Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Interview med roningens nye sportschef

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
En længere tids gættekonkurrence er overstået. Et af de helt store samtaleemner indenfor roningens verden, og ikke mindst indenfor kaproningens verden i Danmark har været, hvem der mon ville blive den nye sportschef? Kaproere, tidligere, som nuværende, og de mulige kompetencer har været drøftet i månedsvis. Der har været gættet og overvejet mulige emner, og mange kandidater har sikkert været drøftet godt og grundigt over telefonen, til møder, eller når roerne var samlet i et festligt lag. Skulle det mon blive én fra guldfireren, eller en af de tidligere landstrænere fra for år tilbage, måske endda en kvinde…???
Det kunne da i øvrigt være herligt, eller måske en for ro-verdenen ukendt person helt udefra?
Det er tre måneder siden, stillingen blev slået op på DFfRs officielle hjemmeside, og det forlyder, at antallet af ansøgere var stærkt begrænset.
Men i slutningen af juli vidste man, hvem der skulle blive DFfRs nye sportschef, og i dag, knap 3 måneder efter stillingen blev slået op, blev han præsenteret. Det er Finn Trærup-Hansen.
Picture
Finn Trærup-Hansen, fotograferet i forbindelse med et interview med: Westfälische Nachrichten, da Danmark stod for værtsskabet ved VM i badminton. Foto: WN
Flotte badmintonresultater banede vejen
Hvis man skal blive klogere på, hvem dansk ronings nye sportschef er, så er det første pejlepunkt Dansk Badminton Forbunds flotte resultater for år tilbage.
Her blev det til hele 12 år som sportschef med ketcher, fjerbold og mange dygtige atleter, som arbejdsområder, og der blev scoret medaljer i hobetal.
Roningens nye sportschef har også været i udlandet i flere perioder i sportens verden:
Fra januar 1997 til september 1999 var han landstræner i Australien. Her var han med til at sikre to bronzemedaljer ved Commonwealth Games i 1998. Fra september 1999 til marts 2005 var han Performance Director for Badminton England. Han stod i spidsen for udviklingen af landsholdscenteret i Milton Keynes samt de regionale talentcentre. England vandt bronze ved OL i Sydney, og sølv ved OL i Athen i 2004.
Fra april 2005 har han stået i spidsen for talent- og elitearbejdet som sportschef i Badminton Danmark. I sine to perioder i dansk badminton har Finn Trærup-Hansen set Danmark vinde fire OL-medaljer, 25 VM-medaljer og 8 hold-VM-medaljer, herunder det første guld til et europæisk hold i herrernes Thomas Cup.

Finn Trærup-Hansen er født i Durup i 1955, og i ungdomsårene dyrkede han badminton, fodbold, håndbold og atletik på hjemegnen. I 1980 afsluttede han læreruddannelsen ved Skive Seminarium, hvorefter han blev lærer på Hældagerskolen i Vejle. Finn Trærup-Hansen er bosat i Tune ved Roskilde.

Farvel til badminton
Efter 12 år som sportschef sluttede det hele brat i november 2016, da Badmintonforbundet ikke ønskede at forlænge Finn Trærup-Hansens kontrakt, der udløb i slutningen af marts 2017. - Jeg blev da skuffet, da man meddelte mig, at man ikke længere ønskede at drage nytte af mine kompetencer, udtalte Finn Trærup-Hansen til medierne, men et andet forbund stod straks klar med en kontrakt, og det var Bueskydning Danmark, som kun nåede at mærke lidt til Finn Trærup-Hansens kompetencer i ganske få måneder, siden marts, idet han sagde sin stilling op forleden, for at tiltræde det nye job, som Sportschef i Dansk Forening for Rosport.

Et scoop, der ikke varede så længe
Hos Bueskydning Danmark er man rigtig ærgerlig. Således skrev Bueskytterne, at det var et scoop, da Finn Trærup-Hansen blev ny sportschef for under et halvt år siden. - Nu gik det lige så godt, og vi kom rigtigt fint i gang med mange ting, og det er tydeligt at mærke, at Finn Trærup-Hansen havde de gode kompetencer med sig, så det er, for at sige det på godt gammeldags jysk: - Godt nok træls, siger Næstformand, Jan Jager til roinfo.dk.
Også eliteansvarlig: Sanne Rahbek har kun godt at fortælle om dansk ronings nye sportschef. - Vi har været yderst glade og godt tilfredse, så det er rigtigt øv, lyder det i telefonen.
- Kom det bag på jer, at Finn pludselig sagde op efter så kort tid hos jer, spørger Roinfo.dk. - Ja, fuldstændig. Vi var i gang med rigtig mange projekter, og vi ansatte netop Finn fordi vi ville have en sportschef med megen erfaring, så jeg kan kun sige: - Det er godt for jer, at I har fået så dygtig en person, slutter Sanne Rahbek, der fik det at vide for tre uger siden.
Allerede den 3. august meddelte Bueskydning Danmark, at sportschefen havde sagt sin stilling op, og da det var på et for buesporten rigtigt dårligt tidspunkt, slog man omgående stillingsannoncen op igen.
Picture
Finn Trærup-Hansen kommer til at lede en helt ny sportsgren, idet han tidligere i årevis tog sig af badmintonsporten - og i en kort periode også Bueskydningen. Foto: Badmintonbladet.
Goddag til roerne - derfor søgte jeg jobbet
Roinfo fanger DFfRs nye sportschef over telefonen. Han er på vej ud til Idrættens Hus i Brøndby efter at være blevet præsenteret for de personer, han til dagligt skal omgås på Bagsværd Rostadion. DFfR valgte et muligt pressemøde fra, for der var udsendt en pressemeddelelse, fortalte DRCs Pressechef Svend Bertil Frandsen til roinfo.dk
Derfor var roinfo.dk ikke til stede under præsentationen, og valgte i stedet at kontakte Finn Trærup-Hansen, da mødet med roerne var overstået.
- Tillykke med dit nye job, det er jo gået fint i Badmintonforbundet, og man kan læse sig til, at du har været i Bueskydning Danmark i ganske få måneder, og nu bliver du sportschef indenfor roningens verden, hvordan kan det være, at skiftet er sket så hurtigt?

- Jeg synes, det lød meget interessant, og årsagen er, at jeg gerne vil tage hånd om de sportslige udfordringer, men det skyldes også personlige og familiære forhold, at jeg søgte jobbet, fortæller Finn Trærup-Hansen, til roinfo.dk.
Den nye sportschef fik i uge 29 besked om at jobbet var hans, men først i dag meldte DFfR ud, hvem der blev ny sportschef.

- Hvor meget kender du til roning?
- Ikke ret meget, men jeg har fulgt med i de flotte resultater, roningen har vist på det internationale plan, og også fulgt med i Lars Christensens dygtige arbejde, som sportschef. Det er nemlig sådan, at sportscheferne mødes for at udveksle erfaringer, og jeg kender derfor også Bo Vestergaard, der er sportschef for kajaksporten, siger Finn Trærup-Hansen.

- Kan man forestille sig, at din første opgave bliver at komme med til VM i Florida her i efteråret?
- Det er bestemt muligt, men det bliver kun for at opleve det, og se, hvordan vores roere er med i det, for det hele er så nyt endnu. Men jeg håber, at kunne komme med, siger sportschefen.

- Men ro-ekspert, det bliver jeg nok ikke. Til gengæld kan jeg bidrage med kompetencer på det ledelsesmæssige plan, slutter Finn Trærup-Hansen.

Roinfo.dk siger tak for interviewet, ønsker held og lykke, og spørger, om vi må have lov til at vende tilbage en anden gang. - Selvfølgelig må I det, siger sportschefen, der sætter sig i stolen i Danmarks Rocenter den 1. september.








Lyngby Dameroklub fejrer 85 flotte år

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Er der noget kvinderne i Danmarks ganske få dameroklubber kan, så er det at motionere, hygge og snakke…
En af de klubber, hvor den daglige roning og træning er forbeholdt kvinder, Lyngby Dameroklub, fyldte 85 flotte år i onsdags.

Hver eneste onsdag i rosæsonen mødes medlemmerne efter endt roning om aftenen til fællesspisning, hvor et par af medlemmerne forinden har kreeret noget dejligt mad, og ind imellem der spises, går snakken, og det på kryds og tværs over bordene, hvor mange kommer ind på den daglige roning, de historiske og sjove oplevelser med roningen, eller også ganske almindelige hverdagsbegivenheder, der slet ikke relaterer roningen.
Picture
Et lille glas på Lyngby Dameroklubs veranda, før damerne går indenfor for at fejre klubbens 85-årsdag. Foto Mette Bacher
Det er sådanne aftener, der gør vores fælles passion for rosporten til noget helt unikt. Roinfos udsending sad til bords med formandinden, Hanne Brusch, og selv her kunne der udveksles minder, idet det er 42 år siden (!) udsendingen og Brusch var på juniorlandsholdet sammen, i en dobbeltfirer med styrmand fra Roforeningen KVIK, i øvrigt KVIKs første damehold i historien.
Veje krydses, for udsendingen blev meldt ind i netop Lyngby Dameroklub, som 12-årig, og blev døbt af datidens stærke kaproere, hvoraf et par af dem var med i onsdags: Kirsten Thomsen og Jette Brinkløv (Møller).

Tilfreds ny roer
Med ved bordet var også Inger Koch, en dygtig mastersroer i mange år, og Mette Kræmmer Hansen, der også indledte sin kaproerkarriere i LDR, men tillige er medlem af DSR. Det blev Hanne Brusch også - og udsendingen - og hun er det stadig. Der blev naturligvis talt ikke så lidt om kaproning ved bordet. På den anden side sad et modent medlem af LDR, der kun havde været medlem i et år. - Jeg er så glad for det. Jeg er med hver tirsdag, hvor vi ror tur, og efter dette er der frokost, som to medlemmer: Margit Bo og Else Snogdahl står for. Det er så hyggeligt, fortæller den tilfredse dame.

Ture på Øresund
Det eneste, som de eksisterende dameklubber har til fælles er, at det hovedsageligt er medlemmer med en alder på den anden side af 40+, også over de 50+, og hvis dameklubberne fortsat skal bestå, kræver det en indsats for at få unge til at fatte interesse for roningen, og få dem ind i et sundt og godt miljø, for derefter at blive hængende, som medlemmer.

Lyngby Dameroklub havde, for år tilbage, en ganske solid kaproningsafdeling, men den snævrede ind, og i dag nyder en lille gruppe tidligere kaproere at træne og stille op til mastersregattaerne, mens man håber på at kunne fastholde de to piger, der stadig ror outriggerroning ved regattaerne.

Udover det daglige smukke rofarvand, deler LDR bådhus med Lyngby Roklub i Taarbæk, hvor der i hele sommersæsonen ligger et par inriggere og en coastalbåd klar til ture på Øresund. Det betyder, at de kvindelige medlemmer nu også deltager i Københavnskredsens Kr. Himmelfartstur, og melder sig gerne til, når kredsen arrangerer SPP, Sved-på Panden, en turnering, hvor alle kan være med.
Picture
Jamen er det ikke? Jo, det er rigtigt spottet. DSRs formand tager gerne en tørn med at stå for maden, når dameroklubben har fødselsdag. Han er udpeget, som grillmester, og er en sand mester i smækkerlækker kalveculotte. Det er Bitten Steffensen, der ser til, at det går korrekt for sig. Foto Mette Bacher
Picture
Et andet fast team er Ulla Fischer og Stella Haagensen, der sammen med en håndfuld medlemmer sørger for tilbehøret til culotten. Som indbydende salater og ovnkartofler. Foto Mette Bacher
Picture
Det fås ikke meget bedre, og så lækker mad nyder de kvindelige medlemmer godt af i Lyngby Dameroklub, når der spises fællesmad om onsdagen. Foto Mette Bacher
Damen - roklubben - holder sig, trods sine 85 flotte år, stadig godt.
Der blev sunget sange denne aften, hvor damerne, knap 60 styk, nød den dejlige mad, og hvor DSRs formand, Kasper Haagensen, traditionelt stod for tilberedningen af kalveculotte ude på klubbens flotte terrasse, og dermed slap han jo også direkte for at høre på, at 60 friske kvinder fik snakket og hygget sig så meget, at det til tider var lidt svært at få ørenlyd i klubbens smukke opholdsstue.
Picture
To formænd, en nuværende og en forhenværende. Tv. Hanne Brusch, der har siddet på posten i mere, end 10 år, og Stella Haagensen, der var formand før Hanne Brusch kom til. Foto Mette Bacher
Et par andre medlemmer, der er primusmotor for onsdagsspisningen stod for den øvrige del af traktementet, for til culotten var der lækre ovnbagte kartofler, og smækre salater, mens damerne rundede af med at skære løs af de mange flotte lagkager, som Ulla Fischer og Stella Haagensen, samt en håndfuld frivillige aktive medlemmer sørgede for, hvorved medlemmerne mætte og tilfredse kunne drage hjem efter en dejlig og meget smuk aften ved Lyngby Sø.
Picture
Omgivelserne ved Lyngby Dameroklub er ubeskriveligt smukke. Mens damerne fejrer klubbens 85 års fødselsdag, går solen ned ude i det fjerne. Foto Mette Bacher

Motionsturneringen 4. runde

$
0
0
Picture
Den finske Skærgård. Foto Ulla Behrend
Let Me Entertain You
Derfor er sommervejret det modsatte
​af et show med Robbie Williams
Picture
Robbie Williams koncert i Parken. Foto Mette Bisgaard Christensen

​Hell is gone and heaven's here

There's nothing left for you to fear
Shake your arse come over here
Now scream
I'm a burning effigy
Of everything I used to be
You're my rock of empathy, my dear
 
So come on let me entertain you
Let me entertain you
​ Af Leif Thygesen
Signaturen har været til koncert med Robbie Williams – og det var en god oplevelse. Men i pressen blev showet haglet ned. Ekstra Bladets overskrift lød: ”Han er en færdig mand”. Nu er det jo ikke første gang, at anmelderne og publikum ikke er helt enige om et show.
Med hensyn til rovejret er det nærmest omvendt. Metrologerne (anmelderne) påstår i fjernsynet dag efter dag, at sommervejret ikke er så slemt - hvis man ser på gennemsnittet. Temperaturen er okay, solskinstimerne er nogenlunde og så videre. Det er ikke den virkelighed, jeg møder, når jeg vil ro, så regner det i stride strømme og blæser en halv pelikan. Så min overskrift til anmeldelsen af det danske sommer-ro-vejr ville være: Sommer-ro-vejret er en død sild.
Men Motionsturneringen kører trods det videre, og selvom det regner og blæser, bliver der roet rundt omkring i Danmark. So come on let me entertain you med de seneste facts: 3.979 roere fra 42 klubber har til og med juli måned 2017 roet 836.415 kilometer. Det giver et snit på 210,207 km/roer. I forhold til sidste år, der var rekordsæson, er det en nedgang på cirka 13 procent – her lød gennemsnittet på 242,099 km/roer.
Picture
Supermotionsligaen
Hele tre klubber fra Supermotionsligaen har valgt at holde ferie i denne runde, men de kan naturligvis vende tilbage næste gang. Det forholdsvis store frafald i den bedste række giver fremgang for de fleste af de tilbageværende klubber, så der er mange, der kan glæde sig over en bedre position end i sidste runde. Ny klub helt på toppen er Randers Roklub – men man kan jo ikke påstå, at det er en uvant position for kronjyderne. Vibeke Christensen fra Randers skriver:  ”Med det 
blandede sommervejr, er der blevet roet en del i regntøj. Så sloganet må være, at i sol og regn ta´r roerne ud. Vi bliver vel tørre igen.”
Nyborg Roklub er rykket seks pladser frem og indtager i denne runde andenpladsen. En plads frem til tredjepladsen er det gået for Egå Rosport. Annie Kaalby konstaterer lettere galgenhumoristisk: ”Vi glæder os til en fantastisk eftersommer (det kan vel ikke blive andet) og ser frem til mange super gode ture på vandet, både i Egå og på langture.”
Nykøbing Mors Roklub er rykket en enkelt plads tilbage til fjerdepladsen, mens Vejle Roklub kan glæde sig over to pladsers fremgang til femtepladsen. Jytte Vodstrup skriver:  ”Sangen om den megen blæst synges stadig, men det lykkes ind imellem at få gennemført noget roning - dog ikke altid efter plan A. Men vi er efterhånden vant til, at når det drejer sig om langtursroning, så skal der også tænkes i både plan B og C.”
Picture
Langtur fra Vejle. Roerne er på vej ind til Ebeltoft. Foto Inger Valentiner-Branth
​Lidt pessimistiske toner kommer fra Uffe Lau Sørensen, Kolding Roklub, idet han skriver: ”Endnu en blæsende og trist måned lakker mod enden.” Men på trods af det rykker Kolding Roklub fire pladser frem til sjettepladsen.
Svendborg Roklub er tilbage i den bedste række efter to måneder i den næstbedste række. Ninna Larsen skriver: ”Trods regn og blæst og endnu mere regn, prøver vi at holde modet oppe, selvom den tid vi ikke er på vandet bruges på vask/tørring af tøj. En tur til Finland var rigtig fin - kun en halv dags regn og to KOLDE nætter i telt. En lille blandet flok har været på "Tour de Sø":  Fredag eftermiddag: Esrum sø i regnvejr, lørdag - Arresø i blæst og søndag Lyngby sø, Furesøen + Farum sø og retur - nu i regnvejr. Ærgerligt, at huden ikke holder på al den tilførsel af fugt!”
Picture
Roere fra Lyngby Dameroklub. Hjemkomst efter en furesøtur. Foto Anette Brejnholt
​Som nummer otte og ni finder vi to dameroklubber, der begge har taget elevatoren op fra 1. division. Lyngby Dameroklub er nummer otte, det er fem placeringer bedre end i sidste runde. Inger Barløse, Lyngby Dameroklub, skriver blandt andet: ”Endnu en måned med sol, blæst og regn men det afholder os ikke fra at ro.”
Roklubben Gefion er rykket syv pladser frem til niendepladsen i den bedste række. Derimod er det gået fire pladser tilbage for Humlebæk, men man er dog fortsat i den bedste række. Christian Probst beretter fra det nordsjællandske:  ”Juli måned har været præget af ferietid, men også fladt vand om morgenen i midten af måneden. Det gav stor aktivitet i outriggere, og tiltrængt træning til Nordic Masters på Bagsværd 29.-30. juli, hvor Humlebæk deltog med fem starter. Der har også været forberedende træning til langtur, da vi har ni roere, der skal til Tolo her i august. Og så kæntringsøvelse i inrigger for alle nye medlemmer – det giver dog ikke mange kilometer til statistikken. ”
Picture
1. division
Aarhus Roklub bevarer sin førsteplads i 1. division. Silkeborg er også i stand til at forsvare deres andenplads med succes.
På tredjepladsen finder vi Horsens, der er rykket ni pladser frem. I Horsens er man især træt af vestenvind. Det giver modvind på vej hjem fra en tur på fjorden. En af de få dage med godt vejr blev brugt til en tur til Snaptun, og så har Horsens-roere også været på langture, blandt andet på Øresund og Skarø, siger Gitte Enghild til roinfo.dk.
Picture
Horsens Roklub på nattur til Snaptun. Foto Gitte Enghild
Roklubben SAS er rykket fire pladser frem til fjerdepladsen, mens Nykøbing Sj. Roklub fortsat er nummer fem. I Nykøbing Sj. har man holdt roskole i tre gode dage, siger Holger Wittrock. Skanderborg rykker en enkelt plads frem til sjettepladsen, mens Haderslev tager et tigerspring på 16 pladsers fremgang til syvendepladsen. Den store fremgang kan dog til dels forklares med fejl i indberetningen for juni, fortæller Lonnie H. Schmidt. Ellers har juni budt på DFfRs outriggerskole og en tur fra Sønderborg til Nordborg via Augustenborg. Turen var en del af uddannelsen af fire nye langtursstyrmænd. Udover de udfordringer Alssund giver, fik vi også den oplevelse at møde Kongeskibet ”Dannebrog”, så vi fik også prøvet at rejse årer, siger Lonnie til roinfo.dk. Vi bliver i det sønderjyske – Graasten er rykket en enkelt plads frem til ottendepladsen. Flittigste roer i Graasten, Mona Larsen, har rundet 1000 kilometer på en tur, der bød på det hele: medvind, modvind og regn. På turen mødte man mange forskellige bådtyper, tømmerflåder, ”Nydamsbåden", Lifeboats og Kongeskibet. Turen blev fejret med boblevand og kransekage, skriver Helle Grau Skriver.
Picture
Graasten Roklub møder Lifeboats. Foto Helle Grau Skriver
​”Det har været i formidabel måned med masser af roning. Der har i månedens løb været flere længere madpakketure og en enkelt fælles ferielangtur til Ålborg Roklub”, sådan skrive Klaus Scheffel fra Middelfart. Den gode måned belønnes med 16 pladsers fremgang til niendepladsen i 1. division.
Picture
Middelfart på madpakketur på Skanderborg Sø. Foto Klaus Scheffel
​Sidste hold i 1. division er Nivå Roklub. Det er fem placeringer bedre end i sidste runde. Ulla Behrend rapporterer:
”Vi havde en enkelt roer med på DFfR-turen i den finske skærgård. Det var en meget velorganiseret tur med spændende kyster at kigge på. Vi blev godt modtaget overalt, det er ikke hver dag, der kommer seks inriggere i skærgården med Dannebrog agter og det finske gæsteflag i stævnen.”
Picture
Den finske Skærgård. Foto Ulla Behrend, Nivå Roklub
Picture
2. division
2. division toppes igen i denne runde af Frederikssund. Aalborg Roklub er rykket en enkelt plads frem og indtager dermed andenpladsen. Kolding Dame-Roklub er rykket syv pladser frem til tredjepladsen. Jette Hvidtfeldt kan fortælle: ”Ni roere fra roklubberne i Kolding har været på rotur på Nakskov Fjord. Besøg på beboede og ubeboede øer og ikke mindst Albuen var en rigtig fin oplevelse. Kan kun anbefales.”
Der er mindre tilbagegang for nummer fire, Strib Ro- og Kajakklub, og nummer fem, Roskilde Roklub. For Strib er tilbagegangen på fire pladser, mens roskildenserne må konstatere en tilbagegang på en plads. Mon ikke Roskilde overlever det – og vel også, at Prins Henrik ikke vil begraves i byen sammen med sin kone?
Picture
Roere fra Frederikssund Roklub på søndagstur til Kattinge Vig, hvor der blev holdt frokost. Foto Leo Nøhr
Picture
Koldingklubberne på langtur i Nakskov Fjord. Her er man i Langø. Foto Jette Hvidtfeldt
​Københavns Roklub er rykket tre pladser frem. Elisabeth Theiden skriver blandt andet: ”Juli måned startede med en uges sommer-ro-skole for børn og unge. Det var en stor succes. Elleve børn i alderen 10-17 år mødte op og nåede i løbet af ugen at prøve såvel Edon-både som gig og inriggerbåde. Der er også gang i langturene. En lille gruppe har således været Lolland rundt og blev som tidligere meldt på Roinfo ”ramt af lynet”. Tolv personer har været på en forlænget weekend- rotur til Hamborg. Ellers ror vi flittigt i havnen, og flere har været Amager rundt. Der trænes ivrigt til langdistancekaproningerne og ”Sved på panden”, og også ungdomsroerne har været flittige.”
Picture
Roskole i Københavns Roklub. Foto Københavns Roklub
​Præstø Roklub vender tilbage til Motionsturneringen som nummer syv i 2. division. Der er ikke helt så meget aktivitet i Præstø, som rapportør Martin Poulsen kunne ønske.
For Roklubben Viking er det status quo på ottendepladsen, mens Rudkøbing rykker 13 pladser frem. I Rudkøbing har den blandt andet stået på ture til Bukø og Marstal via Ristinge Hale, skriver Lone Skovbjerg.
Roklubben Ægir lukker 2. division på tiendepladsen. Det er fire pladser frem i forhold til sidste runde, men formand Dorte er dog ikke helt tilfreds og synes, der mangler lidt kilometer i år.
Picture
Rudkøbing Roklub på tur til Marstal. Foto Lone Skovbjerg
Picture
3. division
Roforeningen KVIK har sat sig tilrette på førstepladsen i 3. division – bag førstepladsen gemmer der sig dog en tilbagegang på fire pladser.
For Holbæk er det gået syv pladser frem. Jesper Iversen fortæller om stor aktivitet hos de herrer Karl Jørgensen og Vagn Andersen: ” Vagn, der ikke har roet i årevis (hø, hø), er begyndt at trække i åren efter små 37 års ropause og gi'r den faktisk rigtig meget gaz. At han så også har fundet ud af, at de dersens coastal både ikke er 
så tossede at ro i, er jeg på ingen måde uenig i.”
Fire pladser frem går det for Fredericia, og dermed slutter man denne runde som nummer tre i 3. division. Steen Houborg har noteret: ”Juli måned har måske ikke været til roning hver dag, men der har trods alt været mange gode ture, de gode roere er begyndt på at forlade de sikre omgivelser bag volden, lidt langture har stået på programmet, og den daglige roning er nu heller ikke så ringe, på lokalsproget betyder det "helt godt"”.
Picture
Fra DFfRs tur i Finland. Foto Lene, Silkeborg
​Varde Roklub rykker tre pladser tilbage til fjerdepladsen, mens Nakskov Roklub er rykket en enkelt plads frem til femtepladsen.
Bogense Ro- og Kajakklubs status den 31. juli resulterede i 156,000 km/roer og en sjetteplads i 3. division. Det er to pladser bedre end sidst, og formand Anders skimter det magiske gennemsnit på 200+ i horisonten.
For nummer syv, otte og ti, Roklubben Stevns, Greve Roklub og Sønderborg Roklub byder denne runde på fremgang. Stevns og Sønderborg rykker tre pladser frem, mens Greve dobler op med seks pladsers fremgang.
For nummer ni, Tolo Roklub, er det planmæssig retræte. Søren Uldall skriver: Roning, hvor temperaturen er 40 grader +, er for mange en stor udfordring. Derfor falder vores gennemsnit en del, da roerne i juli måned ikke orkede at være flittige ved årene. Til gengæld blev liggestolene brugt flittigt. Foranlediget af de mange roede kilometer, tager bestyrelsen til Tolo for at foretage diverse vedligeholdelser og reparationer af bådeparken, så den er klar til næste invasion af roere fra den 20. august.” 
Picture
Picture
4. division
Kun to klubber i 4. division i denne runde. Roklubben Øresund topper divisionen og er placeret fire pladser bedre end sidst. Tønder Roklub rykker fem pladser frem til andenpladsen.
 
Seks klubber holder (måske) ferie
Seks klubber, Roklubben Furesø, Hellerup Roklub, Aalborg Dame Roklub, Roklubben ARA, Jels Roklub og Høruphav Ro- og Kajakklub holder (måske) ferie i denne runde. Det gælder i hvert fald for Roklubben Furesø og Jels Roklub, som roinfo har hørt fra, men ikke med en decideret indberetning. Men alle de ferierende klubber er naturligvis sammen med nye deltagere velkommen i næste runde - så roinfo.dk i reportagen endnu engang kan sige: 
”So come on let me entertain you - Let me entertain you”
lthygesen@youmail.dk
 
Stillingen her
Topscorerlisten her

Port of Copenhagen - et brag af en regatta

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Endnu engang beviste Københavns Roklub, at man bare kan det der med at levere en lydefri regatta. Flere års erfaring fra både langdistancekaproninger og Harbour Race fornægter sig ikke. Tingene fungerer, og hjemmearbejdet er gjort til punkt og prikke. Der er styr på logistikken, så bådene kommer i vandet i den rigtige rækkefølge, cafeen byder på gode sandwich, og i sekretariatet betjenes man med et smil. Både udlånes gratis til hold, der kommer langvejs fra – det er service af fineste karat. Styrmandsmøderne er velforberedte, og man glemmer ingen punkter på dagsordenen. Rutegennemgangen er minutiøs og særdeles godt illustreret med fotos, og der gives præcise informationer.
​Regattaleder Kenny Andersen var ikke uden en vis bekymring over den noget kringlede 10-kilometerbane, men det var en tilfreds regattaleder, som roinfo.dk fangede i målområdet, mens bådene på 25-kilometerdistancen var på vej i mål: ”Der var perfekte forhold til en langdistancekaproning i dag. Næsten ingen vind, behagelige temperaturer og lidt småregn ind imellem, som sørgede for, at vi stort set havde havnen for os selv. Ja, selv havnebusserne var i regattahumør. Da vi var ved at lægge bøjer ud, stoppede en af havnebusserne og spurgte, om vi skulle have regatta, og da vi bekræftede det, lovede føreren af havnebussen, at han nok skulle informere sine kolleger, og at der ville blive taget hensyn til de konkurrerende både, siger Kenny Andersen til roinfo.dk. Lægger man hertil, at deltagerne gav hinanden kamp til stregen, at dommerne Carsten Andersen og Inger Valentiner-Branth styrede løjerne med sikker og venlig hånd, og at der på pladsen foran Københavns Roklub var den sædvanlige – men enestående – regattastemning, der er ved en langdistancekaproning, ja, så får man en nærmest perfekt regatta. Roinfo.dk giver fem ud af fem årer.
Picture
Udover at være regattaleder havde Kenny Andersen, der her sidder treer i båden – også tid til at ro en bronzemedalje hjem i 10 kilometer åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
Flere guldmedaljer fandt deres rette ejermænd m/k
På det sportslige plan fandt flere af guldmedaljerne i klassementet deres rette ejermænd. Viking kan næppe undgå at få guld i både 10 og 25 km åben mix. DSR vinder danmarksmesterskabet både hos kvinderne og hos mændene, men der er endnu kamp om sølv og bronze i flere klasser, så på den måde var Port of Copenhagen et perfekt oplæg til DM-finalen i Sønderborg den 26. august 2017.
Og så blev det en historisk regatta på to områder: I 10 kilometer åben motionsmix 2. division kunne man præsentere et felt på ikke mindre end elleve både – så stort et antal er ikke set før, og endelig havde DSR ikke en eneste holdændring – det er heller ikke set før - i hvert fald i den tid, Signaturen har dækket langdistancekaproninger.
Picture
Hele elleve hold var tilmeldt 10 kilometer åben motionsmix 2. division. Blandt dem var Strib Ro- og Kajakklub: Bent Planck Larsen, Jesper Ryttov og Bent Juul Jørgensen. Foto Mette Bacher
10 km åben mix 1. division – Viking konsoliderede deres førsteplads
I 10 km åben mix blev de guldvante roere fra Viking: Zangenberg, Hansen og Bruun udfordret af Hellerup/DSR: Månsson, Lesniak, Traberg, Gammeltoft og Weise. Det var anden gang i denne sæson, at de to hold krydsede klinger, og det var anden gang, at Viking trak sig sejrrigt ud af den duel. Med tre førstepladser og en andenplads inden finalen, skal Viking blot gennemføre i Sønderborg for at vinde guld, og mon ikke sydsjællænderne magter det på trods af, at 25 km åben mix roes før 10 km åben mix på Alssund?
Picture
Hellerup/DSR: Arne Månsson, Janek Lesniak, Peter Gammeltoft, Thomas Weise og Rolf Traberg kunne hjemføre sæsonens anden sølvmedalje ved Port of Copenhagen. Foto Mette Bacher
​Der var en tredjeplads til Havnens Helte fra Københavns Roklub: Nielsen, Andersen, Schmidt, Mikkelsen og Andersen.
En coastalfirer fra DSR: Ekman, Qvist, Borg, Andersen og Schou deltog i løbet udenfor konkurrence, men sluttede som nummer fire. Det betyder, at de efterfølgende hold ved pointtildelingen har fået tildelt point som en placering bedre end angivet på resultatlisten. Nummer fem på resultatlisten Middelfart/Nyborg ”Skal du have Fynske bank”: Rützov, Olesen, Kloppenborg Skrumsager, Buchwaldt og Sørensen får således syv point – selvom placeringen kun er angivet til en femteplads, der normalt udløser seks point.
Konstellationen fra Aarhus, Rønne og København: Holck, Meinert og Olsen sluttede som nummer seks.
Picture
Humlebæks turneringshold: Susanne Dam Poulsen, Michael Krogh og Morten Runge Poulsen tog endnu et skridt mod bronzemedaljen i klassementet i 10 kilometer åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
Picture
Det blev til et herligt gensyn med ”De tre musketerer” fra Københavns Roklub: Jim Kristensen, Hasse Minuva og Flemming Simonsen ved Port of Copenhagen. Foto Mette Bacher
​I kampen om bronzen i klassementet mellem Humlebæks turneringshold (Dam Poulsen, Krogh, Runge Poulsen) og DSR ”Fire på stribe” (Adelbert Hansen, Jørgensen, Grand Ast, Albrechtsen, Clausen Nørgaard) var det Humlebæk, der trak det længste strå med en syvendeplads. Da KR 2: Kristensen, Minuva og Simonsen samtidigt kilede sig ind mellem de to kombattanter, blev det en dyr dag for studenterroerne, der sluttede som nummer ni, idet Humlebæk dermed inden finalen fører med to point, når dårligste placering trækkes fra.
På KR 2 blev det til et glædeligt gensyn med ”De tre musketerer” – Jim Kristensen gjorde comeback efter længere tids sygdom, og Jim holdt hele vejen hjem.
Humlebæk APA: Thorsen, Larsen-Ross og Rasmussen sluttede som nummer 10 cirka tyve sekunder foran Roklubben SAS: Hellesøe, Olesen og Lyster, der fik lov til at lukke døren i denne klasse.
 
10 km åben motionsmix 2. division – Guld til den arrangerende klub
KVIK blondies: Karlsen, Andersen og Martlev Jensen havde indtil Port of Copenhagen vundet tre bronzemedaljer, men nu var tiden inde til at levere et løb, hvor man gav de sædvanlige 
konkurrenter kølvand. Og KVIK-pigerne leverede varen og distancerede tidligere guld- og sølvvindere til sekundære placeringer. Men desværre hjalp det ikke rigtigt ”Blondies”, for to nye hold snuppede første- og andenpladsen, og dermed var der for fjerde gang bronze til KVIK.
​Baumann, Petersen og Skousen fra Københavns Roklub og Roklubben Viking: Sølund Ehlers, Dyhr og Rasksen leverede en tæt kamp om guldet, men i sidste ende var det københavnerne, der med seks sekunders forspring kunne hjemføre de eftertragtede guldmedaljer. Viking leverede en flot debut i 2. division og beviste, at der er en fornem langdistancekultur i Roklubben Viking – en vinderkultur.
Picture
”Tre Stærke” kaldte Ivan Baumann, Mikkel Günth Petersen og Vibeke Skousen fra Københavns Roklub deres hold – og de levede op til deres navn og vandt 10 km åben motionsmix 2. division. Foto Mette Bacher
Picture
KVIK blondies: Merete Martlev Jensen, Bie Andersen og Vivian Karlsen sluttede for fjerde gang i træk på tredjepladsen. Foto Mette Bacher
Picture
”Ungt Blod” fra Humlebæk Roklub: Amalie Louise Thorsen, Marie Sofie Reistad og Johan Runge Poulsen leverede en flot indsats ved Port of Copenhagen. Foto Mette Bacher
​På fjerdepladsen var der ”Ungt Blod” fra Humlebæk: Amalie Louise Thorsen, Marie Sofie Reistad og Johan Runge Poulsen leverede en indsats, der gav genlyd over havnen – en flot rotid, der i handicaptid kun var syv sekunder fra bronzen, fortæller alt om en vellykket debut. Formand Christian Probst løftede lidt af sløret for baggrunden for den flotte indsats: Johan Runge Poulsen leverer noget så sjældent for en teenager som træning klokken 06.00 om morgenen.
Kolding/Kolding Dame Roklub: Colmer, Simonsen og Espersen, der på hjemmebanen vandt guld, måtte som andre erkende, at der blev roet stærkt i Københavns Havn denne lørdag i august 2017. Tiden fejlede såmænd ikke noget, men de andre roede bare endnu stærkere, og så måtte jyderne rejse tomhændet hjem.
DSR ”Team InKas Ære”: Cave, Stenby, Darre, Nyrup og Kristensen kunne forlade Københavns Roklub med æren i behold. En sjetteplads blev det til for debutanterne fra DSR.
Nakskov Roklub. Roinfo.dk: Hansen, Andersen og Thygesen har været medaljetager ved årets tre første regattaer, men på Københavns Havns stille vand måtte nakskovitterne sande, at den tid man kunne levere, var et pænt stykke fra en medalje. Nakskov Roklub.Roinfo.dk har lidt at arbejde med, inden man igen starter.
Nummer otte og ni Strib Ro- og Kajakklub: Planck Larsen, Ryttov og Juul Jørgensen og Vejle Fjordens helte: Gamberini, Busk Mikkelsen og Sarrossy kunne denne gang rykke tættere på de foranliggende hold i forhold til Kolding, og på den måde var turen over Storebælt en succes for de to klubber.
Kviktertnational: Skovø, Bick Markley og Howorth slutter lige akkurat i ”Top Ti”, mens Bent Bøgh Pedersen styrede debutanterne: Rützou, Rauer Hansen, Grønnehave Mogensen og Schmidt til en elvteplads.
Picture
Roklubben Viking: Pernille Sølund Ehlers, Dorte Rasksen og Uffe Dyhr debuterede i 10 km åben motionsmix 2. division med en fornem sølvmedalje. Foto Mette Bacher
​Historisk var det det største felt, der endnu er set i 10 kilometer åben motionsmix 2. division, og kvalitetsmæssigt fejlede roningen heller ikke noget. Skæver man samtidigt til tiderne og sammenligner 1. og 2. division, må man sige, at de deltagende klubber har fundet en rimelig og retfærdig måde at tilmelde på. Tilmeldingerne i de to divisioner er fair, retfærdige og sportsligt korrekte – og det uden, at der er indviklede regler. Man kan kun håbe, at det fortsætter således, at både nye og erfarne hold får en chance for sportslig succes og en god oplevelse ved langdistancekaproningerne og ikke skal konkurrere med roere, der normalt ror i eliteklasserne.
 
Kvinder senior 10 km. Tre hold i åben kamp om sølv og bronze
DSR ”Bølgemaskinen”: Lützen Søltoft, Don Robbins og Nors Tardrup efterlod ingen tvivl om, hvem der er de retmæssige ejere af årets DM-medaljer. For fjerde gang kunne DSR-pigerne bestige det øverste trin på sejrspodiet. Det er tid til paraderoning i Sønderborg, når finalen roes, og studenterpigerne kan roligt tage champagnen med ombord og for den sags skyld drikke den undervejs – de seje kvinder har allerede hjemført endnu et mesterskab til Strandvænget 55, 2100 København Ø.
Picture
(Næsten) danske mestre langdistance senior kvinder 10 km 2017: Samantha Don Robbins, Cecillie Lützen Søltoft og Tanja Nors Tardrup, DSR. Foto Mette Bacher
​Men de øvrige holds placeringer lukker op for noget af en gyser, når der skal fordeles medaljer i klassementet. KVIKamigas: Andersen, Becker og Lassen roede sig til sølv. For OL-bronzevinder Anne Dsane Andersen var det debut ved en langdistancekaproning. ”Det var s…. skægt. Det er en fed måde at ro på. Det er hårdt på en lidt anden måde end banekaproning, men når du er færdig, er du også her brugt 100 procent. Jeg havde jo en del at lære, bare det med at gå i og op af båden var nyt, ” siger Anne til roinfo. Da roinfo spørger til skiftene, afbryder holdkammeraterne Dorte Lassen og Marianne Becker og siger, at Anne bare var suverænt dygtig til at lære at skifte plads i en inrigger. ”Tre gange, så sad den der,” siger Dorte Lassen.
Picture
Den olympiske bronzevinder i kvindernes toer uden styrmand Anne Dsane Andersen, KVIK, der her sidder toer, debuterede ved en langdistancekaproning med at vinde sølv sammen med Marianne Becker og Dorte Lassen. Foto Mette Bacher
​På tredjepladsen kommer DSR ”Skumtoppene”: Rosbjerg, Ruby og Cozens, mens KVIK & Dirty: Aabye, Lindebjerg og Jakobsen slutter som nummer fire – en lidt uvant placering for KVIK-holdet, der ved de to foregående starter begge gange er sluttet på en andenplads.
Resultat betød, at i kampen om sølv og bronze i klassementet har DSR ”Skumtoppene” og ”KVIK & Dirty” hver 25 point, mens KVIKamigas har 24 point, når dårligste placering fratrækkes. Der er lagt op til en gyser-finale på Alssund.
Picture
”De evige toere” kaldte roinfo Humlebæk, Per Olsen, Jens Jørgen Tramm og Christian Probst, for – men roinfo fik lukket munden eftertrykkeligt, da Humlebæk svarede igen med en førsteplads. Foto Leif Thygesen
25 km åben mix. Humlebæk lukker munden på roinfo
I optaktsartiklen til Port of Copenhagen kaldte roinfo.dk Humlebæk: Tramm, Probst og Olsen for ”de evige toere”. ”Vi har faktisk ikke roet sammen siden Kolding, men inden løbet sagde Per: det her gider jeg ikke mere – nu trækker jeg til, og så gik vi ud og vandt. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg undervejs tænkte på, om vi nu blev slået af Kalundborg/Tissø og på den måde igen blev nummer to, men det gjorde vi heldigvis ikke,” sagde Christian Probst til roinfo efter løbet. Dermed kunne Tramm, Probst og Olsen for første gang i år tage en guldmedalje med hjem til Humlebæk. Guldmedaljen var ikke det eneste Christian Probst havde med hjem fra Københavns Roklub – desværre var den anden ting Christian havde med hjem en P-bøde på kr. 750 – og det er unægtelig knapt så festligt som en guldmedalje.
Picture
Mållinjen er netop passeret, og Bjarke Christensen Bang viser med en knyttet hånd, at der har været vilje bag den tilbagelagte distance på 25 kilometer. På styrmandsædet er det Mette Nissen, og etter i båden er Lars Modin. Foto Leif Thygesen
​Tissø/Kalundborg: Modin, Nissen og Christensen Bang sæsondebuterede og det med en fornem andenplads. Der var saft, kraft og overskud i tagene, da holdets hvide båd pløjede Københavns vande til skum og ramte mållinjen med fuld fart. ”Det var et rigtig – rigtig godt løb. Vi havde gode arme og ben, og forløbet må siges at være fejlfrit. Vi er kommet sent i gang i år, men nu starter vi også i Sønderborg, og så er planen ellers at ro maraton”, sagde Bjarke Christensen Bang efter løbet. At løbet var mere end godkendt, kunne regattaleder Kenny Andersen heller ikke skjule under præmieoverrækkelsen, da han tørt bemærkede, at man med den roede tid kunne have vundet en bronzemedalje i mændenes eliteklasse.
Picture
Måske anede Viking: Jørgen Zangenberg, Rene Hansen og Uffe Dyhr, hvad der var undervejs – i hvert fald var der bekymrede miner inden start. Foto Leif Thygesen
​”Jo, den sved,” sagde Uffe Dyhr fra Roklubben Viking, da roinfo bad om en kommentar til Vikings tredjeplads. Viking (Dyhr, Hansen og Zangenberg) havde indtil regattaen i København roet sig til tre guldmedaljer. ”Men nu satser vi på 25-kilometerdistancen i Sønderborg”, sagde Rene Hansen, der ikke lagde skjul på, at de guldvante drenge tørster efter revanche. I Sønderborg roes 25-kilometerløbet før 10-kilometerløbet, og dermed kan Vikings drenge koncentrere sig om at vinde klassementsguldet i begge klasser standsmæssigt – det vil sige, at resultatet i København på 25 kilometer kasseres som dårligste placering. Sæsonen vil så byde på minimum tre førstepladser på 10-kilometerdistancen og minimum fire førstepladser på 25-kilometerdistancen.
Picture
Højt humør hos Bornholmerne: Preben Thorsen, Kurt Jensen og Torben Vest Hansen inden start. Det høje humør holdt hele vejen hjem, da Bornholmerne sikrede sig en god udgangsposition i kampen om bronze i klassementet i 25 km åben mix. Foto Leif Thygesen
​I kampen om bronzen i klassementet mellem ”Bornholmerne” (Jensen, Thorsen, Vest Hansen) og KVIK J-tema (Krusell, Kofoed og Hansen) tog Bornholmerne et måske afgørende skridt mod den samlede tredjeplads.
Bornholmerne sluttede på fjerdepladsen, mens kvikkerne ender som nummer fem. Bornholmerne fører inden finalen med et point, når dårligste placering fratrækkes, og med to tredjepladser mod kvikkernes ene tredjeplads ligger man lunt i svinget, inden Alssund vilde vover kalder.
Vejle: Juul, Christensen og Bech Jensen sluttede som nummer seks, mens Roklubben SAS afmeldte deres hold.
Picture
KVIK J-Team: Jens Kofod, Jesper Hansen og Jakob Krusell bliver jagtet af DSR ”Den gode den onde og den grusomme pensionist”: Kasper Jørgensen, Jesper Christensen og Nicolai Møller Andersen lige inden målstregen. Foto Leif Thygesen
Senior mænd 25 km. KVIK lever endnu
I mændenes eliteklasse leverede KVIK (Bjærre, Kjar, Schack Pedersen) det resultat, som var krævet for, at der endnu er en chance for at hjemføre sølv i klassementet. Med forholdsmæssig stor afstand henviste man DSR 150 (Glerup, Pierrel Mikkelsen og Mortensen) til tredjepladsen, og dermed vil bedst placerede hold af KVIK og DSR 150 i Sønderborg hjemføre sølvmedaljen. Hvert hold har 26 point og to andenpladser, så den endelige duel om sølvet roes i Sønderborg.
Picture
KVIKamok: Simon Bjærre, Iver Kjar og Christian Schack Pedersen sørgede med en andenplads for, at de fortsat er et varmt navn, når der tales om sølv i mændenes klassement. Foto Leif Thygesen
Picture
DSR 150: Henrik Mortensen, Jan Pierrel Mikkelsen og Rune Glerup er i åben duel med ”KVIKamok” om sølvet i mændenes klassement. Foto Leif Thygesen
​DSR ”Den gode den onde og den grusomme pensionist” (Christensen, Jørgensen og Møller Andersen) hjemførte i vanlig sikker og urørlig stil førstepladsen. Det betyder, at det danske mesterskab er i hus, hvis bare de gennemfører i Sønderborg.
DSR ”Hot Shots”(Guldbæk, Elgaard Larsen, Hansen) lukker feltet i mændenes klasse på fjerdepladsen.
Picture
DSRs (næsten) danske mestre i mændenes klasse 2017 DSR: Jesper Christensen, Kasper Jørgensen og Nicolai Møller Andersen. Foto Leif Thygesen
Coastalløb
Mette Bacher dækker coastalløbet fra Port of Copenhagen i en separat artikel her på roinfo.dk. Allerede onsdag den 16. august 2017 er der deadline for tilmelding til årets DM-finale i langdistancekaproning Alssunds Røde Løver i Sønderborg. Roinfo.dk bringer selvfølgelig en udførlig optaktsartikel, så stay tuned på Danmarks bedste rokanal.
lthygesen@youmail.dk
Resultatlisten for Port of Copenhagen 12. august 2017 her
Pointstilingen 12.august 2017 her
10 og 25 km over all her
Picture
DSR Hot Shots: Søren Hansen, Niels Elgaard Larsen og Kaspar Guldbæk på vej i mål. Foto Leif Thygesen

Flotte coastalfinaler ved Port of Copenhagen

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Arrangørerne af Port of Copenhagen havde skrevet Coastalløb ind i programmet, og det var et smart mix, at det eneste herrehold, der var meldt til, fra DSR, fik lov at ro med i formiddagens inriggerfinaler. Lidt trist, at coastalfolket, der i årevis har slået på tromme for denne nyere aktivitet i dansk roning, ikke er mere med i de store bådtyper, især hos herrerne.
Picture
Det ville have været rart med flere deltagere i mændenes coastalklasse, så DSRs herrer havde fået modstand i lørdagens finale. Foto Mette Bacher
DSR møder troligt frem hver eneste gang, der indkaldes til coastalregattaer, også i Københavns Havn denne lørdag, hvor klubben havde et enkelt herrehold - og et damehold med. Men blot et hold til start i herrernes klasse, det er ikke så godt.
Til gengæld så det straks bedre ud på spindesiden, hvor fem mandskaber var meldt til, her i blandt et “nyere” med garvede roere fra Hellerup Roklub og Hellerup Dameroklub. Det er dejligt, at de to klubber kan blive enige om at hjælpe hinanden, ikke mindst, når dameroklubben for få år siden fik en coastal-4X+ indlemmet i bådparken. I øvrigt har lige præcis denne båd været et diskussionsemne i klubben, da det i starten var et spændende tiltag, og så var der alligevel næsten ingen, der benyttede den, hvorfor man overvejede at lade den komme videre til et andet sted, til i dag, hvor det var en stor og dejlig overraskelse at se, at HR & HDR kan samarbejde om at stille et kvindeligt mandskab i coastal-4X+. Stor ros for det!
Picture
Tinna Groos, Pia Sværke, Lisbeth Grænge Hansen & Mette Cederkvist Styrmand: Jytte Westi Foto Mette Bacher
Også Aarhus Roklub var med, og Niels Iversen, der ligeledes i årevis har været en varm fortaler for coastal, fik endelig mulighed for at få fire friske roere og en styrmand gjort interesseret i at være med i Københavns Havn.
Picture
Fra Aarhus med KRs styrmand:: Bente Schumacher(1) Lene Faxe Hansen(2) Foto Mette Bacher Charlotte Lykke Larsen(3) Helle Dollerup Kaucki(4) Svend Vexby(cox)
Kvindeklassen havde fem mandskaber til start, og ud over de sædvanlige fra KVIK & DSR, mødte også værtsklubben, Københavns Roklub, til start.

Mens mændene måtte ro for sig selv og imod inriggerbådene om formiddagen, var der lagt op til en flot finale i Sydhavnen denne lørdag eftermiddag, der heldigvis var som blæst, når vi taler generende trafik. Vandscooterfolket HAR tilsyneladende forstået budskabet, om end det er på den mest tragiske måde, man kan tænke sig, men dem så man heldigvis ikke skyggen af, og det blev blot til enkelte turbåde, og en kæmpe én slagsen, en Miamivice-lookalike, der trods lyden af de store V8-maskiner, der rungede godt i havnen, holdt en meget lav fart, da den krydsede de mange inriggeres rute, når de var på vej fra vendepunktet ved Slusen og ned mod målstregen ud for Fields.
Picture
DSR savnede modstandere i coastal. Her er det: Jack Ekmann, Michael Borg, Rune Andersen & Michael Qvist med Julie Schou, som cox der ror under cykelbroen. Foto Mette Bacher
Inriggerroerne blev sendt af sted med få minutters interval, men de 5 coastalmandskaber i kvindernes klasse blev sendt samtidigt af sted. Det skete fra Bryggesiden, hvor de, i modsætning til inriggerne, straks skulle have retning mod vendepunktet ved Slusen.
Det var et flot syn, da starten gik, men det var tydeligt for enhver, at DSR og KVIK viser klasse i og med, at de i forvejen møder til start ved kaproningerne, hvor coastalbåde kan være med, og at de også lægger meget træning i det. Alligevel - de øvrige mandskaber kæmpede hårdt fra første tag for at blande sig, og bådene lå nærmest som perler på en snor ved første vendepunkt v. Slusen.
Picture
Feltet nærmer sig vendebøjen ved Slusen. Foto Mette Bacher
På DSRs båd var det: Ragna Sigurdardóttir, Julie Schou, Kate Petersen og Tanja Igland med Ida Eltorm på styrmandssædet. Kate Petersen, som roinfo gentagne gange har skrevet om, som den seje pige fra Solskinsøen, der har ligget og trænet mutters alene i coastal-1X på Østersøen, er i sit livs form. Og da hun forleden vandt to finaler på Bagsværd Sø i outrigger, den ene finale med Julie Schou, men osse tog sig af et par coastalfinaler i Humlebæk, har det betydet, at Kate blev et varmt bud på en plads i DSRs dobbeltfirer, som møder til start på lørdag på Bagsværd Sø. Udover at koncentrere sig om coastalroningen i Sydhavnen i går, nåede hun så lige en tur i outriggeren på Bagsværd Sø forinden. Det er klasse.
Picture
DSR vender først med naboen, KVIK, lige efter sig. Foto Mette Bacher
Picture
Torill Lindebjerg stroker, så er det Tine Aabye,, Kim Dalby og Ulla Eriksen sidder 2 og 1. De to gjorde det flot i Humlebæk i sidste uge, som Roinfo skrev en større reportage om. På styrmandssædet: Mark van Herk. Foto Mette Bacher
DSRs roere viste særklasse - igen, men denne gang havde KVIK sat de tidligere landsholdsroere: Torill Lindebjerg & Tine Aabye, som stroke og treer, bag dem de to stærke kvinder, roinfo roste i forbindelse med Nordsjællands Coastalregatta i sidste uge, Kim Dalby og Ulla Eriksen, og på styrmandssædet: Mark Van Herk. Det skal tilføjes, at Lindebjerg & Aabye få timer forinden havde roet en heftig finale i formiddagens langdistance sammen med Ulla Jacobsen.

Hellerup-kvinderne havde Danmarks mest erfarne styrmand med
Da anmeldelserne til POC blev offentliggjort var det herlig gennemlæsning, og der kom et smil på læben, da roinfos udsendte spottede, at Hellerup Dameroklub/Hellerup Roklub ville møde til start i havnen. HDR har, indtil for to år siden, troligt været med og det med et stærkt kvindehold, hvor Tinna Groos deltog i 2+inrigger. Men også Lisbeth Grænge Hansen har været en erfaren langdistancekaproer i mange år, og nu stod de så tilmeldt i Coastal med Mette Cederkvist og Pia Sværke. Historien bliver endnu bedre, når man ser, hvem der stod tilmeldt, som styrmand i helleruppernes båd: Jytte Westi.
Picture
Jytte Westi var feltets mest erfarne styrmand i lørdags.Det er blevet til mere, end 60 års medlemskab i roklubben. Roerne er altid i sikre hænder under Jyttes kommando. Foto Mette Bacher
Det blev en genkendelsens glæde, og et tilbageblik til, da udsendingen var blot ti år gammel og med i lastbilen, da min far kørte båden fra Damernes Roklub, som klubben hed dengang, til Lillebælt, hvor Jytte Westi med to andre medlemmer af DR, roede med i Lillebælts Blå Bånd, som blev vundet af damerne. Vi gik på den gamle Lillebæltsbro og så damerne, som prikker nede på vandet under broen, og råbte på dem. Men Jytte Westi blev også en anerkendt styrmand for de stærke kvindelige kaproere dengang.
Først i firer med, og da dobbeltfireren blev indført, som ny bådtype, passede Jytte styrelinerne her.
Man må ikke spørge om en dames alder, er der nogen, der siger, men ifølge tilmeldingslisten ved POC, står der 1937 ud for Jytte Westi, og det vil sige, at hun denne lørdag i Sydhavnen er en af de ældste deltagere.
Roinfo møder Jytte og hendes mandskab, inden de skal på vandet, og spørger til hvornår hun begyndte, som kaproningsstyrmand. - Det gjorde jeg i 1965, hvor vi skulle til EM i Duisburg, kommer det prompte fra Jytte, som ikke har forandret sig synderligt af udseende, men ser lige så frisk og smilende ud, som altid, med lige den lille detalje, at hårfarven har ændret sig i takt med alderen, og det er rigtigt klædeligt.

På billedet fra Sportsårbogen 1965, nedenfor, ses selvsamme styrmand, som HDR & HR havde med i Sydhavnen i lørdags, Jytte Westi. Fireren er en kombination m. Damernes Roklub & Roklubben Gefion. Det er Janne Hallengreen, DFfRs tidl. formand, der sidder på strokesædet. Bag hende: Hanne Petersen, nu DSR, og på plads 1, Hanne Nielsen, der i dag er gift med KRs tidl. formand: Gunner Nielsen...
Picture
Tinna Groos supplerer: - Jytte har i en periode været på ferie, og her havde vi andre til at styre for os, og al respekt for dem, men vi kunne godt mærke forskel, da Jytte kom tilbage på styrmandssædet. Man er i sikre hænder og føler sig 100% tryg. Dette her klarer hun, og vi skal blot koncentrere os om at ro, siger Tinna Groos til roinfo.dk.
Det kunne man også høre, når Jytte gav kommandoerne undervejs i løbet lørdag eftermiddag, hvor også vendingen ved bøjen nær Slusen, blev klaret smidigt og elegant. Lige før målstregen ud for Allerhuset i Sydhavnen, lød det: - Brug benene, og det råbt så højt, at det rungede i havnen, lige inden HDR/HR susede i mål.
Picture
Vendingen bliver foretaget uden problemer af nogen art. Det har Jytte Westi helt styr på. Foto Mette Bacher
Dejligt var det også at se, at værtsklubben, Københavns Roklub, have et damehold med i coastal med: Betina Holck, Anastasia Michélsen, Vibeke Skousen og Maja Brisson med Julie Castella, som styrmand.
Picture
Københavns Roklubs dygtige kvindelige roere vil vi gerne se meget mere til, når der er coastalregattaer andre steder, end lige i kvindernes daglige ro-område. Foto Mette Bacher
Københavns Roklub fik i 2016 flere nye både i anledning af 150-års jubilæet. Her i blandt en ny coastal-4X+, og den vil vi gerne se meget mere til ved coastalregattaer herhjemme. Kvinderne fra Københavns Roklub gjorde det rigtigt fint i lørdags og blev nummer 3.
Picture
Også coastal-fireren fra KR vender i fin stil, men er på hjemmebane i Sydhavnen. Foto Mette Bacher
Glædeligt også at se Aarhus Roklub til start i kvindernes klasse med Bente Schumacher, Lene Faxe Hansen, Charlotte Lykke Larsen og Helle Dollerup Kaucki med den erfarne styrmand fra Københavns Roklub, Svend Vexby, ved rorlinerne.
DSRs vintertid hed: 25:27, KVIKs tid hed: 26:38, Københavns Roklub roede i: 27:21, Hellerup Roklub/HDR fik noteret: 28:43 og Aarhus Roklub: 33:02.
Picture
Store medaljer, stort smil. De andre var gået hjem, men Jack Ekmann, DSR, blev, og fik overrakt alle medaljerne for roningen i coastal ved POC. Foto Mette Bacher
Mon man kan få en egen P-vagt
Fra alle sider er rosen strømmet ind til Københavns Roklub for et utroligt flot og velsmurt arrangement, men der må nok godt være plads til et lille hjertesuk... Med det voldsomme tiltag, som den flere år lange byfornyelsesproces, er Københavns Roklub ikke overrasket også presset med hensyn til parkeringsforholdene. Det så meget, at der egentlig ikke levnes plads til de trailere, der ankommer med deltagernes både. Et ønske skal lyde, om en eller anden fra KR mon ved fremtidige regattaer kan lægge hovedet i blød og måske få sørget for, at der bliver spærret af, så de gæster, der ankommer udefra med trailerne kan få plads nær roklubben? Måske er manøvren umulig, men hermed tillader Deres udsendte at komme med et forslag, og det er, at KR forsøger at kontakte Københavns Kommune, så der kan gives parkeringstilladelser til at trailerne kan få plads nær bådepladsen. Denne gang var det noget uoverskueligt at lande med to trailere aftenen før regattaen, og det var et rent held, at en mand med en campingvogn lige præcis, da trailer to landede, forlod en snæver plads, så traileren kunne manøvreres ind, mens det forlyder, at to andre deltagende klubber fik parkeringsbøder for at parkere deres trailere på den sidste rest plads, der var levnet lørdag ved regattaen. I 2016 gik det ud over DSR og Hellerup Roklub, der en hverdagsaften deltog i en aftenregatta, Københavnskredsens Sved-På Panden, med udgangspunkt fra KR, og man kan tænke lidt over, at nogen går i så små sko, når trailere med både på, der benyttes til vores idræt, nu også skal modtage parkeringsafgifter, fordi området bliver bygget mere og mere til.
Med håbet om, at de dygtige arrangører fra Københavns Roklub forsøger (...) at se på problemet, også til næste regatta, hvor flere trailere med ottere på skal have megen plads i forbindelse med Harbour Race i Sydhavnen.
Picture
Damerne, der stod bag salg af alskens lækkerier, hvor især sandwiches og kager sad lige i skabet, havde en travl lørdag. Der var hele tiden søgning til madbordene i bådhallen. Foto Mette Bacher
Picture
Kenny Andersen havde en meget travl lørdag. Først roede han finale i formiddagens løb, så var han ude at kigge lidt på ruten ved eftermiddagens start i inriggerløbet, og rundede af med at agere rodommermotorbådsfører for Niels Iversen under coastalløbet. Foto Mette Bacher
Københavns Roklub er atter vært til en stor begivenhed om ganske kort tid. Det er Copenhagen Harbour Race, der ifølge regattakalenderen, finder sted den 14. oktober. Her kan inriggerfolket, coastalroerne og otterfanatikerne atter komme til at boltre sig, og det er samtidig årets sidste danske udendørs regatta i 2017. Denne regatta er Danmarks flotteste, hvor rosporten præsenteres på bedste vis, som  fortjent...

Flot Holstebro Regatta i surt vejr

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Andreas Sloth
Holstebro Regattaen har det hele, god stemning, spændende opløb og mange deltagere. Dog må man nævne, at der ikke var så mange deltagere med denne gang, som ellers, idet hovedparten af seniorkaproerne, hovedsageligt fra Københavns-området, var blevet hjemme for at hellige sig træningen frem mod Danmarksmesterskaberne, der i år finder sted en måned tidligere, end sædvanligt, allerede på lørdag.
Picture
Der var, forståeligt nok, ikke mange tilskuere, der satte sig ned ved lørdagens finaler på tilskuerpladserne, så roerne fik stående ovationer det meste af lørdagen. Foto: Andreas Sloth
Til gengæld var der fuld gang i de yngre årgange fra først til sidst, og det er her, Holstebro Regattaen har sin force, den korte bane, hvor der kan ros 500 meter eller 1000 meter-finaler.
Picture
Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub, har hele sæsonen roet 2X med: Ida Blomstrand, Hadsund Roklub. De to piger har, med deres skrigende farver på rodragten lyst finalerne godt op, når de har været med. Denne gang var det de skrigende cyklamengrønne kasketter, der lyste igennem på denne regnvejrsvåde lørdag. Nummer tre i finalen blev Odense Roklubs Erantis Fodgaard Sørensen. Foto Andreas Sloth
Ryk TU-afslutningen til Holstebro
Mange har talt om i de senere år, at man bør rykke afslutningen af rosportens TU-Cup til Holstebro, så de helt unge roere har deres egne mesterskaber her, og kan runde en flot sæson af, netop i Holstebro, frem for at skulle ud i løb i forbindelse med seniorernes Danmarksmesterskaber. Denne tiltrængte forandring må snart komme. Det vil være en kærkommen lejlighed til netop at lade de unge få en fed sæsonafslutning i Holstebro, når nu der i forvejen er årgangsmesterskaber. En anden mulighed kunne være, at Holstebro Regattaen også tager mastersroernes Forbundsmesterskaber til sig. Blot et forslag, når nu der alligevel er lagt an til en stor regatta for de helt unge, og hvor mange mastersroere også har mulighed for at deltage.
Mange nye roere får en fed oplevelse ved at være med på Vandkraftsøen, og roinfo bemærker, at Vestervig Roklub atter er på banerne, nu med et par piger, der gjorde det fint i hver sin 1X.
Picture
Det regnede - både oven fra men også med flotte medaljer ved Vandkraftsøen denne lørdag. Her er det KVIKs Nicholas Andersen, der ønskes tillykke, mens Hvidovre Roklubs Thomas Jensen og Bagsværds Frederik Larsen ser til. Foto Andras Sloth
Det er de optimale omgivelser ved roklubben, der gør, at det altid giver en god regattastemning ved Vandkraftsøen.
Således er bådplads, omklædningsforhold og tilskuerpladser placeret så tæt ved hinanden, at deltagere og gæster ikke skal ud på en flere kilometer lang spadseretur for at komme fra det ene punkt til det andet. Det gør Holstebro Regattaen helt unik.
Picture
Bagsværd Roklubs Emma Braad Olesen(1) & Christine Amalie Meinert Cardel(2) efter sejren i pigernes 2- lørdag. Foto Andreas Sloth
Picture
Store smil trods surt vejr. Naturligvis klarede Holstebros egne dygtige roere flere sejre hjem til værtsklubben. Foto Andreas Sloth.
Denne gang fik man hjælp af Reiner Modest, der tog sig af speakningen lørdag, mens DFfRs formand, Henning Bay Nielsen delte medaljer ud til de mange glade vindere.
Vejrmæssigt set var regattaen bestemt ikke begunstiget denne gang. Regnen silede ned i stride strømme det meste af lørdagen, og søndag gav en solid modvind deltagerne ekstra udfordringer, før de landede ved målstregen.

DM i roning læs roinfos omtale og se de nye billeder

$
0
0
Picture
Tekst & Foto: Mette Bacher

Det har været et stort ønske fra mange sider, at regattaarrangørerne og DFfR gik tilbage til den oprindelige DM-form, og det er at lade DM og FM afvikle over en dag.
Det ønske er blevet opfyldt. DFfR har lyttet, og på lørdag går det løs med Danmarksmesterskaber og Forbundsmesterskaber på Bagsværd Sø.

Heldigvis er vi ude på den rigtige distance igen, og dermed kan man lægge 2016 bag sig, hvor deltagerne skulle ro om Forbundsmesterskaber, idet distancen blev på 1000 meter på Vandkraftsøen i Holstebro.
Det gav nogle interessante og anderledes finaler, end hvad man plejer, og det var oplagt, at de spurtstærke scorede mesterskaberne med nye og spændende konstellationer.
Det bliver spændende, om de klubber, der toppede over 1000 meter i fjor, også kan komme først til fadet i år, hvor vi er ude på den normale regattadistance for roning, og der er lagt op til mange spændende finaler, hvor afgørelsen ikke ligger lige for, men hvor andre, end de sædvanlige vindere, sagtens kan byde på DM-medaljerne.

Udvalgte finaler
De helt unge lægger for med finaler i TU-Cup, som er velbesøgte.

Løb 105: W2-, Forbundsmesterskab, 2000 meter
Denne gang fire både til start. Bagsværd-konstellationen m. Frida og Ida kan være et rigtigt godt bud på mesterskabet her. Bemærk så lige, at Frida Sanggaard ikke ror med sin sædvanlige makker, Ida Pedersen, men med Ida Gørtz Jacobsen. Selvsamme Ida har haft en forrygende sæson, hvor hun, efter at have været på college i USA, hvor ro-programmet stod på én - åres roning, rundede Amsterdam Regattaen af med en sejr i en dansk firer uden, og sørme opnåede en fornem 4. plads ved U23-VM i selvsamme firer. Frida Sanggaard er kendt for sit dobbelte sølv ved sidste års junior-EM- og VM, og var med samme makker, Ida Petersen fra Holstebro, ved at ro sig til et fornemt dansk resultat ved U23VM i år, men hvor et materielt uheld ramte pigerne kort før mål. Sidste års OL-bronzevinder, Lærke Berg Rasmussen, DSR, ror finalen med Nikoline Laidlaw denne gang. Lærkes faste makker, Christina Juhl Johansen skal blandt andet ro 2X, men i 2015 vandt Lærke og Christina FM i 2-. I 2016, hvor distancen var halveret, roede Frida med Lisbet Falch Jakobsen og vandt FM foran Lærke & Christina, mens Ninna Pedersen & Astrid Filtenborg, Hadsund Roklub, blev nummer 3. De to piger møder til start denne gang, og det bliver spændende at se, hvad de har at sige på lørdag.
Holstebro Roklub satser på Nanna Bo Christensen & Trine Dahl Pedersen. Også et mandskab, der kan bide fra sig i 2-. Trine Dahl Pedersen var også med på den firer, der blev nummer fire ved U23VM i år.
Picture
Nanna & Trine fra Holstebro Roklub træner indædt på Bagsværd Sø, før det går løs i finalen på lørdag. Foto Mette Bacher
Løb 106 JM1X Juniormesterskab, 2000 meter
Alt andet med et mesterskab til Bastian Secher vil vel være en sensation… Bastian, der ror sit sidste junior-år, er storfavorit her, hvor det er glædeligt at se 17 både til start. Her i blandt flere af deltagerne fra årets junior-EM, bronzevinderne: Oliver Skov Jerkovic, Bagsværd, og Roklubben Furesøs Jonas Lund. Mens også Adrian Flarup Johansen, ÆGIR, og Mikkel Knudsen, Hadsund, deltager i 2X ved EM- og VM er med her. Også KVIKs Nicholas Andersen har hele sæson 2017 vist klasseroning hos drengene. Det tegner alt andet lige til, at det bliver et spændende opgør - ikke mindst om sølv- og bronzemedaljerne…
Picture
Sådan så det ud i 2016, og mon dog ikke Bastian Secher runder en stor karriere af, som junior, med endnu et mesterskab i drengenes 1X? Foto Mette Bacher
Løb 107: W2X - Danmarksmesterskab
Kvindernes dobbeltsculler havde fuldt hus med seks både til start, heraf flere interessante konstellationer. OL-roer, Nina Hollensen, Aarhus Roklub, møder til start med Mai Nielsen. Sidste års Europamestre i juniordobbeltsculler, Anne Larsen & Marta Kempf, er Odense Roklubs gode bud på et Danmarksmesterskab. Det interessante er, at Anne netop er blevet udtaget til VM i en dobbeltsculler med Mette Dyrlund, DSR, der her møder til start med Christina Juhl Johansen, der i forvejen har succes i W2- med Lærke Berg Rasmussen. Dyrlund har i år vist flotte takter i 1X. OL-sølvvinder anno 2012, Fie Udby Erichsen er på plads med Tanja Spring Ehlers. Bagsværds unge Mathilde Persson, der i foråret var DFfRs bud på en VM-båd i LW2X med Juliane Elander, Odder, har været skadet, og var meldt til med OL-roer Lisbet Falch Jakobsen, der var med i Rio med førnævnte Nina Hollensen. Parret har desværre meldt fra. Odense Roklubs kvindelige komet, Luise Lund Hansen, der i foråret roede 2x med Marta Kempf er tilmeldt med Sara Nissen, der tidligere roede for ÆGIR, men har været medlem i Odense Roklub i flere år.
En ret åben og spændende finale, hvor DSRs Christina & Mette forsøger at gentage succesen fra 2016, hvor de vandt Forbundsmesterskabet. Men tæller man de ægte DIF-mesterskaber op, så ser det således ud inden DM-finalen lørdag:

Picture
Christina Juhl Johansen & Mette Dyrlund Petersen, DSR, er et varmt bud på endnu et mesterskab i W2X. Foto Mette Bacher
DSR: 11+ 1 FM, KVIK: 10, Lyngby Dameroklub: 10, Bagsværd 4. Odense Roklub & Aarhus Roklub har endnu ikke fået roet sig ind på mesterskabslisten. Måske det sker på lørdag?
Kvindernes 2X blev indført på DM-programmet i 1962. Fra 1954-1984 roede man 1000 meter, som var kvindernes faste internationale distance dengang. Fra 1985 rykkede man ud på 2000 meter. De første to mesterskaber gik til Holbæk Dame Roklub.

Løb 108 - JW1X - Juniormesterskab
Otte til start, og de fire af pigerne har været på juniorlandsholdet i år. Mette Køchs Nielsen er regerende mester, og det bliver spændende at se, hvad Aarhus-roeren kan vise denne gang overfor sin landsholdskollega: Liane Vestergaard, Hadsund, eller høje: Cecilie Brunnich Sørensen, Københavns Roklub, der tidligere i år roede 2- med Amalie Kiær fra Fredericia Roklub. Cecilie synes også trimmet til opgaven, og har tidligere vist flot roning i 1X. Øvrige til start: Agnete Jersild, Bagsværd, Hadsunds Thea Bach Stegger, og hendes klubkammerat: Agnete Munk mens Roskilde har Malli Segoli med.
Picture
Mette Køchs Nielsen, Aarhus, i midten, har vundet mesterskabet hos pigerne i 2015 & 2016. I 2016 var Ida Petersen, Holstebro, tv., og Simone Sørensen, Roskilde, th., med på podiet. Siden er Ida rykket op og Simone holder pause. Foto Mette Bacher
Løb 109 - LW1X - Forbundsmesterskab
Det tegner til et spændende opgør her, hvor landsholdsveteran: Juliane Elander, Odder Roklub, skal ud mod sin “nye makker” fra 2X: Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, der også gør det godt på landsholdet. Trine Toft Andersen, Hadsund, kan være dark horse her. Trine roede tidligere i år lidt med Iben Østergaard, og viste storform i 2X. Fra KVIK er Viktoria W. Midttun med.
Picture
Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub, trænede intensivt torsdag aften på Bagsværd Sø. Efter turen tog hun lige endnu en tur, en herlig tur i 2X med sin tidligere makker, Mathilde Persson fra Bagsværd. Det så ud som om de to havde en herlig aften på den smukke sø. Foto Mette Bacher
Løb 110 - M4+, Motion, Forbundsmesterskab
Bådtypen blev der tidligere roet om Danmarksmesterskaber i, men for nogle år siden blev det besluttet at omdøbe den til en “motionsbåd”, der kunne ros Forbundsmesterskaber i over 1000 meter. Naturligvis er Aalborg Roklubs studenterroere på plads her, og de plejer at være velforberedte til opgaven. Bjarne Petersens roere takler hele paletten, og fem af roerne var med, og vandt finalen, da der blev roet Nordsjællandske Mesterskaber i Coastal for to uger siden. Det er rart at se, at Aalborgenserne ikke skal ud i en klubkaproning her, idet de bliver udfordret af DSR. Også her er der tale om et højt niveau indenfor en-åres roning, idet tre af roerne i forvejen gør det godt på langdistancebanerne. Spændende at se, hvad studenterne nu siger til et sandt spurtopgør på den mere stille Bagsværd Sø.
Picture
DSRs deltagere i 4+ havde klubbens dameotter, som sparringspartner under den intensive træning frem mod DM onsdag aften. Foto Mette Bacher
Master…
Her er fem både til start hos kvinderne i 4X- og 10 både til start i mændenes klasse, hvor det er en blanding af 4-, 4X- og 8+.

Løb 114 - M2X - Danmarksmesterskab
I årevis har denne bådtype ved DM været en paradebåd for Danske Studenters Roklub, hvor enkelte klubber lige har været inde og blande sig i statistikken. Således også i perioden: 1998-2004, hvor DSR slet ikke kunne lege med, når Roskilde-roerne, eller Bagsværd, Lyngby Roklub, og KVIK, gav den gas. De seneste 10 år, hvor vi må springe 2016 over, som et Forbundsmesterskabsløb, men hvor DSR også vandt, har DSR vundet seks gange, men Odense Roklub, samt Hadsund - og Fredensborg har været inde at markere sig her.
På lørdag banker hvert eneste tilmeldte mandskab for alvor på for at bryde ind i DSRs sejrrække. Selv stiller studenterne med landsholdsroerne fra tung - og let: Frank Steffensen & Emil Espensen.
Picture
Steffensen & Espensen gør klar til træningsturen frem mod DM. Foto Mette Bacher
Bagsværd Roklub har de høje erfarne: Ole Søgaard & Jens Olav Dahlgaard til start samt Malthe Sebastian Puro & Oscar Petersen. Fra Hadsund, U23VM-mandskabet, der ikke mindst er utroligt sammenroet: William Wisholm & Peter Rytter Munk. Et andet stærkt indslag er Lyngby Roklubs brødrene Lenzing, Emil & Jacob, der er kendte for at gå all in, når det hedder finaler, hvad enten det er i ind - eller udland. Senest har Jacob vundet EM-bronze i dobbeltfirer, som junior, og storebror, Emil, er førsteårs senior. Brødrene kan sagtens levere lidt af en gyserpræstation på lørdag.
Picture
William Wisholm & Peter Rytter Munk, Hadsund Roklub, kan godt tage mesterskabet på lørdag. De to er godt sammenroet, da de netop har været med ved U23VM. Foto Mette Bacher
Picture
I fjor tog de sig af mesterskabet hos juniorerne, og når Lenzing-brødrene fra Lyngby Roklub sætter turboen på, så sker der noget. Jacob og Emil kan sagtens blande sig i kampen om medaljerne på lørdag. Emil, th., er 1. års senior. Jacob har netop vundet EM-bronze i junior-4X-. Foto Mette Bacher
Nordslesvig er også med, og det med roerne: Volodyrmyr Lahunenko og Volodymyr Hulenko, der netop har deltaget på kortbanen i Holstebro. Med seks både er der fuldt hus i lørdagens finale. Statistik, antal Danmarksmesterskaber til og med 2015: DSR: 33, Københavns Roklub: 7, DFDS: 5, Lyngby Roklub: 5.
Mest vindende: Ian Baden: 9, Mads Rasmussen: 8, Rasmus Quist: 5. Løbet i mændenes 2X ved DM blev indført i 1933.

Løb 115 - LM1X: Danmarksmesterskab
Bådtypen blev indført på DM-programmet i 1981, og har, med jævne mellemrum, haft verdens bedste scullerroere fra Danmark med, som udover VM-guld, både tog sig af DM-finalen i letvægt, og i den åbne klasse.
Denne gang er løbet tyndt besat med blot 5 deltagere, og spørgsmålet var, om der ville reduceres yderligere, idet Bagsværds Mathias Larsen også er tilmeldt her, som i M2X blot 7 minutter forinden. Nok ror Larsen uhyggeligt stærkt, men næppe så stærkt, at han kan nå begge finaler, tænkte roinfo. Bagsværd Roklub har desuden Mads Petersen med. ÆGIRs stærke Cody Anderson er kampklar. Det samme gælder Marc Hjort Laustsen, ligeledes fra Roklubben ÆGIR, og DSR har den teknisk gode Tim Antonie Hansen med.
Hvis Mathias Larsen melder fra, tegner der sig noget af en tæt finale blandt de unge deltagere i LM1X. Sådan skrev vi, onsdag formiddag. Men selv en Mathias Larsen må erkende, at han ikke kan klare begge dele. Derfor har han besluttet sig for at koncentrere sig om finalen her.
Det er en flot DM-statistik, vi ser her, ikke mindst idet flere af de tidligere stjerneroere har vundet flere sejre i streg.
Desværre har DFfR ikke ajourført de vigtige optegnelser fra de første år, men roinfo kan hjælpe lidt på vej. Leif Kruse, Kolding Roklub, tog sig af mesterskaberne i 1981-82-84 & 1985. I 1983 blandede Bjarne Eltang fra DSR sig i statistikken. Kolding Roklub markerer sig atter, og det sker fra 1987-1989, hvor der står, at det er Leif Kruse, der vinder DM, men det er Morten Bagger, der tager titlerne de år. Også Jens Mohr Ernst, Kerteminde har vundet titlen nogle gange, men ikke alle titler for Kerteminde Roklub, idet Mohr Ernst på et tidspunkt meldte sig ind i DSR, og vandt fra denne klub. Ingen har dog opnået så mange mesterskaber i rap, som Henrik Stephansen, Roklubben Furesø. Det er blevet til hele 5 styk i letvægt - mens han samtidig tog sig af fem mesterskaber i rap i den åbne klasse!
Statistik: DSR: 8, Kolding: 7, Roklubben Furesø: 5, Fredensborg 4 (Rasmus Quist),
Med årets deltagere er der det interessante, at Roklubben ÆGIR ikke tidligere har vundet mesterskab her. Det er 15 år siden, Bagsværd har klaret noget hjem i denne disciplin, og DSR har ikke vundet her siden: 2004 ved Jacob Amstrup Møller. I fjor var det Mathias Larsen, der vandt spurtopgøret og Forbundsmesterskabet. Larsen vil gå efter at vinde et ærkeægte Danmarksmesterskab denne gang, og det vil, hvis det sker, tilfalde Bagsværd Roklub, idet Mathias Larsen har skiftet fra Odder Roklub til Bagsværd.


Picture
I fjor så det således ud. Mathias i midten, tv., Jens Noll Nielsen, Hadsund, der er stoppet, og th. Christian Thor Hagemann, dengang Maribo, nu Odense, og med en ny aktuel U23VM-sølvmedalje med sig i LM2X. Foto Mette Bacher
Løb 116 - W8+, Forbundsmesterskab
Det har i nogle år været et stort ønske, især fra de store klubber, at dameotter kunne blive omdannet fra Forbundsmesterskab til et ægte DIF-mesterskab. Men - problemet er jo, at der ikke er så mange klubber i Danmark, der kan stille med en otter på spindesiden til DM. Denne gang savnes der deltagelse fra KR, KVIK, Odense & Holstebro. Der er fire ottere tilmeldt på lørdag, men de kommer fra to klubber, Bagsværd Roklub og DSR. Hvis der skal indføres Danmarksmesterskab i denne bådtype, må flere klubber melde sig til.
Det kunne til gengæld blive interessant, om firer uden for kvinder, som nu atter er kommet på det olympiske program, kunne blive tilføjet DM-programmet med et DIF-mesterskab. Der bør være langt flere klubber, der kan tilmelde sig her. Bagsværd Roklub vandt over den korte distance i 2016, og har sat en god otter til dagen, hvor flere af roerne er gengangere fra i fjor.
Picture
Det ser ikke værst ud... I søndags var Bagsværd Roklubs 1. otter ude at træne. Foto Mette Bacher
Picture
... mens DSRs 1. otter blev gjort klar til en træningstur. Foto Mette Bacher
Bagsværds 2. Båd har flere tidligere topnavne ombord. DSR har på sin 1. Otter sat flere kendte VM-roere, og på 2. Båden sidder flere kendte navne fra langdistancerne og coastalbådene. Det tegner til at blive en flot og dramatisk otterfinale hos kvinderne, men hvor andreklubber burde have været med.

Løb 117 - JM2-, Juniormesterskab
Blot to mandskaber til start. Holstebros Nichlas Ulnits og Kaare Mortensen, samt Bagsværds to gange Magnus, hhv. Houmølle og Oddershede.
Man må håbe, at de to mandskaber slår følge, så vi får en spændende finale.

Løb 118 - 2+ inrigger Forbundsmesterskab
Denne bådtype har der tidligere været roet om rigtige Danmarksmesterskaber i, og det er da også en af de ældste i Danmark. Så fik nogen den idé, at det nok ville give flere deltagere, hvis man kaldte det “motion”, og distancen blev halveret til 1000 meter. Men de roere, der de seneste år har deltaget her, er vant til noget helt, helt andet. For dem er det normalt at ro 25 kilometer for fuld speed, idet de er garvede langdistancekaproere. Så udtrykket “motion” passer slet ikke på deltagerne. I de senere år har Danske Studenters Roklub haft mange deltagere med, og det er ikke særligt spændende, at DSR har kunnet afvikle klubkaproning i denne bådtype på kortbanen. Men hvad sker så denne gang?
Nu vil Roklubben VIKING gerne lege med om Forbundsmesterskabstitlen! De tre Faxe-roere er også inkarnerede LD-roere med mange sejre bag sig. For dem er det også det rene svir at ro 1000 meter, for de gæve VIKING-drenge går ikke af vejen for både at ro en ti kilometer og en 25 kilometer ved årets langdistancekaproninger - og her taler vi samme dag…
Det tegner til at blive en forrygende finale for inriggerfolket, hvor det lige bemærkes, at OL-sølvvinder, Kasper Jørgensen, tidligere Roskilde, nu for alvor har fået godt fat, når det drejer sig om inriggerkaproning, nu for DSR.
Picture
Værd at holde øje med. Roklubben VIKING udfordrer blandt andet OL-sølvvinder Kasper Jørgensen p å lørdag. Mandskabet vandt i lørdags ved POC og har mange medaljer bag sig i 2+inrigger. Dejligt, at de tre herrer nu møder frem på Bagsværd Sø på lørdag: Ib Bruun, René Hansen og Jørgen Zangenberg. Foto Mette Bacher
Løb 119 - M4X-, Danmarksmesterskab
Fire mandskaber til start - og på papiret er der lagt op til en sand gyser, hvor deltagerne nok skal sørge for, at tilskuerne kommer helt op i de høje omdrejninger.
Roerne kommer fra Bagsværd, Lyngby, DSR og Odense. I fjor vandt Bagsværd Roklub Forbundsmesterskab her, da det jo var den korte distance, og de samme fire møder til start denne gang over den fulde distance: Niels Frederiksen, Jens Vilhelmsen, Christian Michaelsen og Emil Eigenbrod. Men Odense møder også frem med et stærkt mandskab med: Hagemann, U23VM-sølvvinder i LM2X, Schmidt, Fredsted og Terp. For ikke at nævne Lyngby Roklubs kvartet, som er lynende hurtige og har det hele på plads, teknik og fart. Modest, 2 x Lenzing og Holmquist. DSR har, indtil FM i fjor, siddet på tronen her mellem 2012-2015. Det er også navne, der kan flytte båd: Rasmus Quist, Mark Hartsteen, Frank Steffensen og Sverri Nielsen.
Picture
I fjor vandt Bagsværd Roklub mesteskabet over den korte distance. Selvsamme mandskab er klar til at tage udfordringen op, når finalen fyres af over den rigtige DM-distance på lørdag. Foto Mette Bacher
Selve Danmarksmesterskaberne i M4X- blev indført i 1987. Og da det ikke var et rigtigt DIF-mesterskab i 2016, må det konkluderes, at mesterskaberne i denne bådtype fylder 30 flotte år på lørdag. Selve Bent Fransson var med, da der blev roet om DM her for allerførste gang, hvor DSR vandt mesterskabet.
Statistik: DSR 13, Bagsværd 8+ 1 FM i 2016, Roskilde 3, Odense 3.
Lyngby Roklub har en enkelt titel hjemme her, og den er fra 1988, sidst, Odense vandt mesterskabet i M4X-, var i 1996, hvor Eskild Ebbesen var med ombord. Det var han også året forinden, hvor Odense vandt mesterskabet, og det med Michael Sørensen, Johnny Bo Andersen og Peter Sylvest. Sikke et opgør vi får at se på lørdag.

Løb 120 - JW2X - Juniormesterskaber
Fem både til start: Odense, DSR, ÆGIR, Bagsværd & Hadsund, hvor flere af pigerne i 2017 har klaret det fremragende på de internationale baner. Det kunne blive et opgør mellem: Hadsund, Odense & DSR med Bagsværd og ÆGIR som dark horses.

Løb 121 - LM4-, Danmarksmesterskab.
Tillykke til Bagsværd Roklub med mesterskabet, idet modstanderne fra Københavns Roklub har meldt af.

Løb 122 - JM 2X, Juniormesterskab
Blot to både til start. Det er ikke mange i drengenes dobbeltsculler. Roskilde Roklub møder Hvidovre Roklub.

Løb 123 -
M1X, Danmarksmesterskab


Der er nok lettelse at spore hos de tilmeldte herrer, for grundet en afmelding fra Hadsunds William Wisholm bliver der ikke indledende heats. Til gengæld fuldt hus med alle seks baner fyldt op af seje scullerroere på sværdsiden. Sverri Nielsen, DSR er favorit, og det bliver spændende at se ham mod Odenses Nick Larsen. Fra Hadsund kommer U23VM-roeren: Peter Rytter Munk, fra ÆGIR, Victor Jensen, Nordslesvig har to deltagere med: Søren Brag og Simon Skytte. Men der burde være mange flere med ved DM, og det samme gælder i mændenes letvægts-1X…

Mesterskaberne blev indført i 1909. Statistik: DSR: 20+1 FM. DFDS-Roklub: 10, Bagsværd Roklub 9. Sidst, Odense Roklub vandt her, var i 2000 ved Peter Sylvest.
Picture
Sverri Nielsen efter søndagens træning på Bagsværd Sø. Nu drejer det sig om DM i 1X, 4X & 8+... Foto Mette Bacher
Løb 124 - W2+inrigger - Forbundsmesterskab
DSR kan atter holde klubkaproning her, men i nogle år var der nabokrig på vandet i denne bådtype, idet også KVIK mødte til start. Til gengæld vil der blive vist inriggerroning i topklasse, når de inkarnerede inriggerroere fra Danske Studenters Roklub fyrer den af på lørdag - Studenterklubben, der over flere omgange i år har fejret 150 flotte år, har tillige tilmeldt nye roere til mesterskaberne. Gid andre roklubber gjorde lige så.
Picture
DSR har allerede kørt en del af deres store flåde af inriggere til Bagsværd Sø, hvor de garvede langdistancekaproere nu skal ud at prøve kræfter med kortbanen. Foto Mette Bacher
Løb 125 - W1X - Danmarksmesterskab
9 kvinder mødes på lørdag, først om formiddagen, hvor der er indledende heats.
Roforeningen KVIKs Fie Udby er naturligvis på plads, og ror efter at vinde sit 5. Danmarksmesterskab. Fie vandt desuden et FM i 2016 i Holstebro. Det bliver spændende at se, hvor tæt, letvægtslandsholdsroeren fra Roskilde, Aja Runge Holmegaard, kan komme på Fie, og interessant at følge DSRs Kate Petersen, der indenfor kortbanekaproning har titler til gode. Kate er pigen fra Solskinsøen, der i årevis har siddet mutters alene i sin Coastal-1X på Østersøen og trænet og trænet. Det med coastalroningen er HELT på plads. I år har Petersen kastet sig over kortbaneroning, og gjort det flot med sejre forleden i masters 1X - og 2X med Julie Schou. Det bliver spændende at se Kate ude mod de garvede kortbaneroere, der har været med i flere år. Også Emilie Jersild, Bagsværd, og Trine Dahl Pedersen, Holstebro, kan være med helt fremme i kampen om medaljerne tillige med Mai Nielsen, Aarhus. Den jyske hovedstad har desuden to roere mere til start. Aarhus Roklub med: Maria L.N. Hansen og Roklubben ARAs Christina Jensen. Men før de nævnte piger kommer ind i medaljekampen, skal de lige igennem et par indledende heats først.
Statistik: KVIK 10 + 1 FM, Nykøbing F.: 6 og Odense Roklub: 6

Løb 126 - JM8+ Juniormesterskab
To mandskaber til start, Holstebro & Bagsværd
Også her kan det blive et spændende gyseropløb. Bagsværds mandskab ER spottet på søen, og det ser fremragende ud. Holstebro Roklubs store drenge kan også flytte båd. Denne gang er Bagsværd på hjemmebane. Det bliver spændende på lørdag…

Løb 127 - M4- Danmarksmesterskab
Mens det drøftes, om der stadig skal ros om Danmarksmesterskaber i denne flotte og internationalt set prestigepræget bådtype, så beviser klubberne i 2017, at de vil det her. Lad os bede til, at der ikke kommer afmeldinger inden lørdag. For sikke en flot finale med alle seks baner besatte, der er i vente.
Der er sikkert også et sandt drama i vente, når man ser ned over de tilmeldte navne. Det er nu, der sker et generationsskifte i dansk roning med en sand flok af høje U23-roere i mændenes tunge klasse. Odense og Roskilde kan være varme bud på mesterskabet denne gang. I fjor gik Forbundsmesterskabet til Holstebros unge mandskab, men vi skal ikke glemme, at det blot var over 1000 meter, hvor en del af favoritterne ikke kunne lege med i spurtopgørene. Odense Roklub kan altid noget særligt til DM, og klubbens formidable trænere, der selv har været en del af gamet for år tilbage, ved hvad der skal til. Roskilde Roklub har vundet mesterskabet her flere gange i den seneste 10-års periode, og har denne gang sat et uhyggeligt stærkt mandskab til dagen. Men også DSRs mandskab kan byde ind her med flere i besætningen, der har en-års roning, som speciale. KR har tidligere haft bådtypen, som kongedisciplin, så hvad siger roerne fra Sydhavnen mon, og Bagsværd møder frem med et mandskab, hvor teknikken sidder lige i skabet. Glæd jer til en drømmefinale, hvor Roskilde byder ind med Bastian Secher, Oliver Tolstrup Christensen, begge medaljetagere fra JVM, Andreas Dyrby, der har vundet titlen flere gange, og Joachim Sutton, netop hjemvendt fra staterne med en flot college-karriere i otter med sig. Statistik:  Københavns Roklub: 19, Bagsværd Roklub: 15, DSR: 14, Lyngby Roklub: 10, KVIK: 7, Roskilde: 5, Sorø: 5, Odense: 4

Løb 128 - M2-, Danmarksmesterskab
Blot 5 både til start. Også her er det uforudsigeligt, hvem der render af med mesterskabet lørdag eftermiddag. Heldigvis. På papiret synes Københavns Roklubs: Bache & Poulsen som gode og solide toer-roere. Men de øvrige i feltet har næsten heller ikke lavet meget andet i denne sæson, end at ro med én åre. Bortset fra Anders Boutrup Petersen, KVIK, og Oliver Rying Thomsen, LR, der har roet 1X. DSRs Jakob Grænge Hansen & Nikolaj Leth Bernsen har størrelsen til toer uden i den åbne klasse, men på de øvrige både sidder roere, der også bejler til mesterskabet. Sidst Lyngby Roklub vandt mesterskabet er for 28 år siden, og for KVIK er det 31 år siden. Alle tiders mest vindende roer ved DM i toer uden, er Thomas Ebert, der har 14 titler. Løbet blev indført i 1933. Statistik:   DSR: 21, Lyngby: 18, Bagsværd: 9, KVIK: 7, Roskilde: 7, Sorø: 7
Picture
Roforeningen KVIKs Loui Lam & Anders Boutrup Petersen ses her under træningen onsdag aften på Bagsværd Sø. Begge er ret erfarne mht. en-åres roning. Loui har hele sæsonen roet 2-, og Anders har en-åres roningen med sig fra Aalborg Roklubs universitetsroning, som han var en del af for få år siden. Foto Mette Bacher
Løb 130 - JW4X-, Juniormesterskab
Blot to mandskaber til start, DSR og Bagsværd. Lad os håbe, at de 2 x fire piger følges side om side ned over banen, så det bliver en spændende finale, vi får at se her.

Løb 131 - M4+ inrigger: Danmarksmesterskab
Det er stadig lidt af en gåde, hvorfor ikke flere klubber møder til start her, når der er tale om et Danmarksmesterskab, endda et af de ældste af slagsen, hvor mange danske roklubber gennem åre®ne har fået skrevet sig ind på den lange flotte liste over mesterskaber, siden løbet blev indført i 1911. Det kan undre, når Langdistancen i lørdags i Københavns Havn kunne mønstre flere inriggere, mens Københavnskredsens Sved-på panden har mere, end 40 inriggere til start, heraf mange 4-åres. Hvorfor kunne de aktive inriggerroere ikke lige så godt møde til start på Bagsværd Sø også? Nå, men, stor ros til Aalborg Roklubs Bjarne Petersen for at sende en inrigger med et stærkt mandskab til start på lørdag. Roinfos udsendte har i de senere år over for Petersen slået på tromme for denne disciplin. - Det er et vaskeægte Danmarksmesterskab, Bjarne, hvorfor ikke møde frem med dine stærke roere?
Og sådan skrev roinfo.dk i 2015: Og det var skønt at se fuldt hus i finalen, hvor denne smukke bådtype prægede billedet over søen med flotte efterårsfarver i baggrunden. Men så er det da også lige det kan undre en smule, hvorfor Bjarne Petersens seje Aalborg-drenge ikke deltog her? Universitetsroerne er SÅ sammenroede, at de sagtens kunne tage mesterskabet for snuden af alle københavnerroerne. Men det må komme til næste år.
Nu er det lykkes - to år efter. Forleden vandt Aalborgs stærke roere coastalfinalen i Humlebæk. På lørdag er to af vinderne med i 4-åres inrigger, mens styrmand, Christian Hauge er den samme. Udover Troels Dalgaard Danielsen og Mikkel Paetau, som roede coastal, er Jonas Svane og Esben Ravn med i Aalborg-båden. Kvartetten fra den Nordjyske hovedstad skal møde DSRs inriggerspecialister: Jacob Jespersen, Nicolai Møller Andersen, Henrik Mortensen, og OL-roer: Kasper Jørgensen, der, som før nævnt, med ildhu og succes har kastet sig over inriggerroning. Om DSR vinder mesterskabet, er det Kasper Jørgensens første DM i inrigger nogensinde. Men der er ingen tvivl om, at der efter al sandsynlighed bliver hård kamp om titlen. Hvis mesterskabet går til Aalborg, er det historisk, da nordjyderne ikke tidligere har vundet Danmarksmesterskab her. Det har naboen, Roklubben ÆGIR, til gengæld, hele tre gange, sidste gang i 1981. Til gengæld har DSR vundet mesterskabet flere gange, men kun de seneste 10 år, hvor Amager Ro- og Kajakklub højst overraskende, og glædeligt, vandt titlen i 2007, og satte de øvrige konkurrenter til vægs i en velbesøgt finale, hvor man måtte runde indledende heats først. I 2015 var det Odder Roklub, der fik skrevet sig ind på listen med en sejr til klubbens kaproere, der forsøgte sig i 4+inrigger. På DSRs båd er Jacob Jespersen, der har vundet titlen 5 gange, og første gang det skete er hele 20 år siden, dengang for Københavns Roklub. Nicolai Møller Andersen har vundet mesterskabet en gang tidligere, mens det i fjor blev til et FM her. Henrik Mortensen, der er træner i DSR, har ikke tidligere vundet DM her.
Picture
I 2016 kørte Bagsværd Roklub og DSR inriggere til Vandkraftsøen for at kæmpe om FM. Ingen jyske klubber mødte frem. Det sker til gengæld på lørdag, hvor Aalborg Roklubs seje unge studenterroere skal møde DSR. Foto Mette Bacher
Statistik:
Bådtypen blev indført på DM-programmet i 1911. Første mesterskab gik til Københavns Roklub, der har vundet 5 gange, senest i 2000. De første mange år var inriggerløbet et totalt provinsopgør, men Odense Roklub satte sig godt og solidt på det i en årrække med hele 12 mesterskaber i perioden: 1982-1997. Indtil finalen i 2015, havde DSR sat sig på 7 mesterskaber i rap i denne disciplin, men Odder Roklub forpurrede helt og aldeles denne dominans. I 2016 gik Forbundsmesterskabet til DSR

Løb 132 - LM2X, Forbundsmesterskab
Med Holstebro Roklubs afmelding, får Bagsværd Roklubs Mathias Larsen og Jens Graudal et gratis Forbundsmesterskab her.

Løb 133 - JM4X- - Juniormesterskab
Også her er der et gratis mesterskab til Bagsværd Roklub, der er ene anmeldt.

Løb 134 - JM2X, Junior C - TU-Cup, 7 mandskaber til start
Løb 135 - JW1X, Junior C - TU- Cup, 17 roere til start
Løb 136 - JM2X, Junior B  - TU-Cup 8 både til start
Løb 137 - JW1X, Junior B - TU-Cup, 13 piger til start


Løb 138 - LM2-, FM - Bagsværd RK. ene anmeldt - endnu et gratis mesterskab til søklubben

Løb 139 - JM4-, Juniormesterskab.
Som i drengenes 8+ er blot to mandskaber til start, Holstebro og Bagsværd

Løb 140 - MW1X, Forbundsmesterskab
Fem kvinder til start. Værd at bemærke er, at Ulla Hvid Sorø Roklub, der vandt DM i 1X tilbage i 2006, og som Ulla Fogh for LDR også vandt DM i 1989 er med, og har gjort det fint i mastersklasserne de senere år. Susie Vestergaard, tidl. landsholdsroer fra KR deltager også, nu fra Bagsværd. Derudover er det: LDRs Inger Koch, Furesøs Mette Møller, og DSRs Hanne Petersen Refslund, der er med her. Hanne Petersen var, med Judith Andersen landholdsroer i midten af 1970 ´erne.
Picture
Lyngby Dameroklubs Inger Koch er med i finalen på lørdag, som også er en finpudsning af formen, før det går løs ved den store mastersregatta i Bled. Foto Mette Bacher
Løb 141: WM2X - med mange tidligere toproere fra VM og OL med. 10 både er til start her.
Løb 142: MM1X: 17 mastersroere til start her
Løb 143: MM2X/2-: 16 både til start - også her med flere tidligere landsholdsroere.


Løb 144 - W4X-, Danmarksmesterskab
Fem både til start. I fjor vandt Odenses unge piger på spurtdistancen over 1000 meter, og dermed Forbundsmesterskabet. Denne gang gælder det DIF-mesterskabsmedaljerne, og det over 2000 meter. Der er ingen tvivl om, at fynboerne får noget at se til, idet både DSR & Bagsværd har sat deres allerbedste kvinder i bådene. Også Aarhus Roklub satser højt med Mette Køchs og Nina Hollensen i besætningen med Maria Hansen og Mai Nielsen. Roskilde er på plads med de garvede roere: Dorthe Friis Thanning og Aja Runge Holmegaard, der danner mandskab med: Silja Konoy Davidsen og Katrine Schultz Knudsen. DSR har Mette Dyrlund, Christina Juhl Johansen, Kate Petersen og Stine Mathiasen ombord, mens Odenses mandskab består af: Line Katrine Olsen, Mia Rützou, Marta Kempf og Anne Larsen. Roforeningen KVIK er savnet her, men foreningen satser tydeligvis på det sikre, og det er i de små bådtyper.
Dobbeltfirer for kvinder blev indført på DM-programmet i: 1969. Statistik: KVIK: 14, DSR: 10, Lyngby Dameroklub: 6, Bagsværd: 3.
Picture
Sådan så det ud i 2016. Det bliver spændende at se, om Odense Roklub, der har haft en enkelt udskiftning siden, kan klare et DIF-mesterskab hjem over den fulde distance, hvor modstanderne blandt andet er de kvinder, der flankerer de fynske piger. Foto Mette Bacher
Løb 145: M8+, Danmarksmesterskab
Glædeligt med 7 tilmeldinger, men det ville have været bedre, hvis der var 6 eller 8, så der bliver fulde baner, hvis man skulle i indledende for de 8. Med chancen for, at et mandskab melder af, kan det give et sandt drømmescenarie lørdag eftermiddag med fuldt hus og seks både til start. I fjor, hvor det handlede om spurtdistancen på 1000 meter og intet andet, var Odense Roklub bedst. Nu bliver det spændende at se, om det også holder, når finalen afvikles på den rigtige distance, 2000 meter. Der er ingen tvivl om, at fynboerne er tændte, og har trænet godt frem mod denne prestigefinale.

HUSKER I?
Picture
Odense Roklubs seje 8+ - mandskab havde en fest på Vandkraftsøen i Holstebro i 2016. Nu bliver det spændende, om pokalen skal blive på Fyn - når DM-finalen over den rigtige distance finder sted på lørdag. Foto Mette Bacher
Spørgsmålet er også, hvad DSR kan vise her. Der er købt ny båd til formålet, og de garvede landsholdsroere kan naturligvis godt lege med. Et par af roerne er desuden inde over projekt 4-. Så er der Holstebro Roklubs unge høje drenge, der også bør kunne vise noget her, og det kunne være sjovt, om Københavns Roklubs mandskab, der formentlig også lander i deres nye otter, kan blande sig i medaljekampen, da det er en del år siden, roerne fra Sydhavnen har været med helt fremme og vinde finalen. KR fører stadig alle tiders statistik, men hvis der ikke snart sker noget, vil andre overtage føringen af antallet af mesterskaber. Bagsværd Roklub har altid været god for toppræstationer i 8+, og kan sagtens være med helt fremme i opløbet.
Picture
WAU - Bagsværd Roklubs otter går stærkt, og der bliver noget at se til i finalen for de øvrige deltagere på lørdag. Her ses BRs roere under DM-træningen onsdag aften. Foto Mette Bacher
Dertil også spændende at se, hvad Lyngby Roklub kan præstere. De unge roere er seje som bare pokker, men har dog været ude i andre hårde finaler forinden, hvor der måske bliver satset mere. Nuvel det bliver et flot felt - og en flot afslutning på årets Danmarksmesterskaber.
DSR nærmer sig hastigt KR’s rekord på 20 mesterskaber her, idet studenterne nu har 18 mesterskaber mod Bagsværds 13, og LR - og KVIKs 9 til hver.

Danmarksmesterskaberne i roning har i en årrække haft alle alderskategorier af deltagere med. Også de helt yngste juniorer og de noget ældre mastersroere, der ror om Forbundsmesterskaber. Sådan bliver det også i år, men spørgsmålet er, om det ikke snart er tid for at få barberet af det lange DM-program, og lade de roere, der ror 500-1000 meter få afviklet deres indbyrdes opgør i Holstebro eksempelvis, som roinfo.dk, foreslog for et par dage siden, hvor mange i årevis har drøftet det som en ny mulighed og en kærkommen forandring.

Dertil så også at få ryddet lidt op i rækkerne med hensyn til selve mesterskaberne for seniorer, hvor man næsten kan blive mester i hvad som helst, og hvor der også er udskrevet mange Forbundsmesterskaber i løb, som ikke altid er så velbesøgte. Et udvalg, nedsat ved det seneste KU-seminar og i forbindelse med KU-mødet i Odense, ser i øjeblikket på dette.
Der er ingen tvivl om, at udvalget også ser på, at der skal være kvalitet over Danmarksmesterskaberne, og at det vil højne standarden at få luget lidt ud med hensyn til de finaler, der de seneste år ikke har været særligt velbesøgte.
Men foreløbig drejer det først og fremmest om at få afviklet mesterskabsløbene på lørdag. Det bliver med garanti en spændende dag for dansk roning.

Søndag er der mere at kigge på. Her afvikles:
Skolekaproningen, Forbundsmesterskaber for U23-roere samt udtagelsesløb til Baltic Cup.


Roinfos journalister dækker Danmarksmesterskaberne intensivt.

Du kan se løbslisten og tidsplanen her:
https://tilmeld.roning.dk/?regatta=dmv2017

Langdistanceturneringen - Alssunds Røde Løver

$
0
0
Picture
Arkivfoto
DM-finale på Alssund 
Af Leif Thygesen
I 2014 var Sønderborg med i kapløbet om at blive europæisk kulturhovedstad i 2017. I den forbindelse lagde Sønderborg Roklub billet ind på at få finalen om DM i langdistancekaproning i 2017. Sønderborg fik langdistance-dm-finalen, men det blev Aarhus, der blev europæisk kulturhovedstad. At Sønderborg ikke er europæisk kulturhovedstad ødelægger næppe noget for deltagerne i årets langdistancefinale. Der vil blive roet til - og der vil blive kæmpet om hvert eneste point, når det går løs på Alssund.
Picture
Bornholmerne, der i Sønderborg ror 25 kilometer åben mix, skal starte om formiddagen. Foto Leif Thygesen
​Langdistancearrangørerne har de senere år eksperimenteret lidt med løbsrækkefølgen. I ”gamle dage” var det sådan, at 10-kilometerløbene altid blev roet om formiddagen, mens 25-kilometerløbene blev afviklet om eftermiddagen. Flere arrangører har vendt rundt på denne rækkefølge, og i Sønderborg prøves så en helt ny model. 25-kilometerløbene og 10 kilometer åben motionsmix 2. division roes om formiddagen, mens 10 kilometer åben mix 1. division og kvindernes DM-løb afvikles om eftermiddagen.
Sønderborg Roklub er en garvet langdistancearrangør, og der plejer at være styr på tingene. Geografisk er start/mål lige udfor Sønderborg Roklubs klubhus, og tingene er samlet på et forholdsvist lille område, hvilket giver gode muligheder for at følge med i det hele på en gang. Deltagerantallet er noget i den tynde ende, men nok om det. De hold, der deltager, skal nok få en fest ud af det. Sidst der blev afviklet DM i Sønderborg var i 2005.
Picture
Roklubben Viking: Uffe Dyhr, Rene Hansen og Jørgen Zangenberg kan komme hjem fra Sønderborg med fire medaljer – to medaljer i Alssunds Røde Løver og to klassementsmedaljer. Foto Leif Thygesen
25 km åben mix. Viking har revanche til gode – men medaljerne er fordelt
I København blev det ”kun” til en tredjeplads til Viking: Zangenberg, Hansen og Dyhr. Det var et nederlag, der ikke helt passede de sejrsvante sjællændere, og denne gang vil der blive satset på 25- kilometerdistancen – og det selvom Viking formodentlig godt kan tåle endnu en tredjeplads.
Picture
Humlebæk Roklub: Per Olsen, Jens Jørgen Tramm og Christian Probst fik ram på Viking i København. Kan Humlebæk gentage sejren i Sønderborg? Foto Leif Thygesen
​Humlebæk (Probst, Tramm og Olsen) fik for første gang i denne sæson ram på Viking i København. Mon ikke langdistancekaproningsudvalgsformand Christian Probst og Co. vil gøre sit for at ride videre på den succesbølge? For Humlebæk vil det være ”en fjer i hatten” at kunne henvise turneringsvinderne fra Viking til andenpladsen i finaleløbet. Der er lagt op til en indædt duel. Under alle omstændigheder venter der - med meget stor sandsynlighed - klassementssølv til Humlebæk.
Tissø/Kalundborg (Nissen, Modin og Christensen Bang) kan blive spielverderber og lave skår i glæden for både Viking og Humlebæk. Den kombinerede båd fra Kalundborg og Tissø viste skræmmende styrke i København, og på en god dag kan holdet fra Nordvestsjælland sagtens erobre den øverste podieplads. I klassementet spiller Kalundborg/Tissø ingen rolle, da holdet kun har deltaget i en kaproning yderligere i år. 
Picture
Efter sølvmedaljen i 25 km åben mix ved Port of Copenhagen var der høj ”flaskeføring” hos Lars Modin fra Kalundborg. Måske kan man forstå Christian Probsts betænkelige mine i baggrunden. Kalundborg/Tissø er en alvorlig konkurrent. Foto Leif Thygesen
​En anden indædt duel var i vente mellem Bornholmerne (Thorsen, Wegner, Vest Hansen) og KVIK J-team. Men KVIK møder ikke til start, derfor kan Bornholmerne ro paraderoning og efterfølgende modtage bronze i klassementet.
Sidste hold til start i 25 kilometer åben mix er Vejle Roklub: Christensen, Jahn og Juul. Vejlenserne blev nummer fem i København.  
 
Stillingen i 25 km åben mix med dårligste placering fratrukket
1. Viking 30 point
2. Humlebæk 28 point
3. Bornholmerne 23 point
4. KVIK 22 point
Picture
DSRs danske mestre i 25 km langdistancekaproning 2015: Nicolai Møller Andersen, Jesper Christensen og Kasper Jørgensen. I Sønderborg udskiftes Jesper Christensen med Henrik Mortensen.
Senior mænd 25 kilometer. Åben duel om sølv/bronze
Roinfo.dk tør godt vove den påstand, at DSR ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist” (Mortensen, Jørgensen og Møller Andersen) vinder danmarksmesterskabet med maksimum point. På holdet er Jesper Christensen udskiftet med Henrik Mortensen, men det får næppe betydning for andet end antallet af DM-medaljer, som Danmarks Idrætsforbund skal af med.
Picture
KVIKamok: Simon Bjærre, Christian Schack Pedersen og Iver Kjar har bragt sig en i en gunstig position inden finalen og ligger i åben kamp med..
Picture
DSR 150: Rune Glerup, Jan Pierrel Mikkelsen og Henrik Mortensen. I Sønderborg udskiftes Henrik Mortensen med Jesper Christensen. Foto Leif Thygesen
​Der er åben kamp om sølvmedaljerne mellem DSR 150 (Glerup, Christensen og Pierrel Mikkelsen) og KVIKamok (Bjærre, Kjar og Schack Pedersen). Der er sølv til det bedst placerede hold i Sønderborg og bronze til ”taberen”. KVIK har ved de sidste to kaproninger vist styrke og stabilitet og er nok en smule favorit, men det vil studenterroerne jo nok forsøge at gøre til skamme. Sidste hold til start i mændenes klasse er DSR ”Hot Shots”: Guldbæk, Elgaard Larsen og Hansen.
Stillingen i senior mænd 25 km med dårligste placering fratrukket
 
1. DSR (Den gode, den onde og den grusomme pensionist) 30 point
2. DSR 150 26 point
3. KVIK 26 point
Picture
KVIK ”Blondies”: Merete Martlev Jensen, Bie Andersen og Vivian Karlsen er favoritter til at vinde 10 kilometer åben motionsmix 2. division i Sønderborg.
10 kilometer åben motionsmix 2. division. Endnu engang bedst besøgte klasse
Otte tilmeldinger er der i 10 kilometer åben motionsmix 2. division. Dermed er klassen også ved denne kaproning den bedst besøgte række, som tilfældet var i København. Der er ingen gennemgående turnering i 10 kilometer åben motionsmix 2. division.
Randers Roklub (Andersen, Hovøre, Christensen) er nyt indslag i klassen i denne omgang. Strib Ro- og Kajakklub (Planck Larsen, Ryttov og Juul Jørgensen) har vist opadgående form i løbet af de sidste kaproninger, og måske lurer der en overraskelse her?
Den modsatte vej er det gået for Nakskov Roklub. Roinfo.dk (Hansen, Andersen og Thygesen). Nakskovitterne sluttede i København som nummer syv, mens man var på podiet i årets tre første regattaer. Ja, ja det går den vej, som hønsene skraber…
Picture
DSR ”Team Good Job in POC”: Chris Cave, Helle Kristensen, Peter Stenby, Mette Nyrup og Kenneth Darre er klar til at tage turen på 10 kilometer i åben motionsmix 2. division. Foto Mette Bacher
DSR ”Team Good Job in POC” (Cave, Kristensen, Stenby, Nyrup og Darre) har - som navnet siger - fået blod på tanden efter en god indsats i Københavns Havn. Studenterroerne sluttede som nummer seks og vil uden tvivl gøre sit for at forbedre denne placering.
Favoritter til at vinde i Sønderborg er KVIK ”Blondies” (Karlsen, Andersen og Martlev Jensen). Sæsonen har indtil nu budt på fire bronzemedaljer, men de værste konkurrenter er ikke med på Alssund, så mon ikke det bliver denne gang, at kvikkerne kan avancere et par pladser på podiet?
Nakskov Roklub. URO (Christensen, Christensen og Lindegaard) er med igen, efter man holdt pause i København. For de unge roere gælder det om at få rutine.
Vejle Roklub (Sarrossy, Busk Mikkelsen og Wael Møller) har været et fast indslag og gjort det ganske pænt. Vejlenserne håber naturligvis at afslutte sæsonen på bedste vis.
Middelfart debutanterne (Rützov, Rauer Hansen, Grønnehave Mogensen, Schmidt, Bøgh Pedersen) er ikke mere skræmte af deres elvteplads i København, end at holdet er klar til en ny tur på Alssund. Bent Bøgh Pedersen skal forsøge at piske sit hold frem til en god placering.
Picture
Middelfart/Nyborg ”Team Skal du have Fynske Bank” skal til Sønderborg for at hente deres sølvmedalje i klassementet. Foto Mette Bacher
10 kilometer åben mix 1. division. Viking blive dobbelte turneringsvindere
Bedømt ud fra dagsformen i København vil rækkefølgen i denne klasse blive: Viking, Middelfart/Nyborg, Humlebæk og DSR – men der kan jo ske forskydninger på dagen. Der skal dog kraftige overraskelser til, hvis der skal ændres i klassementet.
Viking (Zangenberg, Hansen og Dyhr) har 25 kilometer i benene, når det går løs på 10-kilometerdistancen, men kan sagtens tillade sig en fjerdeplads og alligevel vinde klassementet. Det er dog næppe en placering, som Kaptajn Hansen og Co. går efter.
Middelfart/Nyborg ”Team Skal du have Fynske Bank” (Rützau, Olesen, Kloppenborg-Skrumsager, Sørensen og Buchwaldt) har prøvet det meste denne sæson lige fra en førsteplads til fjerdeplads, men har i løbet af sæsonen sat så mange point ind på kontoen, så sølvmedaljen er hjemme.
Picture
DSR ”Fire på stribe” - her med besætningen Kristian Adelbert Hansen, Dorthe Jørgensen, Martin Grand Ast, Cecilie Albrechtsen og Astrid Clausen Nørregård - slutter sæsonen som nummer fire i 10 km åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
​Humlebæks turneringshold (Tramm, Dam Poulsen og Runge Poulsen) har kendt deres besøgelsestid og har også sørget for at skrabe så mange point sammen, så der venter bronze i klassementet.
DSR ”Fire på Stribe” (Jørgensen, Albrechtsen, Asmussen, Grand Ast og Clausen Nørgaard) må efter en lang sæson - der startede godt med en bronzemedalje i Nakskov - konstatere, at man slutter på den lidt utaknemlige fjerdeplads lige udenfor medaljerækken.
 
Stillingen i 10 kilometer åben mix 1. division med dårligste placering fratrukket
1. Viking 30 point
2. Middelfart/Nyborg 26 point
3. Humlebæk 21 point
4. DSR 19 point
Picture
DSR Skumtoppene: Ditte Marie Cozens, Stine Rosbjerg og Louise Ruby er i tæt kamp om sølv/bronze i kvindernes DM-klasse. Foto Mette Bacher
Senior kvinder 10 kilometer. Skal DSRs formand i køkkenet?
DSRs formand, Kasper Haagensen, har lovet sine langdistanceroere pandekager, hvis de kan vinde guld og sølv i både mændenes og kvindernes klasse. Løftet blev givet ved en reception på Københavns Rådhus, hvor man løb tør for de berømte rådhuspandekager. DSRs roere kan sende Kasper Haagensen i køkkenet, men det kræver, at man både hos mændene og kvinderne er i stand til at give naboen KVIK kølvand. Især i kvindeklassen er situationen nervepirrende. Guldet tilfalder DSR ”Bølgemaskinen” (Lützen Søltoft, Don Robbins, Nors Tardrup), men hvad der skal ske med sølv og bronze, og hvem der skal trække nitten i form af fjerdepladsen afgøres i Sønderborg. Matematisk vil det være de små marginaler, der tæller. 
Picture
KVIK&Dirty: Tine Aabye, Ulla Jakobsen og Torill Lindebjerg kan nå at vinde sølv i kvindeklasse. Bemærk reklametrykket på Torrils trikot - man må håbe, at holdet har mere held end Sparekassen Lolland, der gik konkurs for år tilbage. Foto Mette Bacher
KVIKamigas (Dsane Andersen, Becker og Lassen) roede sig til en andenplads i København, og kan nå den samlede sølvmedalje. Ved pointlighed skal der ses på øvrige placeringer, og her har både DSR ”Skumtoppene” (Rosbjerg, Ruby, Cozens) og KVIK&Dirty (Aabye, Lindebjerg og Jakobsen) lidt mere at spille ud med – men KVIKamigas kan jo blive nummer to i Sønderborg, og det kan være nok til sølv i klassementet. Mulighederne er mange, og der regnes sikkert rundt omkring i klubberne på, hvad der skal til for at hjemføre metal. Hvis der er pointlighed og lighed i placeringerne, er det bedste placering i finaleløbet, der er afgørende. Under alle omstændigheder vil det blive en meget tæt afgørelse, og DSRs roere skal sætte alle ressourcer ind, hvis det skal blive til ”Rasmus Klump fest” i Strandvænget 55, København Ø.
 
 
Stillingen i Senior kvinder med dårligste placering fratrukket
1. DSR Bølgemaskinen 30 point
2. KVIK & Dirty 25 point
3. DSR Skumtoppene 25 point
4. KVIKamigas 24 point
 
lthygesen@youmail.dk

DM-roer rydder avisforside

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Det er ikke enhver beskåret, at rydde en avisforside, og slet ikke som nybagt Danmarksmester indenfor roning. På Bornholm jubles der over Kate Petersens flotte Danmarksmesterskab i kvindernes dobbeltfirer. Det var ventet, at Kate, med den store ildhu og indsats, hun lægger for dagen, kan komme til tops i roningens verden, og hun er godt på vej. Bornholms Tidende, øens store dagblad, har da også ryddet både forsiden, og det meste af 2. sektion, mens der desuden er et stort interview med den nybagte Danmarksmester.

Det er coastalroningen, der i bund og grund har ført Rønne-roeren videre, og direkte ned i mesterskabsbåden, idet Kate ret hurtigt blev spottet til at være god med to årer i DSR, som hun har været medlem af i et par år.
Den dygtige kvinde fra Solskinsøen har vundet flere medaljer i coastal, og desuden nået langt ved VM, selvom der stadig er en medalje til gode, men i år ville hun også prøve lykken i outrigger, og her debuterede hun, og makkeren, Julie Schou ved langdistancen på Odense Kanal, hvor de fik lidt at se til over for de garvede deltagere.
Det tændte Kate og Julie endnu mere, og det er siden blevet til mange timers træning på Bagsværd Sø, hvor det slet ikke var unormalt, at Kate først deltog i en coastalregatta, hvor "man lige" ror 6 kilometer, for derefter at tage direkte ud til Bagsværd Sø for at træne videre i sculleren, kilometer efter kilometer. Det har givet bonus, og er høj klasse.
Alle glæder sig over, at det kunne lade sig gøre, og på Solskinsøen jubler de.
Picture
Picture

Flot mesterskabsdag på Bagsværd Sø: 1. afsnit

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

DM, FM & JM 2017

Årets Danmarksmesterskaber blev et flot scenarie fra først til sidst med godt vejr, god stemning og forrygende flotte finaler.

Roinfo var med hele dagen, og det var en lang og flot dag.
Danmarksmesterskaberne, Forbundsmesterskaberne, og Juniormesterskaberne blev indledt og afsluttet med flotte otterløb.
Løb 100  MW8+ Danske Universitetsmesterskaber - 1000m
Picture
Selvom Aalborgs Universitetsroere, i den røde båd, viste klasse, så var der grund til at glædes over Odenses godt roende mandskab, hvor der også var et par friske universitetskvinder med ombord. Foto Mette Bacher
Dagens første finale var et otterløb for universitetsroere. Egentlig var Aalborg Roklub ene anmeldt, men aftenen før regattaen forlød det, at Odenses Universitetsmandskab, der også har vist flotte takter i de seneste sæsoner, fik lov at efteranmelde. Det kan man som regel få lov til, hvis det ikke er et Danmarksmesterskab eller et Forbundsmesterskab, så det var der ikke noget odiøst i.
Betegnelsen for løbet var:
Danske Universitetsmesterskaber, som det så ud ved tilmeldingsfristens udløb.
Der er ikke noget bedre, end at få så mange med, som overhovedet muligt, og ikke mindst, når vi taler otter og universitetsroning. Selvom Aalborg Roklubs seje herrer også skulle ro med i andre finaler, så var det ikke helt forgæves, at otteren blev taget med på traileren. Den kom i brug, og der blev vist en meget flot finale med en lækker indledning på selve mesterskabsdagen af de to mandskaber. Mere af den slags, tak. Det må heldigvis snart komme, for der er netop nedsat et udvalg, som skal forsøge at få de øvrige læreanstalter med, som DTU, RUC, KU & AU.
Benævnelsen: Danske Universitetsmesterskaber er en flot betegnelse. Men der var nok nogen, der studsede en kende over, at det ifølge speakeren under finaleløbet nu var blevet til Forbundsmesterskab, hvor ved vinderne fik uddelt Forbundsmesterskabsmedaljer. Man må håbe, at det i 2018 finder sit rette leje for, hvad dette løb egentlig bliver tituleret som, for man kan som bekendt ikke efteranmelde roere til Danmarksmesterskaber eller Forbundsmesterskaber.
Begge mandskaber viste meget flot roning i dagens første løb, og dermed blev roningens mesterskaber for alvor skudt godt i gang.
Picture
Aalborg Roklubs vindere af den første mesterskabsfinale på Bagsværd Sø, er: Christian Hauge(1) Dan Dodensig Kristensen(2) Troels Dalgaard Danielsen(3) Jesper Quist Jensen(4) Mikkel Paetau(5) Esben Ravn(6) Jonas Svane(7) Simon Staal Nielsen(8) Nicolaj Winther(cox). Foto Mette Bacher
Løb 101: M1X Jun C, TU-Cup, 500m  A Finale
Det bliver til en overlegen sejr til Holstebro Roklub/KCHOs Tobias Bork Kristensen. Til gengæld vises dagens første gyseropløb hos de næste to i feltet, hvor Bagsværd Roklubs Asbjørn Bay lige akkurat suser i mål foran Roklubben Vikings Aske Storm. Dette spændende opgør bliver en flot indledning til mange flere dramatiske finaler over dagen på Bagsværd Sø.
Picture
I midten: Tobias fra Holstebro, tv. Asbjørn Bay, Bagsværd, og th. Aske Storm, Roklubben Viking. Foto Mette Bacher
B-finale: 1. Roklubben Furesø: Christian Rømer, 2 Holstebro Roklub: Tobias Kramer(1) & 3 Holstebro Roklub Simon Mikkelsen.
C-finale: Bagsværd Roklub III:  Mads Rubin, 2 Roklubben Skjold, Ask Høyer Splittorff & 3 Lyngby Roklub I Kasper Andersen
Picture
Vinder af B-finalen: Christian Rømer, Roklubben Furesø. Den dejlige klub ved den store sø, savner stadig en ungdomstræner, som klubben har søgt efter i nogle måneder. Det kan man ikke forstå er SÅ svært, når klubben har dygtige unge roere, en god bådpark og flotte forhold for en ungdomstræner. Se dog at få sendt en ansøgning afsted, vi vil meget gerne modtage ansøgningerne, lyder det fra Roklubben Furesø. Foto Mette Bacher
Picture
- Hold da lige helt op, hvor det ligner Morten Rubin, tænkte Roinfos udsendte, og henviser til en Bagsværd-roer, der for nogle år siden var på landsholdet, både som junior - og U23. Æblet falder ikke langt fra stammen, for her er Mads, søn af Morten Rubin, og vinder af C-finalen i Lørdags... Foto Mette Bacher
Picture
Lyngby Roklub har atter fået purunge roere med på banerne, hvor dem, der var purunge for ganske få år siden, føles det som, nu er rykket op i seniorklassen. Foto Mette Bacher
Løb 102 U15 W2X Jun C, TU-Cup, 500m A Finale
Også pigerne viser meget flot roning i junior C, hvor søstrene til juniorlandsholdsroerne: Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub,  og Adrian Flarup Johansen, Roklubben ÆGIR, Rikke Køchs & Signe Flarup Johansen viser klasseroning. - Hvor længe har I roet, spørger roinfo.dk. - Vi har roet i 3 år, men denne finale er vores første løb sammen, lyder det fra Rikke og Signe.
Plac. 1 Aarhus Roklub/Roklubben Ægir: Signe Flarup Johansen og Rikke Køchs 1:59.48, 2. Holstebro Roklub/Silkeborg Roklub/KCHO: Stine Højager Nielsen & Cathrine Duedahl-Olesen 2:01.20 3 3 Hadsund Roklub Leah Lûbech & Laetitia Panero-Bommer(2)
Picture
Fire dygtige og seje jyske piger. Fv. Stine & Cathrine, Rikke og Signe. Foto Mette Bacher
Picture
De to stærke Hadsund-piger, der blev nummer tre, kom for sent til medaljeceremonien, men kunne heldigvis få deres bronzemedaljer om halsen ved at skodde hurtigt ind til broen.Fv. Leah Lûbech & Laetitia Panero-Bommer. Leah er, som mange andre dygtige ropiger, også en ganske habil konkurrencesvømmer. Foto Mette Bacher
Løb 103 U17 M1X Jun B, TU-Cup, 1500m A Finale
Drengene i junior B viser også meget flot roning. Det er dansk ronings fremtid, og nu gælder det ude i klubberne om at holde fast i de unge. Vinder, Oscar Burvil fra Viborg husker vi skam tydeligt i forbindelse med Copenhagen Regatta, hvor Oscar susede først over målstregen, men var så træt efter den seje finale, at han væltede. En tililende banedommer fik draget omsorg for, at Oscar kunne komme ombord i motorbåden for efterfølgende at blive sejlet ind til land, hvor han modtog sin medalje. Denne gang blev Oscar indenbords og måtte derfor selv ro ind til præmiebroen, hvor folk stod klar for at modtage den dygtige Viborg-roer. Mens vi venter kommer en herre hen: - Hej Mette, kan du genkende mig? Efter at have nærstuderet ansigtet på manden, kan jeg genkende Klaus Lauritsen, der roede i Danske Studenters Roklub for en del år siden. Vi er tilbage til 1990´erne, hvor Klaus roede junior-4X- med bl.a. Kasper Haagensen, der i dag er formand for DSR. - Det er min søn, Victor, der blev nummer to i løbet, fortæller Klaus med et smil. Victor er en blandt flere meget dygtige juniorkaproere i Roskilde Roklub.
Plac.  1 Viborg Ro- og Kajakklub/KCHO: Oscar Burvil; 6:08.87 2. Roskilde Roklub: Victor Hellmann Lauritsen, 6:09.87, 3. Sorø Roklub: Christian Nielsen.
Picture
Der er ikke mange kaproere fra Viborg for tiden, men en Oscar Burvil kan igen og igen bevise, at Viborg Ro- og Kajakklub stadig kan markere sig på kaproningsbanerne. Oscar, i midten, flankeres af Victor fra Roskilde Roklub og Christian fra Sorø Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Klaus Lauritsen, der var en meget dygtig juniorkaproer for en del år siden, hvor han roede for DSR, er den stolte far til Roskilde Roklubs Victor. Foto Mette Bacher
B-finale: At Roskilde har mange dygtige juniorer kan man se i B-finalen, hvor alle 5 deltagere kommer fra den sjællandske klub. Imponerende. Det er: Matthias, Mathias, Julius, Emil og Sebastian, der viser vejen her. I C-finalen ser det sådan ud: Bagsværd Roklub: Niels Østergaard, 2. Roforeningen KVIK I:Johan Søvndahl Kok og 3. Hadsund Roklub: Malthe Dybdahl Malling

Løb 104 U17 W2X jun B, TU-Cup, 1500m A Finale
Også hos pigerne er det tydeligt at fornemme, at der gøres et formidabelt flot arbejde ude i klubberne. Søstrene Munch fra Roskilde Roklub, er altid garanter for gode resultater, og de tager sig af guldet i suveræn stil. Roklubben Furesøs Kristine Søndergaard Hansen og Clara Møller er også godt roende, og vinder sølv. Bronzen går til Sorøs Erika og Nicoline.
Picture
Søstrene Munch fra Roskilde Roklub ivanlig flot stil, hvor teknik og roning går op i en flot enhed. Foto Mette Bacher
Picture
Selvom det kniber noget med unge kvinder til at få dannet en stor landsholdstrup i seniorklasserne, så er der heldigvis gode roere på vej, som de seks talentfulde piger fra Furesø, Roskilde & Sorø, vi ser her. Foto Mette Bacher
Under præmieoverrækkelsen spotter roinfos journalist, at Victoria Munch ser ud til at have det dårligt. Askegrå i ansigtet, står hun og vakler, mens hun forsøger at samle sig. - Er du O.K., spørger jeg. Ja, det går, lyder det. Men det er tydeligt at se, at hun ikke virker fattet. - Hent noget vand, råber deres udsendte til nogle piger, der får sendt en vandflaske hen til Victoria. Caroline forsøger at holde hende. - Jeg har fat, lyder det, men Victoria vakler stadig. - Få lige fat i Rune Gärtner, råber jeg til forsamlingen, og et kort øjeblik efter er stævnelægen på plads ved Victoria, der gelejdes hen til et telt, hvor samaritterne kan hjælpe hende på højkant igen. Det kommer hun heldigvis hurtigt, og dagen efter er Victoria på plads i 2X til endnu en finale. Ved regattaerne på Bagsværd Sø er der altid kompetente folk med til at handle hurtigt, hvis nogen får det lidt dårligt. Der er altid en del læger til stede, flere af dem er medlemmer af - og ror for DSR, der er tillige altid en dykkerbåd på vandet, og Røde Kors er på plads med samaritter. Deltagerne er i sikre hænder ved regattaerne herhjemme.
Plac.  1: Roskilde Roklub: Victoria Munch & Caroline Munch 6:14.54, 2 Roklubben Furesø: Kristine Søndergård Hansen & Clara Møller,. 6:20.58 3 Sorø Roklub: Erika Marie From & Nicoline Bluhme.
Picture
Dygtige piger fra Roklubben Furesø: Kristine Søndergaard Hansen & Clara Møller. Også de ser frem til at få en dygtig og engageret træner. Foto Mette Bacher
Picture
Glæde over bronze. Sorø Roklubs Erika og Nicoline. Foto Mette Bacher
Løb 105 W2- FM, 2000m A Finale
Bådtypen kom på programmet for nogle år siden, da DSR begyndte at satse på W2-. Siden har løbet været lidt nede i en bølgedal, men de senere år har det været et hit, fordi dansk roning satser internationalt på denne bådtype. Men der har været langt imellem et sandt boom af deltagere ved DM, så man ligefrem har skullet ud i indledende heats. Denne gang fire både til start. Bagsværd Roklub havde sat to stærke en-åres kvinder sammen, Frida Sanggaard & Ida Gørtz Jacobsen. Fridas største triumfer var 2 x sølvmedaljer ved hhv. EM & VM for juniorer i 2016, mens Ida Gørtz Jacobsen det seneste år virkelig også har fået godt fat med en åre, hvilket et collegeophold i USA, blandt andet har haft stor betydning for. Og ikke at forglemme en flot 4. plads ved U23VM i 4- og en 5. plads i otter.
Men mon ikke mange havde regnet med, at OL-bronzevinder Lærke Berg Rasmussen, DSR, med en anden DM-makker, end Christina Juhl Johansen, Nikoline Laidlaw, kunne få en god fight med Bagsværd?
Picture
Det går bedst for Frida, når hun ror med en: Ida... Denne gang klubkammerat Ida Gørtz Jacobsen. Foto Mette Bacher
Spændingen udeblev helt, for Ida & Frida var for stor en mundfuld for Lærke og Nikoline. I det hele taget er finalen uden den helt store spænding. På Holstebros båd er Trine Dahl Pedersen, der også ved med på den 4-, der blev nr. 4 ved VM.
1 Bagsværd Roklub: Ida Gørtz Jacobsen & Frida Sanggaard 7:50.05 2 2 Danske Studenters Roklub: Hedwig Lærke Berg Rasmussen & Nikoline Laidlaw:8:22.71 3 4 Holstebro Roklub/KCHO: Nanna Bo Christensen & Trine Dahl Pedersen: 8:29.80 4  Hadsund Roklub Ninna Pedersen & Astrid Filtenborg.
Picture
Toer uden styrmand for kvinder, som Ida Gørtz Jacobsen og Frida Sanggaard er nye mestre i , er stadig et Forbundsmesterskab. Et nedsat udvalg, der pt. gennemgår Danmarksmesterskabsprogrammet, ser på medaljefordelingen mellem mænd og kvinder, og det kunne godt ende med, at kvindernes toer uden styrmand udskrives som Danmarksmesterskab fremover. Foto Mette Bacher
Løb 106 U19 M1X JM, 2000m A Finale
Flere af deltagerne i denne finale har været på det danske juniorlandshold i denne sæson.
Men ingen kan komme i nærheden af Bastian Secher, årets EM-sølvvinder - og VM-finalist i JM1X. Det er klasseroning af et højt karat, vi får at se denne eftermiddag på Bagsværd Sø. Landsholdskollega, Mikkel Knudsen, Hadsund, der i denne sæson var til EM og VM med Adrian Flarup Johansen, ÆGIR, og Nicholas Andersen, KVIK, der bejlede til en plads i JM4X-, men ikke kom med i denne sæson, er også med i denne drømmefinale. Det bliver Mikkel Knudsen, der får sølv, og Nicholas bliver nummer tre foran Furesøs Jonas Lund, der vandt EM-bronze i JM4X- tidligere i år. Dernæst er det Adrian fra ÆGIR, og Thomas Jensen, Hvidovre Roklub.

Picture
I ensom majestæt. Bastian Secher slutter sin juniorkarriere af med endnu et mesterskab i 1X. Foto Mette Bacher
Picture
Glæde hos morfar og mormor. Ro-legenden, verdensmester i M2X, 1970, Niels Henry Secher, er henne og ønske Bastian tillykke, mens mormor, Susanne, ser til. Foto Mette Bacher
Picture
Tre stærke medaljetagere. I midten: Bastian Secher, Roskilde Roklub, tv. Mikkel Knudsen fra Hadsund Roklub, og Roforeningen KVIKs Nicholas Andersen. Foto: Mette Bacher
Løb 107 W2X DM, 2000m A Finale
En spændende finale, af den uforudsigelige slags, hvor både Odenses Anne og Marta, fra Odense Roklub, der i fjor blev Europamestre i juniorklassen, samt Fie Udby og Tanja Spring Ehlers, KVIK, og Mette Dyrlund Petersen med Christina Juhl Johansen, kan rende af med mesterskabet. De unge fynboers veje har i denne sæson været delte. Således har Anne Larsen prøvet lykken i DRC, og er netop udtaget i W2X til VM med Mette Dyrlund Petersen, mens Marta Kempf det meste af foråret har roet W2X med Luise Lund Hansen, et nyt stortalent fra Fyn. Denne gang roede Luise med Sara Nissen. Men også Aarhus Roklub satser, og har ladet OL-roer: Nina Hollensen danne hold med Mai Nielsen. Det bliver DSR, der vinder mesterskabet over Marta og Anne fra Odense, mens Fie Udby Erichsen og Tanja Spring Ehlers bliver nummer tre.
DM-statistik:
DSR: 12+1 FM, KVIK: 10, Lyngby Dameroklub: 10, Bagsværd 4. Odense Roklub & Aarhus Roklub har endnu ikke fået roet sig ind på mesterskabslisten.
Picture
Der var ikke den helt store spænding om placeringerne i kvindernes 2X. Christina og Mette fra Danske Studenters Roklub havde helt styr på tingene i denne finale. Foto Mette Bacher
Picture
Når man vandt guld ved EM for juniorer i 2016, så kan man noget særligt, også selvom Anne og Martas veje har været splittet i 2017. De dygtige piger fra Odense Roklub indtog 2. pladsen, mens Tanja & Fie fra Roforeningen KVIK blev nummer tre. Foto Mette Bacher
Picture
Fire af de seks kvinder på billedet skal en tur til VM i Florida senere i år. Det er Anne, tv., der skal ro 2X med Mette, nr. 3 fra venstre, mens Christina, nummer fire fra venstre skal til VM i 2- med Lærke Berg Rasmussen, der ikke er med på billedet. Det er Fie Udby Erichsen, længst th., og hun skal ro 1X ved VM. Foto Mette Bacher
Løb 108 JW1X JM, 2000m A Finale
Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub, er en ener. Hun debuterede i junior C-1X ved en Brabrand Regatta i 2011, og siden er det gået fremad løb for løb.
Den dygtige Århus-roer har ryddet bordet indenfor mulighedens grænser, som junior A-roer i pigernes 1X, hvor ingen andre har kunnet vinde over hende. Nu var det sidste gang, Mette fik endnu en guldmedalje i juniorklassen ved Danmarksmesterskaberne, for næste sæson er hun U23-roer, og her venter nye udfordringer. I denne sæson har hun roet med Liane Vestergaard fra Hadsund, og trods det, at de to stærke piger godt kunne have taget medalje ved EM & VM, så glippede det desværre. Selvom det var tæt på. Småskader undervejs er også en udfordring, men så er det jo godt, at man kan runde sæsonen af med endnu et dansk juniormesterskab, som Mette klarede hjem i lørdagens finale uden at være presset undervejs.

Picture
Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub, kan sit hjemmearbejde, og det beviser hun hver eneste gang, der de seneste år har været kaldt ind til DM-eksamen. Foto Mette Bacher
De to, der kom ind på de efterfølgende placeringer har også været til EM i år, men kom ikke i nærheden af podiet. Til gengæld lykkedes det for Amalie Kiær, Fredericia Roklub, og Cecilie Brunnich Sørensen, Københavns Roklub, at vinde sølv - og bronze i lørdags efter Mette.
Picture
Fv. Amalie Kiær, Mette Køchs Nielsen og Cecilie Brunnich Sørensen. Foto Mette Bacher
Løb 109 LW1X FM, 2000m A Finale
Også her var der lagt op til en ret åben finale, hvor alt andet end et knivskarpt opgør mellem Juliane Elander, Odder Roklub, og Aja Runge Holmegaard, Roskilde, ville være en overraskelse. Spændende ville det være, om Trine Toft Andersen, Hadsund, kunne blande sig her. Det stod hurtigt klart, at det kunne Trine ikke. Det blev til et opgør af et niveau, som verdensklasse, Aja og Juliane præsterede. Side om side var de to kvinder, og mens det så ud, som om Juliane ville tage føringen, tordnede Aja frem.

Picture
De to landsholdsroere, der skal til VM i LW2X, fulgtes ad i kampen om Forbundsmesterskabet. Foto Mette Bacher
Picture
Det lykkes Aja at få trukket sig forbi Juliane. Foto Mette Bacher
Picture
Juliane Elander, Odder Roklub, er en rigtig stærk roer, men det giver ikke altid bonus overfor dem, der teknisk set er stærkere i spurten. Foto Mette Bacher
Picture
Efter den benhårde fight med Juliane, overtager Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, styringen af finalen, og bliver Forbundsmester i LW1X. Foto Mette Bacher
Picture
LW1X er stadige et Forbundsmesterskab. Det bliver spændende at se, om det kunne blive et ægte Danmarksmesterskab, letvægtskvinderne kommer til at kæmpe om fremover. Fv. Mester: Aja Runge Holmegaard, Roskilde, th., Juliane Elander, Odder Roklub, der blev nummer to. Foto Mette Bacher
På 3. pladsen Trine Toft Andersen, Hadsund, nr. 4. Marie Mørch, Bagsværd Roklub, og Roforeningen KVIKs Viktoria Midtun. Sammenligner man tider, så ville Mette Køchs Nielsen kunne have roet en 3. plads hjem i denne finale, som blev afviklet kort tid efter pigernes 1X-finale. Foto Mette Bacher

Løb 110
M4+ motion, FM, 1000m, A Finale

Denne - i DM-programmet - gamle bådtype, Firer m. styrmand, blev for nogle år siden omdannet til et motionsløb over 1000 meter. Velbesøgt har 4+finalen ikke været i nyere tid. Denne gang tre mandskaber til start, hvor begge mandskaber fra Aalborg Roklub, klarer 1.- og 2. pladsen hjem. DSR satser også, men har ikke været ude at prøve båden mange gange, inden det går løs. Det kommer til at koste i finalen, som de to Aalborg-mandskaber tager sig af, hvor DSR indtager 3. pladsen.

Picture
Christian Hauge(1) Dan Dodensig Kristensen(2) Mikkel Paetau(3) Jonas Svane(4) Nicolaj Winther(cox) Foto Mette Bacher
Picture
Aalborg Roklub kan det der med en-åres roning, og der er altid glæde, når det giver bonus. Foto Mette Bacher
Picture
Alborg Roklubs 2. mandskab undervejs: Troels Dalgaard Danielsen(1) Jesper Quist Jensen(2) Esben Ravn(3) Simon Staal Nielsen(4) Christina Donstrup(cox) Foto Mette Bacher
Picture
DSR har tidligere vundet FM i denne bådtype, men denne gang bliver det til en 3. plads til: Jack Ekman(4) Jan Pierrel Mikkelsen(2) Nicolai Møller Andersen(1) Martin Grand Ast(3) Helene Bjerg-Holm(co. Foto Mette Bacher
Løb 111 Master W4X/4- MW4x/+/-, FM , 1000m
Mastersroerne møder altid frem med mange mandskaber, når der kaldes ind til Forbundsmesterskaber i roning. Også denne gang. Lige om lidt skal de fleste danske mastersroere videre, til den store internationale Masters Regatta i Bled, og dermed kunne deltagerne teste sig selv og formen i lørdags på Bagsværd Sø.

Picture
Bettina Cervin(1) Anne Mette Jørgensen(2) Susanne Hansen(3) Merete Boldt(4). Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Asta Øjvind, Waltraut Lissau, Birgitte Hanel og Regitze Siggaard. Foto Mette Bacher
På de efterfølgende pladser blev det: Roklubben Furesø, Sorø Roklub & Lyngby Dameroklub

Løb 112 Master M4X/4-/8+ M4x/-,/8+ FM , 1000m
Roinfo har et ærinde i Bagsværd Roklub i pausen mellem indledende og finaler. I opholdsstuen sidder en gruppe mastersroere fra Fredericia, og jeg bliver kaldt hen: - Er der noget i vejen, siden vi ikke blev nævnt i artiklen fra Nordic Master Regattaen forleden, lyder det.
Nu er det sådan, at roinfo ikke kan nævne alle deltagere ved hver eneste regatta. Vi plukker ud, hvis det er nødvendigt, og med en ikke særligt velbesøgt masterregatta, hvor mange finaler slås sammen grundet for få tilmeldinger, så kan det desværre ikke blive til de islandske sagaer, som eksempelvis fra Danmarksmesterskaber eller Langdistancekaproninger.
Men fint nok, at der holdes øje og at artiklerne læses indgående - også om det, der IKKE nævnes.
- Hvornår skal I ro, spørger roinfo.dk. De nævner tidspunktet. - Hvis I ror så godt, at I skal have medalje, kan vi jo se på det, men så skal det også være superb roning, siger jeg med et skævt smil. Således lykkedes det de ældre herrer fra Fredericia at få hele to fotos med i artiklen om deres Forbundsmesterskaber, hvor de bliver nummer to.

Picture
Hold øjnene indenbords,drenge. - Hvor bliver den målstreg af... Fredericias kvartet er altid med helt fremme i kampen om medaljer. Foto Mette Bacher
Picture
Fredensborgs sejrsikre mandskab. Stroke: Søren Eriksen, tidl. verdensmester i LM8+, Ulrik Jensen, Ole Quist Jensen, far til Rasmus Quist, hvor mor, Susanne, roede i løbet forinden og vandt en medalje m. Fredensborgs kvindelige 4X-, og th. Kim Børgesen, tidligere Danmarks førende scullerroer m. mange DM og NM bag sig, og OL-deltager i München 1972. Foto Mette Bacher Kim Børgesen(2)
Picture
Så lykkedes det for disse fire herrer at blive omtalt og få hele to billeder med fra årets mesterskaber i roning. I Mastersklasserne ros der IKKE om DIF-Medaljer, men løbene er udskrevet, som Forbundsmesterskaber, og her blev det til sølv: Hans-Werner Mortensen(1) Ole Haaning Thomsen(2) Aage Pedersen(3) Frede Nørskov Nielsen(4). Roinfo ser frem til en masse likes fra de fire og deres klub... Foto Mette Bacher
Løb 114 - M2X DM, 2000m A Finale
Der var lagt op til fuldt hus i denne finale, men desværre stod den på to afbud fra hhv. Nordslesvig og Hadsund Roklub. Hvor ville vi ellers gerne have set U23-landsholdsroerne William Wisholm & Peter Rytter Munk være med her mod DSRs par, der, hvis man sammenligner højde og drøjde, er to modsætninger. Letvægteren: Emil Espensen, udtaget til VM i Florida i LM2X med Mathias Larsen, Bagsværd, og 208 cm høje Frank Steffensen, der flere gange har været en del af det danske landshold, men i denne sæson har koncentreret sig om 1X. Når nu U23-roerne Wisholm og Munk var ude, som skyldtes en begyndende skade hos William, så var der heldigvis andre stærke mandskaber tilbage. Bagsværd mødte frem med to gode mandskaber: Ole Søgaard & Jens Olav Dahlgaard, samt letvægterne: Oscar Petersen og Malthe Sebastian Puro. De stærke Lenzingbrødre, Jacob & Emil, der i fjor blev juniormestre over 1000 meter i 2X var også med, nu med Emil, som 1. års senior, og Jacob, som forsvarende EM-bronzevinder i junior-4X-. Men der blev nu ikke den helt store spænding om 1. pladsen. Dertil var Espensen & Steffensen for overlegne. Til gengæld roede Lenzing-brødrene sig ind på en flot 2. plads med Bagsværds Oscar & Malthe, samt Søgaard & Dahlgaard bag sig. Dermed vandt DSR sit 34. mesterskab i denne bådtype, som kom på DM-programmet i 1933.

Picture
Frank Steffensen & Emil Espensen suser i mål som Danmarksmestre i M2X anno 2017. Foto Mette Bacher
Picture
Jacob & Emil Lenzing er et stykke efter, men indtager 2. pladsen. Derefter haster de ud for at ro med i M4X-. Foto Mette Bacher
Picture
De eneste to, der lige giver sig tid til at modtage medaljer og blive foreviget, er Bagsværd Roklubs Oscar Petersen & Malthe Sebastian Puro. Foto Mette Bacher
 Løb 115 LM1X DM, 2000m - A Finale
Lidt af en mager forestilling blev mændenes finale i LM1X, hvor man oven i købet ror om et ærkeægte DIF-mesterskab. Det hele endte med, at blot fire roere mødte frem til finalen, og der var nok mange, der troede, at denne finale lå lige til højrebenet for Mathias Larsen, Bagsværd Roklub, der i fjor vandt over 1000 meter, da mesterskaberne blev afholdt i Holstebro. Men andre unge talentfulde roere banker på, og med i finalen var: Tim Antonie Hansen, DSR, Mads Petersen fra Bagsværd, og Cody Anderson fra Roklubben ÆGIR. Cody har hele sæsonen vist sig stærk og godt roende, både herhjemme og i udlandet, mens førnævnte Mathias Larsen har flere års erfaring i LM4X- bag sig med medaljer fra VM, blandt andet en U23VM-guldmedalje i LM4X-, og denne gang er han udtaget med Emil Espensen i LM2X til VM i Florida.
Det blev Cody og Mathias, der hurtigt tog teten i denne finale, hvor et sandt drama udspandt sig hele vejen med de to side om side helt op til 1000 meter. Så begynder Cody at rykke. Mathias har svært ved at holde fast, og ÆGIR-roeren overtager styringen af finalen og afviser Larsen helt og aldeles. Ny Danmarksmester i denne disciplin, og en historisk en af slagsen, idet Roklubben ÆGIR ikke tidligere har vundet en ægte DIF-medalje her. På 3. pladsen: DSRs Tim Antonie Hansen og på 4. pladsen: Mads Petersen, Bagsværd Roklub.
Roinfo har gennemgået DM-listerne, og det er helt unikt, det Cody har præsteret, idet Roklubben ÆGIR ikke tidligere har vundet Danmarksmesterskab i herrernes outriggerløb ved DM!

Vi skal tilbage til 1980 & 1981, hvor Roklubben ÆGIR vinder Danmarksmesterskab i 4-åres inrigger. På spindesiden har Roklubben ÆGIR vundet Danmarksmesterskab i 2X, men det skyldtes, at konkurrenterne, et par dygtige landsholdsroere fra DSR, væltede i finalen, som de førte overbevisende i. Dermed kunne ÆGIRs kvinder suse ene og alene i mål denne lørdag eftermiddag i 1987 på Sorø Sø.
Picture
Cody Andersson, Roklubben ÆGIR, fik det første Danmarksskab hjem til klubben i det Nordjyske fra mændenes outriggerklasser ved DM i roning. Foto Mette Bacher
Picture
De to stærke letvægtere kæmpede en hård kamp frem til 1000 meter, men derefter overtog Cody styringen. Det er Mathias Larsen th.,Foto Mette Bacher
Picture
En stolt træner, Per Nissen, og en glad roer, der gjorde, som de aftalte. - Jeg fik at vide, at jeg skulle sætte alt ind fra 1000 meter mærket, og det gjorde jeg, siger Cody til Roinfo.dk. Foto Mette Bacher
Løb 116 W8+ FM, 2000m  A Finale
En finale om Forbundsmesterskabet i kvindernes 8+, som burde have flere deltagere af roere udenfor København. Sådan har det ellers været tidligere, men ikke denne gang. Det blev til fire både fra to klubber: Bagsværd Roklub & Danske Studenters Roklub. En del havde nok regnet med, at finalen kunne udvikle sig til et tæt opgør mellem Bagsværds 1. båd - og DSRs ditto, men sådan gik det slet ikke.
Bagsværds stærke kvinder, der ellers var på den, når vi taler styring, og kom ud i store problemer kort efter start, var overlegen på den sidste del af de 2000 meter. Deltagerne fra DSR havde følt sig generet grundet konkurrentens styreproblemer og nedlagde protest. Men efter dommerformand, Jan Nissen, og DSRs kaproningschef: Martin Scherning havde haft en drøftelse på baggrund af protesten, blev denne trukket tilbage.
Bagsværds kvinder, der i øvrigt vandt Forbundsmesterskabet i 2016 på den korte distance i Holstebro, vandt over DSR med: 17 sekunder. Derefter blev det DSR II og Bagsværd II.
Picture
Flot og stilfuldt. Bagsværd Roklubs kvinder holdt opvisning i 8+ lørdag eftermiddag: Emilie Jersild, Emma Hammer Frida Sanggaard Ida Gørtz Jacobsen Ida Langkjær Lisbet Falch Jakobsen Marie Mørch Marie Louise Ladegaard Petersen Jacob Neergaard(cox). Foto Mette Bacher
Picture
De otte kvinder og deres mandlige styrmand: Neergaard, gentog succesen fra i fjor. Foto Mette Bacher
Løb 117 U19 M2- Jun A, JM, - 2000m A Finale
Et løb, hvor der savnedes mange flere deltagere. Blot to både til start, og det blev aldrig rigtigt spændende, dertil var Holstebros to drenge for suveræne. De vandt med 18 sekunder over Bagsværds mandskab.

Picture
Holstebro Roklub/KCHO I Nichlas Ulnits(1) Kaare Mortensen (2 2 2 Bagsværd Roklub I Magnus Seidelin Houmølle(1) Magnus Quaade Oddershede(2) Foto Mette Bacher
Løb 118 M2+inr motion, FM.1000m - A Finale
Det ældste løb ved DM, oprindeligt et Danmarksmesterskab, og så blev det for nogle år siden omdannet til et Forbundsmesterskab for motionsroere med en distance på 1000 meter. Det har også været sådan, at der de senere år ikke har været mange, der har mødt til start her, men det er sikkert, som Amen i kirken, at DSR altid er på plads med flere mandskaber. Heldigvis skulle de ikke afholde klubkaproning på Bagsværd Sø denne gang, for til alles store glædelige overraskelse, tilmeldte Roklubben Vikings stærke langdistancekaproere, der ofte er vindere her, sig til kortbanen i lørdags. Med til at hjælpe, var deres træner, Bjørn Hansen, der i 1970 roede toer med Henning Larsen fra samme klub ved Faxe Ladeplads. De to blev udtaget til EM, hvor de blev nummer 8, og de opnåede ligeledes en fornem 8. plads ved VM i Canada - i øvrigt her, hvor Secher & Engelbrecht blev verdensmestre i dobbeltsculler. Samme år vandt Bjørn og Henning Danmarksmesterskab i toer. Lørdagens finalister var:
Jørgen Zangenberg, Rene Hansen & Ib Bruun(cox). DSR stillede med tre mandskaber, hvor det ene, OL-sølvvinder: Kasper Jørgensen & Lars Fjord med styrpige: Ida Eltorm, hurtigt stak af og roede 1. pladsen hjem i sikker stil. Så blev det DSRs: Kaspar Guldbæk(1)Søren Hansen(2) & Cecilie Albrechtsen(cox). Derefter Roklubben VIKING, og DSRs Frederik Fabricius Clausen, Jan Pierrel Mikkelsen & Helene Bjerg-Holm(cox) sluttede feltet.
Picture
Guldfirer-roer, Kasper Jørgensen, der tidligere roede for Roskilde Roklub, har meldt sigind i DSR, og hele denne sæson har han boltret sig på de forskellige Langdistancebaner i inrigger. Sammen med Lars Fjord vinder han FM i kortbaneroning på Bagsværd Sø, og det med hele 23 sekunders forspring... Foto Mette Bacher
Picture
Inriggerroerne skal afslutte sæsonen på lørdag i Sønderborg, hvor Mesterskabsmedaljerne i Langdistancekapronng bliver uddelt efter en lang og flot turnering. Foto Mette Bacher
Picture
Seje inriggerroere - og en ny disciplin for Kasper Jørgensen, der vinder med Lars Fjord og styrpige Ida Eltorm. Foto Mette Bacher
Picture
Kaspar Guldbæk, Søren Hansen & Cecilie Albrechtsen(cox) Foto Mette Bacher
Løb 119  M4X DM, 2000m A Finale
Der var lagt op til lidt af en gyser i denne A-finale med fire mandskaber til start. Sidste års forbundsmestre fra Bagsværd Roklub stillede med samme mandskab, som i 2016. Odense Roklub meldte til med et stærkt mandskab m. blandt andet Christian Thor Hagemann, nybagt U23VM-sølvvinder i besætningen, og DSR mødte frem med et mandskab, som også ka´ deres hjemmearbejde. Dertil Lyngby Roklubs unge mandskab, hvor Hagemanns makker fra U23VM, sølvvinder: Alexander Modest, sad på strokesædet med Lenzing-brødrene i midten, og Peter Holmquist på etteren.
Desværre måtte Odense Roklub foretage en udskiftning, idet Christian Thor Hagemann var skadesramt, og ind kom en anden stærk roer: Tobias Kempf.
Finalen udviklede sig hurtigt til et opgør mellem Odense og DSR. Fynboerne lagde pres på hele vejen, og DSRs mandskab kunne ikke ligefrem slappe af med henblik på dagens sidste finaler, som de også satsede på. Således var hovedparten af deltagerne her klar på at skulle ro flere finaler senere på dagen, men det blev der dog ikke taget hensyn til. DSR tog sig af mesterskabet her, og vinderne er: Rasmus Quist, Sverri Nielsen, Frank Steffensen, og Mark Hartsteen.

Statistik: DSR 14, Bagsværd 8+ 1 FM i 2016, Roskilde 3, Odense 3.
Mesterskabsløbet kunne i øvrigt fejre 30 flotte år i lørdags, og med på første vinderbåd i 1987, sad selve Bent Fransson, kendt for mange mesterskaber, både som roer - og landstræner...
Picture
DSR spillede højt spil ved årets Danmarksmesterskaber, og hovedparten af disse roere havde en travl eftermiddag på Bagsværd Sø, men det var der også andre, der havde. Foto Mette Bacher
Picture
En flot finale, hvor Odenses mandskab presser på hele vejen. Dermed kunne de også lægge lidt pres på Sverri Nielsen, i DSRs båd, der kort tid efter denne finale skulle ud i M1X. Foto Mette Bacher
Picture
Dobbeltfirer er en elegant bådtype, og det går stærkt, når Danmarks bedste herreroere giver den gas fra første tag. Foto Mette Bacher
Picture
Odenses godt roende mandskab havde tid til at modtage medaljer og stikke fotografen store smil efter en flot finale. Fv. Jesper Fredsted, Niclas Schmidt Tobias Kempf og Sebastian Terp(. Foto Mette Bacher
Picture
Der var slet ikke tid til et flot billede med vinderne af M4X- samlet på podiet, for Sverri Nielsen var smuttet videre til en ny finale, nu i M1X. Fv. Frank Steffensen, Mark Hartsteen og Rasmus Quist med sine to dejlige drenge, der gjorde det ud for Sverri: Fv. Lille Ebbe og th. Theodor. Foto Mette Bacher

Løb 120 U19 W2X Jun A, JM, 2000m
I den fynske hovedstad har man en roklub, der altid står for noget unikt, når det drejer sig om flotte resultater på robanerne, og det gælder både internationalt - og nationalt. Især pigerne har vist fantastiske resultater, og det har ikke blot været de seneste år, hvor det flotteste resultat i årtier var: Anne Larsen & Marta Kempfs europamesterskab i JW2X. Også Charlotte Hansson og Lise Justesen har været dem, der har fået Odense Roklub printet ind på verdenskortet.
Det er mange år siden, men senest er Anne Larsen & Marta Kempf rykket op fra juniorklassen. Og hvad sker? Jamen så er der nye piger, som står på spring og er klar til at score medaljer. Okay, nye og nye, det er de bestemt ikke, men i lørdags fik de roet sig til et Juniormesterskab i pigernes 2X, og dermed fortsætter det hele. Sådan, Odense Roklub, og de dygtige trænere, der selv har siddet øverst på DM-tronen for nogle år siden. 

Picture
Odense Roklub igen og igen. Nu er det ikke Anne og Marta, men Mia Rützou & Sofie Halling Vikkelsøe, der viser vejen i pigernes 2X-finale. Foto Mette Bacher
Picture
I midten: Odense Roklubs Mia Sofie Rützou & Sofie Halling Vikkelsøe, tv. Hadsunds Liane Vestergaard &Ida Blomstrand, th. Amalie Riff Brems og Mathilde Kiilgaard. Foto Mette Bacher
Løb 122 U19 M2X Jun A, JM, 2000m - A Finale
Mens pigernes 2X var rimeligt velbesøgt, var drengenes 2X i junior A-klassen det bestemt ikke. Det er lidt tankevækkende, at der ikke er så mange drenge til start her - og ligeså tankevækkende, at det også ser sådan ud i mændenes 1X, LM1X & 2X.
To mandskaber mødtes i drengenes finale, hvor Roskildes drenge: Oliver Tolstrup Christensen & Martin Kofoed Jensen vandt sikkert over Hvidovres: Thomas Jensen & Marcus Villiam Lyngesen.

Picture
Et Forbundsmesterskab i drengenes 2X blev vundet af disse to fra Roskilde Roklub: Martin Kofoed Jensen & Oliver Tolstrup Christensen. Oliver er regerende EM-bronzevinder i 4X- i 2017. Foto Mette Bacher
Løb 123 M1X DM, 2000m -  A Finale
Som mange andre havde dagens storfavorit til at vinde M1X, DSRs Sverri Nielsen, en travl dag med flere finaler, der skulle gennemroes. DSR-roeren havde netop været med til at vinde i M4X, og derefter kastede han sig ned i sculleren og hastede direkte ud til start - klar til næste finale i hans favoritdisciplin, 1X. Sverri har siddet øverst på tronen i DM-sammenhænge her i flere år, og tillige fået roet sig direkte ind i verdenseliten i de senere år, og er, ikke overraskende, udtaget til VM i Florida i 2017. Men selv en Sverri kan køres mør. Nok er Nielsen gjort af et særligt sejt materiale, som mange af de færinger, dansk roning har haft glæde af, er gjort af. En total stædighed og styrke, som er oplagt til at give flotte resultater i sportens verden, og det bærer Sverri Nielsens indsats og resultater skam også præg af, men med en heftig finale i 4X-, hvor Odense Roklubs seje herrer hele tiden pressede sig på, og en direkte tur til næste opgave, uden et kort ophold og en tiltrængt pause, kan mærkes. I finalen fik Sverri kærligheden at føle, idet hans evige rival, Nick Larsen, Odense, gav Nielsen noget at se til.
Hele finalen i M1X, drejede sig kun om de to, der stak af fra feltet, og hvor en topmotiveret Nick hele vejen igennem kæmpede for at holde en føring over Sverri, som Odense-roeren ret hurtigt fik roet sig frem til. Speaker Niels Holmquist var oppe i de helt høje omdrejninger, og på tilskuerpladsen blev der stille. Ville mesterskabet nu gå til Nick Larsen?
De to konkurrenter sansede det næppe, for kampen mellem dem var benhård og nådesløs.
Nick har hele tiden føringen over Sverri, der kæmper og kæmper, og først få hundrede meter før mål får Nielsen trukket sin færøske stolthed og stædighed ud af ærmet, og overtager endelig styringen af denne drømmefinale, som var i verdensklasse. Tak for det!
Efterfølgende spørger Roinfo.dk Sverri, hvordan han selv følte det. - Det var ikke rart, lød det kortfattet fra en dog smilende Nielsen.

Mesterskaberne blev indført i 1909. Statistik: DSR: 21+1 FM. DFDS-Roklub: 10, Bagsværd Roklub 9. Sidst, Odense Roklub vandt her, var i 2000 ved Peter Sylvest.
Picture
En drømmefinale så vi i mændenes 1X, hvor Nick Larsen holder føringen over Sverri indtil 250 meter før mål. Foto Mette Bacher
Picture
Men så tager en vis herre ved Nielsen, der endelig får trukket sig væk fra Larsen. Foto Mette Bacher
Picture
Veltilfredse smil over hele linjen. Tv. Nick Larsen, I midten Sverri Nielsen, der samtidig kunne modtage sin DM-medalje for sejren i M4X, og Hadsund Roklubs Peter Rytter Munk, der fik bronze. Efter dem kom 4 Nordslesvigsk Roklub II, Søren Brag Nordslesvigsk Roklub I Simon Skytte, og Roklubben ÆgirsViktor Jensen. Foto Mette Bacher
Her slutter Roinfos 1. del af beretningen fra DM i roning 2017. 2. Del følger...

Danmarksmesterskaberne 2017, 2. afsnit - løb 124-146

$
0
0
Tekst & Foto Mette Bacher

Danmarksmesterskaberne fortjener en kæmpe eksponering
Når dansk roning afholder Danmarksmesterskaber, Forbundsmesterskaber og Juniormesterskaber, så fortjener hele arrangementet en grundig omtale, og det både før-, under og efter.
Det er årets højdepunkt for de mange roere, der deltager her, og inden de kører hjemmefra, gør mange sig formentlig den tanke: - Mon jeg bliver Danmarksmester?
Men det er ikke altid, det går, som man håber - eller også går det over al forventning, så der også kommer herlige overraskelser til stor glæde for alle, ikke mindst roeren og træneren, men også for klubkammerater og publikum.
Roinfo mener, at mestrene - og hele set uppet omkring Danmarksmesterskaberne, som ikke kan finde sted, uden en dygtig og professionel regattastab - skal omtales.

Picture

DM i roning er helt unikt - en dejlig festdag, og derfor bør der, som minimum, være en god omtale, krydret med et hav af flotte billeder fra arrangementet, og så bør pressen - ikke mindst den skrivende - holdes orienteret, så hvis man er heldig (!) - det kræver lige et stykke arbejde ved tastaturet efter regattaen - da bringes resultaterne på sportssiderne i avisernes mandagsudgaver.
Vores dejlige sport fortjener at blive eksponeret, når de mange dygtige roere, juniorer & elite, kæmper om at blive bedst i de forskellige ro-discipliner i Danmark.

Ikke kun for landsholdsroere
Denne gang har det været stærkt savnet. Fokus på DM må ikke kun rettes mod de ganske få landsholdsroere, der deltager, men også på dem, der er lige under denne kategori, og de mange andre, som skaber en god historie på selve dagen.
Det er roinfos klare holdning, at deltagerne ved DM fortjener alt, hvad den kan trække - og derfor bruger vi gerne flere dage på at skrive, redigere og vælge de allerbedste og mest dramatiske billeder ud fra den store festdag.
Her følger 2. del af roinfos store reportage fra Danmarksmesterskaberne 2017. God fornøjelse.


Løb 124 W2+inr motion, FM, 1000m - A Finale
I de senere år har naboen i Strandvænget, Roforeningen KVIK, fulgt trop og været med på kortbanen, hvorved en sand nabofight i inrigger blev resultatet. Denne gang er DSR ene anmeldt, men heldigvis deltager klubben med tre hold i kvindernes 2-åres inrigger, der ellers blev roet, som 2000 meter-finaler for en del år siden. At omdanne løbet til én lang spurt har slet ikke givet den ønskede effekt med flere deltagere. Og da de kvinder, der de seneste år har mødt til start alligevel ror langdistance over 10 kilometer, så kan man sagtens udskrive løbet på den fulde distance fremover.
Det blev DSRs to favoritter til netop at tage Danmarksmesterskabet i langdistance, som finder sted i Sønderborg på lørdag, der også klarede et FM i spurt denne lørdag.


Picture
Tanja Nors Tardrup, Cecilie Lützen Søltoft & styrmand Cecilie Albrechtsen vinder finalen med mere end et halvt minut over:... Foto Mette Bacher
Picture
Danske Studenters Roklub II: Sara Lena Josefin Engberg, Isabel Timshel & Sisse Høyer(cox). Foto Mette Bacher
Picture
På 3. pladsen: Danske Studenters Roklub III: Lee Koefoed Harborg Mette Schellerup & Ida Eltorm(cox). Foto Mette Bacher
På lørdag ros der om Danmarksmesterskaber igen!
Hovedparten af de DM-deltagere, der deltog i inrigger ved lørdagens mesterskaber på Bagsværd Sø, kæmper på ny om medaljer - hvor det både drejer sig om Danmarksmesterskaber og Forbundsmesterskaber. Det sker ved den helt store afslutning på Langdistancekaproningsturneringen, som finder sted i Sønderborg. De to roere th. er storfavoritter til at vinde Danmarksmesterskabet i kvindernes klasse, qua deres flotte resultater gennem hele sæsonen. LD-roerne skal man ikke kimse af. Det er benhård træning, hvis man skal kunne gøre sig gældende, og det er ofte set, at landsholdsroere er kommet til kort, når de regner med at kunne vinde inriggerløbene ved DM overfor LD-roerne.

Picture
Fv. Styrmand: Cecilie Albrechtsen, Cecilie Lützen Søltoft og Tanja Nors Tardrup. Sidstnævnte går i øvrigt ikke af vejen for at tage en 25 kilomter - selvom hun forinden har roet kvindernes 10 kilometer klasse. Foto Mette Bacher
Løb 125 W1X DM, 2000m - A Finale
Fie Udby Erichsen, der er storfavorit til Danmarksmesterskabet, kommer mig i møde i pausen mellem indledende og finaler. - Du skulle vel ikke have listerne over mesterskabsvinderne med, lyder det.    - Nej, det har jeg desværre ikke, hvorfor det, spørger jeg. - Fordi jeg gerne vil fortælle læserne på min FB, hvor meget jeg har vundet, lyder det. Hm... - Jeg kan ikke huske mandskabsbådene, men mener, du har 5 mesterskaber i alt i 1X, fortæller jeg. - Men du skal lige huske, at mesterskabet i 2016 ikke tæller med, da det er et Forbundsmesterskab. - Det er jeg helt klar over, svarer Fie.
- Hvor mange tror du selv, spørger jeg. - Ca. 20, lyder det, og hvis jeg skal tælle i dag med, bliver det måske til to mere, svarer Fie.
- Jamen vind dem nu lige først, og jeg tror ikke, du har vundet SÅ mange, svarer jeg. Et er, at man er favorit, andet er, at alt kan ske under en finale. Det ser vi tydeligt senere på dagen, dog ikke i Fies scullerfinale, men hun topper ikke i W2X, og bliver nummer tre med Tanja Spring Ehlers. . Det er også sket tidligere i et par finaler hos hhv. W2X og M1X, at favoritterne er væltet undervejs.
Fie klarer den ene mesterskabsmedalje hjem i overlegen stil. Ingen af vores ellers så stærke landsholdskvinder i scullerbådene møder hende, hvilket kunne have været interessant, til gengæld er Fie ude mod nogle unge kaproere, der skal have lidt flere år på bagen, før de kan bide skeer med den tidligere olympiske sølvvinder.

Picture
Fv. Emilie Jersild, Bagsværd Roklub, Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, og Mai Nielsen, Aarhus Roklub. Foto Mette Bacher
Ser man på statistikken over de kvinder, der har toppet de seneste 25 år, så er Fie Udby Erichsen kommet på omgangshøjde med sin klubkammerat, Sarah Lauritzen med det totale antal DIF-mesterskaber, hvor Sarah ikke har vundet i 1X, men får en samlet score i 2X & 4X. Det er blevet til 15 Danmarksmesterskaber til hver af de to kvinder, Fie Udby Erichsen & Sarah Lauritzen. Men Fie er endnu ikke mest vindende gennem tiderne i kvindernes 1X. Det er Trine Hansen med hele 10 mesterskaber her - i streg! De otte første for Sorø Roklub, og de to sidste for KVIK. Derefter kommer Lise Justesen susende ind med 6 Danmarksmesterskaber i 1X til Odense Roklub. Så følger Dorthe Pedersen, KVIK, med fire i 1X men med en samlet score på 11 mesterskaber i de tre mulige bådtyper. Fire kvinder er på omgangshøjde i 4X- med otte hver. Det er: Stinne Petersen, der fik de første to for LDR, siden DSR og KVIK, samt Sarah Lauritzen, Lea Jakobsen og Fie Udby.

Løb 126 U19 M8+ Jun A, JM, - 2000m
Der er pt. kun to klubber, der kan stille med en otter hos juniorerne ved DM, og det er Bagsværd - og Holstebro Roklub. Men heldigvis er Københavns Roklub også på vej med en drengeotter. Den skal dog lige have en lille sæson mere, før roerne fra Sydhavnen er helt klar til at bide skeer med de øvrige stærke junior A-roere. Som i flere andre finaler denne lørdag, er det kun de to ovennævnte klubber, der kommer til at kæmpe i drengenes klasse. Roerne fra Vandkraftsøen er kendte for deres speciale: en-åres roning. Det kan de i søvne, og det har de med  Freddy Quist og Søren Madsen i årevis haft som hofdisciplin.
Det er tydeligt, at det sidder lige i skabet - det gjorde det også lørdag eftermiddag, hvor der var et pænt stykke ned til Bagsværd Roklub, som havde følgende roere med:
Aksel Bay, Frederik Larsen,
Lasse Maigaard, Niels Østergaard, Oliver Skov Jerkovic, Magnus Seidelin Houmølle, Sigurd Reistad,
Magnus Quaade Oddershede & Jacob Neergaard(cox)

- Mon styrmanden skal i vandet, opfordrede roinfo Holstebro-roerne til.
- Ja da, lød svaret...

Picture
Holstebro Roklub holdt opvisning i otterroning på søen denne eftermiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Vindere: Søren Meldgaard Madsen(1) Gustav Bjerg Madsen(2) Jakob Mortensen(3) Kaare Mortensen (4) Nichlas Ulnits(5) Casper Lindballe Lehmann Pedersen(6) Jonas G. Lund(7) Frederik Geertsen Lund(8) Andreas Møller Hunskjær(cox), som beskrevet i resultatlisten... Foto Mette Bacher
Picture
Naturligvis skulle styrmanden have den traditionelle vandgang, når der vindes i 8+. Foto Mette Bacher
Løb 127 M4- DM, 2000m -  A Finale
Der var lagt op til en sand drømmefinale med 6 både til start, men desværre meldte Københavns Roklub fra. Så var der fem stærke mandskaber tilbage, og finalen var på forhånd ret åben med hensyn til, hvem der kunne rende af med mesterskabet. Firer uden er i år med et snuptag blevet interessant, nu letvægtsfireren er ude af det olympiske program - pudsigt nok har der ikke været den helt store interesse om denne LM4- ved DM - heller ikke selvom det drejer sig om ægte DIF-medaljer. Dansk roning har i det spæde forår forsøgt at få de store mandlige roere herhjemme gjort til en-åres eksperter, og nøj, hvor er der blevet roet toer uden i alle afskygninger og i så mange forskellige konstellationer, at det var svært at følge med. Endelig blev fireren sat, og så sker der det, at en roer, der er blevet en stjerne med én åre i USA, vender hjem - og kommer direkte ind på fireren -  og ud af båden ryger en af de roere, der ellers havde roet sig igennem nåleøjet. Der er dog dannet en reservebåd, en toer uden, der skal med til VM osse. Well - lørdagens finale ved DM blev en af de bedre, for alle mandskaber havde dygtige en-åres roere med i besætningen. Inden finalen troede roinfos udsendte, at mesterskabet kunne gå til det frygtindgydende mandskab fra Roskilde med Joachim Sutton - manden, der vendte hjem fra USA, Bastian Secher, en præsentation er næsten overflødig her: Årets EM-sølvvinder i JM1X og VM-finalist, Andreas Dyrby, en stærk og habil roer, der har siddet på Roskildes firer uden og otter, som tidligere har vundet mesterskaber, samt Oliver Tolstrup, VM-bronzevinder i junior-4X-.

Picture
Roskilde Roklub på vej til start. Foto Mette Bacher
Eller Odenses, som altid, velforberedte mandskab. Og Holstebros unge uhyggelige stærke firer-roere, der i denne sæson har været med ved VM - og Bagsværd - med flere stærke roere i besætningen. Endelig - DSR med den rappe letvægter: Emil Espensen på strokesædet og bag ham de store drenge, der i denne sæson har roet firer uden. Det blev DSR og Roskilde der kom til at kæmpe om 1. pladsen, selvom der ikke blev den helt store spænding til sidst i finalen. Mesterskabet gik til DSR, så blev det Roskilde, mens Holstebro og Odense kæmpede en sej kamp om bronzemedaljerne, som gik til Holstebro. Bagsværds mandskab kunne ikke være med helt fremme i denne finale.
Picture
DSRs Esben Søvndahl, Tøger Berg Rasmussen, Christoffer Kruse og Emil Espensen er ved at være i mål. Foto Mette Bacher
Picture
UPS - en åresmutter... godt det skete efter løbet... Foto Mette Bacher
Picture
Kamp til stregen imellem Holstebro Rk, længst ovre, og Odenses mandskab. Foto Mette Bacher
Picture
Bagerst fv. Andreas Dyrby, Bastian Secher, Oliver Tolstrup & Joachim Sutton. Så er det Holstebros Magnus Zier Quist Rathenborg, Frederik Taulbjerg, Daniel Stentoft Mogensen) Magnus Valbirk. Forrest fv. Christoffer Kruse, Esben Søvndahl, det er Esbens første DM, som nyoprykket senior, Emil Espensen og Tøger Berg Rasmussen. Foto Mette Bacher
Dermed står DSR & Bagsværd Roklub lige, nu med 15 mesterskaber hver, men der er stadig en bid vej til Københavns Roklubs antal af mesterskaber gennem tiderne. Vi skal nogle år tilbage, til 2008, da DSR vandt finalen i 4- sidst.
Status:
Statistik:  Københavns Roklub: 19, Bagsværd Roklub: 15, DSR: 15, Lyngby Roklub: 10, KVIK: 7, Roskilde: 5, Sorø: 5, Odense: 4

Løb 129 M2- DM, 2000m - A Finale
Som nævnt ovenfor, er der tilbagelagt mange kilometer i M2- for dem, der var inde i varmen til at danne en firer uden i mændenes åbne klasse. Som også nævnt, var der nogen, der ikke kom med på denne firer i første omgang. To af dem var med i DM-finalen i toer uden denne lørdag, og det på hver sin båd. Peter Holmquist roede sammen med Oliver Rying-Thomsen, begge er fra Lyngby Roklub. Det andet mandskab bestod af Roforeningen KVIKs Anders Boutrup og Loui Lam. Anders indledte sin ro-karriere på Bjarne Petersens Universitets Otterprojekt i Aalborg, inden han sidst år rykkede teltpælene op og flyttede til København, hvor han meldte sig ind i KVIK. Loui Lam har roet for KVIK i mange år. Mens Anders mest har roet 1X i denne sæson, har den stået på 2- for Loui. Med i finalen var også:
Københavns Roklubs erfarne: Aksel Dybdahl Poulsen & Sebastian Bache, Danske Studenters Roklub: Jakob Grænge Hansen &Nikolaj Leth Bernsen samt Bagsværd Roklubs Mikkel Aaslet & Lars Erik Graudal.
Det stod hurtigt klart, at kampen om mesterskabet ville stå imellem Lyngby og KVIKs deltagere, og de slog simpelt hen følge. Nej, det blev slet ikke simpelt. Tværtimod blev det en benhård kamp mellem de to mandskaber, hvor ingen ville give sig. Få hundrede meter før mål lå de side om side, og nu virkede det som om, LR tog teten, men Lam og Boutrup svarede igen.
Picture
De følges pænt ad, og det ser ud, som om, LR har en lille føring. Foto Mette Bacher
Picture
... Loui, Loui, Loui, råber Publikum, mens fru Holmquist pifter efter Peter & Oliver i baggrunden. Foto Mette Bacher
Picture
Så fås et opløb ikke meget tættere. Side om side, og vi er ved at være i mål. Foto Mette Bacher
Publikum er helt oppe at ringe. Sikke en gyser. Bente Holmquist pifter, folk hepper på Loui.
Tju bang - begge både tordner over målstregen stort set samtidigt.
Tid: KVIK: 7:34.03, 2. Lyngby Roklub: 7.34.45. Derefter bliver det KRs Poulsen & Bache, så DSRs Leth & Grænge. Bagsværds Graudal & Aaslet lukker finalen.
Picture
Dagens mest spændende finale er slut. Selv de to hejrer, den i baggrunden - og hende bag kameraet - fik sig én på opleveren. Foto Mette Bacher
Det er 31 år siden, KVIK sidst toppede her. Alle tiders mest vindende roer ved DM i toer uden, er Thomas Ebert, der har 14 titler. Løbet blev indført i 1933. Statistik: DSR: 21, Lyngby: 18, Bagsværd: 9, KVIK: 8, Roskilde: 7, Sorø: 7.

Bjarne Petersen stod klar til at hjælpe
- Bjarne, kan du hjælpe mig op, lød det fra en udmattet Loui Lam efter den forrygende finale. Bjarne Petersen, Aalborg Roklubs kendte træner, var naturligvis henne for at sige tillykke. Louis makker, Anders Boutrup indledte nemlig sin rokarriere med Universitetsroningen i Aalborg.

Med sejren i M2-, er KVIK atter tilbage, når det drejer sig om DM i mændenes klasser. KVIK har ikke vundet en finale ved DM hos mændene siden 2005, hvor Roforeningen vandt i 4+inrigger. I 2003 blev det til et DM i 2X og 4X- på Sorø Sø, og i 1994 til et mesterskab i 1X. Der skulle gå 12 år, før KVIK atter fik skrevet sig ind på listen i mændenes klasser ved DM. Og mere end 30 år, før KVIK vendte tilbage i 2-...

Picture
Picture
En superb præstation af de to dygtige roere fra Lyngby, Oliver Rying-Thomsen & Peter Holmquist. De serverede, sammen med Boutrup og Lam fra KVIK, dagens mest spændende finale. Foto Mette Bacher
Picture
Forleden prøvede de to herrer at være med ved Nordsjællandske Mesterskaber i Coastal. Det var i en C2X, hvor det blev til en flot 2. plads. - Dette her var altså sjovere, end at ro coastal, lød det med et skævt smil fra Anders Boutrup efter præmieoverrækkelsen. Foto Mette Bacher

Løb 130 U19 W4X Jun A, JM, 2000m
Mens publikum fik pulsen ned igen, nærmede næste finale sig, og det var der til gengæld ikke den helt store spænding i. Blot to både til start, hvor DSR vandt med godt 16 sekunder over Bagsværd.
Picture
Danske Studenters Roklub I Anne Katrine Kiilgaard(1) Cecilie Girke(2) Mathilde Kiilgaard(3) Amalie Riff Brems(4) Foto Mette Bacher
Picture
Christine Amalie Meinert Cardel(1) Marie Ramm(2) Sofie Odgaard Herr(3) Regitze Bay(4). Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Amalie, Mathilde, Cecilie og Anne Katrine. Foto Mette Bacher
Løb 131 M4+inr DM, 2000m -  Finale
... En af Danmarks ældste bådtyper, som mange provinsklubber tidligere har fået en andel i på mesterskabslisten. Men desværre har interessen ikke været så stor de sidste par år. I fjor imponerede Bagsværd Roklub og DSR ved at få transporteret 2 inriggere helt til Holstebro for at kæmpe om Forbundsmesterskabet, som de lige så godt kunne have klaret på Bagsværd Sø. Det er uforståeligt, at ikke flere jyske - og fynske klubber griber muligheden her - for der ros om rigtige Danmarksmesterskaber i denne flotte bådtype. Odense Roklub kunne sagens gentage succesen her. Det diskuteres ivrigt i kulisserne, om 4+ inrigger har sin berettigelse ved DM? Skal man tilgodese alle roere herhjemme, bør den blive på programmet. Sammenligner man antallet af roklubber, hvor der ros kaproning i outrigger med de klubber, der ikke har kaproning på programmet, så er der mange, der burde kunne stille op med solide inriggerroere.

Jespersen med igen - første sejr for 20 år siden!
Årets finale bød på bare to tilmeldte både, og det var dejligt, at Bjarne Petersens stærke uni-roere fra Aalborg Roklub greb muligheden. Men Danske Studenters Roklub, der de senere år har været med helt fremme med hensyn til pokal og medaljer, stillede med et hold seje langdistancekaproere, krydret med erfarne Jacob Jespersen, der har  vundet mesterskaber her tidligere. Første gang for Københavns Roklub for 20 år siden!
- Det var i 1998 på Maribo Sø, lyder det prompte fra Jespersen før finalen, da roinfo spørger til, hvornår det var. - Det første Danmarksmesterskab kan man altid huske, smiler Jacob Jespersen. Nøjagtigt 10 år efter vinder Jacob igen, denne gang for DSR. Før det går løs i finalen, har Jacob 5 mesterskaber bag sig i denne flotte bådtype.
I de seneste tyve år har der været overraskende momenter her, som da Amager Ro- og Kajakklub strøg først i mål i en drømmefinale, hvor de garvede roere fra ARK, i et uhyggeligt højt tempo, spurtede sig til mesterskabet på Bagsværd Sø. På daværende tidspunkt var der indledende heats, stort set hver eneste gang, inriggerroerne skulle kæmpe om mesterskabet. Også Aarhus Roklub, og selve Odder Roklub har været inde over her. Det sjoveste indslag var Odder-roernes flotte finale i 2015. De havde ikke engang været ude at træne i båden før finalen, men roede direkte til start i en lånt båd fra Lyngby Roklub, der i øvrigt også har skrevet sig ind på listen de seneste 20 år.

Picture
Så flotte både. De smukke inriggere vækker altid opmærksomhed, når de transporteres ud til regattaerne i Danmark. Roningens flotte inriggere bør for altid være en vigtig del af DM-programmet. Foto: Mette Bacher
I årets finale, hvor Aalborg Roklub og Danske Studenters Roklub var eneste deltagere, udviklede det hele sig ret hurtigt til, at DSR tog teten, mens nordjyderne lagde pres på hele vejen. Derfor blev der ikke den helt store spænding om 1. pladsen, men ingen tvivl om, at Aalborg-roerne gav alt, hvad der var at give af, og de var godt udmattede efter den flotte finale.
Picture
Fv. Henrik Mortensen, Nicolai Andersen, Kasper Jørgensen & Jacob Jespersen m. styrpige Cecilie Albrechtsen. Foto Mette Bacher
Picture
Igen en stor ros til Aalborg Roklubs seje roere og træner, Bjarne Petersen for altid at tage det meste af paletten, når der kaldes ind til kaproning. Roerne er også med, når der ros Danish Open i Coastal om knap to uger i Horsens. Imponerende. Her er det: Aalborg Roklub I Troels Dalgaard Danielsen(1) Dan Dodensig Kristensen(2) Jonas Svane(3) Esben Ravn(4) Christian Hauge(cox), der imponerede med en flot finale i inrigger. Foto Mette Bacher
Dermed kunne DSRs mandskab fejre endnu en DM-titel her, men for to af roerne blev det det første DIF-mesterskab i denne bådtype. Således har OL-sølvvinder fra guldfireren, Kasper Jørgensen nu fået endnu en titel føjet til sit roer-CV. En ny en, oven i købet: - Et mesterskab i 4-åres inrigger. Klubbens træner, Henrik Mortensen, var også kommet på overarbejde med de seje inriggerkollegaer. Mortensen har dog gennem hele sæsonen også roet med i LD-turneringen. Men det blev hans første rigtige Danmarksmesterskab nogensinde. Jacob Jespersen har prøvet det flere gange før. Det har Nicolai Andersen, og styrpige: Cecilie Albrechtsen også.
Picture
Utroligt, men sandt. Kasper Jørgensen er bedre til disciplinen roning, end at kunne åbne en flaske champagne, men han kæmper altid for sagen. Også her. Jacob Jespersen og Cecilie Albrechtsen ser til, Mens Nicolai Andersen og Henrik Mortensen drøfter finaleforløbet. Foto Mette Bacher
OL-roer Kasper Jørgensen kan på sin helt egen måde skrive historie. Med et andet mandskab fra DSR, styrer han direkte mod Danmarksmesterskabet i 2-åres inrigger, når Langdistanceroerne har finale på lørdag i Sønderborg. Sammen med kollega Nicolai Møller Andersen, der også var med til at vinde mesterskabet i 4+inrigger, kan de ro endnu et Danmarksmesterskab hjem i inrigger. Hvis det sker, er det første gang i ro-historien, at et par roere indenfor en uge vinder Danmarksmesterskab i inriggerdisciplinerne på både den korte - og den lange distance.
Picture
Se så lige, hvad Jørgensen lurer på. Jacob Jespersen har overtaget rorlinerne, og nu skal han have en hilsen... Foto Mette Bacher
Statistik:
Bådtypen blev indført på DM-programmet i 1911. Første mesterskab gik til Københavns Roklub, der har vundet 5 gange, senest i 2000. De første mange år var inriggerløbet et totalt provinsopgør, men Odense Roklub satte sig godt og solidt på det i en årrække med hele 12 mesterskaber i perioden: 1982-1997. Indtil finalen i 2015, havde DSR sat sig på 8 mesterskaber i rap i denne disciplin, men Odder Roklub forpurrede helt og aldeles denne dominans. Med lørdagens sejr har DSR 9 mesterskaber hjemme + et Forbundsmesterskab, vundet i 2016

Løb 134 U15 M2X Jun C, TU-Cup, 500m -  A Finale
Der var ikke den helt store spænding her mellem de tre første både, hvor kombinationen: SKJOLD/Furesø bliver nummer fire.

Picture
1 3 Holstebro Roklub/KCHO I 18 Filip Blaaberg-Greve(1) Tobias Bork Kristensen(2) 1:45.28 2 2 Bagsværd Roklub I 16 Casper Girke Christensen(1) Asbjørn Bay(2) 1:50.25 3 4 Holstebro Roklub/KCHO II 14 Mathias Elgaard Jensen(1) Rasmus Mortensen(2) Foto Mette Bacher
Picture
B-finalen vindes af: Alexander Aldrich(1) Mathias Brøbech(2. Foto Mette Bacher

Løb 135 U15 W1X Jun C, TU-Cup,  - 500m

Picture
1 15 Holstebro Roklub/KCHO I 18 Stine Højager Nielsen(1) 1:57.41 2 9 Roklubben Furesø I 16 Clara Hornnæss(1) 2:00.79 3 4 Hadsund Roklub I 14 Laetitia Panero-Bommer(1) 2:02.69. Foto Mette Bacher
Løb 136 U17 M2X Jun B, TU-Cup, - 1500m A Finale

Picture
Roskilde Roklub I 18 Victor Hellmann Lauritsen(1) Mathias Biltoft Ankerstjerne(2) 5:38.46 2 4 Sorø Roklub I 16 Rasmus Lind(1) Christian Nielsen(2) 5:49.05 3 1 Roskilde Roklub II 14 Matthias Oliver Skovsgaard Batenburg(1) Julius Philipson(2) 5:59.53. Foto Mette Bacher
Løb 137 U17 W1X Jun B, TU-Cup, 1500m A Finale
Picture
1 12 Roklubben Stevns I 18 Nikoline Kroll(1) 6:26.92 2 9 Roklubben Furesø I 16 Clara Møller(1) 6:28.69 3 8 Roklubben Furesø II 14 Kristine Søndergård Hansen(1) 6:31.67. Foto Mette Bacher
Løb 139 U19 M4- Jun A, JM, 2000m
Ingen andre, end Bagsværd Roklub og Holstebro Roklub havde deltagere med her. HVor vil vi gerne snart se mange flere unge friske drenge i de bådtyper, hvor der ros med én åre...
Holstebros: Casper Lindballe Lehmann Pedersen(1)Nichlas Ulnits, Kaare Mortensen & Frederik Geertsen Lund vinder over Bagsværds: Lasse Maigaard, Sigurd Reistad, Oliver Skov Jerkovic & Aksel Bay.


Løb 140 Master W1X MW1X 1000m -
Picture
Inger Koch, Lyngby Dameroklub & Ulla Hvid, Sorø Roklub, er klar til næste udfodring. World Masters i Bled. Foto Mette Bacher

Løb 141 Master W2X/2- MW2x/2-, 1000m
Picture
Helle Johansen & Linda Milling, Sorø Roklub, tager fusen på de øvrige finalister i denne finale, og vinder knebent over Susanne Hansen & Merete Boldt fra Fredensborg, mens Astrid Haastrup Jespersen & Sarah Lauritzen, KVIK, bliver nummer tre. Helle, tv., er i øvrigt tidl. Ungdomsverdensmester i LW1X. Det blev hun til Nations Cup-Regattaen på Bagsværd Sø i 2000. Foto Mette Bacher

Løb 142 Master M1X MM1x FM , 1000m
Picture
1. Danske Studenters Roklub I Lars Nielsen(1) Start:17s 4:29.86 2 9 Lemvig Roklub II Jørgen Jensen(1) Start:17s 4:31.79 3 1 Roklubben Furesø III Mikael Møller Hansen(1) Start:28s 4:38.25. Foto Mette Bacher.
Løb 143 Master M2X/2- MM2x/2- FM , -1000m A Finale
Picture
1. Sorø Roklub I Bjarne Hjorth(1) Christian Mølvig(2) Start:0s 3:44.23 2 8 Ringsted Roklub II Claus Solmer(1) Steffen Feddersen(2) Start:16s 3:51.00 3 10 Bagsværd Roklub III Emil Heinrichsen(1) Steen Christensen(2) Start:20s 3:52.83. Foto: Mette Bacher
Løb 144 W4X DM, 2000m - A Finale
I 2016, hvor det hele handlede om, hvem der var bedst til én lang spurt, gik Forbundsmesterskabet til de unge kvinder fra Odense, og i opløbet var Roskilde Roklub og DSR også med. Denne gang gik det løs på den rigtige distance, og nu var det spændende, hvad Odenses stærke piger kunne vise her, og glædeligt at se deltagelse fra Aarhus med Nina Hollensen og Mette Køchs Nielsen i hver sin ende af båden fra Smilets By, for ikke at tale om de stærke kvinder fra Bagsværd Roklub, der tidligere på dagen havde taget et par Forbundsmesterskaber i W2- og W8+. Men DSR havde også sat et stærkt mandskab til dagen, og her ville det blive spændende, hvad den garvede Coastal-roer, Kate Petersen, som alle indenfor roningens verden sikkert nu ved alt om, qua de flotte resultater og roinfos mange omtaler af hende, og hendes kollegaer, der er en del af det danske landshold, kunne vise i dagens næstsidste finale. Også her var der lagt op til en meget åben finale, hvor tingene ikke lige lå til højrebenet for deltagerne. Det er herligt, at Roskilde Roklub gang på gang stempler ind her, og det med erfarne roere. Men hurtigt stod det klart, at DSRs kvinder ville have mesterskabet hjem til klubben i Strandvænget på Østerbro igen. DSR tog titlen i 2013 & 2015, mens Bagsværd vandt i 2014, og så er der lige, ikke at forglemme, Roforeningen KVIKs helt unikke sejrrække, hvor det var en paradedisciplin for roforeningen med hele 14 (!) mesterskaber i træk i perioden: 1998-2010.

Picture
Herligt at se Odense Roklub atter være med i kvindernes 4X-: Line Katrine Olsen(1) Mia Sofie Rützou(2) Marta Kempf(3). Foto: Mette Bacher
Picture
Det bemærkedes af mange, at Aarhus Roklub har mange roere med på spindesiden ved regattaerne herhjemme - og dejligt at se Aarhus Roklub være med i 4X-. Endnu har Aarhus Roklub etmesterskab til gode her, men med den aktivitet, der lægges for dagen af dygtige trænere og roere, så varer det nok ikke længe... Her er det: Mette Køchs Nielsen, Mai Nielsen, Maria L.N Hansen og Nina Hollensen. Foto Mette Bacher
Nu var KVIK ikke med denne gang, men så blev det naboen, DSR, der tog sig af sejren her foran Bagsværd Roklubs kvinder, der lagde godt pres på gennem hele finalen. Odenses kvartet blev nummer tre, og Roskilde Roklubs kvinder blev nummer fire foran Aarhus Roklub.
Den mest erfarne roer af alle i dette felt, når vi taler 4X- er Dorte Thanning, der i KVIKs storhedsperiode roede 6 mesterskaber hjem i denne bådtype.

Picture
Roskilde Roklubs Dorthe Thanning, nummer to fv., er feltets mest erfarne roer. Hun stiller op for Roskilde, og de øvrige er: Katrine Schultz Knudsen, Silja Konoy Davidsen & Aja Runge Holmegaard. Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværd Roklubs: Emilie Jersild(1) Frida Sanggaard(2) Ida Gørtz Jacobsen(3) Lisbet Falch Jakobsen(4), var ikke langt efter DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Mestrene fra Danske Studenters Roklub: Fv. Kate Petersen, Stine Mathiasen, Mette Dyrlund Petersen og Christina Juhl Johansen. Foto Mette Bacher
PictureNaturligvis havde DSRs formand Kasper Haagensen, sørget for champagne til klubbens vindere i DIF-løbene. Foto Mette Bacher
Sådan er status:
Dobbeltfirer for kvinder blev indført på DM-programmet i: 1969.
Statistik: KVIK: 14, DSR: 11, Lyngby Dameroklub: 6, Bagsværd: 3.

Mest vindende i denne bådtype ved DM de sidste 25 år, er:
Stinne Petersen, LDR, DSR, KVIK: 8
Sarah Lauritzen, KVIK: 8
Lea Jacobsen, KVIK: 8
Fie Udby Erichsen, KVIK: 8

Blandt deltagerne i årets finale, har følgende vundet flere mesterskaber i 4X-:
Dorthe Thanning, Roskilde: 6
Mette Dyrlund Petersen, DSR: 3
Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd: 2

Christina Juhl Johansen, DSR: 2

Løb 145 M8+ DM, 2000m - A Finale
Der var lagt op til det helt store brag af en otterfinale ved dette års DM på Bagsværd Sø.
Men med 7 tilmeldte mandskaber ville man ikke få alle baner i brug, med mindre et mandskab meldte fra. For med to indledende løb ville man lande på 5 finalebåde, og sådan så det skam også ud lige indtil få timer før finalen, hvor et af de helt store favorithold meldte fra. I fjor var det Odense Roklub, der viste sig stærkest over 1000 meter. Fynboerne efterlod sig nogle skuffede konkurrenter i kølvandet. - For hvis nu banen havde været 2000 meter, lød det, så ville det...
Det kan man ikke rigtigt bruge til noget, for nu blev det sådan i 2016, hvor det desværre ikke blev til DIF-mesterskaber over den rigtige distance. Heldigvis kan man lægge det bag sig, og på denne dejlige augustdag kunne årets Danmarksmesterskaber tage sin afslutning med en flot finale i rosportens flagskib.
Hvor ville vi ellers gerne have set Odense overfor DSR - men sådan blev det ikke - man kan nok forestille sig, at det passede de øvrige i feltet udmærket, for dermed slap man for indledende løb, og det var godt for dem, der i forvejen havde kastet sig ud i mere, end en finale på dagen. Dem var der en del af, altså otterdeltagere, der også havde roet meget andet over dagen.
Årsagen til Odense Roklubs afbud var, at en af de vigtigste roere i besætning har en begyndende skade. - Vi er nødt til at melde fra, for Christian Hagemann er skadet, fortalte træner: Johnny Rusbjerg over telefonen, da nyheden tikkede ind lørdag morgen på den store finaledag. - Jamen kan I ikke sætte en anden på, spørger roinfo. - Det har vi desværre ikke mulighed for, men vi har gjort det i dobbeltfirer, siger Rusbjerg, og fortsætter, - men så fik du det, som du ville have det, ikke? Han hentyder til min foromtale, hvor jeg skriver, at det er ærgerligt, at tilmeldingerne ikke landede på otte eller seks, idet det,dermed kunne give fyldte baner. - Nej, sådan ser jeg det ikke, svarer jeg. - Jeg synes, det er meget ærgerligt, for jeg så gerne jer og DSR slås om mesterskabet, svarer jeg.
Et par af mandskaberne kommer til start i flunkende nyt materiel. Således holdt Københavns Roklub stor båddåb, hvor en ny otter blev døbt af selve Bertel Haarder. Det skete sidste efterår, da klubben i Sydhavnen fyldte 150 år. For ½ år siden var det DSR, der fik døbt en ny otter i forbindelse med klubbens 150 års fødselsdag, hvor HkH Prinsesse Benedikte døbte den flotte båd. Fredag aften møder jeg DSRs mandskab, der er ude at prøve en sidste tur inden finaledagen. - Nu er det da i hvert fald ikke bådens skyld, hvis I ikke vinder, siger jeg. - Eller trænerens eller de andres skyld, svarer Tøger Berg Rasmussen kvikt. - Er I tilfredse med den? - Ja, mon ikke. Den er lækker at ro i, svarer de høje roere.
Med Odense Roklubs afmelding, blev der fuldt hus - og alligevel ikke, for derefter meldte Lyngby Roklub fra. Her var det også en skade hos en roer, der stak en kæp i hjulet for de unge stærke roere. Fem både tilbage: Holstebro Roklub, Københavns Roklub, Bagsværd Roklub, DSR I & DSR II.
Københavns Roklub har stadig de fleste sejre i denne bådtype allover, og det er et must, at klubben stiller op hvert eneste år ved Danmarksmesterskaberne. Det er den helt rette indstilling at have. Bagsværd Roklubs mandskab var også et hold, man kunne regne med. De blev spottet et par dage i forvejen på roinfos DM-luretur, og det så bestemt ikke værst ud! Holstebros unge kerne af erfarne en-åres roere er også flot kørende, og kunne blive dagens udfordring. DSRs 2. mandskab havde ikke været meget ude sammen før finalen, og så var der 1. mandskabet, der bestod af høje landsholdsroere, både nuværende og tidligere i en skøn blanding med nogen fra letvægtsklassen også.
Det blev 1. holdet, der hurtigt tog teten i denne finale. Denne føring blev holdt helt til mål, men Holstebro Roklubs seje drenge pressede godt på hele vejen. Mens der ikke var den helt store spænding om de første to placeringer, så var der det til gengæld mellem Bagsværd og KR, der kæmpede indædt om 3. pladsen. Den nappede Bagsværd med godt 2 sekunder ned til KR. På 5. pladsen blev det DSR2.

DSR to sejre fra at overtage føringen på mesterskabslisten
I flere år, har Københavns Roklub kunnet leve højt på en flot score på listen over Danmarksmesterskaber i M8+, men hvis roerne fra Sydhavnen ikke snart sætter en otter, som kan banke de øvrige stærke herreroere fra andre klubber ud af banen ved næste DM, og DSR vinder i 2018, så kommer studenterne og KRs deltagere til at stå lige. Med lørdagens sejr har DSR roet sig til 19 mesterskaber, hvor KR har 20. Bagsværd har 13, Lyngby & KVIK har 9 mesterskaber hver.

Picture
I midten, holdets træner, Niels Menke, tidl. tysk stærk roer, der var inde over Deutschlandachter på et tidspunkt. Fv. Styrpige: Asta Øjvind, Lars Fjord, Tøger Berg Rasmussen, Menke, Emil Espensen, Mark Hartsten, Christoffer Kruse, forrest med matroshuen på hovedet (den havde han ikke på under løbet), Rasmus Quist, så er det Frank Steffensen, og forrest: Sverri S. Nielsen. Foran ham: DM-pokalen Foto Mette Bacher
Picture
Forståelig jubel, for sikke en flot dag, Holstebros stærke herreroere havde på Bagsværd Sø. Her blev det til sølv. Holdet består af: Eskil Bech-Pedersen(1) Frederik Taulbjerg(2) Daniel Stentoft Mogensen(3) Jonathan Nielsen(4) Aske Petersen(5) Magnus Valbirk(6) Kaare Mortensen (7) Magnus Zier Quist Rathenborg(8) Andreas Møller Hunskjær(cox). Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværds dygtige roere fik bronze, og det var: Christian Michaelsen(1) Emil Eigenbrod(2) Jacob Grove Klahsen(3) Marcus Johansen(4) Malthe Sebastian Puro(5) Jens Graudal(6) Oscar Petersen(7) Jakob Søe Lillelund(8) Jacob Neergaard(cox). Foto Mette Bacher
Picture
Københavns Roklub: Jonathan Sølve(1) Nicolai Skjølstrup(2) Fred Vystavel(3) Mathias Lyster(4) Timon Strømgren(5) Aksel Dybdahl Poulsen(6) Sebastian Sølve(7) Sebastian Bache(8) Niklas Heinz(cox) Foto Mette Bacher
Picture
DSRs 2. mandskab havde ikke haft mange træningspas bag sig, før det gik løs. Mandskabet er: Timothy Antonie Hansen(1) Rune Andersen(2) Jakob Grænge Hansen(3) Esben Søvndahl(4) Jacob Jespersen(5) Nikolaj Leth Bernsen(6) Jack Ekman(7) Alex Berg(8) Anne Katrine Kiilgaard(cox). Foto Mette Bacher
Picture
Naturligvis skulle styrkvinde: Asta Øjvind have en tur i baljen. Foto Mette Bacher
Dermed sluttede en meget flot lørdag ved- og på Bagsværd Sø. Københavns Regattaforening ka´ det der. Som en velsmurt maskine var der gang i hele foretagendet fra første - til sidste løb. At mesterskaberne står foran en revurdering med hensyn til antallet af finaler, er en helt anden historie, som roinfo.dk vender tilbage til.
Fastsættelsen af datoen var perfekt, og det må man da godt se på fremover. Dermed er der store chancer for at vejret er med arrangører og deltagere, når man afholder regattaen en måneds tid tidligere, end vanligt.


Men roinfos omtale af Danmarksmesterskaberne slutter slet ikke her. Vi vender tilbage med meget mere, omhandlende selve regattaen, vores sædvanlige DM-vrimmel - men går lige på skrivepause en dag eller to...
Det ku´ jo også tænkes, at læserne lige skal have en chance for at fordøje den lange reportage...

På gensyn



Otte hold tilmeldt Øresundmaraton

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
I 2016 var der otte hold, der gennemførte Øresundmaraton – ved udløb af tilmeldingen til årets regatta var der tilmeldt nøjagtig samme antal – det kan man glæde sig over. Tidligere på året blev Jysk Maraton aflyst på grund af manglende deltagelse, så maratonregattaerne har det som Langdistanceturneringen – der savnes flere deltagere.
​De otte hold, der er tilmeldt Øresundmaraton, er fordelt med to herrehold og seks mixhold. Kvindehold er ”fehlansage”, som en tysker ville have sagt, hvis han skulle fortælle, at der ikke var anmeldt nogen kvindehold.
Ruten er den sædvanlige laaange tur fra Amager Ro- og Kajakklub (ARK) til Nivå Roklub og tilbage. Teknikken er på plads, så deltagerne kan følges på storskærm i ARK og desuden på smartphones i hele verden. Der er start lørdag den 2. september fra kl. 12.00, og man skal være i mål senest søndag kl. 12.00.
 
KVIK versus DSR i mændenes klasse
I mændenes klasse kommer det til et interessant naboopgør mellem KVIK ”J-team” og DSR ”Hot Shots”. Begge hold har deltaget i årets Langdistanceturnering, men i hver sin klasse - KVIK i 25 km åben mix og DSR i mændenes eliteklasse. KVIKs hold består af Jesper Hansen, Jacob Sørensen og Jacob Krusell. KVIK ”J-team” med netop denne besætning var til start i Nakskov ved Lollands Havørn, hvor det blev til en fjerdeplads.
DSR med besætningen Kaspar Guldbæk, Niels Elgaard Larsen og Søren Hansen havde inden langdistancefinalen i Sønderborg to fjerdepladser i henholdsvis Nakskov og København i mændenes klasse. Sammenligner vi den direkte duel mellem de to hold i Nakskov, var KVIK små to minutter hurtigere end DSR, men nu gælder det den lange distance på 78 kilometer.
Og så er det i øvrigt første gang i flere år, at Danmarks største roklub, DSR, er repræsenteret ved en maratonregatta.
Picture
KVIK ”J-team”: Jesper Hansen, Jacob Krusell og Jacob Sørensen, her fotograferet i Nakskov, skal se om de kan ro fra naboen DSR. Foto Leif Thygesen
Picture
Niels Elgaard Larsen, Søren Hansen og Kaspar Guldbæk er i direkte duel med naboen KVIK om guld i Øresundmaraton. Foto Leif Thygesen
Seks hold i mixklassen
Humlebæk Roklub: Jette Tramm, Anni Renner Mortensen og Jens Jørgen Tramm er alle erfarne langdistancekaproere, og desuden deltog holdet sidste år i Øresundmaraton, hvor det blev til sølv til den nordsjællandske trio.
Picture
Humlebæk Roklub: Anni Renner Mortensen, Jens Jørgen Tramm og Jette Tramm vandt sølv i Øresundmaraton 2016, og håber at gøre det mindst lige så godt i 2017. Foto Leif Thygesen
​Tissø/Kalundborg stiller med et skræmmende hold. Mette Nissen, Lars Modin og Bjarke Christensen Bang gjorde det fornemt ved Port of Copenhagen, hvor det blev til sølv. Tissø/Kalundborg må anses for favoritter, når det går løs på Øresund.
Picture
Højt humør hos favoritterne fra Tissø/Kalundborg: Lars Modin, Mette Nissen og Bjarke Christensen Bang. Foto Leif Thygesen
​Til start er også Tissø Roklub, og her finder vi Mette Nissens tvillingesøster Janni Nissen sammen med Niels Sørensen, tidligere formand for Tissø Roklub, og dansk ronings Grand old Lady Lis Bay. Et spændende hold, der både har erfaring og ungdommens ”gå-på-mod”. Og så kan roerne i Tissøs båd ellers selv ”skændes om”, hvem der har erfaringen, og hvem der har ungdommens gå-på-mod.
Picture
Janni Nissen, Tissø Roklub, (til venstre) skal ro mod sin tvillingesøster Mette Nissen (til højre) i Øresund Maraton. Øvrige roere i Tissøs båd er Niels Sørensen og Lis Bay. Foto Leif Thygesen
​Humlebæk-Ringsted stiller op med besætningen Malene Kristensen, Humlebæk Roklub, Mette Mandrup Kjær, Ringsted Roklub, og Torben Møller Klausen, Humlebæk Roklub. Torben Møller Klausen deltog i langdistancekaproningen Lollands Havørn, hvor det blev til en femteplads og har desuden deltaget i Humlebæk Roklubs coastalregatta.
Nivå Roklub er til start med besætningen Kim Kjellerup, Lotte Dickow og Kurt Blasen. Kurt Blasen var med på Nivås hold, der i 2016 blev nummer fire.
Endelig kan der bydes velkommen til endnu et DSR-hold, denne gang i mixklassen. Godt nok er det som nævnt flere år siden, at DSR sidst var med til en maratonregatta, men til gengæld er studenterne til start både i herre- og mixklassen. DSR stiller med et stærkt hold i mixklassen, der godt kan give Tissø/Kalundborg kamp til stregen. Cecilie Lützen Søltoft er dansk mester i langdistancekaproning, Jan Pierrel Mikkelsen har vundet sølv i mændenes eliteklasse i Langdistanceturneringen, og også Louise Ruby har været med til at kæmpe om metal i kvindeklassen i Langdistanceturneringen 2017. Så hold øje med de blåklædte DSR-roere, der uden tvivl vil være med til at præge løbet.
Picture
ARK er i samarbejde med Nivå Roklub arrangør af Øresundmaraton. Foto Leif Thygesen
Deltagerne bestemmer selv, hvornår de vil starte indenfor tidsrummet lørdag kl. 12.00 til søndag kl. 05.00. Der er medaljeoverrækkelse søndag efter klokken 12.00.
lthygesen@youmail.dk

Trailer påkørt på vej til DM-finale i Sønderborg

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Fredag morgen modtog jeg et opkald, som er et af dem, man helst ikke ønsker at få.
- Kan du komme med nogle gjorde. Jeg er blevet påkørt, og flere af gjordene er sprængt, lyder det i telefonen fra Søren Uldall, der er den ene fører af de to trailere, som de københavnske roere skal have kørt til afslutningen af årets Langdistancekaproningsturnering i Sønderborg. Denne gang hjælper Søren med at køre DSRs trailer. Jeg er ved at sætte den anden trailer på krogen, og må nu køre til undsætning.
- Er der sket noget med bådene, spørger jeg. Umiddelbart ikke, men de er skubbet frem på traileren, og lige nu og her skal vi bruge flere gjorde i stedet for dem, der er knækket.
- Hvor er du? - På Ring3 ved nedkørslen fra Buddingevej, vi holder på spærrefladerne, lyder det.

Vel fremme, konstaterer jeg, at det er en stor lastbil med to mænd i førerhuset, der er kørt ind i traileren.
- Vi kørte ikke ret stærkt, jeg sad med min vandflaske, tabte den, så den rullede ind under bremsepedalen, så jeg måtte flå i håndbremsen (…), forklarer chaufføren mig. Hans kollega, en ung mand, fortæller: - Jeg så det slet ikke ske. Jeg sad og læste beskeder på min mobiltelefon, og pludselig lød der en høj lyd af smadret glas, og det var da vi ramte bådene, siger passageren.
Picture
Et øjebliks uopmærksomhed fra chaufføren i lastbilen, endte sådan her, da bilen kørte ind i DSRs itrailer med inriggere, der var på vej til Sønderborg. Foto Mette Bacher

Søren Uldall fortæller, at han havde set lastbilen i spejlet bag sig, og da myldretidskøen flere gange stoppede, gjorde den det også, men ikke tredje gang. - Det føltes som en rusken i bilen, da han kørte ind i den, forklarer Søren.
Det kan undre, at chaufføren af lastbilen, når han vidste, at der var myldretidskø med flere stop, er uopmærksom på dette, da faren nu sker. Og ikke sikrede, at den vandflaske, der, ifølge ham, var trillet ind under hans bremsepedal i al fast blev fjernet. Det kunne godt nås, når bilerne holdt i kø over flere omgange.
Hans kollega erkendte, at have været helt væk i at se ned i mobiltelefonen - afhængighedsapparatet - men kunne, hvis han havde set op og været opmærksom på, hvad der skete foran dem, måske have reageret. Ikke mindst overfor selve påkørslen, hvor bådespidsen gik direkte igennem forruden, hvor han sad.
Picture
Picture
Flere af gjordene sprængtes, da lastibilen kørte ind i inriggerne og pressede dem et pænt stykke fremad på traileren. Uldalls bil var tæt på at få en inrigger ind gennem bagruden, men den stoppede til alt held få centimeter der fra. Foto Mette Bacher
Vi udveksler oplysninger på stedet. Chaufføren er meget ked af det, og bekymrer sig om det hele nu er bundet forsvarligt, før vi kan køre videre. Men ved en hurtig gennemgang på stedet viser det sig dog, at en 4+inrigger, som to mandskaber skal benytte i Sønderborg, er så beskadiget, at den ikke kan benyttes.
Picture
Splinter og glasskår fra den smadrede forrude på lastbilen lå og flød på alle både. Foto Mette Bacher
Picture
Umiddelbart kunne det konstateres, at DSRs bedste inrigger: "HU", havde fået skrammer på endestykket, som kunne repareres, som det så ud lige efter uheldet, men det skulle vise sig, at HU havde fået en mere alvorlig skade. Foto Mette Bacher
Picture
Da påkørslen skete lige og direkte ind på bådene, var det minimalt med skader i enderne, og en ting kan konstateres. Inriggere er solide, især når de møder en forrude, som ikke kan klare trykket. Foto Mette Bacher
Jeg kontakter derfor LD-roernes træner: Bøg Mosegaard, der tager en hurtig beslutning.
- Kør tilbage til DSR. Jeg skal forsøge at få fat i nogen, der kan hjælpe med at læsse den af, og så må vi tage en anden båd med, men der kan gå lidt tid, for folk er jo på arbejde, svarer han.
Picture
Sådan så DSRs 4-åres inrigger ud, som to mandskaber skulle benytte i DM-finalerne i Sønderborg, så den måtte retur til klubben. Foto Mette Bacher
Picture
DSR måtte sætte en reservebåd ind i Sønderborg, så roerne kunne gennemføre Langdistancen. Foto Mette Bacher
Da vi lander i Strandvænget 20 minutter efter, sker det samtidig med at en bil parkerer, og ud træder tre velklædte mænd i jakkesæt og slips. Det er den tidl. kendte LD-roer: Christian Larsen, der reagerer prompte, da der bliver bedt om hjælp, og han har taget to kollegaer med fra det store revisionsfirma, hvor de er ansat, med til DSR. Det må siges at være en hurtig undsætningsmanøvre midt i d´herrers arbejde. Lidt efter ankommer Bøg Mosegaard, dertil et par LD-roere mere, og også et medlem af klubbens materieludvalg, Jørgen Elgaard Larsen, dukker op.
Picture
Bådene bliver nøje gennemgået af materieludvalgsmedlem: Jørgen Elgaard Larsen, der forsøger at danne sig et overblik over situationen, og hvilke både, der kan benyttes i Sønderborg. Foto Mette Bacher
Picture
Alvorlige miner, da det konstateres, at klubbens bedste inrigger, HU, har fået en alvorlig skade. Hvad gør vi nu? Det er Bøg Mosegaard, LD-træner, der drøfter situationen med Jørgen Elgaard Larsen. Foto Mette Bacher
Mens fireren bliver læsset af og set nærmere efter i sømmene, opdages en meget alvorlig skade på DSRs allerbedste 2-åres inrigger: HU, som er den, der skal benyttes af flere mandskaber i Sønderborg. Her er langremmen revet op, siden finder man også ud af, at traileren er blevet beskadiget, idet det bagerste stativ har fået et hårdt tryk.
Picture
Der blev gispet højlydt, da det blev konstateret, at HU havde fået en alvorlig skade. Foto Mette Bacher
Picture
Skaden er sket mellem styrmandens plads og plads 2. Foto Mette Bacher
Picture
Der er roet mange medaljer hjem med HU. Her er det Kasper Jørgensen, cox, Nicolai Møller Andersen(2) & Rasmus Solbjerg Stie Christensen, der ror sejren hjem ved årets LD i Nakskov. Foto Mette Bacher
De øvrige både har fået overfladiske skrammer, som kan udbedres rimeligt hurtigt.
Det besluttes at forsøge med en her og nu-reparation med håbet om, at Hu kan benyttes i Sønderborg, men alle forholdsregler tages i brug, da det ikke er sikkert båden kan holde tæt, hvis der er andre skader, som ikke er “fanget ved første gennemsyn”, så det besluttes at tage en reservebåd med på den anden trailer.
10 timer efter 1. afgang, som var 08.15 fredag morgen, lander begge trailere nu ved Verdens Ende, som adressen hedder, hvor Sønderborg Roklub er beliggende. Og hvordan det gik rent sportsligt, vil fremgå af Leif Thygesens store reportage fra de seje LD-roeres årsafslutning - og det er spændende læsning.
Picture
Da bådene er læsset af, kan man rigtigt fornemme, hvor voldsomt et pres, traileren har været udsat for. Foto Mette Bacher
Picture
... Og bådene nåede endelig til Verdens Ende... Foto Mette Bacher
Efterskrift:
DSRs trailer holdt stille i myldretidstrafikken, da den blev ramt bagfra af lastbilen. Dermed er der ingen tvivl om skyldsspørgsmålet. Bådene var afmærket efter forskrifterne.
Det var utroligt heldigt, når nu uheldet var ude, at der ikke skete personskade. Det kunne have gået grueligt galt for de to chauffører, hvis farten havde været højere. Fireren, der blev skubbet frem ved påkørslen, var få centimeter fra at ramme Uldals bils bagrude.
Bådene kunne have været langt mere skadet, hvis de var blevet ramt fra siden, men omvendt kan man også konstatere, at ved selv en lav fart, kan det give voldsomme skader på materiellet.

Ved at transporten tog sin begyndelsen dagen før bådene skulle benyttes, blev der tid til at kunne få rettet op på tingene og finde frem til en nødløsning, så alle roere alligevel kom på vandet i Sønderborg - dermed var det også heldigt, at uheldet skete så tæt på DSR, at der kunne findes alternative løsninger for de mange deltagere, som skulle benytte bådene hele lørdagen.

DM Finalen - KVIKs dag på Alssund

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Det gik som forventet. DSR hjemførte de mesterskaber, de inden finalen havde sikret sig – men det blev KVIK, der kom til at sætte sit præg på begivenhederne, da finalen i Langdistanceturneringen blev roet på Alssund. I kvindeklassen gik KVIKamigas ud og roede fra alle de øvrige hold og sikrede sig dermed sølvmedaljen i klassementet, men det blev også et hold fra KVIK, nemlig KVIK&dirty, der trak nitten og sluttede lige udenfor medaljerækken på den utaknemlige fjerdeplads.
I mændenes DM-klasse roede KVIKamok sig næsten helt op til DSRs danske mestre. Kun 34 sekunder er der mellem DSR og KVIK. I 10 kilometer åben motionsmix 2. division vandt KVIK ”Blondies” deres femte bronzemedalje i træk.
I det hele taget var det holdene fra ”andet geled”, der markerede sig ved Alssunds Røde Løver. I 10 kilometer åben motionsmix 1. division var der guld til Middelfart/Nyborg - så der var ”Fynske Bank” til mestrene Viking. Også i 25 kilometer åben mix måtte Viking se sig besejret. Her var det Humlebæk, der gjorde det slemme ved Vikings guldvante drenge. Læs meget mere om alle klasserne nedenstående.
Picture
Roklubben Viking Jørgen Zangenberg, Rene Hansen og Uffe Dyhr blev besejret både på 10 og 25 kilomterdistancen, men havde sparet point nok sammen til alligevel at blive turneringsvindere i begge mixklasser. Foto Leif Thygesen
Velorganiseret regatta
Organisatorisk klappede regattaen perfekt. Der var styr på tingene. Et velfungerende højttaleranlæg og dommer Niels Iversen sørgede for, at starterne foregik uden slinger i valsen. Styrmandsmøderne blev med usvigelig sikkerhed afholdt af Johannes Andersen, og man fik alle de nødvendige informationer. Samme Johannes Andersen sørgede for, at publikum over højttaleranlægget fik at vide, hvem der var på vej i mål – en fin service, som gerne må gentages ved andre regattaer.
Picture
Dommer Niels Iversen havde det store overblik fra første sal. Foto Leif Thygesen
I cafeen kunne man mærke, at man var kommet til Sønderjylland. Ringridderpølserne var velgrillede, og der blev serveret ikke et men to stykker hjemmebagt kage til kaffen. Flagalleen var rejst og var med til at gøre det hele ekstra festligt. Selv vejret viste sig fra sin bedste side - ingen vind og en behagelig temperatur. Regattastemningen var den sædvanlig gode, og de kærlige drillerier mellem holdene fløj gennem luften, men på vandet var der benhård konkurrence. Sådan skal det være.
Det blev en regatta, som Sønderborg Roklub kan tænke tilbage på med stor tilfredshed – hvor er det ærgerligt, at ikke flere danske roere deltager i langdistancekaproningerne. Der er mange, der snyder sig selv for en rigtig god oplevelse.
 
25 kilometer åben mix. Humlebæk vinder over mestrene
Allerede inden finalen havde Viking (Zangenberg, Hansen og Dyhr) sikret sig guldet, men i sidste runde blev Viking henvist til tredjepladsen af Humlebæk (Olsen, Tramm og Probst) og Tissø/Kalundborg (Nissen, Christensen Bang og Modin). Det var et nederlag, der skulle revancheres, og Viking satsede på 25-kilometerløbet, der ved Alssunds Røde Løver blev roet før 10 kilometer åben mix. Men også Humlebæk var i finalehumør, og efter et særdeles hårdt og spændende løb kunne Humlebæk notere sig for sæsonens anden førsteplads. Der er seksten sekunder ned til Viking på andenpladsen og igen 51 sekunder til Tissø/Kalundborg på tredjepladsen. Der blev roet hurtigt på finaledagen. Tissø/Kalundborg ror de 25 kilometer på 2.07.25 timer - i handicaptid giver det 2.02.12 timer. På førstepladsen havde Humlebæk en handicaptid på 2.01.05 timer.
Picture
Humlebæk Per Olsen, Christian Probst og Jens Jørgen Tramm vandt for anden regatta i træk. Foto Mette Bacher
Picture
Tissø/Kalundborg Mette Nissen, Bjarke Christensen Bang og Lars Modin kom sent i gang i 2017, men har gjort det godt. Ved Alssunds Røde Løver blev det til bronze. Foto Mette Bacher
Picture
Vejle Roklub Maja Juul, Peter Jahn og Christian Christensen på vej under Kong Christian den X´s bro. Foto Mette Bacher
Der er et pænt hop på lidt mere end elleve minutter til fjerdepladsen, som gik til Rønne/ARA ”Bornholmerne” (Thorsen, Wegner og Vest Hansen). Bornholmerne præsterede dagens mest mærkværdige start. Holdet var ved at komme for sent, så man måtte spurte frem til startlinjen, sætte hårdt i og derefter accelerere op til fuldt tempo igen. I klassementet vinder Bornholmerne bronze.
Vejle (Christensen, Jahn og Juul) ror faktisk på en pæn tid på 2.22.46 timer som udløser en handicaptid på 2.15.12 timer, men må erkende, at der bliver roet stærkt i denne klasse.
 
Slutstillingen i 25 kilometer åben mix

1. Turneringsvinder, Guld: Roklubben Viking 49 point. Uffe Dyhr, Jørgen Zangenberg, René Hansen, Brian Sørensen, Nyborg

2. Sølv: Humlebæk 48 point. Jens Jørgen Tramm, Per Olsen, Christian Probst.

3. Bronze: Rønne/ARA 40 point. Kurt Jensen, Geert Olsen, Rønne, Steen Wegner, Roklubben ARA, Torben Vesth Hansen, Preben Thorsen.
 
Mænd 25 kilometer. KVIK kom helt tæt på DSR
I sæsonens løb har DSR ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist” (Mortensen, Jørgensen og Møller Andersen) været suveræne. Fem starter og fem førstepladser, det er studenterroerne ene om at præstere i denne sæson. 
Picture
Danmarksmestre 2017 DSR. Kasper Jørgensen, Nicolai Møller Andersen og Henrik Mortensen. Foto Mette Bacher
​Men for KVIK er det for hver regatta gået fremad. Ved den første regatta i Nakskov var tidsforskellen mellem DSR og KVIK 8.30 minutter. Ved finalen er denne forskel reduceret til 34 sekunder. ”Jo, vi kunne godt tænke os, at sæsonen ikke var slut endnu. Vi er klar til at ro en ny kaproning om fjorten dage, så vi fik endnu en chance for at få ram på DSR,” siger Christian Schack Pedersen, KVIK, til roinfo.dk.
Picture
KVIKamok, Simon Bjærre, Christian Schack Pedersen og Iver Kjar har vist stigende form gennem hele sæsonen. Foto Mette Bacher
På tredjepladsen kom DSR 150 (Glerup, Christensen og Mikkelsen) og fjerdepladsen går ligeledes til DSR ”Hot Shots” (Guldbæk, Elgaard Larsen og Hansen).

Slutstillingen i mændenes DM klasse
1. Danmarksmester: DSR 50 point. Kasper W. Jørgensen, Nicolai Møller Andersen, Rasmus Solbjerg Stie Christensen, Jesper Christensen, Henrik Mortensen.

2. Sølv KVIK 45 point. Iver Kjar, Simon Bjærre, Christian Schack Pedersen.

​3. Bronze: DSR 44 point. Henrik Mortensen, Jesper Christensen, Jan Pierrel Mikkelsen, Kaspar Guldbæk, Rune Glerup.
 
10 kilometer åben motionsmix 2. division. DSR tog fusen på favoritterne
DSRs firer (Cave, Kristensen, Clausen, Nyrup og Darre) blev nummer seks i København ved Port of Copenhagen. Det var en placering, som gav mod på mere, og man må sige, at studenterroerne slog til på Alssund. Fireren suste afsted og drønede i mål i tiden 48.17 minutter, som udløste en handicaptid på 53.12 - og det var nok til en førsteplads med 40 sekunders ”fritid” til nummer to Nakskov Roklub. Roinfo.dk
Picture
DSR Team Good Job in POC: Chris Cave, Helle Kristensen, Frederik Fabricius Clausen, Mette Nyrup og Kenneth Darre leverede a good job in Sonderborg og vandt guld. Foto Mette Bacher
​Nakskov Roklub.Roinfo.dk (Hansen, Andersen og Thygesen) rejste sig efter den lidt skuffende placering som nummer syv ved Port of Copenhagen. I en gammel lejet båd, hvis vægt (næsten) matchede den udstillede Nydambåds tre tons kæmpede nakskovitterne sig tilbage til en podieplads. Især holdets benjamin 63-årige Erik Andersen, der havde kone, datter og barnebarn med som heppekor, viste vejen. Det var en indædt sej kamp, og der var total udsolgt hos holdet, da man blev truttet i mål.
Picture
Nakskov Roklub. Roinfo.dk Erik Andersen, Leif Thygesen og Einer Hansen kæmpede sig tilbage til medaljerækken. Foto Mette Bacher
​Fem starter – fem medaljer, det er status for KVIK ”Blondies” (Karlsen, Adelholm og Martlev Jensen) efter langdistancesæsonen 2017. Holdet måtte udskifte Bie Andersen med Bo Adelholm inden start, men det ændrede ikke ved holdets placering. Fem gange er holdet sluttet som nummer tre, og det har udløst fem bronzemedaljer. Fem medaljer, det er der ikke andre 2. divisionshold, der kan fremvise efter sæsonen. Da roinfo spørger Vivian Karlsen, om det er glæden over fem medaljer eller skuffelse over ikke at have vundet mere ædelt metal, der er fremherskende, kommer det med et stort smil fra Vivian: ”Det er stabilt og godt. Vi er bare glade, tilfredse og blonde.” 
Picture
KVIK ”Blondies” Vivian Karlsen, Merete Martlev Jensen og Bo Adelholm. Blondies har vundet fem bronzemedaljer i 2017 sæsonen. Foto Mette Bacher
​På fjerdepladsen kom Randers Roklub (Andersen, Hovøre og Christensen). Kronjyderne roede et pænt løb, som man fejrede med en lidt længere rotur om eftermiddagen.
Strib Ro- og Kajakklub (Larsen, Ryttov og Jørgensen) slutter som nummer fem, og det er tre placeringer bedre end i København.
Nummer seks bliver Vejle (Sarrossy, Mikkelsen og Wael Møller). Vejlenserne har været trofaste deltagere gennem hele sæsonen og kan også notere tre pladser fremgang i forhold til sidste regatta.
Nakskov Roklub URO (Christensen, Christensen og Lindegaard) stod over i København, men gjorde comeback i Sønderborg med årets bedste præstation. En flot tid på 1.01.30 udløser en syvendeplads, og denne gang har man overladt sidstepladsen til andre. Det er slet ikke så ringe, som de siger i Jylland.
Picture
Middelfart debutanterne Bent Bøgh Pedersen, Jesper Schmidt, Susanne Grønnehave Mogensen, Niels Henrik Rauer Hansen og Birgit Rützou sluttede sæsonen af med en ottendeplads i Sønderborg. Foto Mette Bacher
​Middelfart Debutanterne (Rützou, Hansen, Mogensen, Schmidt og Pedersen) slutter som nummer otte og overlader dermed arbejdet med at lukke døren i klassen til den arrangerende klub Sønderborg (Ramgaard, Serban og Nissen Bonefeld).
 
10 kilometer åben mix 1. division. Middelfart/Nyborg vinder sæsonens anden guldmedalje
Middelfart/Nyborg ”Skal du have Fynske Bank” (Rützau, Olesen, Kloppenborg-Skrumsager, Sørensen og Buchwaldt) hjemfører sæsonens anden guldmedalje i fin stil. Fynske Bank måtte foretage en lidt drastisk undvigemanøvre cirka 100 meter efter start, hvor en sejlbåd havde lagt sig på tværs af ideallinjen, men det kom ikke til at betyde noget.
Picture
Middelfart/Nyborg Charlotte Buchwaldt, Brian Sørensen, Roar Kloppenborg-Skrumsager, Claus Rützau, Hardy Olesen måtte ud på en lille omvej, da en motorsejler havde valgt at lægge sig på tværs, hvor langdistanceroerne roede kaproning. Foto Leif Thygesen
​Viking (Dyhr, Hansen og Zangenberg) slutter som nummer to, men i klassementet er sjællænderne urørlige.
DSR ”Fire på Stribe” (Jørgensen, Albrechtsen, Glerup, Grand Ast og Clausen Nørgaard) og Humlebæks Turneringshold (Tramm, Dam Poulsen og Runge Poulsen) kæmpede om bronzen. Den duel trak DSR sig sejrrigt ud af, til gengæld kunne Humlebæk hjemføre bronzen i klassementet, da man inden DM-finalen havde sikret sig et solidt forspring.
Picture
Humlebæks turneringshold: Susanne Dam Poulsen, Morten Runge Poulsen og Jette Tramm vinder bronze i den samlede turnering i 10 kilometer åben mix 1. division. Foto Leif Thygesen
Picture
DSR ”Fire på stribe”: Cecillie Albrechtsen, Astrid Clausen Nørgaard, Dothe Jørgensen, Rune Glerup og Martin Grand Ast sluttede sæsonen med en bronzemedalje i Alssunds Røde Løver.
Slutstillingen i 10 kilometer åben mix 1. division
1. Turneringsvinder, Viking 49 point. Ib Bruun, Rene Hansen, Jørgen Zangenberg, Lisbet Jensen, Uffe Dyhr.

2. Sølv, Middelfart/Nyborg 46 point. Bent Bøgh Petersen, Middelfart, Roar Kloppenborg-Skrumsager, Middelfart, Allan Seelk, Nyborg Roklub, Brian Sørensen, Nyborg Roklub, Charlotte Buchwaldt, Nyborg Roklub, Hardy Olesen, Middelfart Roklub, Claus Rützau, Middelfart Roklub

3. Bronze, Humlebæk 38 point. Michael Krogh, Jette Tramm, Morten Runge Poulsen, Susanne Dam Poulsen, Jens Jørgen Tramm.

​4. DSR 37 point
 
Kvinder 10 kilometer. KVIK både vandt og tabte
Dagens mest spændende løb var unægteligt kvindernes DM-finale, hvor tre hold skulle fordele sølv og bronze. Guldet var på forhånd vundet af DSR ”Bølgemaskinen” (Lützen Søltoft, Don Robbins og Nors Tardrup).
Picture
Danmarksmestre 10 kilometer langdistancekaproning, kvinder 2017: DSR, Tanja Nors Tardrup, Samantha Don Robbins og Cecilie Lützen Søltoft. Foto Leif Thygesen
​KVIKamigas (Dsane Andersen, Becker og Lassen) kunne sikre sig sølv i klassementet med en andenplads, og da roinfo.dk inden løbet spurgte, hvordan nerverne havde det, og om det var som før en OL-finale, svarede Anne Dsane Andersen – ”Næsten.” ”I vinder sølv med en andenplads – er det det I går efter?” ville roinfo vide: ”Vi går efter guldet” lød svaret fra Anne – og det gjorde de så i flotteste stil. Det blev til en overbevisende sejr på mere end et minut til KVIKamigas, og dermed var al tvivl om, hvor sølvet hørte hjemme ryddet af vejen. Men det blev et løb, der krævede de yderste ressourcer af holdet. Tydeligst kom dette til udtryk, da mållinjen var passeret, og Marianne Becker næsten måtte skrige sin smerte ud efter kraftanstrengelsen.
Picture
KVIKamigas: Anne Dsane Andersen, Marianne Becker og Dorte Lassen er gået i mål og er tydeligt mærket af 10 kilometers hårdt race. Foto Leif Thygesen
​Således blev KVIK den store vinder, men klubkammeraterne KVIK&Dirty (Aabye, Lindebjerg og Jakobsen) blev i samme løb de store tabere. KVIK&Dirty sluttede som nummer fire, og dermed bliver holdet skubbet ud af medaljerækken i klassementet.
Picture
KVIK&Dirty: Tine Aabye, Ulla Jakobsen og Torill Lindebjerg trak nitten og sluttede på den lidt utaknemlige fjerdeplads både i Alssunds Røde Løver og i kvindernes klassement. Foto Leif Thygesen
​Bronzen i klassementet går til DSR ”Skumtoppene” (Rosbjerg, Ruby og Cozens). Skumtoppene roede også deres chance fuldt ud - og det i en sådan grad, at holdet ror fra klubkammeraterne ”Bølgemaskinen” (Lützen Søltoft, Don Robbins og Nors Tardrup). Det er første gang i 2017, at ”Bølgemaskinen” besejres, og dermed lykkedes det ikke for studenterpigerne at komme ubesejret gennem 2017-sæsonen.
Picture
DSR Skumtoppene Louise Ruby, Stine Rosbjerg og Ditte-Marie Cozens blev nummer to i Alssunds Røde Løver og det udløste bronze i klassementet. Foto Leif Thygesen
Men et hårdt, jævnbyrdigt og spændende løb var det, hvor dommer Niels Iversen fejrede sæsonafslutningen med et gevaldigt trut i målhornet, efter at sidste båd havde passeret mållinjen.
Slutstillingen 10 km kvinder

​1. Danmarksmester DSR 50 point. Cecilie Lützen Søltoft, Samantha Don Robbins, Tanja Nors Tardrup, Stine Rosbjerg.

2. Sølv, KVIK 44 point. Line Andersen, Marianne Becker, Dorte Lassen, Britt Skovø, Anne Dsane Andersen.

3. Bronze, DSR 44 point. Mette Nyrup, Stine Rosbjerg, Cecilie Albrechtsen, Ditte-Marie Cozens, Louise Ruby.
 
Roinfo skal i en senere artikel vende tilbage med lidt flere historier fra DM-finalen.
lthygesen@youmail.dk

Resultatlisten Alssunds Røde Løver 26. august 2017 her
10 og 25 km over all her
Slutstillingen i Langdistanceturneringen 2017 her

Før og efter målstregen i Sønderborg

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
​Vind var der ikke meget af på Alssund, som det ses på flagalleen, som var rejst i dagens anledning.
Picture
Foto Leif Thygesen
​Og der var service ud over det sædvanlige
Et velfungerende højttaleranlæg ved Alssunds Røde Løver blev benyttet af dommer Niels Iversen og herudover også til at spille musik på. Et KVIK-hold ønskede at starte til AC/DCs Thunderstruck. Det fik de naturligvis lov til, fortæller regattaleder Johannes Andersen til roinfo.dk. Det kan måske blive lidt af en udfordring for arrangørerne, hvis alle hold skal have deres egen musik at starte til, tilføjer Johannes Andersen. Johannes Andersen ses til højre på fotoet.
Picture
Foto Leif Thygesen
​Sønderborg Roklub havde sørget for, at der under DM-finalen Alssunds Røde Løver var besøg af Nydambåden. Wikipedia fortæller om båden:  Nydambåden er en 3 tons og 23 m lang og 3,5 m bred klinkbygget egetræsbåd, der repræsenterer et udviklingstrin mellem den syede plankebåd fra Hjortspring og de egentlige vikingeskibe. Båden er fra ca. 320 e. Kr. og blev den 18. august 1863 fundet i Nydam Mose i det østlige Sønderjylland. Mosen ligger ved landsbyen Øster Sottrup ca. 8 km vest for Sønderborg. Båden var et krigsfartøj med en besætningen på 45, deraf var 36 roere. Den er i dag udstillet på Gottorp Slot i Slesvig by. I 2013 blev der søsat en rekonstruktion af skibet kaldet ”Nydam Tveir.”
Picture
Foto Leif Thygesen
​DSRs formand Kasper Haagensen havde lovet at lave pandekager til sine langdistanceroere, hvis de kunne vinde både guld og sølv - og det både hos mændene og kvinderne. Det lykkedes ikke.
”Kasper Haagensen er du lettet eller ærgerlig over, at du ikke skal bage pandekager til dine roere?”
”Jeg ville gerne bage pandekager, men sådan skulle det jo ikke gå. Men jeg har indgået et nyt væddemål. I den nærmeste fremtid ror vi den årlige match mod KVIK, det er en over 100 år gammel tradition.  Vi kæmper blandt om ”Silden”, ”Bolsjeglasset” og ”Spejlet”. Jeg har lovet at lave pandekager, hvis vi vinder alle fire løb over KVIK. ”
Så DSRs roere har endnu håb om at få serveret pandekager.
Picture
Foto Mette Bacher
I starten af 1970´erne kæmpede de indædt om, hvem der skulle repræsentere Danmark i toer med styrmand - Bjørn Hansen, Roklubben Viking, til venstre og Einer Hansen, Nakskov Skibsværft Roklub. Dengang var der ikke noget rocenter, så bedste klubhold var Danmarks landshold, og blev sendt til VM, EM og OL. De førende klubber i toer med styrmand i 1970´erne var Haderslev, Roskilde, Roklubben Viking og Nakskov Skibsværft Roklub.
I Sønderborg mødtes de to gæve kæmper igen og udvekslede røverhistorier, som Bjørn Hansen udtrykte det – blandt andet den om 1970, hvor der skulle roes VM i Canada. Alt tydede på, at Nakskov Skibsværft Roklub skulle afsted, så tøjet og taskerne var købt – men Roklubben Viking snød Nakskov Skibsværft Roklub, og vandt det afgørende løb, så de to smede Einer og John Hansen fra Nakskov Skibsværft måtte blive hjemme.
Picture
Foto Leif Thygesen
​På vej til Sønderborg mødte roinfo Roklubben Viking på en rasteplads på Fyn, hvor det var blevet tid til en kop morgenkaffe med en hjemmebagt bolle. Ja, det kan en toåres inrigger også bruges til – og så er der dug på bordet, sagde Jørgen Zangenberg. 
Picture
Foto Leif Thygesen
​Lige efter start skulle der roes langs fortøjningspæle. Ser man godt efter kan man se… 
Picture
Foto Leif Thygesen
at der er efterladt en skruetrækker i pælen. Gad vide om pælene er skruet i?
Picture
Foto Leif Thygesen
​Overvågningen af 10-kilometerbanen foregik fra Sønderborg Roklubs båd ”Hjælperen” – og den havde en standerføring, så ingen skulle være i tvivl om, hvor den kom fra.
Picture
Foto Leif Thygesen
​At KVIKamigas Dorte Lassen, Anne Dsane Andersen og Marianne Becker roede stærkt, er der endnu et bevis på. I sideturneringen 10 og 25 km over all, hvor man tildeler alle handicap og sammenligner tider på tværs af klasserne vinder KVIKamigas også 10 km over all for Alssunds Røde Løver. Det er første gang, at et kvindehold kan indtage førstepladsen i 10 km over all. 

Indberetning til femte runde af Motionsturneringen

$
0
0
Picture
Foto Mette Bisgaard Christensen
Roinfo er på vej. Væg-til-væg ronyheder:
Vi dækker alt!


Motionsturneringen 5. runde

Deadline for indberetning


søndag den 10. september


Ti både gennemførte Øresund Maraton

$
0
0
Picture
Der lyttes intens under styrmandsmødet inden afgang. Foto Leif Thygesen
- men en blev diskvalificeret
Af Leif Thygesen
Øresund Maraton kan som den eneste danske langdistanceregatta fremvise fremgang i deltagerantallet i 2017. I 2016 gennemførte otte både den lange tur. I 2017 er dette antal steget til ti både – det en fremgang på 25 procent, og det kan man glæde sig over. Men der er også malurt i bægeret: DSRs herrebåd (Guldbæk, Elgaard Larsen og Hansen) blev efterfølgende diskvalificeret for at have overtrådt sikkerhedsbestemmelserne. Til roinfo siger dommer Carsten Andersen: Lige efter pausen mistede vi GPS-kontakten til DSRs båd, og det er jo vores garanti for, at båden følger ruten. Vi forsøgte derfor at kontakte DSR via det nødtelefonnummer, som alle både skal have med. Det lykkedes ikke trods utallige forsøg at få kontakt med DSR båden – og det lykkedes heller ikke at få DSRs hold til at ringe til os - selvom de blev bedt om det af en anden deltagende båd. Da DSR var gået i mål kunne vi konstatere, at nødtelefonen imod reglerne var stuvet af vejen i båden, så den ikke kunne høres. Det er en alvorlig overtrædelse af sikkerhedsbestemmelserne, så vi så os nødsaget til at skride til diskvalifikation.
Ærgerligt for alle, især DSR, der havde kæmpet og gennemført maratonløbet i en tid, der blot var 30 sekunder efter vinderne fra KVIK.
Picture
Amager Ro- og Kajakklub (ARK) var i samarbejde med Nivå Roklub arrangør af Øresund Maraton 2017. Foto Leif Thygesen
​Ellers blev det en særdeles vellykket regatta, der dog gav deltagerne store udfordringer. Vejrmæssigt blev det hårdt, da vinden drejede i nord og gav store bølger, som gav modvind på vej til Nivå og en huggende roning på vej tilbage til København. Alle hold brugte mere tid på hjemturen end på udturen, selvom der var medvind.
Mød de deltagende hold og se stemningsbillederne nedenstående.
Picture
Dommer Carsten Andersen havde en travl dag. Her kontrolvejes en båd. Senere så Carsten Andersen sig nødsaget til at diskvalificere DSRs herrehold. Foto Leif Thygesen
Picture
Søren Overballe Petersen gav en grundig gennemgang af ruten inden start. Foto Leif Thygesen
Picture
Forberedelse til den lange tur. Depoterne skal fyldes op, og der skal puder på sæderne. Foto Leif Thygesen
Picture
En nyraspet åre er en god ting, når der skal roes 78 kilometer. Foto Leif Thygesen
Picture
Det var fjerde gang, at ARK/Nivå var arrangør af Øresund Maraton, og i sekretariatet havde blandt andet Nina Munk styr på begivenhederne.  I øvrigt var der stor ros fra deltagerne til arrangørerne fra Nivå/ARK. Foto Leif Thygesen
Picture
Nivå/Præstø havde sørget for, at maskotten var med på turen på førsteparket. Foto Leif Thygesen
Picture
Københavns Roklub/KVIK: Betina Holck, Dorte Lassen og Britt Skovø var ene anmeldt i kvindeklassen og vandt guld uden konkurrence. Holdet brugte 9.02.43 timer til at gennemføre. Foto Leif Thygesen
Picture
Mixklassen var bedst besøgte klasse med seks deltagere. Tissø 1: Lis Bay, Niels Sørensen og Janni Nissen sluttede -  med tiden 10.27.19 timer - som nummer seks. Roinfo skrev i sin optaktsartikel, at Niels Sørensen var tidligere formand for Tissø Roklub, det er ikke korrekt, den tidligere formand hedder Niels Arne Saxtoft. Roinfo beklager. Foto Leif Thygesen
Picture
Femtepladsen i mixklassen blev besat af kombinationen fra Humlebæk/Ringsted: Malene Kristensen, Torben Klausen Møller og Mette Mandrup Kjær. Foto Leif Thygesen
Picture
På fjerdepladsen lige udenfor medaljerækken i mixklassen kom Nivå/Præstø: Kurt Blasen, Martin Poulsen og Lotte Dickow. Martin Poulsen kom med på et afbud og trådte til i sidste øjeblik, så holdet kunne gennemføre. Martin Poulsen er egentlig en erfaren maratonspecialist, men har ikke fået trænet særligt meget i år. Foto Leif Thygesen
Picture
Der var bronze i mixklassen til DSR Marathon Madness: Louise Ruby, Jan Pierrel Mikkelsen og Cecilie Lützen Søltoft. Holdet startede i højt humør til tonerne af Champagnegaloppen, men måtte kæmpe hårdt for at komme i mål. Foto Leif Thygesen
Picture
Humlebæk: Jette Tramm, Jens Jørgen Tramm og Anni Renner Mortensen kunne forsvare sølvmedaljen fra 2016 med succes. Tiden 8.20. 41 timer rakte til andenpladsen. Foto Leif Thygesen
Picture
Vinder af mixklassen blev storfavoritterne fra Tissø/Kalundborg: Lars Modin, Bjarke Christensen Bang og Mette Nissen. Selvom holdet tog en lille omvej, roede Tissø/Kalundborg i en flot tid på 7.40.28 timer. Foto Leif Thygesen
Picture
I mændenes klasse var der guld til KVIK J-team: Jacob Sørensen, Jacob Krusell og Jesper Hansen. Holdet var med tiden 7.55.17 timer 30 sekunder hurtigere end DSR, der desværre blev diskvalificeret. Foto Leif Thygesen
Picture
Den arrangerende klub ARK sikrede sig med tiden 8.18.02 timer sølv i mændenes klasse. På ARKs hold roede Ask Fuglsang, Søren Overballe Petersen og Richard Naylor. Foto Leif Thygesen
Picture
7.55.47 timers hårdt arbejde ville have udløst en sølvmedalje til DSR: Niels Elgaard Larsen, Søren Hansen og Kaspar Guldbæk, hvis ikke studenterroerne desværre var blevet diskvalificeret for brud på sikkerhedsreglerne. Foto Leif Thygesen
Picture
Alle holdene valgte at starte indenfor cirka en time, lige efter starttiderne var frigivet. Det gav lidt trafikale problemer ved pausen i Nivå, men til gengæld var det hele overstået i løbet af cirka 12 timer. Søndag var det tid til præmieoverrækkelse – her er det KVIKs vindende herrehold, Jesper Hansen, Jacob Krusell og Jacob Sørensen, med medaljer og pokal. Foto Leif Thygesen
Picture
Og endelig var tiden inde til at sætte sig til bordet for at få en velfortjent bid brød og en dram. Foto Leif Thygesen

Resultatlisten her

Tre danske medaljer ved U23 Europamesterskaberne

$
0
0
Picture
De nybagte europamestre i letvægtsdobbeltsculleren Christian Hagemann og Alexander Modest. Foto RRC
Af Leif Thygesen
Danmark kom hjem med tre medaljer fra U23 Europamesterskaberne, der blev holdt i Kruszwica i Polen. Der var guld til letvægtsdobbeltsculleren med Christian Hagemann og Alexander Modest.
Guld var der også til pigernes letvægtsdobbeltfirer. Her blev årerne betjent af Ida Olivia Juhl Langkjær, Marie Louise Petersen, Nanna Bo Christensen og Marie Mørch. Den danske kvartet forsøgte sig også i den tunge klasse. Her blev det til en fjerdeplads.
Der var bronze til kvindernes firer uden styrmand. Besætningen på den danske firer er: Trine Dahl Pedersen, Emma Sophie Hammer, Marta Kempf, Frida Sanggaard Nielsen.
Øvrige danske resultater: Letvægts singlesculler mænd, Mads Petersen, nummer fire i B-finalen og dermed samlet nummer ti.
Kvinder dobbeltsculler, Luise Lund Hansen og Emilie Jersild, vinder B-finalen og slutter dermed som nummer syv.
Mænd singlesculler Nick H. Larsen slutter på en fornem fjerdeplads i A-finalen – lige udenfor medaljerækken.
Kvinder letvægts sculler, Stine Eilert Mathiasen. Stine slutter på femtepladsen
Danmark havde samlet en otter bestående af: Marcus Johansen, Niels Frederiksen, Sebastian Bache, Aksel Dybdal Poulsen, Oliver Rying Thomsen, Jacob Grænge Hansen, Malte Rusbjerg, Oscar Mazza og styrkvinde Anne Katrine Kiilgaard. Otteren sluttede på sjettepladsen.
lthygesen@youmail.dk

Brand i Nyborg Roklub

$
0
0
Picture
Foto Lena Schroll Jørgensen
Af Leif Thygesen
Der udbrød i nat brand i Nyborg Roklub, der lige nu er under ombygning. ”Vi var faktisk ved at være færdige med ombygningen, men nu er der relativt store ødelæggelser,” siger Nyborg Roklubs formand Brian Rene Sørensen til roinfo.dk.
”Det kunne dog være gået værre. Vi har fået alle både og kajakker ud, men brandvæsenet har været nødt til at brække store dele af gulvet på første sal op for at bekæmpe ilden. På samme måde er det gået ud over vores kajakskur. Det er naturligvis en streg i regning, og branden vil uden tvivl forsinke vores ombygning. Hvor lang tid der går, inden vi er færdige vides ikke. Vi kender endnu ikke til brandårsagen, og vi vil ikke gætte på, hvad der kan være sket, siger Brian Rene Sørensen.
lthygesen@youmail.dk
Sidste
På Facebook oplyser formand for Nyborg Roklub, Brian Rene Sørensen: 
Nyborg Roklub er sluppet billigt fra branden. Alt der skal sættes i værk er gjort. Vi er forhåbentlig hurtig tilbage med renovering og udbedring af skaden på førstesalen. Vi kan stadig ro, og rospinning bliver ikke berørt.
Desuden oplyses det, at branden skyldes en kortslutning i en el-tavle

Flot Danish Open i Coastalroning

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Mon de har fået armene ned i Horsens?
Det dygtige team fra Horsens Roklub, der debuterede, som Coastalroningens Danish Open-arrangør, havde strikket et bragende flot regatta-arrangement sammen.

Da Horsens Roklub bød ind, som arrangør af Danish Open i Coastal, var der stor glæde hos coastalfolket.
Det er dejligt, at andre, end de sædvanlige regattaarrangører tør kaste sig ud i et stort arrangement. Der var heller ikke tvivl om, at medlemmerne af Horsens Roklub alle ville gøre deres til at de tilmeldte roere fra nær og fjern følte sig velkomne. Således stod klubben klar med 30 frivillige hjælpere, alle iklædt flotte specialtrykte t-shirts til dagen, store, flotte skilte viste trailerfolket vej, og dermed var alt klappet og klart fra tidlig lørdag morgen, hvor der var briefing for hjælperne klokken 7, præcis. Nogle timer senere var der rift om pladserne i opholdsstuen, da regler og baneforhold blev gennemgået.
Ingen kunne være i tvivl. Formand Lars Bak var til stede fra tidlig morgen med sit utrættelige team, der i den seneste tid har brugt mange ressourcer på at få det hele til at klappe ved Danish Open i Coastalroning. Og det gjorde det!
Picture
Foto Mette Bacher
Picture
Dansk roning er begunstiget af en række dygtige rodommere. De fire, der var med i Horsens tog også, sammen med et stort banedommerteam, sig af sikkerheden for 14 dage siden ved kortbane-DM. På Bagsværd Sø. Det er Kenneth Drexel, Jan Nissen, Lars Christoffersen og Marie Heide, der sender store smil ud for Horsens Roklub, inden det går løs på fjorden. Foto Mette Bacher
En stor plæne udgjorde bådepladsen, og det hele var nemt, for der var ikke mange meter til sandstranden, hvor deltagernes både kunne sættes i vandet.
Hovedparten af deltagerne deltog i det meget informative styrmandsmøde i roklubben, hvor banedommerne også var til stede og kunne besvare spørgsmål.

Efterfølgende var det tid for de første løb, men forinden kom Borgmester Peter Sørensen forbi og hold en fin tale, som indledning på dagens flotte arrangement.
Picture
Naturligvis mødte flere Horsens-mandskaber til start på hjemmebanen. Her kendte: Carl Johan Andersen, der deltog i flere finaler denne lørdag. Foto Mette Bacher
Picture
En af dem, der gjorde en utrættelig indsats for hele arrangementet, så det kom til at klappe, var herren på plads 1, der dog lige havde tid til et break for selv at deltage i mix-2X. Fra Horsens Roklub, Fv. Poul Erik Jørgensen(1) & Anja Maxen(2). Foto Mette Bacher
Mens kaproerne helst ser, at det hedder meget få bølger, så var arrangørerne udfordret på en lidt omvendt måde. Således var Horsens Fjord som et spejl, da deltagerne mødte frem.
- Vi vil helst have bølger, så det her bryder vi os ikke så meget om, lød det fra Aalborg Roklubs træner, Bjarne Petersen, dog sagt med den lune, som Petersen er kendt for.
Picture
Coastalroerne elsker bølger, for det er sådan set det, der er meningen med at ro i coastalbåde, der netop er bygget til høj bølgegang. Men sådan, som det hele så ud i Horsens denne lørdag, havde fjorden virkelig været velegnet til en gedigen outriggerregatta. Sherif, Bjarne Petersen, var tidligt på plads med trailer og jeep, mens han ventede på sine 10 roere,der skulle ro 4X+ sidst på eftermiddagen. Foto Mette Bacher
Picture
Håber på ægte Danmarksmesterskaber
38 hold var meldt til, og det blev til 12 finaler. Der blev roet om Forbundsmesterskaber.
- Men vi håber skam, at vi snart kan ro om rigtige officielle DIF-mesterskaber, nævnte Peter Froskov, Ishøj Roklub, der som tidligere næstformand i DFfR var blandt dem, der så coastalroningen som et godt nyt initiativ indenfor dansk roning.
Dansk Forening for Rosport var fint repræsenteret ved Næstformand: Conny Sørensen, der tydeligvis glædede sig til at følge roernes kamp på vandet, og møde de nye regattaarrangører. Også selvom Horsens Roklub tidligere har været involveret i kortbaneregattaer på Bygholm Sø.

Det med officielle DIF-mesterskaber må forhåbentlig komme, men det forudsætter, at der kommer mange flere deltagere med, end denne gang. Selvom lige ved 40 tilmeldte hold er fint, så blev flere af løbene gennemført med blot to deltagere. Roinfo vil på et senere tidspunkt bringe et resumé over coastalroernes regattadeltagelse i Danmark gennem de fem år, hvor denne bådtype har været implementeret dansk roning.
Picture
DSR møder gerne til start i de fleste løb, men der var ingen modstandere til denne mix-4X+, som derfor blev sat til at ro mod damernes 2X. Styrmand: Sune Scheufens, Martin Schjerning(1) Asger Tønnesen(3) Margit Haahr Hansen(2) Mette Gissel Ovesen(4) Foto Mette Bacher
Picture
Det var derfor ret simpelt at ro sejren hjem, selvom nogen troede, at fireren her ville få det svært overfor damerne i deres 2X. Foto Mette Bacher
Udenlandske tilfredse deltagere
Danish Open fik fint besøg af en håndfuld udenlandske roere, hvor en kom helt fra Prag i Tjekkiet, mens flere svenske dygtige mandlige roere var på plads i Horsens. Det med den tidligere verdensmester, Peter Berg i spidsen. Og svenskerne fik flere velfortjente medaljer med hjem hinsidan, og viste da også klasseroning, som vanlig.
Peter Berg var ganske godt tilfreds med banen. - Det er fine forhold her, og banens placering er rigtig god, sagde han til roinfo efter sit finaleløb.
Picture
Peter Berg fra Helsingborgs Roddklubb, viser som sædvanlig særklasse, og det er ikke så underligt, når man har vundet verdensmesterskab i coastal. Foto Mette Bacher
Picture
Det udvikledes sig til en spændende international fight i mændenes C1X, hvor Peter Berg runder bøjen med tjekken: Vitezslav Huja lige efter. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan skal den skæres. Peter Berg har naturligvis reklame på bilen. Foto Mette Bacher
Strømforholdene spillede mange et puds
Det stod klart, da mændene indledte dagen med C2X, hvor arrangørerne havde været så smarte at slå mastersløbet med blot to deltagende både, sammen med herrerne i den åbne klasse.
Til stor undren for tilskuerne så det ud, som om, at favoritterne fra Kalundborg, Aleksander Hansen & Kaare Mattesen var ude på en gevaldig slingrekurs, både på vej ud på fjorden efter starten, og da de nærmede sig vendepunkter og mål. Det viste sig at strømforholdene spillede de to sjællændere et gevaldigt puds. - Vi havde desuden svært ved at se bøjerne i det skarpe sollys, meddelte Aleksander, da de ellers i sikker stil kom først i mål.
Picture
Storfavoritter inden mændenes 2X-finale, Aleksander Hansen & Kaare Mattesen, Kalundborg Roklub. Det skulle vise sig, at de kom ud i store udfordringer på ruten. Foto Mette Bacher
Picture
Mændenes afdeling i 2X var velbesøgt, og det smarte var, at man slog de to deltagere i Masters-2X sammen med den åbne klasse, så der blev en god fight om medaljerne. Foto Mette Bacher
Picture
Isabella og lille Valdemar, Aleksander Hansens to små børn var på plads for at heppe på far. I øvrigt var tre generationer afsted, idet børnenes farfar, Per Hansen, stillede op i masters-1X for Kalundborg Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Kombinationen: Skovshoved/Horsens m. Jesper Skavin og Carl Johan Andersen, der blev nummer to i deres klasse. Foto Mette Bacher
Picture
DSRs Michael Qvist & Rune Andersen er kommet for langt ud af kurs, og må rette gevaldigt op for at komme indenom bøjen. Den manøvre var der mange af de garvede coastalroere, der måtte tage denne lørdag. Foto Mette Bacher
DSR toppede med flest tilmeldinger
Nøjagtig som i Langdistancekaproningsturneringen, er roerne fra Danske Studenters Roklub dominerende, når man ser på tilmeldingerne. Storklubben fra København, der i år har fejret sin flotte jubilæumssæson over to omgange, havde 12 tilmeldte både med, og det er, indtil videre, mest kvinderne, der klarer sig bedst indenfor coastalroningen.
DSR har tidligere vundet et Verdensmesterskab her, i C4X+, da VM blev afviklet i Helsingborg. Året efter blev det til bronze. Men de kvindelige deltagere må desværre også se i øjnene, at interessen fra andre klubber er stærkt begrænset, især i de mindre bådtyper, hvor det ofte bliver til en omgang klubkaproning med to mandskaber fra DSR til start.

Picture
På vej til start. DSRs herrer for de sidste detaljer på plads af styrmand: Thora Gudrunardottir. Foto Mette Bacher
Picture
DSRs Asger Tønnesen(1) & Sune Scheufens(2) bliver nummer to et pænt stykke efter Kalundborgs vindere. Foto Mette Bacher
Picture
En nyere konstellation fra DSR er: Lea Benedicte Skov Hansen(1) Ragna Karen Sigurðardóttir(2). Desværre blev det til en gedigen klubkaproning mod... Foto Mette Bacher
Picture
Kate Petersen og Julie Schou. Kate blev rigtig Danmarksmester - for første gang - i kvindernes 4X- på kortbanen på Bagsværd Sø for 14 dage siden. Foto Mette Bacher

Seje Linda fra Horsens mødte til start

DSR slap heldigvis for endnu en klubkaproning i kvindernes 1X. Margit Haahr Hansen & Kate Petersen fik fin konkurrence af Linda Kærgaard Nielsen, der stod klar til at udfordre gæsterne.

Roinfo møder Linda umiddelbart inden de første finaler sendes af sted denne flotte formiddag.
- Jeg er ikke uvant med at ro konkurrence, da jeg har været med til Langdistanceregattaerne i Vejle, Aarhus og Humlebæk, fortæller Linda Kærgaard Nielsen, 37.

Jeg har lært at ro i England, hvor jeg roede firer og otter, og vi har vundet ved forskellige regattaer derovre med den klub, jeg var medlem af: Loughborough Boat Club, siger Linda, og fortsætter, men jeg har trænet coastal jævnligt, især når bølgerne har været høje, men i dag er jeg for at støtte klubben, og synes, det er vigtigt at være med
Picture
Horsens-roeren Linda Kærgaard Nielsen har været med ved årets Langdistancekaproninger, og lært at ro i England. Foto Mette Bacher
Jesper Skavins kloge beslutning
Det gav bifald udover fjorden, da Jesper Skavin, Skovshoved Roklub, som en del af de øvrige deltagere havde det svært med strømforholdene, og missede en bøje til slut. Der blev ellers råbt om det fra alle sider, men når man ror mod retningen, så kan det være endog svært at orientere sig.
Efter at være kommet i mål, tog Skavin beslutningen, og roede hen til bøjen, rundede den, og susede over målstregen på ny. Den manøvre udløste klapsalver fra de omkringstående tilskuere.
Picture
Han missede en bøje, men tog en beslutning. På den igen. Således fik Jesper Skavin dagens største bifald for denne beslutning. Foto Mette Bacher
Picture
Carl Johan Runge Andersen blev nummer to efter en godt roende svensker, mens Skavin blev nummer tre. Foto Mette Bacher
Picture
Kate Skavin, 1, her med Lise Hendriksen, var ene anmeldt i kvindernes mastersklasse, næsten som sædvanligt. Men ind imellem finalerne stod hhv. Kate, med sin mand, Jesper, for speakningen af løbene. Foto Mette Bacher
En sand herredyst i C4X+
Egentlig var Aalborg Roklub med sine to mandskaber, og DSR, eneste to deltagende klubber i mændenes dobbeltfirer, men heldigvis efteranmeldte Roklubben ÆGIR med et på papiret ret så stærkt mandskab. Således spottede roinfos udsendte to roere, der har markeret sig kraftigt i denne sæson, hvor Cody Andersen for 14 dage siden vandt klubbens første Danmarksmesterskab nogensinde i mændenes outriggerklasse, idet han serverede en drømmefinale i mændenes letvægts-1X. Med ombord i Horsens var også klubbens stærke juniorkaproer: Adrian Flarup Johansen, der i denne sæson har været en vigtig del af det danske juniorlandshold og har været til både EM og VM med Hadsund-roeren Mikkel Knudsen i 2X, samt kaproerne: Marc Hjort Laustsen og Viktor Jensen og styrmand: Christian Nedergaard. Spændende skulle det blive at se, hvad naboklubberne fra Aalborg kunne præstere overfor hinanden, hvor fjerde mandskab kom fra DSR.
Picture
Aalborg Roklubs herrer på vej til start. Dette mandskab vandt finalen: Christian Hauge(1) Troels Dalgaard Danielsen(2) Esben Ravn(3) Simon Staal Nielsen(4) Nicolaj Winther(cox) Foto Mette Bacher
Picture
Roklubben ÆGIRs unge mandskab opnåede en flot 2. plads, trods det, at drengene kun havde prøvet coastalroning en enkelt gang før finalen. Imponerende: Marc Hjort Laustsen(1) Viktor Jensen(2) Adrian Flarup Johansen(3) Cody Anderson(4) Christian Nedergaard(cox) Bemærk roeren på plads 3, Adrian. Trods det, at haner blandt feltets allermest erfarne roere, og her taler vi outrigger, både 1X og 2X, hvor han i år har været med ved junior-VM - og EM med Mikkel Knudsen, Hadsund Roklub, så skal Adrian bære redningsvest, fordi han er junior. Det er indtil videre reglerne indenfor coastalroningen. Foto Mette Bacher
Picture
Aalborg Roklubs herrer er begejstret for KVIKs båd, som de vandt i ved Nordsjællandske Mesterskaber i Humlebæk for en måned siden. Denne gang opnåede dette mandskab en 3. plads efter klubkammeraterne og roklubben ÆGIR. Foto Mette Bacher
ÆGIRs mandskab havde blot forsøgt sig i coastal en enkelt gang forinden, og gik til opgaven med ildhu.
Det blev Aalborg Roklub, der vandt klassen over ÆGIR, så Aalborg 2 og DSR.
Roklubben ÆGIR har tidligere været med ved Danish Open i Coastal - med dygtige kvindelige juniorkaproere, og her lykkedes det at vinde over DSR, mens det året efter blev DSR, der tog sejren over ÆGIRs kvinder.
- Det er sgu de sejeste kvinder
Roforeningen KVIK har bidt sig fast indenfor coastalroningen, og der er virkelig sket noget siden 2016. Denne gang mødte kvindernes til start i 4X+ med de to tidligere landsholdsroere, og dette års langdistancekaproere: Tine Aabye og Torill Lindbjerg, samt Kim Dalby og Ulla Eriksen, der viste bemærkelsesværdig flot roning ved Nordsjællands Coastalregatta forleden. I denne klasse var det også glædeligt, at Aarhus Roklub mødte til start med et kvindeligt mandskab, mens DSR som sædvanlig var på plads i stærkeste opstilling.
Picture
- Hov, hvor kom han lige fra? Kvinderne fra Smilets By havde Niels Iversen på styrmandssædet, og da kvinderne skulle ud - ville Carl Johan Runge Andersen IND! Foto Mette Bacher
Picture
Roforeningen KVIKs Ulla Eriksen(1) Kim Dalby(2) Tine Aabye(3) Torill Lindebjerg(4) Mikkel Bæch Pedersen(cox) Foto Mette Bacher
Picture
DSRs Julie Schou(2) Kate Petersen(2) Ragna Karen Sigurðardóttir(1) Lea Benedicte Skov Hansen(4) og styrmand Mette Gissel Ovesen fik god konkurrence af naboen fra KVIK på den første del af distancen, men i mål var der ingen tvivl om, at 1. pladsen var DSRs. Foto Mette Bacher
Det stod hurtigt klart, at det kom til at dreje sig om en nabofight af dimensioner, hvor KVIK og DSR, der til daglig er naboer på Østerbro i København, nærmest slog følge fra start og frem til første vendebøje. Kvikkerne fik en forrygende hurtig start, og det var godt, at DSR også fik lidt at se til, efter flere års suverænitet i denne bådtype.
Alligevel var studinerne så stærkt roende, at de efter 1. Vendebøje tog føringen over KVIK, mens Aarhus Roklubs kvinder, der havde en dygtig, men også velvoksen styrmand med, selve Niels Iversen, ikke kunne hamle op med DSR og KVIK denne gang.
KVIKs styrmand: Mikkel Bæch Pedersen var benovet og fuld af lovord over sine kvindelige klubkammerater efter finalen. - Det er sgu de mest seje kvinder, jeg nogensinde har mødt, lød det.
Picture
KVIK har også en dygtig herreroer, der debuterede i fjor. Mark van Herk, der deltog i mændenes åbne 1X-klasse. Foto Mette Bacher
Picture
De seje kvinder, forsøger at give styrmanden en lufttur. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Torill Lindebjerg, Ulla Eriksen, Tine Aabye og Kim Dalby m. Mikkel Bæch Pedersen. Foto Mette Bacher
Aarhus Roklub havde flere deltagere med
Det var herligt, at det endelig lykkedes at få Aarhus Roklub med i flere løb ved Danish Open, og roerne her fra vil vi gerne se meget mere til ved andre Coastal Regattaer herhjemme.
Picture
Sammen med Niels Iversen, var Lars Tonsgaard Aarhus Roklubs mandlige islæt i Horsens. Tonsgaard roede i den åbne klasse, men kunne ikke helt hamle op med coastal-eliten fra det store udland. Foto Mette Bacher
Picture
Niels Iversen havde en travl dag på fjorden. Først blev det til en finale i mix-2X med: Charlotte Lykke Larsen, og derefter... Foto Mette Bacher
Picture
... stod den på: kvindernes 4X+, hvor han havde fornøjelsen af at svinge pisken over de glade fire kvinder fra Smilets By: Bente Schumacher(1) Lene Faxe Hansen(2) Helle Dollerup Kaucki(3) Charlotte Lykke Larsen(4) Som de sad placeret i båden.... Foto Mette Bacher
Skønt med deltagelse hos de yngste
WAU!
To mandskaber mødte til start i den yngste række, og begge mandskaber havde turen helt fra Sjælland for at mødes i Jylland!
Deltagerne kom fra hhv. Roklubben Stevns og Humlebæk Roklub. Hvor er det herligt, og det vil vi gerne se meget mere af fremover. Vi har jo i forvejen mødte nogle friske juniorer fra Nakskov ved årets Langdistancekaproninger - og man må håbe, at de måske også får lyst en dag til at stille op i coastalklasserne også.

Picture
Stolte guldvindere. Medaljerne ved Danish Open i Horsens var sammenlignelige med størrelsen på OL-medaljer - og det var ikke så værst. Her er det: Nikoline Kroll(1) th. & Malthe T. Christiansen(2) fra Roklubben STEVNS. Foto Mette Bacher
Picture
Nogen mente, at sølvmedaljerne var flottere... Her to stolte Humlebækkere: Amalie Louise Thorsen(1) Johan Runge Poulsen(2), tv. Foto Mette Bacher
Roklubben STEVNs bejler til Danish Open i 2018
Roerne fra Rødvig på Stevns, har længe været glad for coastalroning og mødte også frem i flere løb i lørdags, hvor det især bemærkedes, at de har et stærkt juniormandskab, som roede mod Humlebæks juniorer.
Det er herligt at se juniorer være med her, og dem vil vi gerne se flere af.
Men klubben overvejer også at lægge billet ind på næste Danish Open, som skal afholdes i 2018.
- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil afholde dette, og vi synes, vi har gode forhold til det, siger formand Klaus Kroll til roinfo. Han har taget turen over til Horsens for at se datteren ro, samt et andet mandskab, som klubben havde med.
Picture
Roklubben STEVNs er godt kørende indenfor coastalroning, og nu går klubben efter at blive arrangør af Danish Open i 2018. Her er det de mandlige deltagere fra lørdagens finaler i Horsens: Jacob Frydenlund Larsen(1) Poul Bramsen(2) fra STEVNS. Foto Mette Bacher
TAK FOR DENNE GANG - VI KOMMER GERNE TILBAGE
Horsens Roklub skal have meget ros for en meget flot og velafviklet regatta. Det hele blev afviklet i nærheden af klubben på en stor og velegnet græsplæne m. sandstrand, hvor roerne ikke skulle gå mange meter for at sætte bådene i vandet. Og sørme om ikke også et par friske damer fra klubben lagde vejen forbi bådepladsen med en kurvfuld af lækre sandwiches, man kunne købe. Det var smart tænkt. Et stykke væk var dommerteltet placeret - og pladsen til præmieoverrækkelse.
Et lille fif kunne være, at arrangørerne, der stensikkert for tildelt Danish Open en anden gang, vi kommer gerne - kan næsten ikke vente -  placerer præmiepodiet tættere på bådpladsen, så alle kan følge med i præmieoverrækkelserne. - Eller måske venter med det hele til efter sidste finale. Blot et forslag til en anden gang, så alle kan hylde de mange stolte vindere.

Resultaterne kan ses HER


Viewing all 1030 articles
Browse latest View live