Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Langdistance DM-finale på Nakskov Fjord

$
0
0
Picture
Nakskov Roklub er vært for dette års langdistancefinale. Foto Leif Thygesen
Skuffelse i Nakskov over det lave deltagerantal

Af Leif Thygesen
Der er stor skuffelse i Nakskov på grund af det meget lave antal tilmeldinger til årets langdistance DM-Finale. Især er skuffelsen stor i Nakskov Skibsværft Roklub. Klubben har brugt vinteren på detaljeret planlægning. Banen var udstukket, logistikken var på plads og alt var timet og tilrettelagt til at tage imod de glade coastalroere - og så blev det hele ikke til noget.  Der var kun tilmeldt to udenbys både - Det er for lidt til en regatta, også selvom Nakskov Skibsværft Roklub selv havde meldt en firer til. Derfor er coastaldelen af Lollands Havørn aflyst. De få tilmeldinger til coastalløbene i forbindelse med en langdistancekaproning både i Kolding, hvor der var fire tilmeldinger, og i Nakskov er et vink med en vognstang: Coastalroning i forbindelse med langdistancekaproningerne i provinsen er en lige så dødfødt ide, som Trumps ide om at købe Grønland. Samtidigt må man konstatere, at centralisering også har ramt langdistancekaproningerne. Ved Port of Copenhagen bad coastalroerne selv om at komme på programmet, men Kolding og Nakskov er for langt væk, og så tilmelder man ikke. Det håb der var om, at coastalkaproning og langdistancekaproning i inrigger kunne danne en synergi og være katalysator for en positiv udvikling for begge dele er stendød – med mindre altså regattaen roes i København/Nordsjælland.
Picture
Nakskov Fjord lægger vand til, når finalen i Langdistanceturneringen 2019 roes lørdag den 24. august. Her er indsejling til Nakskov Havn. Hvordan ruterne lægges afgøres af vind og vejr på dagen. Luftfoto Lars Bendsen
I Nakskov Roklub er der også skuffelse. Blot 54 roere fordelt på atten hold er tilmeldt årets DM-finale. Dermed bliver DM-finalen, ”Lollands Havørn”, årets mindste langdistanceregatta. DM finalen var i mange år årets bedst besøgte regatta - uanset hvor den blev roet. Da Nakskov Roklub sidst arrangerede DM-finalen i langdistanceturneringen i 2007 deltog der 43 hold. Det er en trist udvikling. Men finalen bliver trods alt gennemført, og de hold der vælger at tage en tur til Nakskov kan forvente ekstra god service.
Nakskov Roklubs formand Poul Erik Wulff-Høyer siger i en kommentar til det lave deltagerantal: ”Selvfølgelig er jeg skuffet, men det er jo en generel tendens. Det er åbenbart kun i København, man kan få roerne til at deltage. Måske er den åbne indbydelse på nettet ikke nok. Vi skal have DFfRs sekretariat på banen. Man bør udsende en mail direkte til alle klubber, hvor man gør opmærksom på tilbuddet. Trods det lave deltagerantal glæder vi os til at byde de gæster, der kommer, velkommen og vi vil gøres vores til, at roerne får en god oplevelse på Nakskov Fjord. ”
 
DM Senior kvinder
Picture
Danske mestre 2019 i kvindeklassen i langdistancekaproning Roforeningen KVIK: Ulla Jakobsen, Torill Lindebjerg og Tine Aabye. Foto Leif Thygesen
Picture
Sølvvindere i kvindernes klasse i langdistanceturneringen 2019, DSR: Lee Koefoed Harborg, Dorthe Jørgensen og Emma Rue Moos. Foto Leif Thygesen
Picture
Stillingen i kvindeklassen med dårligste placering fratrukket, som man gør ifølge reglerne.
​To hold tilmeldt. KVIK (Aabye, Jakobsen og Lindebjerg) samt DSR (Koefoed Harborg, Rue Moos og Jørgensen). Kun havari, diskvalifikation eller andre ulykker kan fratage KVIK mesterskabet. KVIKs suveræne kvindeskab kan tage en æresrunde på Nakskov Fjord, inden de skal modtage de tunge gyldne DIF-medaljer. 
Udover Tine Aabye, Ulla Jakobsen og Torill Lindebjerg har også Dorte Lassen deltaget på det sejrrige KVIK-hold. Det er andet år i træk, at KVIK hjemfører det danske mesterskab.
Også Dorthe Jørgensen, Lee Koefoed Harborg og Emma Rue Moos kan glæde sig. Dorthe Jørgensen kender vejen til podiet med en bronzemedalje i 2014, en guldmedalje i 2015 og en sølvmedalje i 2016, men for Lees og Emmas vedkommende er det, så vidt roinfo kan se, første gang, at de to studenterroere kommer på DM-podiet. Anne Lindegaard roede med på DSRs hold i Sønderborg, og er derfor også en del af den samlede sølvmedalje. Til læsere der har ondt et vist sted af DSRs sølvmedalje og vil nedgøre den ved at sige: ”Jamen, der var jo ikke mere end to hold med”, er kun at sige: Jamen så stil op og ro fra de bravt kæmpende DSR-piger. Tillykke til både KVIK og DSR

Senior mænd
Picture
KVIK, DSR og Kalundborg på vej mod deres medaljer i mændenes klasse. Foto Leif Thygesen
Picture
Stillingen i mændenes klasse med dårligste placering fratrukket
​Det vil være en kæmpe overraskelse, hvis ikke de regerende mestre fra Kalundborg: Aleksander Hansen, Bjarke Christensen Bang og Kåre Mattesen genvinder mesterskabet. Nogenlunde fast ligger det vel også, at DSR: Johan Berg, Rune Glerup og Frederik Fabricius Clausen vinder sølv, mens bronzen går til KVIK: Troels Ilsøe Mahneke, Jesper Kloster og Christian Schack Pedersen. Roinfo overlader til læserne at udtænke scenarier, hvor ovenstående spådom ikke kommer til at holde.
Humlebæk: Jens Jørgen Tramm, Claus Jensen og Christian Probst er nogenlunde sikker på en fjerdeplads, men Viking: Jørgen Zangenberg, Uffe Dyhr og Rene Hansen vil formodentlig gøre deres til, at Humlebæk ikke bare kan ro paraderoning og blive nummer fire i finalen. KVIK 2: Jacob Sørensen, Jacob Krusell og Jesper Hansen roede sig i København til en femteplads, mens DSR ”Den Trojanske Søhingst”: Kenneth Darre, Peter Stenby og Tore Jacobsen har lidt revanche til gode efter en syvende- og sidsteplads i København.
Et tysk hold fra Berlin – fra Vikings tyske venskabsklub med besætningen Angelo Rudolphi, Alex Schmitz og Dirk Zellmer er ene tilmeldt i 25 kilometer åben mix.

10 km åben mix 1. division. Viking, Nyborg og Humlebæk deler rovet
Picture
Viking (øverst), Nyborg (i midten) og Humlebæk (nederst) skal fordele guld, sølv og bronze mellem sig i 10 km åben mix 1. division. Foto Leif Thygesen
Picture
Stillingen i 10 km åben mix 1. division med dårligste placering fratrukket
Regattaens mest spændende finale venter i klassen 10 km åben mix 1. division. Som det ses af tabellen, har Nyborg (Seelk, Irring og Sørensen) og Viking (Zangenberg, Hansen og Bruun) hver 28 point, mens Humlebæk (Tramm, Mortensen og Probst) er noteret for 27 point. Et tilmeldt tysk hold i denne klasse fra Vikings 
venskabsklub i Berlin er rykket til 10 km åben motionsmix 2. division. Rent matematisk er der seks forskellige muligheder for en rækkefølge i mål mellem Viking Humlebæk og Nyborg, og hvad de enkelte resultater vil betyde med hensyn til, hvem der får guld sølv og bronze, overlader roinfo til læserne at regne ud. Under alle omstændigheder er der lagt op til et særdeles spændende og tæt opgør – roinfo har ingen favorit. Ved sidste regatta i København vandt Viking, og i øvrigt er Viking ubesejret på Nakskov Fjord, det er blevet til guld i 2011, 2013, 2015 og 2017, men det kan jo være, at Nyborg og Humlebæk mener, at der er en første gang for alting.
 
10 km åben motionsmix 2. division. Fem hold til start
Picture
Nakskov Roklub URO er holdet i Lollands Havørn med den suverænt laveste gennemsnitsalder. Foto Mette Bacher
Guldvinderne fra Port of Copenhagen, Viking, er også til start i Nakskov. Uffe Dyhr og Dorte Zangenberg er klar til endnu en gang at gå efter guldet. Hvem tredje mand m/k i båden bliver vides endnu ikke. Viking må efter deres sejr i København påtage sig favoritværdigheden.
Også sølvvinderne fra København KVIK: Julie Aamand Olesen, Rikke Bojesen og Dorte Lassen er klar, når det går løs i Nakskov. I forhold til Port of Copenhagen har kvikkerne skiftet Louise Emilie Rem ud med Julie Aamand Olesen.
Vikings tyske venskabsklub stiller med Carsten Alex, Roland Alex og en styrmand fra Viking. Tyskerne er et ubeskrevet blad, og kan som sådan måske godt overraske guld- og sølvvinderne fra Viking og KVIK.
Den arrangerende klub, Nakskov Roklub, har to både til start. Nakskov Roklub. URO og Nakskov Roklub. Roinfo. Nakskov Roklub UROs besætning er Sebastian Christensen, William Christensen og Sophia Lindegaard. Sidst de tre unge nakskovitter var til start var ved DM-finalen i 2018 i København, hvor det blev til en 15. plads.
I 2018 gjorde Nakskov Roklub. Roinfo: Einer Hansen, Leif Thygesen og Jenny Larsen en pæn figur i denne klasse med flere medaljer. Signaturen forsøger at gøre comeback efter en knæoperation og en laaaang skadespause. ”Målsætningen er at deltage, selvom odds ikke er de bedste” siger Leif Thygesen til roinfo.
 
Medaljeuddeling
På Facebook skriver formand for Langdistancekaproningsudvalget Christian Probst: ”DIF- og DFfR-turneringsmedaljer vil blive uddelt umiddelbart efter Nakskov har uddelt medaljer for Lollands Havørn. Det bliver cirka klokken 17-17.30. Nakskov har lovet, at der kan købes masser af pølser og øl, så vi lige kan få sagt tak til hinanden for endnu en sæson.”
lthygesen@youmail.dk

Langdistance DM finalen: Nakskov bød på det hele

$
0
0
Picture
DSR ”De Seje Regnedrenge”: Johan Berg, Rune Glerup og Frederik Fabricius Clausen på vej ud af Nakskov Havn. Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Nakskov Roklub er en erfaren regattaarrangør, og det fornægter sig ikke. Da DM-finalen i langdistancekaproning blev afviklet kørte tingene som på kuglelejer og alt fungerede. Servicen var som sædvanligt i top med hjælp til at håndtere bådene. Der var venlig og smilende betjening i ”biksen”, solen skinnede og pladsen foran Nakskov Roklub summede af forventning. Lægger man hertil, at der næsten ingen vind var, får man til resultat, at der var perfekte rammer til afvikling af langdistance DM-finalen. Jo, Nakskov Fjord blev om muligt endnu smukkere, men det havde deltagerne nok ikke rigtig tid til at beundre, som Borgmester Holger Schou Rasmussen (A), Lolland Kommune bemærkede tørt i sin velkomsttale. Deltagerne kvitterede for de gode forhold med at give hinanden kamp til stregen og flere spændende løb. 
Picture
Borgmester Holger Schou Rasmussen (A), Lolland Kommune, bød velkommen til Lollands Havørn. Foto Leif Thygesen
Picture
Nakskov Skibsværft Roklub havde hejst flaget i dagens anledning – og det var så det. Der var ikke opbakning fra de danske coastalroere til at få en coastalregatta på benene i Nakskov. Foto Leif Thygesen
​Skår i glæden var der dog også. Der var plads til mange flere ved det veltilrettelagte arrangement, og når man som Signaturen ved eftermiddagsløbene fik mulighed for at ligge i en motorbåd for at tage billeder ved vestsiden af Enehøje, kan man kun ærgre sig over, at der ikke var flere, der fik lov til at opleve denne pragtfulde regatta med ideelle vejrbetingelser.
Nogen savnede en efterfølgende fest. Surt show var det for Nakskov Skibsværft Roklub, der slet ikke fik mulighed for at vise, at de også mestrer kunsten at være gæstfrie og få en regatta til at fungere. For få tilmeldinger ved coastalløbene førte til en aflysning af coastaldelen af Lollands Havørn, og det var ærgerligt for alle, men mest for Nakskov Skibsværft Roklub, der havde glædet sig. Her var der inviteret til rofest, men desværre var der alt for få, der ville være med til at feste.
Picture
Nakskov Roklub. Roinfo: Jenny Larsen, Leif Thygesen, Einer Hansen stod for en gedigen overraskelse ved at vinde 10 kilometer åben motionsmix 2. division. Foto Mette Bacher
Favoritternes dag på Nakskov Fjord
Sportsligt bød regattaen kun på en enkelt overraskelse i 10 kilometer åben motionsmix 2. division, hvor den arrangerende klub vandt guld foran favoritterne fra Viking og Berlin. I de øvrige klasser kørte forhåndsfavoritterne - uden slinger i kursen - de nødvendige point ind på kontoen til den samlede sejr.
 
Senior mænd 25 kilometer. Kalundborg gjorde arbejdet færdigt
Uanset vejret er der ingen, der kan flytte båd som Kalundborg: Alexander Hansen, Bjarke Christensen Bang og Kåre Mattesen. Som en velsmurt maskine starter båden, og et par timer efter passeres målstregen, det ser legende let ud og det er vel i virkeligheden kunsten, at få noget svært til at se let ud. Kalundborg startede tredjesidst, men overhalede undervejs fire både og gled i ensom majestæt over mållinjen tiljublet af familien. Den kalundborgensiskse trio har efterhånden roet sammen i elleve år, og alt spiller i båden, fysikken er på plads og teknik og samarbejde fungerer. Det var et særdeles velfortjent dansk mesterskab Kalundborg kan tage med fra Nakskov.
Picture
Kalundborg Bjarke Christensen Bang, Alexander Hansen og Kåre Mattesen starter ved Lollands Havørn. Foto Leif Thygesen
Picture
2.01.56 timer efter start passeres målstregen af Kalundborg under bifald og jubel fra tilskuere og familie. Foto Leif Thygesen
​Også DSR ”De Seje Regnedrenge”: Johan Berg, Rune Glerup og Frederik Fabricius Clausen har grund til at ranke ryggen, og de tre friske gutter kan se tilbage på en vellykket sæson. ”For os alle tre var det den bedste og hurtigste 25-kilometer vi har roet, ” sagde regnedrengene til roinfo efter løbet. Ved Port of Copenhagen var DSR cirka otte minutter efter urørlige Kalundborg. Denne gang er forskellen under tre minutter. Det er en fremgang, der er til at tage og føle på, og fortsætter regnedrengene den positive udvikling, er det slet ikke umuligt, at de for alvor i næste sæson kan udfordre Kalundborg.
Picture
DSR ”De Seje Regnedrenge”: Johan Berg, Rune Glerup og Frederik Fabricius Clausen roede et flot løb ved Lollands Havørn. Foto Leif Thygesen
Roforeningen KVIK: Peter Weile, Jesper Kloster og Christian Schack Pedersen, tog årets fjerde tredjeplads i Nakskov og har desuden en andenplads fra Sønderborg. Vel er afstanden ned til Humlebæk kun 31 sekunder, men det er den samme stabile afstand KVIK har haft til Humlebæk hele sæson, så bronzemedaljen blev tildelt det rigtige hold.
Humlebæk: Jens Jørgen Tramm, Claus Jensen og Christian Probst samt Roklubben Viking: Jørgen Zangenberg, Uffe Dyhr og Rene Hansen fortjener stor ros for at ”redde” mændenes klasse ved langdistancekaproningerne. De to hold hører vel retteligen hjemme i 25 kilometer åben mix, men valgte frivilligt at flytte til mændenes klasse for at få en velfungerende bred klasse i stedet for to små klasser uden nævneværdig spænding. Humlebæk og Viking har i løbet af sæsonen givet hinanden kamp til stregen, men Humlebæk har ved alle regattaer været i stand til at ro fra Viking, så den samlede fjerdeplads går også til det rigtige hold – og så tager Viking jo revanche på den korte distance. Mere herom senere.
Picture
Roforeningen KVIK: Peter Weile, Jesper Kloster og Christian Schack Pedersen vandt bronze både ved Lollands Havørn og i klassementet. Foto Leif Thygesen
Picture
Humlebæk: Jens Jørgen Tramm, Claus Jensen og Christian Probst slutter som nummer fire i den samlede stilling i mændenes klasse. Foto Leif Thygesen
Picture
Roklubben Viking: Jørgen Zangenberg, Uffe Dyhr og Rene Hansen på vej til en samlet femteplads. Foto Leif Thygesen
Picture
KVIK II: Jacob Sørensen, Jacob Krusell og Jesper Hansen tog turen til Nakskov og blev belønnet med en god rotur på ”verdens bedste rofarvand”, Nakskov Fjord. Foto Leif Thygesen
Picture
DSR ”Den Trojanske Søhingst”: Kenneth Darre, Peter Stenby og Tore Jacobsen har kæmpet hårdt hele sæsonen i mændenes klasse. Foto Leif Thygesen
Roklubben Viking slutter som nummer fem foran DSR ”Den Trojanske Søhingst”: Kenneth Darre, Peter Stenby og Tore Jacobsen. For Viking og studenterroerne har det været afgørende, hvornår 10-kilomterløbet var programsat. I Sønderborg og Kolding hvor 25-kilometerløbet lå før 10-kilometerløbet vandt Viking over Søhingsten, mens Søhingsten var et mulehår bedre end Viking i Præstø, København og Nakskov, hvor Viking mødte op til den lange distance med 10-kilometerløbet i benene. Søhingsten har i 2019 været i skarp trav, men i 2020 er tiden inde til at slå over i galop. Erfaring og mere samroning er vejen frem på resultatlisten.
Picture
KVIK II og DSR ”Den Trojanske Søhingst” gave hinanden kamp på vandet. Forrest er det KVIK II: Jacob Sørensen, Jacob Krusell og Jesper Hansen. Bagest er det DSR ”Den Trojanske Søhingst”: Kenneth Darre, Peter Stenby og Tore Jacobsen. Bemærk det "silkebløde" vand, der gav fremragende betingelser for langdistancekaproning Foto Leif Thygesen
Picture
Ruder von Berlin bestående af Angelo Rudolphi, Alex Schmitz og Dirk Zellmer var ene tilmeldt i 25 kilometer åben mix. Foto Leif Thygesen
​Sidste hold i mændenes klasse var KVIK II: Jacob Sørensen, Jacob Krusell og Jesper Hansen. De tre roforeningsroere har været med ved de sidste tre langdistanceregattaer og har bevist, at de sagtens kan bide skeer med resten af midterfeltet i mændenes klasse. KVIK er vel som Humlebæk og Viking i virkeligheden et 25-kilometer mix hold, men også to gange Jacob og Jesper har valgt at stille op i eliteklassen og sørge for bredde og spænding i denne klasse. Og så bidrager kvikkerne i øvrigt altid til en god festlig regattastemning. Nakskov Roklub kipper med flaget for KVIK. Jacob, Jacob og Jesper vidste godt, at der ikke ventede en medalje på dem i Nakskov, men alligevel vælger holdet at tage den cirka 350 kilometer lange tur til Nakskov t/r for at deltage. Det er klasse.
Et tysk hold fra Vikings venskabsklub i Berlin bestående af Angelo Rudolphi, Alex Schmitz og Dirk Zellmer – kunne som tyske statsborgere ikke deltage i DM-klassen og roede derfor mutters alene i 25 kilometer åben mix. Nakskov Roklub var glade for den tyske deltagelse, der gjorde regattaen international.
 
Slutstillingen i mændenes klasse langdistanceturneringen 2019
1. Kalundborg Roklub, 50 point
2. DSR ”De Seje Regnedrenge”, 45 point
3. KVIK I, 43 point
4. Humlebæk Roklub, 38 point
5. Roklubben Viking, 35 point
6. DSR ”Den Trojanske Søhingst”, 32 point
KVIK II har kun deltaget i tre regattaer. For at opnå DM-point skal man deltage i mindst fire regattaer.
Picture
KVIKs danske mestre Tine Aabye, Ulla Jakobsen og Torill Lindebjerg. Foto Mette Bacher
Picture
DSR ”Tøser på tur”: Samantha Don Robbins, Emma Rue Moos og Dorthe Jørgensen ”fanget” midt i et skift. Foto Mette Bacher
Picture
Og her er opskriften på et skift, hvis ellers der er nogen, der vil kopiere DSR-pigernes skift. Foto Mette Bacher
Picture
KVIK 2: Julie Aamand Olesen, Rikke Bojesen og Dorte Lassen skiftede klasse og vandt bronze i kvindeklassen ved Lollands Havørn. Foto Mette Bacher
Senior Kvinder. KVIK og DSR tog sig af sølvtøjet
Man kan ikke påstå, at der har været spænding i kvindeklassen i år. Roforeningen KVIK: Tine Aabye, Ulla Jakobsen og Torill Lindebjerg har sammen med Dorte Lassen gjort rent bord overfor konkurrenterne fra DSR ”Tøser på tur”: Samantha Don Robbins, Emma Rue Moos og Dorthe Jørgensen. Desuden har Lee Koefoed Harborg og Anne Lindegaard deltaget på DSR-holdet.
KVIK 2: Julie Aamand Olesen, Rikke Bojesen og Dorte Lassen var oprindeligt tilmeldt 10 kilometer åben motionsmix 2. division, men valgte at skifte til kvindeklassen. På den måde fik man et helt felt på podiet i kvindeklassen, og man kunne - som ved Port of Copenhagen - uddele en bronzemedalje i kvindeklassen.
KVIKs danske mestre 2018 og 2019 har kun tabt en enkelt gang i år til DSRs danske mestre fra 2017. Slutstillingen i kvindeklassen ser ud som nedenstående.
 
1. Roforeningen KVIK 50 point
2. DSR ”Tøser på tur” 45 point
Der var ingen øvrige hold, der havde deltaget i fire regattaer og dermed var berettiget til en samlet bronzemedalje.
Picture
Viking: Jørgen Zangenberg, Rene Hansen og Ib Bruun havde den bedste dagsform i Nakskov og kunne dermed hjemfører sejren i klassementet. Foto Mette Bacher
Picture
Nyborg: Allan Seelk, Bente Irring og Brian Sørensen har roet stabilt hele sæsonen og belønnes med samlet sølv i 10 kilometer åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
Picture
Humlebæk: Jens Jørgen Tramm, Anni Renner Mortensen og Christian Probst får bronze i 10 kilometer åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
10 kilometer åben mix 1. division. De regerende turneringsmestre forsvarer førstepladsen
Tre hold Viking: Jørgen Zangenberg, Rene Hansen og Ib Bruun, Nyborg: Allan Seelk, Bente Irring og Brian Sørensen samt Humlebæk: Jens Jørgen Tramm, Anni Renner Mortensen og Christian Probst skulle fordele guld, sølv og bronzen mellem sig.  Og rækkefølgen blev den nævnte både ved Lollands Havørn og i klassementet.
Det blev som ventet et tæt race. Viking hev den nødvendige sejr hjem, men var kun 14 sekunder foran Nyborg, der igen var 48 sekunder foran Humlebæk.
10 kilometer åben mix 1. division har i år været en sjov og spændende klasse, hvor de tre hold har slået hinanden på kryds og tværs, men nogle flere deltagere vil unægtelig pynte i klassen.
Picture
Ruder Von Berlin Carsten Alex og Roland Alex med Bjørn Hansen som styrmand roede sig til sølv på Nakskov Fjord ved Lollands Havørn. Foto Mette Bacher
Picture
Roklubben Viking: Uffe Dyhr, Dorte Zangenberg og Peter Hansen kender vejen til podiet. I Nakskov blev det til en bronzemedalje efter guld i Præstø og København. Foto Mette Bacher
10 kilometer åben motionsmix 2. division. Et flot comeback
I 10 kilometer åben motionsmix 2. division blev det til et flot comeback til Nakskov Roklub. Roinfo: Einer Hansen, Leif Thygesen og Jenny Larsen. Holdet havde ikke stillet op siden DM-finalen 2018 i DSR på grund af en skade, men alligevel udviste nakskovitterne god form og var i stand til at holde tempo hele vejen og det vel at mærke et tempo, der var højt nok til en guldmedalje. Men Nakskov Roklub blev presset hårdt af Berlin: Carsten Alex, Roland Alex og Bjørn Hansen, der blot var 36 sekunder efter Nakskov. ”Jeg er stolt over sejren, og var meget glad for borgmesterens ros under medaljeoverrækkelsen, hvor Holger Schou Rasmussen udtrykte glæde og tilfredshed med, at også et lokalt hold kunne vinde en guldmedalje ved regattaen, ” siger Leif Thygesen til Signaturen (det er også mig).
Roklubben Viking: Uffe Dyhr, Dorte Zangenberg og Peter Hansen kom til Nakskov som favoritter efter to førstepladser i henholdsvis Præstø og København. Viking roede et udmærket løb og var blot 13 sekunder efter deres tyske venskabsklub fra Berlin, så der var tæt opløb om medaljerne i 10 kilometer 2. division.
Nakskov Roklub URO: Sebastian Christensen, William Christensen og Sophia Lindegaard sætter med tiden 1.00.19 timer ny personlig rekord for 10-kilometerdistancen.
Picture
Nakskov Roklub URO: Sebastian Christensen, William Christensen og Sophia Lindegaard satte personlig rekord og roede den hurtigste 10 kilometer, holdet indtil nu har præsteret. Foto Mette Bacher
Sæsonen slut
Med afviklingen af ”Lollands Havørn” sluttede Langdistanceturneringen 2019. Mørke skyer truer i horisonten og Langdistanceturneringens fremtid er uvis. I 2004 var langdistancekaproningerne også i krise med et meget lavt deltagerantal. Dengang lykkedes det at vende udviklingen ved massiv markedsføring af turneringen. Personligt håber Signaturen at det lykkes at redde denne gren af dansk roning. Tillad derfor Signaturen at udbringe et: Langdistancekaproningerne længe leve!
lthygesen@youmail.dk
 
Resultatlisten Lollands Havørn her
Lollands Havørn 10 og 25 km over all her
Slutstillingen i Langdistanceturneringen her
Picture
Ovenpå sådan en finale kan man godt blive træt. Her tager Brian Sørensen, Nyborg sig et lille power nap efter dagens anstrengelser i 10 kilometer åben mix 1. division. Foto Leif Thygesen

Danske roere åbner ballet ved VM i Østrig

$
0
0
Af Mette Bacher

Dansk roning har mange deltagere med ved årets VM i Ottensheim, Østrig, hvor en del af den store delegation har været i ilden på førstedagen.
Der blev vist fine resultater, der lover godt for de næste dage ved Linz.
 Se, hvordan det gik på 1. dagen - og roinfo.dk, giver dig en oversigt over danskernes deltagelse mandag og tirsdag.
Alt dette kan du finde nedenfor.

W2-: Nina Hollensen, Aarhus, og Trine Dahl Pedersen, Holstebro åbnede danskerdagen med en 5. plads i toer uden styrmand. Adgangskravet til kvartfinalen var en 4. plads, og dermed skal de danske kvinder lige runde opsamlingen.
 
M2-: Joachim Sutton & Bastian Secher, begge fra Roskilde Roklub. Som roinfo spåede forleden, da sjællænderne var med i 3. World Cup, kan Sutton og Secher meget vel nå langt i den teknisk set, sværeste bådtype af alle, og de to kvalificerede sig til kvartfinalen ved at ro sig ind på en sikker 3. plads gennem hele heatet.
 
LM2X. Alexander Modest, Lyngby, & Emil Espensen, DSR. De to seje letvægtere roede den adgangsgivende 3. plads sikkert hjem, og dermed er også de to klar til kvartfinalen.
 
M4-: Frederic Vystavel, KR, Frank Steffensen, DSR, Tobias Kempf, DSR og Tøger Berg Rasmussen, DSR, var kommet i noget af et heftigt herreheat, hvor blot vinderen kvalificerede sig direkte til semifinalen. Det tog  aussierne sig af, og den danske kvartet blev nummer fire, hvorfor de må en tur i opsamlingen for at komme videre.
 
W4-: Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, Lærke Berg Rasmussen, DSR, og Christina Johansen, DSR.
Den stærke danske kvartet skulle ro en 2. plads hjem for at kvalificere sig til semifinalen, og det blev klaret hjem i sikker og nem stil.
 
LW1X: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, er Danmarks eneste repræsentant i kvindernes letvægtsklasser ved VM. En 2. plads var adgangskravet til semifinalen. Persson blev nummer fire i sit heat, og skal lige runde opsamlingen for at komme videre.
 
W1X: Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK. Den tidligere OL-sølvvinder skulle blive nummer 2 for at kvalificere sig til kvartfinalen, og denne 2. plads blev klaret sikkert hjem, efter Storbritannien
 
M1X: Sverri Sandberg Nielsen, Danske Studenters Roklub. For Sverri var det en noget nem manøvre at klare kvalfikationen hjem til kvartfinalen. Det skete i overlegen stil fra første tag. I samme heat nåede også den svenske deltager videre, da en 2. plads var adgangskravet.
 
Se tidsplanen for mandag ved VM med dansk deltagelse med to danske både til start:
11.47: 
LM4X-: Frederik Taulbjerg, Holstebro, Jonas Lund, RK Furesø, Fredrik Leicht, KR, og Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub, ror indledende heat mod:  Italien, Irland og Østrig. Her gælder det om at vinde heatet for at komme direkte videre til A-finalen.
I LM4X- er blot otte nationer til start.
 
12.02: 
W2- med Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen 
skal i opsamling og blive nummer fire for at  komme videre til kvartfinalen.
 
Tidsplanen for tirsdag ved VM med dansk deltagelse
 

10.00: M4- med Vystavel, Steffensen, Kempf og Berg Rasmussen ror opsamling, og skal blive nummer: 1-2 for at komme videre til semifinalen. Kvartetten skal møde: Serbien, Østrig, Tyskland og Ægypten
 
10.56: LW1X, Mathilde Persson ror opsamling, og skal blive nummer: 1-3 for at komme videre til semifinalen. Danskeren skal møde: Paraguay, Kazakhstan, Norge, Canada og Hong Kong
 
12.15: W8+: Anne Larsen, Odense, Simone Sørensen, Roskilde, Silja Davidsen, Roskilde, Tanja Spring Ehlers, KVIK, Luise Lund Hansen, KVIK, Nikoline Laidlaw, DSR, Astrid Steensberg, DSR, Marta Kempf, DSR, og Astrid Fejfer, DSR, som cox. Den danske otter debuterer ved VM, og skal vinde heatet for at komme direkte i A-finalen. Danskerne skal møde: Rusland, Australien, USA, Rumænien og Holland

LM4X- finaleklar ved VM - Persson ror sig i semifinalen

$
0
0
Af: Mette Bacher
Efter en, set med danske øjne, flot opsamling mandag, er kvindernes toer uden styrmand med: Nina Hollensen, Aarhus Roklub, og Trine Dahl Pedersen kommet videre til kvartfinalen ved VM i Ottensheim.
Der blev vist flot roning af de to, og samtidigt også, at de kan bide skeer med øvrige stærke ronationer.
Mændenes letvægtsdobbeltfirer med: Frederik Taulbjerg, Holstebro, Jonas Lund, Roklubben Furesø, Frederik Leicht, Københavns Roklub, og Christian Thor Hagemann, LR, roede et feberløb i det indledende heat, hvor de stærke italienske roere, altid er svære at bide skeer med. Her gik blot vinderen videre, og det kom til at hedde opsamling for den danske kvartet.
Desværre har der været tekniske problemer ved VM´s livetracker, så der har været forsinkelser mht. at vise resultaterne, og det har været umuligt at følge med i danskernes løb, men efterfølgende er resultaterne meldt således ud: 

M4-: Frederic Vystavel, KR, Frank Steffensen, DSR, Tobias Kempf, DSR og Tøger Berg Rasmussen,
DSR, roede opsamling tirsdag formiddag, og det lykkedes desværre ikke for de fire, der roede en 4. plads hjem, at komme videre til A-finalen. Det betyder også, at den danske firer ikke klarede første mulighed hjem for at kvalificere sig til OL i Tokio, da kravet var en 8. plads ved dette års VM. Der er dog en mulighed mere, og det er, at fireren bliver nummer to ved OL-kvalifikationsregattaen i Luzern til maj, i 2020.

LW1X: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub
Den dygtige letvægtsroer, der i øvrigt vandt VM-sølv i LW4X- i 2018, og er eneste danske kvindelige letvægtsroer til start ved VM, levede flot op til forventningerne ved at besætte 2. pladsen i sin opsamling. Det betyder, at Persson er kommet videre til semifinalen.


LM4X-: Frederik Taulbjerg, Holstebro, Jonas Lund, Roklubben Furesø, Frederik Leicht, Københavns Roklub, og Christian Thor Hagemann, LR skulle blot blive mindst nummer fire for at kvalificere sig til A-finalen, og det lykkedes, idet danskerne blev nummer to efter Holland. Dermed er første danske båd finaleklar ved VM.

​W8+
: Anne Larsen, Odense, Simone Sørensen, Roskilde, Silja Davidsen, Roskilde, Tanja Spring Ehlers, KVIK, Luise Lund Hansen, KVIK, Nikoline Laidlaw, DSR, Astrid Steensberg, DSR, Marta Kempf, DSR, og Astrid Fejfer, DSR, som cox.
En førsteplads gav direkte adgang til A-finalen, og danskerne var kommet i et heftigt heat med deltagere fra de helt store ronationer, som Rumænien, USA, Australien, Holland og Rusland.


Seks danske både ror ved VM i dag - se tidsplanen her

$
0
0
Af: Mette Bacher
Onsdagens løb ved VM i roning, der finder sted i Ottensheim, nær Linz, i Østrig, byder på flere kvartfinaler med dansk deltagelse, og det er her, det bliver knald eller fald for flere af de danske deltagere, der indtil videre har vist høj standard trods det faktum, at hovedparten af løbene har temmelig mange nationer til start.

Sådan ser onsdagens program ud med dansk deltagelse ved VM.

Kl. 11.07
W2- 
Det bliver Nina Hollensen, Aarhus Roklub, og Trine Dahl Pedersen, Holstebro Roklub, der indleder danskerdagen med at være i 4. kvartfinale, hvor en tredieplads giver adgang til semifinalen. Noget af en opgave, men Hollensen og Pedersen viste meget flot standard i opsamlingen, hvor de roede sig elegant op på en 2. plads, som gav adgangen til den kvartfinale, der ros onsdag. Danskerne, der skal ro på bane 1, tørner ud mod:Polen, Rumænien, Kina, USA og Rusland. Nina og Trine er i øvrigt VM-debutanter, selvom de to, hver for sig, har roet fremragende på de internationale baner. Således har Nina været deltager ved World Cups og EM, mens den stod på OL-kvalifikationsregatta i 2016, hvor hun og Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd, kvalificerede sig til OL i Rio i W2X. Trine er også VM-debutant, men har tidligere været ved U23VM i W8+, dertil flere World Cups og ved årets EM.
Picture
Fv. Trine Dahl Pedersen, og Nina Hollensen, der roede en flot opsamling, hvor der for alvor kom gang i maskinen på de sidste, og vigtige 500 meter. Foto Worldrowing
KL. 11.19
M2-:
Joachim Sutton og Bastian Secher, begge fra Roskilde Roklub, har alt, hvad der skal til, for at danne en stærk toer uden. Begge er erfarne roere på det internationale felt, hvor Sutton i flere år har været blandt de bedste universitetsroere i USA, og Bastian, der forleden fyldte 20 år, har, trods sin unge alder, et langt generalieblad med sig fra de store internationale begivenheder, hvor det kulminerede med EM-sølv i junior-1X for et par år siden.
Denne onsdag skal de ro kvartfinale mod: Polen, Italien, Canada, Rumænien, Chile
Picture
Ved VM er det Bastian, der stroker båden, står at læse på FISAs hjemmeside. Foto Worldrowing.
Kl.11.43
LM2X:
Alexander Modest, LR, & Emil Espensen, DSR
,
skal, som de foregående danske roere, blive nummer tre i kvartfinalen for at komme videre til semi. Danskerne ror med i 2. kvartfinale, og skal møde USA, Canada, Tjekkiet, Tyskland og Grækenland. Modest & Espensen har virkelig fået roet sig ind i verdenseliten, og det bliver spændende at følge dem, hvor der er store muligheder for at indfri forventningerne til en OL-udtagelse!
Picture
Modest & Espensen er kampklar, og i deres kvartfinale er USA & Grækenland, som måtte igennem opsamling for at nå kvartfinalen. Det behøvede danskerne ikke. Foto Mette Bacher
12.53
W1X:
Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIKbør, let og elegant, kunne komme videre til semifinalen ved at opnå en 3. plads i kvartfinalen, hvor værste konkurrent, er Magdalena Lobnig fra Østrig, der har mange ædle medaljer bag sig, både som U23-roer og senior. Udover de to, Fie og Magdalena, er Bulgarien, Frankrig, USA og Norge med i denne kvartfinale.
Picture
Fie Udby Erichsen har endnu til gode at tage en medalje i W1X ved et VM, da der ikke har været ædelt metal, siden hun vandt OL-sølv i 2012. Men Fie opnåede endelig at komme i en VM-finale i 2018, hvor hun blev nummer fem. Men hun har gode erfaringer fra robanen i Linz, hvor det blev til VM-bronze i W4- i 2008 Foto worldrowing.
13.35
M1X
Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub, ​viste vejen ved årets sidste World Cup ved at sætte hele verdenseliten til vægs. Nu gælder det den direkte vej til semifinalen, og det bør være en overkommelig opgave for Nielsen, selvom han har selve Ondrej Synek, Tjekkiet, 5 x Verdensmester og OL-medaljetager, hele tre gange, på bagbords side. Der bliver lidt at holde øje med, men hvor Sverri toppede ved sidste World Cup, blev Synek "blot" nummer fire. Udover de to herrer, er repræsentanter fra Israel, Storbritannien, Italien og Bulgarien til start her. At komme videre til semifinalen, hvor det i dag kræver, at man bliver nummer tre, bør være en overkommelig opgave for Sverri Nielsen.
Picture
Sverri Sandberg Nielsen, Danske Studenters Roklub, fik for alvor skrevet sig ind i roernes verdenseliteklasse, da han toppede ved årets 3. World Cup i juli. Foto World Rowing
17.10
M4-
Fred Vystavel, Københavns Roklub, Frank Steffensen, Tobias Kempf og Tøger Berg Rasmussen, alle fra Danske Studenters Roklub.

Nu gælder det om at blive mindst nummer tre for at komme i C-finalen ved VM i Linz, og danskerne skal møde: Uzbekistan, New Zealand, Hviderusland og Indien. Det bør også være en overkommelig opgave for den danske kvartet.
Picture

Sådan går det danskerne ved VM - roinfo opdaterer

$
0
0
Af Mette Bacher
Alexander og Emil bliver desværre nummer fire - og kom ikke videre til semi.
Et benhårdt ræs med danskerne med helt fremme, og de suser over på 2. pladsen i kvartfinalen med tyskerne i front. Sådan er stillingen også ved 1000 meter mærket, hvor tjekkerne går med på en kneben 3. plads efter danskerne. Men ved 1500 meter, er danskerne indhentet, og er nu på 4. pladsen. Der skal en 3. plads til at komme videre. Et feberopløb ser vi her, og i mål må danskerne konstatere, at de også, må vinke farvel til en mulig finaleplads. Nu hedder det C- eller D-finale for Modest & Espensen.

Nina Hollensen, Aarhus Roklub, & Trine Dahl Pedersen, Holstebro, lægger for i dagens kvartfinale. Ved 500 meter er danskerne på 6. pladsen, 1000 meter, danskerne stadig på 6. pladsen, men er ved at få has på russerne på bane 6, 1500 meter, stadig på 6. pladsen. Danskerne suser i mål på 5. pladsen, men en ordentlig bid efter den adgangsgivende 3. plads. Dermed skal Nina og Trine ro om at kvalificere sig til enten C- eller D-finalerne.
Picture
Trine Dahl Pedersen & Nina Hollensen, Holstebro/Aarhus lagde for i kvartfinalen. Foto Worldrowing.com
Så tæt på - og så langt fra: Secher & Sutton kæmpede til sidste bloddråbe for at komme videre, men det blev til den utaknemmelige 4. plads, og dermed hedder det også, for deres vedkommende, en kamp om at kvalificere sig til enten C- eller D-finalerne ved årets VM, hvilket handler om en placering, som minimum nummer tretten!

Efterfølgende bliver løbet suspenderet, og flere timer senere skal der være omløb. Det lykkes desværre heller ikke her for Sutton & Secher at kvalificere sig til semifinalen.

Alexander Modest & Emil Espensen er ligeledes ude i et feberløb i LM2X, og indtager oven i købet 2. pladsen frem til 1000 meter. Men danskerne bliver indhentet og må se i øjnene, at det ikke denne gang skal lykkes at komme i semifinalen.

Fie Udby Erichsen, viser det sædvanlige udgangstempo ved at besætte 1. pladsen frem til 1000 meter - derefter lader hun to andre deltagere gå forbi, og får den adgangsgivende 3. plads til semifinalen

Sverri Nielsen beviste ved seneste World Cup, at han sagtens kan tage fusen på den øvrige del af verdenseliten. Men nu er det sådan, at et World Cup ikke er sammenligneligt med verdensmesterskaber, hvor al cremen af eliten er tilstede. I dagens kvartfinale var det ikke overraskende den 5. dobbelte verdensmester fra Tjekkiet, Ondrej Synek,der indtog 1. pladsen, men Sverri sikrede sig adgang til semifinalen.

M4- med Fred Vystalev, Frank Steffensen, Tobias Kempf & Tøger Berg Rasmussen roede sig til C-finalen i dagens semifinale, og her skal der kæmpes om placeringen fra 13-18.

Nok har det været skrevet, at OL-billetterne glippede for flere af de danske roere, men der er endnu en chance, og det i 2020 ved kvalifikationen i Luzern, hvor en 2. plads kan give adgang til OL i Tokio

Torsdagens løb med dansk deltagelse ved VM i Østrig - roinfo giver dig oversigten...

$
0
0
Af Mette Bacher
En ny og spændende dag ved VM i Ottensheim er undervejs, og Danmark har flere både med hen over torsdagen, hvor dansk roning meget vel kan hente billetter til OL i Tokio.

10.01: 
W2- med Nina Hollensen, Aarhus, & Trine Dahl Pedersen, Holstebro
- skal ro semifinale om at komme videre til C- eller D-finalen.
Holland, Tjekiet, Ukraine, Kroatien og Norge er modstanderne, hvor placeringerne fra 1-3 giver adgang til C-finalen.

12.22
W4- med Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen, begge fra Bagsværd Roklub, samt Lærke Berg Rasmussen og Christina Johansen, begge fra DSR.
Kvartetten, der er i øvrigt netop har været interviewet af Worldrowing - som man kan læse på FISA´s hjemmeside, skal ro mindst en 3. plads hjem for at komme i VM-finalen, og lykkes det, giver det samtidigt direkte adgang til OL i Tokio, da det er en placering, som mindst nummer otte ved årets VM, som udløser billetter. Danskerne skal møde: Irland, Australien, Rumænien, New Zealand, og Italien

13.12
LW1X: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub,
skal blive mindst nummer tre i sin semifinale for at komme i A-finalen. Persson skal møde: Irland, Australien, Sydafrika, Tyskland & Storbritannien.

13.43
Opsamling:
W8+: Anne Larsen, Odense, Simone Sørensen og Silja Davidsen, Roskilde, Tanja Ehlers & Luise Lund Hansen, begge fra KVIK, Nikoline Laidlaw, Astrid Steensberg, Marta Kempf, og styrpige Astrid Fejfer, alle fra DSR.
Danskerne skal vinde eller blive nummer 2 for at kvalificere sig til A-finalen ved VM. Ellers hedder det B-finale. Modstanderne kommer fra: Holland, Kina, Australien og Canada.

16.30
LM2X: Alezander Modest, Lyngby & Emil Espensen, DSR.
Danskerne skal ud i en semifinale med henblik på at komme i C- eller D-finalen. Japan, Frankrig, Portugal, Ukraine og Tyrkiet er modstanderne, hvor det gælder om at blive nummer 1-3 for at kvalificere sig til C-finalen. Det bør være en overkommelig opgave for de to danske letvægtere.

Danmarks W4- har roet sig til OL i Tokio - roinfo ønsker MANGE STORE TILLYKKER!!!

$
0
0
Af: Mette Bacher

De skal til OL i Tokio!
W4- med Christina, Lærke, Frida og Ida sikrede sig billet til OL i Tokio ved at besætte 2. pladsen i semifinalen ved VM i Østrig. Dermed sikrede de både OL-billetten, men også muligheden for at vinde medalje ved VM, hvor 6 mandskaber skal kæmpe om metallet!
Da en 8. plads ville "Være nok" til at sikre sig OL-billetten, var den hjemme, da adgangen til A-finalen kom i hus.
Et stort tillykke til Christina, Lærke, Frida og Ida og træner: Mads Haubro, KVIK - med "foreløbig" - OL-billetterne!
Picture
Mathilde Persson til B-finale
Letvægtsroer, Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, skulle opnå en placering fra 1-3 for at komme videre til A-finalen ved VM. Persson lagde hårdt og flot ud, og var på en tredieplads. Ved 1000 meter var hun indhentet og lå, som nummer 5. Ved 1500 meter på sjettepladsen, men det lykkedes at ro sig frem på 5. pladsen i semifinalen, og det betyder, at Mathilde skal ro B-finale om placeringerne fra 7-12.
Picture
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
5-4-3-2 - så godt roede W2- i dag ved VM
Det var, som sædvanligt, W2-, der åbnede ballet på endnu en dag ved VM, hvor Nina Hollensen & Trine Dahl Pedersen skulle ro sig videre til C- eller D-finalen. De to stærke kvinder roede et meget veldiscponeret løb, hvor de holdt sig beskedent i baggrunden, men fra 1000 meter og hjem, skete der noget. Der kom virkelig musik i kassen. Hollensen/Pedersen roede en fin 2. plads hjem, og sikrede sig dermed adgang til C-finalen
Picture
Wau, hvor roede Trine Dahl Pedersen & Nina Hollensen dog lækkert i dag ved VM i Ottensheim.

Fredag byder på to chancer mere for OL-billetter

$
0
0
Af Mette Bacher
Danmark har to chancer mere for at få flere roere med til OL i Tokio. Fredag skal Sverri S. Nielsen, DSR,- forsøge at kvalificere sig til VM-finalen, og sker det, udløser det samtidigt en billet til OL i Rio. Det samme gælder Fie Udby Erichsen, KVIK, i hendes scullerklasse. Kravet for at komme til OL er i første gang en 9. plads ved årets VM, og det vil atter sige, at hvis man ror sig til A-finalen ved VM, så udløser det billetter til OL, men der kommer en mulighed mere, til foråret i 2020.

Fredagen ved VM har otte danske både i konkurrence:

09.30
M2- med Bastian Secher & Joachiim Sutton
,
begge fra Roskilde, lægger for. Sjællænderne skal ro semifinale om at kvalificere sig til C- eller D-finale. Danskerne skal møde: Chile, USA, Tjekkiet, Argentina og Kina, hvor en tredieplads giver adgang til C-finalen.

09.53
C-finale: 
W2- med Trine Dahl Pedersen, Holstebro, & Nina Hollensen, Aarhus.

Danskerne skal møde: Sydafrika, Ukraine, Tyskland, Polen & Tjekkiet

10.03
C-finale

LM2X: Alexander Modest, LR, & Emil Espensen, DSR
skal møde: Storbritannien, Østrig, USA, Portugal og Frankrig.


10.25
C-finale
M4- Fred Vystavel, Frank Steffensen, Tobias Kempf & Tøger Berg Rasmussen, KR/DSR
skal møde: Hviderusland, New Zealand, Østrig, Ukraine & Rusland

10.27
B-finale
LW1X: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, skal møde: Irland, Australien, 

12.20
Semifinale, M1X:
Sverri Nielsen
skal forsøge at kvalificere sig til A-finalen, og sker det, udløser det samtidigt en billet til OL i Tokio.
Han skal møde følgende nationer: Italien, Holland, Tyskland, New Zealand og Azerbajan 

12.40
Semifinale, W1X
Fie Udby Erichsen, KVIK
,
har samme udfordring, som Sverri. Hun skal i A-finalen, hvis danskeren i første omgang skal have OL-billetten hjem. Fie skal møde: Holland, Schweiz, Storbritannien, USA & Tjekkiet. En semifinale med flere medaljetagere fra de senere års VM - og OL. Lykkes det ikke, og bliver det til en tur i B-finalen, skal Fie ro en 3. plads hjem her, for at få OL-billetten med hjem.

15.36
A-finale, LM4X-

Danmark kan få sin første VM-medalje hjem her, og det er: Frederik Taulbjerg, Holstebro, Jonas Lund, Roklubben Furesø, Fredrik Leicht, Københavns Roklub, og Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub, der kan sørge for dette. Kvartetten skal møde: Østrig, Holland, Kina, Italien og Frankrig.

Indberetning til Motionsturneringen august 2019

$
0
0
Picture
Foto Mette Bisgaard Christensen
Roinfo er på vej. Væg-til-væg ronyheder: Vi dækker alt!
5. runde af Motionsturneringen. Deadline for indberetning
Torsdag den 12. september 2019
Kære rapportør til Motionsturneringen
 
Bemærk i denne måned deadline for indrapportering torsdag den 12. september 2019
- men gør det gerne nu, mens du husker det, der kommer ingen rykker
 
Så er tiden inde til femte indrapportering i Motionsturneringen. Efter at jeg i to måneder i træk har jaget med jer og forlangt indberetning tidligere end den 10. i måneden er fristen denne gang rykket to dage den anden vej, så I får hele tolv dage til indrapportering. Til gengæld vil de, der ikke blive udsendt en rykker til dem, der ikke har indrapporteret dagen før deadline i, så I må godt indrapportere allerede nu.
Den udvidede frist skyldes ferie.
 
Men ellers - Indberet:

  • antal roede kilometer siden 31. marts
  • antal roere der har bidraget til kilometertallet
  • gennemsnit
  • evt. navn og antal kilometer den roer, der har roet flest kilometer i jeres klub
 
En nærmere vejledning findes på:
 
http://www.roinfo.dk/information1.html
 
Send også et par ord om jeres motionsroning og meget gerne et foto eller to. Oplysning om roede kilometer, antal roere, gennemsnit, ord og billeder sendes til lthygesen@youmail.dk senest torsdag den 12. september.
 
Topscorerlisten
Der udarbejdes en Topscorerliste med de flittigste roere hver måned. Ønsker I at være med så send navn og antal kilometer på den roer, der ligger øverst på jeres kilometerliste.
lthygesen@youmail.dk
Picture
Foto Jesper Hansen

Sådan, Mathilde Persson!

$
0
0
Af: Mette Bacher

Mathilde Persson roede flot i B-finalen
Man må da nok erkende, at er der en roer, der har rykket sig frem mod VM, så er det Bagsværd Roklubs Mathilde Persson, er er ene letvægtsroer i den danske stab blandt de kvinder, der repræsenterer Danmark ved VM i Ottensheim.
Persson har været meget åben om, hvor svært det har været at finde sig helt til rette, og tro på sig selv, men efter at have set Mathildes flotte B-finale i dag, er der slet ikke tvivl om, at troen er vendt helt og aldeles tilbage.
Således holdt danskeren sig beskedent i baggrunden, men hun får roet sig flot op, og slår for alvor til på de sidste 500 meter, hvor hun nærmest overrumpler feltet, og er lige ved at nuppe 1. pladsen foran Australien, der vinder i: 7.52.59, mens Mathilde Persson nærmest må tiltvinge et målfoto frem, da hun suser i mål i: 7.52.98. Det giver en samlet placering, som nummer 8 ved VM - og det ud af 17 deltagere.
Godt gået, Persson!

Sverris vej til VM-finalen

$
0
0
Af: Mette Bacher
Hele Danmarks Sverri tordner ud af startblokken, som første mand på posten. Men ved 500 meter er det tyskeren, Oliver Zeidler, der kommer først over med Sverri, som toer. 1000 meter, Zeidler stadig i føring med Holland på 2. pladsen, og Sverri på 3. pladsen. Det er Holland, Tyskland, og Danmark, der kæmper side om side, og på det tidspunkt, er finalepladsen og OL-billetten hjemme for Sverri. 1500 meter, Sverri stadig på 3. pladsen efter Holland og Tyskland, men nu rykker Manson, New Zealand frem og angriber. Det bliver Zeidler og Nielsen, der suser over målstregen, som nummer 1 og 2, og dermed har Sverri fra DSR kvalificeret sig til OL i Tokio og til VM-finalen i Ottensheim. Roinfo.dk ønsker et stort tillykke!
Picture
Sverri Nielsen er finaleklar, men der bliver lidt at se til for årets World Cup-vinder. Foto Koninklijke Holland Beker
Picture
DSRs Sverri Nielsen har også roet sig til en OL-billet. Foto Mette Bacher

Fie Udby kunne ikke svare igen i semifinalen - det kostede en tur i A-finalen - og den direkte vej til OL - men håbet lever, lidt endnu...

$
0
0
 Af Mette Bacher

- Nu igen, har mange sikkert tænkt, da de overværede Fie Udby Erichsens bestræbelser på at ro sig til en VM-finale - og en OL-billet, ikke mindst.
For Fie har det åbenbart ikke helt nemt med at omstille sig til at kunne svare igen, når hun i højeste gear tordner afsted i så højt et tempo, at man, som ivrig tilskuer, nærmest mister vejret, og det inden 1000 meter-mærket, hvor vi sidder og gisper: - Mon hun kan holde til det hårde udlæg? Vi ser det igen og igen, at danskeren tager teten, men mister pusten, 250 meter før mål, for her bliver Fie altid indhentet af nogle af verdens allerstærkeste kvinder i feltet - og nu kan Udby ikke svare igen, fordi al krudtet er brugt på de første 1500 meter. Sådan plejer det efterhånden at ende. Det er det, man kalder en kontant afregning, og det er der ikke råd til, hvis man skal være helt fremme i den bedste halvdel af verdenseliten i roning, og samtidigt også skal score en OL-billet, som en tur direkte i A-finalen kunne have udløst.
Picture
Fie Udby Erichsen skal ro sig til en 3. plads i B-finalen ved VM for at hente OL-billetten hjem, i første omgang. Foto FISA
Måske er det dét, der er meningen, når den ellers så stærke kvinde stiller op i sin favoritdisciplin: 1X?
Det kan undre, at der ikke ændres taktik, så vi ser en helt ny side af denne del af Fies roning, for det er ved at være en del år siden efterhånden, at hun vandt en fornem OL-sølvmedalje.
Siden har Fie Udby Erichsen ikke været i nærheden af en VM-guldmedalje - og det sker heller ikke denne gang, i 2019, året før OL i Tokio, som hun ellers så indædt har kæmpet for at komme med til.

Men håbet lever, trods alt, lidt endnu, idet Fie skal klare en 3. plads hjem i B-finalen for at kvalificere sig til OL, og her bliver det spændende at se, om Erichsen kører en helt anden taktik, end den, vi har set hidtil.

Sådan er det gået Fie Udby Erichsen ved VM og OL, siden hendes debut, som elitekaproer:

Fies VM-resultater
2005: Nr. 9 i W2- med Majbritt Ølgaard Nielsen
2006: Nr. 6 i W2- med Majbritt Ølgaard Nielsen
2007: Nr.10 i W2- med Lea Jakobsen 
2008: Bronzemedalje i W4- med Lea Jakobsen, Lisbet Jakobsen og Cecilie Askov Christensen
2009: Nr. 10 i W2X med Lea Jakobsen
2011: Nr. 14 i W1X
2012: OL-SØLV i W1X
2014: nr. 11 i W1X
2015: nr. 14 i W1X
2016: nr. 9 ved OL i W1X
2017: nr. 9 ved VM i W1X
2018: nr. 5 ved VM i W1X

Lørdagens finaler med dansk deltagelse

$
0
0
Af Mette Bacher

Velkommen til en ny dag ved VM i Ottensheim. Det er i dag, den danske W4- skal ro A-finale, og kæmpe om medaljer. OL-billetten ER sikret!

Men andre stærke danske roere skal også i ilden, dog ikke i A-finaler, men i finaler, hvor man bliver noteret for sin placering ved årets VM.

09.53:
W2-: Trine Dahl Pedersen & Nina Hollensen, Holstebro/Aarhus
C-finale om placeringen fra 13-18
Danskerne skal møde: Sydafrika, Polen, Ukraine, Tyskland og Tjekkiet

09.58: 
M2-: Joachim Sutton & Bastian Secher, begge fra Roskilde Roklub
C-finale - om placeringen fra 13-18. 
Danskerne skal møde: Polen, Holland, Tyskland, USA og Argentina

10.03:
LM2X: Alexander Modest, Lyngby, og Emil Espensen, DSR
C-finale - om placeringen fra 13-18
Danskerne skal møde: Storbritannien, Østrig, USA, Portugal og Frankrig

10.25:
M4-: Fred Vystavel, KR Frank Steffensen, DSR, Tobias Kempf, DSR, og Tøger Berg Rasmussen, DSR
C-finale om placeringen fra 13-18
Danskerne skal møde: Hviderusland, New Zealand, Østrig, Ukraine og Rusland

14.58: A-finale:
W4-, Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen, begge fra Bagsværd Roklub, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, begge fra Danske Studenters Roklub
Danskerne der er på bane: 5, skal møde: USA, Holland, Polen, Australien og Rumænien

BRONZE til CHRISTINA, LÆRKE, FRIDA & IDA - og MADS

$
0
0
Af Mette Bacher
A-finale.
W4-: Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen, begge fra Bagsværd Roklub, Lærke Berg Rasmussen & Christina Juhl Johansen, begge fra Danske Studenters Roklub
Der var lagt op til en heftig finale i sommerheden i Østrig, hvor alpelandets høje temperaturer på 32 grader, fuldstændigt matcher den danske varme i disse dage.
Holland kommer hurtigst ud, så Australien. Danmark på 2. pladsen ved 500 meter mærket. 1000 meter, Danmark på 3. pladsen efter Australien og Holland. 1500 meter, Danmark ligger til bronze efter Australien og Holland, og selvom polakkerne forsøger at angribe, er der afregning fra den danske kvartet.
​Et stort tillykke fra roinfo.dk


Ny medaljechance i dag ved VM, hvor Sverri ror finale

$
0
0
Af: Mette Bacher
Danmark har en ny chance for en VM-medalje søndag eftermiddag, hvor Sverri S. Nielsen, Danske Studenters Roklub skal ro A-finale.
Det bliver en heftig finale, der tæller flere OL-vindere, og verdensmestre, som Sverri skal ud at bide skeer med.

12.06
B-finale
W8+
Den nysammensatte dameotter skal ro B-finale om placeringen: 7-11. Danskerne missede i første omgang OL-billetten, idet den går til de 5 første placeringer ved årets VM, og otteren var ikke i nærheden af førerfeltet i semifinalen.
Der er endnu en chance for at få en danske dameotter til OL, og det bliver ved kvalifikationsregattaen i Luzern i foråret 2020. Mandskabet i W8+ består af: Anne Larsen, Odense, Simone Sørensen, Roskilde, Silja Davidsen, Roskilde, Tanja Spring Ehlers, KVIK, Luise Lund Hansen, KVIK, Nikoline Laidlaw, DSR, Astrid Steensberg, DSR, Marta Kempf, DSR & styrpige: Astrid Fejfer, DSR

12.18
B-finale
​W1X
Fie Udby Erichsen, KVIK, skal ro B-finale om placeringen fra 7-12, men denne gang med en form for bonus til de tre første roere i form af en OL-billet til Tokio. Modstanderne er blandt andet Mirka Knapkova, Tjekkiet, og Magdalena Lobnig, der er på hjemmebane i Østrig. Chancen for trediepladsen til Fie, er absolut til stede.

14.46
A-finale
M1X
Sverri Nielsen er Danmarks bedste scullerroer gennem tiderne, og i dag kan han skrive historie ved at sikre en medalje i A-finalen, hvor han skal møde: Holland, Tyskland, Tjekkiet, Litauen og Norge.


Sådan gik det W1X & W8+ i B-finalerne ved VM

$
0
0
Af Mette Bacher
Både den nysammensatte W8+, og VM- og OL-erfarne: Fie Udby Erichsen skulle for sidste gang ud at præstere ved VM i Ottensheim.
​Sådan gik det: 
Picture
​FIE UDBY MISSER OL-BILLETTEN
BLIVER NUMMER FIRE I B-FINALEN

Fie lagde sig i føring i B-finalen, men blev indhentet af Kina, Holland og Østrig på de sidste få hundrede meter. En 3 plads i B-finalen var ellers nok til at hente den eftertragtede OL-billet hjem. Der er endnu en mulighed for Fie - til næste forår i Luzern, ved kvalifikationsregattaen.

Dansk dameotter bliver nummer 5 i B-finalen
Kina, Rusland og Holland tager teten i denne B-finale med Danmark og Tyskland et stykke efter. Det bliver hovedfeltet, der kæmper om de første tre placeringer, mens Tyskerne får roet sig ind på 4. pladsen efter Danmark, der hermed bliver nummer 11 ved VM i Østrig

Sådan gik det Danmark ved VM - se alle resultater her

$
0
0
Af Mette Bacher

Danmark rundede VM i roning af med en fornem medalje af sølv, i mændenes singlesculler, flot præsteret - og også forventet - af Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub
Og lørdag roede den danske firer i dameklassen, med Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen, begge fra Bagsværd Roklub, Lærke Berg Rasmussen & Christina Juhl Johansen, begge fra DSR, en fornem bronzemedalje hjem.
Letvægtsdobbeltfireren i herrernes klasse med Frederik Taulbjerg, Holstebro, Jonas Lund, Roklubben Furesø, Fredrik Leicht, Københavns Roklub, og Christian Thor Hagemann, roede også en forrygende finale, men havnede lige udenfor medaljerækken med en 4. plads, som resultat.
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, viste også flot roning i sin B-finale, hvor hun virkelig kæmpede indædt for en placering, som nummer 1, men lige akkurat blev nummer to.

Danmark havde hele 10 både med ved årets VM, hvor de otte hører under kategorien: Olympiske bådeklasser.
Men denne gang var konkurrencen benhård, og flere af de danske deltagere oplevede, hvad det vil sige, pludselig at befinde sig i C-finaler - fremfor A- eller B-finaler. 


Sådan gik det Danmark ved VM, 2019

Nr. 2:
M1X: Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub

Nr. 3: 
W4-: Christina Juhl Johansen, DSR, Lærke Berg Rasmussen, DSR, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, og Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd

Nr. 4:
LM4X-: Christian Thor Hagemann, LR, Fredrik Leicht, KR, Jonas Lund, Furesø & Frederik Taulbjerg, Holstebro

Nr. 8:
LW1X: Mathilde Persson, Bagsværd Roklub

Nr. 10:
W1X: Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK

Nr. 11:
W8+: Anne Larsen, Odense, Simone Sørensen, Roskilde, Silja Davidsen, Roskilde, Tanja Spring Ehlers, KVIK, Luise Lund Hansen, KVIK, Nikoline Laidlaw, DSR, Astrid Steensberg, DSR, Marta Kempf, DSR, og cox: Astrid Fejfer, DSR

Nr. 15:
M2-: Bastian Secher & Joachim Sutton, begge fra Roskilde Roklub

Nr. 16
M4-: Fred Vystavel, KR, Frank Steffensen, DSR, Tobias Kempf, DSR, og Tøger Berg Rasmussen, DSR

Nr. 17:
W2-: Nina Hollensen, Aarhus, & Trine Dahl Pedersen, Holstebro

Nr. 17:
LM2X: Emil Espensen, DSR & Alexander Modest, Lyngby Roklub


         

Sverris vej til SØLVET

$
0
0
Af: Mette Bacher
Biip - Sverri hurtigst ude af startblokken. Tyske Oliver Zeidler først over 500 meter. Tysk føring med Sverri og hollænderen side om side. Så overtager hollændereren føringen. 1500 meter - de er side om side, Sverri på 3. pladsen, nordmanden, regerende verdensmester, ror sig i føring. Det bliver Zeidler, Nielsen og Kjetil Borch, der kæmper for tingene, og det så indædt, at det sidste tag er afgørende for, hvem der tager guldet. Det gør Zeidler med Sverri på 2. pladsen, mens Borch nupper bronzen.

Det er 25 år siden (!) Danmark sidst havde en roer i en A-finale i mændenes 1X, nemlig Martin Haldbo, der blev nummer 6 ved VM i USA.

Vi kan næsten ikke vente til OL-finalen i 2020 med vores allesammens Sverri i aktion!
Picture
Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub, har netop vundet VM-sølv, i Østrig. Foto Mette Bacher

Velkommen til en ny annoncør: Eurow ApS

$
0
0
Af: Mette Bacher

Roinfo har den glæde, at byde velkommen til en ny annoncør: Eurow ApS

Peter Froskov, Direktør for Eurow ApS:
- DFfRs bestyrelse anmodede i marts 2006 DFfRs generalforsamling om bemyndigelse til at stifte et anpartsselskab. Primusmotor og hoved-idémand var DFfRs daværende formand Morten Espersen.
Baggrunden var et ønske om at styrke rosportens muligheder for skabe et bedre indtjeningsgrundlag for fremtiden. DFfRs generalforsamling godkendte forslaget, og den 21. december 2006 var rosportens eget selskab en realitet. 
Eurows mål er at være til gavn for dansk roning gennem to konkrete målsætninger:

• at tjene penge til rosporten
• at tilbyde både og andet udstyr til fordelagtige priser til danske roere og roklubber.

Gennem salg af redningsveste, coastalbåde, outriggere, årer og andet udstyr til danske roere og roklubber - og ved mange roeres frivillige indsats - har det i flere år været muligt at betale udbytte til Dansk Forening for Rosport til gavn og glæde for rosporten.
Picture
Peter Froskov er tidligere næstformand i Dansk Forening for Rosport, og i dag Direktør for Eurow ApS. Foto Leif Thygesen
Den største aktivitet har været salg af coastalbåde fra Euro Diffusion. Salg af outriggede både fra Filippi, årer fra Braca-Sport (sculler og inrigger) og oppustelige redningsveste fra Secumar udgør også en stigende del af aktiviteterne.

I 2017 blev produktsortimentet udvidet med Swift Racing, som producerer coastalbåde - ud over outriggere,  i god kvalitet til fornuftige priser.
Picture
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live