Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Aftenkaproning på Bagsværd Sø

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
I de mange år, Københavnskredsen har arrangeret Aftenkaproninger, har det mest været med deltagelse fra de klubber, der er beliggende nær ved, på Bagsværd - eller Lyngby Sø. Også de faste brugere af selve Rostadion, hovedsageligt: KVIK,DSR, KR og SKJOLD, har været med. Men ind i mellem har der også været besøg ude fra, som eksempelvis fra Faxe Ladeplads, hvor Roklubben Vikings velkendte træner, Ib Arnoldi har proppet sine juniorer ind i transporteren, læsset bådene på taget, og kørt turen ind til Bagsværd Sø.
Det er godt tænkt, for dermed ser de unge noget andet, end den daglige træning, og får prøvet sig selv af mod andre, og roet på rigtige baner.
Arrangørerne har altid stået klar med lidt ekstra metal, så Fakse-roerne kunne drage hjem med medaljer i bagagen - men de fik skam også kæmpet sig flot frem mod førstepladserne!

For nogle år siden deltog det Australske juniorlandshold, og de unge var vilde med konceptet. Aussierne lå i træningslejr på Bagsværd Sø, inden turen gik videre til junior-VM, men de nåede lige en lille regatta forinden, og det var både landsholdsroerne og arrangørerne meget glade for.

Hollandsk deltagelse
Da Københavnskredsen afviklede årets første Aftenkaproning onsdag, var der ikke overvældende mange deltagere med. Men det skal nok komme. For ganske få år siden nåede man op på 50 deltagende både, et ganske flot fremmøde på en almindelig hverdagsaften med spændende kaproning over 1000 meter.
Derfor var det lidt af en overraskelse, da arrangørerne modtog en tilmelding fra et hollandsk mandskab denne gang.
Det er ikke særligt tit, at det sker - og det er nogle år siden - den helt store Copenhagen Regatta har haft fremmøde fra Holland.
Men det skete altså i denne uge, og det har en ganske særlig forklaring.
Picture
Herligt at se hollænderne: Wim og Lise møde til start ved Aftenkaproningen på Bagsværd Sø. Foto Mette Bacher
Den ene af roerne, Lise, tidl. Klausen, var for mange år siden kaproer i Lyngby Dameroklub. Hun flyttede til Holland for nogle år siden, og mens hun er hjemme i disse dage for at besøge familien, kunne hun lige så godt møde op til aftenkaproningen, idet Lise og de øvrige mastersroere samtidig kunne prøve sig selv af på det baneanlæg, og den sø, der danner rammerne om den store FISA Mastersregatta senere på året.
Picture
Alle kan være med ved Københavnskredsens Aftenkaproninger, her er det den yngre generation fra Furesø/KVIK/LR m. Clara, Anna, Kristine og Astrid. Foto Mette Bacher
Selvom fremmødet ved årets første Aftenkaproning ikke var særligt stort, så var næsten hele paletten af bådtyper repræsenteret.
Picture
Lyngby Roklub havde: Hans, Steffen, Martin og Dan med til Aftenkaproningen. Foto Mette Bacher
Picture
Mette Møller, Roklubben Furesø og Inger Koch, Lyngby Dameroklub, er i topform og helt klar til det store Mastersstævne på Bagsværd Sø om få måneder. Foto Mette Bacher
Picture
En enkelt otter, der også træner frem mod Masters Regattaen, kom fra: Fredensborg/Skovshoved/Bagsværd med; Bettina Cervin på Styrmandssædet, Jesper Skavin, Henrik, Per Rasmussen, Ole Rasmussen, Kate Skavin, Lise Hendriksen, Kathe Rasmussen og Bernadette. Foto Mette Bacher
En stor tak skal lyde til banedommer Karsten Kjærulff-Jørgensen og motorbådsfører: Hans Jensen-Møller, der troligt mødte frem, som tidligere, og med stor myndighed fik sendt deltagerne korrekt af sted. De to arrangører er: Kasper Holm-Jørgensen, Lyngby Roklub, og Mette Bacher, DSR. Begge fra kredsbestyrelsen. Kasper står for tilmeldingerne og tidtagningen. Mette er målbipper og præmiepige.

Det er nyt
- Vi har prøvet noget nyt denne gang, og det er, at deltagerne selv melder deres sluttid ind. Det giver noget ro, når vi skal sammensætte programmet, og vi skal ikke ud i en større diskussion om handicapberegninger hver eneste gang, siger Københavnskredsens ene arrangør: Kasper Holm-Jørgensen.
Picture
Kasper Holm-Jørgensen holder øje med, hvornår bådene sendes afsted fra 1000-meter mærket. Foto Mette Bacher

Seje Universitetsroere kæmpede i Aalborg

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Christina Donstrup

Aalborg Regatta er netop blevet afviklet, og det blev til en sikker sejr til UCN over AAU. Den store vandrerpokal kan nu endelig pryde billedet hos UCN, indtil der kaldes ind til en revanche ved regattaen til næste år. Løbet foregik i år i 4x.
I modsætning til de foregående år, kom der besøg og konkurrence fra andre landsdele. Således mødte den kendte træner: Mogens Pedersen frem med et ottermandskab fra Kolding, og den tidligere Aalborg-Universitetsroer: Søren Gam, mødte frem med sine folk fra Odense. Så mangler blot Universitetsroere fra Roskilde, København og Aarhus - men alene det at både roere fra Kolding og Odense møder til start i Aalborg fortæller noget om, at den succes og de år, der har været Universitetsroning i Aalborg, har vakt beundring og inspiration andre steder i Danmark.
Picture
Aalborg Roklub har netop fået en ny Coastal-4X+, og den blev prøvet af i lørdagens match. Foto Christina Donstrup
Det blev et tæt otterløb, hvor Universitetsroning Aalborg trak det længste strå og vandt over Universitetsroning Kolding, som endte på en flot anden plads samt Universitetsroerne fra Odense, der kom ind på en tredjeplads.
Picture
Uni-roerne fra Kolding ses længst ovre i de turkise trøjer. Foto Christina Donstrup
Få kvinder med
Det er en glad Christian Hauge, roinfo får i telefonen efter matchen, og man kan høre på larmen i baggrunden, at stemningen er rigtig fin, og der er mange til spisning efter endt dåd.
Det gik rigtigt godt. Nok viste Limfjorden sig næsten, som den plejer, og det er vi jo ret vant til heroppe, siger Christian Hauge til roinfo.dk
- Var der også damer med i matchen, spørger roinfo.
- Der var ikke udskrevet løb for pigerne denne gang, men der var piger med på flere af bådene, fortæller Christian Hauge.

Drama i otterløbet
Selvom Hauge er vant til en oprørt Limfjord, så var det en stor udfordring for mandskaberne og deres startpositioner, men på trods af dette blev løbene afviklet som planlagt. I otterløbet indtraf et sandt drama mod slutningen, hvor Universitetsroning Aalborg lå til en klar sejr. Deres føring blev dog bragt i fare af en speedbåd der ikke havde bemærket løbet, hvorved AAU's 8'er var tvunget over mod Koldings båd.
AAU-mandskabet måttet reducere farten kraftigt for at undgå en kollision. Ifølge banedommeren formåede AAU dog at holde føringen helt til målstregen, og den sejrende styrmand fra AAU's mandskab kom en tur i baljen som traditionen byder.

Picture
Der blev roet om en af Danmarks største pokaler i Aalborg denne lørdag. Foto Christina Donstrup
Picture
Styrmanden kommer først i, og så er der altid nogen, der ryger med i puljen. Foto Christina Donstrup
Efter bad og sauna til mandskaberne står den nu på grillmad og hygge i Aalborg Roklub, hvor baren vil være åben og snakken vil gå denne herlige lørdag i den Nordjyske hovedstad.
Roinfo takker for nyheden og billederne.

Langdistanceturneringen 3. runde

$
0
0
Picture
Arkivfoto Leif Thygesen
Svanemøllebugtens Blågrønne Vande
Sæsonrekord i antal deltagere

Af Leif Thygesen
Der bliver sat sæsonrekord i antal deltagere, når DSR inviterer til 3. afdeling af Langdistanceturneringen, ”Svanemøllebugtens Blågrønne Vande”. 47 hold eller i alt 130 roere starter, når langdistanceroerne afgør, hvem der skal være forårsmestre og holde ferie på førstepladsen i klassementet. De 47 hold fordeler sig med 32 inriggere og 15 coastalhold. I 2015 var der i tredje afdeling af Langdistanceturneringen i Præstø tilmeldt 30 hold med i alt 98 startende roere. I år er de tilsvarende tal 32 hold med 102 deltagere. Så selvom man ser isoleret på inriggerløbene, er der stadig tale om en lille fremgang i deltagerantallet. Og så er der stadig åben for eftertilmelding – og dem plejer der at komme en del af, når det er DSR, der er arrangør.
​Klubmæssigt fordeler de tilmeldte sig ikke uventet med DSR som den mest tilmeldende klub. Elleve inriggere og elleve coastalbåde stævner ud for studenterklubben. Naboen Roforeningen KVIK har tilmeldt fem inriggere, Københavns Roklub tre inriggere. To inriggere har Viking, Rønne og Humlebæk med. Endvidere er følgende klubber tilmeldt med et hold: Præstø, SAS, Kalundborg, Hellerup, Middelfart og endelig er der to kombinerede hold med, nemlig SAS/KR og Middelfart/Nyborg.
I coastalløbene er der udover DSRs elleve hold tilmeldt to fra Rønne og et fra Kalundborg og et enkelt fra Helsingborg. Den svenske tilmelding gør regattaen international.
DSR har valgt at lægge 25-kilometerløbene om formiddagen og samtidigt afvikle coastalløbene. Dermed er det ”spurtdistancen” på 10-kilometer, der er på programmet om eftermiddag.
Picture
"Middelfarts Unge Løver" og Københavns Roklub "Havnenes Helte v.2" i direkte duel. Selvom Middelfart ligger forrest var det "Havnens Helte" der vandt i Egå. Begge mandskaber er til start i København ved Svanemøllebugtens Blågrønne Vande. Foto Mogens Ringskær.
Bemærkelsesværdigt fravær
Udover de mange gode tilmeldinger er der noget andet bemærkelsesværdigt ved Svanemøllebugtens Blågrønne Vande. Danmark ved EM i fodbold, hold i 10-kilometer åben motionsmix 2. division og jyske deltagere ved regattaen har noget tilfælles. De eksisterer ikke! Det er som mit store idol sportsjournalist Gerhard Delling, ARD ville sige: Fehlanzeige!
Det er første gang i over 20 år, at en langdistancekaproning kun består af fire løb. Men hatten af for de tilmeldende hold, der ikke undervurderer egen styrke og går efter ”billige” medaljer i 10-kilometer åben motionsmix 2. division. Langdistancekaproningsudvalget har grund til at være stolt af, at man har fået markedsført tingene så godt, at niveaudelingen virker uden en lovgivning, der ville fylde en bog med tykkelse som en mursten.
Picture
DSR "Den Gode, Den onde og Den grusomme" er til start i mændenes eliteklasse. Foto Mogens Ringskær
Senior mænd 25-kilometer. Kalundborg favorit
Fem hold til start – alt andet end en sikker sejr til Kalundborg: Hansen, Christensen Bang og Modin vil være en sensation. DSR har tre hold til start, og størst konkurrence vil Kalundborg få af ”Den Gode, Den Onde og Den Grusomme”: Møller Andersen, Christensen og Fjord. 
Picture
DSR "Den Gode Nyhed" Lasse Stentoft, Jesper Schmidt Hansen og Jesper Christensen blev nummer fire i Aarhus. Foto Søren Uldall
De to øvrige DSR-hold er ”Den Gode Nyhed”: Stentoft, Hansen og Christensen, der i Aarhus blev nummer fire og ”Mesteren og Lærlingen”: Pierrel Mikkelsen, Guldbæk og Hansen. I Egå var ”Mesteren og Lærlingen” godt fire minutter efter ”Den gode Nyhed” på femtepladsen.
Sidste hold til start er Roforeningen KVIK med holdet ”KVIK 150”: Østerberg, Pedersen og Traff. Kvikkerne roede sig på Århusbugten til en bronzemedalje, så der er noget at forsvare, når det går løs på hjemligt farvand.
 
25-kilometer åben mix. Fortsætter Humlebæk sejrsrækken?
I 25-kilomter åben mix er der tilmeldt otte hold. Favoritter er Humlebæk Roklub: Olsen, Rasmussen og Probst. Humlebæk har ved de to første regattaer gjort rent bord, men bruger ikke Alf Ramseys filosofi, ”Never change a winning team”. For tredje gang stiller man med en ny konstellation.
Picture
Humlebæk Roklub har vundet 25-kilometer åben mix to gange med to forskellige konstellationer. Ved Svanemøllebugtens Blågrønne Vande ser en tredje konstallation dagens lys. Bliver det til "Hat Trick" ? Foto Søren Uldall
Roklubben Viking: Zangenberg, Sværke og Hansen har indtil nu roet sig til to sølvmedaljer, og sydsjællænderne må forventes at være førsteudfordrere til Humlebæk.
”KVIK J-team”: Hansen, Kofoed og Adelholm vandt i Århus en lidt overraskende bronzemedalje. I forhold til Aarhus er Jacob Krusell udskiftet med Bo Adelholm.
Det bliver til et gensyn med Københavns Roklub ”KR 150”: Simonsen, Kristensen og Minuva. De tre musketerer blev nummer fem i Randers, men stod over i Århus.
Præstø Roklub ”Larus”: Bille, Bramsen og Poulsen gør comeback. ”Larus” deltog i 2015 i samtlige langdistanceregattaer med en fjerdeplads i Kolding som bedste resultat. Holdet er egentlig maratonspecialister, men blev ”snydt”, idet Jysk Maraton blev aflyst. Nu starter man i stedet i København i 25-kilometer åben mix.
Picture
DSR "Nu med bedre handicap": Flemming Jensen, Niels Elgaard Larsen og Tanja Nors Tardrup. På hjemmebanen udskiftes Tanja Nors Tardrup med Marianne Juhler. Foto Mogens Ringskær
DSR ”Nu med bedre handicap”: Jensen, Elgaard Larsen og Juhler, har skiftet Tanja Nors Tardrup ud med Marianne Juhler. I Aarhus besatte studenterroerne fjerdepladsen.
Bornholmerne: Olsen, Thorsen og Vest Hansen opnåede vel ikke helt den placering, man havde håbet på i Århus. En sjetteplads blev det til. Jeppe Meinert erstattes af Torben Vest Hansen, når det går løs lørdag formiddag.
Sidste hold til start er ”Sydhavn United”: Larsen, Benne og Jensen. Holdet er en kombination mellem KR og SAS, men i 2015 roede Poul Jensen og Anders Christian Larsen dog sammen for Skjold, så helt grønne i samroning er holdet ikke.
25-kilometerløbene startes fra kl. 10.30.
10-kilomter åben mix 1. division. Vinder Viking 10-kilometer distancen med 25 kilometer i benene?
Viking har indtil nu vundet de to første regattaer. Men i København byttes om på rækkefølgen af 10- og 25-kilometer løbene således, at Viking har roet 25-kilometer, inden man skal ro 10-kilometer. Det kan få betydning, da det kan være svært at disponere, så der stadig er kraft tilbage til ”spurtdistancen”. Sidste år blev Viking faktisk besejret et par gange, når løbsrækkefølgen var som ved denne regatta.
Picture
Roklubben Viking sammen med dommer Inger Valentin. Fra venstre Jørgen Zangenberg, René Hansen, Inger og Reinhard Sværke. De lidt betænkelige miner skyldes måske tanken om løbsrækkefølgen i København. Foto Mogens Ringskær
Det bliver oven i købet til et comeback til et af de hold, der sidste år var i stand til at besejre Viking på 10-kilometerdistancen. Hellerup Roklub: Weise, Månsson og Gammeltoft er tilbage ved en langdistancekaproning. Holdet meldes i topform og fører lige nu Københavnskredsens ”Sved-på-panden-turnering”. Så Hellerup er et seriøst bud på en podieplads øverst oppe.
Tre firere er til start. Københavns Roklub ”Havnens Helte v.2”: Tinsley, Schmidt, Carlsen, Andersen og Erikstrup har vist styrke og stabilitet og har indtil nu - i to forskellige versioner - roet sig til to andenpladser. Jo, også københavnerne er podiekandidater.
Middelfart deltager med syv roere fordelt på ”Middelfart Veteraner”: Bøgh Pedersen, Bendtsen, Lykke Jensen, Hansen og Nielsen fra Fredericia som styrmand. ”Middelfarts Unge Løver” består af Rützau, Kloppenborg-Skrumsager, Hyre Fenneberg samt Irring og Sørensen fra Nyborg. De Unge Løver vandt bronze i Egå.
Picture
"Middelfarts Unge Løver" Bente Irring, Brian Sørensen, Claus Rützau, Roar Kloppenborg-Skrumsager og Søren Hyre-Fenneberg på vej til bronzen på Århusbugten. Foto Mogens Ringskær
​Den arrangerende klub DSR stiller med to både i denne klasse. ”Chilli POP”: Holmsgaard, Pedersen og Granild-Jensen samt ”Tanglopperne”: Albrechtsen, Marie Boas og Adelbert Hansen.
Bornholmerne fra Rønne Roklub stiller med Grandt, Thorsen og Vest Hansen. På Århusbugten roede bornholmerne sig til en lidt skuffende femteplads.
Humlebæk stiller med et debutanthold. Humlebæk NY MIX består af Michael Krogh, Morten Runge Poulsen og Susanne Dam Poulsen. Så vidt Signaturen husker er der ingen af de tre roere, der før er stillet op til en langdistancekaproning, men jeg kan huske forkert?
Fra Københavns sydhavn kommer Roklubben SAS, der til start med holdet: Maltesen, Schwarz og Grønvig. Roforeningen KVIK deltager med Valintelis, Lyne og Kjar.
10-kilometer åben mix er en åben klasse, som kan byde på overraskelser.
Picture
KVIK: Ulla Jakobsebn, Toril Lindebjeg og Tine Aabye. Har en tredjeplads fra "Røde Rose" med i bagagen, når der kaldes til start i København. Foto Mogens Ringskær
Senior kvinder 10-kilometer. ”DSR blondies” favorit
Der er lagt op til duel mellem de to DSR-hold ”DSR blondies”: Dahl Petersen, Robbins og Rosbjerg samt ”DSR saltbomberne”: Nors Tardrup, Lützen Sølvtoft og Bisgaard. Indtil nu har blondies trukket sig sejrrigt ud af to kaproninger, men saltbomberne kom sidste gang tættere på og var kun 16 sekunder efter klubkammeraterne på førstepladsen. Måske bliver tredje gang lykkens gang for ”Saltbomberne”?
Picture
KVIKs danske mestre i kvindeklasse har netop fået overrakt pokalen efter DM finalen i Nakskov 2007. Fra venstre Anette Hjorth, Ulla Jakobsen og Ditte-Marie Cozens. Næsten ni år senere ved "Blågrønne Vande 2016" sidder Ulla Jakobsen og Ditte-Marie Cozens i hver sin båd for hver sin klub. Arkivfoto Leif Thygesen
​DSR har endnu et spændende hold til start. ”POPchen”: Bech, Ruby og Cozenz. Ditte-Marie Cozens vender således tilbage til en langdistancekaproning efter næsten ni års pause. Ditte-Marie Cozens var dansk langdistancemester i kvindeklassen i 2004, 2005 og 2007 for KVIK. ”Vi er kun med for sjov den 25. juni - normalt ror vi ”Sved-på-panden””, siger Ditte-Marie til roinfo.dk.
Ved Svanemøllebugtens Blågrønne Vande vil Ditte-Marie møde sig gamle romakker Ulla Jakobsen, men nu sidder de to kvinder i hver sin båd og repræsenterer hver sin klub. Ulla ror stadig for KVIK – i København ror Ulla sammen med Tine Aabye og Toril Lindebjerg. I Egå vandt KVIK bronze.   
Picture
DSR "Les Dames" Johanne Møller, Dorthe Jørgensen og Marie Bruun Nielsen var i tæt kamp med ...
Picture
"KVIKamigas" Dorthe Lassen, Britt Skovø og Line Andersen, som var i tæt kamp med...
Picture
"Københavns Roklub "Smilet": Annette Kjærulf Andersen, Vibeke Skousen og Anne Sevelsted, da Århusbugtens Røde Rose blev roet. Der forventes endnu en tæt kamp mellem de tre hold i København. Alle tre fotos Mogens Ringskær
​DSRs sidste hold til start i kvindeklassen er ”Les Dames”: Møller, Nielsen og Jørgensen. Det forventes at ”Les Dames”, ”KVIKamigas”: Lassen, Skovø og Andersen og KR Smilet: Kjærulf Andersen, Skousen og Sevelsted vil give hinanden kamp til stregen. I Egå var der 10 sekunder mellem ”Smilet” og ”KVIKamigas” og yderligere 4 sekunder ned til ”Les Dames”. Der er lagt op til et spændende søslag mellem de tre både, der vil starte med ”Les Dames” forrest, derefter ”Smilet” og ”KVIKamigas” sidst. De tre hold har dermed alle muligheder for at holde øje med hinanden, så der er lagt op til en intens kamp.
10-kilometerløbene startes fra kl. 13.30
Picture
DSR Julie Schou og Mette Dyrlund Petersen vandt kvindernes dobbeltcoastal ved "Røde Rose" og er favorit til at gentage sejren i Svanemøllebugten. Foto Mogens Ringskær
Coastalløb
På coastalfronten er der nærmest lagt op til klubkaproning i DSR. Enkelte andre klubber er dog tilmeldt. I mændenes 4x+ er DSR ene anmeldt med holdet: Nilton, Schjerring, Quist, Scheufens og Ovesen.
I kvindernes 2x coastal er der tre DSR-hold til start: DSR 1: Dyrlund Petersen og Schou; DSR 2: Igland og Sigurdardóttir og DSR 3: Pommer og Petersen. I Egå vandt Dyrlund og Schou.
Tre mænd er til start i coastal 1x: James Dodd fra Rønne, Sune Scheufens fra DSR og Kaare Mattesen fra Kalundborg.
I mixdobbeltcoastal (en mand og en kvinde i hver båd) er der fire hold til start, et fra Rønne og tre fra DSR. Besætningerne udgøres som følger. Rønne: Dodd og Petersen; DSR 1: Ludwigsen og Igland; DSR2: Sigurdardóttir og Jespersen samt DSR 3: Quist og Lindgren.
I kvindernes coastal 1x er der to startende roere: Julie Schou fra DSR og Maria Pelvén fra Helsingborg. Den svenske deltager gør dermed Svanemøllebugtens Blågrønne Vande til en international regatta.
To DSR coastal 2x er tilmeldt i mændenes klasse. DSR 1: Jespersen og Ludwigsen samt DSR 2: Schjerring og Nilton.
En nøjagtig tidsplan for coastalløbene forelå ikke, da denne artikel blev færdigredigeret.
 
Sommerferie
Efter Svanemøllebugtens Blågrønne Vande går langdistancekaproerne på sommerferie. Langdistanceturneringen genoptages igen lørdag den 13. august 2016 med Nordsjællands Blå Bånd i Humlebæk.
lthygesen@youmail.dk

Velfortjent hæder til Tolo-roere

$
0
0
Tekst: Mette Bacher og Bo Markussen
Fotos: Tolo Roklub/Hellerup Dameroklub


Tolo-Roere modtager velfortjent hæder
Hele fire år på bagen, og nu så erfaren og moden, at man kan stå på egne ben.  Begejstringen over den succes, Tolo Roklub og de mange roere, der har været et smut i Grækenland for at nyde roture i smukke og varme omgivelser, er overvældende, og velbegrundet.
Picture
Fra Tolo Roklubs hjemmeside
- Nu skal vi ikke tage hele æren for det, der sker i Tolo, siger Bo Markussen til roinfo. - For det skyldes lige så meget vores gode ven og samarbejdspartner: Antonis Gikas, som har hjulpet os lige fra den første dag, og stadig hjælper os på alle måder. Husleje er ikke noget, vi skal punge ud for, og hvis vi spørger ham om hjælp til noget med bådene, så skaffer han det så hurtigt, at det er lige før, det sker, inden vi har talt færdigt, fortsætter Bo Markussen, der sammen med Søren Uldall, som et par ihærdige og flittige ildsjæle fik kørt Tolo-roning på skinner for nu fem år siden.

Roerhjælp til byens børn
- Vi har flere gange spurgt om han ikke skulle have noget for at huse os, vi tæller nu 9 inriggere og to havkajakker, men han har aldrig ville have noget, dog har han givet os det bedste råd af alle, at gøre noget godt for byens børn, dvs. Tolo Skole.
Vi har valgt at lytte efter Antonis råd, og har nu to år i træk givet skolen smartboards, vi tæller to i alt. Vi mener at det er vigtigt at hjælpe, ikke som den barmhjertige samaritan, men hvis vi skal give vores hjælp til nogen i Tolo, er børnene nok noget af det vigtigste at hjælpe og støtte, det er jo dem, byen og landet skal bygge videre på, og ved hjælp af vores donationer kan vi hjælpe dem til at få endnu mere viden, og på den måde hjælper vi landet med at blive genoprettet, for vi er alle interesseret i at se landet blomstre, og folde sig ud i al sin pragt, fastslår Bo Markussen.

Stolte og ydmyge roere får Honjoray Plaque
I dag har vores gave båret frugt ved at Tolo skoles leder og lærerne har givet os en "Honoray plaque", som tak for vores donationer, og vores tro på byens børn. Vi er utroligt stolte og samtidig meget ydmyge over at modtage denne plade, vi har givet af hjertet for at hjælpe, og har på intet tidspunkt regnet med andet end en tak, så ærestildelingen kommer som en kæmpe overraskelse for os alle i Tolo Roklub.
Picture
Tre kvindelige roere fra Hellerup modtager den velfortjente æresplaquette af roernes vært og gode ven, Antonis. Foto HDR
Antonis sponserer t-shirts
Som noget nyt, har Tolo-roernes vært, Antonis sponseret nogle flotte turkise T-shirts, så ingen er i tvivl om, hvor de danske roere kommer fra, når de befinder sig på stranden eller på vandet ved græske Tolo.
 
Tre roere fra Hellerup Dameroklub modtog prisen
- Vi var tre, der sammen med Antonis mødte op på skolen mandag den 12/6 2016 om formiddagen.
Børnene havde ventet os, og de stod opstillet i skolegården.
Vi blev fulgt ind i skolegården af en lærer, meget højtideligt, der var helt stille.
Skolelederen holdt en lille tale og takkede for den støtte som roklubben Tolo havde ydet skolen i form af indkøb af forskelligt edb-materiale/programmer og herefter overrakte han klubben et meget fint udfærdiget diplom eller bevis i en sort ramme.
Børnene råbte hurra og alle smilede og havde det dejligt.
Alle roerne blev inviteret til fest dagen efter, hvor skolen afsluttede skoleåret med musik og dans.
Vi var alle repræsenteret denne aften og også her kom skolelederen og hilste på os, fortæller Hanne Schackinger i Tolo.
Picture
Stolte og også ydmyge, modtager de tre kvindelige roere på alle Tolo-roernes vegne, den fine hæder. Foto HDR
Picture
Børnene i Tolo Skole lyttede med alvor til den velfortjente tale, der blev holdt for de danske roere. Foto HDR
Mange danske roere har flere gange besøgt Tolo Roklub og nyt omgivelserne i Grækenland og det anderledes rofarvand.
Tager man et kig på Tolo Roklubs kalender, kan man da også konstatere, at der er fuldt booket i august, september og november af flere forskellige danske roklubber. Og de mange danske roere har for alvor sat deres præg på byen, og ikke mindst byens skoleelever, der nyder godt af den danske gestus, som forleden udløste en meget velfortjent hæder.
Picture
En tak for støtten til Tolo Skole og de mange små skoleelever. Foto HDR.

Unik Teamspirit - VM-træningen skal passes

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Mette Bacher, Bente Holmquist og Malthe Sebastian Puro

Hvad gør man lige, når stroken på en VM-udtaget båd skal 10 dage på skole i den anden ende af landet, og man ror firer?
Jamen så rykker holdkammeraterne da med!

Således har roerne i den U23VM-udtagne letvægtsfirer valgt at henlægge træningen til Sønderjylland i en to ugers periode, mens stroken om dagen passer sin skole.
PictureDet var allerede ved årets første regatta i april i Odense, at man kunne ane, at kvartetten havde musik i kassen. Foto Mette Bacher

























Det er tydeligt at fornemme, at de fire roere er vilde med at ro firer. I mange år roede Peter Holmquist 2X - og siden 4X- med Alexander Modest blandt andet, men nu er deres veje delte, Modest er fortsat i LM2X med Frederik Leicht fra KR, mens Peter har skiftet fra to årer til én, og det er indlysende for enhver, at han og kollegaerne i letvægtsfireren sidder godt for det. Også at de fire udstråler en særlig gejst og vilje.

God holdånd - Vi vil også med...
Et er målsætningen - andet er, om trænerne er enige med roerne i, at det går stærkt med lige præcis de fire i båden - foreløbig ror de fire stadig sammen, og forleden i Ratzeburg blev det til en topplacering, som umiddelbart gav båden en billet til U23VM!
Derfor er alt sat ind på at træne i holdbåden frem mod VM i Rotterdam til august.
Da Peter Holmquist kunne meddele, at han skulle passe sin uddannelse og på et fjorten dages skoleophold i Mommark på Als, var gode råd dyre. Først enedes man om at en af de andre fra holdet kunne tage med, og dermed hed det træning i toer uden styrmand. Men man har et standpunkt, til man tager et nyt, og summasummarum: - Vi vil også med, lød det fra de to andre i båden, og sådan blev det.

PicturePeter Holmquist, Lyngby Roklub, er stroke på LM4- for U23-roerne, og båden er udtaget til VM. Da han skulle på et to ugers ophold i Mommark, fulgte hele mandskabet med. Foto Das Büro
De fire dedikerede roere opholder sig i et sommerhus i Løjt Kirkeby, og drengene træner i fireren, lige så snart, Peter har fri fra skolen i Mommark, på Haderslev Dam. Udgangspunktet er Haderslev Roklub, hvor båden ligger klar.

Godt træningssted
- Det har været fedt at træne i Haderslev, lyder det i telefonen fra Malthe Puro, Bagsværd Roklub, som er med i det sønderjyske. Haderslev Dam er kendt af mange roere i Danmark, da der har været afviklet regattaer og Danmarksmesterskaber i Domkirkebyen, senest med et DM i 1992, og en række ledere i områdets ro-klubber har nu sat alt ind på at genskabe rammerne om kommende Danmarksmesterskaber i roning, så Haderslev atter er med i puljen, som "i de gode gamle dage", hvor det foregik på skift mellem: Sorø, Bagsværd, Brabrand og Haderslev med Maribo som senest ankomne arrangør.
- Selvom der har været noget blæst, har vi haft nogle gode træningspas hernede. Det er lækkert, at man kan ro fire kilometer ud, før man skal vende og det giver virkelig noget, at der ikke er mange andre at tage hensyn til, som hjemme på Bagsværd Sø, siger Malthe Puro til roinfo.dk




Træneren også med

Mandskabet har befundet sig i Haderslev i næsten 14 dage, men de har ikke undværet deres træner. - Søren Hansson har kørt vores firer og en toer herned, og han har også taget turen hjemme fra København og helt til Haderslev et par gange for at træne os, siger Malthe.
De tre makkere til Peter lejede lige et sommerhus, som de har boet i i forbindelse med træningen, og det har mandskabets træner også overnattet i, når Hansson har taget den 5 timer lange køretur til Haderslev, trænet roerne og lige taget en overnatning med, inden turen gik tilbage til København.

Picture
Jubelscene efter sejren i Ratzeburg. Fv. Mads Petersen, Malthe Puro, og træner Søren Hansson, alle fra Bagsværd Roklub, Sebastian Bache, Københavns Roklub, og Peter Holmquist, Lyngby Roklub. Foto: Bente Holmquist
Med ved Sorø Regattaen
- Hvad skal der ske, når I vender tilbage fra Sønderjylland, spørger Roinfo.
- Vi kommer hjem fredag (i morgen), og næste opgave er Sorø Regattaen den næste weekend. Derefter gælder det træningen frem mod VM i Rotterdam i august. Vi ved ikke helt endnu, hvor vi skal i træningslejr, men det bliver enten i Mölln i Tyskland eller et sted i Holland, men jeg vil slå fast, at det er selve båden, der er udtaget, men indtil videre er det os, der sidder i den, og vi håber naturligvis at det må fortsætte frem mod VM, slutter Malthe Puro, inden aftenens træningspas på Haderslev Dam.

Svanemøllebugtens Blågrønne Vande

$
0
0
Picture
Der var livlig trafik i Kalkbrænderiløbet. Her er det et af KVIKs kvindehold Jakobsen, Aabye og Lindebjerg, der skal være koncentreret - også om styringen. Foto Leif Thygesen
Spænding, overraskelser, favoritsejre, bølger, blæst,
dramatik, kontaktsport og Per Olsens gamle rokasket

Af Leif Thygesen
Det blev en regatta, der - som overskriften antyder - havde det hele. Spænding fik man i 25-kilometer åben mix med en smal sejr til Humlebæk og i mændenes eliteklasse, hvor DSR også stod for en overraskelse ved at slå Kalundborg. En mindre overraskelse var det også, at KR ”Havnens Helte v.2 kunne ro guldet hjem i 10-kilometer åben mix. Favoritsejr var der i kvindernes klasse, hvor DSR ”blondies” afviste alle konkurrenter. Bølger og blæst ramte især eftermiddagsløbene. Dramatik fik man i 2x coastal åben mix, hvor roning pludselig blev en kontaktsport - og så var Per Olsens gamle rokasket en lykkebringer for Humlebæks NY MIX, der imponerede med en flot femteplads. Læs mere nedenstående
DSR havde styr på organisationen
Med pæn afstand mellem klubhus og start/mållinjen var der logistiske udfordringer, men der blev indsat cykelordonnanser til at bringe blandt andet forplejning til dommerne. Ruterne er ikke de nemmeste ved Blågrønne Vande, men en grundig og god gennemgang hjalp deltagerne med at finde den rette kurs. Bøjer der flyttede sig i den stærke blæst, gjorde det ikke nemmere for styrmændene, og der blev da også talt om, at alle måske ikke var kommet den rigtige vej omkring nogle af fixpunkterne. 
Picture
DSRs sportschef Christina Bøje stod for gennemgangen af ruterne ved styrmandsmøderne. Foto Leif Thygesen
Det kan diskuteres, om det er fornuftigt at sende deltagerne på tværs af Øresund rundt om Middelgrundsfortet. Skulle man have roet 25-kilometer om eftermiddagen, var det næppe muligt at gennemføre turen rundt om fortet. Ved Drogden Fyr steg vinden ifølge DMI fra 5 til 12 m/s i løbet af den periode, hvor der blev roet 10-kilometerløb, så det var barske betingelser, der mødte deltagerne på den korte distance.
Forplejningen var fin. Sandwichene var friske og velsmagende, og der var rigeligt med kolde drikke, som også var eftertragtet på den noget lumre dag. Jo, DSR leverede varen, da langdistanceturneringen holdt forårsfinale på Øresund.
 
25-kilometer åben mix. Styrefejl kostede Viking guldet
Ved årets to første regattaer har Humlebæk 25 Mix: Olsen, Tramm og Probst været forholdsvis suveræne. Men i København blev nordsjællænderne for alvor angrebet af Viking: Zangenberg, Sværke og Hansen. 
Picture
”Vi er klar” – råbte Christian Probst, da der blev lagt fra land på vej til start. Og det var Humlebæk så selvom man fik alvorlig konkurrence af Viking. Foto Leif Thygesen
​Det så faktisk ud til, at det skulle lykkes Viking at trække sig sejrrigt ud af duellen, men en styrefejl kom til at koste dyrt, og dermed kunne Humlebæk hjemføre sæsonens tredje guldmedalje blot fem sekunder foran Viking.
Picture
Viking: Reinhard Sværke, René Hansen og Jørgen Zangenberg mistede sandsynligvis guldet på grund af en styrefejl. Foto Leif Thygesen
​Der er et pænt spring på over seks minutter ned til nummer tre Bornholmerne: Olsen, Thorsen og Vest Hansen. Ved regattaen i Aarhus skuffede Bornholmerne lidt, men i København fik man revanche og kom igen på podiet.
Picture
Bornholmerne kom igen på medaljekurs ved Blågrønne Vande. Foto Leif Thygesen
​Københavns Roklub ”KR 150”: Simonsen, Kristensen og Minuva holdt pause i Aarhus, men vender tilbage med en fjerdeplads i København.
Picture
”KR 150”: Jim Kristensen, Hasse Minuva og Flemming Simonsen i kamp med elementerne og de øvrige konkurrenter i 25-kilometer åben mix. Foto Leif Thygesen.
​Den arrangerende klub DSR ”Nu med bedre handicap”: Jensen, Elgaard Larsen og Juhler ror sig til en pæn femteplads i det stærkt besatte felt.
KVIKs J-Team: Hansen, Kofoed og Adelholm slutter som nummer seks. Inden løbet var Bo Adelholm bange for en tennisalbue, men albuen holdt til strabadserne.
Picture
KVIK J-Team Jesper Hansen, Bo Adelholm og Jens Chr. Kofoed på vej til sjettepladsen i 25-kilomter åben mix. Foto Leif Thygesen
​”Sydhavn United”: Larsen, Benne og Jensen gjorde det pænt. ”Sammenskudsgildet” er en kombination mellem SAS og KR og ”festen” udløste en syvendeplads.
Picture
Publikum havde mulighed for at følge starten på nærmeste hold. Her er det ”Sydhavn United”: Anders Christian Larsen, Christian Benne og Poul Jensen på vej til start. Foto Leif Thygesen
​Præstø Roklub holdt sin egen private maratonroning i den weekend, hvor der skulle være roet Jysk Maraton. To både gennemførte under barske betingelser. Bille, Bramsen og Poulsen var til start i København på 25-kilometerdistancen. ”Det føltes forkert på vej til Middelgrundsfortet, og vi er vant til en ottebords båd, men den vi havde lånt var kun en syvbords båd, så vi valgte at ro hjem”, sagde Poul Bramsen efter at Præstø var udgået. 
Picture
Præstø Roklub: Martin Poulsen, Mai-Britt Bille og Poul Bramsen, her ”fanget” i modlys. Præstøboerne valgte at udgå – respekt for det, føler man sig ikke helt sikker er det det eneste rigtige. Foto Leif Thygesen
Senior mænd. DSR fik ram på Kalundborg
Der var jubel hos studenterroerne, da det blev bekræftet, at ”Den Gode, Den Onde og Den Grusomme”: Møller Andersen, Christensen og Fjord havde besejret Kalundborg: Hansen, Christensen Bang og Modin med ni sekunder. At det var tæt, var der ingen tvivl om og uofficielle målinger viste en lille fordel til DSR, men holdt det vand? Det gjorde det, og med DSRs sejr er spændingen i mændenes klasse intakt, når efterårssæsonen starter.
Picture
Lars Fjord, Rasmus Solbjerg Stie Christensen og Nicolai Møller Andersen startede med brask og bram og holdt hele vejen hjem. Foto Leif Thygesen
​”Det var da noget værre noget. Vi disponerede forkert undervejs og holdt øje med det forkerte DSR-hold. Vi troede vi var foran, og opdagede for sent, at vores nærmeste konkurrenter var stukket af. Vi gjorde, hvad vi kunne, men pænt udtrykt, kan man vel sige, at vi havde en off-day”, sagde Lars Modin fra Kalundborg til roinfo.dk. De ellers andenpladsresistente kalundborgensere måtte altså ”nøjes” med sølv i København.
Der var bronze til DSR ”Den Gode nyhed”: Stentoft, Schmidt Hansen og Christensen, mens naboen ”KVIK 150”: Østerberg, Schack Pedersen og Traff sluttede som nummer fire. Nummer fem blev DSR ”Mesteren og Lærlingen”: Pierrel Mikkelsen, Guldbæk og Hansen.
Picture
”KVIK 150”: Frederik Østerberg, Christian Schack Pedersen og Carl Traff blev nummer fire på hjemmebanen i Svanemøllebugten. Foto Leif Thygesen
Picture
Medaljetagerne i mændenes klasse. Fra venstre, sølv, Kalundborg: Bjarke Christensen Bang og Lars Modin (mangler på billedet Alexander Hansen). Guld, DSR, ”Den Gode, Den Onde og Den Grusomme”: Rasmus Solbjerg Stie Christensen, Nicolai Møller Andersen og Lars Fjord. Bronze, DSR, ”Den Gode nyhed”: Jesper Schmidt Hansen, Jesper Christensen og Lasse Stentoft. Foto Leif Thygesen
10-kilometer åben mix. ”Havnens Helte v.2 blev dagens helte
De har taget tilløb nogle gange, og på Øresund lykkedes det så. Københavns Roklub ”Havnens Helte v.2” vandt en forholdsvis klar sejr. Tinsley, Schmidt, Andersen, Andersen og Erikstrup havde guld i årerne denne eftermiddag på det oprørte vand i Svanemøllebugten. 
Picture
Hverken bølger eller konkurrenter kunne stoppe Københavns Roklub, ”Havnens Helte v.2”: Pia Erikstrup, Kenny Andersen, Mads Peter Andersen, Mikkel Schmidt og Ronan Tinsley. Foto Leif Thygesen
​På andenpladsen finder vi en anden af dagens favoritter, Hellerup: Weise, Månsson og Gammeltoft. De tre garvede langdistanceroere, der huserer i Københavnskredsens ”Sved På Panden roning” leverede en solid indsats og belønnes med sølvmedaljerne.
Picture
Thomas Weise, Arne Månsson og Peter Gammeltoft hjemførte sølv. Foto Leif Thygesen
​Roklubben Viking: Sværke, Hansen og Zangenberg havde 25 kilometer i benene, da de startede på 10-kilometerdistancen. På trods af det lykkedes det at komme på podiet. Tredjepladsen og bronzen kom med hjem til Sydsjælland.
”Middelfarts Unge Løver”: Irring, Sørensen, Rützau, Kloppenborg-Skrumsager og Hyre-Fenneberg havner lige udenfor medaljerækken på fjerdepladsen.
Picture
”Middelfarts Unge Løver”: Bente Irring, Brian Sørensen, Claus Rützau, Roar Kloppenborg-Skrumsager og Søren Hyre-Fenneberg har passeret mållinjen i en pæn tid, der udløste en fjerdeplads. Foto Leif Thygesen
​I Humlebæk Roklub er der en god langdistancekultur. De erfarne kræfter i form af blandt andet Christian Probst og Per Olsen hjælper de nye roere på vej med gode råd og nu også nødvendigt udstyr. Ved Blågrønne Vande debuterede Michael Krogh, Morten Runge Poulsen og Susanne Dam Poulsen med en flot femteplads. Michael Krogh roede med en sort kasket med skyggen i nakken – nøjagtigt som Humlebæks stjerner Probst, Olsen og Tramm. Michael fortæller, at han har fået kasketten af Per Olsen med besked om, at den skal bæres omvendt under løbet - og det blev den så. Kasketten må for fremtiden være Humlebæk NY MIX´ lykkeamulet, og det skal blive spændende at se, hvor langt Per Olsens gamle rokasket kan bringe holdet.
Picture
Humlebæk Roklub NY MIX: Morten Runge Poulsen, Michael Krogh (med kasketten omvendt på) og Susanne Dam Poulsen på vej til femtepladsen. Foto Leif Thygesen
Picture
: ..og sådan ser Humlebæk NY MIX ud lidt tættere på. Foto Leif Thygesen
​DSR ”Vandværket”: Grand Ast, Garflet-Nielsen og Møller Andersen finder vi på sjettepladsen. Et par minutter efter kommer KVIK II: Valintelis, Lyne og Kjar på syvendepladsen.
DSR ”Tanglopperne”: Christensen, Boas og Hansen tillod sig den luksus at komme 16 sekunder for sent til start, men det blev dog uden betydning for den endelige placering som nummer otte
Picture
Nicolai Møller Andersen fejrede sin guldmedalje i mændenes eliteklasse med at deltage sammen Martin Grand Ast og Tim Garflet-Nielsen på 10-kilometerdistancen. Studentertrioen roede sig til en sjetteplads kun 10 sekunder fra femtepladsen. Foto Leif Thygesen
​DSR ”Chilli POP”: Holmsgaard, Pedersen og Granild-Jensen slutter som nummer ni, mens ”Bornholmerne 3”: Grandt, Thorsen og Vest Hansen lige når med i ”Top Ti”.
Sidste hold til start var fra SAS. Roklubben SAS kaldte sig ”Alternativ Gas”. Holdet bestod af Dorthe Maltesen, Mattias Grønvig og Kristine Schwarz. SAS´erne besatte 11. pladsen.
Picture
Styrmand Kristine Schwarz på ”Alternativ Gas” viser den afslappede stil inden starten. De øvrige roere på holdet er Matias Grønvig og Dorthe Maltesen. Foto Leif Thygesen
Picture
Medaljetagerne i 10-kilometer åben mix. Fra venstre Arne Månsson, Peter Gammeltoft og Thomas Weise fra Hellerup, der vandt sølv. I midten er det Kenny Andersen, Mads Peter Andersen og Mikkel Schmidt fra Københavns Roklub, der vandt guld. Københavnerne mangler Ronan Tinsley og Pia Erikstrup på billedet. Til højre for guldvinderne er det Reinhard Sværke, Jørgen Zangenberg og Rene Hansen fra Viking, der fik bronze. Foto Leif Thygesen
Kvinder 10 kilometer. ”DSR blondies” igen igen
Tre starter – tre sejre og på den snorlige vej til DM - sådan er status for DSR ”Blondies”: Dahl-Petersen, Robbins og Rosbjerg. Selvom DSRs førstehold denne gang ikke roede i den vanlige båd ”Hu”, var der ingen slinger i valsen. Det blev til en stensikker sejr. Samantha Don Robbins kommer fra Seattle og roede oprindeligt otter i Los Angeles. For et år siden startede Samantha i DSR, og allerede nu er hun på vej til et dansk mesterskab. Som et kuriosum kan det nævnes, at Samanthas første træner var Mark Hunter fra den engelske letvægtsdobbeltsculler, som DSR-roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist jo har et vist kendskab til, idet de var nærmeste rivaler til guldet i London.
Picture
: ”DSR blondies”: Samantha Don Robbins, Anne Sofie Dahl-Petersen og Stine Rosbjerg kunne føje sæsonens tredje sejr til den ubrudte sejrsrække i 2016. Foto Leif Thygesen
​DSR ”Saltbomberne” Nors Tardrup, Lützen Søltoft og Bruun Nielsen slutter for tredje gang på andenpladsen. Anne Katrine Bisgaard var denne gang udskiftet med Marie Bruun Nielsen.
Picture
: DSR ”Saltbomberne”: Marie Bruun Nielsen, Tanja Nors Tardrup og Cecillie Lützen Søltoft roede denne gang i den legendariske båd ”Hu”. Foto Leif Thygesen
​Der var – som i Aarhus – bronze til KVIK: Jakobsen, Aabye og Lindebjerg. Klubkammeraterne Lassen, Becker og Jakobsen sluttede som nummer fem.
Picture
KVIKs bronzevindere Ulla Jakobsen, Toril Aabye og Tine Aabye. Foto Leif Thygesen
​DSR ”POPchen” Bech, Ruby og Cozens gjorde det flot og sluttede på fjerdepladsen. Det var barskt, og på et tidspunkt sad man der i bølgerne og spurgte sig selv: Er det her virkeligt sjovt? sagde Ditte-Marie Cozens efter løbet. 
Picture
DSR ”POPchen”: Christine Flagstad Bech, Louise Ruby og Ditte-Marie Cozens var en frisk fornyelse i kvindernes klasse. Foto Leif Thygesen
​Københavns Roklub ”Smilet”: Kjærulf Andersen, Skousen og Holck kæmpede en tæt kamp med DSR ”Les Dames”: Møller, Albrechtsen og Jørgensen om sjettepladsen. Den duel trak ”Smilet” sig sejrrigt ud af. For Betina Holck var det comeback ved årerne. Da Betina sidst deltog, var det som fast styrmand.
Picture
Københavns Roklub ”Smilet”: Annette Kjærulf Andersen, Vibeke Skousen og Betina Holck. Foto Leif Thygesen
Picture
Medaljevinderne i kvindeklassen: Fra venstre, Sølv, DSR ”Saltbomberne”: Marie Bruun Nielsen, Cecilie Lützen Søltoft og Tanja Nors Tardrup. Guld, ”DSR blondies”: Anne Sofie Dahl-Petersen, Stine Rosbjerg og Samantha Don Robbins. Bronze, Roforeningen KVIK: Toril Lindebjerg og Ulla Jakobsen (mangler på billedet Tine Aabye).
Roinfo.dk bringer i den nærmeste fremtid en artikel om status i de enkelte rækker i Langdistanceturneringen ved sommerpausen samt den uofficielle klubkonkurrence og den uofficielle individuelle konkurrence, samtidigt tager vi temperaturen på deltagerantallet.
Coastalløb
Der blev afviklet fem coastalløb. 2x coastal, kvinder var et opgør mellem tre DSR-hold. Løbet blev vundet af Mette Dyrlund Petersen og Julie Schou, foran Mette Gissel Ovesen og Kate Petersen. På tredjepladsen kom Tanja Igland og Ragna Karen Sigurdardóttir.
Picture
2x coastal kvinder forrest er det Mette Gissel Ovesen og Kate Petersen og bag dem Tanja Igland og Ragna Karen Sigurdardóttir. Begge hold er fra DSR.
​Tre klubber til start i coastal 1x mænd. James Dodd lignede længe en sikker vinder, men på vej i mål fik James Dodd roet meget langt parallelt med målstregen i stedet for at ro over den. Det benyttede Kåre Mattesen, Kalundborg, til at lave en skarp vending ved den yderste målbøje. James nåede dog lige akkurat at komme i mål tre sekunder før Kåre. Nummer tre blev Sune Scheufens, DSR.
Picture
Coastal 1x, mænd. Forrest Kåre Mattesen, Kalundborg, dernæst Sune Scheufens, DSR, og bagest vinderen James Dodd, Rønne. Foto Leif Thygesen
​I 2x coastal åben mix blev roning pludselig til en kontaktsport. Til start fem både. DSR 1: Ludwigsen og Igland. DSR 2: Sigurdardóttir og Schjerning. DSR 3: Quist og Lindgren. DSR 4: Scheufens og Dyrlund Petersen. Rønne: Dodd og Petersen. Nedenstående fotomontage fortæller om dramaet. Øverst er starten gået, og to DSR-både kolliderer. I midten forsøger de to både at slippe fri af hinanden, imens stikker de tre øvrige både afsted - nederst.
Picture
Fotomontage Leif Thygesen
​Nu skulle man så tro, at de tre både, der er stukket afsted kunne holde hjem, men da mål/startlinjen passeres efter tre kilometer for at begynde på anden gennemroning, gentager dramaet sig. De to forreste både Rønne og DSR er så fokuserede på at komme rundt om bøjen, at det kommer til kollision. Det benytter DSR 4 – der var involveret i den første kollision – til en håndbremsevending om bøjen og overtager dermed førstepladsen. Den holder hele vejen hjem, så DSR 4 vinder med 12 sekunder foran Rønne, der igen er fire sekunder foran DSR 1. Dramaet kan ses på nedenstående fotomontage
Picture
Fotomontage Leif Thygesen
​Coastal 1x kvinder blev vundet af Julie Schou, DSR, foran Thora Gudrunardottir, DSR.
Mændenes 2x coastal var også ren klubkaproning for DSR. Nummer 1 blev Jespersen og Ludwigsen foran Schjerning og Nilton, mens Quist og Maisonnier blev nummer tre.
lthygesen@youmail.dk
 
Resultatlisten her
10 og 25 km over all her
Pointstillingen 25. juni 2016 her

Picture
Er dette gummibådenes svar på en Edon-båd? Foto Leif Thygesen

God tur til Rio fra Københavns Kommune

$
0
0
Tekst & Foto Mette Bacher

De OL-udtagne roere, der hører til i de københavnske roklubber blev onsdag inviteret til en farvel-seance på Københavns Rådhus, hvor der blev sagt god tur og held og lykke ved OL i Rio. Der vankede gaver fra Københavns Kommune, og både Leif Mikkelsen fra Team Copenhagen og Carl Christian Ebbesen, Københavns Kultur- og Fritidsborgmester holdt tale og ønskede rigtig god tur. - Vi er meget spændte og glæder os til at se jer, når I skal kæmpe for Danmark lød det, inden roerne kunne gå til bordet med de verdensberømte danske Rådhuspandekager.
Picture
En flot forsamling af kendte roere, der skal til OL. Fv. Mads Rasmussen og Rasmus Quist, forsvarende olympiske guldvindere i LM2X, Anne Lolk, der skal til OL for anden gang i LW2X med Juliane Elander, Odder. Fie Udby Erichsen, der skal forsvare sin OL-sølvmedalje i W1X, samt Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen, der skal til OL for første gang, og det i W2-. Foto Mette Bacher
Picture
Leif Mikkelsen fra Team Copenhagen, tidligere meget kendt træner for det danske herrelandshold i håndbold, og Carl Christian Ebbesen, Københavns Fritids- og Kulturborgmester, og - ikke at forglemme - bror til Eskild Ebbesen. Foto Mette Bacher
Picture
Der var gaver til alle fra Københavns Kommune. Her modtager Anne Lolk sin, mens den tidligere kendte svømmepige - og OL-deltager, Berit Puggaard ser til. Foto Mette Bacher
Picture
Et flot og farvestrålende banner skulle danne baggrund, og det hjalp roerne til med at få på plads. Foto Mette Bacher
Picture
Roforeningen KVIKs repræsentanter, Fie Udby Erichsen og Anne Dsane Andersen. Foto Mette Bacher
Picture
Carl Christian Ebbesen var, ikke overraskende, ude at se rofinalerne, ved OL i London i 2012, og så Mads og Rasmus vinde guld, Han var naturligvis også på plads, da bror Eskild roede sig til en flot OL-bronzemedalje i guldfireren. Foto Mette Bacher
Picture
Rasmus Quist viser den flotte gave fra Københavns Kommune. Foto Mette Bacher
Picture
Det, som alle taler om, når der indkaldes til festivitas på Københavns Rådhus: - De verdensberømte Rådhuspandekager. Foto Mette Bacher
Picture
Roforeningen KVIKs: Fie Udby Erichsen, Anne Dsane Andersen, kaproningschef: Lea Jacobsen med lille Vilhelm, og faderen til barnet, KVIKs formand: Frederik Østerberg. Foto Mette Bacher
Picture
Danske Studenters Roklub har fået udtaget fire roere til OL i tre forskellige bådtyper - dermed er storklubben repræsenteret i halvdelen af de OL-udtagne både. Fv. Anne Lolk Thomsen, Lærke Berg Rasmussen, Formand: Kasper Haagensen, Kaproningschef: Anders Brems, Mads Rasmussen og Rasmus Quist. Foto Mette Bacher
Få timer efter besøget på Københavns Rådhus var det tid for endnu en flot event, nemlig pressemødet, som Danmarks Rocenter arrangerede på Bagsværd Rostadion. Her var Roinfo også med. Læs om pressemødet og se de mange billeder i morgen.

Til pressemøde med OL-roerne

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher
OL-roerne har travlt. Ikke kun med den intensive træning frem mod træningslejren i Østrig, og derefter den ultimative opgave: OL i Rio. Der er meget, der skal være på plads inden afrejsen, og midt mellem vaccinationer, billedoptagelser til Team Danmark, afsendelse af gangtøjet, der skal benyttes i Brasilien og besøget i disse dage af den russiske ekspert i biomekanik, Valery Kleshnev, blev der lige tid til også at afholde et meget flot pressemøde onsdag aften på balkonen over bådehallen på Bagsværd Rostadion, hvor holdene blev præsenteret. Der var desuden en flot tale og en præsentation af samarbejdet mellem Fritz Schur Consumer Group og Danmarks Rocenter – ved CEO Carsten Wandorf
Derefter var der smagsprøver på, hvad roerne kan vente, når Kokkene, der skal stå for maden i Rio, går til makronerne.
Og det var tydeligvis et godt valg, at kokkene Jens Vamberg og Flemming Jensen skal stå for maden ved OL.

Roinfo var med, og det med fuld styrke ved Leif Thygesen, og ovennævnte, og roinfo viser her en billedserie fra det flotte pressemøde. Vi indleder naturligvis med en stor tak til pressechef: Svend Bertil Frandsen for at kunne få muligheden.
Picture
OL-vinder Rasmus Quist ankom til pressemødet med sine skønne drenge i ladcyklen. Fv. Marius, Rasmus, Theodor, og fru Sine med det seneste skud på stammen, lille Ebbe. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Lolk ankom med lille Thora på skuldrene, og mindede om en filmstjerne på vej til en premiere i Hollywood med store solbriller og tjekket påklædning. Gemalen, Han Christian Sørensen var også tjekket, da han fulgte fruen til pressemødet. Begge ror i DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Sportschef Lars Balle Christensen holdt en flot tale, og fortalte, at det er det største ro-landshold, der skal til OL, siden 1952, med hele 6 udtagne både. Derefter præsenterede Lars roerne, og dem, der står bag under OL i Rio. Foto Mette Bacher
Picture
Guldfireren blev præsenteret først: Fv. Jacob Barsøe, Roskilde Roklub, Jacob Søgaard Larsen, Bagsværd Roklub, Kasper Jørgensen, Roskilde Roklub og Morten Jørgensen, Næstved Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Dsane Andersen, Roforeningen KVIK, og Lærke Berg Rasmussen, DSR, er OL-debutanter, og det fortalte Lars Christensen lidt om, da han præsenterede de to dygtige kvinder fra W2-. Anne og Lærke havde flotte røde bluser på. Det er fordi det øvrige tøj er sendt i forvejen, fortalte de til roinfo. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Lolk, DSR, var ene om at repræsentere LW2X, da Juliane Elander, Odder Roklub, var forhindret. Men så var lille Thora substitut for en stund. Foto Mette Bacher
Picture
- Det er helt fantastisk, at I skal til jeres 4. OL, lød det rosende fra Lars Christensen. - Man kan næsten sammenligne det med et ægteskab, så længe, I to har kunnet holde hinanden ud, og hele tiden vist flotte resultater. De regerende OL-vindere, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, begge fra DSR, har for ganske nylig været igennem en proces om deres udtagelse, som næsten kunne være endt i en skilsmisse. Den med ægteskabet morede mange sig over. Ikke mindst Mads og Rasmus Foto Mette Bacher
Picture
Det er stadig helt fantastisk, at I to efter blot ½ års sammenroning bliver udtaget til OL. Og for dig Lisbet, er det jo i tredje forsøg. Og Nina, du blev talentspottet, og ud af de fire, der blev peget ud, er du nu på vej til OL. Det er helt unikt, roste Lars Christensen. Foto Mette Bacher
Picture
Fies kamp for at komme tilbage, efter at have haft store problemer med sine underarme, blev nævnt af Lars Christensen. - Det er enestående, at det har kunnet lade sig gøre, og at du har kæmpet så meget for det, lød det overfor den regerende OL-sølvvinder fra KVIK. Foto Mette Bacher
Picture
En vigtig del af det hele, er mændene bag, dem, der til daglig har nok at se til med at træne roerne frem mod de flotte resultater. Og fysioterapeuten, ikke at forglemme. - Anders er roernes fys, og han er ikke bare det. Han har en helt anden mission, han er også en slags sjælesørger, og ham, der får de ting at vide, som roerne har et behov for at fortælle, hvis der er noget, de er skuffede eller kede af. Måske er de mugne over trænerne, eller sportschefen, eller andet, lød det med et smil fra Lars Christensen. Det er Anders tv., så er det træner: Jesper Guldborg, Mads Haubro, Brian Richardson og Bent Fransson. Foto Mette Bacher
Picture
Carsten Wandorf fra CEO, holdt en flot og meget personlig tale for roerne, og hele den måde, Dansk Roning takler tingene på, når det drejer sig om forberedelserne frem mod store opgaver, som VM og OL. - Også en stor tak til Lars Christensen for et helt unikt samarbejder og et personligt venskab, lød det rosende fra Carsten Wandorf. Foto Mette Bacher
Picture
Desværre var pressemødet ikke overrendt af journalister fra den skrivende presse. Til gengæld var TV2 tilstede med et reportagehold, og de første, der blev interviewet var Nina Hollensen, Aarhus Roklub, og Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub. - Det har været temmeligt overvældende, det med at blive udtaget til OL i Rio, lød det fra kvinderne i W2X. Foto Mette Bacher
Picture
Morten Jørgensen fra guldfireren fortalte TV2 om det med at vende tilbage og skal til endnu et OL. Han har en OL-guld - og en OL-bronzemedalje bag sig i guldfireren. Foto Mette Bacher
Picture
Disse to glade herrer skal også til OL - men det er for at lave med til sultne roere - og derefter for kano- og kajakfolket. Vi har virkelig eksperimenteret, og der er ingen tvivl om, at vi nu kan diske op med alle mulige varianter, hvor kylling indgår, lød det fra Flemming Jensen og Jens Vamberg. Foto Mette Bacher

Russisk dobbeltfirer udelukket fra OL

$
0
0
Picture
Ruslands dobbeltfirer på sejrspodiet efter World Cup 1 i Varese, Italien. Fra venstre Ninita Morgachew, Artem Kosov, Vladislav Ryabcev og Sergey Fedorovtsev. Fireren er nu blev udelukket fra OL i Rio, da Sergey Fedorovtsev har afleveret en positiv dopingprøve. Foto World Rowing
Af Leif Thygesen
World rowing.com meddeler i en artikel, at den russiske dobbeltfirer er blevet udelukket fra OL i Rio på grund af doping. Den russiske dobbeltfirer vandt OL-kvalifikationsstævnet i Luzerne, men i maj måned afleverede bådens stroke, Sergey Fedorovtsev en positiv dopingprøve. Prøven indeholdt det forbudte stof Trimetazidine, hvorfor den russiske båd er blevet diskvalificeret og dermed ikke kommer med til OL i Rio. Den ledige plads i mændenes dobbeltfirer overtages af New Zealand.
Picture
Den russiske firer har ovenstående netop vundet OL-kvalen, men kommer alligevel ikke med til OL på grund af doping. Bådens stroke, Sergey Fedorovtsev, der ses længst til højre, har afleveret en positiv dopingprøve i maj 2016. Foto World Rowing

Sorø Regatta på vej mod 90 år

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher
Husk at man ikke må nappe billeder og tekst uden tilladelse...

For en del år siden fremkom Deres udsendte med et nyt og meget rammende udtryk om Sorø Regattaen.
- Det er Nordens Henley.
Dette udtryk har hængt ved, og med rigtig god grund. Når der kaldes ind til årets Sorø Regatta, så er deltagelsen altid enorm, der er stortilmeldinger næsten over hele linjen - ikke mindst i de unges klasser, men også seniorløbene plejer at udarte sig til herlige dyster. Det er prestige og en god gammeldags regattastil der gør, at Sorø Regattaen er noget helt specielt at være med til, og det i flotte og naturlige rammer.

Lad os glæde os over, at det er en utrolig flot optakt til regattaens 90 års jubilæum i 2017.
I månedsvis har medarbejdere fra nær og fjern knoklet løs for at skabe de sædvanlige flotte rammer for deltagerne, der denne weekend invaderede det store græsareal, der til dagligt ellers ligger øde hen og er et fantastisk flot areal lige ud til den smukke sø.
 
Går man hen mod mål fra bådepladsen, aner man de smukke naturomgivelser, der er omkring hele området.
I flere år har garvede tilskuere gjort det til en tradition at tage til målområdet iført stråhatte og med madkurven under armen, og har man ikke medbragt noget spiseligt eller lidt at drikke, så kan man altid forsyne sig i roklubbens kantine, hvor venlige og imødekommende medarbejdere står klar til at betjene sultne roere og tilskuere.
 
Men vejret var så ikke helt med arrangørerne i weekenden. I de senere år har Sorø-weekenden været ramlet ind i et gedigent lækkert sommervejr, og når det er varmt, så føles det altid ekstra varmt i  Sorø, hvor luften nærmest står helt stille inde på land, mens roerne også gisper i varmen ude på vandet.
Picture
Det var ikke d´ herrer hvem-som-helst, der overrakte medaljer til lørdagens vindere. Fv. Thomas Ebert, OL-guldvinder i LM4-, han repræsenterede DFfRs Hovedbestyrelse, i midten: Borgmester Gert Jørgensen, og th., Mads Kruse Andersen, der sammen med Ebert har vundet guld i LM4-. Mads er da også hjemmehørende i Sorø Roklub. Udover de tre, stod DFfRs næstformand, Birgit Bech Jensen klar hele weekenden til at overrække medaljer. Foto Mette Bacher
Picture
Et historisk glimt, og apropos de to ovennævnte herrer. Glade guldglimt fra OL i 2008, som naturligvis er foreviget og hænger som et flot og evigt minde på væggen i Sorø Roklubs opholdsstue. Foto Mette Bacher
Picture
Næppe var regattaen skudt i gang, før dykkerbåden måtte i aktion. Deltagerne var i sikre hænder under hele weekendens regatta, og dykkerne fik lidt at se til om lørdagen. Foto Mette Bacher
Silende regn
Denne gang var vejret nærmest efterårsagtigt, og som en banedommer udtrykte det: - Jeg stod op lørdag morgen klokken 04.15 i København, hvor det væltede ned med vand. Klokken 05.30 landede jeg i Sorø, hvor det også væltede ned med vand, og da jeg stod ud af bilen, tænkte jeg: - Hvorfor gør du det?
 
Men det gjorde han så - og alle de øvrige banedommere og medarbejdere - og det udelukkende for de mange, mange deltagere, der skulle tidligt op og ro indledende heats, udløst af stortilmeldinger i hovedparten af løbene ved Sorø Regattaen. Banedommerne er erfarne folk, og deres flotte arbejdsindsats hæver altid niveauet betragteligt ved vores hjemlige regattaer. Også medarbejderne fra Sorø Roklub udfører et kæmpemæssigt arbejde, og der er altid smil på læben og stor imødekommenhed, når gruppen står klar i regattacaféen, og herfra skal lyde en stor ros for måden at være servicemindet på. Mens langdistancekaproernes stævnearrangører har deres indbyrdes herlige konkurrence om hvem, der er bedst til at stå for den traditionelle regattapølse, en ristet med brød, så står Sorø Roklubs stab bag nogle lækre hjemmelavede parisertoasts, som tager kegler.
- Wau, hvor er det velsmagende!

Her, året før regattaens flotte 90-års jubilæum, kan regattaforeningen og Sorø Roklub glædes over igen at slå ny rekord, hvad angår deltagertallet. Nok bølgede det lidt frem og tilbage et par dage forinden, hvor det først lød til, at der ville være 891 tilmeldinger, og det blev så ændret til 819, men da mandskabsledermødet var overstået fredag aften, kunne arrangørerne glæde sig over at den hidtidige deltagerrekord blev slået, og man landede på godt 850 tilmeldte hold.
 
Nok regnede det kraftigt lørdag formiddag, men da finalerne skulle løbe af stabelen om eftermiddagen, holdt Vor Herre hånden over regattaen, og det betød tørvejr resten af dagen, mens søndagens løb blev afviklet i en mere blæsende form, dog ikke så voldsomt, at distancen måtte afkortes til 1000 meter. Men udfordrende var det for flere - og et par omgange kraftige regnbyger fik på et tidspunkt Sorø Regattaen til at minde om en gedigen efterårskaproning.
Det er også sikkert, at hovedparten af de mange danske kaproere, lige på nær elitelandsholdet, der er i fuld gang med forberedelserne til OL, er på plads på Sorø Sø.
Det kan være de alleryngste, der måske netop har indledt karrieren i 2016 over til mastersroerne, der har deltaget ved Sorø Regattaen i næsten en hel menneskealder. Også værtsklubben var godt repræsenteret med deltagere over hele paletten, lige fra de yngste til mastersroerne.
 
For en del af de unge kaproere handler det i allerhøjeste grad også om at vise en opadgående formkurve, stabilitet og allerhelst fremgang, set i forhold til forårets regattaer, hvor det har handlet om at bevise over for ungdomslandstræneren, at der er potentiale til at få roet sig til eftertragtede VM-billetter.
At der bliver prøvet holdsammensætninger af er der vist næppe tvivl om, med de mange forskellige konstellationer, der blev spottet i de store bådtyper, som 4X- og 4- - for ikke at tale om 8+.
Picture
Sorø Roklubs Elisabeth Østergaard og Smilla Kallenbach vinder C-finalen i junior C. Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværd Roklubs Carla Siff Aagaard Roerslev og Emma Braad Olesen vinder B-finalen og får overrakt medaljer af en af Danmarks mest vindende roere - på det internationale felt og ved Danmarksmesterskaberne gennem tiderne, OL-guldvinder, Thomas Ebert. Foto Mette Bacher
Picture
Den lokale roer, Malte Arensbach blev nummer 2 i D-finalen. Foto Mette Bacher
Her følger et større udpluk af resultaterne over hele weekenden
Lørdagen blev indledt med drengenes junior C-klasse, hvor hele 37 drenge var tilmeldt.
Dernæst var det pigernes tur, nu i 2X, junior C, hvor man også måtte ud i flere afdelinger, og det blev bemærket, at der er grøde i Roklubben Stevns, idet Nikoline Kroll og Katrine Højgaard i sikker stil vandt A-finalen, som eneste danske mandskab her mod flere svenske - og et enkelt norsk mandskab her.

På junior A-fronten er der ingen tvivl om, af Danmark er godt kørende for tiden. Det så man forleden ved Nordiske Mesterskaber, hvor danskerne ryddede hele bordet af mesterskabsmedaljer.
Men også andre gør det rigtigt godt. Det er bemærket, at også DSR har fået bygget en stærk juniorafdeling op, selvom klubben i årevis mest har præget billedet hos seniorerne. Men lige meget hvad, så vil der på et tidspunkt komme et naturligt generationsskifte, og det er det, klubben har indset.
Det bemærkes også at Morten Jørgensen-effekten for længst har gjort sit indtog i Næstved Roklub. Jørgensen er på vej til endnu et OL, men træner Jørgen Frederiksen har nye folk i støbeskeen. Klubbens nye stortalent: Malthe Kaptain levede til fulde op til sit efternavn ved at tage kaptajnsrollen i drengenes 1X, junior B, hvor han vandt med 13 sekunder over Nicolai Krogsgaard fra Roforeningen KVIK. Også drengenes junior B-klasse var yderst velbesøgt, og man måtte ud i E-finaler også.
Picture
Emil Lenzing, Lyngby Roklub, viste særklasse i lørdagens finale med en 15-sekunderssejr. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Katrine Kiilgaard er rykket op, og hun klarede sejren hjem i lørdagens finale med knap 3 sekunders forspring over Marie Louise Ladegaard Petersen fra Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Næstved Roklubs Malthe Kaptain er værd at holde øje med. Det med scullerroning har sjællænderne helt styr på. Foto Mette Bacher.
Pigernes 2X, junior B havde også pænt med deltagelse, og det udløste en A- og en B-finale.
Sofie Halling-Vikkelsøe, Odense, og Ida Blomstrand fra Hadsund havde en hidsig fight med DSRs Mathilde Kiilgaard og Amalie Riff Brems, der faldt ud til Sofie og Idas fordel, mens KR/Roskilde med: Cecilie Brünnich Sørensen og Victoria Munch indtog 3. Pladsen.
Picture
Så går starten til pigernes A-finale i junior B-2X. Foto Mette Bacher
Picture
Kusinetræf i Sorø! Regitze og Nikoline, begge med efternavnet Bay, og fra Bagsværd Roklub, var tilmeldt samme løb i Sorø, pigernes junior A-1X. Regitze klarede sig igennem til A-finalen. Hun har også roet i længere tid, end Nikoline. Foto Mette Bacher
Senior
Ved Copenhagen Regatta i maj fik Astrid Steensberg, Sorø og Emma Kiehn, DSR, en eftertragtet skalp, da de vandt over den OL-udtagne LW2X. Siden har de to været med ved flere internationale regattaer, og gjort det hæderligt. I Sorø fik de to et godt løb over for Odenses Anne Larsen og Marta Kempf, der blev nummer to, mens sidste års U23VM-deltagere: Mathilde Persson, Bagsværd og Olivia Meinert Cardel, Sorø, blev nummer tre. Kiehn og Steensberg meldte fra til søndagens finale, og denne tog Anne & Martha sig af foran Mathilde og Olivia, der kom ind lige ved 6 sekunder efter.
Picture
Odenses Anne Larsen og Marta Kempf lagde godt pres på Kiehn og Steensberg i finalen hos seniorerne lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Emma Kiehn, DSR og Astrid Steensberg, Sorø, satser på en udtagelse til U23VM i Rotterdam, senere på sæsonen, nøjagtig som mange andre. Foto Mette Bacher
Picture
Marta Kempf og Anne Larsen deltog i Sorø, som et led i træningen frem mod junior-EM i den kommende weekend. Efterfølgende blev båden kørt til Bagsværd, og her skal de træne videre inden EM. Foto Mette Bacher
Dramatisk og spændende blev M2X, hvor der blev gået voldsomt til stålet fra start til slut. Det var letvægterne: Frederik Leicht og Alexander Modest fra KR/LR mod de store og erfarne juniorer: Jakob Lillelund & Bastian Secher, Sorø/Roskilde. Men også landsholdsroerne: Mathias Larsen & Jens Noll Nielsen, Odder/Hadsund var med. De havde for en dag forladt LM4X for at prøve lykken i Sorø. Det hele kom til at dreje sig om de to førstnævnte to både, hvor Lillelund og Secher lagde pres på letterne hele vejen. Men pludselig kom også nordmændene fra Tønsberg ind i kampen. Det blev Modest & Leicht, der vandt i: 6.35.52. Så Tønsberg: 6.36.34 og på tredjepladsen: Lillelund & Secher: 6.37.17.
I søndagens finale er kampen lige så intens, som lørdagens. KR/LR vinder i: 6.45.57 over Roskilde/Sorø: 6.46.52.
Picture
Alexander Modest, Lyngby Roklub og Frederik Leicht, Københavns Roklub, satte tingene godt og grundigt på plads i Sorø. Foto Mette Bacher
Picture
Men lige meget hvad, de unge, der egentlig skulle være mødt til start i junior A, Jakob Lillelund, Sorø og Bastian Secher, Roskilde, gik all in og var tæt på letvægterne begge dage. Foto Mette Bacher
Picture
Der blev ikke givet ved dørene i mændenes finale i 2X. Foto Mette Bacher
Picture
Jens Noll Nielsen, Hadsund, og Mathias Larsen, Odder, der normalt ror LM4X- og i flere år har været en fast bestanddel af landsholdet, kunne ikke lege med i 2X denne gang. Foto Mette Bacher
Som tidligere nævnt viser firer uden med Mads Petersen, Malthe Puro, Sebastian Bache og Peter Holmquist storform, og det så man også i finalen, hvor de vandt med 13 sekunder over Drammen. En tidligere VM-båd med Emil Kjerri, Christian Asmussen, Michael Ludwigsen og Mathias Lyster prøvede lykken og blev nummer tre. Bjarne Petersens to Aalborg-både, den ene kombineret med Holstebro, blev nummer fire - og fem.
 
Kombinationer i alle afskygninger

Det vrimler med kombinationer for tiden, også i drengenes 2X, hvor en på papiret stærk konstellation har set dagens lys: Jacob Lenzing og Oliver Skov Jerkovic fra Lyngby/Bagsværd viste vejen i lørdagens finale og vandt over Odenses Skovbakke og Taudal med to norske mandskaber på de efterfølgende placeringer.
Dagens mest suveræne mandskab denne weekend var uden tvivl Odenses juniorpiger: Anne Larsen og Marta Kempf. Pigerne tog Sorø Regattaen som en del af den daglige træning, men har trænet hårdt på det seneste. De har blandt andet trænet med reb, som en belastning, og er godt trætte, lød det forinden fra deres træner, Johnny Rusbjerg. Men overtrætte var de to fynboer da bestemt ikke, og viste paraderoning i finalen og vandt med over et halvt minut (!) ned til de efterfølgende både, der udover danskerne bestod af norske mandskaber. Søndag blev det ligeledes til en sikker sejr.
Picture
Jacob Lenzing og Oliver Skov Jerkovic havde en hæsblæsende weekend i Sorø, som resulterede i flotte resultater. En 4X- blev også afprøvet. Foto Mette Bacher
Roskildes Aja viste vejen - Odders Julie stod for dramatikken
Også den kendte Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, og klasseroer i det internationale felt i LW1X, var ikke overraskende suveræn i 1X, og vandt over Mai Nielsen, Aarhus med knap ½ minut. Til gengæld var Mai lige så sikker på sin 2. Plads i denne finale, der var fuldt besat.
Trine Toft Andersen, Hadsund mødte til start i finalen om Forbundsmesterskabet i U23. Hun vandt sikkert over Odder Roklubs Julie Poulsen, der forleden vandt i Ratzeburg.
Julie stod for lørdagens mest dramatiske indslag. På vej til start blev båden bordfyldt grundet dønninger fra en motorbåd. Julie måtte søge ind til land for at få tømt båden, og hun fik hjælp af nogen på bredden til denne manøvre. Grundet dette nåede Odder-roeren ikke at varme ordentligt op, men blev kaldt direkte til start. Trods denne indledning, kæmpede Julie sig op på 2. Pladsen, men lige efter målstregen sank hun sammen, båden rullede rundt, og Odderpigen måtte have hjælp fra en tililende banedommer, der holdt hende oppe indtil dykkerbåden kom til undsætning. De fik hevet Julie Poulsen indenbords og hastede mod land, hvor samaritterne tog over. Der gik noget tid, og så var Julie frisk igen.
- Jeg kan intet huske, fortæller Julie til roinfo dagen derpå. Dramatisk så det ud, og det mente hendes træner: Per Amby også. - Det var lige før, jeg sprang i og svømmede ud til hende, for når man ser sådan noget, så føler man altid, at der går lang tid, før der sker noget, men alligevel havde de godt styr på det, siger Amby og henviser til dommere og dykkere.
Julie var ikke mere afskrækket, end hun med ildhu kastede sig ud i sculleren om søndagen for at være med. Her gik sejren atter til Aja foran Julie og Trine Toft Andersen
I LW1X er det Odenses Julie Gaumitz Storm der er godt roende her og vinder i sikker stil
Picture
Aja Runge Holmegaard i flot stil Foto Mette Bacher
Picture
Julie Poulsen, Odder, forsøgte trods den kaotiske start, at ro sig op i denne finale, der også havde juniorerne Anna Frimann, Næstved, og Simone Sørensen, Roskilde, med. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Frimann, Næstved Roklub, nærmest i billedet, og Simone Sørensen, Roskilde Roklub, der havde en god indbyrdes fight på Sorø Sø. Foto Mette Bacher
Picture
Trine Toft Andersen skuer uroligt ud over målområdet, da hun erfarer, at Julie er kæntret. Foto Mette Bacher
Dobbeltsejr til Peter Rytter Munk
Egentlig var det meningen, at World Cup-debutant, Nick Larsen, Odense Roklubs stærke scullerroer, skulle have vist flaget i M1X i Sorø.
Men Larsen var uheldig forleden hvor et styrt med cyklen betød et forstuvet håndled. Derfor var vejen banet for andre stærke herreroere.
Gennem foråret har Hadsunds Peter Rytter Munk roede 2X med Roskildes Andreas Dyrby. Trods deres højde og drøjde og erfarenhed, er det ikke gået så stærkt, som forventet. Derfor ror de nu 1X, og her trak Munk det længste strå og sejrede begge dage i Sorø, hvor han viste overbevisende roning. I lørdagens anden finale sejrede Odenses Jesper Fredsted, mens Aalborgs: Anders Boutrup Petersen og Esben Ravn tog sig af 2.- og 3. Pladsen.
Picture
Ravn og Boutrup Petersen fra Aalborg Roklub. Foto Mette Bacher
I W4X var der også god kamp om tingene mellem to danske kombinationer, Hvor Bagsværd/Odense/Roskilde med Line Katrine Olsen, Iben Østergaard, Silja Konoy Davidsen og Marie Mørch vandt med knap tre sekunder over Aarhus/BR/DSR/Hadsund og to norske mandskaber sluttede feltet. Søndag blev en gentagelse af lørdagens finale, men her var vinderbåden mere suveræn, end om lørdagen.
M4X blev vundet af den fremadstormende kvartet fra: Bagsværd/Odense med: Eigenbrod, Mazza, Michaelsen og Frederiksen
Odenses Julie Gaumitz Storm viste særklasse i LW1X med en 10 sekunders sejr over klubkammeraten: Sara Nissen, hvor Saras lillesøster, Anne, fra Roklubben ÆGIR blev nummer 3.
Picture
Herligt at se et drengemandskab i 4X- fra Roklubben ÆGIR Det har de seneste år mest været pigerne fra den nordjyske klub, der har været med i 4X-.Foto Mette Bacher
Picture
Så fås en JW4X- da ikke mere kombineret: Denne vandt lørdagens og søndagens finaler: Stine Mathiasen, DSR, Emma Hammer, BR, Mette Køchs Nielsen, Aarhus og Liane Vestergaard fra Hadsund. Foto Mette Bacher
Picture
Pigerne gør det godt i W2-. Her er Det Frida Sanggaard, Bagsværd og Ida Petersen fra Holstebro Roklub. Mandskabet vinder begge dage. Foto Mette Bacher
Forleden vandt de NM i 8+, siden er der skiftet lidt ud, men her er drengene efter sejren i lørdagens otterfinale i Sorø, hvor det blev til en suveræn 1. Plads over Aalborg/Holstebro og Odenses Universitetsmandskab, en mix-otter. Desværre var ikke andre juniorottere til start, som kunne give et rigtigt godt pejlepunkt for danskerne. En norsk kombination kom med i søndagens finale, men kunne intet stille op overfor danskerne.
Picture
Junior-8+ vandt ved NM forleden, og det gentog sig både i lørdagens - og søndagens finale i Sorø. Roerne kommer fra: Bagsværd, DSR, Odense, Holstebro, Københavns Roklub og Maribo. Foto Mette Bacher
Picture
Stroken kommer fra Maribo Roklub, og det er Christian Thor Hagemann Foto Mette Bacher
Picture
Aalborgs Universitetsroere har gjort det til en tradition at ligge i træningslejr i Sorø frem mod regattaen. - De er godt trætte, lød det fra Bjarne Petersen. Foto Mette Bacher
Picture
Der er kommet gang i studenterroningen i Odense også. Naturligvis mødte Fynboerne til start - men i mix8+. Foto Mette Bacher
Vi stiller om til Henley
Lørdag eftermiddag midt under Sorø Regattaen, kastede de fremmødte DSR-roere blikket væk fra selve regattaen, og rettede det mod Henley i London. Klubben havde to både med ved den prestigefyldte regatta. Den ene, en dobbeltfirer, blev slået ud, men Sverri Nielsen var nu nået frem mod en af verdens bedste scullerroere, Mahe Drysdale fra New Zealand, regerende olympisk mester i M1X og flere gange vinder i Henley.
Mens andre havde travlt med at skue ud over Sorø Sø, blev der stille i DSR-gruppen, mens de fulgte Sverri, der ikke lod sig kue af at skulle møde Drysdale. KVIKs Nikolaj Krarup var roinfos forbindelsesled i Henley, og da løbet var overstået, skrev han: - Sverri taber agtværdigt med 2 længder. Han holder Mahe frem til 8-900 meter, må korrigere i sidevinden og taber afstand de sidste 1000 meter. Tempomæssigt må Mahe holde tempo for at holde afstand til Sverri, lyder det fra London. Da det er vind eller forsvind, går Mahe videre, og det mod belgiske Obrego, manden, belgierne udpegede som deres sikre kort til OL, hvilket gav Mads Rasmussen og Rasmus Quist en billet til OL. Og hvad sker? Obrego vinder finalen over Mahe Drysdale i Henley.
Picture
Lige før Sverris finale i London - og midt under Sorø Regattaen. Smart at kunne følge to regattaer på samme tid. Foto Mette Bacher
Picture
Sverri er klar til start i London. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan så det ud. Selvom Sverri lægger hårdt ud, er det Mahe, der kommer så godt i front, som man kan se det på billedet. Foto Mette Bacher
Picture
Så nærmer DSR-roeren sig mål, og må overgive sig til Drysdale. Foto Mette Bacher
Men Sorø Regattaen fortsætter flere timer endnu, før lørdagen er overstået. Og her viser Oliver Rying Thomsen blandt andet sin klasse ved at vinde lørdagens finale.
Picture
Oliver Rying-Thomsen, Lyngby Roklub, gør det også godt i denne sæson, mens hans tidligere landsholdskammerater boltrer sig i LM2X og LM4-. Gennem de seneste to sæsoner har han fået bygget sig op efter en skadespause, og vinder finalerne begge dage i flot stil. Foto Mette Bacher
Picture
Aalborg-roerne færdes hjemmevant i Sorø og har været på mange træningslejre op til regattaen i begyndelsen af juli. Foto Mette Bacher
Picture
Nordjyderne markerer sig godt og grundigt ved danske regattaer, men inden længe går turen til Universitetsverdensmesterskaberne i Zagreb. Foto Mette Bacher
Picture
Ren retro - næsten - en firer uden med U23VM-mandskabet anno 2008, mødte til start i Sorø. Fv. Emil Kjerri, Mathias Lyster, Michael Ludwigsen og Christian Asmussen. Foto Mette Bacher
Mastersroerne
Selvom der er stor Mastersregatta på Bagsværd Sø om ganske kort tid, så var der nøjagtig en lige så stor tilstrømning til mastersløbene i Sorø, som der plejer.
Lørdagens afdelinger i 4X/4- blev vundet af den velkendte og garvede kvartet fra Fredericia Roklub. 2. Afdeling blev vundet af Sorø Roklub. 3. Afdeling af Bagsværd Roklub
I søndagens finaler vinder: Mette Møller, Roklubben Furesø 1. Afd. I MW1X. Ulla Hvid, Sorø Roklub, tager sig af sejren i 2. Afdeling, Lars Bo Andersen og og Christian Mølvig, begge fra Sorø Roklub, vinder MM1X, 2. - og 3. Afdeling.
I MW2X vinder: Fredensborgs Merete Boldt og Susanne Hansen 1. Afdeling, Anette Friedrichsen & Anne Karina Gravad fra Nordslesvig/Køge, vinder 2. Afdeling.
I mændenes MMX/MM2-vinder SKJOLD/DSR med Peter Skov og Stig Rasmussen i 1.afdeling, mens det er de sejrsvante soranere: Bjarne Hjorth og Christian Mølvig, der tager sig af en sikker sejr i 2. Afdeling. John Knudsen, LR & Glenn Frank, Munkebo, vinder 3. Afdeling, far og søn: Jørgen & Jesper Jensen, Lemvig Roklub, vinder 4. Afdeling, og 5. Afdeling bliver vundet af Bagsværd Roklubs: Emil Heinrichsen og Steen Christensen.
Picture
Her er det Lemvig Roklubs 3 x Jensen og 1 x Sørensen, der er på vej til start. Foto: Mette Bacher
Picture
Britta Hirschauer, Nordslesvig og Anette Andersen, Fredensborg bliver nummer to i deres afdeling, hvor Merete Boldt og Susanne Hansen, vinder: Foto Mette Bacher
Picture
Inger Koch, LDR og Mette Møller, Roklubben Furesø, bliver nummer tre. Foto Mette Bacher
Picture
Stig Rasmussen, DSR, og Peter Skov, Roklubben Skjold, vinder deres MM-afdeling i Sorø. Foto Mette Bacher
Og de yngste igen igen.
Her viser både Roklubben Stevns og Næstved klasse med 1. Pladser i junior D for drenge og piger, og for Næstveds Vedkommende i junior C.
Fint også, at Lyngby Dameroklub viser flaget og her er det Alma Mikkelsen fra Kraftcenter Kongens Lyngby, der vinder i junior C. Ida Marie Reimer fra samme klub vinder D-finalen, og i B-finalen er det Kristine Søndergaard Hansen, der vinder over Signe Flarup Johansen fra Roklubben ÆGIR. Om søndagen vinder Lyngby-pigerne i 2X, mens det også bliver til en sejr i 4x- med Katrine Højgaard og Nikoline Kroll fra Roklubben Stevns..

Odenses Andreas Finne Skovbakke og Tobias Taudal vinder søndagens finale i overlegen stil. Og i toer uden vinder Holstebros Christian Taulbjerg og Magnus Zier Quist Rathenborg med godt 13 sekunder over deres klubkammerater, mens KR bliver nummer tre.
 
En række purunge lovende talenter runder en lang søndag af med sejre. Det er: Noah Leen Jensen & Jakob Iversen, Roklubben Stevns, Emil Ulnits og Oscar Burvil, Holstebro/Viborg, Ida Blomstrand, Hadsund Roklub, Emma Braad Olesen, Bagsværd, Kristine Søndergaard Hansen, Roklubben Furesø, Carla Siff Aagaard Roerslev, Bagsværd Roklub, Martin Kofoed Jensen & Malthe Kaptain, Roskilde/Næstved, Mathias Biltoft Ankerstjerne og Victor Lauritsen, Roskilde Roklub, Amalie Kiær, Fredericia Roklub, Agnete Munk, Hadsund Roklub & Cecilie Brünnich Sørensen, Københavns Roklub.
Picture
Banedommerne havde nok at se til, da de mange deltagere skulle på vandet. foto Mette Bacher
Picture
Søndagen bød på meget blæst, og det gav lidt udfordringer for de helt unge deltagere. Foto Mette Bacher
Erkendtligheder til medarbejdere
I forbindelse med Regattafrokosten lørdag formiddag i Sorø Roklub, blev der holdt tale ved den nye formand for Sorø Regattaen: Tommy Knudsen, der bød velkommen.
Mogens Kleis, Roskilde Roklub modtog nål for mange års arbejde med blandt andet baneanlæg og arbejdet på lands i forbindelse med regattaen.
- Og som den eneste regatta herhjemme, har vi speakning fra søen. Her har Mette Bacher, DSR, speaket i mere, end 25 år, fortalte Merete Busk fra regattaforeningen, og overrakte nålen. - Der er også et makkerpar, som altid bruger dagene ved tasterne, og det er Søren Madsen, Middelfart Roklub,  og Jørgen Frederiksen, Næstved Roklub. I skal have regattanålen for jeres utrættelige indsats, lød det.
Merete Busk takkede desuden banedommer Judith Lyster, Roskilde Roklub, der kunne meddele, at det var sidste gang, hun kunne være med ved Sorø Regattaen, og derefter. Afslutningsvis appellerede Terkel Jespersen, på vegne af arrangørerne af Mastersregattaen, til at flere frivillige kunne melde sig til.

Med årets voluminøse Sorø Regatta er der for alvor lagt op til en 90-års fødselsdag i 2017.

 

Status i Langdistanceturneringen efter forårssæsonen

$
0
0
Picture
Kalundborg Roklub Bjarke Christensen Bang, Alexander Hansen og Lars Modin fører mændenes klasse ved halvleg. Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Med indgangen til juli er der traditionen tro afviklet tre langdistanceregattaer, og roinfo.dk skal nedenstående se lidt på, hvordan det står til i de enkelte klasser. Tabellen lyver aldrig, påstår man, men med Langdistanceturneringen er det lidt anderledes, idet man skal huske, at hvert hold har ret til at kassere det dårligste resultat. Nogle hold har allerede brugt deres ”fritur”, da de har valgt at springe en regatta over, mens andre har optjent point i alle tre regattaer, så det skal man lige have in mente, inden man ser på de enkelte tabeller. I mændenes klasse og 10-kilometer åben mix er der endnu spænding om førstepladsen, mens man i kvindeklassen og 25-kilometer åben mix skal se på sekundære placeringer for at finde spænding.  
Senior mænd 25 kilometer. Kalundborg endnu ikke sikre
I nedenstående tabeller kan man i kolonne tre se det aktuelle pointtal og i kolonne fire det korrigerede pointtal, hvor dårligste placering er fratrukket. Holdene er rangordnet efter det korrigerede antal point.
Nummer
Klub
Point
Korrigeret
1
Kalundborg Roklub
29
20
2
DSR, Den Gode, den onde og den grusomme
28
19
3
DSR, Den Gode Nyhed
23
16
4
KVIK, 150
15
15
​Intet er afgjort, og spændingen er intakt. Med en pointforskel på kun et point og to kaproninger tilbage er det stadig muligt for DSR at hente det danske mesterskab – men det kræver, at DSR besejrer Kalundborg begge gange. I 2015 var Kalundborg faktisk i samme situation, og efter en hæsblæsende slutspurt lykkedes det faktisk Kalundborg at vinde. DSR skal med andre ord i efteråret præstere det, som Kalundborg gjorde i 2015. Også om tredjepladsen er der hård kamp mellem DSR og KVIK. DSR og KVIK har hver én gang besejret rivalen til bronzen. I Aarhus blev KVIK nummer tre foran DSR, mens rækkefølgen var omvendt i København. Rent matematisk kan andre hold godt blande sig, men mon dog? Jo, spændingen lever i mændenes klasse.
Picture
DSR"blondies". Anne Sofie Dahl-Petersen, Samtaha Don Robbins og Stine Rosbjerg fører kvinderækken suverænt. Foto Leif thygesen
Senior kvinder 10 kilometer. DSR næsten sikre
Nummer
Klub
Point
Korrigeret
1
DSR, blondies
30
20
2
DSR, Saltbomberne
27
18
3
KVIK
16
16
4
Københavns Roklub, Smilet
19
14
5
KVIKamigas
14
14
6
DSR, Les Dames
15
11
​DSR ”blondies” bliver danske mestre, ellers skal de da dumme sig gevaldigt eller udeblive fra de sidste regattaer - og det gør de næppe. Andenpladsen går også til DSR under samme forudsætninger som for ”blondies”, ”Saltbomberne” skal dumme sig mere end almindeligt eller vælge at udeblive fra de to sidste kaproninger for at miste sølvmedaljen. KVIK ligger særdeles lunt i svinget på tredjepladsen. Så odds for guld og sølv til DSR og bronze til KVIK er meget små.
Picture
Humlebæk Roklub, Per Olsen, Jens Jørgen Tramm og Christian Probst har gjort rent bord og vundet de tre første kaproninger i 25-kilometer åben mix. Foto Leif Thygesen
25-kilometer åben mix. Humlebæk vinder
Nummer
Klub
Point
Korrigeret
1
Humlebæk Roklub
30
20
2
Roklubben Viking
27
18
3
Bornholmerne
21
16
4
KVIK
15
13
5
DSR, Nu med bedre handicap
13
13
​Også i 25-kilometer åben mix ser det ud til, at tingene er afgjort. Humlebæk har med tre sejre sat sig solidt på førstepladsen, og ligeså sikker er Viking på andenpladsen. Tredjepladsen ender nok på Bornholm, og man skal helt ned på fjerdepladsen for at finde lidt spænding. Men der skal dog fortsat roes for at forsvare de opnåede placeringer, man kan ikke bare blive hjemme.
Picture
Roklubben Viking, Rene Hansen, Jørgen Zangenberg og Reinhard Sværke er duks i 10-kilometer åben mix. Foto Leif Thygesen
Åben mix 10 kilometer. Viking versus KR
Nummer
Klub
Point
Korrigeret
1
Roklubben Viking
28
20
2
KR, Havnens Helte v.2
19
19
3
Middelfarts unge Løver
22
15
4
Humlebæk, 10mix
12
12
5
Bornholmerne 1
12
12
​I 10-kilometer åben mix kan Københavns Roklub, Havnens helte v.2, nå at vippe Viking af pinden ved at vinde de to sidste regattaer. Middelfarts unge Løver bør kunne forsvare deres samlede tredjeplads hele vejen.
Picture
Københavns Roklub, Havnens helte v.2, Pia Erikstrup, Kenny Andersen, Mads Peter Andersen, Mikkel Schmidt og Ronan Tinsley kan nå at overhale Viking i 10-kilometer åben mix, men det kræver to sejre over Viking. Foto Leif Thygesen
10-kilometer over all. Kamp om første- og tredjepladsen
I 10-kilometer over all sammenligner man 10-kilometer åben mix og kvindeklassen og giver alle hold handicap. Der uddeles ikke medaljer, men lige nu er stillingen i 10-kilometer over all som nedenstående.
Nummer
Klub
Point
Korrigeret
1
Viking
28
20
2
KR. Havnens Helte v.2
19
19
3
KVIK
14
14
4
DSR, blondies
19
14
5
Middelfarts Unge Løver
16
12
6
DSR, Saltbomberne
16
12
​Også her kan der ske forskydninger i efteråret både på første- og tredjepladsen.
Picture
DSR, Den Gode, Den unge og Den grusomme, Lars Fjord, Rasmus Solbjerg Stie Christensen og Nicolai Møller Andersen har brug for to førstepladser ved de to sidste regattaer for at vinde DM. Foto Leif Thygesen
25-kilometer over all. Kalundborg fører
Nummer
Klub
Point
Korrigeret
1
Kalundborg
30
20
2
Humlebæk 25 mix
26
18
3
DSR, Den Gode, Den Onde og Den grusomme
23
16
4
Viking
23
16
5
DSR, Den Gode Nyhed
13
11
6
Bornholmerne 2
12
11
Kalundborgs ”gamle drenge” har lagt sig solidt på førstepladsen. Der er åben kamp om tredje- og femtepladsen.
 
Rent matematisk kan der ske mange forskydninger, og ovenstående er ikke en videnskabelig gennemgang af mulighederne i de enkelte klasser. Havari, sygdom, diskvalifikation og andre ubehagelige ting kan fravriste de enkelte hold det, der ellers syntes at være sikre medaljer. Held og lykke til alle ved årets to sidste regattaer. Langdistanceturneringen genoptages lørdag den 13. august 2016 i Humlebæk.
lthygesen@youmail.dk

Danmarks bedste langdistanceklub og –roer

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Traditionen tro skal roinfo.dk her i sommerpausen divertere lidt med en uofficiel klub- og roerkonkurrence for langdistanceroere. Nedenstående finder I nogle tabeller og tal om, hvem der klarer sig bedst ud fra de givne forudsætninger.

Læs mere pdf-fil med tabeller

Fejrer 18-års fødselsdag med EM-finaleplads

$
0
0
Tekst & Foto Mette Bacher
Sikke en dag at fejre fødselsdag på - og så lige i Litauen...

Den danske otter rundede formiddagen af med en flot 2. plads i det indledende heat, og det gav direkte adgang til finalen!
Danskerne holdt længe en 1. plads i heatet, men blev lige akkurat "overhalet indenom" af Rumænerne, de nuppede 1. pladsen for snuden af danskerne. Men med 10 deltagende mandskaber, ville en 2. plads betyde en plads i finalen, og den klarede danskerne hjem.

Og der er ekstra grund til jubel hos ottermandskabet, idet stroken: Christian Thor Hagemann, Maribo Roklub, fylder 18 år i dag. Sikke en fødselsdagsgave at få.

Roinfo iler med et stort tillykke til drengene med finaleplaceringen - og følger naturligvis op på deres videre forløb ved EM, hvor det foreløbig ser ud til, at danskerne har 5. bedste tid inden finalen søndag.
Dertil er flere andre danskere kvalificeret til semifinalerne i morgen.
Picture
Den danske juniorotters mandskab består af: Esben Søvndal, DSR Aksel Dybdahl Poulsen, Københavns Roklub Magnus Valbirk, Holstebro Roklub Christian Carlsen, Holstebro Roklub Malthe Rusbjerg, Odense Roklub Mikkel Aaslet, Bagsværd Roklub Nicolai Leth Bernsen, DSR Christian Hagemann, Maribo Roklub Styrmand: Frederik Geertsen Lund
Picture
Maribo Roklubs eneste kaproer, Christian Thor Hagemann gav den alt, hvad den kunne trække ved indendørs-DM i januar, og det gjorde han også i dag, på strokepladsen i JM8+ i Litauen. Foto Mette Bacher

Marta og Anne - klar til EM og VM

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
- Hvornår passer det jer bedst, at vi laver et interview med dig og pigerne i Sorø, spørger roinfo den kendte Odense-træner Johnny Rusbjerg i telefonen. - Det må gerne være lørdag mellem indledende og finaler, helst i frokostpausen, svarer Rusbjerg.
Men sådan bliver det ikke. Der går nogle timer, før begge hold - roerne - og journalisten - er klar til en snak.
- Vi møder Marta Kempf og Anne Larsen om eftermiddagen ved de mange telte på bådepladsen, hvor Odense-traileren befinder sig. - Er I med på at vi tager interviewet nu?
Og det er de. - Vi kan gå en tur og snakke sammen, siger de to piger, og derefter går retningen mod Sorøs sejlklub, der er omdannet til regattakontor denne weekend.
Picture
Efter at have haft en hård træningsperiode frem mod Sorø Regattaen, hvor det lige også bliver til indledende heats tidligt om morgenen, og to finaler, i hhv. kvindernes åbne klasse, og i juniorklassen, som vindes suverænt, er Marta Kempf, tv., og Anne Larsen, begge fra Odense Roklub, klar til interview med roinfo. Foto Mette Bacher
PictureTræner: Johnny Rusbjerg. Foto Mette Bacher
- De er trætte, for de har trænet hårdt, og Sorø Regattaen er en del af deres distancetræning, fortæller pigernes træner, Johnny Rusbjerg, inden interviewet. Pigerne skal jo videre - og allerede weekenden efter Sorø Regattaen, går turen til EM i Litauen, hvor de er udtaget i dobbeltsculler.

Men trods trætheden, så viser de to blændende flot og overbevisende klasseroning på Sorø Sø, hvor de først skal ro indledende heat, så ror de finale i kvindernes åbne klasse, hvor de presser Emma Kiehn og Astrid Steensberg hele vejen, for derefter at ro ud og afvise alle konkurrenter i junior A-klassen. Men det skulle nok også være mærkeligt andet, når de to friske fynske piger har roet sammen i flere år., hvor de også i junior B-klassen viste særklasse.



- Føler I jer trætte?
- Ja, vi kan godt mærke, at der har været trænet hårdt, og vi har netop trænet “rebtræning”. Det er den form for træning, som Nina Hollensen og Lisbet Fach Jakobsen fortalte roinfo om for et par måneder siden, hvor de blev interviewet. Det foregår ved, at et reb bliver bundet om båden, og giver temmelig god modstand. - Det kan godt mærkes, siger Anne og Marta.
Derfor er Sorø Regattaen for dem blot en del af træningen frem mod det næste store mål, Junior-EM, som de er udtaget til i denne weekend. - og siden skal Kempf & Larsen også til junior-VM i Rotterdam.
Der er derfor nok at se til for de to.
Når Sorø Regattaen er overstået tager de ind til København for at træne i fire dage, hvor ungdomslandstræner, Nils Henrik Stene, tager sig af dem. Torsdag skal båden pakkes, og i dag, rejser de til Litauen.
Det er tredje gang, de to er udtaget til VM, de første to gange var det i kombineret 4X-, hvor det er blevet til hhv. en 12.- og en 10. plads. Nu gælder det deres favoritbådtype: 2X.
Pigerne har desuden vundet mange medaljer ved andre internationale begivenheder, som ved NM og Baltic Cup. Ved DM er det desuden blevet til mesterskaber i 2X og 4X de foregående to år.

Picture
Marta Kempf & Anne Larsen fik nogle heftige løb ved Sorø Regattaen, som blev benyttet, som et led i træningen frem mod EM og VM. Foto Mette Bacher
- Har I altid roet sammen?
- Nej, jeg er fra Munkebo, og begyndte at ro i Kerteminde Roklub, hvor jeg roede med en anden, fortæller Marta Kempf.
- Jeg roede også med en anden pige, Line Olsen, i Odense Roklub, siger Anne. Som junior B-roere og under Kraftcenter Odense, blev de sat sammen
Mens Marta er ud af en roerfamilie, var det Annes storebror, Nick, der begyndte at gå til roning, og det skulle Anne så også lige prøve. - Men mor og far har ikke roet, men min farmor prøvede det for mange år siden. Hun faldt i vandet, og så skulle hun ikke ro mere, smiler Anne.
Martas far, Jan Kempf, er tidligere kaproer, og nu, hvor datteren, i 2016 er udtaget til internationale opgaver, så kan Jan fejre, at det præcis er 30 år siden, han var udtaget til Nations Cup/U23VM, i 1986, i dobbeltfirer, hvor det blev til en plads i B-finalen.
Anne og Marta trænes af Johnny Rusbjerg, der indledte sin rokarriere i Nakskov Skibsværfts Roklub, hos den dengang landskendte træner, Ib Sommerfeldt. Johnnys søster blev gift med Jan Kempf, så pigerne trænes dermed af Martas Onkel: Johnny. Men hendes bror, Tobias, har også været en del af det danske juniorlandshold, hvorfor man kan formode, at der tales temmelig meget om roning i den gren af familien.
Og sidste år roede storebrødrene til Marta og Anne, Tobias og Nick, dobbeltsculler sammen, så det er lige før, det kan være svært at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen, og dog.
I denne sæson ror Nick Larsen sculler, mens lillesøster Anne stadig ror 2X med Marta - og dermed er vi tilbage ved udgangspunktet.
Picture
Martas storebror, Tobias, her, som stroke, og bag ham: Annes storebror: Nick. Og så er det lige pigernes træner, Johnnys søn, Esben Rusbjerg, der så er fætter til Marta, der sidder to, og Jesper Fredsted, sidder 1. Mandskabet blev nummer to i DM-finalen i 2015. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Larsen, tv., og Marta Kempf, har i 2016 deres sidste juniorår sammen. Det ville være flot og fortjent, hvis de to piger kan komme ind i medaljerækken ved EM og VM. Foto Mette Bacher
Får fri til næste år
Anne og Marta er i forvejen meget sammen, ikke kun i båden. Pigerne går i samme klasse, så det er næsten lige før, de kan kalde sig søstre, selvom Anne blot er en måned ældre end Marta, men begge fyldte 18 år i de første måneder af 2016. Søstre - i hvert fald hvis de mange timer, de er sammen i døgnet, skal gøres op. Dermed er de næsten mere sammen, end med den øvrige familie
- Når I er så meget sammen, kan I så ikke nemt komme til at skændes, som hvis det er et ægteskab?
- Jo, naturligvis kan vi skændes, men det varer som regel ikke særligt længe, og vi bliver hurtigt gode venner igen, fortæller Marta.

Udover skolen er det roningen, og ikke meget andet, pigerne går op i. Et forsigtigt spørgsmål, om der er kærester i baggrunden, bliver afvist. - Det har vi simpelt hen slet ikke tid til, for vi fokuserer fuldstændig på roningen, siger begge.

Når sæson-2016 er overstået, er årene i juniorklassen også fortid, og fremtiden hedder senior - men også det med at blive færdig med gymnasiet til næste sommer. Og det glæder begge piger sig meget til. - Så har vi fået fri i noget tid. Vi kunne godt tænke os at komme ud at rejse. På med rygsækken og en slags interrail-billet i lommen, og så af sted, svarer de, og man fornemmer, at de glæder sig.

Har I planer om, hvad der skal ske efter gymnasiet, og er der en videregående uddannelse i sigte?
Picture
- Ja, jeg kunne godt tænke mig at blive fysioterapeut, svarer Marta.
Picture
- Og jeg har en drøm om at blive dyrlæge, siger Anne.
Om robanen i Rio
Men foreløbig hedder det EM i Litauen - og siden VM i Rotterdam. - I må have set temmelig mange robaner efterhånden. Hvilken kan I bedst lide at være ved, spørger roinfo. - Helt klart Hamburg. Den er stor, og der er god plads, og vi kunne egentlig også godt lide OL-banen i Rio, og det der med, at der ligger døde fisk i dyngevis og meget affald, det så vi altså ikke meget til, da vi var med ved junior-VM i Rio i fjor, siger begge. - Vi kunne også godt tænke os at komme ned til Amsterdam og prøve banen der, Den har vi hørt så meget godt om.
Deres udsendte fortæller, at hele stemningen omkring Bosbaan i Amsterdam er i top, og i det hele taget er hollænderne rigtig gode til at afvikle regattaer. Noget, som de to kommer til at mærke i august, hvor de skal til junior-VM i Rotterdam.
Picture
Ved Baltic Cup på Bagsværd Sø i 2014, vandt Marta og Anne guld. Dengang nævnte Johnny Rusbjerg, at de satsede alt på at slå til ved VM i 2016. Nu er pigerne godt på vej, men først skal EM klares i denne weekend. Foto Mette Bacher
Sarah Lauritzen er et forbillede
Både Anne og Marta følger rigtigt godt med i international roning. Det hersker der slet ikke tvivl om, da roinfo spørger til, om de har forbilleder.
- Jeg kan godt lide den New Zealandske LW2X, de to kvinder fremstår, som dybt seriøse men også nede på jorden og meget smilende, og det kan jeg godt lide, siger Marta.
Men også Kim Crow fra Australien, en af Fie Udbys værste konkurrenter, tillige med Emma Twigg fra New Zealand er dygtige roere, som man godt kan se op til.
Begge har dog en helt klar favorit - et stort forbillede - og hun er pæredansk: - Vi kan godt lide landstræner Mads Haubros kone, Sarah (Lauritzen, red.). Hun er meget dygtig, og virker altid så glad, når man ser hende, lyder det.
Picture
Sarah Lauritzen, Roforeningen KVIK, er et forbillede for juniorpigerne. Sarah vandt i øvrigt bronze i den disciplin, JW2X,Marta og Anne ror i, dobbeltsculler. Det gjorde hun med Nana Bjarnholt i 1993 ved junior-VM i Oslo. Her er Sarah med ved indendørs-DM, og det er ægtemanden, landstræner: Mads Haubro, der sekunderer. Haubro var også med ved VM i 1993, i 2X med Peter Sylvest fra Odense Roklub, Mads Haubro roede for Kerteminde Roklub, altså endnu en Fyn-konstellation, som hos Marta og Anne. Foto Mette Bacher
Træneren får det sidste ord
Pigernes træner, Johnny Rusbjerg får lov at afrunde interviewet med Marta og Anne. - De har en hektisk sæson, men vi håber da også på, at de kommer til at klare det rigtigt godt ved junior-EM og senere ved junior-VM. Det kunne være fint, at de kan runde juniorårene af på en flot måde, og der er ikke tvivl om, at pigerne har trænet alt det, de overhovedet har kunnet, og efter EM skal de træne videre mod VM.
Picture
Anne Larsen, Marta Kempf, Julie Gaumitz Storm og Line Olsen blev junior-Danmarksmestre ved DM i Brabrand i 2014. De tre af pigerne blev også mestre i 2015, og Anne og Marta fortæller, at Odense Roklub har planer om at stille op med en pige/dame-otter ved Forbundsmesterskaberne i 2016. Foto Mette Bacher
Picture
Ved indendørs-DM i 2016 vandt Anne juniorklassen, og det bemærkes, at alle tre piger på podiet siden er udtaget til EM og VM. Fv Ida Petersen, Holstebro og th. Frida Sanggaard, Bagsværd. De to er udtaget til EM og VM i toer uden styrmand. Foto Mette Bacher
De får ganske vist en udfordring til august, når de skal til VM i Rotterdam, for det er samtidig med, at de starter i gymnasiet igen efter sommerferien, men det må vi se at få løst på en eller anden måde, fortæller træner Johnny Rusbjerg fra Odense Roklub, inden det går løs om ganske få timer ved EM i Litauen.
Picture
Interviewet er slut, Marta og Anne er på vej til nye udfordringer, og i dag skal de til EM i Litauen og kæmpe om medaljer i weekenden. Foto Mette Bacher

Flot dansk status efter EM´s 1. dag

$
0
0
Tekst & Foto Mette Bacher

Det danske juniorlandshold i roning gør det fremragende ved EM i Trakai i Litauen.
Pigerne i toer uden, Frida Sanggaard, Bagsværd Roklub & Ida Petersen fra Holstebro, viste vejen ved at ro sig direkte til finalen med en overbevisende sejr. Flere andre mandskaber klarede sig også videre til semifinalerne, mens nogen måtte runde opsamlingen.
Og efter eftermiddagens opsamling nåede yderligere to danske både til semifinalerne, der ros søndag formiddag.
Sådan er status efter førstedagen i Litauen:
PictureIda Petersen, Holstebro og Frida Sanggaard, Bagsværd Roklub, indledte danskerdagen med en direkte kurs mod finalen ved at vinde det indledende heat. Foto Mette Bacher

Picture
Disse 8 unge mænd og deres styrmand, har roet sig til EM-finalen: Esben Søvndal, DSR Aksel Dybdahl Poulsen, Københavns Roklub Magnus Valbirk, Holstebro Roklub Christian Carlsen, Holstebro Roklub Malthe Rusbjerg, Odense Roklub Mikkel Aaslet, Bagsværd Roklub Nicolai Leth Bernsen, DSR Christian Hagemann, Maribo Roklub Styrmand: Frederik Geertsen Lund
SEMIFINALEKLAR:
Picture
Sådan så det ud i Sorø sidste lørdag, hvor Holstebros mandskaber kæmper indædt i toer uden. Nærmest i billedet er det: Christian Taulbjerg, Magnus Rathenborg, der i dag har roet sig til EM-semifinalen i Litauen. Foto Mette Bacher
Picture
Marta Kempf & Anne Larsen, Odense Roklub er semifinaleklar efter en sejr i det indledende heat. Pigerne har 3. bedste tid af alle. - indtil videre... Foto Mette Bacher
Picture
Jakob Lillelund, Sorø Roklub, og Bastian Secher, Roskilde Roklub, er semifinaleklar efter en flot heatplacering lørdag formiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Stine Eilert Mathiasen, DSR Emma Hammer, Bagsværd Roklub Mette Køchs Nielsen, Århus Roklub Liane Vestergaard, Hadsund Roklub, er også semifinaleklar efter en flot indsats i det indledende heat. Foto Mette Bacher
Picture
Emil Eigenbrod, Bagsværd Roklub, Oscar Mazza, Odense Roklub, Mikkel Knudsen, Hadsund Roklub, Niels Frederiksen, Bagsværd Roklub. Semifinaleklar efter en sejr i opsamlingen lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Emil Lenzing, Lyngby Roklub, er klar til semifinalen søndag efter en sejr i opsamlingsløbet lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Klar til B-finale
Det lykkedes ikke for W4- at kvalificere sig til A-finalen, i morgen ror pigerne om placeringerne fra 7.-12.
Det er:

Ninna Pedersen, Hadsund Roklub
Mathilde Norking, Bagsværd Roklub
Emilie Jersild, Bagsværd Roklub
Astrid Filtenborg, Hadsund Roklub

Picture
Foto: Hadsund Roklub
Roskilde Roklubs Simone Sørensen ror semifinale om at komme i C - eller D-finalen.
Picture
Simone Sørensen, Roskilde Roklub, foto Mette Bacher

Roinfo mødte Fie Udby Erichsen inden afrejsen til Rio

$
0
0
Tekst & Fotos: Mette Bacher
Fie Udby Erichsen har travlt. Da roinfo besøger den dedikerede scullerroer, er hun netop vendt hjem fra Idrættens Hus, hvor OL-deltagerne i disse dage skal stikkes!
Der skal flere vaccinationer til, når OL-truppen tager til Rio om tre uger. Én mod en speciel virus, som kan forekomme i Brasilien, én mod Hepatitis, og Fie valgte så også lige at få en stivkrampevaccination oveni. - Det er fordi det er længe siden, jeg har fået den sidst, og så kunne jeg ligeså godt tage den med, fortæller hun. Et aflangt gennemsigtigt plaster lidt over håndleddet sladrer om, at hun har fået sine tre stik.
Picture
Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, skal forsvare sin OL-sølvmedalje ved OL i Rio om en måned. Foto Mette Bacher
KVIK-roeren fra Hobro har indtaget Bagsværd Sø og omegn, og det i en lækker autocamper, hvor hun i disse dage bor, spiser og overnatter med sin lille søn, Thor, og ægtefællen René. En genial løsning, når der skal foregå en hel masse i optakten til afrejsen til OL i Rio. Autocamperen holder under nogle træer på den store parkeringsplads, lige før man kommer til indgangen til Rostadion, og omgivelserne fås næsten ikke bedre, når Fie skal passe sin intensiverede træning frem mod OL. Hun vader lige ud i naturen, og kan se Bagsværd Sø fra camperen. Ja, selv Eskild Ebbesen, der bor i en villa tæt ved, er ikke så nær på søen, som Fie i disse dage. Hun behøver blot at gå få skridt, så er hun inde i bådehallen, kan tage sculleren af hylden og ro ud på endnu en træningstur.
PictureFie har boet i en autocamper ved Bagsværd Sø, med mand og barn. Foto Mette Bacher
Fint besøg i autocamperen
Mellem træningspassene er der tid til familiehygge, og er det godt vejr, cykler hendes mand og søn til stranden, eller tager en tur til den lokale svømmehal. Men også landsholdskollegaerne kigger forbi. Tidligere i dag har guldfirerroer: Jacob Barsøe været på besøg, og Lisbet Falch Jakobsen fra W2X har også været forbi og stukket en velsmagende proteinbar i hånden på lille Thor. Mens Fie taler med Roinfo, hilser den tidligere landsholdsroer: Sophus Johannesen også på.
- Vi tager af sted den 11. Juli, til træningslejren i Völkermarkt, vores sædvanlige base, hvor vi færdes hjemmevant, fortæller Fie til roinfo. Derefter går turen direkte videre til Brasilien, det sker den 29. Juli, så der går noget tid, før vi vender hjem til Danmark igen.



Springer indmarchen over
Heller ikke denne gang kan Fie være med til indmarchen på det olympiske stadion.
- Nej, det går slet ikke. Det sker den 5. August, og den 6. Skal jeg ro mit første løb i Rio, så der er noget andet, der er vigtigere, nævner hun.

- Skal I bo i den olympiske by?
- Nej, vi skal bo på et olympisk hotel, som Team Danmark og DIF i et samarbejde med Danmarks Rocenter, har fundet vil være godt for deltagerne i roning og kajak, fortæller Fie.

Det drejer sig ikke kun om roning, roning og roning dag ud og dag ind for Fie Udby Erichsen. - Det kan jeg ikke klare i længden. Der skal mixes andre træningsformer ind, for efter jeg havde en discusprolabs i 2010, så kan min ryg ikke tåle konstant rotræning, så jeg cykler, laver vægttræning og laver øvelser udover roningen. Men det er ideelt, når jeg træner på Bagsværd Sø, at jeg kan koncentrere mig helt og holdent om roningen, når træner, Mads Haubro, også er der.

Hvordan kan et typisk træningspas se ud for en Fie, spørger Roinfo.
- I dag har jeg roet 4 x 20 minutter, 5 minutter+10+5 i tempo: 20-22-24. Antal åretag pr. minut. Når jeg er færdig har jeg roet 22 kilometer, og det tager 2 timer, fortæller Fie. Men i morgen får vi besøg af den russiske ekspert i biomekanik, Valery Kleshnev. Og da skal jeg ud to gange, for vi skal teste båden. Selvom man ikke skulle tro det, så er der altså forskel på bådene, også selvom de er flunkende nye, og jeg kan tydeligt mærke forskellen.
Den nyeste båd ligger på Rostadion, og vores OL-både er for længst sendt til Rio. Den jeg træner i på Bagsværd Sø, er en sindssyg god båd. Den gad jeg godt at have med til OL, siger Fie.
PictureFie med sin lille søn, Thor. Hun er tryg ved, at Thor er i gode hænder hjemme i Hobro, mens hun passer sin roning. Foto Mette Bacher
Mor og lille Thor
Vi kan ikke undgå at komme ind på, hvordan hun, som mor til en 3-årig, skal have tingene til at gå op i en højere enhed.
- Heldigvis betyder det meget, at Thor er blevet lidt ældre, han er meget opvakt, og forstår meget mere, end da han, som helt lille havde meget brug for, at mor var der. Han går i børnehave, og er glad for hverdagen hjemme i Hobro.
Her har han sin far og sine bedsteforældre omkring sig. Han har det godt derhjemme, og det betyder, at jeg også har det godt med, at han er i gode hænder. Dermed kan jeg give mig helt hen ved de regattaer, jeg deltager i, og skal ikke gå og bekymre mig om Thor måske er ked af det, fordi jeg ikke lige i nærheden., fortæller Fie,
og ægtemanden, René supplerer:



- Thor og jeg tager naturligvis til OL i Rio for at se Fie ro, men det med at besøge atleterne på de hoteller, de bor på, skal man ikke regne med. Men vi glæder os alle til at opleve OL i Rio.

- Hvem af de roere, du skal møde, er de værste konkurrenter?
- Det er Kim Brennan, tidl. Crow fra Australien. Så er der Emma Twigg fra New Zealand, og hun har klaret noget helt unikt. Hun er juniorverdensmester, U23-Verdensmester og Senior-verdensmester, og så er der den regerende olympiske vinder, Mirka Knapkova fra Tjekkiet, nævner Fie. - Hvad med den kvindelige legende: hviderusseren Ekatarina Karsten?
- Hende ser jeg ikke, som en af de værste konkurrenter. Men det er de andre, der er grund til at frygte, og Knapkova, hun rammer altid præcist, og topper, når der er guldmedaljer på spil, fortæller Fie.

- Hvad har været din største oplevelse ved OL- udover sølvmedaljen?
- Det har været at opleve atletikstadion. At sidde der og se på atleternes helt unikke præstationer, det var en stor oplevelse i London.
- Kan I komme rundt og se lige, hvad I vil, spørger roinfo.
- Nej, det kan man ikke. Det er ikke sådan, at man får en stak fribilletter i hånden. Næ, man skal bestille billetterne, og det har jeg endnu ikke fået gjort. Men det skal helst være med nogle af de andre, for det er jo ikke så fedt at sidde der mutters alene og se det, så det er noget, jeg skal se at få på plads, snarest, siger Fie.

Picture
Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, har scoret mange Danmarksmesterskaber. Her er det endnu et i 1X, denne gang på Brabrand Sø, i 2014. Foto Mette Bacher
- Hvornår begyndte du at ro?
Det gjorde jeg, da jeg så guldfireren vinde OL-guld i Atlanta i 1996. Jeg blev fyr og flamme, og meldte mig ind i Hobro Roklub. Der var i forvejen en gruppe piger, der var lidt ældre, end jeg, men jeg trænede med dem, og dengang roede vi 2X og 4X, husker Fie.
- Jeg var vild med at gå til roning. Jeg levede nærmest nede i roklubben, og var stort set aldrig hjemme hos familien. Det var fuldstændig en total passion for mig, men vi havde også nogle ildsjæle til trænere. Og uden ildsjæle går det ikke. Slet ikke indenfor roningen. Det kræver utroligt meget  at være leder af en flok unge roere, og det er slet ikke nok, at man blot er der en til to gange om ugen. Der skal mere til, og det kræver også, at lederen er med til alle stævnerne. Simpelt hen er der nærmest døgnet rundt, for ellers kan det slet ikke lade sig gøre at bygge en ordentligt juniorafdeling op og holde fast. Det betyder også, at Hobro Roklub ikke i dag har så stor en juniorafdeling, som dengang. Måske en dag, hvis jeg kan afse tid og ressourcer til det, så kunne det være sjovt at bygge noget op igen, men jeg ved jo også, at det kræver noget.

PictureNår man skal til OL er der mange events, man skal deltage i. Forleden skulle Fie, med sin klubkammerat, Anne Dsane Andersen, til en farvel-og-god-tur-reception på Københavns Rådhus. Her står ropigerne med KVIKs kaproningschef og formand: Lea Jacobsen & Frederik Østerberg. Foto Mette Bacher
Vigtigt at møde de unge
I går inviterede KVIK os ind til en farvel-middag, hvor medlemmerne fik mulighed for at ønske os en god tur til OL. Jeg valgte at tage lidt tidligere derind for at hilse på ungdomsroerne og de nye, der er startet med roning i år. For de øvrige medlemmer ved jo godt, hvem vi er, også selvom vi ikke har så meget tid til at komme der til hverdag. Men jeg mener, det er meget vigtigt, at vi får hilst på de helt unge roere, og det kan måske inspirere dem til at fortsætte og ro rigtig kaproning på et højere plan, siger Fie.

- Og når OL er overstået, hvad så?
Hun ser over på ægtemanden René, der er i gang med at læse op af en Pixi-bog for lille Thor, og så siger de begge: - Vi ved ikke, hvad der skal ske? - Lige nu ser vi frem mod OL, og når vi kommer hjem fra Rio, så hedder det: Hobro, hvor vi bor. - Det kan være, at jeg vælger helt og holdent at støtte René med hans gøremål, han er uddannet tømrer og bygningskonstruktør i Hobro, nu når han har brugt flere år og mange ressourcer på at støtte mig i min målsætning.
Picture
Fie havde en travl dag. Først til reception på Københavns Rådhus, og senere samme dag til presseevent med Danmarks Rocenter. Foto Mette Bacher
Picture
Mændene i Fies liv er: René og Thor. Far og søn, som har taget på ture i omegnen af Bagsværd Sø, når mor Fie skulle ud at træne i sculleren. Foto Mette Bacher
Styr på det første møde
Parret mødte hinanden i Hobro, ved en venindes fødselsdag. Normalt går vi ikke så meget op i datoer, men lige præcis det her, kan vi huske. Det skete den 8. Maj for 14 år siden, fortæller parret. - Hvordan er det så at være samlevende med en OL-roer spørger roinfo.
- Jeg har altid syntes, det var sjovt at følge, lyder det fra René, der jo som sådan trækker det store læs med at passe Thor, når Fie er væk i lange perioder.
- Måske vil jeg fortsætte med at ro, måske skal det være noget helt andet. Lige nu og her drejer alt sig om Rio, siger Fie, der selv har været i gang med at læse til Finansøkonom på fjernstudie.

Interviewet er slut. Tidligt næste morgen hedder det træning, så er der presseevent på Københavns Rådhus, Pressemøde på Rostadion og træning, men i den kommende weekend går turen hjem til Hobro, inden afrejsen til årets store begivenhed i Rio. Fie og det øvrige OL-landshold rejser til træningslejren i Østrig i morgen.

Faktaboks:
Fie Udby Erichsen, 31 år, 183cm/79kg. Debuterer ved JVM i 2000, hvor hun med Holstebro-roeren: Johanne D. Thomsen, vinder bronze i 2X. Imponerende, som blot 15-årig!
2005 VM i 2- med Majbrit Ølgaard Nielsen, en 9. plads. Parret bliver nummer 6 ved VM i Eton året efter. I 2007 bliver Fie nummer 10 i W2- med Lea Jakobsen ved VM. Får bronze ved VM i 2008 i W4- med: Lea Jakobsen, Lisbet Falch Jakobsen og Cecilie Askov Christensen, da vinderbåden fra Rusland bliver ekskluderet, og danskerne rykker frem fra 4. pladsen i finalen. I 2009 bliver Lea Jakobsen og Fie Udby Erichsen nummer 10 ved VM i 2X. Derefter ror Fie 1X og bliver en beskeden nummer 14 ved VM i 2011, og kvalificerer sig til OL ved at blive nummer 2 i Luzern. Vinder OL-sølv i London i 2012, holder pause - barselspause i 2013 - er tilbage i 2014, hvor hun bliver nr. 11 ved VM. Bliver nummer 14 ved VM i 2015, men kvalificerer sig til OL i Rio ved OL-kvalifikationsregattaen i Luzern i 2016. Fie Udby Erichsen trænes i DRC af Mads Haubro og Jesper Guldborg
Har vundet Danmarksmesterskaber i 1X: 4 gange, 2X: 2 gange og i 4X: 8 gange


Topfysik og erfarenhed gav guldet

$
0
0
PictureJohnny Rusbjerg, træner for guldpigerne. Foto Mette Bacher
Tekst: Mette Bacher
Fotos: Mette Bacher & Johnny Rusbjerg

Det er ikke overraskende en meget stolt og glad træner, Johnny Rusbjerg, Roinfo får i telefonen fra EM i Litauen.
- Alle de stærke mandskaber var samlet i semifinalen, altså dem, der skulle kæmpe om medaljerne. Marta & Anne førte semifinalen, men blev lige nuppet på målstregen, og blev nummer to.
Men jeg har det med at undersøge rigtigt grundigt, inden pigerne skal ud i konkurrence, hvem det er, de skal møde. Det bruger jeg en del tid på, og dermed giver det et fingerpeg om, hvem vi skal holde meget øje med, og hvem, der måske ikke er de værste at møde, siger Johnny Rusbjerg til roinfo.dk lige efter guldtriumfen.
Pigernes fysik er helt i top, og derfor vidste vi, at de ikke nødvendigvis behøver at gå op i et meget højt tempo til sidst, men lægge mere pres på med benene, og i dag førte de hele vejen.

Picture
Marta Kempf & Anne Larsen, Odense Roklub, viste allerede vejen for to år siden, da de vandt guld ved Baltic Cup på Bagsværd Sø. Foto Mette Bacher
Det, træner Johnny Rusbjerg fortalte roinfo om, helt tilbage til guldfinalen ved Baltic Cup i 2014, skulle vise sig at holde stik!
- Vi går efter at toppe i 2016, for da har Marta og Anne deres sidste sæson, som juniorer, så sejren i dag - altså ved Baltic Cup for 2 år siden - og hvad der må ske i 2015, er blot et skridt på vejen til det ultimative, vi går efter om to år, sagde - spåede -træner Johnny Rusbjerg dengang.

Hvor var du henne, da pigerne vandt guldet i eftermiddag?
- Det er sådan, at jeg meget gerne vil være helt alene, når mine roere er i konkurrence. Så jeg stod et stykke væk fra tilskuertribunen ved mållinien og så det. Jeg blev både glad og rørt, men vi troede også på, at det kunne lade sig gøre.

Er Anne og Martas forældre med i Litauen?
- Nej de er blevet hjemme. De har også været meget med rundt tidligere og set det, fortæller Johnny Rusbjerg, og retter lige lidt på det familiemæssige, roinfo nævnte om i interviewet med de to guldvindere, i forbindelse med Sorø Regattaen sidste weekend.

Det er Martas faster, jeg er kæreste med - og det har vi været i mange år i øvrigt, slutter en glad Johnny Rusbjerg fra Litauen, hvor også sønnen, Malte, Martas fætter, har været på vandet i drengenes otter, hvor det blev til en flot 5. plads.

Andetsteds har man kunnet følge de stolte mødres kommentarer til døtrenes store guldtriumf, og der er ingen tvivl om, at der bliver åbnet for champagneflaskerne i aften, når pigerne skal fejres på Fyn.
Picture
Marta Kempf & Anne Larsen, Odense Roklub, er Europamestre i JW2X. Foto Johnny Rusbjerg

Udover EM-guld - så blev det til sølv og flotte finaler

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Helle Rathenborg

Dansk roning behøver næppe at frygte fremtiden, for når OL er overstået om en måneds tid, så er der nok lagt op til et generationsskifte. Som tingene magede sig ved EM for juniorer, der netop er overstået denne søndag i Litauen, da er der grund til at juble.
De unge er på vej - og ikke blot det - de er mere, end godt på vej!
Med hele seks både i finalerne ved EM, hvor to af mandskaberne oven i købet tog medalje, er dansk roning godt rustet i de kommende år.
Der er ikke tvivl om, at det skyldes et blændende og utrætteligt arbejde ude i klubberne, hvor ildsjæle er hele omdrejningspunktet for, at dansk roning kan byde ind med toproere, når klubtrænerne tager over. Det er hele starten, introduktionen til roningen for de unge, der er så vigtig, og en budbringer for, om de unge bliver hængende.

Finaledagen blev indledt med en flot og måske også en lidt overraskende - EM-sølvmedalje til Ida & Frida (!) - de to dygtige piger fra Holstebro og Bagsværd Roklub, Ida Petersen & Frida Sanggaard. Pigerne var første båd i danskerlejren, der skulle i ilden begge dage, og i går tegnede der sig et billede af, hvor stærk den danske W2- er, da Frida og Ida vandt løbet.
Søndag indledte de den flotte dag i Litauen med en EM-SØLVMEDALJE!
Imponerende, når man tænker på, at Danmark i årevis ellers har været en nation med scullerroning hos kvinderne, men hvor blandt andet Lærke Berg Rasmussen, DSR, og Anne Dsane Andersen, KVIK, har vist vejen, og om få uger er med ved OL i Rio!
W2- er kommet for at blive - og det markerede Frida Sanggaard og Ida Petersen på bedste vis i dag ved EM.

SØLV til Ida & Frida
Pigerne, der kommer fra Holstebro & Bagsværd viste vejen både lørdag og søndag med flotte EM-løb!
De trænes af: Morten Frank fra Bagsværd Roklub - et stort tillykke til alle tre!

Picture
Dette fine foto er taget af: Helle Rathenborg, Holstebro Roklub. Roinfo takker mange gange...
EM nr. 4
JM2X: Bastian Secher, Roskilde & Jakob Lillelund, Sorø,
har gennem hele sæsonen vist, at deres roning er kraftbetonet og der er punch og power i båden ved hvert eneste åretag. Dobbeltsculler, hvad enten det er hos seniorer eller juniorer, er altid populær og velbesøgt - alene det at blive nummer fire ved Europamesterskaberne, er en præstation i sig selv. Mandskabet trænes af Torben Bech fra Kraftcenter Roskilde

EM nr. 5

JW4X-: Stine Eilert Mathiasen, DSR, Emma Hammer, Bagsværd Roklub, Mette Køchs Nielsen, Århus Roklub, Liane Vestergaard, Hadsund Roklub

At komme i en EM-finale er virkelig en flot præstation, og det levede kvartetten op til her efter kort tids sammentræning. I fjor forsøgte Mette Køchs Nielsen at kvalificere sig i 2X til internationale opgaver, men det lykkedes ikke. Nu er den regerende juniordanmarksmester i 1X med her, og sammen med Stine, Emma og Liane, viste pigerne virkelig power i finalen. Det er i øvrigt sådan ca. 18 år siden, DSR sidste har haft en juniorpige med ved en international opgave, som EM eller VM.
Holdet trænes af Helle Krogh, Aarhus, og hvor er det rart at erfare, at der også er kvindelige trænere med i den ellers noget mandsdominerede trænerkultur i dansk roning.

EM nr. 5
JM8+:Esben Søvndal, DSR, Aksel Dybdahl Poulsen, Københavns Roklub, Magnus Valbirk, Holstebro, Roklub, Christian Carlsen, Holstebro Roklub, Malte Rusbjerg, Odense Roklub, Mikkel Aaslet, Bagsværd Roklub, Nikolaj Leth Bernsen, DSR, Christian Hagemann, Maribo Roklub, Styrmand: Frederik Geertsen Lund og trænere bag mandskabet: Gorm Petersen, KCHO & Nicolai Skjølstrup, KR

Forleden vandt den danske juniorotter NM i Mölndal. Derefter blev der skiftet ud på mandskabet. Da konstellationen stævnede ud ved NM var det ikke et mandskab fra en lilleputverden! Således var gennemsnitshøjden 194 cm! Det er altså nogen høje drenge, dansk roning har med at gøre. Lige bortset fra stroken, Maribo Roklubs dygtige Christian Hagemann, der fejrede sin 18 års fødselsdag ved EM ved at stroke mandskabet til en finaleplads! Dansk roning har ikke været forvænt med at have en JM8+ af stor international klasse, men meget kan tyde på, at der er sket en positiv udvikling her, hvor hovedparten af roerne er meget høje, og har den ideelle fysiske størrelse til international roning. At de så også har en god holdånd ombord, fortæller desuden en hel del. Et stort tillykke med en meget flot 5. plads ved EM.

EM nr. 6:
JM1X: Emil Lenzing, Lyngby Roklub, trænes af Andreas Rambøl KCKL

Det kræver noget helt ekstraordinært at være scullerroer af en vis klasse, og det kan Emil stå inde for. Det er imponerende, at Lyngby-roeren kvalificerede sig til finalen, men så var der også udsolgt, skrev Lenzings formand, Reiner Modest, i sin beretning fra EM. Men en finaleplacering ved EM i JM1X - er MEGET FLOT!


EM nr. 7:
JM4X-: Emil Eigenbrod, Bagsværd Roklub, Oscar Mazza, Odense Roklub,
Jacob Lenzing, Lyngby Roklub, Niels Frederiksen, Bagsværd Roklub
Træner: Emil Blach, Bagsværd Roklub

Emil Eigenbrod er erfaren indenfor international roning, men det er som styrmand! Således har Eigenbrod klaret styrelinerne de senere år i JM8+ på de internationale baner, men nu sidder Emil selv bag årerne. Selvom mandskabet ikke nåede A-finalen, så er det imponerende, kvartetten vandt B-finalen og blev en samlet nummer 7. Således måtte Mikkel Knudsen, Hadsund, trække sig, grundet rygproblemer, og ind kom en reserveroer, 15-årige Jacob Lenzing, Lyngby Roklub. Yes, han er lillebror til ovennævnte Emil!
Dermed debuterede Jacob ved et EM-stævne, og mandskabet kunne ikke få en bedre reserve. Derfor er en 1. plads i B-finalen - en samlet 7. plads et rigtigt flot resultat!

EM Nr. 7:
Ninna Petersen, Mathilde Norking, Emilie Jersild, og Astrid Laustsen fra Bagsværd/Hadsund
m. Anders Christiansen, som træner
Ror en meget flot B-finale, som kvartetten vinder. Dermed en fin 7. plads til pigernes firer uden.

EM nr. 11:
JM2-; Christian Taulbjerg & Magnus Rathenborg, Holstebro Roklub
Træner: Freddy Quist, KCHO

Holstebro Roklub har i årevis (!) kastet sig over én-åres roning, og ofte med god succes. Se blot på Ida Petersen, som vandt bronze ved EM. Og ikke mindst drengene, der er med på JM8+.
Toer uden for drenge er til gengæld ikke det nemmeste at score medaljer i ved EM eller VM. Magnus og Christian blev nummer 11 ud af 15 deltagende båd.


EM nr. 14:
JW1X: Simone Sørensen, Roskilde Roklub, træner: Torben Bech Jensen, KCR

Simone Sørensen klarede sig ikke igennem til A- eller B- finalen, men måtte ud i en semifinale om at kvalificere sig til C- eller D-finalen!
Det lykkedes for Simone at komme i C-finalen!
Den høje sjællandske ropige lå længe beskedent i baggrunden i C-finalen, men fik endelig hanket op i sig selv og roede en 2. plads hjem.
Simone Sørensen har tidligere været deltager ved JVM i 4X-, hvor det gik bedre. Så måske er det fremtiden for den ellers så fysisk stærke roer...

Motionsturneringen 3. runde

$
0
0
Picture
Fredericia Roklub på madpakketur. Foto Steen Houborg
Ustabilt sommervejr kan ikke
​stoppe de danske roere
Af Leif Thygesen
- og øv, øv, øv. Nu startede juni måned lige så godt; men så kom lavtrykkene med masser af vind og regn, så vi er bagud i kilometertal i forhold til sidste sæson - Sådan skriver Ninna Larsen i sin indberetning fra Svendborg Roklub. Men selvom juni sluttede lidt fugtigt og stormombrust, så er det alligevel lykkedes at sætte ny rekord for juni.
Picture
Juni bruges af mange til langture. Her er Københavns Roklub på vej Mors rundt i blæst og regn. Foto Vibeke Skousen
​Det samlede resultat lyder på 4.590 roere fra 46 klubber har roet 878.693 kilometer, hvilket giver et gennemsnit på 191,436 km/roer. Det er i forhold til den gamle rekord fra 2015 en forbedring på lidt over 13 kilometer pr. roer eller en rekordforbedring på 7,4 procent. Det er imponerende, hvordan danske motionsroere gang på gang forbedrer resultatet, og selvom der i enkelte klubber sker tilbagegang, så er der andre klubber, der sørger for at den samlede roaktivitet stiger. Som et kuriosum kan det nævnes, at det er i de nederste divisioner, man finder den største fremgang. Nogle af supermotionsligaklubberne har rigtig nok mistet lidt af pusten, men i de nedre divisioner sker der ting og sager. Som eksempel kan man tage førstepladsen i 3. division. I juni 2015 blev 3. division ført af Skjold med et gennemsnit på 142,730 km/roer. I juni 2016 tilfalder førstepladsen i 3. division (trommehvirvel) Nakskov Roklub med et gennemsnit på 168,196 km/roer.
Alt i alt buldrer de danske motionsroere derudaf, og de ror morgen, middag, aften og nat over hele landet, rundt omkring i Europa og i en slat af resten af verdenen. Velkommen til Motionsturneringen 3. runde 2016.
Supermotionsligaen
I toppen af Supermotionsligaen er alt som det plejer at være til og med nummer to. Randers Roklub fører stadig, mens Roklubben Furesø holder skansen på andenpladsen. I Randers er de nye roere kommet godt i gang og holder sig ikke tilbage, fordi det regner lidt – godt med lidt friske kræfter, skriver Vibeke Christensen.
Aalborg Dame Roklub rykker fire pladser frem og er nu nummer tre i den bedste række. Lone Thrysøe Larsen skriver om aktiviteten i Aalborg Dame Roklub: 
”Juni måned har budt på flere aktiviteter. Den 4. juni afholdt vi sponsorroning. Vi roede lige fra solopgang til solnedgang og nåede i alt 2709 kilometer. Og ikke mindst roede vi 45.000 kroner ind i sponsorater. Vores maratonhold, som ikke kom til jysk maraton, da det blev aflyst, roede deres eget maraton. Vi afholdt også det sidste ”Dameroklubtræf”, som har været en tradition de sidste 10 år. Vi havde besøg af Kolding og Hellerup Dameroklub. 
Picture
Aalborg Dame Roklub har holdt sponsordag. På broen en tilfreds kasserer Lisbeth Bilde. Foto Lone Thrysøe Larsen
​Vejle Roklub rykker to pladser frem til fjerdepladsen. Jytte Vodstrup fra Vejle kan blandt andet berette: ”Juni måned har budt på rigtig mange langture: Gudenåen i to omgange, Mors rundt, Samsø rundt, dagsture i fremmede farvande, Ringkøbing Fjord mm. i to omgange. Dertil kommer de mange kortere og længere ture i eget farvand.
Svendborg Roklub er tilbage i den bedste række på femtepladsen. Det er en fremgang på syv pladser i forhold til maj. Men som det fremgår af starten på denne artikel, er rapportør Ninna Larsen ikke helt tilfreds – hvad kan det ikke blive til i næste måned?
Hellerup Roklub rykker to pladser tilbage og er nu nummer seks, mens Nykøbing Mors Roklub rykker tre pladser frem til syvendepladsen.
Fra nummer otte, Egå Rosport, skriver Annie Kaalby:  ”Juni måned - især den sidste halvdel - har ikke været befordrende for vores indsats på vandet. Masser af vind og regn. Nej - lad os nu for pokker få noget sommer. ”
Og jo, det koster, at vejret ikke har været med østjyderne – fem pladser tilbage i denne runde.
Picture
Københavns Roklub havde dog også pænere vejr på vej Mors rundt. Foto Vibeke Skousen
​Mindre tilbagegang er der for Supermotionsligaens to sidste hold - Københavns Roklub og Rønne Roklub. Begge klubber rykker en plads tilbage således, at Københavns Roklub nu er nummer ni, mens bornholmerne slutter som nummer ti. Københavns Roklub har blandt andet været på langtur Mors rundt.
1. division
Roklubberne i Kolding har bemægtiget sig de to øverste pladser i 1. division. Mens der for mændenes vedkommende er tale om status quo i forhold til sidste runde, hvor man også førte 1. division, så er der for kvindernes vedkommende tale om en imponerende fremgang på 20 pladser. Uffe Lau Sørensen fra Kolding Roklub glæder sig over det stille vejr, der har været godt for det roende folk. Jette Hvidtfeldt konstaterer tørt, at der er kommet lidt mere 
gang i årerne i Kolding Dame-Roklub (KDR). KDR har blandt andet været til ”Dameroklubtræf” i Aalborg, hvilket var lidt vemodigt – det var den sidste af slagsen efter ti år.
Picture
Kolding Dame-Roklub på Ryå. Foto Kirsten Jensen
​Vi bliver i det jyske, men rykker lidt mere mod nord, hvor vi i Aarhus finder Roklubben ARA, der er rykket tre pladser frem til tredjepladsen.
Præstø Roklub er tilbage i Motionsturneringen som nummer fire i 1. division. Martin Poulsen beretter om aktiviteten i Præstø: ”I juni har vi udover vores flittige morgen- og formiddagsroere haft et par både på to-dags tur til Nyord, vi har haft vores ny roere med til Fed Havn og en del træningsture til Fakselade Plads med henblik på at ro maraton. Selvom Jysk Maraton blev aflyst, roede vi vores eget maraton, men det i en tid som ikke er værd at nævne, da det blæste ret meget. ”
Picture
Gennemført maraton 2016. Jørgen Mortensen, Søren Hansen, Mai-Britt Bille, Poul Bramsen, Martin Poulsen og Lars Østergaard alle Præstø Roklub. Foto Martin Poulsen
​Roklubben Ægir rykker ti pladser tilbage og indtager dermed endnu engang femtepladsen, men i denne runde i den næstbedste række.
Lige under Ægir finder vi på sjettepladsen naboen Aalborg Roklub, der er rykket seks pladser frem. Universitetsroerne fra Aalborg har været til Sorø Regatta og klaret sig flot.
Picture
Horsens gigbåd bliver luftet af ungdomsroerne. Foto Gitte Enghild
​Horsens Roklub rykker et par pladser tilbage til syvendepladsen. Altid friske Gitte Enghild har blandt andet noteret: ”Måneden er gået med mange småture - og meget socialt: kaffeture, aftenture, "Goddag og farvel til skoleskibet" og ikke mindst madpakketurene i Ronet Syd, hvor vi har været på besøg i Jels og Strib (som blev til Fredericia på grund af en stiv storm!!!). ”
Picture
Horsens på madpakketur i Ronet syd. Foto Gitte Enghild
​Silkeborg Roklub har fået gang i roningen og er rykket otte pladser frem til ottendepladsen i 1. division. ” Vi har fået nogle rigtig friske og aktive kaniner i år. Flere af dem har siden instruktion roet over 300 kilometer. De er blevet godt integreret i klubben og er med til, at der på vores roaftner ofte er mellem 30 og 35 roere på vandet”, skriver Sonja Linnet fra Silkeborg.
​Nivå Roklub har med en fremgang på seks pladser erobret niendepladsen i 1. division – og dermed er det Nivå, der denne gang kan kalde sig Nordsjællands førende havroklub i den interne kamp med Humlebæk – men i horisonten lurer Helsingør, der i sidste runde faktisk var bedst placerede nordsjællandske havroklub. Mere om Helsingør og Humlebæk senere.
Nyborg Roklub er rykket fire pladser frem og er dermed nummer ti i 1. division. Susanne Henriksen fortæller: ”Nyborg har de sidste måneder haft besøg af to delfiner. Dem har vi roere brugt meget tid på at kigge efter. Der har været mange roture til Storebæltsbroen, hvor de i øjeblikket holder til. Det er et flot syn, når vi er heldige at se dem. De er vældig nysgerrige og svømmer gerne ved siden af og under robådene. ”
Silkeborg på weekendtur ved Himmelbjerget. Foto Sonja Linnet
2. division
2. division toppes af Humlebæk Roklub, der dog for første gang i denne sæson ikke er bedst placerede nordsjællandske havroklub. Den ære tilfalder Nivå. Humlebæk må konstatere en tilbagegang på fire pladser. Christian Probst fortæller: ”Juni måned er i Humlebæk forløbet godt. Vores 15 nye kaniner (nu roere) blev døbt efter ”den gamle tradition”. Hvilket er en tur i Skærsilden; pyntning med farvet havregrød og afslutningsvis slås et æg ud i hovedet med en fisk. Romæssigt ligger vi lidt under de seneste 
års formåen, hvilket der ikke er en konkret forklaring på. Men måske vi finder kræfterne til en slutspurt inden sæsonen slutter”.
Haderslev Roklub rykker et par pladser tilbage til andenpladsen i 2. division. Maria Aas rapporterer: ”Tre af os har været på madpakketur i Fredericia – det er altid en stor fornøjelse at være på de madpakketure, som Synnejysk og Sydjysk netværkene udbyder. En enkelt tur ud af fjorden med frigivelse af en ny korttursstyrmand har vi også nået, ellers har vi bare ”nusset” rundt på Dammen”.
Skanderborg Roklub er rykket syv pladser frem og ligger lige nu til bronze i 2. division. Helsingør Roklub dykker ti pladser og ender dermed i denne runde på fjerdepladsen i 2. division. Kjeld Bertelsen skriver blandt andet: ”Man skal stå tidligt op for at være med på morgenholdet i Helsingør Roklub. Morgenroerne mødes allerede kl. 5:20 alle hverdage. Roturen går normalt til Espergærde og retur, som giver i alt 10 kilometer, og morgenholdet er allerede tilbage i roklubben, så de efter vask og rengøring af bådene kan tage afsted på arbejde kl. 7:00. Morgenroning er et af de mange rotilbud klubben har til både medlemmer og kaniner. Enhver er velkommen til at melde sig, og der er ingen forpligtelse til at deltage hver eneste morgen. En fantastisk start på dagen, siger dem, der har deltaget.”
Picture
Foto Torben Hansen, Helsingør.
​Nummer fem Roklubben SAS er rykket fem pladser tilbage. Erik Nielsen fortæller om 40 års venskabs-jubilæum med British Airways Rowing Section: Roklubben SAS og British Airways Rowing Section har været venner i 40 år. Venskabsjubilæet blev fejret i Københavns Sydhavn hos Roklubben SAS og jubilæumsfesten fortsætter i London den 23. juli. Det hele startede i 1976, hvor roklubberne mødtes for første gang i Staines Boat Club nær Heathrow Airport. Det er her British Airways ror. Roklubberne har haft venskabsudveksling med besøg i både London og København hvert eneste år i 40 år.
SAS stiller op til Staines Regatta, hvor BA/SK har et ”Special Invitation Race”. Desuden ror vi også med i andre løb. Tidligere deltog SAS i ”Head of the River Race”, et 8+ løb med op til 420 ottere. Det er i marts måned og rigtig dejligt koldt at ligge og vente på start. British Airways stiller op i København til en Social Rowing i Københavns Havn. Der har dog været kaproninger mellem roklubberne. Enkelte gange har endog Lufthansa Roklub fra Hamborg deltaget.
Picture
Jubilæumsfest i Roklubben SAS. Foto Dorthe M. Jensen
​Roskilde Roklub rykker fem pladser tilbage og er dermed nummer seks i denne runde. Fire pladser frem går det for Lyngby Dameroklub (LDR). Inger Barløse skriver om aktiviteten i LDR: ”I denne måned havde vi to store aktiviteter - Rolangt- og outriggerweekend sammen med vores naboklub Lyngby Roklub. Totalt roet af LDR 1120 kilometer, men med 570 til ”outriggerfolket” og 550 til inrigger. Næste år skal det nok ikke ligge i samme weekend. ”
Picture
Lyngby Dameroklub på aftentur til Tårbæk. Foto Inger Barløse
​Hvidovre Roklub rykker fem pladser tilbage til ottendepladsen. ”Vi har mistet pusten lidt i forhold til sidste år efter et stærkt udlæg de første måneder”, skriver Anders-Henrik Petersen.
Fredericia Roklub rykker en enkelt plads tilbage til niendepladsen. Steen Houborg kan berette: ”Trods en del regn og vind fra øst har vi efterhånden fået størstedelen af de aktive roere på vandet, og kaninerne sprudler af livsglæde i de nye omgivelser i den gamle "herre-roklub". Kilometermæssigt er vi ikke helt på 2015-niveauet, men det går den rigtige vej "fremad". Juni måned bød ikke på de store klubmæssige aktiviteter, men en madpakketur for nye og gamle roere er det da blevet til. 19 friske roere deltog, og nogle blev mere våde end andre - Ikke at forglemme midsommerfesten med levende musik og et fyldt lokale med glade roere med påhæng.”
Picture
Kaniner fra KVIK på vandet. Kaninerne ror nydeligt. Foto Peter Budtz
​Roforeningen KVIK rykker tre pladser tilbage til 10. pladsen. Peter Budtz kan fortælle: ”Så har vi fået de sidste trevne solskinsroere på vandet, det kan ses på antal roere, det stiger, og på gennemsnittet, det falder. Nå, foreningens målsætning er at udbrede kendskab til roning, det gør vi.”
3. division
I Nakskov Roklub er der gået kilometerrace i den. Flere af morgenroerne kæmper en indædt kamp om de øverste placeringer, og det kan ses på regnskabet. Aktiviteten belønnes med fire pladsers fremgang til førstepladsen i 3. division. Så formand for Nakskov Roklub, PEW Høyer – det er nu du skal kontakte den lokale avis og fortælle om førstepladsen – så kommer du i avisen igen - og det er du jo glad for.
På de næste tre pladser finder vi tilbagegang. Middelfart er rykket tre pladser tilbage til andenpladsen, Hadsund 14 pladser tilbage til tredjepladsen og endelig er Frederikssund rykket 22 pladser tilbage til fjerdepladsen. Til både Hadsund og Frederikssund er kun at sige - Kom igen!
På femtepladsen er der fremgang. Strib Ro- og Kajakklub rykker to pladser frem. Roklubben Viking rykker et par pladser tilbage, mens Tolo Roklub er på ”planlagt retræte”. Søren Uldall skriver: ”Trods den store kilometermæssige fremgang, er - som forventet - turen nedad i divisionerne begyndt, selv om gennemsnittet denne gang stiger!
Til gengæld tager vi ikke nogen rutchetur med hensyn til ophold, service og forplejning hos Antonis i Tolo. Det varme og solrige vejr, der har været i Danmark fra medio maj til slutningen af juni, har indimellem været varmere end i Grækenland, hvor varmen i skrivende stund så sandelig har indfundet sig. Tæt på 100 både er udlejet her i 2016, og succesen ser ud til at fortsætte i 2017. Vi har allerede reservationer af mere end 100 både - og der er stadigvæk ledige uger!”
Nummer otte, ni og ti i 3. division, Nykøbing Sj. Roklub, Roklubben Gefion og Jels Roklub, kan alle konstatere fremgang. For Nykøbing Sjællands vedkommende er fremgangen på en plads, mens Gefion og Jels begge kan glæde sig over tre pladsers fremgang.
Picture
Roklubberne i Nakskov har holdt aktiv ferie. Foto Kirsten Pedersen
4. division
Seks klubber med i 4. division i denne runde. Det er ikke den helt store fortællelyst, der præger indberetningerne i denne division. Sønderborg Roklub ligger nummer et, hvilket er tre placeringer bedre end sidst. Også Varde Roklub er rykket tre pladser frem. Lene Balje 
fortæller fra det vestjyske: ”Varde Roklub startede juni måned med en langtur, hvor vi besøgte Struer Roklub og roede rundt om Venø plus meget mere. Det var det mest perfekte rovejr, vi nogensinde har oplevet: Havblik og 25-26 graders varme. Det var så flot, så flot – når Danmark er allersmukkest! ”
Holbæk Roklub rykker to pladser tilbage til tredjepladsen, mens nummer fire Bogense Ro- og Kajakklub og nummer fem Høruphav Ro- og Kajakklub begge er rykket to pladser frem.
Roklubben Stevns lukker denne gang døren i Motionsturneringen på sjettepladsen i 4. division – det er to pladser frem i forhold til sidste runde.

Ferierende klubber
Fem klubber, Aarhus, Rudkøbing, Øresund, Nibe og Tønder har valgt at holde ferie fra Motionsturneringen i denne runde, men vender forhåbentligt stærkt tilbage i 4. runde.
 
Topscorerlisten
Ny topscorer er Elisabeth Knudsen, Silkeborg Roklub, med 1747 kilometer. På andenpladsen Ole Erlich-Eriksen, Hellerup Roklub, der sidst var placeret som nummer tre. Endelig må sidste rundes duks Amalie Kiær, Fredericia Roklub, denne gang ”nøjes” med tredjepladsen.
Størst fremgang har Jytte Madsen, Kolding Dame-Roklub, med 11 pladsers fremgang til niendepladsen i Supermotionsligaen, men også Erik Andersen, Nakskov Roklub, har været særdeles flittig og rykker otte pladser frem til niendepladsen i 1. division.
 
Næste runde
Og så er vi allerede nået så langt, at vi næsten er halvvejs i Motionsturneringen 2016. Næste runde dækker perioden fra den 27. marts til og med den 31. juli. Der er deadline for indberetning, onsdag den 10. august 2016.
lthygesen@youmail.dk
 
Stillingen pr. 30. juni 2016 her
Topscorerlisten pr. 30. juni 2016 her

OL i Rio – Se hvem de danske hold skal møde – og hvornår det går løs

$
0
0
Picture
Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Fredag den 5. august 2016 er der åbningsceremoni for OL i Rio. Det er Olympiske Lege nummer 31 i rækken. Allerede lørdag den 6. august fra kl. 13.30 starter rokonkurrencerne.
Roinfo.dk giver dig nedenstående en oversigt over de danske hold og deres konkurrenter. Der trækkes lod om modstandere i indledende heats torsdag den 4. august 2016 kl. 20.30.
​Roinfo.dk har udarbejdet en samlet tidsplan for de danske mandskaber, der opdateres, så snart resultatet af lodtrækningen foreligger. I øvrigt opdateres tidsplanen med kommende runde og konkurrenter, efterhånden som den olympiske regatta afvikles, og du vil til enhver tid kunne finde oversigten øverst til højre på forsiden af roinfo.dk, så længe der roes om olympiske medaljer. 

Kvinder singlesculler W1x
Picture
Fie Udby Eriksen. Foto Leif Thygesen
Danmark er repræsenteret af Fie Udby Eriksen, der får 31 konkurrenter. Følgende lande er til start:
Australien, Tjekkiet, Kina, USA, Schweiz, Canada, Sverige, Litauen, Østrig, Zimbabwe, Algeriet, Nigeria, Egypten, Bermuda, Mexico, Trinidad and Tobago, Argentina, Paraguay, Peru, Korea, Iran, Taiwan, Kazakhstan, Indonesien, Singapore, Thailand, Bahamas, Togo, New Zealand, Irland og Hviderusland.
 
Nummer 1 til 3 i indledende heats går videre til kvartfinalen, mens resten skal ro opsamling.
 
Tidsplan for W1x:
Lørdag den 6. august fra kl. 14.30 Indledende heats
Søndag den 7. august fra kl. 14.10 Opsamling
Mandag den 8. august fra kl. 13.50 Semifinaler for finale E-F
Tirsdag den 9. august fra kl. 14.10: Kvartfinaler
Torsdag den 11. august fra kl. 14.30: Semifinaler
Fredag den 12. august fra kl. 13.40: Finale F
Fredag den 12. august kl. 14.00: Finale E
Lørdag den 13. august kl. 14.40: Finale D
Lørdag den 13. august kl. 15.00: Finale C
Lørdag den 13. august kl. 15.20: Finale B
Lørdag den 13. august kl. 15.44: Finale A
 
Kvinder letvægtsdobbeltsculler LW2x
Picture
Juliane Elander og Anne Lolk Thomsen. Foto Mette Bacher
Danmark er repræsenteret af Anne Lolk Thomsen og Juliane Elander. Følgende 20 lande er til start i LW2x: New Zealand, England, Sydafrika, Canada, Danmark, Tyskland, Kina, Polen, Irland, Rusland, USA, Tunesien, Brasilien, Cuba, Chile, Japan, Vietnam, Hong Kong, Holland og Rumænien.
 
Nummer 1 og 2 i indledende heat er kvalificeret til semifinale A/B, resten går til opsamling.
 
Tidsplan for LW2x
Søndag den 7. august fra kl. 15.40: Indledende heats
Mandag den 8. august fra kl. 14.20: Opsamling
Tirsdag den 9. august fra kl. 16.10: Semifinaler for finaler C/D
Onsdag den 10. august fra kl. 13.50: Semifinaler A/B
Onsdag den 10. august kl. 16.40: Finale D
Onsdag den 10. august kl. 17.10: Finale C
Fredag den 12. august kl. 14.10: Finale B
Fredag den 12. august kl. 14.50: Finale A
 
Kvinder. Toer uden styrmand W2-
Picture
Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen. Foto Leif Thygesen
Danmark er repræsenteret af Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen. 15 lande er til start: England, New Zealand, USA, Danmark, Sydafrika, Canada, Rumænien, Tyskland, Holland, Frankrig, Hviderusland, Spanien, Kina, Italien og Polen.
 
Nummer 1 til 3 i indledende heat er kvalificeret til semifinale A/B, resten går i opsamling.
 
Tidsplan for W2-
Søndag den 7. august fra kl. 15.10: Indledende heats
Mandag den 8. august fra kl. 14.10: Opsamling
Onsdag den 10. august fra kl. 13.30: Semifinaler A/B
Onsdag den 10. august kl. 17.30: Finale C
Fredag den 12 august kl. 14.30: Finale B
Fredag den 12. august kl. 15.24: Finale A
 
Kvinder dobbeltsculler W2x
Picture
Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen. Foto Leif Thygesen
Danmark er repræsenteret af Lisbet Falch Jakobsen og Nina Hollensen. Der er 13 deltagere i denne klasse. Danmark skal ro imod: New Zealand, Grækenland, Tyskland, Polen, Litauen, England, Kina, Frankrig, Hviderusland, Australien, USA og Tjekkiet.
 
Nummer 1 til 3 i indledende heat er kvalificeret til semifinale A/B, resten går i opsamling.
 
Tidsplan for W2x
Lørdag den 6. august fra kl. 16.00: Indledende heats
Søndag den 7. august kl. 14.40: Opsamling
Tirsdag den 9. august fra kl. 15.10: Semifinaler A/B
Torsdag den 11. august kl. 13.40: Finale B
Torsdag den 11. august kl. 15.04: Finale A
 
Mænd letvægtsdobbeltsculler LM2x
Picture
Rasmus Quist og Mads Rasmussen. Foto Leif Thygesen
Danmark: Mads Rasmussen og Rasmus Quist. 20 deltagere i denne klasse: Frankrig, England, Norge, Sydafrika, Italien, Tyskland, Polen, USA, Østrig, Schweiz, Irland, Angola, Brasilien, Cuba, Chile, Kina, Japan, Hong Kong, Tunesien og Danmark.
 
Nummer 1 og 2 i indledende heat til semifinale A/B, resten i opsamling.
 
Tidsplan for LM2x
Søndag den 7. august fra kl. 16.20: Indledende heats
Mandag den 8. august fra kl. 14.40: Opsamling
Tirsdag den 9. august fra kl. 16.30 Semifinaler om finale C/D
Onsdag den 10. august fra kl. 14.10: Semifinaler A/B
Onsdag den 10. august kl. 17.00: Finale D
Onsdag den 10. august kl. 17.20: Finale C
Fredag den 12. august kl. 14.20: Finale B
Fredag den 12. august kl. 15.04: Finale A
 
Mænd letvægtsfirer LM4-
Picture
Jacob Barsøe, Jacob Søgård, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen. Foto Leif Thygesen
Danmarks hold er Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgård og Kaspar Winther Jørgensen. 13 deltagende nationer: Schweiz, Danmark, Frankrig, New Zealand, Holland, Italien, USA, Kina, England, Tjekkiet, Canada, Rusland og Tyskland.
 
Nummer 1 til 3 i indledende heat til semifinale A/B, resten i opsamling.
 
Tidsplan for LM4-
Lørdag den 6. august fra kl. 17.00: Indledende heats
Søndag den 7. august kl. 15.00: Opsamling
Tirsdag den 9. august fra kl. 15.50: Semifinale A/B
Torsdag den 11. august kl. 14.00: Finale B
Torsdag den 11. august kl. 15.44: Finale A

lthygesen@youmail.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live