, og er eneste kvindelige danske roer, der har været deltager ved 4 X OL - nu satser hun alt på at komme med for 5. gang. Det er sådan, at de er tre om to pladser: Aja Runge Holmegaard, Roskilde, Mathilde Persson, Bagsværd og Juliane Elander, Odder Roklub. På nær Holmegaard er de to med i lørdagens finale, og i modsætning til 2016, hvor blot 5 roere deltog her, er der otte med denne gang. I fjor vandt Juliane over Aja med Anne Lolk på tredjepladsen. I år er hverken Aja eller Lolk med ved ergometer-DM. Det er søstrene Nissen fra. Hhv. ÆGIR, Anne, og Odense, Sara, samt Trine Toft Andersen fra Hadsund. Bagsværds Iben Østergaard kan også blande sig i medaljekampen. DSR har Lykke Gøtsche Jensen med, og roinfo bemærker, at både Lykke, og den bornholmske Coastal-stjerne, Kate Petersen, nu DSR, er meldt til i både let og tung. Det bliver spændende at se, hvad de beslutter sig for på lørdag.
Picture
Juliane Elander sigter efter endnu et Danmarksmesterskab i maskinroning. Foto Mette Bacher
Picture
I 2016 blev det Olivia Meinert Cardel, som Mathilde Persson måtte strække våben overfor i finalen i U23 - nu er Mathilde rykket op i den åbne klasse, Olivia er ikke med denne gang. Det er Aja heller ikke, så Mathilde skal forsøge sig overfor Juliane Elander. Foto Mette Bacher
Picture
Kate Petersen, der til daglig ror coastal og er kendt og berømt på hele Bornholm, hvor hun træner fra Rønne Roklub, ror nu for DSR. Her ses hun efter en coastalfinale på Øresund, hvor hun får båden i land, mens hendes makker, Line Pommer kommer til hægterne. Foto Mette Bacher
OL-roere møder op - Finale 15.05
Mens det kniber med OL-roerne anno 2016 i flere af mændenes klasser, så er tre OL-kvinder i den åbne klasse med denne gang. Fie Udby Erichsen, KVIK, er på plads, og klar til at gå efter endnu et Danmarksmesterskab til den alenlange samling. Men OL-bronzevinderne: Lærke Berg Rasmussen, DSR og Anne Dsane Andersen, KVIK, kan sagtens knokle sig til en DM-titel. Interessant bliver det også at følge ukuelige Mette Dyrlund Petersen, DSR, der satser alt på at komme tilbage på landsholdet. Det er utroligt, som Dyrlund hele tiden fik kæmpet sig tilbage, trods modgang. Efter blodproppen roede hun sig ind på landsholdet igen med sin tidligere makker, Lisbet Falch Jakobsen, men blev vraget til fordel for Nina Hollensen. Enhver anden ville nok overveje enten en lang pause, eller helt at stoppe, men næh nej, nu tog Mette Dyrlund lige et år i coastalroernes verden, hvor hun blev Forbundsmester og sørme blev en flot nummer fire ved VM med Julie Schou i 2X. Samtidig har hun lige klaret en høj uddannelse ved Syddansk Universitet i Odense, og scorede så flot en karakter, som 10, da hun blev bachelor i Idræt og Sundhed for få dage siden.
Med den kamp og optur, Mette Dyrlund har været igennem, skal det såmænd ikke undre, at hun også kan være med i medaljekampen på lørdag.
Picture
DEt er spændende, om der bliver ændret på tingene i kvindernes åbne finale, eller om det kommer til at se ud, som på billedet fra 2016, hvor Fie vinder mesterskabet, Lærke får sølv og Anne bronze. Foto Mette Bacher
Picture
Mette Dyrlund Petersen, th., er tilbage i storform. Hun benyttede 2016 til at ro sig til tops indenfor coastalroningen også, her med Julie Schou, begge er fra DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Ifølge startlisten kan Kate Petersen blot blive siddende i maskinen og tage let og tung med over én kam, idet hun er tilmeldt begge steder. Foto Mette Bacher
15.15 - Mænd, letvægt
Nu ses det tydeligt, at Danmarks OL-roere er gået til pause. I 2016 var 14 tilmeldte denne klasse, i år er der 10. Ingen af de roere, der har været til OL i 2016 er med denne gang. Vejen er dermed banet for andre, men også flere af dem har taget flotte medaljer ved VM. Det ligger normalt ikke til roerne fra Odder Roklub at skifte klub, heller ikke selvom de bor i Københavnsområdet og har deres daglige gang i storklubberne, men nu er det sket. Således har Mathias Larsen, Odder Roklubs kendte VM-roer besluttet sig for at stille op for Bagsværd Roklub. Ser man på de senere års finaleresultater i denne klasse, bør Odder Roklubs Steffen Bonde være favorit til mesterskaber. Han har tidligere vundet det, men i fjor, da Bonde ellers førte i sikker stil, ville guldfirerens Jacob Søgaard Larsen lige stille Bonde stolen for døren, så han blæste i mål foran Steffen. Mads Rasmussen og Kasper Jørgensen blev nummer tre og fire, og dernæst fulgte sidste års VM-sølvvinder i LM2-, Emil Espensen, DSR. Også Jens Noll Nielsen, Hadsund, kan lege med her, og spændende bliver det at se, hvad KR´s Fredrik Leicht disker op med. Lyngby, Holstebro, Næstved og Odenses herrer skal også vise vejen på lørdag, og roinfo bemærker, at Lemvigs Jesper Jensen forsøger at bide skeer med landsholdsroerne. Han har også noget at komme med, satte for nylig verdensrekord i ergometret. Letvægterne får lov at køre finale for sig selv klokken 15.15, mens de tunge drenge sættes i gang ti minutter senere.
15.25 - Ergometerfænomenet og alle de andre
Der er ingen tvivl - når Sverri S. Nielsen får sat maskinen i gang, så er der lagt op til rekord. Sådan har det været i de seneste år. Det tog noget tid at komme under Lars Christensens superrekord: 5.55.5 - men den er for længst lagt bag Nielsen, hvor vi tillader os at udtrykke det sådan:
Alt over 5.50 - er næsten en skuffelse…
... I hvert fald, når man ser på, hvad Sverri Nielsen har præsteret, da ergometersæsonen indledtes i november 2016.
Roinfo skrev historien. - Nielsens tid hed: 5.48.3 ved DRC´s ergometertest, men Sverri fortalte til roinfo, at han har været ned på: 5.45.9 en træningsaften i maskinen.
Umiddelbart har ingen herhjemme været i nærheden af den seje færings fornemme præstationer - men de prøver skam alligevel - Danmarks stærkeste og største herreroere.
Der er en bid vej endnu til Rob Wadells rekord på: 5.38.3.
Picture
Sverri Nielsen, da han satte ny rekord i 2015: 5.53.2 - siden har Sverri været nede på 5.45.9... Lørdagens finale skal formentlig mest benyttes, som en slags opvarmning før EM om 14 dage - men alligevel - det vil da ikke gøre noget med en ny officiel dansk rekord - igen, vel??? Foto Mette Bacher
I fjor gik sølvet til Tøger Berg Rasmussen og bronzen til Frank Steffensen, begge fra DSR, men Tobias Kempf fra Odense kan godt lege med her og blande sig i topstriden. Der lures også på, hvad DSRs Lars Fjord Garvey kan præstere, da det antydes, at han er en sand ergometerfreak, der også kan få svinghjulet op i de højeste omdrejninger.
Finalen er velbesøgt med 18 deltagere - i fjor var der 14 med. Udover de nævnte klubber, er der repræsentanter fra: Bagsværd, ÆGIR, KVIK, Næstved, Aalborg og Nordslesvig.

15.35. Universitetsløb for mænd

Hvor er det dejligt at se, at der for alvor er kommet godt gang i UNI-roningen i Odense, så Aalborgs Universitetsroere får fin konkurrence. 14 mænd er til start, og roinfo bemærker, at Søren Gam, Odense, der er tovholder til Uni-roningen her - takket være sin relation til Aalborg, også er med, når starten går denne lørdag eftermiddag. De roere, der tog sig af de første fem placeringer i 2016, fra Aalborg Roklub, er alle på plads i sportshallen på lørdag. I fjor gik sejren til Troels Dalgaard Danielsen med Nicolaj Winther og Christian Hauge på de efterfølgende pladser. I fjor stod Odense Universitets for tre af de deltagende roere ved Ergo-DM, i år er det ligeligt fordelt med 7 fra Odense og 7 fra Aalborg. Herligt.
Desværre er der ingen Uni-roere fra Aalborg med i kvindernes finale denne gang. Her er fire roere fra Odense med, og det er: Nadine, Marlene, Pernille og Elisabeth.

Mesterskaberne rundes af med nogle heftige omgange firmastafetter og skole/gymnasiumstafetter med henholdsvis 13 og 17 mandskaber til start.
Så hedder det 200 meter spurter - hvor dagens deltagere kan more sig med denne kategori, og hvor der ikke forinden kan spås om resultaterne.
Klubholdstafetterne runder den lange finale dag af, med 18 til start hos juniorerne, 12 til start hos seniorerne og 5 til start hos uniroerne.

Roinfo er med det meste af dagen, hvor vi dækker finalerne på nærmeste hold, både med artikler, gode historier og et hav af skønne fotos.
Således er hele redaktionen af huse for at dække begivenheden i Gladsaxe på lørdag.


Ergometer-DM 2017: Junior 16-17-18 år...

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
Roinfo skal erindre om billedrettighederne.
Man må ikke videregive - eller dele ud af billederne, uden tilladelse fra roinfo.dk

Roinfo var på plads i Gladsaxe Sportshal til en lang og heftig dag ved indendørs-DM i roning. Vi kom hjem med et hav af gode billeder, sjove historier og mange indtryk.
Hele redaktionen var af huse, og vi giver den alt, hvad den kan trække fra de individuelle finaler, uden at vi nødvendigvis bringer dem i den i programmet fastsatte rækkefølge.
 Roinfo lægger ud med junior A-løbene...

Picture
Cecilie Brunnich Sørensen fra Københavns Roklub, th., sekunderes her af den tidligere landsholdsroer: Mathias Lyster. Tv. Mathilde Kiilgaard, DSR, der sekunderes af Andreas Sloth. Foto Mette Bacher
Junior B-piger 16 år
Hun har den perfekte størrelse til at toppe i international kvinderoning om få år, høje Cecilie Brunnich Sørensen, Københavns Roklub. Cecilie indledte karrieren i Dragør Roklub, men kom med i træningsmiljøet i KR i Sydhavnen, og er med til samlinger med de øvrige stærke piger i junior B-klassen.
Denne gang satte Cecilie Brunnich Sørensen mesterskabsrekord i pigernes klasse. 7.20. Stod der på displayet, da maskinen stoppede. Dermed vandt KR-roeren med hele 15 sekunder over DSRs Mathilde Kiilgaard, mens Victoria Munch, Roskilde blev nummer 3. Det er lidt spøjs at de samme tre piger, i 2016, placeringmæssigt set roede lige sådan dengang, blot i aldersklassen 15 år. De kender hinanden godt fra træningssamlingerne. - Vi har netop været til samling i Hadsund, og der roede vi firer uden, det var sjovt at prøve, fortæller den 185 cm. høje vinder, Cecilie, til roinfo.dk.
Picture
En sikker vinder er Cecilie Brunnich Sørensen fra Københavns Roklub. Tv. sølvvinder: Mathilde Kiilgaard, DSR, og th., Victoria Munch, Roskilde Roklub. Foto Mette Bacher
Junior B drenge, 16 år.
Kortene blev blandet lidt i drengenes klasse, junior B 16 år, lige bortset fra, at Bagsværd Roklubs suveræne Oliver Skov Jerkovic tog stikket hjem IGEN… - Som i 2016, hvor han vandt løbet. Nu et år ældre - og stadig lige stærk. Hvidovre Roklubs Thomas Jensen hægtede sig ellers godt på, på den første halvdel af distancen, og indtog en sikker 2. plads, men det ville Holstebros Casper Lindballe Lehmann Pedersen ikke finde sig i. Han gik til angreb, og denne manøvre lykkedes. Sølvet gik til Casper, mens Hvidovres Thomas tog bronze. Den færøske roer, Brandur, der i fjor blev nummer to efter Oliver, måtte denne gang tage til takke med 4. pladsen. I 2016 måtte Holstebros Casper nøjes med en beskeden 5. plads - det blev der lavet om på denne lørdag i Gladsaxe, hvor Hvidovres Thomas, som i 2016, indtog tredjepladsen.
Picture
Også Oliver Skov Jerkovic har højden med sig til succes på kaproningsbanerne - hvad enten det er på land - eller på vand. Foto: Mette Bacher
Picture
Fv. Casper Lindballe Lehmann Pedersen, Oliver Skov Jerkovic og Thomas Jensen. Foto Mette Bacher
Liane og Mie - igen
I fjor blev Liane Vestergaard, Hadsund Roklub og Mie Mellerup, Roklubben ÆGIR, nummer 1 og 2 i klassen, junior B 16 år - denne gang opnåede de samme resultat i den et år ældre årgang, junior A 17 år. På tredjepladsen blev det Fredericia Roklubs Amalie Kiær. I fjor blev det Cecilie Girke, Fredensborg, der blev nummer fire, mens Amalie Riff Brems, DSR, blev nummer 5. Siden da har Cecilie skiftet klub og er nu i DSR. Denne gang blev det Amalie, der blev nummer fire, mens Cecilie blev nummer fem.
Picture
Fv. Mie Mellerup, Liane Vestergaard og Amalie Kiær. Foto Mette Bacher
Picture
Cecilie Girke, tidligere Fredensborg, er nu i DSR. Ved lørdagens mesterskaber blev hun sekunderet af Søren Eriksen, Fredensborg Roklub. Foto Mette Bacher
Junior A drenge, 17 år
Adrian Flarup Johansen, Roklubben ÆGIR sejrede i junior-A drenge, 17 år, og på 2. Pladsen blev det Holstebros Magnus Valbirk. I modsætning til i fjor, måtte Valbirk denne gang kæmpe hårdt for sin sølvplacering, i hvert fald på de første 1000 meter, hvor Lyngby Roklubs Jacob Lenzing tog et gevaldigt forspring til Holstebro-roeren.
Men det hårde udlæg kostede, og Magnus kunne, med en god og solid mellemspurt,sikre sig sølvet foran Lenzing.
Picture
Roklubben ÆGIRs Adrian Flarup Johansen er godt på vej til sejren - endnu engang. Foto Mette Bacher
Picture
Valbirk, Johansen & Lenzing modtager tilskuernes hyldest efter en flot finale. Foto Mette Bacher
Vejen banet for Køchs
Middelfart-pige dagens overraskelse

I fjor gik guld, sølv og bronze i pigernes junior A-klasse, 18 år til Anne Larsen, Odense, Ida Petersen, Holstebro, og Frida Sanggaard fra Bagsværd.
Lige præcis de tre roede sig ind i verdenseliten og opnåede guld og sølv ved: EM & VM for juniorer på vandet. Nu er de rykket op i seniorklassen, og Mette Køchs, Aarhus Roklub, der er regerede juniordanmarksmester på vandet, fik nu muligheden for at vise, at hun indtil videre er dronningen - også i maskinroning hos de kvindelige juniorer. Køchs førte fra start til mål, og var på ingen måde truet af de øvrige i feltet, som talte seks finalister. I mål havde Køchs et forspring på godt 14 sekunder. - Hvad skal der ske for dig på vandet i 2017, spørger roinfo.dk. - Jeg skal prøve at ro 2X med Liane Vestergaard fra Hadsund, siger Mette Køchs.
Picture
Ustyrlig hestehale og fletning. Der var sus om det hele i pigernes finale. Nærmest Mette Køchs, og ved siden af hende Mia Sofie Rytzou fra Middelfart. Hun sekunderes af Johnny Rusbjerg. Foto Mette Bacher
Til gengæld var det en herlig overraskelse at se en Middelfart-roer være med her, og det så godt roende, at det blev til en sikker sølvmedalje.
Mia Sofie Rytzou kommer vi sikkert til at høre meget mere til i sæson 2017. Den stærke Middelfart-pige prøvede roning for første gang for et par år siden, dernæst stod den på efterskoleophold, men for ½ år siden vendte hun tilbage igen. - Det er sådan, at Mia nu træner i Odense, og vi går efter at få hende ind på en holdbåd, siger træner Johnny Rusbjerg efter finalen. DSRs Anne Katrine Kiilgaard tog bronze, og Næstveds Anna Frimann blev nummer fire. Tissø Roklubs søstrene Nissen, hhv. Mette og Janni blev nummer 5 og 6.
Picture
Fv. Mia Sofie Rytzou, Mette Køchs og Anne Katrine Kiilgaard. Foto Mette Bacher
Bastian Secher og alle de andre
Det er efterhånden en del år siden, Bastian Secher, Roskilde Roklub, for første gang bevægede sig ud på robanerne. Og har man fulgt Bastian, så har han gang på gang bevist, at det med roningen ligger i generne, efter Bastians morfar, Niels Henry Secher, der i 1970 blev verdensmester i dobbeltsculler med Jørgen Engelbrecht. Roinfo skal lige bemærke, at Jørgen Engelbrecht tidligere på dagen i Gladsaxe Sportshal, vandt sin klasse i masters. Men dengang, Secher & Engelbrecht blev verdensmestre var der ikke noget, der hed et ro-ergometer. Næ, da trænede man i robassinet om vinteren, krydret med vægttræning og løb.
Bastian har, i forbindelse med DM i ergometerroning, altid været garant for topresultater her - og denne lørdag skuffede han bestemt heller ikke.
Picture
Starten er gået, Bastian Secher, Roskilde, har bane 1, Mikkel Knudsen, Hadsund, bane 2. Foto Mette Bacher
Ingen kunne følge med eneren denne eftermiddag. Med en snittid på de første 500 meter på 1:29.1 - og en gennemsnitstid på de sidste 500 meter på 1:27.1, fortalte det om, at der var lagt op til en ny rekord, en blandt flere, som Bastian tidligere har roet hjem.
5.59.8 - stod der på skærmen, da Bastian ramte målstregen.
Picture
- What... Den er god nok, der er en ny rekord hjemme. Udtrykkene hos træner: Torben Bech og Bastian Secher selv, fortæller det hele. Foto Mette Bacher
Picture
- Smerte... Foto Mette Bacher
Picture
Glæde... Foto Mette Bacher
Picture
- En yderst tilfreds træner. Foto Mette Bacher
Picture
Secher-familien var på plads, de fleste af dem. Bastians morfar var bortrejst, han plejer ellers at overvære barnebarnets fine roning. Fv. er det far: Søren, mormor: Susanne og mor: Camilla. Foto Mette Bacher
Hadsunds Mikkel Knudsen roede i 6.11.5 og på tredjepladsen blev det Christian Taulbjerg, Holstebro: 6.16.1. Derefter Taulbjergs klubkammerat: Magnus Zier Quist Rathenborg. De to byttede dermed placering, set i forhold til finalen i 2016, hvor de samme roere placerede sig i toppen - men i 17-års klassen. Nu er det sidste junior-år for dem.
Picture
Velfortjente ´daljer efter en forrygende flot finale: fv. Mikkel Knudsen, Bastian Secher og Christian Taulbjerg. Foto Mette Bacher
Fortsættes...

Brian, Mia og dem i senior B...

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
Roinfo skal erindre om billedrettighederne. Det er ikke tilladt at kopiere eller dele billederne uden tilladelse fra fotografen.

Finale for funktionsnedsatte roere
Ringsted Roklub skulle have haft en repræsentant med her, men denne meldte fra, og så var blot Brian Sibbern med hos mændene og DSRs Mia Sørensen hos kvinderne.
Det er en sej distance, 1000 meter, og Sibbern, der for nogle år siden roede regatta i toer uden ved Holstebro Regattaen, var denne gang ved at overgive sig helt og opgive. Sådan lød det, da der ind imellem ro-tagene kom nogle høje udbrud fra Brian Sibbern, men han holdt ud, da det gjorde allermest avs, det samme gjorde DSRs Mia Sørensen, der kom i mål som nummer 1 i opgøret med Brian Sibbern. Hvor ville det have været rart med mere konkurrence her.
Picture
Brian Sibbern og Mia Sørensen. Alene det at sætte sig som de eneste to i romaskinerne foran hundredvis af tilskuere, er nærmest en præstation i sig selv. Flot, at de to møder op, selvom det ser sløjt ud med modstandere i deres klasse. Foto Mette Bacher
Dame senior B-letvægt
Hvem husker ikke den forrygende finale i fjor, hvor Mathilde Persson, Olivia Meinert Cardel og Nanna Bo Christensen kæmped indædt for guldet, som gik til Cardel?
Denne gang blev finalen skudt i gang uden at Persson og Cardel var med.
Nu var Stine Mathiasen med. DSR-roeren deltog ved junior-VM i 2016, og er rykket op. Hun lægger sig i føring med en lille afstand til Nanna Bo Christensen fra Holstebro. 500 meter - Stine kommer først over: 1:48.0 - Nanna lige efter: 1:48.8. 1000 meter, Mathiasen er stadig i føring: 3:40.7 - så Christensen: 3:41.1 - og nu sker det. Stine kan ikke holde fast. Hun kæmper en benhård og sej kamp over for den høje Holstebro-pige, der kommer i føring.
Picture
Stine Mathiasen, der her sekunderes af Anders Brems, kommer flot fra start, men kommer i vanskeligheder midt i løbet. Hun "kommer over krisen", og forsøger at få has på Nanna Bo Christensen, Foto Mette Bacher
Picture
Nanna Bo christensen er ikke med helt fremme i starten, men siden tager den høje pige over. Foto Mette Bacher
Det virker som om, Stine kommer ud af dødvande: 1500 meter - Nanna: 5:33.5 - Stine: 5:33.9. Hun overtager nu helt og holdent finalen og suser i mål i: 7:24.0, sølv til Stine: 7:25.2. Marie Mørch, Bagsværd bliver nummer tre. Så bliver det: Odense, Aarhus, Bagsværd og Næstved.
Picture
WHAT... Jeg fører... Nanna Bo Christensen opildner sig selv til at holde fast. Foto Mette Bacher
Picture
En hård finale er overstået, og så er der plads til skønne og store smil. Fv. Stine Mathiasen, DSR, Nanna Bo Christensen, Holstebro, og Marie Mørch fra Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Dame senior B - 19-22 år
I fjor blev tilskuerne vidner til, at en på papiret totalt ukendt roer blandede sig i medaljekampen i denne klasse: Luise Lund Hansen, Odense Roklub imponerede ved at tordne fra start og lægge sig i føring på de første 500 meter, og det foran flere unge landsholdsroere, som vi har hørt meget mere til. I 2016 blev det til bronze til Luise fra Odense efter Astrid Steensberg, Sorø - Astrid er pt. i USA, og Trine Dahl Pedersen fra Holstebro.
- Luise meldte sig ind blandt gruppen af Universitetsroere, fortalte Johnny Rusbjerg til roinfo i fjor. Denne lørdag, i 2017, var Luise atter med, men med tre medaljetagere fra junior-VM i 2016, ville det blive spændende, om universitetsroeren kunne gøre sig gældende her.
Da pigerne roede maskinroning i fjor, var medaljetagerne til start i juniorklassen, som Odenses Anne Larsen tog sig af. Denne gang fik Larsen hård kamp af sine landsholdskolleger, og klubkammeraten, Luise Lund Hansen.
Frida Sanggaard, Bagsværd Roklub, lagde sig i sikker føring fra første tag, og denne føring holdt hun gennem hele finalen. Luise Lund Hansen, Odense, var lige så sikker på 2. Pladsen. På tredjepladsen kom Anne Larsen, Europamester anno 2016 med Marta Kempf, der var med for at sekundere Anne i hallen. Kempf holder pt. en lille pause, men er sikkert at se i et projekt senere i 2017, forlyder det. Trine Dahl Petersen, Holstebro, blev nummer fire, Sahra Monefeldt Andersen, Aarhus, blev nummer fem, og det foran EM - og VM-sølvvinder: Ida Petersen. Det bemærkedes, at Aarhus Roklub var flot repræsenteret med hele fire deltagere i denne finale.
Picture
Frida Sanggaard, nærmest i billedet, EM- og VM-sølvvinder i JW2- og EM-guldvinder i JW2X, Anne H. Larsen- Foto Mette Bacher
Picture
Frida Sanggaard sekunderes af OL-roer: Lisbet Falch Jakobsen, begge er fra Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Larsen sekunderes af sin guldmakker, Marta Kempf. Marta deltog ikke i ergometer-DM, men holder en lille pause. Foto Mette Bacher
Picture
Luise Lund Hansen, Odense, vinder sølv, Frida Sanggaard, Bagsværd Roklub, vinder guld, og Anne Larsen, Odense vinder bronze. Foto Mette Bacher
Skiftedag i herre senior B-letvægt
I 2016 roede Alexander Modest, Lyngby Roklub, i ensom majestæt i mål med en start til mål-føring, hvor ingen var blot i nærheden af vinderen.
Denne gang roede Alexander tidsmæssig set endnu hurtigere. Nu var det bare ikke nok. Christian Thor Hagemann, Odense, lagde ud som lyn og torden og kom først over de 500 meter med imponerende: 1.32.9, så blev det høje Sebastian Bache, KR, der i 2016 har roet firer uden ved U23VM. Sebastian Terp, tidl. Roklubben Furesø, nu Odense, er lige efter i dagens finale med: 1:33.6, så er det Modest: 1:33.8.
To gange Sebastian slår følge. Terp kommer først over ved 1500 meter: 4:45.5, så Bache: 4:46.3 - en forrygende sidste 500 meter præsterer de to, som også får speakeren op i de helt høje omdrejninger. Først i mål: Sebastian Bache, KR: 6:20.3, så er det Sebastian Terp: 6:20.9, dernæst er det Alexander Modest, der får bronze: 6:22.7.
Elleve stærke letvægtere er med i denne finale.
Picture
En heftig finale er undervejs. Tv. Christian Thor Hagemann, Odense Roklub, der lagde ud som lyn og torden, og kom først over 500 meter mærket. Th. Sebastian Bache, Københavns Roklub, der slår til og vinder finalen. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Sebastian Terp, Odense Roklub, Sebastian Bacher, Københavns Roklub og Alexander Modest, Lyngby Roklub. Foto Mette Bacher
Elektrikeren fra Odense - helt i stødet
I fjor roede Nick Larsen sig til en sikker sejr i senior B-klassen for de store tunge drenge, han kom under de magiske 6 minutter. Denne gang fik tilskuerne fuld valuta for pengene, og konkurrenterne noget at se til, da Larsen gav den gas fra første tag. Dog kom han over de første 500 meter i rent slow, set i forhold til i 2016, hvor han havde en snittid på: 1:26.6 denne gang stod der: 1:28.0. Men så fik Larsen samlet op. 1000 meter bliver rundet i: 2:55.9, Aske Petersen, Holstebro er toer: 2:59.7. Da Nick Larsen tordner i mål, står der: 5:52.8!
Picture
Nick Larsen,th., sekunderes af Johnny Bo, og Andreas Dyrby, tv., sekunderesaf Jacob Thanning. Foreløbig ser det hele nok så fredeligt ud... Foto Mette Bacher
Aske Petersen, Holstebro, tager sølvet i denne finale, og bytter dermed placering med Andreas Dyrby, Roskilde, der var regerende sølvvinder inden dagens finale. Peter Rytter Munk, Hadsund, bliver nummer fire, nøjagtigt, som i 2016.
Jonathan Nielsen bliver femmer. Det bemærkes at flere af sidste års stærke juniorer nu indleder seniorernes klasser her, blandt andet: Malte Rusbjerg og Emil Lenzing er “nye” i dette seniorfelt.
Picture
Aske Petersen, Holstebro, Nick Larsen, Odense og Andreas Dyrby, Roskilde. Foto Mette Bacher
Fortsættes...

DM-medaljer blev uddelt - derefter var det Uni-roernes tur

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
Roinfo skal erindre om billedrettighederne, som tilhører fotografen. Man må ikke tage - eller dele roinfos fotos med andre, uden tilladelse fra roinfo.dk

Juliane igen og igen
Der er tilsyneladende intet, der kan stoppe Juliane Erlander i bestræbelserne efter at opnå at blive udtaget til OL endnu engang - og forberedelserne er for længst i gang til OL i… 2020!
Hvis det lykkes, så er det femte gang, Elander deltager ved et OL, og til den tid må det blive sådan, at der også kommer en medalje med hjem. Nuvel, indtil videre kører det, som planlagt for Elander, og hun var naturligvis på plads i Gladsaxe Sportshal for at ro sig til endnu et Danmarksmesterskab i maskinroning, som så ofte før.
Denne gang fik hun konkurrence af en af de deltagere, der indtil videre, sammen med Roskilde-roeren: Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, er inde i varmen omkring den LW2X, som man satser på skal ro sig til en OL-udtagelse senere: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub.
Picture
OL-roer - og guldvinder i 2012, Mads Rasmussen, DSR, er med i Gladsaxe Sportshal for at sekundere fruen. - Du kan ellers nå at deltage i letv.-finalen om ½ time, foreslog roinfo. - Uha, nej tak, det bliver ikke denne gang, lød det med et skævt smil fra Mads. Foto Mette Bacher
Picture
Seje Juliane, der fører sikkert, giver den et godt ekstra tryk på de sidste meter, og dermed... Foto Mette Bacher
Picture
.. . kan hun endnu engang blive Danmarksmester og igen i en ny rekordtid. Foto Mette Bacher
Ingen kommer dog i nærheden af Juliane, der sekunderes af gemalen, Mads Rasmussen. Lige så sikker på 2. Pladsen gennem hele finalen er Mathilde, og så er der lidt mere spænding i kampen om bronzen, hvor Iben Østergaard, kendt Bagsværd-kaproer for uventet hård konkurrence, at coastalspecialisten, Kate Petersen, DSR. Iben kommer over på en tredjeplads på de første 500 meter, men Kate får roet sig op, og side om side kommer Iben og Kate over 1000 meter. Coastal-roeren får overtaget i kampen, og Iben Østergaard må opgive bronzen, som går til Kate Petersen, på de efterfølgende placeringerne er det søstrene Nissen, Sara fra Odense, og Anne fra ÆGIR, der kommer ind på de efterfølgende pladser i løbet.
Juliane Elander får roet sig til endnu en mesterskabsrekord, der nu hedder: 7.00.5.
Picture
Fv. Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, Juliane Elander, Odder Roklub, og Kate Petersen fra Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Fies sikre mesterskab
TV2 er på plads i sportshallen. Det er den tidligere OL-sølvvinder i W1X, i 2012, Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, også. Det samme er den regerende bronzevinder i W2-, Anne Dsane Andersen, og klubkammerat til Fie. Annes romakker, Lærke Berg Rasmussen, DSR, har meldt fra. Det bliver til et herligt gensyn med Mette Dyrlund Petersen, DSR, og herligt er det ligeledes, at Aarhus Roklub også kan mønstre to deltagere her: Maria Linette Nissen Hansen, og den mere kendte: Mai Nielsen. DSR har atter Christina Juhl Johansen, tidligere Odense med igen, og friskt med deltagelse fra Tissø Roklub v. Signe Frederiksen i kvindernes åbne klasse ved DM.
Picture
Mette Dyrlund Petersen, DSR, nærmest i billedet, er tilbage på arenaen igen. Hun sekunderes af den tidligere landsholdsroer: kæresten: Jannik Nilton. Foto Mette Bacher
Picture
Th. Anne Dsane Andersen, OL-bronzevinder fra KVIK - minus sekundant. Tv. DSRs Christina Juhl Johansen, der sekunderes af træner: Henrik Mortensen. Foto Mette Bacher
Picture
OL-roer, Fie Udby Erichsen, KVIK, sekunderes af landstræner, Mads Haubro. Tv., Mai Nielsen, Aarhus Roklub. Foto Mette Bacher
I modsætning til 2016, OL-året, hvor deltagerne ret tidligt skal bevise, at de er i storform, er det tydeligt at fornemme, at tiderne denne gang er langsommere. Det gælder både hos Fie og Anne. Nok hægter Anne sig på - på de første 500 meter, men derefter er finalen helt og holdent Fies, som ingen kan komme i nærheden af - heller ikke denne gang.
Mesterskab til Fie Udby Erichsen i: 6.38.4 - i fjor hed det: 6.35.3. Anne vinder sølv i: 6.47.6, så bliver det Christina Juhl Johansen: 6.53.8, dernæst Mette, Maria, Mai og Signe.
Picture
Tv. Anne Dsane Andersen, Fie Udby Erichsen og Christina Juhl Johansen. De kommer fra naboklubberne, KVIK og DSR, der er hjemmehørende på Østerbro i København. Foto Mette Bacher
Herre åben letvægt
Som roinfo spåede, ville det ikke undre, om Odder Roklubs Steffen Bonde kunne stryge til tops i DM-finalen, 2017.
I modsætning til 2016, hvor hovedparten af OL-roerne var samlet til en sand feberfinale, som Jacob Søgaard Larsen tog sig af, selvom Steffen Bonde ellers havde sat sig på løbet, lige indtil 100 meter før mål, så var der ikke helt det drama over det, som i 2016. Lige bortset fra, at Hadsunds Jens Noll Nielsen blev presset hele vejen af DSRs Emil Espensen, VM-sølvvinder i LM2- i 2016. Sølvet gik til Jens og bronzen til Emil. Lyngbys Martin Korsner Christensen blev en flot nummer fire. Så blev det: Jesper Fredsted, Odense, Fredrik Leicht, KR, Eskil Bech-Pedersen, Holstebro, Jesper Jensen, Lemvig og Mikkel Schelde, Næstved.
Picture
En heftig finale er overstået. Fv. Jens Noll Nielsen, Hadsund, Emil Espensen, DSR, og Steffen Bonde, Odder Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Med flasken i den ene hånd, rosædet i den anden, og en sej ropige under armen (!), kan Steffen Bonde kalde sig Danmarksmester 2017. Foto Mette Bacher
Picture
fv. Noll, Bonde &/ Espensen. Foto Mette Bacher
Sverris “opvarmning til EM” gav ny rekord
Når Sverri Nielsen, DSR, går til ergometret i Gladsaxe Sportshal, hvor der ligger en guldmedalje og venter, er det ikke “kun” Danmarksmesterskabet, publikum har en forventning om. Næ, mon der dog ikke kan blive sat en ny rekord i mændenes åbne klasse?
Det er næsten, som da Eskild Ebbesen, gang på gang, for år tilbage, satte rekord, og hvor Henrik Stephansen, Roklubben Furesø igen og igen fik taget til at løfte sig i sportshallen med en sand rekordregn.
Denne gang skulle man dog ikke forvente, at der ville komme en ny rekord, for den må vente til Sverris deltagelse i EM i maskinroning om et par uger, lød det.
Sportschef, Lars Christensens rekord på 5.55.5 - er et overstået kapitel, når man hedder Sverri Nielsen. Det er 5.50.0 også…
Picture
- Deltagelsen ved DM er denne gang blot Sverris opvarmning til EM om få uger, lød det fra storklubben, DSR, og manede dermed til ro omkring en ny mulig mesterskabsrekord. Foto Mette Bacher
Sådan er det gået siden DM-triumfen i 2016, hvor Nielsen vandt i ny mesterskabsrekord, der hed: 5.51.6...
Ved DRC´s ergotest i november, 2016, hed tiden: 5.48.3 - og på en almindelig træningsaften har Sverri været nede på: 5.45.9.
Picture
Som vanlig Sverri i førerposition og tv. er det Frank Steffensen, feltets højeste roer med sine 208 cm. Foto Mette Bacher
De første 500 meter rundes i: 1.27.1 - i fjor hed det: 1.27.0. Sverri ser upåvirket ud: 1000 meter: 2.55.1 - i 2016: 2.55.3.
Picture
Tv. Tobias Kempf, Odense, der sekunderes af sin far, Jan, Tobias har tidligere taget medaljer ved DM i ergo. I midten Tøger Berg Rasmussen, og th. Frank Steffensen. Det er de tre, der kæmper om sølv og bronze. Foto Mette Bacher
Nu begynder Nielsen at kæmpe lidt for sagen, det ser stadig let og ubesværet ud: 1500 meter: 4.23.1 - i 2016: 4.23.4.
Picture
Morten Jørgensen fra guldfireren er fast sekundant for Nielsen, og han maner til ro, fortæller han efterfølgende til roinfo.dk. Foto Mette Bacher
Og så kammer speakeren over - der øjnes en ny rekord, og hele hallen er på kogepunktet. På de sidste 100 meter skæres der tænder, og indpisker, Morten Jørgensen er også oppe i de høje omdrejninger. Tju bang: 5.49.2 - ny mesterskabsrekord til Sverri Nielsen.
Picture
Stemningen og larmen i salen tænder Sverri, der alligevel sætter alt ind efter at sætte en ny mesterskabsrekord. Foto Mette Bacher
Picture
- JEP, rekorden er hjemme: 5.49.2. Foto Mette Bacher
Spænding er der hos Nielsens klubkammerater fra DSR i kampen om sølv og bronze, hvor Tøger Berg Rasmussen og Frank Steffensen slår følge - hele vejen. Det bliver Tøger, der tager sølvet: 5.55.8, Frank får bronze: 5.56.5, dernæst bliver det en stærk langdistancekaproer fra samme klub: Lars Fjord Garvey, der også spås en stor fremtid indenfor roningen: 5.59.3, DSRs Christoffer Kruse bliver nummer 5. Storklubben har 7 roere til start i denne forrygende finale, der tæller stærke mænd fra: Odense, Aalborg, KVIK, Bagsværd, Nordslesvig og Næstved.
Picture
DSR-træf på podiet: fv. sølvvinder: Tøger Berg Rasmussen, i midten, Danmarksmester: Sverri S. Nielsen, th., bronzevinder Frank Steffensen. DSRs formand, Kasper Haagensen, udtrykker efterfølgende, at han er stolt over, at klubben indtager de 5 første placeringer i mændenes åbne finale, hvor DSR har 7 til start. Foto Mette Bacher
Picture
- Næh, se, en paraply... Udover guldmedaljen var der fine ekstra gaver til vinederne. Foto Mette Bacher
Stærkt Universitetsfelt
Som skrevet i foromtalen er det dejligt at se, at der er kommet godt gang i universitetsroningen i Odense også. Nu er det ikke “blot” Aalborg, der kan brillere her. Men lige meget hvad, så er det stadig hele grundlaget for universitetsroningen i den Nordjyske Hovedstad, som trækker tråde til den Fynske Hovedstad, idet Søren Gam, der netop har været en del af det Nordjyske team har opbygget en stærk gruppe med Uni-roere i Odense.
Picture
Hvor er det herligt at se, at der nu er kommet folk med grønne trikoter ind blandt de velkendte Uniroeres fra Aalborg. Foto Mette Bacher
Nu blander Fynboerne sig i flot stil med Nordjyderne. Det bemærkede man i mændenes finale, hvor det næsten var half and half med deltagelsen fra de to Universiteter.
Picture
Jan Kempf, Odense Roklub, havde travlt denne eftermiddag, hvor han netop havde sekunderet sønnike i mændenes åbne finale. Nu gjaldt det Universitetsroerne fra den Fynske hovedstad. Foto Mette Bacher
Vi så et af dagens mest spændende opløb i Uni-finalen, hvor Nicolaj Winther fra Aalborg, førte finalen, men hele vejen igennem blev presset af Jonas Svane, der fløj i mål i tiden: 6.29.0 lige foran Winther: 6.29.3. På tredjepladsen Odenses: Mikkel Iwanoff Kolind.
Picture
I midten: Jonas Svane, tv., Nicolaj Winther, og th., Odenses Mikkel Iwanoff Kolind. Foto Mette Bacher
I kvindernes klasse så det til gengæld noget magert ud med antallet af deltagere.
Blot tre kvinder fra Odense mødte til start, og der blev ikke nogen spænding i denne finale, som blev vundet af: Elisabeth Kaalund Keller over Pernille Lind Nielsen og Nadine Heidi Brueckmann.
Picture
Friske Fynske frøkener: Fv. Pernille, Elisabeth og Nadine. Foto Mette Bacher
Forrygende stafetfinaler
Dernæst var det tid for heftige finaler i firmastafet, Skole- og Gymnasiestafet, så hidsige spurtløb over 200 meter - og dagen blev rundet af med en klubholdstafet for roere 10-16 år.
Picture
Loui Lam fra KVIK kunne bidrage med lidt oplysninger. - Hende der ror der, er Loui Lams kæreste, lød det, og denne oplysning kvitterede Frida for med et smil til fotografen. Foto Mette Bacher

DM - Ergometerroning 2017. Veteranløb

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Dame veteran 30 – 39 år – 2000 meter
To deltagere - begge fra DSR. En kaproning mellem coastalekspert Julie Schou og langdistanceekspert Tanja Nors Tardrup. Fra start til mål førte regerende mester Julie Schou, og kan dermed endnu et år kalde sig dansk mester. For Tanja Nors Tardrup er der tale om en forbedring på en plads i forhold til 2016, hvor det blev til bronze ved DM.
Picture
Deltagerne er klar til dagens første løb, Dame veteran 30 – 39 år – 2000 meter, ved DM i ergometerroning 28. januar 2017 i Gladsaxe Sportscenter. Foto Leif Thygesen
Picture
Dame veteran 30 – 39 år – 2000 meter. Til venstre Tanja Nors Tardrup, sølv, og til højre Julie Schou, der vandt guld. Begge roere kommer fra DSR. Foto Leif Thygesen
Dame veteran letvægt 40 - 49 år
Christina Møller, Nyborg Roklub ene anmeldt og dermed vinder.
Picture
Christina Møller, Nyborg Roklub, på vej til sejren i Dame veteran letvægt 30 – 39 år – 2000 meter. Foto Leif Thygesen
Dame Veteran 40 – 49 år – 2000 meter
Desværre også kun to deltagere i denne klasse: Lisa Petersen, Næstved Roklub, og Dorthe Maltesen, Roklubben SAS. Lisa Petersen trækker sig sejrrigt ud af den duel efter at have ført hele løbet mod en bravt kæmpende Dorthe Maltesen. Sidste års vinder af klassen Margit Haar Hansen, DSR, er rykket en klasse op.
Picture
Fra venstre sølvvinder Dorthe Maltesen, Roklubben SAS, og til højre Lisa Petersen, Næstved Roklub, der vandt guld i Dame veteran 40 – 49 år – 2000 meter. Foto Leif Thygesen
Dame veteran 50 – 59 år – 2000 meter
Tre kvinder var klar, da starten i Dame veteran 50 – 59 år over 2000 meter gik. Margit Haar Hansen, DSR, var tårnhøj favorit og levede til fulde op til favoritværdigheden med en knusende sejr. På andenpladsen Jane Hagan fra Roklubben Furesø foran klubkammeraten Mette Møller, der vandt bronze.
Picture
En fokuseret Margit Haar Hansen, DSR, på vej til forbundsmesterskabet i Dame veteran 50 – 59 år – 2000 meter. Foto Leif Thygesen
Picture
Medaljevinderne i Dame veteran 50 – 59 år – 2000 meter. Fra venstre Mette Møller, Roklubben Furesø, (sølv), i midten Margit Haar Hansen, DSR, (guld) og til højre Jane Hagan, Roklubben Furesø, (bronze). Foto Leif Thygesen
Dame veteran letvægt 50 – 59 år, letvægt 60 – 69 år, letvægt 70 – 79 år og 70 – 79 år – 2000 meter
For alle fire ovenstående klasser gælder det, at man kommer til at tænke på Bjarne Lillers hit fra 1979: ”Billet mark” – også kendt som ”Ensom dame 40 år.” Alene til start i klassen letvægt 50 – 59 år var Marianne Becker, KVIK, i klassen letvægt 60 – 69 år var Birgit Juel-Hansen, Sorø, alene, i klassen letvægt 70 – 79 år var Ingrid Petersen ene anmeldt og endelig var der heller ikke nogen, der ville være med i klassen 70 – 79 år – udover Merete Boldt, Fredensborg Roklub.  Godt nok passer det ikke helt i de fire klasser med de 40 år, som Bjarne Liller synger om, men alle fire damer holder sig flot, og kunne atter engang i ensom majestæt ro et mesterskab hjem. Så I kan jo læse dette som en kontaktannonce. Marianne, Birgit, Ingrid og Merete savner ligesindede damer i en passende alder. Har det din interesse, så kontakt den nærmeste roklub, eller hvis du allerede er roer, så stil op til kommende ergometerstævner. Det ville pynte gevaldigt på de fire klasser, hvis der var flere, der ville lege med.
Picture
Til venstre vinderen af Dame veteran 50 – 59 år letvægt, Marianne Becker, KVIK og til højre vinderen af Dame veteran 60 – 69 år letvægt, Birgit Juel-Hansen, Sorø. Foto Leif Thygesen
Picture
Til venstre Merete Boldt, Fredensborg Roklub – vinder af Dame veteran 70 – 79 år og til højre Ingrid Petersen, Sorø Roklub, vinder af Dame veteran letvægt 70 – 79 år. Foto Leif Thygesen
Herre veteran 30 – 39 år – 2000 meter
Syv roere klar til at slås om mesterskabet, der sidste år blev vundet af Jogvan Sofus Wilhelmsen fra Færøsk Roforbund.
Tre roere skilte sig ud fra de øvrige efter cirka 1000 meter. Jens Olav Dahlgaard, Bagsværd Roklub, Emil Andreassen, Roklubben SAS, og Rasmus Solbjerg Stie Christensen fra DSR. Efter 1500 meter er Rasmus Solbjerg Stie Christensen faldet lidt tilbage, og kampen om guldet kommer til at stå mellem Jens Olav Dahlgaard og Emil Andreassen. På den sidste 500 meter rykker Bagsværd-roeren uimodståeligt, så rækkefølgen bliver: guld til Bagsværd, sølv til SAS og bronze til DSR.
På fjerdepladsen kommer Christian Mølvig fra Sorø, nummer fem bliver Peter Jensen, Fredensborg, Asbjørn Levring, DSR, slutter som nummer seks og endelig får Skovshoved Roklubs Michael Lind lov til at lukke døren på syvendepladsen.
Picture
Jens Olav Dahlgaard, Bagsværd Roklub, i midten, er inde i den afgørende slutspurt, hvor Bagsværd-roeren for alvor rykker fra konkurrenterne. Foto Leif Thygesen
Picture
Emil Andreassen, Roklubben SAS, var sekunderet af sin kæreste Susanne Nellemann og gav sig 100 procent i en flot fight med Jens Olav Dahlgaard, Bagsværd Roklub. Foto Leif Thygesen
Picture
Og sådan sluttede Herre veteran 30 – 39 år – 2000 meter: Fra venstre, sølv, Emil Andreassen, Roklubben SAS, i midten guld, Jens Olav Dahlgaard, Bagsværd Roklub og til højre, bronze, Rasmus Solbjerg Stie Christensen fra DSR. Foto Leif Thygesen
Herre veteran Letvægt 30 – 39 år – 2000 meter
Jesper Jensen, Lemvig Roklub, var ene anmeldt og kunne ubesværet genvinde mesterskabet. Jesper Jensen sparede nok lidt på kræfterne til senere på dagen, hvor han også stillede op i den åbne letvægtsklasse.
Picture
Den nye og gamle mester i Herre veteran Letvægt 30 – 39 år – 2000 meter, Jesper Jensen, Lemvig Roklub. Foto Leif Thygesen
Herre veteran 40 – 49 år – 2000 meter
Syv roere bejlede til titlen som Danmarks hurtigste mand i aldersklassen 40 – 49 år. Tre af disse, Uwe Beuschau, Jesper Skytte og Flemming Pristed er ikke organiseret i en roklub, mens de resterende fire var Asgar Lenzig fra Lyngby Roklub, Stig Nielsen, Kerteminde Roklub, Brian Sørensen, Nyborg Roklub og Morten Thorvig, Næstved Roklub.
Der var Guld til Uwe Beuschau og sølv til den tidligere Nykøbing F-roer Jesper Skytte, men Jesper måtte dog kæmpe en tæt og indædt kamp med Lyngby Roklubs Asger Lenzig. Kun fire tiendedele skiller sølv- og bronzevinderne.
Picture
Medaljevinderne i Herre veteran 40 – 49 år – 2000 meter. Til venstre Jesper Skytte (sølv), i midten Uwe Beuschau (guld) og til højre Asgar Lenzig, Lyngby Roklub. Foto Leif Thygesen
Herre veteran letvægt 40 – 49 år - 2000 meter
Christoffer Brushøj (uden klub), John Mellerup, Roklubben Ægir og Edmond Lyne, Roforeningen KVIK, skulle fordele guld, sølv og bronze mellem sig. Det blev Christoffer Brushøj, der vandt en forholdsvis klar sejr foran John Mellerup, der igen havde et pænt forspring til Edmond Lyne.
Picture
Slutfacit i Herre veteran letvægt 40 – 49 år - 2000 meter: Sølv til John Mellerup, Roklubben Ægir (til venstre), guld til Christoffer Brushøj (i midten) og bronze til Edmond Lyne, Roforeningen KVIK (til højre). Foto Leif Thygesen
Herre Veteran 50 – 59 år – 2000 meter
Med tretten deltagere blev Herre veteran 50 – 59 år den bedst besøgte veteranklasse, og dermed blev der også stor spredning i feltet. Der er næsten halvandet minut mellem nummer et og nummer tretten.
Der var tronskifte i denne klasse. Vinder blev Thomas Jensen (hjemme fra kælderen) foran den regerende mester Torben Pedersen fra Holte Roklub, mens bronzen gik til Peter Gammeltoft fra DSR. Sidste års sølvvinder Stefanos Volianitis fra DSR måtte denne gang tage til takke med fjerdepladsen.
Picture
Tre store drenge på podiet i klassen Herre veteran 50 – 59 år. I midten guldvinderen Thomas Jensen, til venstre sølvvinderen Torben Pedersen, Holte Roklub, og til højre bronzevinderen Peter Gammeltoft, DSR. Foto Leif Thygesen
Herre veteran letvægt 50 – 59 år – 2000 meter
Tre roere til start. Vinder blev den regerende mester René Hansen fra Roklubben Viking foran Jacob Thesander, DSR, og med Peter Rasmussen fra Nyborg Roklub på tredjepladsen. Der var tale om et veldisponeret løb af langdistancespecialisten René Hansen, der førte fra start til mål.
Picture
En glad vinder af Herre veteran letvægt 50 – 59 år René Hansen fra Roklubben Viking (i midten), til venstre nummer to Jacob Thesander, DSR, og til højre nummer tre Peter Rasmussen, Nyborg Roklub. Foto Leif Thygesen
Herre veteran 60 – 69 år – 2000 meter
Fem roere til start, herunder sidste års mester Per Amby, Odder, og bronzevinderen fra 2016 Jørgen Jensen fra Lemvig. I år havde Lemvig-roeren timet træningen rigtigt og kunne stille og roligt køre mesterskabet hjem fra spids foran den detroniserede mester Per Amby. Der var bronze til Finn Johannesen fra Furesø-Reumatologerne, mens fjerdepladsen gik til Birger Lund-Rasmussen fra DSR.
Picture
Jørgen Jensen, Lemvig, på vej til mesterskabet i Herre veteran 60 – 69 år. Foto Leif Thygesen
Picture
Per Amby, Odder Roklub, mester i 2016 måtte i år bøje sig for Jørgen Jensen fra Lemvig. Foto Leif Thygesen
Picture
Medaljefordelingen i Herre veteran 60 – 69 år. I midten Jørgen Jensen, Lemvig (guld), til venstre Per Amby, Odder (sølv) og til højre Finn Johannesen (bronze). Foto Leif Thygesen
Herre veteran letvægt 60 – 69 år – 2000 meter
Lars Nielsen, DSR, alene anmeldt og dermed mester i tiden 7.06.2 minutter.
Picture
Vinder af Herre veteran letvægt 60 – 69 år: Lars Nielsen, DSR. Foto Leif Thygesen
Herre veteran 70 – 79 år – 2000 meter
Nyoprykket og dermed ”ungdomsroer” i denne klasse er Geert Olsen fra Rønne – og ungdommens vildskab lod sig ikke fornægte. Geert fik konkurrence af fire roere: Silkeborgs Jørgen Skødt Pedersen, Torben Clausen-Hansen, Vejle, Carsten Bech, Bagsværd Roklub, og Gerd Larsen fra Nordslesvigsk Roklub. Løbet udviklede sig fra start til en duel mellem Geert Olsen og Jørgen Skødt Pedersen, der tidligere har huseret på langdistancekaproningsbanerne. Det blev Geert Olsen, der trak det længste strå i den kamp, og dermed kunne Geert rejse tilbage til klippeøen med en guldmedalje i bagagen. Der var bronze til Torben Clausen-Hansen fra Vejle Roklub.  
Picture
Geert Olsen, Rønne Roklub, fik hjælp af Martin Schjerning, DSR, til at vinde Herre veteran 70 – 79 år. Foto Leif Thygesen
Picture
Podiepladserne i Herre veteran 70 – 79 år blev fordelt mellem til venstre Jørgen Skødt Pedersen, Silkeborg (sølv), i midten Geert Olsen, Rønne (guld) og til højre Torben Clausen-Hansen, Vejle (bronze). Foto Leif Thygesen
Herre veteran letvægt 70 – 79 år – 2000 meter
Tidligere verdensmester i dobbeltsculler Jørgen Engelbrecht, Lyngby Roklub, vinder en sikker sejr foran klubkammeraten Hans Nøhr.
Picture
Fra venstre Hans Nøhr (sølv) og Jørgen Engelbrecht (guld) i Herre veteran letvægt 70 – 79 år. Begge roere kommer fra Lyngby Roklub. Foto Leif Thygesen
Herre veteran 80 – 89 år – 2000 meter
Anders Bøgelund, Bagsværd Roklub, og Erik Schønnemann, Helsingør Roklub, bød hinanden op til dans. Det blev Anders Bøgelund, der kunne trække sig sejrrigt ud af den duel.
Picture
To friske og voksne herrer, til venstre Erik Schønnemann, Helsingør Roklub, og til højre Anders Bøgelund, Bagsværd Roklub. Der var guld til Anders og sølv til Erik i Herre veteran 80 – 89 år. Foto Leif Thygesen
Herre veteran letvægt 80 – 89 år – 2000 meter
Flemming Bay, Roklubben Skjold, ene anmeldt og dermed vinder. Bemærkes skal dog Flemmings tid på 8.23.1 minutter. Det er hurtigere end de tunge drenge i samme aldersklasse roede.
Picture
Flemming Bay, Roklubben Skjold, guldvinder i Herre veteran letvægt 80 – 89 år. Og jo, det er DFfRs formands far. Foto Leif Thygesen
​Slut fra Gladsaxe Sportscenter - vi vender tilbage snarest med reportagerne fra juniorløbene.
lthygesen@youmail.dk

DM ergometer 17 Junior E 10 år – Junior BII drenge 15 år

$
0
0
Picture
Anton Sode Dam, Københavns Roklub, klar til start i Junior BII drenge 15 år. Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Junior E piger 10 år eller yngre – 2 minutter
Navnet er Friis – Kamma Friis og jo, det er nyeste skud på ”Friis-klanen” fra Roforeningen KVIK - men endnu er Kamma ikke gammel nok til at blive medlem af en roklub, men må stille op under betegnelsen ”Hjemme fra kælderen”. Det forhindrede nu ikke den talentfulde pige i at vinde guld, og havde Kamma været fodboldspiller, havde flere store klubber allerede nu stået klar med en kontrakt for at få Kamma ”i stalden”. Mon ikke Kamma snart vil optræde i Roforeningen KVIKs mørkeblå trikot? 441 meter viste displayet efter to minutters roning, og det er ny mesterskabsrekord.
På andenpladsen Anna Iversen, Roklubben Stevns, med 431 meter, og der var bronze til klubkammeraten Cecilia Tornehøj Kroll med 378 meter. Nummer fire blev Kristina B. Nielsen ligeledes Roklubben Stevns.
Picture
Tre lidt betuttede piger på podiet i Junior E piger 10 år eller yngre – 2 minutter. Fra venstre nummer to Anna Iversen, Roklubben Stevns, i midten vinderen Kamma Friis, ”Hjemme fra kælderen”, og til højre nummer tre Cecilia Tornehøj Kroll, Roklubben Stevns. Foto Leif Thygesen
Junior DII piger 11 år – 2 minutter
Tre friske piger Solveig Mølle Lindelof, Hvidovre Roklub, Laura Friis, Tissø Roklub, og Silje Trenter, Roskilde Roklub, gav hinanden kamp om de tre medaljer i Junior DII piger 11 år.
Med ny mesterskabsrekord på 473 meter vandt Solveig Mølle Lindelof, Hvidovre Roklub, men hun blev fulgt pænt ”til dørs” af Laura Friis, Tissø Roklub, der nåede ud på 470 meter. Der var bronze til Roskilde Roklubs Silje Trenter med 449 meter.
Picture
Tre seje piger på podiet i Junior DII piger 11 år – 2 minutter. Fra venstre Laura Friis, Tissø Roklub, sølv, Solveig Mølle Lindelof, Hvidovre Roklub, guld, og Silje Trenter, Roskilde Roklub, bronze. Foto Leif Thygesen
Junior DII drenge 11 år - 2 minutter
Syv drenge til start - heraf de fire fra Roklubben Stevns. Og Roklubben Stevns gjorde rent bord og løb med alle medaljerne. Der var guld til Jakob Iversen med 515 meter, hvilket er ny mesterskabsrekord. Sølv til Nikolaj Bakkeskov Andersen med 466 meter og bronze til August Riis Poulsen med 456 meter. Jo, de laver et godt stykke ungdomsarbejde i Roklubben Stevns. På fjerdepladsen kom Anker Lerdorf fra Køge, mens Harald Hansen fra KVIK besatte femtepladsen.
Picture
Guldvinder og rekordsætter i Junior DII drenge 11 år - 2 minutter, Jakob Iversen, Roklubben Stevns, giver den fuld gas undervejs. Foto Leif Thygesen
Picture
Tre glade og stolte drenge fra Roklubben Stevns. Fra venstre Nikolaj Bakkeskov Andersen, Jakob Iversen og August Riis Poulsen. Der var guld til Jakob, sølv til Nikolaj og bronze til August i klassen Junior DII drenge 11 år - 2 minutter
Junior D piger 12 år – 2 minutter
Alma Biltoft Benediktson, Bagsværd Roklub, ene anmeldt og dermed vinder. Alma nåede ud på 499 meter i løbet af de to minutter.
Picture
Alma Biltoft Benediktson, Bagsværd Roklub, vinder af Junior D piger 12 år – 2 minutter. Foto Leif Thygesen
Junior D drenge 12 år – 2 minutter
Kun tre deltagere i denne klasse og dermed medalje til alle. Guldet gik til Frederik Bertelsen, Hadsund Roklub, med 490 meter. Der var sølv til Kevin Joensen, Rødvig Roklub, (485 meter) og bronze til Gustav Overgaard Hamann, Hadsund Roklub, (472 meter).
Picture
De tre medaljetagere i Junior D drenge 12 år – 2 minutter, Frederik Bertelsen, Hadsund Roklub, Gustav Overgaard Hamann, Hadsund Roklub, og Kevin Joensen, Rødvig Roklub, havde god mulighed for at holde øje med hinanden undervejs, da de var placeret direkte ved siden af hinanden. Foto Leif Thygesen
Picture
Og sådan fordelte deltagerne i Junior D drenge 12 år – 2 minutter medaljerne mellem sig: Frederik Bertelsen, Hadsund Roklub, (i midten) fik guld, Kevin Joensen, Rødvig Roklub, (til højre) sølv og Gustav Overgaard Hamann, Hadsund Roklub, (til venstre) bronze. Foto Leif Thygesen
Junior CII piger 13 år – 3 minutter
Hele 25 deltagere i denne klasse – heraf de 19 fra Holstebro Roklub! På grund af det store deltagerantal blev løbet roet i to afdelinger, og det giver lidt udfordringer, når man skal finde den rigtige rækkefølge, da resultatlisten ikke er sorteret efter samlet opnået resultat, men blot er en sammenstilling af de to resultatlister. Roinfo prøver at holde tungen lige i munden, og håber vi har udnævnt de rigtige medaljetagere.
Med 776 meter sætter Unnur Wenningsted á Tórgardi fra Róðrarsamband Føroya ny mesterskabsrekord. Nummer to med 739 meter blev Calina Jørgensen, Holstebro Roklub, og nummer tre Johanne Byskov, Holstebro Roklub. På fjerdepladsen kom Maria Hastrup, Holstebro Roklub, og nummer fem blev Pi Goslar fra Odder Roklub.
Picture
Med 25 deltagere var Junior CII piger 13 år – 3 minutter en særdeles velbesøgt klasse. Her er det Frederikke Munch, Rødvig Roklub, der er undervejs. Frederikke nåede ud på 685 meter. Foto Leif Thygesen
Picture
Jo, den er god nok - 776 meter og ny mesterskabsrekord. Unnur Wenningsted á Tórgardi fra Róðrarsamband Føroya glæder sig sammen med sin sekundant over det flotte resultat efter løbet. Foto Leif Thygesen
Picture
På præmiepodiet medaljetagerne i Junior CII piger 13 år – 3 minutter. Fra venstre Calina Jørgensen, Holstebro Roklub, sølv, i midten Unnur Wenningsted á Tórgardi fra Róðrarsamband Føroya, guld, og til højre Johanne Byskov, Holstebro Roklub, bronze. Foto Leif Thygesen
Junior CII drenge 13 år - 3 minutter
Med 26 deltagere var Junior CII drenge 13 år - 3 minutter stævnets bedst besøgte klasse. 21 af de 26 startende drenge kom fra Holstebro Roklub. Også i denne klasse er det lidt af en udfordring at tolke resultatlisten, men roinfo kaster sig ud i projektet.
Vinder blev Alexander Aldrich, Bagsværd Roklub, der var sølv til Simon Mikkelsen, Holstebro Roklub, og bronze til Christian Rømer, Roklubben Furesø. Lige uden for medaljerækken kommer på fjerdepladsen Christian Søndergaard, Holstebro Roklub, nummer fem bliver Sebastian Nybo, Holstebro Roklub og nummer seks Mads Rubin, Bagsværd Roklub.
Picture
Alexander Aldrich, Bagsværd Roklub, på vej til en forholdsvis klar sejr i Junior CII drenge 13 år - 3 minutter. 799 meter nåede Alexander, og det var 49 meter mere end nummer to Simon Mikkelsen, Holstebro Roklub. Foto Leif Thygesen
Picture
Der roes på grænsen af ens ydeevne. Her er det Niels Stoffer, Holstebro Roklub, der giver alt, hvad han har. Niels nåede 685 meter på de tre minutter. Foto Leif Thygesen
Picture
Simon Mikkelsen havde taget den lange tur fra Holstebro til Gladsaxe og blev belønnet med en flot sølvmedalje i det 26-mand store felt. Simon nåede ud på 750 meter. Foto Leif Thygesen
Picture
Slutfacit i Junior CII drenge 13 år - 3 minutter: Fra venstre Simon Mikkelsen, Holstebro Roklub, (sølv), i midten Alexander Aldrich, Bagsværd Roklub, (guld) og til højre Christian Rømer, Roklubben Furesø, (bronze).
Junior C piger 14 år – 4 minutter
14 deltagere fra Silkeborg, Holstebro, Furesø, Hadsund, Odder, Ægir, Bagsværd, Aarhus, Sorø og ikke mindst Róðrarsamband Føroya i denne klasse.
Intet DM uden færøsk deltagelse, og de færøske roere gør det altid godt, når de stiller op. Således også i denne klasse, hvor det bliver til dobbeltsejr, idet både guld og sølv går til Færøerne. Guldet blev roet hjem af Lea Tróndheim Johansen med 1041 meter. Med kun en meter mindre var der sølv til Kristianna Skarphedinsdóttir, og endelig var der bronze til Sofie Valentin Hæk fra Silkeborg Roklub.
Fjerdepladsen blev med 1022 meter delt af Stine Højager Nielsen, Holstebro Roklub, og Clara Hornnæss, Roklubben Furesø. Sjettepladsen gik til Laetita Panero-Bommer, Hadsund Roklub, med 1008 meter.
Picture
Kristianna Skarphedinsdóttir, Róðrarsamband Føroya, viste skarphed (undskyld udtrykket!) og var en sølle meter fra guldet. Men guldet kom alligevel med hjem til Færøerne, men der skulle en anden færing, Lea Tróndheim Johansen, til at slå Kristianna. Foto Leif Thygesen
Picture
Junior C piger 14 år – 4 minutter. Guld til Lea Tróndheim Johansen, Róðrarsamband Føroya (i midten), sølv til Kristianna Skarphedinsdóttir, Róðrarsamband Føroya, (til højre) og bronze til Sofie Valentin Hæk, Silkeborg Roklub (til venstre). Foto Leif Thygesen
Junior C drenge 14 år – 4 minutter
22 deltagere fra Viborg, Næstved, Ægir, Holstebro, Róðrarsamband Føroya, Odense, Tissø, Viking, Bagsværd, Roskilde, Furesø, Vejle, Lyngby og Silkeborg.
Oscar Burvil, Viborg Ro- og Kajakklub, har rekorden for drenge Junior CII 13 år – 3 minutter med 884 meter. I år er Oscar rykket op i Junior C drenge 14 år – 4 minutter – og det fejrede han ved at sætte en ny rekord i denne klasse. 1227 meter stoppede distancen på, da de fire minutter blev passeret. Nummer to blev Tobias Bork Kristensen, Holstebro, med 1173 meter, mens bronzen gik til Jannik Kambskared Dalfoss, Róðrarsamband Føroya, med 1144 meter. Nummer fire blev Filip Blaaberg-Greve, Holstebro Roklub.
Picture
Oscar Burvil, Viborg Ro- og Kajakklub, på vej til en ny rekord i Junior C drenge 14 år – 4 minutter. Rekorden kom til at lyde på 1227 meter. Foto Leif Thygesen
Picture
Medaljefordelingen i Junior C drenge 14 år – 4 minutter. Guld, Oscar Burvil, Viborg Ro- og Kajakklub, (i midten), sølv, Tobias Bork Kristensen, Holstebro Roklub, til venstre, bronze, Jannik Kambskared Dalfoss, Róðrarsamband Føroya, til højre. Foto Leif Thygesen
Junior BII piger 15 år – 2000 meter
Junior BII 15 år, er den yngste klasse, der ror den klassiske distance på 2000 meter. Pigerne først. Tretten deltagere fra Odense, Róðrarsamband Føroya, Furesø, Sorø, Bagsværd, Ægir og Tissø til start.
Fra start til mål var det Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub, der førte og nærmest var i en klasse for sig. 7.34.9 minutter stoppede uret på, da Sofie passerede målstregen – og det var ny mesterskabsrekord.
Nikoba Helgadóttir I Gong, Róðrarsamband Føroya, vandt sølv i tiden 7.50.2 minutter, mens der var bronze til Kristine Søndergård Hansen fra Roklubben Furesø med tiden 8.02.1 minutter. Nummer fire blev Nicoline Bluhme, Sorø Roklub, og nummer fem Emma Braad Olesen, Bagsværd Roklub.
Picture
En koncentreret og fokuseret Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub, ror en ny flot rekord på 7.34.9 minutter for 2000 meter i klassen Junior BII piger 15 år. Foto Leif Thygesen
Picture
Junior BII piger 15 år – 2000 meter. Guld til Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub (i midten), sølv til Nikoba Helgadóttir I Gong, Róðrarsamband Føroya, til venstre og bronze til Kristine Søndergård Hansen, Roklubben Furesø, til højre. Foto Leif Thygesen
Junior BII drenge 15 år – 2000 meter
17 deltagere, der repræsenterede Næstved, Aarhus, Sorø, Holstebro, Roskilde, Københavns Roklub, Roklubben Stevns, Silkeborg og Odense. Løbet blev på grund af det store deltagerantal roet i to afdelinger. Der blev roet væsentligt hurtigere i anden afdeling end i første, der blev vundet af Anton Sode Dam, Københavns Roklub, i 7.25.6 minutter, men det rakte desværre for Anton kun til en samlet syvendeplads.
Fra start af anden afdeling var det en duel mellem Rasmus Bjerre, Næstved Roklub, og Simon Dissing, Aarhus Roklub. Efter fem hundrede meter sagde Rasmus farvel og så sig aldrig tilbage. Selvom Simon satte en imponerende slutspurt ind, lykkedes det ikke for århusianeren at komme helt op til Rasmus. Der var bronze til Christian Nielsen, Sorø Roklub, med en margin på godt seks sekunder op til sølvet.
Fjerdepladsen blev med 7.16.5 minutter delt mellem Søren Meldgaard Madsen, Holstebro Roklub, og Oskar Dinesen Usmani, Roskilde Roklub. 
Picture
Rasmus Bjerre, Næstved Roklub, har netop passeret målstregen i Junior BII drenge 15 år – 2000 meter i ny rekordtid: 1. Rakte det til førstepladsen? 2. Yeahhhh! 3. Den første lykønskning 4. Så er det med at få pulsen ned. Fotomontage Leif Thygesen
Picture
Tre skrappe drenge fra klassen Junior BII 15 år. Fra venstre nummer to Simon Dissing, Aarhus Roklub, i midten vinderen Rasmus Bjerre, Næstved Roklub, og til højre nummer tre Christian Nielsen, Sorø Roklub. Foto Leif Thygesen
Og dermed slutter de direkte reportager fra de individuelle løb ved Danmarksmesterskaberne i ergometerroning 2017. Roinfo samler senere lidt op på andre små og store ting fra stævnet. Vi varmer op til Mette Bachers ”Regattavrimmel” med nedenstående syv fotos – Foto Leif Thygesen.
lthygesen@youmail.dk
Selvom man skal ro, kan man jo godt afprøve andre discipliner. Her gælder det armgang i klatrestativ – Altså vi skal op og have fat i den der overligger!
En, to, tre, hop
​Øv - det lykkedes altså ikke for alle at få fat, men det blev taget med godt humør
Okay, så fik jeg fat!
​Når roerne med deres hastighed bryder ”billedmuren”, så de forsvinder sporløst. Billedet er ikke manipuleret, men der mangler en roer på bane 2 og på bane 1 er roeren gået i ”spøgelsesmode”. 
​Når man skal ro, er det med at have en praktisk frisure. Her er det Fredrik Bahne Jensen, Københavns Roklub, der får en ”ro-rigtig” frisure inden starten i Junior BII 15 år
Det er aldrig for tidligt at øve sig – Hvem ved, måske skal jeg en dag her op og stå, så jeg må hellere prøve det!
Nå, hvornår kommer min guldmedalje? Kom nu med den! I kan da se, at jeg har gjort mig umage ved at tage et par støvler på, der passer til guldet.

Europamesterskaber i ergometerroning lørdag den 4. februar 2017 i Paris - ti danske roere deltager

$
0
0
Picture
Foto http://aviron-indoor.fr/
Af Leif Thygesen
Ti danske roere og ni roere fra Færøsk Roforbund er med, når det går løs med Europamesterskaberne i ergometerroning 2017 i den franske hovedstad Paris. Den danske delegation er under ledelse af Chef de Mission, Merete Boldt. Cirka 1.000 roere fra hele Europa vil deltage i det gigantiske ergometerstævne, der vil finde sted i ​Charléty stadium, Charpy room​. Det danske og færøske hold er sponseret af modest-sport.dk
Picture
Nick H. Larsen, Odense Roklub, (til højre) starter i Paris i mændenes eliteklasse sammen med Sverri Nielsen, DSR. Arkivfoto Mette Bacher
Klasseinddelingen er ikke helt som i Danmark, det betyder blandt andet, at der ingen U23 klasse er, hvorfor Nick H. Larsen, Odense Roklub, vil starte i samme klasse som Sverri Nielsen, DSR. Desuden er sprintdistancen ved EM 500 meter og ikke som ved DM 200 meter.
”Der arbejdes lige nu på at få vedtaget et reglement, der skal dække både Europa- og Verdensmesterskaber i ergometerroning, så vi kan få ensartede regler", siger medlem af DFfRs kaproningsudvalg Reiner Modest til roinfo.
De danske roere starter alle på den klassiske distance på 2000 meter og senere i 500 meter sprint.
Picture
Mikkel Knudsen, Hadsund Roklub, og Bastian Secher, Roskilde Roklub, er til start i Paris. Arkivfoto Mette Bacher
Junior mænd 18 år
Bastian Secher, Roskilde Roklub, og Mikkel Knudsen, Hadsund Roklub, får konkurrence af cirka 60 roere. Det åbne franske mesterskab blev sidste år vundet af Didry Gatien i tiden 6.14.9 minutter. Ved DM roede Bastian Secher på 5.59.8 minutter og Mikkel Knudsen på 6.11.5 minutter.
Junior kvinder 18 år
​Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub, får konkurrence af 25 roere. Ved DM roede Mette Køchs Nielsen på 7.09.9 minutter. Det åbne franske mesterskab blev i 2016 vundet af Adèle Brosse med tiden 6.53.5 minutter.
Picture
Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub. Arkivfoto Mette Bacher
Picture
Steffen Bonde, Odder Roklub, og Alexander Modest, Lyngby Roklub. Arkivfoto Mette Bacher
Senior mænd letvægt elite
Steffen Bonde, Odder Roklub, og Alexander Modest, Lyngby Roklub, til start sammen med 45 andre roere. Ved DM roede Steffen Bonde på 6.10.8 minutter, mens Alexander Modests tid var 6.22.7 minutter.
Jeremie Azou vandt i 2016 det åbne franske mesterskab med tiden 6.00.4 minutter.
Picture
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub. Arkivfoto Mette Bacher
Kvinder senior letvægt elite
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub er Danmarks repræsentant i dette løb. Juliane Elander Rasmussen, Odder Roklub, er ifølge Reiner Modest afmeldt.
63 lette kvinder kæmper om europamesterskabet. Ved DM roede Mathilde Persson på 7.11.9 minutter, til sammenligning blev det åbne franske mesterskab i 2016 vundet af Laura Tarantola i tiden 7.12.8 minutter.
Picture
Fie Udby Eriksen, Roforeningen KVIK. Arkivfoto Leif Thygesen
Kvinder senior elite
Fie Udby Eriksen, Roforeningen KVIK, og Frida Sanggaard, Bagsværd Roklub, deltager for Danmark i kvindernes elite klasse.
I alt 31 kvinder bejler til titlen som europamester 2017. Regerende fransk mester er Noèmie Kober, med tiden 6.50.6 minutter.
Ved DM roede Fie Udby Eriksen på 6.38.4 minutter, mens Frida Sanggaards tid var 6.56.2 minutter.
Picture
Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub. Arkivfoto Mette Bacher
Picture
Sverri Nielsen, DSR. (til højre) Forbedrer han sin rekord i Paris? Arkivfoto Mette Bacher
Sverri Nielsen, DSR, og Nick H. Larsen, Odense Roklub, stiller op i mændenes eliteklasse. Sverri Nielsens rekord fra DM lyder på 5.49.2 minutter, mens Nick H. Larsen rekord i senior B (19 – 22 år) er 5.52.8 minutter. Med tiden 5.46.8 er Matthieu Androdias regerende fransk mester, så noget kunne tyde på, at de to danske kraftværker vil blive presset, og hvad det vil betyde må tiden vise. Måske venter der en ny dansk rekord lørdag den 4. februar 2017?
 
Denne artikel opdateres med resultaterne, når de foreligger, så følg med her på roinfo.dk
lthygesen@youmail.dk

Regattavrimmel, Ergometer-DM 2017

$
0
0
Roinfo plejer, når der afholdes DM, at bringe lidt ekstra, som ord fra deltagerne, meninger, billeder af det, der ikke lige foregår i båd eller maskine, og lidt bonusinfo.

Velkommen til regattavrimmel ved ERGO-DM 2017.

Vi skal erindre om billedrettighederne. Skal der “lånes” eller “deles”, spørg da venligst først…
Tekst og foto: Mette Bacher


Ungdomsroning i Maribo Roklub

For nogle år siden, ved en af de sidste regattaer, der blev afviklet på Maribo Sø, dukkede Per Munk op med et større antal purunge roere, iklædt rodragter fra Saxkjøbing Roklub. Sikke et boom af unge mennesker, vi så her, og det holdt i et lille års tid.
Så blev der stille. Meget stille. I 2017 i Gladsaxe Sportshal møder roinfo Per Munk igen, og han bringer en nyhed, som vi næsten ikke kan vente med at slå op …
- Vi er ved at bygge en ungdomsafdeling op i Maribo Roklub, fortæller Per. - Vi har fået de unge ind til ergometerroning, og der er ca. 10, som vi satser på at holde fast i, lyder det.

- Må vi godt bringe denne fine nyhed? - Ja, gerne, det er da rigtigt positivt, ikke?, siger Per.

Diggi-loo Diggi-ley -
GÆT EN ROER

Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley himlen öppnade sig
Det är knappt man sina ögon tror
Åh, jag börjar nästan sväva
I mina gyllene skor
Picture
Foto Mette Bacher
Picture
Foto Mette Bacher

Kate fra Bornholm gjorde god figur    
Den seje Coastal-pige, Kate Petersen, DSR, nuppede en helgardering, da der blev meldt til før lørdagens indendørs-DM i Gladsaxe.
- Jeg var ikke helt sikker på, om jeg kunne komme ned i vægt, selvom der ikke manglede ret meget, fortæller hun til roinfo.dk.
Da man ikke må efteranmelde, heller ikke selvom DM foregår i en sportshal, reglerne skal følges, var Kate nødsaget til at tilmelde sig i både tung og letvægt.
- Jeg kom heldigvis lige akkurat under vægtgrænsen, så nu bliver det letvægt, fortæller Bornholmer-pigen, der indtil i 2016 mødte til start for Rønne Roklub, men nu er en vigtig del i DSRs coastalafdeling. Kate Petersen roede sig til en flot tredjeplads i det seje letvægtsfelt, som Juliane Elander, Odder Roklub, vandt i ny rekordtid, over Mathilde Persson, Bagsværd Roklub.


Hun er frisk, en stensikker vindende scullerroer, og kommer fra Smilets By. Når hun ror går det så stærkt, at fletningen nærmest står vinkelret ud for hovedet.
Da hun vandt sin finale i lørdags, og skulle på podiet, bemærkede roinfo, at hun er lige så stensikker, når det omhandler fodbeklædning…
Se lige de gyldne sko!
Straks dukkede et stort, svensk Grand Prix Hit op helt tilbage fra 1984, hvor vores stærke roer endnu ikke var kommet til verden. Det var brødrene Herrey, der sang Verdenshittet:
Diggi-loo, diggi-ley

Godt gået, og roet (!) Mette Køchs.
- Jeg har fået skoene af mine forældre i julegave, fortalte Mette efter præmieoverrækkelsen, hvor hun atter tog sig sikkert af finalen.
Picture
Mette Køchs Nielsen, frisk roer fra Aarhus Roklub, viser vejen igen og igen, når der kaldes ind til mesterskaber, hvad enten det er på land eller på vand. Foto Mette Bacher
Picture
Friske Kate Petersen fra Solskinsøen helgarderede ved DM i lørdags, og det betød, at hun kunne koncentrere sig om letvægtsklassen, hvor Klippeøens Kate, der ror for DSR, og til daglig er coastalekspert, skorede bronze. Foto Mette Bacher
Mændene om finalerne
- Nick Larsen: - Jeg husker intet fra de sidste 250 meter

Nick Larsen, Odense Roklub
Ny rekord i mændenes åbne klasse for senior B-roere

Roinfo var parat - til at tage billedet, når Nick Larsen tog det sidste tag og var i mål, rakte armene op i vejret og råbte YESSSS!!!!!
Picture
Vi er inde på de sidste 250 meter, og Johnny Bo er tændt og helt på, som sekundant. Nick er ved at ro sig helt ud. Foto Mette Bacher
Men i stedet væltede Larsen ud af maskinen og blev liggende. Johnny Bo, Odense Roklub, ivrig sekundant, der også var klar til en større jubelscene, var med det samme over ham.
Når man tager billeder af professionel karakter, så beskriver man en situation. Billedet skal fortælle en historie. Det skal fortælle, når det går godt, men også når det kan gå mindre godt. Det er en kunst at holde fast, men en del af dem, der suser rundt med et kamera til sportsstævner, slukker det, hvis det “ser mindre pænt ud”.
Det er op til den enkelte fotograf at vurdere, om billedet kan tåle at blive vist. Hvis tilfældet nu var sådan, at store, stærke Nick, var blevet kørt ud af hallen på en båre - så ville vi ikke bringe billedet.
Der gik nogle minutter, før Nick kom til hægterne igen, og han blev hjulpet fra banen af to personer, der måtte hanke godt op i den tunge roer.
Picture
Hov - Johnny Bo forsøger at gribe den store mand, der vælter ud af maskinen. Det var der mange, der gjorde denne lørdag, og det fortæller noget om, at man ror sig helt ud. Heldigvis er deltagerne i disse klasser så veltrænede, så efter nogle minutter, er de på højkant igen. Foto Mette Bacher
Lige inden præmieoverrækkelsen var Nick kommet så meget til sig selv, at han havde tid til en lille snak om løbet.
- Jeg husker intet fra de sidste 250 meter. Intet. Det hele vendte sådan op og ned, siger han. - Vidste du, at du kunne sætte ny rekord. - Ja, jeg har jo været nede på denne tid i romaskinen tidligere. Det med at komme under 6 minutter, det er for længst et overstået kapitel for mig, siger den sympatiske roer, inden turen går hen til podiet, hvor de trætte ben skal bære ham øverst på skamlen. En præstation i sig selv.


- Sebastian Bache: - Jeg håbede på at kunne vinde
PictureFoto Mette Bacher

Sebastian Bache, Københavns Roklub, ny mester i herre letvægt senior B

Roinfo møder Bache en times tid efter triumfen. Han går glad rundt med kakaomælk, en pakke småkager - som er ved at være tom - og en chokoladebar.
Der er forståeligt nok et stor smil over hele ansigtet…

- Var du klar over, at du kunne snuppe guldet, spørger roinfo?

- Ja, det mente, jeg godt, jeg kunne,  jeg håbede i hvert fald på det, lød det beskedent fra Bache overfor Bacher…


Foto: Sebastian Bache, Københavns Roklub, ny mester i letvægt senior B.



Danmarks bedste ergometerroer: Sverri Nielsen
- Det var jo ikke noget hårdt løb…

Ny rekord i mændenes tunge klasse
Inden løbet manes der til ro fra mange sider. Sverri satser blot på titlen. Rekorden gemmer han til der er EM i næste weekend, lyder det.
Som vanlig ser det legende let ud, når Nielsen sætter fra. Det ligner blot en formsag, i hvert fald indtil 1750 meter, hvor han for længst har lagt afstand til de øvrige i feltet.
Selvom han ved, at det igen og igen er blevet til hurtige tider det seneste år, kan Sverri lige akkurat komme under sidste års rekord med en ny og hurtigere, hvilket lykkes. Sejrsbrøl, interview med TV2, og derefter ord til roinfo.dk
- Du gjorde det alligevel, var det nu meningen, spørger vi.
- Nu var det jo ikke noget hårdt løb, men larmen og stemningen gjorde, at man kunne give den lidt ekstra, lød svaret.
Picture
Så skal der gås til sagen. Sverri ved, han kan skære af sin egen rekord, og det gør han så. Foto Mette Bacher
Picture
TV2 var på plads, og stak mikrofon og kamera op i hovedet på Sverri, der ikke var så udkørt, at han kastede sig ud af maskinen. Beredvilligt besvarede han spørgsmål fra TV2. Foto Mette Bacher
Morten Jørgensen er Sverris sekundant - og må rette ind
I 2016 bemærkedes det, at guldfirerens Morten Jørgensen  sekunderede Sverri Nielsen. Det gjorde han også i lørdags.
- Ja, Sverri spurgte mig, om jeg kunne hjælpe ham, og det gjorde jeg  for første gang sidste år, fortæller Morten Jørgensen til roinfo.dk.
Picture
Morten Jørgensen, Næstved Roklub, OL-guldvinder m. guldfireren og et hav af flotte medaljer fra VM, er Sverris Nielsens sekundant ved ergometer-DM. Her tjekkes displayet inden start. Foto Mette Bacher
- Det er Sverri, der fortæller mig, hvad jeg skal sige, og hvornår jeg skal sige det, og jeg parerer bare ordrer. I fjor kom jeg til at sige noget, som ikke helt var aftalt, og det måtte jeg skam også høre for efter finalen, smiler Morten Jørgensen.
Picture
- Ro på nu. Morten Jørgensen forsøger at dæmpe en fuldstændig tændt Sverri lidt ned, inden det går løs på de sidste få hundrede meter af finalen. Foto Mette Bacher
- Denne gang var det ikke helt meningen, at Sverri skulle skære af rekorden, men han gjorde det jo alligevel, også selvom jeg, da han gav den max gas til sidst, råbte til ham, at han skulle dæmpe sig, fortæller Morten Jørgensen.

Pas på at de ikke ror ud af hallen
Når de tunge herreroere fyrer op under kedlerne, så er der så hårde pres i maskinerne, at der er fare for, at ergometrene bevæger sig hen af gulvet. Derfor måtte der modvægt til, så maskinerne blev stående, da Sverri Nielsen og Frank Steffensen “trådte sømmet i bund til et kickdown” denne lørdag. Således måtte der banedommere og ledere til og danne modvægt.
Dermed undgik man, at roerne fik presset maskinerne af sted, så de forsvandt ud af portene i hallen og endte ude på parkeringspladsen.
Picture
Mikael Espersen Formand for Bagsværd Roklub, danner modvægt for Sverri Nielsen, og Kasper Haagensen, formand for DSR, sørger for, at Frank Steffensen ikke ror ud af lokalet, når starten går. Foto Mette Bacher
De tog vest på - og de lyser
Når der fotograferes med blitz, da overtager reflekser billederne. Og i Gladsaxe Sportshal er de mange hjælpere iført arbejdsveste, hvilket formentlig er ment, som at de frivillige er nemme at spotte for deltagere og tilskuere.
Men for fotograferne er det ikke en optimale løsning. Således duer det ikke, hvis der benyttes flash, idet refleksbåndene, der er monteret på vestene, fuldstændig overtager billederne.
Måske ville det være en idé, om hjælperne fremover bærer t-shirts i skrigende farver, som også kan spottes fra nær og fjern - og i det mindste ødelægger det da ikke billederne.
At billeder godt kan klares uden blitz er der ingen tvivl om, men i en sportshal er det ofte flashen, der giver de bedste billeder, og man undgår i det mindste et gulligt skær, som der er på alle billeder i en sportshal, hvis man vælger blitzen fra.
Picture
- Øv, arrangørerne af ergo-DM har fået at vide, at det ikke er godt med refleksveste. Her kan man se hvorfor. Foto: Mette Bacher
Holstebro her og der
Sikke mange unge mennesker, Holstebro Roklub havde med i sportshallen i lørdags. Det var lige før, at de purunge kunne fylde finalerne helt op, og holde klubkaproning i flere af den.
Her ses et kobbel friske drenge, som havde taget turen i formiddagens individuelle konkurrencer, men nu var klar til en heftig omgang holdkap om eftermiddagen.
Picture
Fire friske drenge fra Holstebro Roklub, der sammen med mange klubkammerater havde en herlig dag i Gladsaxe Sportshal. Sikke et boom i klubben ved Vandkraftsøen. Nu gælder det så at holde fast i alle de små talenter... Foto Mette Bacher
Anne Larsen eneste deltagende regerende guldvinder i Gladsaxe
Anne Larsen, Odense, var eneste danske roer, der i 2016 blev guldvinder ved en stor international regatta, EM, da hun med Marta Kempf vandt guld i JW2X. Marta var også med i lørdags, men hun sekunderede Anne.
Gense det herlige interview med Anne og Marta, som Roinfo bragte lige inden, de to blev Europamestre  sidste sommer HER
Picture
De blev guldvindere ved EM i 2016. Anne H. Larsen, i øvrigt søster til førnævnte Nick, og Marta Kempf, der sekunderer. Foto Mette Bacher
PictureLille Thor med mor. Foto Mette Bacher



Fie og mor til lille Thor
I sommer tilbragte OL-sølvvinder anno 2012, Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, nogle uger ved Bagsværd Sø i en lækker Autocamper, hvor gemalen René Udby Erichsen og sønnike Thor også residerede.

I sportshallen i Gladsaxe var lille Thor med for at heppe på mor. Det blev naturligvis til en ordentlig knuser inden præmieoverrækkelsen.

Fie Udby Erichsen klarede en sikker 1. plads hjem i kvindernes åbne finale, og hun har bebudet, at hun tager endnu "en runde" mod næste OL, der foregår i Tokio i 2020.
Rekordregn i Gladsaxe 2017
Der blev sat en hel del rekorder i lørdags i Gladsaxe Sportshal
Men rekorderne i veteranroernes klasser blev også sat, fordi flere mastersroere var rykket op i en ældre kategori, og meget konkurrence var der ikke. Flere af mastersroerne er fit for fight, og naturligvis er det imponerende med rekorder i de ældste klasser hos mastersroerne.

Se rekorderne her:
Mesterskabsrekorder: Drenge og mænd 2017

Junior D II, 11 år, Jacob Iversen, Roklubben Stevns               517 meter
Junior C: Oscar Burvil: Viborg Ro- og Kajakklub                    1227 meter
Junior B II 15 år: Rasmus Bjerre, Næstved Roklub                 7.05.8
Junior A II, 17 år: Adrian Flarup Johansen, Roklubben ÆGIR    6.14.7
Junior A: Bastian Secher, Roskilde Roklub                            5.59.8
Senior B. Nick H. Larsen, Odense Roklub                             5.52.8
Senior A. Sverri S. Nielsen, Danske Studenters Roklub           5.49.2
70-79 år, letvægt. Jørgen Engelbrecht, Lyngby Roklub           7.08.4
80-89 år, letvægt. Flemming Bay, Roklubben SKJOLD             8.23.1
80-89 år, Anders Bøgelund, Bagsværd Roklub                        8.51.0

Mesterskabsrekorder: Piger og kvinder 2017
Junior E, Kamma Friis, Valby, kælderen                                    441 meter
Junior D II, 11 år, Solveig Møller Lindetoft, Hvidovre Roklub        473 meter
Junior C II 13 år: Unnur Wenniingsred a Tórgardi                      776 meter
Junior B II, 15 år: Sofie H. Vikkelsøe, Odense Roklub                 7.34.9
Junior A II, 17 år, Liane Vestergaard, Hadsund Roklub               7.21.6
Senior A Letvægt, Juliane Elander, Odder Roklub                      7.00.5
50-59 år: Margit Haahr Hansen, Danske Studenters Roklub        7.07.6
70-79 år, Merete Boldt, Fredensborg Roklub                            8.08.9

Top 20 i 2017

Kvinder
1. Fie Udby Erichsen                           6.38.4
2. Anne Dsane Andersen                      6.47.6
3. Christina Juhl Johansen                    6.53.8    ‘
4. Frida Sanggaard                             6.56.2
5. Mette Dyrlund Petersen                   6.58.0
6. Juliane Elander                               7.00.5
7. Luise Lund Hansen                          7.04.2
8. Margit Haahr Hansen                       7.07.6
9. Mette Køchs                                  7.07.9
10. Anne Larsen                                 7.10.5
11. Trine Dahl Petersen                       7.10.7
12. Mathilde Persson                           7.11.9
13. Sahra Monefeldt Andersen              7.16.4
14. Julie Schou                                  7.17.6
15. Ida Petersen                                7.18.4
16. Cecilie Brunnich  Sørensen              7.20.3
17. Liane Vestergaard                         7.21.6
18. Nanna Bo Christensen                    7.24.0
19. Mia Sofie Rytzou                           7.24.3
20. Kate Petersen                               7.24.5

Mænd
1. Sverri Nielsen                                 5.49.2
2. Nick Larsen                                    5.52.8
3. Tøger Berg Rasmussen                     5.55.8
4. Frank Steffensen                            5.56.5
5. Lars Fjord Garvey                            5.59.3
6. Bastian Secher                               5.59.8
7. Aske Petersen                                6.02.5
8. Christoffer Kruse                             6.03.5
9. Tobias Kempf                                 6.04.7
10. Esben Ravn                                  6.06.3
11. Andreas Dyrby                              6.09.0
12. Loui Lam                                      6.09.5
13. Ole Søgaard                                 6.10.8
13. Steffen Bonde                              6.10.8
14. Peter Rytter Munk                         6.11.1
15. Mikkel Knudsen                             6.11.5
16. Jens Noll Nielsen                           6.12.2
17. Jonathan Nielsen                          6.12.9
18. Jens Olav Dahlgaard                      6.13.1
18. Emil Espensen                              6.13.1
19. Adrian Flarup Johansen                  6.14.7
20. Christian Taulbjerg                        6.16.1



Københavnskredsen søger ny formand

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher

Københavnskredsen har bibeholdt de mange aktiviteter, som roerne i København deltager flittigt i. Aktiviteterne er stærkt populære og flere af dem sætter gang på gang deltagerrekord.
Hovedparten af aktiviteterne er uddelegeret til en række udvalg, der med myndig hånd, stor entusiasme og professionalisme sørger for, at deltagerne får positive oplevelser og er med igen og igen.
Vi arbejder alle frivilligt for roningens bedste.
Kort og godt består formandens opgaver i afviklingen af bestyrelsesmøder, ca. 8-10 om året, samt deltage i KK-Fondens bestyrelsesmøder.
Dertil kommer, naturligvis, den årligt tilbagevendende kredsgeneralforsamling.
Således kører tingene støt og fint af sted, og det må siges at være en overkommelig opgave at være formand for Københavnskredsen, i hvert fald når aktiviteterne afvikles af de forskellige udvalg og klubber.

Derfor går formanden af
Ved kredsgeneralforsamlingen i 2016, trådte Mette Bacher, DSR, tilbage, som formand efter 5 år på posten.
Ny formand blev Jacob Øjvind Nielsen fra Københavns Roklub.
Han er kendt fra kaproernes verden, og det var et dejligt friskt pust ude fra.
Som selvstændig erhvervsdrivende kan det ofte være en fordel også at påtage sig frivillige opgaver, som at sidde i en organisations bestyrelse, da man selv tilrettelægger sin tid, men når man har eget firma, der pludselig er igennem et sandt boom i positiv forstand, hvor der skal ansættes flere medarbejdere, fordi firmaet er i vækst, så kan det knibe med at passe det frivillige arbejde også, og derfor har Jacob Øjvind Nielsen desværre valgt at trække sig, som formand efter blot et år på posten.
- Det er rigtigt ærgerligt, for jeg ville så gerne se Københavnskredsen udvikle sig, men min tid dermed hænger desværre ikke sammen med succesen i firmaet, og derfor må jeg se i øjnene, at jeg må stoppe efter blot et år på posten, siger Jacob Øjvind Nielsen til roinfo.dk

Flotte sikre aktiviteter
Dertil savner kredsbestyrelsen flere medlemmer, som tovholdere til de udvalg, der i forvejen kører aktiviteterne. Det gælder især indenfor MTU og kaproning.
Københavnskredsen besluttede sig for at bibeholde de faste aktiviteter, trods den i roforbundet ændrede struktur for nogle år siden.
Det nyder især Københavnskredsens klubber godt af, og som sådan er samarbejdet kredsen og klubberne imellem unikt. Københavnskredsen har hele tiden været af den holdning, at man går tilbage til den gamle struktur, så kredsene atter får mere indflydelse i DFfR.

De gamle traditioner og aktiviteter, som er videreført er:

- Sved på Panden, en motionsturnering for alle roere i Københavnskredsen. Aktiviteten afvikles hver 14. dag i hele sommersæsonen på skift mellem Roklubben SAS i Københavns Sydhavn og Hellerup-klubberne ved Øresund.
Det stærke udvalg består af: Kenny Andersen & Hjalte Graae Magnussen, Københavns Roklub, Søren Uldal, Roklubben SAS og Tolo, samt Jytte og Kurt Holm fra Roklubben Øresund. Arrangementet har egen hjemmeside: www.sppkbh.dk
SPP er en bragende succes. I 2016 blev der rekordtilmeldinger med hele 46 hold på en af rundens flotte sommeraftener. Bådtyperne inrigger & coastals er med her.
Picture
Københavns Roklub har stærke deltagere med ved SPP. Her stroker Kenny Andersen, der er med i SPP-Udvalget, og sammen med Hjalte Graae Magnussen står for den flotte hjemmeside, deltagerne flittigt benytter gennem hele sommersæsonen. Foto Mette Bacher
Picture
Københavnskredsen og dens klubber har et unikt samarbejde, hvilket også handler om at tage affære, når nogen generer roerne, som her i Københavns Havn, hvor vandscooter-vandaler trodser forbud og generer roerne under en SPP-regatta. Foto Mette Bacher
Kr. Himmelfartsturen
I de senere år har Roklubben SKJOLD været tovholder her, men arrangementet er forankret i Københavnskredsen. En af de faste og traditionelle konkurrencer er: Tovtrækning, hvor deltagerne kæmper om flotte langtursflag til klubben.
Flere af roerne fra København kommer langvejs fra, vi får nu også gæster fra den tidligere Sjællandskreds med roere fra Nordkysten, og det er et flot syn, når bådene er linet op på stranden, hvor deltagerne først indtager den medbragte frokost for derefter at gå over til tovtrækningen. Dette arrangement er et af dansk rosports ældste overhovedet.

Aftenkaproninger
Kredsen har haft to bestyrelsesmedlemmer, der troligt har stået for disse aktiviteter den første onsdag aften i sommermånederne med hjælp fra en banedommer og motorbådsfører fra Bagsværd  Roklub.
I 2016 kneb det med at få gennemført aftenkaproningerne, grundet den enes afgang, men nu håber kredsbestyrelsen at to - til tre frivillige vil hjælpe til. Opgaven er overkommelig. Deltagerne melder sig til et par dage før. Kaproningen finder sted på Bagsværd Sø, distancen er 500 eller 1000 meter, der tages tider, og der er flotte medaljer til vinderne.
Efterfølgende skal deltagerne have tilsendt deres tider. Det er jobbet - og hverken mere eller mindre.
Mange af nutidens kaproere vandt deres allerførste medalje ved Københavnskredsens aftenkaproninger.
Det er en stor fornøjelse at opleve de purunge deltage i en kaproning for allerførste gang, og se glæden over den første medalje.

Furesøtur
I mange år har kredsen desuden stået for en tur for motionsroere med udgangspunkt fra Roklubben Furesø. Det har ofte været et udvalgsmedlem - eller kredsbestyrelsens MTU-ansvarlige, der har stået for turen, som finder sted en søndag i efteråret. Mange af klubberne i København har deltagere med her.

Bymatchen
I ca. 30 år har Københavnskredsen stået for udtagelsen og selve arrangementet med at deltage med klubbernes dygtige junior A-roere til den årligt tilbagevendende Bymatch, en 2-dages kaproning, der foregår på skift mellem Zürich, Berlin og København. Løbene er pointgivende, og de danske deltagere kan, med års mellemrum, godt hamle op med de stærke berlinere og hjemtage pokalen.
I 2016 lykkedes det ikke helt at afvikle Bymatchen i København på vanlig vis, grundet manglende hænder til at løfte opgaven. Gæsterne fra Berlin og Zürich deltog derfor i Copenhagen Harbour Race, og fik en oplevelse for livet, da de fik mulighed for at stille op i inriggere grundet blæsevejret over Storkøbenhavn denne lørdag.
I 2017, hvor det er planlagt, at Bymatchen finder sted i Berlin, håber Københavnskredsen at være tilbage for fuld styrke.
Picture
Glimt fra Bymatchen i 2014, der fandt sted i Grünau i det tidl. Østberlin. Floden Spree er stærkt trafikeret, og det giver voldsomme dønninger, som man her kan se resultatet af. I 2017 finder Bymatchen sted i Berlin. Foto Mette Bacher
Juleroningen
Det hele startede med, at et par inkarnerede langtursroere fra DSR indførte en lille tradition med at ro ind i de københavnske kanaler, gå i land og ønske hinanden glædelig jul med et glas varm gløgg.
Traditionen udviklede sig, og igennem mange år har roerne fra de Københavnske klubber taget turen til B & W Roklub på Langelinie, hvor repræsentanter fra Københavnskredsens  står klar med lun varm gløgg og lune æbleskiver. Det er blevet så populært, at man de senere år ofte har nærmet sig 100 deltagere.

Dermed er kredsens aktiviteter skitseret, og da hovedparten af opgaverne i forvejen er lagt ud til enten udvalg eller klubber, er det, som tidligere nævnt, ikke nogen uoverkommelig opgave at påtage sig en formandsrolle i Københavnskredsen hvor det, som nævnt i indledningen, mest drejer sig om deltagelsen i bestyrelsesmøder, et par formandsmøder og afholdelse af selve Kredsgeneralforsamlingen.

Er du interesseret, eller har du kendskab til en person, der godt kunne tænke sig at komme ind i kredsbestyrelsen, først og fremmest som formand - eller hvis det blot er for at hjælpe til med specifikke events, som aftenkaproning eller Bymatch, så hører vi meget gerne fra jer.

Du kan skrive til Jacob Øjvind Nielsen på: Jakob.ojvind@gmail.com

Københavnskredsen afholder generalforsamling den 22. Februar.







Få fem procents rabat på alt træningsudstyr

$
0
0
Af Leif Thygesen
Roinfo.dk har indgået en aftale med Europas største leverandør af træningsudstyr, T-Fitness, hvilket betyder, at roinfo.dks læsere kan få fem procents rabat på alt træningsudstyr herunder blandt andet pulsure, aktivitetstrackere, 
personvægte, siddepuder til robåden, legeredskaber, trampoliner, bordtennisborde, bolde, måtter, yogatilbehør osv. osv. og jo, de sælger også romaskiner, blandt andet Concept 2. Gå selv på opdagelse blandt T-Fitness´ 253.432 artikler på dette link: www.t-fitness.dk
Sådan får du rabat
​T-Fitness er i forvejen kendt for konkurrencedygtige priser, og nu har I så chancen for at få yderligere fem procents rabat. Man får rabat ved at indtaste rabatkoden Roinfo, under betalingsmåde, og så fratrækkes rabatten automatisk – let og enkelt.
Indtast: Roinfo i nederste højre hjørne under ”Indløs Rabatkupon”, når du når til betalingsmåde, og der fratrækkes automatisk fem procents rabat.
Står man lige og mangler et eller andet udstyr, er det oplagt at gå en tur på www.t-fitness.dk og finde produktet. T-Fitness byder også på:
  • Fysiske butikker hvor alt kan prøves før køb
  • Prisgaranti på alt
  • Personlig betjening af personlige trænere/fysioterapeuter
  • Egne kørende teknikere (som kan stille alt udstyr op for en klub/person).
  • Europas største udvalg af fitness- og træningsudstyr
  • 35 års erfaring
  • Alle de største brands; Life Fitness, Waterrower, TRX, Nike, Reebok, Kettler, Concept2, Hoist, Taurus og mange flere.
  • Er det en større ordre (fx helt helt ny gym/træningsområde), så kommer T-Fitness ud og måler op og leverer en total løsning.
  • Og så selvfølgelig 5% rabat ved at benytte Roinfo rabatkoden.
lthygesen@youmail.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live