Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Motionsturneringen fylder 10 år

$
0
0
Picture
Det første foto, der blev bragt i Motionsturneringen, april 2009. Lis B, Erik, Lene og Lis L (styrmand) fra Roklubben Skjold er taget på 25 kilometer havnetur.
Essay om verdens bedste romotionsturnering

​Af Leif Thygesen

I Signaturens gamle hus fra 1914 var der, da jeg købte huset i 1984, et gammelt snedker-køkken, hvor bordpladen var anbragt så lavt, at man næsten skulle ligge på knæ for at have den rigtige arbejdshøjde. Allerede ved indflytningen var det et stort ønske at få et nyt tidssvarende køkken, men løn og ønsker stod ikke rigtigt i et rimeligt forhold til hinanden, så derfor kom der til at gå 31 år, inden ønsket om et nyt køkken blev indfriet – og det var måske meget godt - var der kommet et nyt køkken tidligere, havde Motionsturneringen slet ikke eksisteret.
Picture
Signaturens gamle køkken. Foto Leif Thygesen
​Inden vi finder ud af, hvordan det hænger sammen, er det nødvendigt med en lille udflugt tilbage til Signaturens fortid. Der var engang, Signaturen troede, at hjemmesiden roning.dk var det som Dansk Forening for Rosport (DFfR) prioriterede højest. Jeg har fra barnsben altid holdt af at skrive og troede fuldt og fast på, at alt andet måtte vige, når det kom til at markedsføre roning på roforbundets hjemmeside. Når man selv brænder for en sag, kan det være svært at forstå, at andre måske har et lidt mere nuanceret forhold til tingene. Som årene gik, undrede jeg mig mere og mere over, at man ikke kunne læse mere om bredde-roning på roning.dk. Hvis ikke man kunne finde entusiasme og begejstring for roning på roning.dk, hvor skulle man så finde det? Min undren gjorde, at jeg flere gange skrev til DFfR med mere eller mindre fantasifulde forslag til, hvordan man kunne få mere bredderoning på roning.dk. Jeg foreslog en kalender med motionsarrangementer, et motionsforum og mere, som jeg ikke længere husker. Jeg fik aldrig svar på mine breve. Jo, det var dengang, man skrev et brev, puttede det i en kuvert, satte et frimærke på og lagde det i en rød postkasse.
 
Motionsturneringen født under en opvask
I 2004 blev jeg så selv en del af DFfR, idet jeg sagde ja til at tælle point sammen i Langdistanceturneringen. Det med at tælle point sammen medførte en udvalgspost i Motions- og turudvalget (MTU), og lige pludselig var jeg så selv medansvarlig for, at motions- og langtursroning fik den anerkendelse på roning.dk, som den fortjente.
På det tidspunkt i 2004 skrev jeg lange svulstige artikler om langdistancekaproning – det gør jeg stadig, men det er en anden historie – og nu vender vi så tilbage til mit gamle køkken.
I mit gamle køkken var der ingen opvaskemaskine, så al opvask blev klaret i hånden. Det var jo et træls arbejde, men på den anden side gav det mulighed for at reflektere over livets store spørgsmål, mens opvasken blev klaret: Hvad skal vi have at spise i morgen, hvordan får jeg hyren til at slå til og ikke mindst: Hvordan får vi motionsroning frem i lyset?
Picture
Carola Haggkvist. Motionsturneringens fødsel blev akkompagneret af Carolas ”Invincible”. Ti år efter kan det konstateres, at Motionsturneringen indtil nu har været uovervindelig.
​Fredag den 6. februar 2009 - efter en god middag med et godt glas rødvin til - var det som sædvanligt tid til at vaske op. Radioen blev tændt, og ud af højttalerne strømmede underskønne Carola Haggkvist stemme med sangen ”Invincible”, der sluttede som nummer seks ved det internationale melodi grand prix i 2006:
 
Never gonna run away, I'm not gonna hide
I know just what I feel inside
Oh... nothing's gonna make a change, forever with you
You're always by my side
You're always on my mind
 
Invincible – one love supreme
Unbreakable – one land of dreams
Two hearts unite – insatiable
This love tonight – invincible
 
Du kan høre hele sangen her
 
Og der - mens et glas blev poleret – blev Motionsturneringen født. Den lå nærmest på mit lave køkkenbord og smilede til mig. Jamen kunne det passe? Var der virkelig en ide, der kunne holde? Var det ikke for indviklet og uoverskueligt at skulle regne med gennemsnit for de roere, der havde deltaget i roningen? Selvom spørgsmålene var mange, besluttede Signaturen at gå videre med ideen.
Resten af MTU blev - efter lidt skepsis - overtalt til, at vi gjorde forsøget. Og det var jo Signaturen selv, der hang på alt arbejdet, så herregud lad dog barnet.  Derefter var det ellers med at komme i gang med at finde mailadresser til cirka 140 danske roklubber og få forklaret, hvad det gik ud på. Efter lidt startvanskeligheder kom det til at køre, og det gør det så stadig i dag ti år efter. I første runde deltog 47 klubber, og det blev faktisk et meget typisk antal deltagere. I 2018 var der i gennemsnit deltagelse af 42,6 klubber i hver runde.
Picture
Sådan så Supermotionsligaen ud i første runde af Motionsturneringen april 2009
Motionsturneringen udvikles
I 2014 forlod Motionsturneringen roning.dk og blev flyttet til roinfo.dk, og her har den så været siden. Samme år introducerede Motionsturneringen ”Topscorerlisten over Danmarks flittigste motionsroere”. I 2018 kårede læserne, som et nyt initiativ i Motionsturneringen, ”Årets bedste Romotionsbillede” – det vil i tiden fremover være en årlig tilbagevendende begivenhed. Ligeledes blev Motionsturneringen i 2018 en del af DFfRs ”Award Night”, i det nummer et, to og tre blev inviteret med til og hædret på denne celebre aften. 
Det var jo en fornem anerkendelse af Motionsturneringen, men på den anden side er Motionsturneringens deltagelse i Award Night af afgørende betydning for alsidigheden, når dansk roning bliver fejret. Uden Motionsturneringens deltagelse vil Award Night ikke være det samme.
Picture
Foto Gitte Enghild 2013
Deltagende klubber
Uden klubberne og rapportørerne ingen Motionsturnering. Så en kæmpe tak til dem. Jeg bilder mig ind, at langt de fleste af rapportørerne er pennevenner, og at det ikke er en sur pligt at melde ind. Det vigtigste er at få alle de gode ro-oplevelser frem i rampelyset. Konkurrencen er ikke målet men midlet, og konkurrencen kan bruges både til intern motivation til at ro mere og til markedsføring.
I årenes løb har der deltaget i alt 93 forskellige danske roklubber i Motionsturneringen. Der er en lille eksklusiv skare på ni klubber, der har deltaget i alle 70 runder: Humlebæk Roklub, Kolding Roklub, Randers Roklub, Roklubben SAS, Roskilde Roklub, Skanderborg Roklub, Vejle Roklub, Aalborg Roklub og – trommehvirvel – Nakskov Roklub.
Tre klubber er hjerteskærende tæt på at have deltaget i alle runder, idet de blot har været fraværende i en enkelt måned. Det drejer sig om Egå Rosport (tidligere HEI Rosport), Strib Ro- og Kajakklub og Svendborg Roklub.
I den anden ende af spektret finder vi de klubber, der kun har været med en gang: Brøndby Ro- og Kajakklub, B&W Roklub, Nakskov Skibsværft Roklub, Maribo Roklub, Ringsted Roklub, Samsø Roklub og Stege Roklub.
 
Reportagerne
Når man skal skrive om det samme igen og igen, forfalder man ofte til mere eller mindre søgte paralleller. Vejret kan man jo altid skrive om, og man kan også altid sammenligne med sidste runde, gennemsnit eller andet. Men vil man fange læserne, kræver det ofte lidt mere. Når man ser 70 reportager igennem, har der da også været udflugter til en god del samtidsbegivenheder. Der er blandt andet blevet skrevet om overenskomstforhandlinger, kommunernes budgetlægning, økonomisk kriminalitet, Brexit, Donald Trump, Pokemon Go, Robbie Williams og store traktorer. I august 2014 indledte Signaturen sin reportage således:
”En mild vinter og en meget varm sommer har givet noget, der ligner rekordhøst i Danmark. De store mejetærskere fra New Holland, Claas, CaseIH og hvad de nu ellers hedder har med deres store skæreborde på op til 50 – 60 fod høstet hektar efter hektar, og tonsvis af korn er kørt væk i vogne trukket af stærke traktorer. Nu talen er på traktorer, vil Signaturen godt lige gør opmærksom på, at hvis det skal være en rigtig traktor, så skal det være en John Deere – for eksempel 8530. Massey Ferguson har godt nok lavet en hvid model 8680 Dyna VT, som også er en sej maskine - men skal det være den helt rigtige traktor, skal det være en grøn og gul John Deere. Og det er ikke noget Signaturen har fundet på. Det siger eksperten – mit barnebarn Harald, som er et par år - og han ved, hvad han taler om. Han bor på landet og er meget interesseret i traktorer.
På vandet er det ikke kæmpe skæreborde, der har høstet, men roere i både der med deres årer har høstet kilometer efter kilometer. Det samlede resultat for Motionsturneringen 2014 fjerde runde lyder på ….…”
Picture
John Deere 8530 verdens sejeste traktor
Picture
Massey Ferguson 8680 Dyna VT er også en sej maskine – jo, det er det tunge maskineri med mange hestekræfter, der tages i brug, når der skal trækkes paralleller til Motionsturneringen.
Kampagner og arkiv
Motionsturneringen er altid på jagt efter flere deltagere. I 2017 og 2018 kørte roinfo en kampagne, der hed ”Roinfo er på vej”. Det blev blandt andet til modelbilleder af transport i bil, bus, sporvogn, cykel, fly og som på nedenstående fotos på hesteryg og med rumfærge.
Motionsturneringens arkiv burde være intakt, så ønsker du at gå på opdagelse i arkivet, finder du alle tabeller og artikler her. Er der enkelte link, der ikke virker, ville Signaturen være glad for at få et praj, så det kan blive rettet.
Picture
Signaturen til hest. Foto Jonas Hoeg Thygesen
Picture
Signaturen i en rumfærge. Foto Mette Bisgaard Christensen og Leif Thygesen
Fødselsdagsfest
En ny sæson startes i weekenden 30. - 31. marts i mange klubber landet over. Motionsturneringen og roinfo ønsker alle en god sæson og håber at høre fra mange klubber, så vi kan fortsætte med Motionsturneringen med højt løftet langtursflag. Følg med her på roinfo.dk
Det må være passende at slutte med en sang af og med Carola. Som en hyldest til Motionsturneringen og roning som sådan dette citat fra Carolas sang: ”Genom allt”
 
Du har allt som jag älskar
Inget är större än det här
Du lyfter mig upp och ger mig vingar

 
”Genom altt” er en sang fra svensk melodi grand prix 2005. Det er fest, farver, fyrværkeri og - som Motionsturneringen - en energiudladning af de helt store. Hør sangen her.
lthygesen@youmail.dk

Prinsesse Benedikte til Standerhejsning i Svendborg - flot 125-års-jubilæumsdag på Fyn - med dåb af 3 nye både

$
0
0
Svendborg Roklub kunne søndag fejre 125 flotte år, og det på bedste vis i et meget smukt forårsvejr, der lokkede 100 af klubbens medlemmer i roklubben, hvor de oplevede DFfRs officielle standerhejsning, taler, bådedåb, overrækkelse af et ærestegn, Danmarks bedste roere fra guldfireren - og deres træner - og en glad prinsesse Benedikte, der nød den fine dag.
Roinfo var med - og bringer her en større billedkavalkade fra dagen.
Picture
Formand, Jens Tofte, bød velkommen, og holdt en fin tale før standerhejsningen. Tv. HkH Prinsesse Benedikte, Svendborgs borgmester: Bo Hansen, og DFfRs Næstformand, Conny Sørensen. Foto Mette Bacher
Picture
Jens Tofte fortalte mange anekdoter, og det lokkede flere gange smilene frem hos tilhørerne. Foto Mette Bacher
Tid for selve standerhejsningen
Picture
Også Conny Sørensen, DFfRs næstformand, holdt en flot tale, og da det var tid for at hejse selve standeren, kaldte hun Svendborg Roklubs kendte Ole Hansen hen til at forestå seancen. Foto Mette Bacher
Et herligt gensyn med guldfirerens besætning anno 2008
Picture
Sørup Sø ved Svendborg blev nævnt flere gange hos de forskellige talere, for det var her, det hele tog en spæd begyndelse for mange år siden, som senere kulminerede med guldfireren. Med ved dagens begivenhed i Svendborg var guldfirerbesætningen fra 2008, fv. Mads Kruse Andersen, Eskild Ebbesen, træner: Bent Fransson, der ER fra Svendborg Roklub, Morten Jørgensen, og Thomas Ebert. Foto Mette Bacher
Prinsessen mødte besætningen, og det blev til en genkendelsens glæde, for det er ikke første gang, Dansk Forening for Rosports protektor, møder roerne. Det er sket flere gange ved OL - og for blot ½ år siden, hvor Prinsesse Benedikte mødte hovedparten af de roere, der har været med omkring besætningen gennem de mange år. Det skete ved Award Night i Danske Studenters Roklub.
Picture
En god ping-pong bringer smilene frem. Prinsesse Benedikte spurgte blandt andet, om det ikke var koldt at skulle ud at ro på denne smukke, men ikke særligt milde forårssøndag - den sidste i marts. Foto Mette Bacher
Picture
Da Eskild Ebbesen stod klar med sit helt eget ro-sæde, spurgte prinsessen interesseret til, hvorfor man har sådan et med i båden. Foto Mette Bacher
3 nye både skulle døbes
2 inriggere fra Grejsdalen - og en Coastal fra Ave

Picture
- Jeg døber dig: Gudmund Schack, sagde prinsesse Benedikte højt og tydeligt, og tømte sølvpokalens dråber ud over den flotte 4-åres inrigger fra Grejsdalen. Foto Mette Bacher
Picture
Borgmester: Bo Hansen, døbte den næste inrigger, en flot 2-åres - også fra Grejsdalen, og den kom til at hedde: Lunkebugten. Foto Mette Bacher
Picture
Et af klubbens aktive medlemmer, Erhardt Rasmussen, døbte den 3. båd, en 2X-coastal fra Ave: Freja. Foto Mette Bacher
Tid til Jomfrutur - de to nye inriggere kom på vandet
Picture
Vejret var perfekt, da Svendborg Roklub kunne sende de nye både på vandet efter dåben. Foto Mette Bacher
Picture
Skibet kan flyde... Foto Mette Bacher
Picture
Som de sad i båden ved OL i 2008 - dog nu, 10½ år senere - i en inrigger: På etteren: Thomas Ebert, Så er det Morten Jørgensen, Mads Kruse Andersen, Eskild Ebbesen, der stroker. Deres kendte og dygtige træner, Bent Fransson, prøvede, hvad det vil sige, at være styrmand for de seje herrer - Det var en god følelse, lød det fra mandskabet. - Ser vi jer nu til langdistancerne i denne sæson, spurgte Roinfo.dk. Tjah, arh, det ved vi nu ikke, kvitterede de fire med et smil. Foto Mette Bacher
Picture
... Og de glemmer det aldrig. Her guldfirermandskabet anno 2008 - nu i 2019 og i Svendborg. Foto Mette Bacher
En engageret prinsesse
Efter roerne er kommet sikkert i land igen, spørger Prinsesse Benedikte interesseret de fire roere og deres træner om turen, men også hvordan det ser ud med mulige danske medaljeemner til det kommende OL i Tokio?
- Der er "de tunge damer", de kan godt vise noget, fortæller Eskild Ebbesen. - Tunge damer? Prinsessen ser undrende over på roerne. - Øh ja, ja, det er dem, der ikke er letvægtsroere, men de kvinder, der ror i den "åbne klasse", forklarer Eskild Ebbesen med et smil.
Picture
De fire roere og deres træner får endnu en god snak med prinsessen, og det handler også om dansk roning og fremtiden i international roning. Foto Mette Bacher
Picture
Lars Ljungdahl fra Grejsdalens Inriggerværft fortæller detaljeret om opbygningen af de nye både. Foto Mette Bacher
Picture
DFfRs Næstformand, Conny Sørensen, fortæller prinsesse Benedikte, hvad der gemmer sig under lugen. Foto Mette Bacher
Velfortjent ærestegn til Ole Hansen
Dagen blev rundet af i Svendborg Roklubs flotte klublokaler på første sal, og det med taler af blandt andre: Borgmester, Bo Hansen, der sendte en hyldest ud over de mange medlemmer: - Uden jer - ingen Svendborg Roklub. I gør det fremragende.
Conny Sørensen, DFfRs Næstformand, holdt en meget flot tale, hvor hun kom ind på det historiske. Hun kunne blandt andet fortælle, at Svendborg Roklub i alle 125 år har haft både mænd og kvinder, som medlemmer. Conny kom også ind på guldfirer-"skæbnen", hvor man fra DFfRs side kæmpede ihærdigt for at bådtypen kunne bibeholdes ved OL. Det lykkedes, som bekendt, desværre ikke.
Conny rundede af med at uddele et af DFfRs Ærestegn til en dygtig og dedikeret roer, der har påtaget sig mange, mange opgaver indenfor rosporten. 
Picture
Når jeg ser mig omkring i dette lokale, kan jeg jo godt se, at de fleste af jer medlemmer, er kommet over den første ungdom, jokede bormester: Bo Hansen. Foto Mette Bacher
Picture
Conny Sørensen kom ind på det historiske omkring Svendborg Roklub, og ikke mindst om hele tilblivelsen omkring guldfireren, der tog sin spæde begyndelse på Sørup Sø. Foto Mette Bacher
Picture
Det blev HkH Prinsesse Benedikte, der fik det ærefulde hverv, at overrække DFfRs Ærestegn til Ole Hansen, og da kom prinsessen på lidt af en opgave, for nålen var ikke sådan lige til at presse igennem Oles revers på jakken. Foto Mette Bacher
Picture
... men endelig lykkedes det, og så var det tid at stille op til fotografering. Foto Mette Bacher
Detaljer, som satte ekstra kolorit på den fine dag:
Picture
I dagens anledning, og drikkevarer af forskellig kaliber. En øl, med roklubbens Jubilæumslogo - og ved siden af Økologisk Æblemost fra et af de små bryggerier i nærheden af Roklubben. Foto Mette Bacher
Picture
En oversigt over giverne, der har betydet, at Svendborg Roklub kunne få nyt materiel samt bådvogne og årer. Foto Mette Bacher
Picture
Et flot jubilumshæfte, og en dejlig sang, kreeret til dagen, af ingen ringere, end Solveig fra Lyngby Dameroklub, der er en sand rimsmed. Alle sang naturligvis med på melodien: - Nu går våren gennem Nyhavn. Foto Mette Bacher
Picture
En sød brunsviger-hilsen fra Rudkøbing. Sikke en god idé... Foto Mette Bacher
Picture
Susanne, tv., der fik sig lidt af et scoop med autografer fra guldfireren, her med den kendte roer: Peter Klug-Andersen. Foto Mette Bacher
Picture
Der er aldrig overladt noget til tilfældighederne, når Prinsesse Benedikte er på opgave. Hvis det er i roningens - eller sejlsportens verden, bærer prinsessen fine øreclips i form af et gyldent ror med en sten i midten, derudover de fine erkendtligheder, som ærestegn og nåle, hun gennem tiden, har modtaget, som protektor for Dansk Forening for Rosport. Foto Mette Bacher
Picture
Lad os runde dagen af med et kig i bådhallen, hvor det næppe fås mere dansk og nationalt - end dette syn. Foto Mette Bacher

Ny sekretariatsleder vælges direkte af Danmarks roere

$
0
0
Picture
Af Leif Thygesen
Jobbet som sekretariatsleder for Dansk Forening for Rosport (DFfR) har de senere år nærmest været en svingdør, hvor nyansatte sekretariatsledere er gået hurtigere ud, end de kom ind. Noget kunne tyde på, at de ansatte har haft andre forventninger til jobbet end de betingelser, som de rent faktisk er kommet til at arbejde under.
”For at styrke ansættelsesforholdet har vi valgt at gå en helt nye veje,” siger formand for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay Nielsen til roinfo. ”Vi har fra bunken af de 47 ansøgninger haft professionel hjælp til at udvælge tre kvalificerede kandidater til jobbet. Disse tre ansøgere vil i den nærmeste fremtid blive præsenteret her på roinfo.dk og på roning.dk, og alle tre kandidater vil redegøre for, hvad de kan tilføre dansk roning. Vi har valgt at samarbejde med roinfo.dk for at få præsenteret kandidaterne så bredt som muligt,” siger formand Henning Bay Nielsen.
Picture
Den nye sekretariatsleder vælges ved en urafstemning blandt alle Danmarks roere
Valget vil foregå i de enkelte roklubber
Når præsentationen er overstået, vil der blive arrangeret valg. Roerne vil kunne stemme i deres egen klub. Fra centralt hold udsendes stemmesedler, kuverter med navnetalon og forseglede engangsstemmeurner. Det er så roklubbernes ansvar, at kun medlemmer af den pågældende klub får lov til at stemme en gang. For at undgå snyd vil hver enkelt stemmeseddel skulle lægges i en kuvert, der lukkes. Kuverten vil være forsynet med en talon, der kan rives af. På talonen skal den enkelte roere skrive sit navn, klub mv. Hele kuverten – med talon - lægges i den forseglede stemmeurne. Valgurnerne vil herefter blive sendt til sekretariatet, hvor man først vil fjerne navnetalonerne og kontrollere, at hver roer kun har stemt en gang, og at antal stemmer fra den enkelte klub ikke overstiger det medlemstal, der er oplyst til DFfR. Herefter sendes stemmesedlerne videre til et optællingsudvalg, som åbner kuverterne og tæller stemmerne op. Det hele vil foregå under overvågning af en statsautoriseret revisor, så der skulle ikke være mulighed for snyd og valgsvindel. Valget vil finde sted i den nærmest fremtid i en endnu ikke fastlagt uge. Kandidaten med flest stemmer vil blive den nye sekretariatsleder for Dansk Forening for Rosport.
 
Flere fordele ved et valg frem for en udvælgelse
”Den nye måde at finde en ny sekretariatsleder på har flere fordele. Vi håber, at Danmarks roere - efter at de selv har været med til at vælge - vil føle, at det er deres sekretariatsleder og ikke bare en anonym embedsmand. På den måde skulle vejen fra den enkelte roer til sekretariatet gerne blive forkortet væsentligt. Herudover vil den nyvalgte sekretariatsleder jo have almindelig folkelig opbakning, og vi håber, at proceduren vil være med til, at den nye sekretariatsleder vil føle endnu mere ansvar for at få dansk roning på skinner, da han jo er folkevalgt, siger DFfRs formand Henning Bay Nielsen.
Picture
Formand for Dansk Forening for Rosport Henning Bay Nielsen: ”Sekretariatschefen bliver folkevalgt og ikke bare en anonym embedsmand.” Arkivfoto Leif Thygesen
Deltag i valget og vær med til at sikre DFfR den rigtige sekretariatsleder
Danmarks roere opfordres til at bruge deres stemme. Der vil komme nærmere information både via klubberne, roning.dk og roinfo.dk. Vil man tyvstarte, kan man allerede nu få tilsendt materiale om de tre kandidater ved at sende en mail til lthygesen@youmail.dk. Mærk mailen ”Sekretariatsledervalg” i emnefeltet. ”Vi håber på en høj stemmeprocent således, at jobbet som sekretariatschef vil være grundigt forankret i et demokratisk valg blandt alle Danmarks roere, slutter formand Henning Bay Nielsen.
lthygesen@youmail.dk
 

Leif Thygesens 50 flotte år i roningens verden - stort interview

$
0
0
Af: Mette Bacher
Foto: Fra Leif Thygesens eget billedarkiv


Kendt fra Langdistancekaproningsbanerne - kendt som en fantastisk dygtig ro-journalist, der går ned i detaljen, og får det hele med, og ikke mindst kendt, som Mr. Motionsturneringen himself - manden, der opfandt verdens bedste motionsturnering for roere.
Roningens dygtige journalist, Leif Thygesen, nøjes ikke med at se på fra land, men deltager også selv særdeles aktivt ved årets Langdistancekaproninger, og det kaster ind i mellem en medalje af sig.
Så langt - og så meget når man ikke på få år - og heller ikke de mange bestyrelsesposter, han har varetaget til punkt og prikke - eller for den sags skyld udvalgsarbejdet i Dansk Forening for Rosports Motions- og Turudvalg eller hvervet, som webmaster og klubbladsredaktør i Nakskov.
Nu kan roinfos Leif Thygesen fejre 50 flotte og begivenhedsrige år i rosportens verden, og når man spørger, hvornår det hele begyndte, lyder det med sikker stemme:

- Jeg begyndte i roklubben: Den 13. april, 1969, klokken 10.00!

Sådan!
- Hvordan i alverden kan du dog huske det så præcist, spørger jeg Leif Thygesen, denne fredelige søndag formiddag, hvor vi mødes på Bagsværd Rostadion til en snak om det hele - og der er meget spændende at fortælle. - Jamen, jeg gik så meget op i det, at jeg husker hver en detalje, lyder det prompte fra Leif Thygesen, der oven i købet også kan huske det nummer, han havde, når han, som kaproer, for en del år tilbage, skulle til det årlige obligatoriske lægetjek.

Dermed er det store interview med 50-års jubilaren skudt i gang, hvor vi indleder med standardspørgsmålet:

- Hvorfor begyndte du at ro?
- Fordi jeg var rigtig god til at løbe, og havde flere rekorder, men så var der én i roklubben, der hed Skotte, og her må intervieweren lige afbryde Thygesens spændende beretning. - Er det den Svend Jørgen Skotte, der for mange år siden roede i Lyngby Roklub, blandt andet med Reiner Modest?
Og ja, dét er det. Så er tingene sat på plads.
Leif Thygesen fortsætter: - Skotte var også en fantastisk løber, og det betød, at vi nærmest løb hinanden til døde.
Leif begyndte til vintertræningen med roerne i Nakskov Roklub, så han var klar til at tage hul på sin første sæson, som roer. Og han blev nærmest kastet direkte ud i det.

I foråret 1969 var der en regatta, hvor DFfR manglede folk til en 2+ (toer med styrmand), som skulle udtages. I forvejen var Claus Nikolajsen i båden og Per Mogensen blev styrmand. Jeg kom med i båden trods det at det blot var 6. gang, jeg sad i en outrigger.

​Det giver næsten sig selv, at vi ikke rigtigt kunne være med i opløbskampen, men jeg blev hængende, for i forvejen var der virkelig gang i Nakskov Roklub i de år, og især i 1969, hvor 130 nye meldte sig ind.

Det var lige noget for mig, og da jeg aldrig har kunnet holde min kæft, så kom jeg ind i bestyrelsen i november samme år, fortæller Leif Thygesen.
Picture
Claus Nikolajsen og Leif Thygesen på Sorø Sø i 1969. Det var mit første år som roer. Vi roede toer med styrmand eller som her junior ynglinge dobbeltsculler.
Picture
På vej til kaproning 1969. Fra venstre Lili Frederiksen, Kirsten Jørgensen, Leif Thygesen, Ole Birk Henriksen, Uffe Ramshøj. Siddende Claus Nikolajsen. Lili og Kirsten roede dobbeltsculler ligesom Claus og Leif. Ole var Nakskov Roklubs kaproningschef og er i øvrigt min fætter. Uffe Ramshøj var chauffør.
Picture
Først i 70´erne havde Nakskov Roklub en senior B letvægtsfirer. Firerens mandskab var Jesper Bøgh, Leif Andersen, Regnar Schultz, Leif Thygesen og styrmand Kim Kristiansen. Fireren havde en kort, men glorværdig karriere. Den roede en gang ved Maribo Regattaen, hvor det blev til en andenplads ud af tre både. Samme år var man ene anmeldt i Senior B og Senior B letvægt til Efterårsregattaen på Bagsværd Sø.
- Skotte flyttede fra byen, og så blev jeg ene tilbage, som kaproer.
Jeg måtte nu træne for mig selv, og det gjorde jeg indtil 1973, hvor jeg stoppede med at ro kaproning, og begyndte at satse mere på det organisatoriske arbejde. Jeg gik på seminaret i 1974-1978, men var stadig i bestyrelsen, som jeg har været medlem af i perioden 1969-1992.
Jeg var formand for Nakskov Roklub fra 1978-1992. 
Jeg fik roet lidt, men da jeg blev enlig far i 1992, kneb det med at nå det hele.
Mon læserne kan finde Leif Thygesen på dette foto?

Billedet er over 30 år gammelt.
Picture
Nakskov Roklub bestyrelse i jubilæumsåret 1987, hvor klubben fyldte 100 år. Bagest fra venstre Per Christensen, Bent Christensen, Steen Larsen, Freddy Thygesen (min bror), Søren Nielsen. Forrest fra venstre Finn Spurre Pedersen, Leif Thygesen og Torsten Schultz
Roningen blev familien Thygesens verden
I 1996 blev min ældste søn roer, og det var til stor glæde for mig, at også hans lillebror ville begynde at ro. 

Noget af det bedste, jeg vidste, var at ro madpakketur med mine to sønner. Min ældste søn, Jonas blev bidt af det, og tog alle kurser samt uddannelser indenfor roningens verden, og jeg foreslog, at han begyndte at ro kaproning - det gik fint, og det endte med, at han kom på landsholdet.
I sæson 1996-1997 blev jeg langdistancekaproer, og det blev altså til, at jeg roede kaproning efter, jeg fyldte 50 år.
Det blev til gode resultater med Niels Iversen og Helle Krogh fra Aarhus Roklub, og vi vandt turneringssejren i 2004. Det var stort for mig.
Jeg var "ny" langdistanceroer det år, i 1997, hvor Nakskov Roklub første gang arrangerede langdistancekaproning.
Picture
I 2001 blev Lollands Havørn flyttet til Maribo Sø i et forsøg på at undgå for megen blæst. Det hjalp nu ikke rigtigt – det blæste 10 til 11 meter/sekund. Kun to både gennemførte 25 kilometer åben mix, så der var sølv til Nakskov Roklub. Fra venstre Henrik Rasmussen, Leif Thygesen og Jonas Thygesen (min ældste søn). Foto Finn Larsen
Picture
Ringkøbingfjordens Gyldne Helt 2007. I 2007 roede jeg sammen med Niels Iversen, Aarhus Roklub og Trine Søttrup, Københavns Roklub i 25 kilometer åben mix. Vi sluttede sammenlagt som nummer tre. Foto Mette Bacher
Picture
Århusbugtens Røde Rose 2008 sammen med Niels Iversen og Helle Krogh, Aarhus Roklub.
Ikke altid helt nemt
Men der har også været perioder, hvor det ikke gik helt, som det skulle, trods den intensive træning. I 2009 ror jeg med Niels Iversen og Martin Kiel, hvor vi kæmper mod Bornholmerne og et stærkt hold fra Tissø.

Fire dage før finalen siger det: KNÆK i knæet, så jeg var grædefærdig, og min søn måtte træde til, men det var til gengæld en stor oplevelse at vinde turneringen med min søn.
I 2004 roede jeg Jysk Marathon med Niels Iversen og Helle Krogh, men vi stødte ind i en båd fra Aalborg, så åren knækkede. Vi måtte hente nogen reserveårer, det går jo stærkt, og vi når alligevel at vinde med 1½ minut over Bornholmerne, erindrer Leif, der fortsætter med at ro marathon og langdistancekaproning.
Picture
Sea Challenge Fyn 2008. Sammen Niels Iversen, Aarhus Roklub og Geert Olsen, Rønne Roklub. Vi vandt løbet.
Roningen blev pludselig det vigtigste. Det var et spørgsmål om liv eller død

I 1999 skulle jeg ro med ved Karlebo Marathon, og...
Leif bliver nu lidt stille under interviewet, og må samle sig lidt.

... Jeg går hjemme i min have, og bliver pludselig dårlig. Jeg begynder at få angstanfald, men tager alligevel ind og ror marathon.

- Efter dette kommer jeg hjem, og står og underviser. Lige pludselig står jeg, og tænker, hvad laver jeg her?
Jeg må køre hjem, og kan ikke engang huske, hvad der sker i flere dage. Men jeg kontakter en psykiater, og de indlægger mig - og det er jeg så i et halvt år. Efterfølgende gik jeg til behandling i endnu et halvt år på en dagafdeling. Efter dette beslutter jeg mig for at sætte nogen mål. Det ene er, at være åben om det! - At jeg fik en depression.
Det andet er at gøre alt for, at det ikke skal ramme mig igen.
Det viser sig, at lyset og motionen bliver en afgørende faktor, og her hjælper roningen mig, fortæller Leif Thygesen. 
- Jeg ror og ror, og når op på 4123 roede kilometer på en enkelt sæson. Roningen bliver min medicin, og det hjælper mig igennem. Der skal lys, luft, og motion til.
Man lærer at leve med det.
Picture
Jeg ror mange kilometer i robåden ”Albuen”. Billedet er fra 2004, hvor jeg satte kilometerrekord for Nakskov Roklub med 4123 kilometer på en sæson. Privatfoto.
Picture
Leif Thygesen og Erik Pedersen, Nakskov Skibsværft Roklub. De to roklubber i Nakskov har et fint samarbejde. Det betyder blandt andet, at man frit kan komme og ro hos hinanden. Jeg ror en del sammen med Erik Pedersen, tidligere dansk mester i singleculler og deltager ved EM. Billedet er fra 2010. I de senere år har vi mest roet i en toer-coastal. Foto Henrik Petersen
Picture
I 2009 dannede jeg hold i 25 kilometer åben mix sammen med Martin Kiel, Nyborg Roklub og Niels Iversen, Aarhus Roklub. Her er vi fotograferet ved Lollands Havørn på Nakskov Fjord. Det lykkedes os at hjemføre den samlede turneringssejr.
Om arbejdet i MTU - og skrivningens kunst
Leif har ikke kun haft gøremål i Nakskov Roklub. Det er blevet til 10 år i Dansk Forening for Rosports Motions- og Turudvalg. - Det var sjovt, og vi startede omkring langdistancekaproningerne cirka ved nulpunktet, husker Leif. Det er i samme periode, han begynder at skrive om Langdistancekaproning. - Jeg kan godt lide at være entreprenør, for at få flere til at ro Langdistancekaproning.

Lige fra jeg var dreng, elskede jeg at læse sportssiderne i avisen: Ny Dag, og skrev kampreferater.
Og indrømmet, det var også en tilfredsstillelse at se sit navn på tryk.

Har du altid arbejdet for Nakskov Roklub, spørger roinfo.
- Altid, og jeg har også fået æresnålen, men jeg har til gengæld ikke arbejdet i bestyrelsen i Lolland-Falsterkredsen.
- Hvordan er din følelse omkring det at skrive om de regattaer, du selv deltager i?
- Det kan være svært, når man både er deltager og skribent. Man skal passe på ikke at lade sig farve af det.
LD har fundet et koncept, som tiltaler mig meget. Men bagsiden af medaljen er også, at deltagere og arrangører kan være meget fintfølende.

Det kan eksempelvis være, hvis man skifter en roer ud på holdet, og det kommer til at gå bedre for mandskabet. Men jeg bestræber mig altid på at finde en positiv indgangsvinkel til alle hold.
For mit eget vedkommende bryder min verden ikke sammen, hvis man taber til nogen, der er bedre, jeg har jo vundet det, jeg skal. Men hvis nogen bliver kritisk urimelige, og det forekommer jo, så kan jeg godt blive både vred og ked af det.
Man kan ikke skrive artikler, uden at der kan være småfejl i dem. Det irriterer jo også, hvis man laver fejl.
Og det med at man så efterfølgende udsættes for hademails, er ikke spor rart, men jeg oplever også mange, der er glade for det, vi leverer.
Picture
Leif Thygesen i samtale med Bjarne Petersen, Aalborg Roklub, ved Harbour Race i 2016, hvor man aflyste otterløbet grundet hård vind. - Det er ikke værre, end hvad vi ror i på Limfjorden, fortæller Bjarne roinfos journalist. Foto Mette Bacher
Og Motionstuneringen, hvad skete der lige her, spørger roinfo.dk
- Jeg dannede Motionsturneringen, fordi man savnede noget for bredderoerne.

Dine største oplevelser ved roningen i de 50 år?
- Der er flere:
- Langdistancemedaljen med min søn
- 23 marathonløb
- Sea Challenge Fyn.
- Nakskov Roklubs 100-års jubilæum, hvor jeg var formand, og vi holdt en båd i gang 100 timer i træk.


Er der nogen skuffelser ved roningen?
- Jeg har det ligesom et solur, jeg tæller kun de lyse timer, fastslår Leif Thygesen med et smil.
- Jeg synes godt, at man kan lade historier komme frem i dagens lys, og ikke kun elitens. 
Hvad nu, hvis de fede tider slutter, og der ikke er flere elitevindere?

- Jeg synes roningens adelsmærke med motion i naturen efterhånden er overhalet af kajakkerne - jeg så også gerne billeder i medierne af en robåd i naturen, og lige nu er det interessant, om Langdistancekaproningerne for alvor er på vej ned, deltagermæssigt set, og om det sker på bekostning af coastalroningen? Begge regattaformer oplever jo ikke ligefrem et boom af nye deltagere.

For 50 år siden var vi ca. 16.000 roere, det er vi stadig, men gennemsnitsalderen som roer er steget, og det tror jeg er farligt. Vi skal se på vores udvikling og medlemstal.
DFfR HAR prøvet, men det er op ad bakke.

Hvilke historier indenfor roningens verden står, som de bedste for dig?
- Nakskov Roklubs Jubilæumsskrift, som blev påbegyndt i 1977, og hvor jeg siden har opdateret det.
- Og så holder jeg meget af Motionsturneringen. Den kan så meget, og det er jo som at få en række pennevenner, der sender historier og billeder, og det har også givet gode venner.
- Og ikke mindst historien om Coastalroningen over Nordsøen. Den blev skrevet som en Aprilsnar, men mange havde slet ikke gennemskuet det, og fik travlt med at melde sig til.
Picture
Træningstur på Nakskov Fjord sammen med min bror Freddy Thygesen, august 2012
Picture
Sådan skrev roinfo i oktober 2017: Dette medies udsendinge, klar til at erobre havnen: Fh. Einer Hansen, Leif Thygesen og Erik Andersen, alle fra Nakskov Rokllub. Men sidste fællestur for denne gang, idet Erik flytter hjem til Assens. Og bemærk nu lige... Rigtige mænd ror IKKE med omvendt kasket! Foto Mette Bacher
2 billeder - 2 historier
Vis dine bedste billeder, og selvom du har nævnt det tidligere, så gerne eksempler på de to historier, du mener, har været blandt de bedste på roinfo.dk.
Picture
Synes selv det er flot, og fortæller en historie. Der roes stærkt af DSRs piger ved Vejlefjordens Grønne Bøge i juni 2018. Foto Leif Thygesen
Picture
Nakskov Fjord 2014 En båd fra Nakskov Roklub i solnedgang – synes det rammer hele stemningen, der er i en robåd og så er det fra Nakskov Fjord! Foto Leif Thygesen
Og de bedste historier, vil jeg mene er disse: 
En af mine bedste historier (synes jeg selv)– om Harbour Race:
http://www.roinfo.dk/uploads/2/5/7/8/25787450/rofest_2k.pdf
 
Også en af mine bedste historier – og så er det en løgnehistorie (1. april 2015):
http://www.roinfo.dk/nyheder/vil-du-med-pa-en-rotur-tvaers-over-nordsen
 
Hvor er Leif Thygesen om 25 år, når vi taler roning?
- Hmmm, hvis helbredet holder, sidder jeg i en robåd, men om jeg stadig skriver mine lange artikler, er nok tvivlsomt. Mediebilledet ændrer sig, og man går mere og mere over til korte nyheder, her og nu, med få billeder til, desværre.
Jeg vil begræde det, men det ender desværre nok sådan, slutter Leif Thygesen.
Picture
Da de nye Edon-både kom frem skulle jeg jo også lige prøve sådan ”en svend”. Den var udmærket at ro i, hvis man pillede ”støttehjulene” af.
Picture
Leif Thygesen blev behørigt hyldet ved standerhejsningen i Nakskov Roklub forleden, hvor han fik overrakt en erkendtlighed af formand: Poul Erik Wulff-Høyer. Foto: Mette Bisgaard Christensen.
Blå Bog: Leif Thygesen.

Medlem af Nakskov Roklub. Har roet siden 1969. Pensioneret folkeskolelærer. Medlem af Nakskov Roklubs bestyrelse 1969 - 1992. Formand fra 1978 til 1992. Har arbejdet med journalistik i over 40 år.

Medlem af Dansk Forening for Rosports langdistancekaproningsudvalg, som lang-distancekoordinator i årene 2006-2014. Webredaktør for nakskovroklub.dk
Picture
Leif Thygesen, Nakskov Roklub. Foto: Mette Bisgaard Christensen
Opfinder og udvikler af Motionsturneringen.
Siden 2014 medredaktør og annoncekonsulent på den private ro-webavis: roinfo.dk
Dækker især områderne nyheder, portrætter, ergometer, langdistance-kaproning og Motionsturneringen.
Igennem flere år aktiv langdistancekaproer og medarrangør af langdistancekaproningen: Lollands Havørn.

Margit fra DSR gør det igen - sætter fire nye ergorekorder!

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Foto: Margit Haahr Hansen

Margit Haahr Hansen fra Danske Studenters Roklub slår til igen:
Sætter nye VM-rekorder i ergometret


Efter en tur med succes, hvor det blev til et verdensmesterskab i ergometerroning til Margit Haahr Hansen, den 24. februar i Long Beach, USA, vendte den dygtige danske roer hjem i kanonform, og besluttede sig for at forsøge med at sætte nye verdensrekorder i maskinroning. Men Margit nævner også, at fordelen ved at blive ældre er, at man så kommer i en ny alderskategori = nye rekorder at jagte.

Og mange husker sikkert Margits tur til Canada for tre år siden, hvor hun prøvede lykken med at kappe af tandemrekorden. Hendes kollega er ellers god for rekorder, men Margit skriver således:
- I 50-59 er det min makker fra 100km tandem-rekorden, Anne Bourlioux (som vi satte tilbage i 2016 I Montreal) der har næsten alle verdensrekorder. Hun er jo bare megastærk og meget eksplosiv.
Picture
Margit og Anne, da de satte verdensrekord i tandemroning i Montreal, 2016. Billede udlånt af Margit Haahr Han sen
Sådan kom første rekord i hus​
Jeg lagde ud med 1000 meter. Det var lidt overraskende, for jeg har aldrig været speciel eksplosiv - men sæsonens træning frem mod VM må have gjort noget ved sagen - og det lykkedes at slå Annes tid med 0.4 sek. Og det er altså til min egen store overraskelse, at det lykkedes!
Picture
1. rekord i hus. Billede udlånt af Margit Haahr Hansen
Picture
Margit sætter rekorder i ergometersalen i Danske Studenters Roklub. Foto udlånt af Margit Haahr Hansen.
Forsøgte at sætte endnu en rekord
Så fik jeg blod på tanden, og forsøgte mig på den rekord, som hedder længst muligt på 4 minutter. Det lykkedes også - 7 meter længere end Annes tidl. rekord! Igen - det var altså også overraskende at det var muligt! 
Picture
Blod på tanden - 2 rekorder mere
Så skiftede jeg til længere distancer -  jeg valgte at ro 1 time, altså længst muligt på 60 min. Det var også Annes rekord. Det lykkedes også at snuppe den i første forsøg (85 meter længere).
Så føltes det nærliggende at forsøge mig på halvmarathon-distancen (21097 meter), hvor man lige ror en 6 km., efter den første time. Det gik forrygende, og jeg slog Annes rekord med 35 sek.
Picture
I marts og april har DSRs Margit Haahr Hansen sat flere nye verdensrekorder i ergometerroning. Foto udlånt af Margit Haahr Hansen
Picture
Sådan ser det ud, når Margit ror en halvmarthon i ergometret. Foto udlånt af Margit Haahr Hansen


Der er stadig rekorder at slå - måske forsøger jeg mig på nogle af dem - men det bliver ikke lige nu, da jeg har en rejse i forb. med arbejde omkring påske. Holder jeg formen, så ved man ikke hvad der sker….

Du kan se tiderne nedenfor, og alle rekordene - der er også link til Concept2s hjemmeside, hvor alle rekorderne findes.

Og for lige at runde det med rekorderne af - så har jeg stadig 4 rekorder nede i 40-49 års klassen.
Lykke og Helle hjalp godt til
Nu har jeg heldigvis ikke siddet og roet alene under disse rekordforsøg - jeg har haft glimrende hjælp fra Lykke Gøtzsche og Helle Tibian - fra dem fik jeg hjælp til at holde rytme og tempo, og humøret højt, og alle rekorder blev sat i ergometersalen i Danske Studenters Roklub, slutter Margit Haahr Hansen.
Picture
Fire nye verdensrekorder til Margit Haahr Hansen, der fik god hjælp af Lykke og Helle i baggrunden. Foto Margit Haahr Hansen
Picture
Margit Haahr Hansen, DSR, nærmer sig målet - og en ny rekord. Billedet er fra sidste års rekord i Tistrup. Foto udlånt af Margit Haahr Hansen

Københavnskredsens klubber slår dørene op til ny sæson

$
0
0
Tekst og foto: Mette Bacher

Københavnskredsen satser alt på et nyt tiltag, et åbent-hus-arrangement, der finder sted den 27. april fra klokken 10.00, hvor hovedparten af de københavnske roklubber slår dørene op for alle, som kan tænke sig at gå til roning.

Dette nye initiativ står Lotte Madsen, Holte Roklub, bag, og hvordan får man så lige fat i målgruppen, og får gjort roningen synlig?
Picture
En ny form for at eksponere roningen, ses for tiden i København. Foto Mette Bacher
Lokalaviser burde være oplagt, men annoncepriserne er ikke billige, og spørgsmålet er så også, om folk ser det i avisen?
Det blev droppet til fordel for en ny måde at eksponere roningen på.

Busreklamer på tre busruter i København er et nyt forsøg, da man er af den holdning, at det fænger bedre - dertil så også en reklame på den mest befærdede station i København, Nørreport Station.

Busserne ER spottet forlængst, og det drejer sig om ruterne: 1A, 3A og 9A, heraf ni busser, som bærer en stor ro-reklame på siden.
Picture
Reklamer for roningen præger billedet i de københavnske gader for tiden. Foto Mette Bacher
Picture
Ror du selv - i en klub udenfor København - og kender du nogen, der godt kunne tænke sig at prøve at ro, som dig selv, så fortæl dem om, at det er muligt i de københavnske roklubber den 27. april. Foto Mette Bacher
Hvis du ikke bor i Københavnsområdet, men kender nogen, der kunne tænke sig at gå til roning, eller prøve at komme ud at ro, fordi du selv har roningen, som din bedste prioritet, og har fortalt om det, da kan du fortælle om roklubberne i København, som åbner dørene for nye interesserede.
Det kan man læse meget mere om på Københavnskredsens hjemmeside: www.roningkbh.dk

SPP indleder sæsonen om få uger
Det Åbne-Hus-arrangement lægger op til en ny og stor sæson i Københavnskredsen, der i begyndelsen af maj indleder sæsonen med den mest populære aktivitet, Sved-på-Panden, som finder sted:
Onsdag d. 8. maj – Sydhavnen (SAS), 
Onsdag d. 22. maj – Hellerup (HDR).

Mandag d. 3. juni – Sydhavnen (SAS)
Torsdag d. 20. juni – Hellerup (HDR)
Mandag d. 12. aug. – Sydhavnen (SAS)
Onsdag d. 21. aug. – Hellerup (HDR)
Onsdag d. 4. sept. – Sydhavnen (SAS)
Fredag d. 13. sept. – Hellerup - Finale
Picture
Et knudepunkt er vendebøjen ved Slusen, når der afholdes SPP i Københavns Sydhavn. Foto Mette Bacher
Picture
Københavnskredsen har mange med, når der kaldes ind til Sved-på-Panden, hvor ALLE kan være med. Foto Mette Bacher
Kristi Himmelfartstur, torsdag den 30. maj
En af Danmarks ældste traditioner i roningens verden, er Københavnskredsens fælles tur til Struckmanparken på Kristi Himmelfartsdag.
Her mødes man til frokost - den medbringer man selv - og efterfølgende konkurrencer i tovtrækning. Denne herlige tradition lokker altid mange med.
Picture
Et flot syn med de mange både på stranden ved Skodsborg. Foto Mette Bacher
Picture
Traditionelt er der tovtrækning, og her er det deltagerne fra Roklubben Gefion, der heppes på vej. Foto Mette Bacher
Fælles roning og grill
Det nye tiltag, anno 2018, kreeret af MTU-chef i Københavnskredsen, Marlene Evensen, fortsætter. 
Det første arrangement:
Fælles roning og grill, finder sted med udgangspunkt fra Københavns Roklub den: 21. juni.

Tidligere sekretariatsleder for DFfR Kim Mejnert Frydensbjerg: Derfor stoppede jeg

$
0
0
Picture
38-årige Kim Mejnert Frydensbjerg nåede at være sekretariatschef i Dansk Forening for Rosport i ti måneder. Foto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
”Der var flere grunde til, at jeg stoppede. I bund og grund handler det om, at det jeg fik sat i udsigt, ikke var muligt. Den rejse DFfR og jeg skulle på sammen, kunne ikke lade sig gøre. Det ”land” jeg var blevet fortalt om – det var et andet land, end det jeg faktisk kom til. Den kultur, der er i DFfR, var anderledes end den, der blev beskrevet inden min ansættelse.
Så kan man sige, at jeg ikke havde undersøgt sagen tilstrækkeligt, inden jeg søgte jobbet. Jeg kunne måske have set lidt mere på historien. Jeg synes, at min research inden jobansøgningen var i orden, men historien viser, at den alligevel var utilstrækkelig.”
Picture
Kim Mejnert Frydensbjerg: Samtlige andre udendørs idrætter vækster, mens roning i bedste fald står stille. Foto Leif Thygesen
​”Det undrede mig, at samtlige andre udendørs idrætter vækster, mens roning i bedste fald står stille. Hvis det ikke var for et ældresegment, som man i princippet ikke gør noget for, så ville medlemstallet i dansk roningen falde drastisk. Men heldigvis er der et ældresegment, som vækster og kører rigtig fint. Det er bare ikke forbundet, der driver den vækst. Forbundet er ikke ude at fortælle historierne og lave aktiviteterne. Væksten skyldes nogle ildsjæle ude i klubberne, og så er roning jo en rigtig god idræt til ældresegmentet.”
 
Frygt for at andre skal tage noget fra rosporten
”Jeg brugte en periode på at finde ud af, hvad der er galt, og hvad der skal til for at vende udviklingen. For mig at se er der noget kulturelt galt. Der er en frygt for alle andre. Det er ikke bredt forankret ude i klubberne, men i udvalg og i bestyrelsen er der en frygt for, at andre skal komme og tage det, man har. Det kan være frygt for kajakker og for alt muligt andet. Man tror, at alle andre vil roningen det skidt. Det er ikke en stemning, der er befordrende for udvikling. Man gør tingene på samme måde, som man gjorde for tyve år siden – så kan det godt være, man kalder det noget nyt og kradser lidt i lakken, men i bund og grund gør vi det, som man altid har gjort. Udviklingen er også den samme, som den hele tiden har været - altså stort set stagnation. Der er dog enkelte ”popupper” rundt omkring, hvor der tages nogle nye initiativer, men ser vi på medlemssammensætning og udvikling, så er det den samme historie, der bliver fortalt hele tiden, og det uanset om vi kigger bredde, elite eller medaljer. Tallene taler det samme sprog.”
 
Overvejelserne om at gøre det nødvendige
”Det fik mig så til at overveje, om jeg var den rette til at skabe den ændring, jeg synes, der skal til. Mine overvejelser gik på, om jeg havde den nødvendige lyst, og hvor lang tid det ville tage. Jeg bilder mig ind, at jeg måske godt kunne have gjort det nødvendige, men den tid og den energi, der skulle bruges står ikke mål med, hvad jeg ville få igen hverken personligt, økonomisk eller familiemæssigt. Det var nok den bærende grund til, at jeg stoppede.”
 
Uligevægt mellem elite og bredde
”Et andet aspekt, der også fik mig til at tage beslutningen om at stoppe, er uligevægten mellem elite og bredde - altså mellem Danmarks Rocenter (DRC) og Dansk Forening for Rosport (DFfR). Det er ikke fordi jeg har noget imod dem, der sidder i Danmarks Rocenter, jeg synes, de gør et fint stykke arbejde, og det er fine folk, som jeg hyggede mig godt sammen med, men det er tungt, og det er et problem, at der ikke er ligeværdighed mellem DRC og DFfR. Det er ikke særligt befordrende for en god generel udvikling.”
Picture
Kim Mejnert Frydensbjerg: Der er uligevægt mellem elite og bredde - altså mellem Danmarks Rocenter (DRC) og Dansk Forening for Rosport (DFfR). Foto Leif Thygesen
Manglende udvikling i samarbejdet mellem frivillige og sekretariatet
-Er DFfR en dårlig arbejdsgiver?
”Det ved jeg sgu´ ikke, men der er forhold, som gør det svært at agere. DFfR er nok ikke værre end andre forbund. Der er jo noget specielt ved at sidde under en frivillig bestyrelse med de udfordringer, det giver. Men DFfR har nok ikke udviklet sig lige så hurtigt som samfundet. Der mangler en udvikling i forholdet mellem bestyrelse og sekretariat. Ser vi ud i det brede idrætsperspektiv, så tager sekretariaterne mere og mere arbejde, som før blev udført af de frivillige. Der er flere og flere opgaver, der i dag er så komplicerede, at de er svære at løse ved frivillig arbejdskraft. Her hænger rosporten nok fast i, at de frivillige skal have et for stort ansvar i driftsopgaver og administration, i stedet for at bruge de frivillige kræfter til udvikling. Det giver nogle dumme sager.
Det kunne også være ønskværdigt, at man engang imellem lige satte foden ned og sagde: Det er den her retning, vi skal, og det er det her, vi vil. Man tør ikke sige: Hvis jeg vil A, så vil jeg ikke B eller stille spørgsmålet: Hvad er det egentlig vi skal? I stedet skal vi lidt af det hele, og så bliver det hele lidt ”brunt”. I stedet burde man sætte sig helt klare mål, for eksempel: Vi skal være 10.000 flere roere om tyve år. Hvordan bliver vi det? Det kan gøres på flere måder, og så må udvalgene prøve at melde ud, hvad de agter at gøre for at nå målet. Så begynder rosporten på noget, der kan skabe udvikling, men det tør man ikke, det kunne genere nogen. Alle skal være venner med alle, og det gør det hele lidt mudret.”
 
Manglende beføjelser til sekretariatschefen?
-Er det sådan, at DFfR ansætter en højtuddannet sekretariatsleder med masser af visioner for at skabe udvikling, men sekretariatslederens beføjelser er som en bydrengs - Han skal bare udføre bestyrelsens beslutninger og ellers hele tiden spørge om lov, inden han foretager sig noget?
”Både og – men ja. Det mandat, der bliver givet, er ikke klart, og arbejdsfordelingen mellem hvad er det for nogle beslutninger, der bliver truffet, og hvad er det for et ledelsesmandat sekretariatslederen har, og hvilke beføjelser han har i forhold til udvalgene, er ikke klart. Jeg vil ikke kalde sekretariatslederen for en ”stik-i-rend-dreng”. Der er meget, der bliver drevet fra sekretariatet, og der er et stort råderum, men det er et rum, der er udfordret, og et rum der ikke er skarpt defineret.
 
Undersøgelse af ledelsesstrukturen
-Ved hovedgeneralforsamlingen foreslog Vejle Roklub, ved tidligere næstformand i DFfR Birgit Bech Jensen, at der blev iværksat en undersøgelse af ledelsesstrukturen i DFfR – men det blev nedstemt. Ville det være en god ide med en sådan undersøgelse?
”Jeg tror, det ville være sundt at sætte gang i en proces, hvor man får set på samarbejdet hele vejen rundt både for udvalg, bestyrelse, rocentret og sekretariatet. Hvordan bringer vi DFfR ind i det tyvende århundrede? Så ideen synes jeg er okay, men om det er Danmarks Idrætsforbund, der skal stå for undersøgelsen, eller hvordan afrapporteringen skal være, har jeg ingen holdning til. Men selve tanken giver mening.
Hvis du kigger på sammensætningen af bestyrelsen, så er det jo folk, der er prikket, og folk der er prikket af dem, der er prikket - og det er svært at komme udover. I den gamle bestyrelse var Sten Zülow den eneste, der ikke på en eller anden måde var fra Bagsværd Sø. Man var jo tvunget til at finde nogen, og så fik bestyrelsen en sammensætning med tre fra DSR, en fra Ringsted, (der også tidligere har været i DSR), en fra Fredensborg, en fra Skjold og en fra Randers, så du har en bestyrelse med næsten sammensætning som den gamle. Det er svært at se, hvor det nye skal komme fra og at se, hvem der vil gøre det markant anderledes.”
 
Er DFfRs organisation for træg?
-DFfR sammenlignes ofte med en supertanker. Hvis du vil ændre kurs, går der lang tid, fra du har drejet på roret, til kursen ændres. Det hele skal igennem udvalg, bestyrelse og helst to hovedgeneralforsamlinger. Er det hele simpelthen for trægt?
”Ja, for mit vedkommende var det jo den helt store tur med de ændringer, jeg ville. Jeg skulle igennem samtlige udvalg og alle bestyrelsesmedlemmerne, inden der kunne ændres kurs.
Man kan sige, at de åbne sager, de ligger på sekretariatslederens bord, og han har da også en vis magt til at få ting til at ske. Hen over månederne fik jeg da også tilegnet mig mere rum, men når vi kommer ned til, hvor det gør ondt, så er det begrænset, hvad sekretariatslederen kan gøre for udviklingen. Skal der træffes en beslutning, der skaber udvikling, men som gør ondt på nogen, viger man udenom - så gør man som man altid har gjort, og dermed får man ingen udvikling. Der er nogle meget stærke interesser for nogle specialiserede ting, og det kom vi ikke rigtig ud over. Når du har en bestyrelse, hvor det reelt kun er en, der en del af breddemiljøet, så er det sgu´ svært at finde ud af, hvad der foregår rundt omkring og dermed forholde sig til forandringer - også på det område. Geografisk er det jo sådan, at fem ud af otte er fra København to fra Sjælland og så er der en fra Jylland. Bestyrelsens sammensætning afspejler jo ikke dansk roning.”
 
Markedsføring af roning
-Du har jo arbejdet meget med markedsføring, og det er også det, du arbejder med nu. Hvis du skulle give DFfR et par gode råd for at få flere medlemmer, hvad ville det så være?
”Man skal finde ind til de grundværdier, rosporten har. Hvad er det egentlig rosporten kan byde på? Der er noget omkring fællesskab, der er noget natur, der er noget om fysisk og mental sundhed. Det er vel egentlig grundkernen i rosporten – det er vel det, der driver værket. Find ind til de ting, begynd at kommunikere det, begynd at fortælle historierne og fortæl historierne bredt ud.
Jeg havde et forslag om at trække et eksternt bureau indover. Man skulle betale nogle penge for at få lavet en analyse, og så skulle det eksterne bureau være med til at rejse nogle midler, så vi kunne få fortalt historierne - men der valgte man at sige, vi har jo undersøgelsen fra Vejle – vi ved jo egentlig godt, hvor problemet er - og så er det, at vi er tilbage ved, at vi ikke ved, hvad vi vil. Frygten for at åbne op og kommunikere ud, at vi faktisk lige nu ikke rigtigt ved, hvor vi er på vej hen, har stoppet udviklingen. Men start med at find ind til, hvad der betyder noget, hvad roning er, og byg så på den historie.”
Picture
Kim Mejnert Frydensbjerg er i dag ansat i Wonderful Copenhagen, hvis opgave det er at øge turismen og vinde kongresser til Region Hovedstaden. Foto Leif Thygesen
Bredde og elite
-En gammel tese siger, at bredden skaber eliten og eliten skaber bredden. Holder det?
”Nej, hvis man ser på statistikken, så holder det jo ikke. Danmark har vundet blandt andet OL-medaljer, og det har jo ikke umiddelbart givet flere roere. Men du er nødt til at have en bredde for at skabe en elite. Wozniacki giver jo heller ikke kø i tennisklubberne, men det giver tennisklubberne et sted at snakke ud fra. Det giver en historie at fortælle. Det giver et hul til journalisterne. Det misser DFfR fuldstændigt. Jeg synes, roning misser at bruge sin elite til markedsføring. Hvor tit har man en landsholdroer ude i klubberne? Vi har tyve landsholdsatleter, og det er faktisk unikt, at vi har dem på et center. I andre sportsgrene er de jo spredt ud i mange klubber. Landsholdsroerne er lige i vores baghave. Hvis hver landsholdroer tog tre aftener ude i klubberne om året – det kan man nok godt passe ind i sin træningskalender – så har vi dækket tres dage, hvor vi kan sende landsholdsatleterne ud i klubberne, og fortælle deres historie og få de unge roere til at sige wau. 
Og så har vi en sport, hvor der faktisk ikke er meget langt fra at få ideen om at ville på landsholdet, til at man kan begå sig. Viser man den rigtige vilje, er der en god chance for selv at blive landsholdsroer. Det er meget sværere at gøre sig gældende i andre sportsgrene for eksempel badminton.
Roning er unikt, fordi man kan nå et ret flot niveau, selvom man ikke har roet helt fra barnsben, og roere kan jo blive ved til de er forholdsvis gamle. Den historie savner jeg også i offentligheden.
Generelt om markedsføring af roning: Kig ind, hvad er kernen? Og kig så ud. Lad være med at være så bange. Hav tillid til, at andre også vil roningen det godt.”
lthygesen@youmail.dk

Roningens protektor, HKH Prinsesse Benedikte, fylder 75 år. Læs Roinfos hyldest og se de mange billeder

$
0
0
Af Mette Bacher

I dag, den 29. april, 2019, fylder roningens protektor, Hendes kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, 75 år. 
Prinsesse Benedikte er lillesøster til Dronning Margrethe, og storesøster til Dronning Anne-Marie, og deres far, Kong Frederik IX, var roer i Danske Studenters Roklub. Også kongens bror, Arveprins Knud, og dennes hustru, Arveprinsesse Caroline-Mathilde, var protektorer i rosportens verden, og det ved regattaerne på Bagsværd Sø, såvel, som i Roforeningen KVIK, Roklubben SKJOLD, og i Lyngby Dameroklub.
Således har roningen i mange årtier haft kongefamiliens bevågenhed, og Hendes kongelige Højhed, prinsesse Benedikte, dagens fødselar, har overtaget familiens tradition.
Picture
Hendes kongelige Højhed, Prinsesse Benedikte døber her en ny båd, der kommer til at bære prinsessens navn. Det sker ved Danmarksmesterskaberne i 2013, der dét år finder sted på Bagsværd Sø. Foto Mette Bacher
Da Gudmund Schacks Mindelegat blev oprettet i sin tid, efter Gudmund Schacks død, trådte prinsessen ind i fonden, og var én gang om året med til uddelingen af legater til modtagere fra rosportens verden, fra Frihedskampen, og fra Dansk Handicapforbund. Siden takkede prinsessen ja, da hun blev forespurgt om at blive protektor for Dansk Forening for Rosport.
Picture
Prinsesse Benedikte ved uddelingen af midler fra Gudmund Schacks Mindefond i 2008, hvor det var Juliane Elander fra Odder Roklub, th. for prinsessen, der modtog på rosportens vegne. Øvrige legatmodtagere er fra Frihedskampen og en atlet fra parasporten. Tv. for prinsessen, fondsbestyrelsesmedlem T. Ingemann Hansen. Foto Mette Bacher
Flotte opgaver
Prinsesse Benedikte er, som altid, utroligt dedikeret, når det handler om de mange protektorater, hun varetager, og fremstår altid velforberedt, og imødekommende, når hun deltager, som en skattet protektor i rosportens verden.
Siden prinsessen trådte ind i rosportens verden, som protektor, er det desuden blevet til flere navngivelser/dåb af både.
Picture
Som her, i forbindelse med Danske Studenters Roklubs 150 års fødselsdag i 2017, hvor prinsessen døber klubbens flunkende nye otter, Henning Rasmussen, efter klubbens legendariske formand for år tilbage. Foto Mette Bacher
Picture
Det var en stolt, og beæret prinsesse, der døbte "kongebåden", og det 50 år efter, prinsessens far, Kong Frederik IX, døbte en af klubbens nye ottere i forbindelse med 100-års jubilæet i 1967. Foto Mette Bacher (der også overværede dåben i 1967, som blev radiotransmiteret)...
Picture
Forleden døbte Prinsesse Benedikte endnu en båd, ved standerhejsningen i Svendborg Roklub. Båden kom til at hedde: Gudmund Schack. Foto Mette Bacher
Picture
Efterfølgende fik den interesserede prinsesse fortalt om bådens konstruktion af bådebygger: Lars Jungdahl fra Grejsdalens Inriggerværft. Foto Mette Bacher
​Værdighed, og stilfuldhed, som oversat også betyder elegance, er dagens fødselar kendt for. Det kan man tydeligt fornemme, når prinsessen møder frem. Påklædningen nøje afstemt efter farver, frisuren sidder altid, og her kan prinsessens storesøster, Dronning Margrethe, knytte lidt morsomme kommentarer, i en nys udkommet bog om sin lillesøster. 
- Benedikte kan godt finde på at sige til mig, at jeg skal sætte mit hår lidt bedre. Hendes hår sidder altid, som det skal. Det tør ikke andet!

Som sin mor, dronning Ingrid, går prinsessen meget op i, at dét man har med at gøre, fremstår ordentligt, og at det tager sig bedst muligt ud.
Picture
Så fås det ikke mere elegant. Her ankommer prinsesse Benedikte til DSR til sidste uddeling af Gudmund Schacks Mindelegat. Det er dronningens tidligere ceremonimester, Christian Eugen Olsen, der tager imod. Foto Mette Bacher
Picture
Prinsesse Benedikte besøger verdens største roregatta, Masters Regattaen i 2016 i København. Et pudsig tilfælde ville, at kronprinsesse Marys søster, Jane Stephens, var deltager i regattaen for Sandy Bay Rowing Club på Tasmanien, så man kan konkludere, at den nuværende dronnings søster - og den kommende dronnings søster, begge relaterede regattaen. Foto Mette Bacher
Picture
En strålende glad prinsesse Benedikte efter båddåben i 2013, hvor regattaleder, Reiner Modest, fortæller prinsessen om den nye båds finesser. Foto Mette Bacher
Picture
- Er det til mig? En rørt og beæret prinsesse Benedikte modtager Dansk Forening for Rosports guldmedalje, som uddeles i meget få tilfælde til en person, der har gjort en særlig indsats for rosporten. Det er DFfRs formand, Henning Bay Nielsen, der overrækker prinsessen erkendtligheden. Foto Mette Bacher
Picture
Prinsesse Benedikte bærer altid DFfRs guldmedalje ved rosportens begivenheder, som hun deltager i. Her er det ved Masters Regattaen på Bagsværd Sø i 2016, th., Henning Bay Nielsen. Foto Mette Bacher
Går op i detaljen​
For nogle år siden, da prinsessen deltog i en af legatuddelingerne i Danske Studenters Roklub, sad hun og lyttede tålmodigt til de mange fine taler. På talerstolen ret foran prinsessen hang en indrammet tegning af DSRs klublogo.
Picture
Endnu en erkendtlighed fra rosporten, en sølvnål med monogram, til prinsessen, som Benedikte modtager i forbindelse med rosportens første Award Night, der finder sted i efteråret 2018 i Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Talen ender, og prinsessen rejser sig. Men i stedet for at gå direkte over til den forventningsfulde person, der skal modtage legatet, går hun hen til talerstolen, og retter på billedet, så det hænger lige. Derefter går turen videre hen for at overrække legater.

Roinfos udsendte var, undtagelsesvis, ikke hurtig nok med kameraet, og øjnede ellers en god historie her, så da talerne var overstået, og Studentersangerne havde rundet endnu en dejlig sang af, og prinsessen rejste sig, kunne jeg ikke dy mig. Jeg pegede over mod talerstolen, og sagde: - Mon billedet nu hænger helt lige, Deres kongelige Højhed?
Prinsessen forstod budskabet, gik derhen, stod og tog et vue, på lidt afstand af talerstolen, og rettede lidt på billedet én gang til, med et stort smil. Og så kom billedet i kassen!
Picture
Prinsesse Benedikte lytter til taleren. Foto Mette Bacher
Picture
Men hun har også holdt fokus på billedet, der hænger en smule skævt på talerstolen. Bemærk den unge herre i hvidt, der ser på. Det er Mads Rasmussen, der dét år fik legat fra Gudmund Schacks Mindefond. Foto Mette Bacher
Picture
- Nu bør billedet hænge lige, mener prinsessen, mens T. Ingemann Hansen er til. Foto Mette Bacher
Prinsesse Benedikte møder roerne
Er der noget, prinsessen holder af, så er det at møde roerne, og overrække erkendtligheder til dem. Hun giver sig altid god tid - og har også efterfølgende tid til en lille samtale med de enkelte.
Picture
Leif Thygesen. Roinfos dygtige journalist, har opfundet Motionsturneringen, og i 2018 besluttede DFfR, at man fremover vil kåre Danmarks bedste roklub i motionsturneringen. En voluminøs pokal blev, af prinsesse Benedikte, overrakt Aalborg Dameroklubs repræsentant, Lone Thrysø Larsen. Foto Mette Bacher
Picture
I 2018 er det Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub, der modtager erkendtlighed, som årets talent. Foto Mette Bacher
Picture
Ole Hansen, kendt roleder fra Svendborg Roklub, modtog, ganske velfortjent, DFfRs ærestegn forleden, og det fik prinsessen fornøjelsen af at overrække. Foto Mette Bacher
Picture
I Svendborg Roklub forleden, er det DFfRs næstformand, Conny Sørensen, der taler med prinsesse Benedikte, om "bagagerummet" i den nys døbte inrigger. Foto Mette Bacher
Picture
Gensynsglæden er stor, som her i Svendborg Roklub, hvor prinsesse Benedikte hilser på to af medlemmerne af guldfireren, Eskild Ebbesen og Thomas Ebert. Foto Mette Bacher
Picture
I forbindelse med Danske Studenters Roklubs 150 års fødselsdag i 2017 deltog prinsesse Benedikte i den efterfølgende reception, hvor hun mødte DFfRs Conny Sørensen og Lisbet Falch Jakobsen. Foto Mette Bacher
Sådan fejres Prinsesse Benedikte
Dagens fødselsdagsbarn, bliver fejret ved en storstilet middag i aften, arrangeret af H.M. Dronningen på Amalienborg.

Den 10. maj er Prinsesse Benedikte vært ved en reception for Prinsessens protektioner. Receptionen finder sted på Eremitageslottet i Dyrehaven nord for København.

Roinfo ønsker H.K.H. Benedikte Prinsesse til Danmark et stort tillykke med de 75 år.
Picture
Der er ikke udkommet mange bøger om prinsesse Benedikte, men en fra barndommen, en om hendes bryllup med et stort interview med Prinsessens mand, Prins Richard, og denne bog ovenfor, skrevet i 2002, af... - denne artikels skribent. Den seneste bog, en interviewbog i anledning af prinsessens fødselsdag i dag, er netop udgivet. Foto Mette Bacher

Første udkald i Motionsturneringen

$
0
0
Picture
Foto Mette Bisgaard Christensen
Roinfo er på vej. Væg-til-væg ronyheder: Vi dækker alt!
1. runde af Motionsturneringen. Deadline for indberetning
Fredag den 10. maj 2019
​Så nåede vi næsten den 1. maj, og dermed er alle danske roklubber forhåbentlig godt i gang med roningen. Tiden er dermed inde til første indrapportering i Motionsturneringen.
For at jeres roere kan finde Motionsturneringen må I meget gerne gøre opmærksom på Motionsturneringen på jeres hjemmeside. På forsiden af roinfo.dk finder I et såkaldt RSS feed, brug det, så vil jeres hjemmeside altid være opdateret med seneste nyt fra roinfo.dk. I kan også nøjes med bare at lægge et link til roinfo.dk på jeres hjemmeside.
Men ellers er tiden inde til første indrapportering i Motionsturneringen.
Indberet:

  • antal roede kilometer siden 31. marts
  • antal roere der har bidraget til kilometertallet
  • gennemsnit
  • evt. navn og antal kilometer den roer, der har roet flest kilometer i jeres klub
 
En nærmere vejledning findes på:
 
http://www.roinfo.dk/information.html
 
Send også et par ord om jeres motionsroning og meget gerne et foto eller to. Oplysning om roede kilometer, antal roere, gennemsnit, ord og billeder sendes til lthygesen@youmail.dk senest fredag den 10. maj.
 
Topscorerlisten
Der udarbejdes en Topscorerliste med de flittigste roere hver måned. Ønsker I at være med så send navn og antal kilometer på den roer, der ligger øverst på jeres kilometerliste.
Picture
Foto Kaj Nykjær Jensen

På lørdag går det løs - kaproernes sæsonstart

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher
PictureRegattaleder: Johnny Rusbjerg, Odense Roklub. Foto Mette Bacher
​Det er en spændt regettaleder, Johnny Rusbjerg, roinfo har i telefonen.
 
- Vi glæder os til den kommende weekend – og jeg glæder mig naturligvis også til at følge de hold, jeg selv har med på kanalen, siger Rusbjerg.

Årets første regatta er en Langdistanceregatta, og der ros 6 kilometer på Odense Kanal – det er, som altid, en 2-dages regatta, hvor hovedparten af deltagere, er seniorer – og roere i junior A-klassen.
 
Regattaen er også en slags iagttagelsesregatta, og det betyder, at man får hele palletten at se med hensyn til landsholdsroere – hos både seniorer, U23 – og U19-roere.
 


​Lader man blikket glide ned over årets deltagerliste, er der noget, der springer i øjnene, og det er, at det ser tyndt ud, når det handler om de store bådtyper.
I dansk roning har man de seneste to år lagt fokus på en-åres både, toer uden og firer uden. Det er dét, der mest fremstår, som satsningsbåde, mens der ikke umiddelbart satses på scullerbådene, når det handler om de åbne klassers dobbeltsculler og dobbeltfirer. Det betyder, at scullergrupperne for landsholdet er snævret ind, til blot at omhandle singlesculler for mænd og kvinder, hvor VM-roerne, Sverri Nielsen, DSR, og Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, skal forsøge på at kæmpe sig vej til en OL-udtagelse med henblik på Tokio til næste år.
PictureFrank Steffensen, DSR, har for alvor roet sig ind i en for ham ny bådtype, firer uden styrmand. Foto Mette Bacher

Satsningsbåden, firer uden:
I en-åres-gruppen for mænd og kvinder, hedder det firer uden for mænd, i den åbne klasse, hvor man indtil videre satser på de store/høje mænd i en kombination fra KR/DSR, hvor det er herligt at se Danmarks højeste kaproer, Frank Steffensen, DSR, har held med at sadle fuldstændigt om, fra at være en ihærdig og dygtig scullerroer til, efter et år med omstillingsbesværligheder, at få roet sig ind på den firer, der satses på med henblik på OL til næste år. Firerens sammensætning, ser, indtil videre, sådan ud:

Danske Studenters Roklub/Københavns Roklub/DRC I  
1. Fred Vystavel, KR, 2. Frank Steffensen, DSR 3. Tobias Kempf, DSR & 4.Tøger Berg Rasmussen (DSR

På spindesiden er det spændende at følge toer uden med Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, begge fra DSR, og, om de atter kan få roet sig godt op igennem verdenselite-feltet indenfor deres yndlingsdisciplin, som især i 2017 bød på flotte resultater ved World Cups og VM.
Dertil så kvindernes firer uden, som Danmark også havde succes med i 2018, og som i Odense besættes af:
 
Aarhus Roklub/Bagsværd Roklub/Holstebro Roklub/Odense Roklub/DRC I
  1. Anne Larsen (Odense) 2. Trine Dahl Pedersen (Holst.) 3. Frida Sanggaard (BR) 4. Nina Hollensen (AR)
Desværre er konkurrencen til de to firere for hhv. Mænd og kvinder, mildt sagt, ringe. Der er ingen, der ønsker at møde de to ”kvartetter” fra Danmarks Rocenter i lørdagens løb.
Søndag for kvindernes firer konkurrence af en U23 4-, bestående af:
1. Simone Sørensen (Roskilde 2. Silja Konoy Davidsen (Roskilde), 3. Marta Kempf (DSR) & 4. Mette Køchs Nielsen (AR).
For juniorernes vedkommende, i drengenes klasse, er et enkelt mandskab til start: Fra Københavns Roklub. Hos pigerne genser vi sidste åres EM-medaljetagere.
I ”kongedisciplinen” 8+, er der heller ikke den helt store søgning. Således ligner det hele en gentagelse af løbene for 2018, hvor Aalborg Roklub og Odense Roklub møder hinanden på kanalen, mens det på spindesiden er Københavns Roklubs seje damer, der får fornøjelsen af at ro igennem i ensom majestæt, da ingen andre tilsyneladende tør møde dem.
Men kvinderne fra Københavns Sydhavn møder troligt op år efter år, og det er imponerende i sig selv!

M4X-
I 2018 kunne man mønstre hele 5 stk. 4X- til start hos herrerne, men sådan er det ikke i 2019.
Således møder to mandskaber til start i lørdagens finale, og det er Aalborg Roklub og Aarhus Roklub. Søndag stod den bragende stærke kvartet fra sidste års U23-letvægtsklasse tilmeldt, men nu er kvartetten meldt af, og dermed er Aalborg Roklub ene anmeldt søndag.
Hos kvinderne er der heller ikke det helt store fremmøde her.
Tre til start lørdag, hvor kombinationen fra Odder/Odense skal møde et Uni-mandskab fra Aalborg og en båd, spækket med tidligere VM- og OL-stjerner med. Bianca Bech, Sarah Lauritzen, Dorthe Friis Thanning, og Astrid Haastrup, fra KVIK/Roskilde.
Søndag er det et andet mastersmandskab fra Køge/LDR/KVIK/Furesø, der ror mod Odder/Odense og Aalborg Roklub. Her stiller ”koryfæerne” fra KVIK/Roskilde ikke op.

2X – tidligere verdensmester til start i Odense
I fjor var deltagelsen her, i hvert fald for mændenes vedkommende, mildt sagt og skrevet, mager. Der var få både til start. Denne gang ser det noget anderledes ud.
12 tilmeldte hold lørdag, og det med flere interessante roere, der bejler til udtagelser mhp. OL- og VM. Emil Espensen & Alexander Modest er på plads fra hhv. DSR & LR. 
Picture
Modest & Espensen fortsætter sammen, og er på plads ved regattaen i den kommende weekend. Foto Mette Bacher
En spændende, og på papiret, stærk konstellation, er Odense/Hadsunds Oscar Mazza & William Wisholm, brødrene Lenzing fra Lyngby Roklub er til start, og vi får de seje letvægtere fra sidste års LM4X-, Christian Thor Hagemann og Sebastian Terp fra LR/Odense, samt Jonas Lund, Furesø og Frederik Taulbjerg, Holstebro, til start her.  

Verdensmester til start
Ud over øvrige stærke konstellationer, som sagtens kan overraske, byder det på et herligt gensyn med et af dansk ronings tidligere topnavne, indenfor letvægtsklassen, hvor det blev til et verdensmesterskab her.
Jens Mohr Ernst, Kerteminde Roklub, dukkede op i begyndelsen af 1990´erne, hvor han blev en del af det danske rolandshold, og det i LM1X. Han meldte sig ind i DSR, og i 1992 blev han verdensmester i sin yndlingsdisciplin, hvor han også var uovervindelig i forbindelse med Danmarksmesterskaberne de år, og det blev til fire styks i LM1X og 2 i M1X, og et mesterskab i M4X- for DSR i 1990.
På lørdag møder vi Jens Mohr Ernst i 2X, hvor Kresten Mohr Ernst, er makker.
 – Det er Jens´ søn, han er 18 år, og træner temmeligt meget, så det er spændende at se, om han kan føre sin fars succes videre, siger kaproningschef, Poul Haubro Petersen fra Kerteminde Roklub, til roinfo.dk.
En anden interessant konstellation på lørdag er mastersroerne, Brian Sørensen, Nyborg, og den kendte internationale rodommer, Morten Juel Hansen, der stiller op for Dragør Roklub. Det er vi ikke så forvænte med, at møde Dragør-roere til årets første regatta i Odense, men nu sker der noget fra den front.

... Og kvindernes 2X
​På spindesiden er 6 både til start lørdag, hvor det bliver interessant at følge Mette Dyrlund Petersen, DSR med Luise Lund Hansen, KVIK, tidligere Odense, der synes stærke på papiret. De udfordres af bl.a. Odder Roklubs Juliane Elander Rasmussen og Christina Pultz. De to roere har meddelt, at de vil prøve lykken med at forsøge at kvalificere sig til OL i Tokio, i letvægtsklassen, og det denne gang udenom DRC. Øvrige mandskaber i disciplinen i Odense er DSRs unge Anne Katrine Kiilgaard og Amalie Riff Brems, sidste års vinder ved Coupe de la Jeunesse, samt Byder & Espersen fra Odense, tillige med en stærk letvægtsbåd fra BR/Odense, og sidste års deltagere fra Nyborg Roklub med Charlotte Buchwaldt og Lena Stolzenbach. 
Picture
Christina Pultz, der stroker, har, efter noget tids tænkepause, valgt at satse på en OL-udtagelse. Det sammen med klubkammeraten, Juliane Elander, der har været med ved OL flere gange. Parret stiller op i klubregi, for Odder Roklub. Foto Mette Bacher
Hos juniorerne er der 6 både til start i lørdagens finale, hvor mandskabet fra KVIK/Bagsværd med Nicholas Andersen & Oliver Skov Jerkovic må betegnes, som storfavoritter her. To hold fra Roskilde, et fra ÆGIR, og to kombinationer fra hhv. LR/Furesø og Kolding/Saxkjøbing, er blandt modstanderne.
Pigerne har to mandskaber til start lørdag, hvor KVIK/Furesøs: Clara Hornnæss og Kristine Søndergaard Hansen skal ud mod Ida Blomstrand og Sofie Halling Vikkelsøe fra Hadsund/Odense, der har roet sammen i en årrække, og for alvor stemplede ind på junior-VM-fronten i 2018. (Det skal bemærkes, at de to piger også er meldt til i 1X samme dag, så det bliver spændende, hvad de to egentlig møder til start i på lørdag).

2-
Hos mændene fem både til start lørdag, og der er ingen tvivl om, at det er lige før, det tegner til at blive weekendens mest spændende finale, da alle hold på papiret er uhyggeligt stærke, og hvor hovedparten af roerne har præget billedet i forskellige VM-sammenhænge de seneste år.
Hos drengene tre både til start, der også synes stærke på papiret.
Kvinderne har, som tidligere nævnt, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen til start, men en stærk modstander ses med Tanja Spring Ehlers, KVIK, og Ida Gørtz Jacobsen fra Bagsværd.
Picture
Det bliver til et gensyn med de to stærke kvinder fra DSR, Christina og Lærke, der satser alt på at gentage succesen fra 2017 i kvindernes toer uden styrmand. Foto Mette Bacher
Her ses – på deltagerlisten – desuden to både bestående af de fire unge kvinder fra Aarhus/DSR & Roskilde, der også satser på firer uden. Spændende at se, hvad der vælges af dem – og deres træner – til weekenden.
I pigernes klasse to både til start fra Bagsværd og Bagsværd/DSR, hvor de tre af pigerne dannede den kvartet, der vandt bronze ved sidste års junior-EM.

1X
Sverri Nielsen, DSR, udfordres af 12 herrer i lørdagens finale – og det er måske ikke engang sikkert, idet et blik ned over listen fortæller, at flere af de øvrige også er tilmeldt i andre discipliner på Odense kanal i den kommende weekend. Det samme gælder søndag, nu med 11 deltagere, hvor det er glædeligt at se Næstved Roklub være repræsenteret, Hadsunds Peter Rytter Munk er, som tidligere, det sikre kort her, og hvad kan Fredrik Leicht, KR stiller op overfor ÆGIRs Cody Anderson?
Fie Udby Erichsen, KVIK, satser alt på endnu en OL-udtagelse, og i Odense kommer konkurrenterne primært fra letvægtsklasserne i de yngre årgange. Bagsværd Roklubs Mathilde Persson, der nu er DRCs satsning i letvægt med henblik på OL, skal ud og måle sig mod Fie, og hvis Odenses Mia Rützou stiller op i denne disciplin, som hun osse er tilmeldt i, er det spændende at se, hvor hun står – overfor blandt andet Mathilde, og Hadsund Roklubs Trine Toft Andersen. Der er 8 tilmeldte lørdag – og søndag hedder det:  9 modstandere for Fie Udby Erichsen!
Picture
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, er en af de letvægtskvinder, DRC satser på med henblik på en udtagelse til OL. Foto Mette Bacher
Picture
Det er Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, også - men i den åbne klasse. Foto Mette Bacher
​Flot med tilmeldinger i drengenes 1X med hele 22 om lørdagen, og det et meget åbent felt, hvor der ikke på papiret umiddelbart tegner sig et billede af en storfavorit. Det bliver spændende.
Søndag: Blot ni tilmeldinger i denne bådtype.
Hos pigerne ses ni tilmeldinger, og det med flere overlabs til andre løb – men lige meget hvad, her bør Cecilie Brunnich Sørensen, Københavns Roklub, være storfavorit – og det efter en sæson, hvor vi ikke har set så meget til hende. Søndag er blot fire piger til start – og her står Cecilie over.
Picture
Cecilie Brunnich Sørensen, Københavns Roklub, stempler atter ind i pigernes 1X. Foto Mette Bacher

Inrigger

Det er forsøgt – igen og igen: - Kunne man mon ikke udskrive løb for langdistanceroerne, og få dem en tur til Odense?
KR – og Aalborg – henholdsvis mænd og kvinder, med et hold fra hver klub, prøvede lykken sidste år – og forsøgte at vise flaget, og vejen. Men det har desværre ikke givet et boost på nogen måde.

Denne gang er Hadsund Roklub gået med – men er nu ene anmeldt i en 2-åres inrigger: Begge dage!
I 2018 viste også Roforeningen KVIKs stærke coastalkvinder flaget i costal-4X+, men denne gang er der ingen coastalroere til start på Odense Kanal.


 
Det tegner til en spændende weekend i den fynske hovedstad, og det gør formentlig roledere og trænere klogere på, hvordan der skal sammensættes hold med henblik på resten af sæson 2019.

Se anmeldelserneHER

Kaproerne indledte sæsonen - stor billedreportage

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Det hele var som det plejer – næsten...
Klokken 15.00 lørdag sendes de første hold afsted på Odense Kanal, og derefter ligger 6 kilometer i højt tempo forude, indtil målstregen ud for Odense Roklub. Som sådan er der ikke så meget nyt i det.
 
Men denne gang var der hverken forhindringer i form af et ustadigt vejr, som ellers hang kraftigt over store dele af landet, eller sejlbåde, der lå og blokerede for starttidspunktet, så det hele tidsmæssigt set skulle rykkes.
 
Til gengæld var der en stor del af deltagerne, der på ingen måde var klar bag startlinjen, da de første både skulle sendes afsted, så som sådan må det konstateres, at de deltagere, der kom for sent, gjorde det ekstra surt for de øvrige deltagere, som var taget afsted i rigtig god tid for at være klar, når starten gik.
Picture
De mange trænere holdt klar til at følge hvert deres hold, og de roere, der var sendt ud til start i rigtig god tid, måtte vente i længere tid, end normalt, på at blive sendt afsted. Det var en kold fornøjelse for mange. Her to roere, som VAR der til tiden, og som tordner raskt af sted kort efter starten. Foto Mette Bacher
​Mon det også vil ske, hvis nogen af dem skal ud i vigtige løb ved et VM eksempelvis? Næppe!
Man må håbe, at de ledere – der ikke fik sendt deres roere ud i tide, og roerne selv, respekterer starttidspunkter, arrangører samt banedommere, og ikke mindst deres konkurrenter, så præcisionen sættes i højsædet fremover. Man kan jo egentlig bare, hver eneste gang, man skal ro til start ved en kaproning, tænke på, at det er "som en VM-finale eller der skal kæmpes om Danmarksmesterskaber", for så kommer man (sjovt nok) ikke for sent...
 
Mange bemærkede sikkert, at Odense Langstrækregatta var rykket over fra at være afholdt den sidste weekend i april, som tidligere, til at blive fyret af den første weekend i maj. – Det var sådan, at vi fik en henvendelse fra Danmarks Rocenter, om vi mon ikke kunne rykke datoen for afviklingen af regattaen grundet et stort kajakstævne, der skulle afholdes på Bagsværd Sø. Dermed kunne DRC koncentrere sig om udelukkende at lade landsholdsroerne flytte til Odense, fremfor de skulle rykke roere og både ud til et midlertidigt træningssted, og det accepterede vi naturligvis, fortæller Johnny Rusbjerg, Regattaleder fra Odense Roklub.
Efter regattaen var afviklet, og deltagerne havde forladt området søndag over middag, kunne han glæde sig over en vel gennemført regatta. – Det gik rigtigt fint, men det var naturligvis rigtigt ærgerligt, at folk kom for sent til start om lørdagen. Det har de forhåbentligt lært noget af til næste gang, slutter Johnny Rusbjerg.
Picture
Vejret var koldt, og i den stive modvind på vej ud til startområdet, gjaldt det om at være klædt varmt og fornuftigt på, som vi ser det hos kvartetten fra Holstebro Roklub. Foto Mette Bacher
DFfRs kaproningsudvalg havde, som sædvanligt, inviteret til informationsmøde efter præmieoverrækkelsen lørdag.
 
Her gennemgik man de forskellige internationale opgaver for især de unge roere, hvor man skal hen, hvem der kører med bådene, hvordan man kommer dertil, og hvem, der har mandskabslederfunktionen.
 
Følgende var også oppe at vende på mødet.
- Peter Holmquist, Lyngby Roklub, blev, uden modkandidater, valgt, som klubrepræsentant til Danmarks Rocenters bestyrelse
- Fra salen blev KU opfordret til at være bedre til at melde ud om informationsmøderne i forbindelse med de regattaer, hvor der sædvanligvis er møder, så det ikke kun er forbeholdt de deltagende klubber, men alle interesserede bør få mulighed for at være med.
- En anden opfordring fra salen var, at mandskabslederfunktionerne, især for de yngre årgange, roere under 18 år, fremover bør varetages af både en mandlig-, og en kvindelig mandskabsleder.
- Thomas Ebert fra DFfRs Hovedbestyrelse fremlagde et ønske fra DIF angående Danmarksmesterskaberne i 2021.
 
Roinfo bringer her en række fotos fra lørdagens langstrækregatta nedenfor:

8+

Picture
Det er sikkert, som amen i kirken, at Aalborg Roklub møder frem, med minimum én otter til start. Foto Mette Bacher
Picture
... og denne manøvre har Odense Roklubs uniroere også taget til sig. Foto Mette Bacher
Picture
Københavns Roklubs seje kvinder - der er en smule over den nuværende elites alder - imponerer ved, år efter år, at deltage i Odense Langstrækregatta om lørdagen. Gid nogen ville følge trop, og udfordre kvinderne fra Sydhavnen. Foto Mette Bacher
Picture
Det kan være lidt af en udfordring at møde frem samtidigt, når så mange kvinder skal modtage medaljer. Derfor manglede der én, da de stærke damer fra Københavns Roklub skulle modtage deres velfortjente hyldest lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Mastersroerne gav den gas
Picture
Den kendte internationale rodommer, der også er ungdomstræner, og selv ror for Dragør Roklub, Morten Juel Hansen, mødte til start i M2X med Brian Sørensen fra Nyborg Roklub. - Det er meningen, at vi skal ro denne 2X sammen i 2019, fortæller Morten til roinfo.dk Foto Mette Bacher
Picture
- Ude på strækningen gik det fint, men vi kunne godt mærke, at vi blev lidt møre efter de første 3-4 kilometer, siger Morten Juel Hansen. Det er en stærk og solid makker, Morten har fået i Brian Sørensen, der i forvejen er en kendt og sej langdistanceroer, men i inrigger. Han har dog kastet sin kærlighed på mastersroningen også, og må siges at være en alsidig roer. Foto Mette Bacher
Picture
Fra Nyborg så man også: Charlotte Buchwaldt, der stroker, og Lena Stolzenbach, hvor sidstnævnte for år tilbage var en rigtig dygtig scullerroer. Buchwaldt ror, som Brian Sørensen, også langdistancekaproning. Foto Mette Bacher
Picture
Fire af Danmarks bedste kvindelige kaproere gennem tiderne. Denne gang stiller de op, som mastersroere. Fv. Dorthe Friis Thanning, der indledte karrieren i Nykøbing Falster Roklub, så hed det KVIK, og nu Roskilde. Bianca Bech, indledte karrieren i Esbjerg Roklub, så blev det DSR, og nu er det Roskilde Roklub. Sarah Lauritzen, medlem af Roforeningen KVIK, og Astrid Haastrup Jespersen, tidligere Humlebæk, så blev det KVIK. Et roer-generalieblad på de fire vil fylde lige så meget, som datidens telefonbøger. Dorthe, ro-karriere: 1994-2004, bronze, JVM 1994, sølv JVM 1995, OL-4 i 4X-, 1996, VM-sølv 1997, OL-6 i 4X- i 2000, VM-sølv i 4X-, VM-sølv i 2002, OL-7 i 2004. Dertil et større antal Danmarksmesterskaber: 4 i 1X, 1 i 2X, og 7 i 4X-. Bianca, rokarriere: Landsholdet: 1995-2000: Bedste resultater: to sjettepladser ved hhv. VM 1999 & v. OL i 2000 i 4X-. Sarah Lauritzen: Landsholdet 1993-2004. Bronze JVM i 2X, 1993, øvrige resultater, som Dorthe. Danmarksmesterskaber: 7 i 2X & 8 i 4X-. Astrid: Landsholdet 1997, 5 i 8+ v. VM, sølv i 4X- i 2002 m. Dorthe, Sarah og Majbritt Ølgaard. Slutter karrieren i 2003. Foto Mette Bacher
Picture
Der var ikke mange mandskaber til start i M4X- i Odense. Aarhus Roklub mødte frem med et gedigent herrehold - masters, og modstanderen var Aalborg Roklubs væsentligt yngre mandskab. De to mandskaber havde en herlig fight på kanalen. Foto Mette Bacher
Picture
Ifølge tilmeldingslisten er mandskabet fra Aalborg: 1. Søren Bagger Christensen (AR) '94 2. Elliot Guesdon Helenius Stenbak (AR) '98 3. Phillip Sperling (AR) '97 4. Jesper Quist Jensen (AR) '93. Foto Mette Bacher
Picture
Og Aarhus Roklubs mandskab består af:1. Peder Lindhardt Rosengreen (AR) '66 2. Jacob Christian Lindegaard (AR) '59 3. Frede Keller (AR) '67 4. Morten Flarup Sørensen (AR) '66. Foto Mette Bacher
Picture
Aarhus Roklubs kvartet har gjort det til en tradition at deltage om lørdagen ved Odense Langdistancekaproning. Og at kunne drage hjem til den jyske hovedstad fra den fynske hovedstad med medaljer om halsen, er bestemt ikke at foragte. Foto Mette Bacher
Picture
Torill Lindebjerg og Peter Weile mødte til start i mændenes dobbeltscullerløb. Torill er tidligere juniorlandsholdsroer, og i de seneste år har hun boltret sig, som coastalroer - og langdistancekaproer for KVIK, og det med stor succes. - Peter og jeg satser på at komme til VM i coastal og ro mix, og så kan vi lige så godt stille op her, for at få noget sammenroning, fortæller friske Torill til roinfo.dk. Foto Mette Bacher
M2-
I 2017 & 2018 skulle alle ro toer uden med henblik på at danne en stærk firer uden i mændenes åbne klasse, nu LM4- var strøget af det olympiske program. Denne gang var der ikke så mange toer "udener" med i Odense. Blot fire styk, hvor 1.- og 2. pladsen gik til de samme to mandskaber begge dage, mens de to andre mandskaber byttede placeringer fra lørdag til søndag.
Picture
Bastian Secher, Roskilde, manden i gult, og Sebastian Bache, Københavns Roklub, vandt begge dage i Odense, men i lørdagens finale lå de nummer to efter de første 2000 meter. Søndag var der ingen tvivl, her var Bache & Secher overlegne. Foto Mette Bacher
Picture
Lars Fjord Garvey og Christoffer Kruse fra Danske Studenters Roklub, har tidligere været reserver til firer uden ved VM. Nu prøver de to så igen, og blev begge dage nummer to . Foto Mette Bacher
Picture
2 x Magnus i 2- og med efternavnene: Zier Quist Rathenborg & Valbirk, begge fra Holstebro Roklub, blev nr. 3 lørdag og 4 søndag. Foto Mette Bacher
Picture
DSR/Odense v. Nikolaj Leth Bernsen & Malte Rusbjerg opnåede en 3.- og en 4. plads på kanalen. Foto Mette Bacher
Picture
I junior 2- er detHolstebros: Casper Lindballe Lehmann Pedersen Tobias Bork Kristensen, der vinder over Holstebro/Silkeborg og Hadsund Roklubs drenge i lørdagens finale.
4-
Konkurrencen var, mildt sagt, temmelig mager i denne bådtype, der pludselig er blevet den helt store satsningsbådtype indenfor dansk roning. Det er lige før, man næsten ikke kan ro andet.
Derfor var det Danmarks Rocenters mandskaber, der skulle vise flaget hos seniorerne, mens juniorerne, trods alt, havde et par både til start, der kunne konkurrere med hinanden.
Picture
1. Anne Larsen (Odense) 2. Trine Dahl Pedersen (Holst.) 3. Frida Sanggaard (BR) 4. Nina Hollensen (AR) var ene anmeldt lørdag, men søndag fik de fire kvinder fra DRC konkurrence af en ung kombination fra DSR/Roskilde /Aarhus m. 1. Simone Sørensen (Roskilde) '99 2. Silja Konoy Davidsen (Roskilde) '96 3. Marta Kempf (DSR) '98 4. Mette Køchs Nielsen (AR) '99 og her gik sejren til lørdagens vindere. Foto Mette Bacher
Picture
Trine, Nina, Anne og Frida, og tv. Regattaleder Johnny Rusbjerg. Foto Mette Bacher
Picture
1. Fred Vystavel (KR) '93 2. Frank Steffensen (DSR) '88 3. Tobias Kempf (DSR) '93 4. Tøger Berg Rasmussen (DSR) '91. Fireren roede, i ensom majestæt, igennem begge dage uden konkurrence i denne bådtype. Foto Mette Bacher
Picture
KRs drengefirer med: 1. Charlie McDonald** (KR) '02 2. Villads Svane Hansen (KR) '04 3. Johannes Stensborg Jakobsen (KR) '03 4. Asbjørn Neumann (KR) '03 havde en herlig fight med Bagsværds: 1. Elias Ellehammer (BR) '04 2. Erik Kjersgård Nielsen (BR) '04 3. Mads Rubin (BR) '04 4. Henning Friedrichsen (BR) '04 i lørdagens finale. Foto Mette Bacher
Picture
Københavns Roklub har de senere år fået bygget en god juniorafdeling op på baggrund af et hårdt og solidt arbejde af et par utrættelige trænere, brødrene Jonathan og Sebastian Sølve. Hårdt arbejde skaber gode resultater, og det stod de fire friske drenge fra københavns sydhavn for i Odense. Foto Mette Bacher
W1X & JW1X
Fie Udby Erichsen, Danmarks scullerdronning, skal for alvor vise flaget, og se, om hun mon ikke kan nappe endnu en tur til OL.
Og i letvægtsklassen, fra DRC´s side, er det Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, der skal forsøge at kvalificere sig - men det med en makker i LW2X. Foreløbig ror Mathilde sculler. Også for hende var det spændende at se, hvordan det ville gå i Odense, og Mathilde kan i det mindste konstatere, at det ser rigtigt fint ud indtil videre. Nu resterer blot at finde en passende makker til hende...
Picture
Mathiilde Persson, Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Cecilie Girke, Danske Studenters Roklub, er nu rykket op i seniorklassen. Foto Mette Bacher
Picture
Hende er der ikke mange, der kan hamle op med. Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK satser alt på endnu en OL-billet i sin favorit-disciplin, 1X. Foto Mette Bacher
Picture
Mia Rützou, Odense Roklub, har haft nogle gode år i juniorklassen, og det bliver spændende at følge hende, som senior. Foto Mette Bacher
Picture
Persson roede meget flot og solidt i lørdagens finale, og blev atter nummer 2 efter Fie, om søndagen. Foto Mette Bacher
Picture
Cecilie Brunnich, Københavns Roklub, skulle ikke satse det helt store i sculler denne gang, og roede blot igennem, uden at overanstrenge sig. - I morgen skal jeg ro firer uden, fortalte den friske KR-roer til roinfo efter lørdagens finale. Foto Mette Bacher
Picture
Odenses Sofie Halling Vikkelsøe på vej til start på det farvand, der er hendes daglige træningsbase. Foto Mette Bacher
Picture
Sofies faste makker i dobbeltsculleren igennem mange år, Ida Blomstrand, Hadsund, kender også en hel del til området ved Odense Roklub og kanalen. Foto Mette Bacher
Picture
Hadsunds Laetitia Panero-Bommer har, som mange andre roere fra denne klub, gennemgået et fantastisk udviklingsforløb, fra en purung kaproer, til nu at bide skeer med andre stærke roere i juniorklassen. Foto Mette Bacher
Picture
Roinfos udsendte var lige ved at tro, at hun så syner, for kort tid før denne scullerpige fra Aarhus kom roende, var en total "look-alike" roet forbi, men i toer uden. Her er det Rikke Køchs Nielsen, Aarhus Roklub, der suser hen af kanalen i kølvandet fra sin storesøster: Mette, der ror toer og firer i denne sæson. Foto Mette Bacher
Picture
Der er andre juniorpiger i Københavns Roklub, end Brunnich. Her er det: Josefine Freltoft, der debuterede på kanalen. Foto Mette Bacher
Picture
Paraderoning af Sofie Halling Vikkelsøe, der vinder finalen lørdag over sin makker, Ida Blomstrand. De to mødte ikke til start i 1X søndag, men kastede sig ud i favoritdisciplinen 2X, som de vandt sikkert. Foto Mette Bacher
Picture
De tre første i kvindernes 1X. I midten Fie, så er det Mathilde tv., og Mia th. Foto Mette Bacher
Picture
- Det var da ikke så tosset, vel??? Spørger Fie sin landsholdskollega, Mathilde. Foto Mette Bacher
Picture
Vinder, Sofie, var gået i bad, og nåede ikke frem til præmieoverrækkelsen. Men det gjorde Ida Blomstrand og Rikke Køchs til gengæld og modtog de velfortjente ´daljer. Foto Mette Bacher
M1X & JM1X
Osse Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub, satser, som Fie, på at blive udtaget til OL. Det glippede i 2016, hvor det blev Mads Rasmussen & Rasmus Quist, der fik muligheden i LM2X.
Sverri er i særklasse, og for ham var det blot en formsag at ro igennem på Odense Kanal lørdag og søndag. Men unge letvægtsroere gjorde det fremragende i samme finale, hvor det begge dage var Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub, der indtog 2. pladsen, og synes klar til endnu en tur i LM4X-, som vi så det i 2018.
Picture
Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Nick Larsen, Odense Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Peter Rytter Munk, Hadsund Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub. foto Mette Bacher
Picture
Aksel Dybdahl Poulsen, Københavns Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Cody Anderson, Roklubben ÆGIR. Foto Mette Bacher
Picture
Herligt at se deltagere fra Næstved Roklub, der altid har været garant for gode scullerroere, som Jørgen Frederiksen er træner for. Her er det: Frederik Wendel Madsen. Foto Mette Bacher
Picture
Christian Hagemann får sølv og vinder er, ikke overraskende, Sverri Nielsen. Foto Mette Bacher
Picture
Roklubben ÆGIRs Jacob Brahe Møller på vej til start. Foto Mette Bacher
Picture
Rasmus Lind, Sorø Roklub, på vej til sejren i JM1X. Foto Mette Bacher
Picture
Jeroen Grimmelikhuijzen, Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Emil Lindegaard Nielsen, Roskilde Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Sorøs drenge holder klubkaproning, Peter Skou og Jannick Wly Andersen Foto Mette Bacher
Picture
Malthe Christiansen, Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Næstved Roklubs William Kjærgaard. Foto Mette Bacher
Picture
Lund, Lind og Storm. Fra Holstebro, Sorø og Roklubben Viking. Søndag roede de tre drenge med Burvil fra Holstebro, og vandt finalen i dobbeltfirer, hvor seks både var til start. Foto Mette Bacher
W2- & JW2-
Vejen til en firer går, i hvert fald fra dansk side via 2-, men hvis de to roere i toeren er stærke nok, får de lov at blive her. Det gælder ikke mindst Lærke Berg Rasmussen & Christina Juhl Johansen, der især i 2017 havde stor succes, hvor Christina hoppede ind på strokesædet efter Anne Dsane Andersen, der med Lærke vandt bronze ved OL i Rio, og så fortsatte succesen for Christina og Lærke. Det blev til EM-sølv og VM-bronze i 2017 efter blot få måneders sammenroning. Imponerende. Nu er de tilbage i båden igen, og satser alt på en OL-udtagelse.
Picture
Nøjagtigt, som Fie Udby Erichsen, satser Lærke og Christina fra DSR på at blive udtaget til OL i Tokio i 2020. Foto Mette Bacher
Picture
De fik konkurrence af Mette Køchs Nielsen, Aarhus, og Marta Kempf fra DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Roskilde Roklubs "SiSi": Simone & Silja med efternavnene: Sørensen & Davidsen, satser også på noget firer-noget i 2019 - og det med de to andre i feltet, Mette og Marta - i hvert fald, som det ser ud lige nu. Foto Mette Bacher
Picture
I fjor havde Danmark succes med en pige-4-, der vandt bronze ved EM. En af pigerne i denne båd, DSRs Mathilde Kiilgaard, roede i Odense med Christine Amalie Meinert Cardel, Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
1. Emma Braad Olesen (BR) 2. Matilde Hjorth (BR, der også sad på bronzefireren i 2018. Foto Mette Bacher
Picture
Øjenkontakt med fotografen kan være lidt af en udfordring... Den ene kigger og smiler mod linsen, den anden ikke. Foto Mette Bacher
Picture
Den anden kigger og smiler mod linsen. Den ene ikke... Foto Mette Baher
Picture
Christine Meinert Cardel, Bagsværd Roklub, og Mathilde Kiilgaard, DSR. Dagen efter roede de to firer. Foto Mette Bacher
M2X & JM2X
Det er godt nok nogle år siden, dansk roning havde stor succes i M2X i den åbne klasse, hvor det blev til et verdensmesterskab i 1995 v. Lars Christensen og Martin Haldbo Hansen fra Silkeborg/Viborg - og i 1970, ikke at forglemme med Niels Henry Secher, DSR & Jørgen Engelbrecht, Hvidovre. Senere tog letvægtsroerne over, hvor det er blevet til flere verdensmesterskaber og en OL-guldmedalje til Mads Rasmussen & Rasmus Quist. Næste bud på først en OL-udtagelse - og siden måske en medalje, er Emil Espensen, DSR & Alexander Modest, Lyngby Roklub. I Odense markerede de to sig rigtigt flot, begge dage.
Picture
Emil Espensen & Alexander Modest holdt opvisning i den forløbne weekend på Odense Kanal. Foto Mette Bacher
Picture
1. Mathias Larsen 2. Niclas Schmidt . Begge fra Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Jacob og Emil Lenzing, fra Lyngby Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
1. Martin Kofoed Jensen (Roskilde) 2. Torbjørn Frankel (KVIK). Foto Mette Bacher
Picture
1. Oscar Mazza (Odense) 2. Wiliam Wisholm (HR. Foto Mette Bacher
Picture
Jonas Lund (Furesø) &. Frederik Taulbjerg (Holst.) . Foto Mette Bacher
Picture
Det er lige før, de seks herrer stiller op efter højde. I midten Espensen & Modest, tv. William Wisholm og Oscar Mazza, og th., Jonas Lund og Frederik Taulbjerg. Foto Mette Bacher
Verdensmester Jens & sønnike Kresten

Der var ikke så mange klubber, der ved sæsonstarten i Odense kunne præsentere en verdensmester, men Kerteminde Roklub kunne.

Kerteminde Roklub melder klar til en ny epoke med en Mohr Ernst...
Kresten er et nyt navn i den danske kaproningsverden, og han er klar til en karriere i København
.

Som roinfo skrev i foromtalen:
Jens Mohr Ernst, Kerteminde Roklub, dukkede op i begyndelsen af 1990´erne, hvor han blev en del af det danske rolandshold, og det i LM1X. Han meldte sig ind i DSR, og i 1992 blev han verdensmester i sin yndlingsdisciplin, hvor han også var uovervindelig i forbindelse med Danmarksmesterskaberne de år, og det blev til fire styks i LM1X og 2 i M1X, og et mesterskab i M4X- for DSR i 1990.
Siden har familien Mohr Ernst mest været involveret i sejlsport, men for et par år siden begyndte Kresten at fokusere på roningen, og begyndte i Kerteminde Roklub, hvor hans far - og Martin Haubro Petersen har hjulpet ham i gang med ro-træningen.

Det bliver spændende at følge Kresten Mohr Ernst fremover.
Picture
Jens & Kresten Mohr Ernst mødte til start på Odense Kanal, og dermed kunne Kresten prøve, hvad det vil sige at mærke fornemmelsen af at ro regatta. Foto Mette Bacher
Picture
Kresten, 18, og far: Jens Mohr Ernst. - Jeg har trænet en hel del det seneste år, og vil meget gerne ro kaproning. fortæller Kresten til roinfo.dk. - Vi har talt med et par roledere her, blandt andet Reiner Modest, supplerer far Jens, - og da Kresten skal begynde at læse nær Lyngby, kan det godt være, det bliver Lyngby Roklub, men vi kender jo også Mads Haubro, som er træner i KVIK, måske er der en mulighed der? Nu må vi se, siger Jens, inden turen går de 20 kilometer hjem til Kerteminde for at lade op til næste dags udfordring på Odense Kanal. Foto Mette Bacher
Picture
Joachim Brahe Møller (Ægir) Mikkel Avlund Overgaard (Ægir) mødte friskt til start i JM2X. Foto Mette Bacher
Picture
Oliver Skov Jerkovic og Nicholas Andersen viser vejen i lørdagens finale på Odense Kanal. Foto Mette Bacher
Picture
1. Magnus Dollerup Madsen (Roskilde) & 2. Leander Kaliszan (Roskilde) vinder sølv i JM2X, og vindere begge dage er: Oliver Skov Jerkovic, Bagsværd, og Nicholas Andersen fra Roforeningen KVIK. Foto Mette Bacher
W2X & JW2X
Det tegner til at blive en meget spændende sæson på flere måder, når vi ser på kvindernes 2X. Juliane Elander & Christina Pultz, Odder Roklub, satser på at blive udtaget til OL, og de kører denne sæson udenom Rocentret. Mette Dyrlund, DSR, holder fast, lige meget hvad, og hun har sat sig sammen med Luise Lund Hansen, tidligere Odense, nu KVIK, og de to kvinder satser på en billet til VM i den åbne klasse. Og så er der de yngre, hvor et hold fra Bagsværd viste særklasse i lørdagens finale, og tog fusen på de garvede kvinder, som er nævnt ovenfor. Det bliver spændende at se, når vi kommer ud på den normale distance, hvad der så sker...
Picture
Begge har været en del af det danske rolandshold i flere år, og mens Pultz har holdt et par års pause, og stemplede ind igen i 2018, har Juliane Elander fortsat med sin roning. Nu satser de to alt på at komme til OL. Foto Mette Bacher
Picture
Luise Lund Hansen, KVIK, og Mette Dyrlund Petersen, DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Juliane Elander & Christina Pultz, begge fra Odder Roklub. De to letvægtere var stærkt udfordret i lørdagens løb, og der gik noget tid, før de kunne ro sig forbi Aalborg Roklubs stærke kvinder i dobbeltfireren, som gang på gang svarede igen. Foto Mette Bacher
Picture
De unge letvægtsroere fra Odense/Bagsværd m. 1. Marie Mørch & Line Katrine Olsen (Odense) viste et totalt overskud i lørdagens finale, og blev weekendens store og herlige overraskelse. De to unge kvinder tog fuldstændigt fusen på de garvede konkurrenter i feltet, og vandt finalen i kvindernes dobbeltscullerløb, mens det så til gengæld var lidt sværere i søndagens finale. Her blev de to nummer tre. Men alligevel. Det bliver meget spændende at følge dem mod Elander & Pultz i den kommende weekend på Bagsværd Sø - og på den normale distance. - Kom det bag på dig, at de overraskede på denne måde, spørger roinfo træner: Alexander Strarup Sørensen fra Bagsværd Roklub. - Ja, det havde jeg slet ikke set komme, men jeg er naturligvis meget tilfreds med det fine resultat, også selvom de ikke vandt om søndagen, siger Alexander, og fortsætter: - Det bliver meget spændende på lørdag ved Copenhagen Regatta. Her var de også meldt til i sculler, men da det er blot 50 minutter før dobbeltscullerløbet, har jeg meldt dem af, for jeg vil gerne have, at Marie og Line kommer ud og måler sig overfor Pultz & Elander samt Mette Dyrlund og Luise. Det næste step er Ratzeburg, hvor jeg håber på, at de bliver udtaget til U23VM, slutter træneren for Mørch & Olsen. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Katrine Kiilgaard & Amalie Riff Brems, begge fra DSR, har haft nogle gode juniorår, og er blevet juniordanmarksmestre sammen. Amalie havde sit sidste juniorår i 2018, hvor det blev til en flot guldmedalje ved Coupe de la Jeunesse. Nu forsøger de to unge kvinder sig i LW2X. Men 1X er også en mulighed for hver af dem, og her fortæller træner Alexander Strarup Sørensen, at både Kiilgaard & Brems er med i gruppen med førnævnte Mørch & Olsen. Foto Mette Bacher
Picture
Odense Roklubs Uni-roere, Anne Sophie Byder Charlotte Espersen var på hjemmebane, og her fik de en del at se til ved weekendens regatta. Foto Mette Bacher
Picture
Luise Lund Hansen havde en fest, da hun fik overrakt sin medalje. Her med Mette Dyrlund, Line Katrine Olsen og Marie Mørch. I søndagens finale var det Dyrlund og Hansen, der toppede i kvindernes 2X, hvor Elander og Pultz blev toer, mens Olsen og Mørch blev treer. Foto Mette Bacher
Picture
Der var ikke mange til start i pigernes dobbeltsculler. Blot to hold, og da Blomstrand/Vikkelsøe meldte fra, kunne kombinationen fra KVIK/Furesø ro banen igennem uden konkurrence. Her er: Clara Hornnæss (KVIK) & Kristine Søndergård Hansen (Furesø, undervejs. Foto Mette Bacher
Picture
Roklubben Furesø & Roforeningen KVIK har indledt et samarbejde, og det nyder de to piger, Clara og Kristine godt af. I søndagens finale blev de to udfordret af Blomstrand/Vikkelsøe og et mandskab fra Aarhus, og det blev til en 2. plads. Foto Mette Bacher
W4X- & JW4X-
Disse bådtyper hitter ikke ligefrem i kvindernes klasser, desværre. Begge dage mødte tre mandskaber til start i kvindernes åbne klasse. En kombination fra Odder/Odense, Aalborg Roklubs Universitetshold, samt et mastershold, hvor det lørdag var KVIK/Roskilde med tidligere landsholdsroere, som nævnte ovenfor, og søndag et mastershold fra Køge/KVIK/Furesø/LDR.
Begge dage var det Odder/Odense, der vandt løbet, hvor lørdagens mastershold blev toer og Aalborg treer. I søndagens finale var det Aalborg Roklubs kvinder, der indtog 2. pladsen foran masterskombinationen fra Køge/KVIK/LDR/Furesø.
Picture
Bjarne Petersen fra Aalborg Roklub kan ikke kun præsentere en større stab af uniroere på herrefronten, men også en gruppe stærke kvinder, der nu prøver lykken i dobbeltfirer. Her er det: 1. Eva Povlsgaard Nebeling (AR) '97 2. Marie Møller Nielsen (AR) '93 3. Kim Tanja Hejselbak Nørgaard (AR) '89 4. Ann-Marie Sydow Krogh Pedersen. Foto Mette Bacher
Picture
1. Sara Nissen (Odense) '93 3. Julie Gaumitz Storm (Odense) '96 2. Elisabeth Kaalund Keller (Odense) '94 4. Mette Leitzke Sørensen (OR) '95. Foto Mette Bacher
Picture
- Og her er holdet fra Ældresagen, lyder det med et skævt smil fra regattaleder, Johnny Rusbjerg. Ældresagen??? Det måtte roinfo da lige have en afklaring om. - Det er fordi, vi er rykket op, og nu er vi blevet ældre, og de kalder os i øvrigt også for "ældrebyrden", lyder det fra de "ældre", modne, men alligevel ungdommelige, friske kvinder. Foto Mette Bacher
Picture
Orv, hvor roede de godt, de fire friske tøser fra Bagsværd/LR/KVIK med. fv. Astrid Kirstine Kofoed (BR) Ida Marie Reimer (LR) Astrid Højgaard, BR & Anna Adelholm (KVIK) . Foto Mette Bacher
Picture
Astrid, Ida Marie, Astrid og Anna. Foto Mette Bacher
Inrigger
Der er ingen tvivl. Hadsund Roklubs seje mandskab fik allermest for startpengene denne weekend. I flere år har arrangørerne af Odense Langdistanceregatta med dansk ronings langdistancekaproningsturneringsledere (!) - forsøgt at få de garvede inriggerroere til Odense for at ro med over de 6 kilometer. Men det tilbud er der ikke mange, der er bidt på - desværre. I fjor mødte Københavns Roklubs Kenny Andersen & Co. op på sværdsiden, og Aalborg Roklub på spindesiden - i inriggere - og denne gang...
... da var det et sejt herrehold fra Hadsund Roklub, der tog turen til den fynske hovedstad for at vise flaget. De tre herrer var lige ved 34 minutter om at ro de 6 kilometer - og de skal have weekendens største applaus for indsatsen!
Picture
Normalt følges de mange deltagere ved Odense Langdistance af trænere på cykler, og nu kan roinfos udsendte ikke frigøre sig fra tanken om, at inriggermandskabet fra Hadsund roede så stærkt, at end ikke den hurtigste racercykel følge med, men at der måtte en heftig bil til for at følge mandskabet... Foto Mette Bacher
Picture
Lørdagens sejeste mandskab fra Hadsund Roklub: 1. Flemming Hvid, Niels Bommer & Cox. M M. - Ser vi jer til årets langdistancekaproninger, spurgte roinfos udsendte. - Øh, hvad er det for noget, lød det fra de tre Hadsund-roere. - Det er en turnering for inriggerroere, der kæmper om Danmarksmesterskaber udelukkende i inrigger, svarede roinfo. - Det vil vi da bestemt gå hjem at kigge på, lød det. - Jamen så ses vi måske i Sønderborg om nogle uger? Måske, svarer de tre, efter de med medaljerne om halsen kan slutte sig til den øvrige gruppe af dygtige Hadsund-roere. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan tager det sig ud, når Hadsund Roklub kommer til regattaer. Jo, der er stil over det. Foto Mette Bacher
Picture
Samling fra alle, da der var præmieoverrækkelse i det bidende kolde vejr, lørdag eftermiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Til de første tre placeringer i Athletes Own Cup var der lækre goodiebags, som Sarah Lauritzen delte ud til de glade vindere. Fv. Anne Larsen, Frida Sanggaard Nielsen, Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen, Emil Espensen, Alexander Modest, Christine Cardel og Mathilde Kiilgaard. Foto Mette Bacher
Næste gang kaproerne skal i ilden er allerede i den kommende weekend ved Copenhagen Regatta på Bagsværd Sø.

Alle resultater kan ses via hjemmesiden: www.roning-fyn.dk

Klar til Copenhagen Regatta - læs roinfos foromtale

$
0
0
Tekst & Fotos: Mette Bacher

Næppe er deltagerne ved Odense Langdistance kommet hjem og har pakket træningstasken ud, før de skal afsted igen. Denne gang til en regatta med den for kaproere helt normale distance, 2000 meter: Copenhagen Regatta.
Picture
Roskilde Roklubs Simone Sørensen & Silja Konoy Davidsen er med i finalen i kvindernes 2-, nøjagtigt, som i Odense for få dage siden. Ved Copenhagen Regatta er der, indtil videre, fuldt hus, og alle 6 baner besatte i lørdagens finale. De to er også tilmeldt i W4- med Mette Køchs Nielsen, Aarhus, og Marta Kempf, DSR. Foto Mette Bacher
Som i Odense møder landsholdsroerne ikke mange konkurrenter – og slet ikke mandskaber fra udlandet – desværre. Derfor bliver det hele en slags opvisning, hvor konkurrencen kommer fra den hjemlige elite, og her er der bestemt plads til overraskelser, som vi så det i Odense, hvor Bagsværd/Odenses unge kvinder i dobbeltsculler, totalt tog fusen på de garvede landsholdsroere – i hvertfald i lørdagens finale.
 
Meget tyder på, at kvindernes finale i 2X bliver et af højdepunkterne ved Copenhagen Regatta.
Picture
Alt tegner til en spændende finale på lørdag, når Mette Dyrlund Petersen, DSR, og Luise Lund Hansen, KVIK, skal møde de to letvægtshold fra hhv. Odder & Odense/BR, hvor Marie Mørch & Line Katrine Olsen stod for den helt store overraskelse i lørdags på Odense Kanal. De to letvægtere melder klar til at udfordre Dyrlund/Lund og Pultz/Elander på Bagsværd Sø ved Copenhagen Regatta. Foto Mette Bacher
Picture
Mændenes 2X er også velbesøgt, hvor disse to herrer, Jonas Lund, Roklubben Furesø & Frederik Taulbjerg, Holstebro Roklub, bl.a. skal møde landsholdets Alexander Modest & Emil Espensen fra LR/DSR. Foto Mette Bacher
Siden Odense Langdistance har ungdomslandstræner, Nils Henrik Stene, også udtaget de unge roere, der skal til junior-EM, weekenden efter Copenhagen Regatta, og hovedparten af de unge roere møder til start ved regattaen, før turen går til EM, og for nogens vedkommende i de nys oprettede konstellationer.
 
Mylder hos Masters
Copenhagen Regatta er stedet, hvor de purunge – og de noget ældre mastersroere indleder sæsonen for alvor, og det tør nok siges, at der også her bliver kamp om sagerne over hele palletten.
Således ses hele 31 både til start i mastersroernes 2X, så der bliver noget at se til for alle her.
 
En smart idé

For nogle år siden meldte regattaleder, Reiner Modest ud, at man ville slå flere kategorier sammen, således, at der ikke er noget, der hedder letvægt hos seniorerne. Her ror alle i åbne klasser. Det har givet regattaen et løft, og en god substans, og det betyder da også, at mange af løbene kommer til at fremstå, som velbesøgte. Det kan blandt andet ses i mændenes og kvindernes sculler, hvor 14 roere er tilmeldt lørdag.
Til gengæld er besøget i de store bådtyper mager, således har kvindernes dobbeltfirer blot to både til start lørdag. Men når det nu skal være, så er drengenes ditto velbesøgt med seks mandskaber, og her er ingen tvivl om, at der afprøves konstellationer med henblik på kommende internationale opgaver.
Picture
Der er ikke den helt store søgning i M4-, hvor landsholdet med: Tøger, Tobias, Frank og Fred skal møde to stærke mandskaber fra Aalborg Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
For landsholdsfireren med Anne Larsen, Odense, Trine Dahl Petersen, Holstebro, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, og Nina Hollensen, Aarhus Roklub, er der blot to konkurrerende både i lørdagens finale, hvor den nys sammensatte juniorfirer, der er udtaget til EM ugen efter CR, skal måle sig mod kollegaerne i seniorklassen. Foto Mette Bacher
Regattaen begynder begge dage klokken 13.00, der er gratis adgang, og rig mulighed for at sikre sig en plads på tilskuerpladserne ud for mållinien.
Picture
Aalborg Roklubs herrer er med til at afslutte regattaen både lørdag og søndag i otterfinalen, hvor blot en enkelt modstander møder frem, en båd fra Holstebro Roklub. Aalborg Roklub møder til gengæld til start i mange løb ved Copenhagen Regatta. Foto Mette Bacher
Se tilmeldingslisten:​HER

Conny Sørensen var tæt på en plads i bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund

$
0
0
Picture
Conny Sørensen. Foto Mette Bacher
Af Leif Thygesen
Dansk Forening for Rosports (DFfRs) økonomiansvarlige Conny Sørensen, Roklubben Skjold, var meget tæt på en plads i Danmarks Idrætsforbunds (DIFs) bestyrelse, da repræsentantskabets holdt valg ved mødet i weekenden 4. – 5. maj. Ifølge DFfRs formand Henning Bay er det næsten tyve år siden rosporten sidst var repræsenteret i bestyrelsen. Henning Bay oplyser, at Conny Sørensen fik knap 50 stemmer mod Anne-Mette Binder, Dansk Ride Forbund, der blev valget med 60 stemmer. ”Vi havde fat i mange af de små forbund – Men de store forbund som DBU(fodbold) og DHF(håndbold) med hver femten stemmer afgjorde nok valget, ” siger Henning Bay til roinfo.
Anne-Mette Binder afløser dermed Niels-Christian Levin Hansen, Dansk Faldskærms Union, der den 30. april blev valgt til formand for Friluftsrådet og derfor fratrådte sin bestyrelsespost i DIF.
Roinfo har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Conny Sørensen, men Conny Sørensen er ikke vendt tilbage på vores henvendelse. Roinfo ville blandt andet gerne have spurgt Conny Sørensen om, hvorfor hendes kandidatur ikke blev meldt ud før repræsentantskabsmødet i DIF.
Conny Sørensens konkurrent Anne-Mette Binder, der blev valgt, annoncerede sit kandidatur den 2. maj på Dansk Ride Forbunds hjemmeside inden repræsentantskabsmødet. Se her:
https://www.rideforbund.dk/Information/Nyheder/2019/05%20maj/Annemettebinderkandiderertildifsbestyrelsespost.aspx
Måske var det Anne-Mette Binders åbenhed og valgerklæring på Ride Forbundets hjemmeside, der skaffede de sidste og afgørende stemmer i det tætte valg?
lthygesen@youmail.dk

Flot sæsonpremiere på Sved-på-Panden i København

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Københavnskredsens sikre kort, Sved-på-Panden, fik en forrygende sæsonstart onsdag, hvor hele 42 hold mødte frem i Københavns Sydhavn.
Vejret var perfekt, havnen tømt for fritidssejlere og vandscootere (!) - eneste "forhindring" var Havnebusserne, der dog havde hensynsfulde førere.
Klokken 17 sharp blev årets første hold sendt ud på den 6 kilometer lange rute, som går imellem Langebro og Slusen.
Deltagerne er med i inriggere og coastals, og er man rigtig sej, og det er der nogen, der er, så går turen måske først ud på ruten i en coastal-4X - og siden i inrigger - eller omvendt. 
Picture
Københavns Roklubs Hasse Minuva, Jim Kristensen, og på styrmandssædet, Morten Kristensen, viste flot og effektiv roning i Sydhavnen. De tre har forlængst meldt deres ankomst til Langdistancen i Sønderborg om 14 dage. Foto Mette Bacher
Roinfo bringer, efter aftale med Københavnskredsen, en større reportage med et væld af billeder til fra den dejlige aften i Københavns Havn.
Læs om det her - og om VM-sølvvinder Aja Runge Holmegaards debut i coastal, om Danmarks mest erfarne styrmand, Jytte Westi, der har været med i flere årtier, eller om det herlige gensyn med Roklubben Gefions deltagere, der efter flere års pause, stemplede ind ved 1. runde. Og meget, meget mere...
​Se det hele: HER

Motionsturneringen 1. runde. Aprilvejret – som et politisk forlig. Ro-festen er sparket i gang

$
0
0
Picture
Foto Klaus Scheffel
Af Leif Thygesen
Danmark er midt i en valgkamp – ja to faktisk. Ser man på vejret i april, så minder det unægteligt om et politisk forlig. Der er lidt af det hele: Smukt stille forårsvejr, blæsevejr, lunt vejr, frost, hagl, regn og hvad man ellers kan finde på. Det er som om de øvrige elleve måneder har skullet blive enige om vejret i april, og derfor har april fået lidt af alle måneders vejr. Men trods de skiftende betingelser er de danske roere kommet i gang med roningen. Det samlede resultat er 3.055 roere fra 44 klubber har roet 200.300 kilometer, hvilket giver et gennemsnit på 65,565 km/roer. Sammenlignet med sidste år er det en lille nedgang på cirka fire procent, idet gennemsnittet i april 2018 var 68,339 km/roer. På alle tiders rangliste for elleve sæsoner havner april 2019 på en fjerdeplads - og det er da meget pænt.
Som sædvanlig byder årets første tabel på store udsving for enkelte klubber, men sæsonen er endnu ung, og alt kan ske så længe vandet og Motionsturneringen er åbent. Og så byder årets første tabel på en vaskeægte debutant i Motionsturneringen. Mere herom senere.
Picture
Supermotionsligaen
Som sædvanlig er det Tolo Roklub, der topper den første tabel. 46 pladser frem fra sidste- til førstepladsen, men alligevel er Tolos rapportør ikke helt tilfreds med sæsonstarten. Søren Uldall skriver: ”Det har været en sæsonstart præget af få udlejninger i marts og april, samt en pilotstrejke i SAS. Holdet fra roklubberne i Skive og Nykøbing Mors arrangerede i stedet for roning på Limfjorden. Alle hold har haft besvær med vejrmæssigt ustabilt forår, megen blæst, regn og manglende sol.”
Randers Roklub er tilbage på en ”medaljeplads”. Tre pladser går det frem for kronjyderne, der i 2018 måtte afgive mesterskabet efter syv sejre i træk i Motionsturneringen. Vibeke Christensen beretter fra Randers: ”Vi har været igennem en ombygning af vores instruktionslokale, så der nu er blevet plads til seksten nye ergometre. Vi har fået gang i fem hold ro-spinningshold hen over vinteren. Ved standerhejsningen fik vi indviet det ny lokale. Det er blevet et rigtig dejligt lyst rum at være i. Nu er det så på vandet det foregår, og den første måned har der været godt gang i den. Der er sytten nye på instruktion.”
Hvidovre Roklub er en af rundens højdespringere med en fremgang på 28 pladser. En samlet tredjeplads er den hidtil bedste placering for hvidovrianerne.
De regerende mestre fra Aalborg Dame Roklub indtager fjerdepladsen. Alice Nielsen fortælle om aktiviteten i den ålborgensiske klub: ” Vi har haft en gruppe på tolv medlemmer i Tolo, mange af vores kilometer er roet i Grækenland. Opholdet blev forlænget m​ed tre ro-dage på grund af SAS-strejken.”
Picture
Roere fra Vejle Roklub er på vej ud til en smuk, men kold morgentur. Foto Birgitte Busk
Vi bliver i det jyske, men rykker cirka 120 kilometer sydpå. Aarhus Roklub starter sæsonen i fin stil og rykker fem pladser frem til femtepladsen.
Fremgang er der også til Kolding Roklub. Tre pladser frem til sjettepladsen er de behagelige kendsgerninger for koldingenserne. Uffe Lau Sørensen skriver: ”En pæn start på sæsonen, og påsken var jo vejrmæssigt blandt de bedste nogensinde.”
Aalborg Roklub rykker hele femten pladser frem til syvendepladsen. Jens Brandt fortæller om det flotte resultat: ”Sæson 2019 er startet væsentlig bedre end starten i 2018. De mange ekstra kilometer skyldes nok, at påsken faldt i april med rigtig godt vejr. Det krydret med at uni-roerene var på Påske-træningslejr i Holstebro. Det ses også i top-10, hvor uni-roerne har taget toppen. Det skal lige nævnes, at der er en pige på syvendepladsen, Marie Nielsen, med 300 kilometer, hvad sker der lige for herrer-roklubben?”
Roklubben Viking har haft en særdeles aktiv sæsonstart, hvilket belønnes med en ottendeplads i den bedste række. Det er en fremgang på 21 pladser.
Frem går det også for nummer ni, Skanderborg, fremgang for den midtjyske klub er på otte pladser. Vejle kan også vise fremgang, og er dermed tilbage i den bedste række. Det er ikke uden grund, at vejlenserne har fået kælenavnet ”Elevator-klubben” - det går jævnligt ned i 1. division, men så sandelig også tit igen op i den bedste række. Jytte Vodstrup er Motionsturneringens flittige rapportør i Vejle: ”April måned var jo på mange måder en dejlig forårsmåned, men østenvinden drillede os en hel del, da vi jo "vender mod øst". Bortset fra de enkelte stille dage, så var den bedste mulighed for at få en god rotur at tage tidligt af sted, hvis man havde mulighed for det. Det krævede så god, varm påklædning, da nattefrosten stadig havde sit tag i os.”
Picture
1. division
Der er særdeles tæt kamp i toppen af 1. division. Knap 700 meter skiller nummer et og tre. Bogense Ro- og Kajakklub præsterer en fremgang på 31 pladser, og indtager dermed førstepladsen i den næstbedste række. Ikke siden april 2011 har fynboerne været så godt placeret.
Andenpladsen går til Gråsten Ro- og Kajakklub. Det er i forhold til sidste runde i 2018 en fremgang på tretten pladser.
Picture
En tidlig morgen ved Gråsten Roklub med frost på broen. Foto Helle Grauer Skriver
Picture
Lyngby Dameroklub på tur. Foto Inger Barløse.
​Lyngby Dameroklub (LDR) er rykket en enkelt plads tilbage og slutter dermed som nummer tre i 1. division i denne runde. Inger Barløse skriver: ”April måned startede jo godt – vi roede meget lokalt, men også fælles tur med Skovshoved Roklub ind til Skudehavnen og ud til Tippen (Krydstogtskibene). Skøn tur og dejligt selskab.  Gennemgang af vores overbæring til Furesøen er fintunet, så ny instruktion kommer snart på vores hjemmeside. Åbent hus arrangement i Københavnsområdet foregik i LDR sammen med Lyngby Roklub – desværre var vejret ikke med os, men vi prøver igen næste år.”
Roforeningen KVIK rykker ni pladser frem til fjerdepladsen. Femtepladsen indtages af Egå Rosport, der er rykket tolv pladser tilbage. Annie Kaalby har noteret: ”April måned har jo budt på lidt af hvert. Fantastisk blikvand over påsken, efterfulgt af nogle trælse dage med kulde og østenvind. Men de nye medlemmer er kommet i gang, og de har også erfaret, at vand ikke altid er fladt!”
Roklubben Ægir har haft en god sæsonstart og det belønnes med seksten pladser fremgang til sjettepladsen i 1. division. Dorte Jakobsen beretter om aktiviteten ved Limfjorden: ”Det er en meget fin start på året - der var andet end påskeæg i påskedagene.”
Picture
Roklubben Ægir på tur på Ryå Langfredag i godt selskab med roere fra Skive Roklub. "Å-sild i skønneste Ryå Kulisse", kalder fotograf Dorte Jakobsen sit billede og fortsætter: ”Turen er fra Aalborg på 42 kilometer i alt. Ryå Mejeri har også egen havn - flittigt besøgt af den sejlende trafik (kanoer og robåde) - men vores madpakke gav overraskende ikke plads til is denne gang - men det skal vi nok få hentet ind i sæsonen. Akkurat som roinfo.dk - er også Ryå Is stærkt vanedannende”. Roinfo takker for de smukke ord – vi må se, om vi - som tak - kan give en Ryå Is ved lejlighed.
​Nummer syv, Nyborg, og nummer otte, Svendborg, har begge taget turen ned fra Supermotionsligaen. Nyborgs tilbagegang er på elleve pladser, mens Svendborg må konstatere fjorten pladsers tilbagegang. I Svendborg er der en smule ”tømmermands-stemning” efter jubilæumsfesten. Ninna Larsen fortæller: ”Vi havde en superdejlig dag med DFfR's officielle standerhejsning, bådedåb med blandt andre hendes kongelige højhed Prinsesse Benedikte og jomfrutur i den nye firer- roet af den tidligere guldfirerbesætning med vores egen Bent Fransson som styrmand.
Vel - vi har nok hvilet lidt for længe på laurbærrene? Haft kraftig, kold østenvind og fået mange nye medlemmer. Faktisk er jeg helt flov over månedens resultat. Mange af vores oprindelige medlemmer er endnu ikke kommet på vandet. Måske - mest for at trøste mig selv - kan jeg konstatere, at kampen for at holde sig på Top 10 er i fuld sving. Så nu skal der ro's!” Rolig Ninna – der er ikke noget at være flov over. Sæsonen er endnu ung, og Svendborg kan sagtens nå at indhente det forsømte.
Roklubben Furesø rykker otte pladser tilbage til niendepladsen, mens Sønderborg Roklub er rykket ti pladser frem til tiendepladsen, men denne gang i 1. division. Anette Hammerstrøm fortæller: ”Vi har været på en dejlig påsketur, hvor vi var seks deltagere. Egentlig skulle vi have været Als Rundt, men vejret ville det anderledes. Vi fik dog en alletiders tur alligevel. Turen gik torsdag fra Sønderborg, over Augustenborg, hvor vi fik medbragt frokost, til Dyvig (Nordborg), hvor vi overnattede i Nordborg Roklubs ny-renoverede klubhus. Lørdag aften havde vi reserveret bord på Dyvig Badehotel, hvor vi hyggede over en super lækker middag. Søndag morgen gik turen atter retur til Sønderborg, efter en afstikker rundt i Mjels Vig.”
Picture
Sønderborg på påsketur 2019. Fra Mjels Vig
Picture
2. division
Med fjorten pladsers fremgang kan Næstved Roklub indtage førstepladsen i 2. division. Det er Næstved Roklubs bedste placering nogensinde i Motionsturneringen.
Kolding Dame-Roklub er rykket otte pladser tilbage til andenpladsen i 2. division. Jette Hvidtfeldt glæder sig over en ny bro i Kolding Dame-Roklub: ”Så kom bådene på vandet, og Kolding Dame-roklub har fået en helt ny ponton af Kolding kommune, to meter længere end den gamle, der ellers har tjent os godt de sidste 50-60 år.”
Københavns Roklub rykker tre pladser frem til tredjepladsen. Elisabeth Thieden sender som sædvanligt en flot rapport fra byens roklub og skriver blandt andet: ”Vi havde en hyggelig standerhejsning med dåb af tre nye både. Blandt andet en ny toåres træinrigger bygget af en KR-roer, Jens Martensen, Djurslands Bådebyggeri, og døbt ”Bryggebroen” af hans stolte KR-mor Birte Flæng Møller. Ungdomsroerne har været på succesfuldt træningslejr i Ratzeburg Ruderclub. Tretten juniorroere deltog under ledelse af trænergruppen: Jonathan Sølve, Sebastian Sølve, Niklas Heinz og Mathilde L. Friis, turmaneger var ungdomsleder Anne Muck assisteret af formand Niels Holmquist. Tolv ”voksne” KR’ere tog på påsketur til Berlin. Turen var arrangeret af Jesper Evald og Thorsten Ramstrup, som havde sørget for gigbåde og overnatning i bådeklubben Pro Sport Berlin 24 ved Köpernick i sydøst Berlin. Roerne kom hjem med hver 105 kilometer på rokort.dk efter fire dejlige rodage i smukt vejr på kanaler, floder og Müggelsee i den sydøstlige del af den tyske hovedstad.”
Picture
Deltagerne i Københavns Roklubs junior træningslejr i Ratzeburg. Foto Anne Munck.
​På fjerdepladsen finder vi en vaskeægte debutant i Motionsturneringen. Stort velkommen til Hellerup Dameroklub (HDR). Signaturen håber, at klubben vil få gavn og glæde af deltagelsen i verdens bedste ro-motionsturnering. Dorte Vang-Jensen, HDR, skriver. ”Så kom vi endelig i gang – med en forsigtig start”.
Nummer fem, Horsens Roklub, og nummer seks, Roklubben Gefion, var begge i sidste runde i den bedste række, men denne gang tager de to tidligere supermotionsliga-klubber måske på ”taktisk tilbagegang” for at samle kræfter til resten af sæsonen. Begge klubber er rykket atten pladser tilbage. I Gefion er humøret stadig højt: ”Vi har roet næsten 500 kilometer mere end i april 2018, så vi er på vej”, skriver Lotte Smedegaard.
Fra Horsens rapporterer Gitte Enghild, at man har brugt en del kræfter på at få finansieret en ny båd: ”April måned indledtes som sædvanlig med Loppemarked, hvor alle mand var af hus, vejrguderne blev taget i ed og kunderne strømmede til, så det resulterede igen i et dejligt overskud - til hjælp til nye både - og en ny blev bestilt - Og så skulle der roes! Sommeren "tittede frem", og gav nogle roere en fornemmelse af, hvad der forhåbentlig venter. Solen er nu krøbet i skjul igen, mens vores seje kaniner kæmper en brav kamp for at blive frigivet.”
Picture
Horsens Roklub oplevede nærmest sommerstemning, da de var på tur til Sondrup Strand. Foto Else Jensen.
​Humlebæk Roklub rykker seks pladser tilbage til syvendepladsen, mens Middelfart Roklub bevarer sin placering som nummer otte i 2. division. Klaus Scheffel beretter fra Middelfart: ”Selvom gennemsnittet måske ikke hører til i den høje ende, så må vi sige, at vi er kommet godt i gang med den nye sæson, idet der allerede i denne måned har været 36 medlemmer på vandet, hvilke er ca. 3/4 af medlemsskaren. Vi har desværre også været udsat for massiv vind fra nordøst og øst, der gør, at vores muligheder for at kommet på vandet bliver begrænset, da vi ligger lige i skudlinjen. Til gengæld er de gode dage udnyttet til fulde, og der har været et par gode madpakketure, hvor vi lige fik runderet vores daglige rofarvand og besøgt naboklubberne.”
Picture
Middelfart Roklub på madpakketur. Foto Klaus Scheffel
​Roskilde Roklub er rykket fem pladser frem til niendepladsen i 2. division – Og så kan roinfo byde Danmarks største roklub, Danske Studenters Roklub (DSR), velkommen tilbage til Motionsturneringen. Sidst studenterne var med var i september 2013, hvor DSR lå nummer ni i 4. division. Denne gang gør DSR comeback med en tiendeplads i 2. division – det er da en flot atterkomst. Marlene Evensen skriver om den flittigste roer i DSR: ”Sommersæsonen i Danske Studenters Roklub er allerede godt i gang. Øverst på kilometerstatistikken ligger - skulle jeg sige - som sædvanligt - en meget flittig roer i vores roklub, Frederik Clausen. Han begyndte at ro for et par år siden - inspireret som mange andre unge roere - af en af sine forældre, som også ror i DSR. Roning blev hurtigt til en sund fritidsinteresse, og vi kender Frederik som en venlig og meget hjælpsom rokammerat i vores roklub.”
Picture
Tidlig morgen i DSR. Frederik Clausen, Rune Glerup og Peter Stenby skal på træningstur.
Picture
3. division
Roklubben SAS er rykket fem pladser frem til førstepladsen i 3. division. Samtidig ser det ud til, at byggeriet af et nyt klubhus sammen med naboen kajakklubben er tæt på at være finansieret fuldt ud - så jo, Roklubben SAS er flyvende i modsætning til flyselskabet, der på et tidspunkt ikke rigtig kom i luften.
Frederikssund Roklub starter - ifølge Leo Nøhr - lidt i det små, men ikke desto mindre er Frederikssund rykket ni pladser frem til 
andenpladsen i 3. division. Hvad kan det ikke blive til, når Frederikssund så for alvor kommer i gang?
For Holbæk Roklub er det status quo på tredjepladsen. Roklubben Øresund er rykket seks pladser frem til fjerdepladsen, mens Nakskov Roklub kan glæde sig over tre pladsers fremgang til femtepladsen.
Picture
Det var smukt men koldt og blæsende, da Nakskov Roklub holdt standerhejsning den 31. marts 2019. Foto Leif Thygesen
​Nummer seks, Rudkøbing Roklub, og nummer syv, Nivå Roklub, er begge rykket tilbage. Det har dog næppe ødelagt humøret i de to klubber. Fra Rudkøbing Roklub (RR) skriver Lone Skovbjerg, der var fotografen bag årets bedste romotionsbillede i 2018:  ”Så er første måned i den nye rosæson startet, det har været en blæsende måned. Min første tur endte med torden og lyn, heldigvis vendte vi om i tide og nåede i land hjemme i RR før det var over os. Vi var gennemblødte, men humøret var højt.”
Picture
I Rudkøbing Roklub arrangerer man gåture, når vandet ikke til roning. Foto Lone Skovbjerg
​Roklubben Stevns indtager ottendepladsen, det er i forhold til oktober 2018 en fremgang på otte pladser. Strib Ro- og Kajakklub forsvarer med succes sin niendeplads i 3. division, og endelig må Fredericia konstatere lidt af ”en snitter” med 21 pladsers tilbagegang. Men Fredericias ukuelige rapportør, Steen Houborg, udviser den helt rigtige indstilling og sportsånd og skriver i sin rapport til Motionsturneringen: ”Vejret har jo ikke ligefrem været det bedste, men pensionisterne har dog været på vandet. Vi håber på alle tiders sæson, med masser af medvind og sol fra morgen til aften.”
Picture
4. division
4. division består i denne runde af fire klubber. Jels er rykket to pladser frem til førstepladsen, Varde er rykket fem pladser tilbage til andenpladsen, Præstø Roklub vender tilbage til Motionsturneringen som nummer tre, og 
endelig er Høruphav Ro- og Kajakklub fortsat nummer fire.
Fra Præstø skriver Martin Poulsen: ”Vi er altid langsomme startere og satser på at komme godt i gang senere.”
Absenterede klubber
Seks klubber har valgt at tage en pause fra Motionsturneringen i denne runde, men vi håber at se alle tilbage friske og frejdige i næste runde. Hellerup Roklub er regerende vicemestre, og med Hellerup Dameroklubs (HDR) debut i Motionsturneringen udfordres de 
Picture
herrer og damer i Hellerup Roklub nu af de kvindelige roere i HDR om at være Hellerups flittigste roklub. Mon ikke vicemestrene tager kampen op i næste runde?
Picture
Københavns Roklub på Berlintur i påsken 2019. Foto Jesper Evald
Topscorerlisten
Tyve roere er i denne runde med i kampen om at være Danmarks flittigste motionsroer. Listen toppes af altid flittige Vibeke Christensen fra Randers Roklub. En god gammel kending, Lise Pedersen, Aalborg Dame Roklub, ligger nummer to. Lise styrer sammen med sin mand Allan Pedersen, Aalborg Roklub, DFfRs udstationerede både. I 2018 sluttede Allan Pedersen som nummer ni på Topscorerlisten. Får vi i resten af sæsonen en direkte duel mellem de to kombattanter om at blive Aalborgs flittigste roer?
Nummer tre er Lisbeth Villemoes Sørensen, Københavns Roklub. Om Lisbeth fortæller Københavns Roklubs rapportør Elisabeth Thieden: ”Lisbeth lagde ud med tre ugers roning i Tolo, der beløb sig til 308 kilometer. Hun har dog siden også været at finde i en KR-robåd mange gange om ugen og sommetider flere gange om dagen. Lisbeth ror i øvrigt også i Skovshoved Roklub, hvor hun også har mange kilometer på bogen.”
 
Næste runde
Maj har indtil nu været lidt kølig og blæsende – i hvert fald i Nakskov – men mon ikke roerne alligevel får bogført nogle kilometer. Et par helligdage i maj giver forhåbentligt mulighed for at øge kilometerkontoen. God fornøjelse ved årerne.
lthygesen@youmail.dk

Stillingen pr. 30. april 2019 her
​Topscorerlisten pr. 30.04. 2019 her
Picture
I Københavns Havn er Lille Langebro blevet monteret i løbet af april, så nu kan man ro under endnu en bro i Københavns Havn. Foto Michael Windtberg.
Picture
Så snart vejret er til det, tager roerne af sted. Her er Middelfart på madpakketur. Foto Klaus Scheffel
Picture
- og her er det Sønderborg på påsketur. Foto Anette Hammerstrøm
Picture
I Københavns Roklub var der ved standerhejsningen dåb af tre både. Blandt andet Djurslands Bådebyggeris første inrigger, en toåres træinrigger bygget af en KR-roer Jens Martensen og døbt ”Bryggebroen” af hans stolte KR-mor Birte Flæng Møller.

Copenhagen Regatta - se Roinfos kæmpe billedreportage

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Roinfo var med på 1. dagen ved Copenhagen Regatta, der fra morgenstunden bød på indledende heats - og en A-finale - der ellers skulle have været afviklet om eftermiddagen.
Deltagerne var strømmet til Bagsværd Sø fra nær og fjern, dog kneb det med udenlandsk deltagelse, hvor vi dog spottede en roer fra Oslo, der deltog i mastersklassen. Men hvor kunne det dog være skønt, om vores danske deltagere fik udenlandsk konkurrence.

Alligevel - der bliv vist mange blændende flotte finaler over weekenden, og det ikke kun af landsholdet, men over hele linjen, lige fra de yngste juniorer til masters, hvor sidstnævnte kategori havde mange med, så det skulle deles op i ikke så få afdelinger.
Landsholdsroerne viste vejen, og synes pt. at være i god form til de første internationale opgaver, hvor det for alvor bliver muligt at måle sig. Noget, som kan være lidt svært på de hjemlige farvande.
Der er grøde i flere klubber. Således har Dragør Roklub, der iøvrigt fejrer 50 års fødselsdag, mandag den 13. maj, en god håndfuld unge med, og meget tyder på, at de har gennemgået et flot og intensivt træningsforløb, idet flere af dem kunne vende hjem med medaljer om halsen.

Holstebro Roklub imponerede!
Således mødte klubben fra Vandkraftsøen op med 42 (!) deltagende roere. Sikke et flot fremmøde, og hovedparten af roerne der fra, kunne deres hjemmearbejde, så der var læs på af meget metal i forskellig karat, da bussen måtte kravle hjem til det jyske efter en lang og god weekend i København.

Aalborg Roklub havde mange roere med, og er nu også begyndt at boltre sig for alvor med dygtige kvindelige roere, der følger trop på mændenes gå-på-mod, der for alvor giver flotte resultater.

Roinfo kunne drage hjem lørdag eftermiddag med mange fede oplevelser - og utallige skønne billeder fra dagens regatta i bagagen.
Det er der kommet en større billedreportage ud af, som bringes her:
Picture
Weekendens første finale, fik disse tre søde piger på præmiebroen. Det var: Dragør Roklub II med Sara Offenberg, 01:21.37 Nr. 2 blev Hadsund Roklub I v. Naja Lübeck(1) 01:30.56 3 blev Dragør Roklub I med Nathalie Bruun. Sikke en skøn måde at fejre indledningen til Dragør Roklubs sæson 50 med herlige glade ungdomsroere, der vinder medaljer til klubben. Foto Mette Bacher
Picture
Dragørs Frederik kunne ligeledes drage hjem med metal, og sådan gik det i hans B-finale for Edon-både: Hadsund Roklub III 6 Oskar Emil Holmriis(1) 02:19.84 2 3 Dragør Roklub I 4 Frederik Juel Hansen(1) 02:22.32 3 7 Holstebro Roklub/KCHO I 2 Andreas Bork Kristensen, foto Mette Bacher
Picture
Brede smil fra brødrene Gustav og Frederik Juel Hansen. Gustav fortæller, at han ikke har roet så meget endnu, men han ser frem til en skønne dag at ro kaproning, ligesom sin storebror. De er sønner af den kendte internationale rodommer: Morten Juel Hansen, der også tager trænertjansen i Dragør Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
- Det fortjener en thumbsup, siger Dansk Forening for Rosports formand, Henning Bay Nielsen der overrakte medaljer. Her til den seje roer fra Odense Roklub: Christian Thuesen, der vandt drengenes C-finale for Edon-både. Foto Mette Bacher
Picture
De mange Edon-både lå klar hele weekenden ved målområdet, så de hurtigt kunne blive sat i vandet. Foto Mette Bacher
Næste generation på vej
- Rosportens tidligere elitekaproere melder klar med næste generation. Vi spotter navne, som fortæller en god historie, som når Berit Christoffersens og Karsten Nielsens datter møder frem for Sorø Roklub. De to roere var tidligere en del af det danske rolandshold, hvor Berit opnåede at vinde VM-sølv i LW2X, mens det også blev til en tur til OL i W4X-. Gemalen, Karsten Nielsen roede LM1X, og det blev til flere flotte verdensmesterskaber i denne disciplin. Karsten kom oprindeligt fra Korsør Roklub, men meldte sig ind i Danske Studenters Roklub. Nu er datteren, Mejse Østergaard Nielsen, klar til at leve op til sine forældres flotte resultater. Vi spottede allerede Mejse i fjor, ved Skolekaproningen, og ved årets Copenhagen Regatta, deltog hun i flere løb, der resulterede i flotte medaljer. Torben & Bianca Bechs datter, Iben, parret er fra Roskilde Roklub, og har været en del af det danske rolandshold for år tilbage, stemplede også ind ved Copenhagen Regatta med en makker fra Sorø Roklub, og herligt var det at se næste generation af Kjærulff-Jørgensen-familien, Otto, debutere ved regattaen i Edon.
Picture
Sorø Roklub I Kirsten Taulbjerg(1) Mejse Østergaard Nielsen(2), og det er Dansk Forening for Rosports Regitze Siggaard, der bryder ud i et grin, da fotografen fortæller de to unge piger, at Siggaard er tidligere verdensmester i dobbeltsculler, kvinder letvægt. - Bare bliv ved, piger, så kan I også nå så langt, smilede Regitze Siggaard. Foto Mette Bacher
Picture
Sorø/Roskilde med Smilla Post-Kallenbach & Iben Bech. Foto Mette Bacher
Picture
Pige-2X u. 17 år havde seks dygtige ropiger på podiet. Og sådan så det ud: I midten Bagsværd Roklub:Alma Biltoft Benediktson(1) Josefine Freltoft(2) 06:32.90. Th.Odder Roklub/Silkeborg Roklub I 16 Pi Goslar(1) Maja Klitgaard(2) 06:47.50 3 2 Roskilde Roklub/Sorø Roklub/KCR I 14, tv.Smilla Kallenbach1) Iben Bech(2), datter af Bianca og Torben Bech. Foto Mette Bacher
Picture
Næstved Roklub I Aslak Pedersen(1) 01:20.97 2 3 Holstebro Roklub/KCHO I Daniel Mølgaard Pedersen(1) 01:42.52 3 4 Bagsværd Roklub I Otto Kjærulff(1), søn af Ida Hesseldahl & Claus Kjærulff-Jørgensen, begge tidligere landsholdsroere fra Bagsværd Roklub, hvor Claus for år tilbage blev juniorverdensmester i JM4-, i 1995. Og har været på landsholdet i en årrække. Otto, th., fortæller roinfo, at det er første gang, han ror kaproning, og han synes det var meget spændende at være med. Foto Mette Bacher
Picture
Ottos far, Claus, deltog også ved Copenhagen Regatta, dog ikke i edon over 250 meter, men i mastersklassen i toer uden, hvor han roede med Morten Riis, der også sad på den Bagsværd-firer med Claus, som vandt guld ved junior-VM i 1995. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Steen Christensen og Emil Heinrichsen, der kommer fra Bagsværd Roklub, som Claus og Morten. De to sidstnævnte indledte i øvrigt badesæsonen efter søndagens præmieoverrækkelse, hvor de skulle stige ned i båden, men pludselig lå og plaskede rundt i søen i stedet for, så man kan konkludere, at Kjærulff-Jørgensen og Riis fik noget for startpengene i weekenden ved Copenhagen Regatta. Foto Mette Bacher
Landsholdet pudsede formen af
De danske landsholdsroere havde besluttet sig for at blive hjemme på dansk jord, fremfor at deltage i årets første World Cup, og det er nok meget klogt, så man er fuldstændig klar til årets første store internationale udfordring, EM, der denne gang afholdes på Rotsee i Luzern i begyndelsen af maj, og 2. World Cup, der finder sted i polske Poznan i slutningen af maj. 
Som sådan synes Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, og Sverri Nielsen, DSR, at være i høj klasse på nuværende tidspunkt. Også kvindernes toer uden styrmand med Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, tillige med mændenes letvægtsdobbeltsculler viste begge dage flot høj standard. I dansk ronings helt store satsningsbådtype, er det svært at bedømme på nuværende tidspunkt, hvordan det ser ud med det internationale niveau. De store drenge: Fred, Frank, Tobias og Tøger fik god konkurrence af en nys sammensat firer med et ungt mandskab, der ikke er så sammenroet endnu, og oven i købet også havde været ude i en hæsblæsende toer uden-finale om formiddagen. Alligevel formåede de unge at lægge pres på seniorerne begge dage, hvor søndagens finale havde endnu en stærk firer med, bestående af roere fra DSR/Odense. Kvindernes firer var blevet sat til at ro mod herrernes toer uden i senior A, og det udmøntede sig i, at finalen, der blev roet begge formiddage, havde de fire stærke kvinder fra DRC med mod de stærke herreroere, og at de vandt begge dage.

I kvindernes letvægtsklasse er det på nuværende svært at spå, hvor niveauet egentlig er. Der er ikke tvivl om, at Mathilde Persson viser høj klasse herhjemme, og det bliver spændende at følge hende ved de kommende internationale begivenheder. Hun er ene høne i kurven, idet Juliane Elander i denne sæson har besluttet sig for at sætte sig sammen med Christina Pultz og forsøge sig udenfor Danmarks Rocenter. Indtil videre er det heller ikke her til at give et reelt bud, hvor Elander og Pultz står, hvis de skal gøre sig håb om en OL-udtagelse? I hvert fald på nuværende tidspunkt. I Odense blev det til en 3. plads lørdag, og en 2. plads søndag. Ved Copenhagen Regatta, hvor der blev roet åben klasse, var det Mette Dyrlund Petersen, DSR, og Luise Lund Hansen, KVIK, der vandt lørdagens finale, hvor det til gengæld om søndagen blev til sejr til Pultz & Elander med mindste margin.
Spændende bliver det også, når vi ser på, hvem der lander på en LM4X- i den lidt yngre årgang, som dansk roning havde succes med i 2018. Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub viser høj klasse, når han er med i sculler, og roede overbevisende i både Odense og ved Copenhagen Regatta. Samme høje standard sås hos Frederik Taulbjerg, Holstebro, og Roklubben Furesøs Jonas Lund. De tre var på dobbeltfireren i fjor. Der er ingen tvivl om, at man lige nu forsøger at finde ud af, hvem der også skal have sæde i båden. Oliver Tolstrup Christensen, Roskilde, kan måske være et bud. Han roede en flot A-finale søndag med Hagemann i en 2X, hvor det blev til en 2. plads efter Modest/Espensen. 

Flere billeder fra regattaen efter billedserien med landsholdsroerne...
Picture
Fie Udby Erichsen, KVIK, synes helt klar til at kæmpe sig til endnu en OL-billet. Hun viste særklasse begge dage. Her ror hun første indledende heat lørdag formiddag. Foto Mette Bacher
Picture
Christina Juhl Johansen, og Lærke Berg Rasmussen, begge fra Danske Studenters Roklub, synes også helt klar til at gentage de fine resultater, der blev roet hjem i 2017. Foto Mette Bacher
Picture
Klasseroning ser vi også altid hos de to i herrernes letvægts-2X, Alexander Modest & Emil Espensen, Lyngby/DSR. Også her gælder det en billet til OL i Tokio. Foto Mette Bacher
Picture
Som Fie, viste Sverri særklasse i alle fire løb, han stillede op i ved Copenhagen Regatta. Foto Mette Bacher
Picture
De er fem, pt., der er omkring den danske damefirer uden styrmand. Og lørdag er det Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd Roklub, der sidder 1, mens det om søndagen er Odense Roklubs Anne Larsen. Øvrige er fra plads 2: Trine Dahl Petersen, Holstebro, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, og Nina Hollensen, Aarhus Roklub. Sidstnævnte HAR været til OL tidligere. Det var i Rio i 2016, og det i 2X med Lisbet Falch Jakobsen. Så stod den på pause, men i år er Nina stemplet ind og har fået strokepladsen på fireren. Foto Mette Bacher
Picture
Otte dygtige en-åres-roere, der viste klasse på Bagsværd Sø. Fv. den unge kvartet, der blev nummer to,,Magnus Zier Quist Rathenborg. Magnus Valbirk, begge fra Holstebro Roklub, Sebastian Bache, Københavns Roklub & Bastian Secher, Roskilde Roklub. så er det mandskabet fra landsholdsfireren: Fred Vystavel, Københavns Roklub, Frank Steffensen, Tobias Kempf og Tøger Berg Rasmussen, alle tre fra Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, er pt. ene i DRC´s kvindelige letvægts"gruppe". Foto Mette Bacher
Picture
Mette Dyrlund Petersen, DSR, og Luise Lund Hansen, KVIK, der IKKE ror i landsholdregi, idet Danmarks Rocenter slet ikke satser på en W2X & en W4X- i år. - Vi håber på, at de to kan få lov at komme med til EM i Luzern, fortæller kvindernes træner, Henrik Asmussen, DSR, til roinfo.dk. Foto Mette Bacher
Picture
Christina Pultz & Juliane Elander, begge fra Odder Roklub, skal ud på de internationale baner for at bevise, at de har niveau nok til at blive udtaget til OL i Tokio. Foto Mette Bacher
Picture
Det var de tre, der markerede sig ved Copenhagen Regatta i kvindernes 1X-klasse. Fv. Mathilde Persson, Fie Udby Erichsen, og Odense Roklubs Mia Rützou. Søndag byttede Hun og Persson placeringer, så Mia indtog 2 . pladsen efter Fie. Foto Mette Bacher
Picture
- Nå, kan du så se, at vi BEGGE kigger hen mod kameraet ?, siger Christina Juhl Johansen til fotografen. Forhistorien er den, at fotografen altid tager minimum to fotos af roerne for at være helt sikker på, at "alle" kigger mod kameraet og for at undgå lukkede øjne hos en af roerne. I Odense oplevede fotografen, at Christina og Lærke på de to billeder, ikke så hen mod fotografen samtidigt, og det skrev jeg i de to billedtekster. Det havde Christina taget til sig, og ved Copenhagen Regatta kom billedet i kassen. Fv. Marie Ramm og Cecilie Brunnich fra BR/KR, så er det Christina og Lærke, og dernæst: Marta Kampf & Mette Køchs Nielsen fra DSR/Aarhus. Foto Mette Bacher
Holstebro Roklub imponerer, også Aalborg Roklub deltog flot ved CR
Det myldrede og vrimlede med roere i de opsigtsvækkende flotte turkis/rød/hvide farver, og der var ingen tvivl om, at Holstebro Roklub havde MANGE deltagere med ved Copenhagen Regatta. De dygtige roere fra Vandkraftsøen viste bemærkelsesværdige flotte resultater over hele palletten, og det var en veltilfreds Freddy Quist, der kunne gøre status allerede på førstedagen ved regattaen. - Vi har 42 roere med, og jeg er af den holdning, at vi SKAL satse på de store bådtyper. Det bør være et must for dansk roning i det hele taget, lyder det fra Freddy Quist. - Når I er så mange af sted, bor I så på vandrerhjem, spørger roinfo.dk. - Nej da, vi overnatter ovre i Lyngby Roklub, når vi er her til regattaer, og det gør vi også denne gang, lyder det fra Freddy Quist, der havde en travl lørdag, idet han stod klar, hver eneste gang en Holstebro-roer kom på præmiebroen. Og med de mange flotte resultater, var der nok at se til for Quist med at trykke hænder og ønske tillykke.
Det er god stil, og den stil praktiserer Bagsværd Roklubs formand, Mikael Espersen, også altid. Er der en Bagsværd-roer, der kommer på podiet, står formanden prompte og ønsker alle tillykke. Det var der mange, der kunne tage til sig, for det betyder meget for den enkelte roer, at interessen er der fra øverste sted.
Fra den nordjyske hovedstad imponerede Aalborg Roklub igen ved at have mange roere til start, og da roinfo søndag aften gik til tastaturet for at skrive om weekendens oplevelser, kørte radioen med ønskeprogrammet i baggrunden, men pludselig røg fokus væk fra skærmen, da radioværten læste et ønske op: - Det er ikke gået så godt for Nordjyderne i fodbold i dag, men det er det til gengæld for roerne, lød det. - Vi sidder i bussen på vej hjem fra regatta på Bagsværd Sø, hvor vi har vundet mange medaljer, og nu vil vi gerne sende en hilsen til "taber-fireren" med et nummer fra Justin Timberlake, lød det i æteren, om den hilsen, en af Aalborg Roklubs kvindelige deltagere ved Copenhagen Regatta, havde sendt ind til radioen på vej hjem fra regattaen, mens de sad i bussen.

Picture
Holstebros Andreas Bork Kristensen viser klasseroning i drengenes B-finalen og det giver en en flot bronzemedalje. Foto Mette Bacher
Picture
Meget, meget flot roning præsterede disse fire drenge fra Vandkraftsøen i klassen: U17: Christian Søndergaard(1) Nikolaj Dalbøl(2) Tobias Kramer(3) Simon Mikkelsen(4). Foto Mette Bacher
Picture
Disse fire var også suveræne, i JM4-: Søren Meldgaard Madsen(1) Magnus Kleist(2) Max Elleskov Røgild(3) Mikkel Taulbjerg Slot(4) Foto Mette Bacher
Picture
Nanna Lindballe kunne også drage hjem med metal i træningstasken. Foto Mette Bacher
Picture
Holstebros trup kan danne flere ottere, om det skulle være, og det af høj klasse. Disse otte og deres styrmand satte tingene på plads i lørdagens finale: Andreas Quark Østergaard(1) Christian Taulbjerg(2) Mikkel Kallesø(3) Marcus William Lyngesen(4) Eskil Bech-Pedersen(5) Jonathan Nielsen(6) Kaare Mortensen (7) Mads Yding(8) Andreas Møller Hunskjær(cox) Foto Mette Bacher
Picture
I Holstebro satser man på mandskabsbådene, og det er et klogt og sikkert træk af de dygtige ledere og trænere. Foto Mette Bacher
Picture
Naturligvis skulle styrmanden have en tur i baljen efter veludført dåd. Foto Mette Bacher
Picture
Ny otter! Freddy Quist kunne fortælle, at Færch har sponseret en flunkende ny otter til Holstebro Roklub, og den nye båd viste vejen ved, i sin allerførste finale ved en regatta, at komme først over målstregen ved Copenhagen Regatta. Det bliver spændende at følge båden fremover - ikke mindst ved kommende Danmarksmesterskaber. Foto Mette Bacher
Aalborg Roklub kan også lege med
Picture
Aalborg Roklub havde tre både til start i 2X for begyndere, og de to kvindelige deltagere på billedet, viste flot roning fra start til mål. Foto Mette Bacher
Picture
Eva Povlsgaard Nebeling(1) 04:42.18 2 Aalborg Roklub II Ann-Marie Sydow Krogh Pedersen(1) er blandt dem, i de kvindelige klasser, den nordjyske klub satser på. Her ønskes de tillykke af formand for DFfR, Henning Bay Nielsen. Foto Mette Bacher
Picture
Det vrimlede med medaljetagere fra Aalborg Roklub, og det kunne man høre i DRP4 søndag aften. Godt gået alle roere fra den Nordjyske hovedstad. Foto Mette Bacher
Koncentration, intensitet - og HELT klar til start...
Roinfo lagde vejen forbi startområdet lørdag morgen, og her var det mærkbart, hvordan hver eneste deltager er SÅ klar til at give den gas for at komme videre til dagens finale. Og vi skal ikke glemme, at det er første udkald til den distance, der lægger op til det helt store spørgsmål, hvor man befinder sig, når vi taler form, styrke og muligheder. Der kaldes til start, sideretteren melder ind, startpontonerne med de unge medhjælpere trækkes ind eller skubbes ud, sideretteren hæver det hvide flag, startdommeren nævner hver enkelt klub i højttaleren, der er HELT stille, og så... - Bliver der grønt...
Picture
Mia Rützou, Odense Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Mathilde Persson, Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Anne Ørsted, Næstved Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
To gange Magnus fra Holstebro, Valbirk og Zier Quist Rathenborg. Foto Mette Bacher
Picture
Lars Fjord Garvey & Christoffer Kruse, Danske Studenters Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Malte Rusbjerg, Odense og Nicolai Bernsen, DSR, Foto Bacher
Picture
Oliver Tolstrup Christensen, med kasket, og fra Roskilde Roklub klar til start med Jacob Lenzing, Lyngby Roklub. Om søndagen roede Oliver med Christian Thor Hagemann, LR. foto Mette Bacher
Picture
SÅ klar! Oliver Skov Jerkovic, Bagsværd, og Nicholas Andersen, KVIK. Foto Mette Bacher
Picture
Alexander Modest & Emil Espensenfra Lyngby/DSR. Foto Mette Bacher
Masters-mylder
Det vrimlede med roere i alle kategorier af mastersklassen ved Copenhagen Regatta. Og indimellem er mastersroerne nogle pudsige størrelser. Nogen holder sig slavisk til at danne hold med deres klubkammerater, mens andre forsøger at sætte sig sammen med nogen, der er bedre eller på samme niveau, som mastersroeren selv, så der kan dannes stærkere konstellationer.
Og som ved andre mastersregattaer, hedder det afdelinger, hvor der er medaljer til vinderne af de enkelte afdelinger.

Picture
Fredensborg Roklub I, th.Anette AndersenSusanne Hansen(2) Start:7s 04:26.30 2 3 Lyngby Dameroklub/Roklubben Furesø I Inger Koch(1) Mette Møller(2) Foto Mette Bacher
Picture
1 10 Roforeningen KVIK/Roskilde Roklub I Astrid Haastrup Jespersen(1) Dorthe Friis Thanning(2) Start:5s 04:13.52 2 7 Køge Roklub/Roforeningen KVIK I Anna Karina Gravad(1) Marianne Becker(2) Start:0s 04:21.35 3 6 Fredensborg Roklub II Bettina Cervin(1) Sanne Poulin(2) Foto Mette Bacher
Picture
Et herligt kobbel af små yndige piger. - Er det dine allesammen, spørger roinfo Asbjørn Levring. JEP, lyder det, og i hvert fald to af tøseungerne er hans, men i følge en af de små, er han også onkel til nogen af dem... Så det bliver i familien Levring, der mødte frem med et kusinetræf!. Og roerne på billedet: 1 23 Sorø Roklub III Bjarne Hjorth(1) Christian Mølvig(2) Start:0s 03:59.57 2 22 Danske Studenters Roklub II Asbjørn Levring(1) Hans-Jørgen Stahl(2). Foto Mette Bacher
Picture
Må vi præsentere... SØNDAGSOTTEREN! - Jamen det er jo et navn, DU har givet os, lyder det med et smil fra Jacob Øjvind Nielsen, KR, og Bo Kaliszan, Roskilde (de to ses tv. i billedet i bagerste række), og de stiller op til fotografering efter at have givet fotografen en krammer. Se, så er man skam også sikker på at blive foreviget... Navnet søndagsotteren opstod fordi Jacob fik den idé at samle tidligere landsholdsroere til fast træning søndag morgen. Og det lykkedes. Nu roede de ganske vist med i lørdagens finale, men man tager jo gerne det hele med. Fv. Nielsen, Kaliszan, Mathias Lyster (yngstemand i besætningen), Stefanos Volianitis, Ole Skyggebjerg, Ulrik Ralfkiær, og foran er det: Bo Vestergaard, og Danmarks dygtigste mandlige styrmand, Dan Nielsen samt Andreas Bech Mikkelsen. Foto Mette Bacher
Picture
Der er et sandt mylder af mastersroere fra Sorø Roklub, og her fire stærke damer, der satte tingene på plads: 1 3 Sorø Roklub I Bonnie Noer(1) Jeanette Emde Jensen **(2) Linda Milling(3) Gitte Niven(4) Foto Mette Bacher
Picture
Københavnskredsens formand, Michael Kassow, havde en meget travl dag, men da de herlige mastersroere i kvindeklassen, skulle have medaljer, øjnede Michael muligheden for masser af krammere, og missionen lykkedes. Der falder (næsten) altid noget af, når de med Michael jævnaldrende kvinder, skal have deres medaljer. Her er det Karen Leth Jensen, der helt forsvinder i Michaels favn. Foto Mette Bacher
Picture
Og sådan ser det ud, UDEN Michaels indblanden... Fv. Asta Øjvind Nielsen, Mette Kræmmer Hansen, Birgitte Hanel, Karen Leth Jensen, alle fra DSR, så er det Inger Koch, LDR, Mette Møller, Roklubben Furesø, Marianne Becker, KVIK, og Anna Karina Gravad, Køge Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Nøj, hvor har de fire herrer igennem mange år, scoret medaljer i hobetal: 1 11 Fredericia Roklub I Hans-Werner Mortensen(1) Ole Haaning Thomsen(2) Aage Pedersen(3) Frede Nørskov Nielsen(4). Foto Mette Bacher
Picture
Scullerklasserne var også velbesøgte af mastersroere, og det er stensikkert, at Lemvig Roklubs Jørgen Jensen, som er blandt de få, der ror med spejl, er med. Foto Mette Bacher
Picture
Ole Kongsbak, Roklubben Furesø, vinder sølv efter Jørgen Jensen, der også er god for mange medaljer igennem åre(r)ne. Foto Mette Bacher
De fremadstormende unge
Mange unge roere viser særklasse, og præsenterede dette ved Copenhagen Regatta - og det stort set over hele palletten. Man må håbe, at de holder ud, og også er der om fem år, når de rykker op til større opgaver.
Picture
Høj klasse, og dansk ronings fremtid. De fire roede sculler denne lørdag, og er sat i en dobbeltfirer, hvor det har givet en udtagelse til EM i den kommende weekend: BR/Roskilde/SR/Viking/KCR Emil Lindegaard Nielsen(1) Jeroen Grimmelikhuijzen(2) Aske Storm(3) Rasmus Lind(4) Foto Mette Bacher
Picture
1 1 DSR I Mathilde Kiilgaard(1) 09:16.64 2 2 Danske Studenters Roklub I Astrid Bruun Fejfer(1). Sådan så det ud efter finalen i JW1X denne lørdag, hvor Mathilde, th., er klar til en tur til EM i firer uden, hvor hun i øvrigt i 2018 vandt bronze i denne disciplin. Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværd/Roklubben STEVNs kunne præsentere disse herlige fire piger og en mandlig styrmand. Foto Mette Bacher
Picture
Amalie Riff Brems, DSR, er førsteårs senior, efter at have boltret sig flot i juniorklassen, hvor det kulminerede med en guldmedalje ved Coupe de la Jeunesse og et par DM´ er i juniorklassen, i hhv. 1X og 4X-. Foto Mette Bacher
Picture
De skal også til EM om få dage: Roforeningen KVIK/Roklubben Furesø I Kristine Søndergård Hansen(1) Clara Hornnæss(2) med træner Mads Boesen i midten. Foto Mette Bacher
Picture
En veltilfreds regattaleder, Reiner Modest, da lørdagens regatta er ved at være overstået på flotteste vis. Og så drengene var helt tilfredse med resultaterne: 1 3 Næstved Roklub I Aslak Pedersen(1) 02:51.90 2 1 Holstebro Roklub/KCHO IV Rasmus Bechmann(1) 03:00.35 3 5 Holstebro Roklub/KCHO V Lucas Sittrup Kallesøe(1) Foto Mette Bacher
Picture
De mødte til start i klassen u. 15 år, og som det ses, havde de tre herlige tøser en fest. 1 2 Bagsværd Roklub/KCB I 18 Alma Biltoft Benediktson(1) 02:19.20 2 5 Ringsted Roklub I 16 Maria J. Johansen(1) 02:23.21 3 1 Hadsund Roklub I 14 Amalie Hvid Rasmussen(1). Værd at bemærke, at Ringsted Roklub stempler ind med unge roere. Det er såmænd den tidligere kendte og dygtige træner, Gert Busk,der efter mange år i Sorø Roklub, har fået gang i de unge i Ringsted Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Disse to herlige piger, havde også en fed weekend på Bagsværd Sø, hvor de, som så mange andre purunge roere, mødte til start i flere løb over weekenden. Cecilia Tornehøj Kroll & Sofia Thrane. Foto Mette Bacher
Regattavrimmel
Roinfo plejer at fange de gode historier og de skæve vinkler, der også drejer sig om alt andet, end at ro sig til resultater fra start til mål.
Picture
Hos roinfo samler vi på flettebilleder, og her kunne Odense/Odders kvinder præsentere flotte fletninger. En af pigerne er ved at "spare sammen" til flet, som det kan ses på billedet. Foto Mette Bacher
Picture
- Ja, ja, det er os, de kalder for Ældresagen, griner kvartetten, der figurerer med ryggen til på det foregående billede, og viser masser af muskelstyrke. Men man siger jo også, at kvindens kræfter sidder i hendes hår, og her kan Sara Nissen(1) Julie Gaumitz Storm(2) Elisabeth Kaalund Keller(3) Mette Leitzke Sørensen(4), godt være med. Foto Mette Bacher
Picture
Regattaforeningens allerstørste udfordring ser vi her, hvor man pludselig kom i tanker om, at der måtte gøres noget, når nu der ikke var nogen præmieskammel. I gemmerne fandt man den røde løber... Foto Mette Bacher
Picture
Det lykkes, efter noget tid, at finde ud af, hvad skal vende op og ned, og de tre formænd, Regattaforeningens Reiner Modest, Københavnskredsens Michael Kassow, der udstikker retningen, og DFfRs Henning Bay Nielsen, får ved fælles hjælp, løst opgaven. Foto Mette Bacher
Picture
Næste udfordring er at sikre, at løberen ikke flyver væk, og der skal to stærke klæbehjerner til at klare den opgave. Foto Mette Bacher
Picture
Mange bemærkede, at landsholdskvinderne i toer uden og firer uden præsenterede en flot trikot i gult og sort. Her er det Christina Juhl Johansen og Lærke Berg Rasmussen fra DSR, der viser dragten: "Danish Sweephearts". Foto Mette Bacher
Picture
Stangsmarte trikoter, som også kvinderne i firer uden havde på ved regattaen. Foto Mette Bacher
Picture
Disse unge mennesker, relaterende Bagsværd Roklub, med Charlotte Espersen, som ansvarlig, udførte et stort arbejde, og det i den bidende kolde vind, der blæste over Bagsværd Sø lørdag morgen, hvor de lå ude på startpontonerne for at holde fast i bådene . Foto Mette Bacher
Picture
Der blev også tid til en blunder i pauserne. Foto Mette Bacher
Picture
... Mens andre kastede sig over afhængighedsapparaterne. Foto Mette Bacher
Picture
Flere Flettepiger på fløjen, mens der også sås ganske mange hestehaler. Foto Mette Bacher.
Picture
Bagsværd Roklub I Hannah Thrane Isabella Bache samt Hadsund Roklub/Ringsted Roklub I 14 Maria J. Johansen(1) Amalie Hvid Rasmussen(2) Foto Mette Bacher
Picture
Regitze Siggaard, fra DSR og DFfRs Hovedbestyrelse, var en rigtig golden girl, og ankom standsmæssigt i sko med guldhælkap og guldsnørebåndshuller, og dertil en guldjakke. Den tidligere verdensmester i LW2X, var totalt tjekket, og klar til opgaverne Foto Mette Bacher
Picture
... Og det var at overrække medaljer til mange af de unge deltagere, som Regitze også gav fine ord med på vejen. Foto Mette Bacher
Picture
Hov, da Sverri Nielsen måtte vente længe på at få overrakt sin medalje, kunne han lige så godt tage båden på nakken og bære den hen på græsset, og være tilskuer i noget tid efter finalen. Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværd Roklubs kaproer, Buster, th., havde svært ved at få lillebror til at forstå, at når der var præmieoverrækkelse, så måtte man holde sig væk. Men da det hele var overstået, var der tid til at løfte lillebror, Anker, op, så fotografen kunne få billedet i hus. Foto Mette Bacher
Picture
Da lille Ellens onkel, Asbjørn Levring, skulle have medalje efter at have roet sig til sølv i mastersklassen, spurgte hun roinfos udsendte om jeg vidste, hvad et slangemenneske er? Og inden jeg nåede at svare, viste Ellen det selv. Det så sådan ud. Foto Mette Bacher
Picture
Og Ellen rundede af med at vise denne øvelse. WAU, må vi præsentere: Ellen, 7 år! Men herfra skal så lyde en advarsel. Hvis nogen af kvinderne, der læser denne artikel, vil prøve det samme, så sørg lige for, at der er en person til stede, der kan vikle dig ud igen. .. Foto Mette Bacher
Picture
Der var noget nær perfekte forhold ved Copenhagen Regatta. Foto Mette Bacher
En flot og vel overstået regatta
Copenhagen Regatta havde det hele. Flot, flot roning over hele linjen.

Opvisning af landsholdsroerne
Lækker roning af de helt unge
De aldrende roere - masters - kæmpede bravt.

Københavns Regattaforening har gjort det igen, atter gennemført en velsmurt regatta, hvor vejret hjalp godt til med at højne den flotte event, og selvom det blæste koldt begge dage, var det ikke mere generende, end at alle finaler kunne gennemføres, mens solen skinnede flot over Bagsværd Sø.
Næste gang, de unge skal kæmpe om medaljer, bliver allerede i den kommende weekend, hvor det hedder EM, siden er det seniorlandsholdets tur, hvor det drejer sig om præstationer ved EM, World Cups og Verdensmesterskaberne.

Vi ønsker alle et stort held og lykke med opgaverne.

Formand for Langdistancekaproningsudvalget Christian Probst ser frem til den nye sæson

$
0
0
Picture
Formand for Langdistancekaproningsudvalget, Christian Probst, Humlebæk Roklub. Arkivfoto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Langdistanceturneringen 2019 starter lørdag den 25. maj i Sønderborg med Alssunds Røde Løver. Roinfo. dk har bedt formand for Langdistancekaproningsudvalget, Christian Probst, Humlebæk Roklub, om en kommetar til den nye sæson. Christian Probst siger til roinfo:

"Langdistancekaproningsudvalget ser frem til den kommende sæson. Der er ikke nye tiltag sat i værk i år, men vi er i tænkeboks omkring om et ændret setup kan øge deltagerantallet - distancer; startinterval; klasser; handicap – alt er i spil.
Den eneste større ændring sammenlignet med de seneste år er at der ikke er 14 dage mellem hver af de tre forårs regattaer. Hellidage har gjort, at datoer er fastlagt til 25. maj, 15. juni og 29. juni.
Jeg havde et møde med den afgåede sekretariatsleder i januar, hvor vi talte om en mulig facebook reklame målrettet til roere. Aftalen var at han tog det med hjem – men siden skete der jo så meget andet, og vi hørte ikke mere. Og jeg har ikke selv fået fulgt op på det.
Omkring pointoptælling efter regattaer er Søren Madsen i gang med at integrere dette i Regattasystemet. Det er dog endnu ikke færdigt. Men vi håber det lykkes i løbet af foråret."

Roinfo bringer i den nærmest fremtid en optaktsartikle om Alssunds Røde Løver, så følg med her på roinfo.dk
lthygesen@youmail.dk

Egå Rosport fylder 50 år

$
0
0
Picture
Arkivfoto Mette Bacher
Egå Rosport fylder i 2019 50 år. Det fejres med en reception lørdag d. 25. maj kl. 11-13.
Du kan læse om Egå Rosports historie her

Langdistanceturneringen 2019 starter i Sønderborg

$
0
0
Picture
Sønderborg Roklub arrangerer årets første langdistancekaproning. Lørdag den 25. maj 2019 går det løs med Alssunds Røde Løver. Arkivfoto Leif Thygesen
Pæn fornyelse i 10 km åben motionsmix 2. division,
men tyndt med tilmeldinger i de øvrige klasser
Sidste: 25 km åben mix og herrer-klassen slås sammen
Af Leif Thygesen
Når langdistancekaproerne tager hul på 2019-sæsonen i Sønderborg lørdag den 25. maj 2019 med Alssunds Røde Løver, er det 10 kilometer åben motionsmix 2. division, der står for fornyelsen. SDU (der formodentlig står for Syddansk Universitet) er tilmeldt med tre toere, men som anmeldelsesklub står Sønderborg, og da Sønderborg har yderligere en toer og en firer tilmeldt, kan Sønderborg Roklub mønstre ikke mindre end sytten tilmeldte i 10-km åben motionsmix 2. division. Det er imponerende, og dermed bliver den arrangerende klub den klub, der stiller med det største antal startende roere ved Alssunds Røde Løver.
Picture
Flagene vil igen veje over ”Verdens Ende”, når Langdistanceturneringen 2019 starter i Sønderborg. Arkivfoto Leif Thygesen
Sønderborg Roklub er en erfaren langdistancekaproningsarrangør, og Alssund er næsten altid er rotur værd. Deltagerne kan roligt glæde sig til en god dag.
Sønderborg Roklub har gjort en aktiv indsats for at få de lokale klubber til at deltage, idet man har holdt introduktionsseminar til langdistancekaproning for egne og naboklubbernes medlemmer. Initiativet har givet gevinst, og Sønderborg Roklubs regatta kan mønstre hele seksten hold i klassen for nye roere, 10 kilometer åben motionsmix 2.division.
Sønderborgs kaproning præsenterer 90 roere på 28 hold. I 2018 var de tilsvarende tal ved sæsonstart i Randers 73 roere på 23 hold. Der er altså tale om en fremgang på lidt over 23 procent. Det lover jo godt for den kommende sæson, men kræver tilsvarende lokal opbakning ved de kommende regattaer, hvis dampen skal holdes oppe.
I Sønderborg er programmet fastsat, så mændenes klasse over 25 kilometer, 25 km åben mix og 10 kilometer åben motionsmix 2. division roes formiddag, mens 10 kilometer åben mix 1. division og kvindernes klasse roes om eftermiddagen. Det giver næsten ”langdistancefestival” om formiddagen med 21 startende både, men til gengæld starter kun syv både i eftermiddagens løb.
 
25 kilometer åben mix. Duel mellem Humlebæk og Viking
Kun to både tilmeldt i 25 kilometer åben mix. Til start er de regerende turneringsvindere fra 2018, Humlebæk Roklub, med mandskabet Probst, Tramm og Rosenberg.
Mestrene fra Humlebæk udfordres af sidste års bronzevindere fra Roklubben Viking: Zangenberg, Dyhr og Hansen.
Der er lagt op til en åben duel med Humlebæk som favoritter, men Viking har denne gang denne fordel, at de ikke forinden har roet 10 km åben mix, og det kan måske betyde, at Viking for alvor vil udfordre de sejrsvante nordsjællændere, der sidste år besejrede Viking i alle fem afdelinger.
Sidste: Efter tilmeldingsfristens udløb har Viking og Humlebæk talt sammen og besluttet, at begge hold rykker over i mændenes klasse, fortæller Christian Probst til roinfo. Det betyder, at der ikke roes 25 kilometer åben mix i Sønderborg, men til gengæld bliver der fem startende hold i mændenes klasse. Humlebæk forventer at blive i herreklassen resten af sæsonen, så mon ikke også Viking vil søge konkurrence her? 
Picture
Roklubben Viking (billedet) og Humlebæk Roklub har besluttet at skifte til mændenes klasse, så der bliver fem deltagere i herreklassen. Arkivfoto Leif Thygesen
Senior mænd 25 kilometer. Kalundborg ikke tilmeldt
Det der springer mest i øjnene, når man ser tilmeldingerne i mændenes eliteklasse, er en tilmelding, der mangler. Kalundborgs danske mestre 2018 er ikke tilmeldt i Sønderborg. Men Kalundborg sprang også sidste år første afdeling over for derefter at vende stærkt tilbage og samle de nødvendige point til mesterskabet i de sidste fire afdelinger. Kalundborg oplyser til roinfo, at man ikke har fået tingene til at hænge sammen, og derfor ikke er til start i Sønderborg, men kalundborgenserne forventer at være klar til de næste fire langdistancekaproninger.
I Kalundborgs fravær er der lagt op til ”nabokrig” mellem KVIK og DSR. KVIK er repræsenteret af Bjærre, Kloster og Schack Pedersen. Bjærre og Schack Pedersen vandt sidste år bronze i DM-klassen. Ny mand på holdet er Kloster.
DSR har to hold til start - ”Den Trojanske Søhingst”: Stenby, Darre og Jacobsen samt ”De Seje Regnedrenge”: Møller Andersen, Glerup og Fabricius Clausen. Hos ”Den Trojanske Søhingst” er Stenby det erfarne islæt. ”De Seje Regnedrenge” ser på papiret ud som det mest erfarne hold og vil formodentlig få lov til at ro i den legendariske båd ”Hu”. Nicolai Møller Andersen er dansk mester fra 2017. Rune Glerup og Frederik Fabricius Clausen er begge vicemestre fra 2018. Et spændende opgør venter, men hvor ville det dog pynte på klassen med nogle flere hold.
Sidste: Som nævnt ovenstående har Viking og Humlebæk besluttet at flytte klasse, så der roes ikke 25 km åben mix, men til gengæld vil der være fem startende hold i mændenes klasse. Både Viking og Humlebæk fortjener respekt for deres beslutning, som så afgjort er med til at redde herreklassen rent sportsligt. Og så bør herreholdene i øvrigt tage både Viking og Humlebæk alvorligt. Begge hold har bevist, at man er i stand til ”at flytte båden”, og det er ikke givet, at det er de oprindelige mixhold, der vil slutte sidst i feltet.
Picture
Sønderborg Roklubs officials får rigeligt at se til, når seksten hold starter i 10 kilometer åben motionsmix 2. division. Arkivfoto Leif Thygesen
10 kilometer åben motionsmix 2. division. Seksten tilmeldinger
Det er i 10 kilometer åben motionsmix 2. division, der er fest. De lokale klubber viser stor opbakning, og Sønderborg selv kan mønstre fem hold. Herudover deltager en enkelt tysk klub, så klassen bliver international.
SDU, der har sin roning forankret i Sønderborg Roklub, stiller med tre toere. Team 1: Theilholm, Raju og Lamp. Team 2: Gaertner, Wessling og Commerou samt Team 3: Larsen, Suttkus og Olesen. Der er lagt op til et forrygende internt opgør om håneretten, og hvem ved, måske kan universitetsroerne blande sig helt i toppen?
Sønderborg Roklub har yderligere to hold med en toer og en firer. ”Ung 1” ror toer med mandskabet Nyegaard Jensen, Sørensen og Ingildsen, mens besætningen i fireren er Engholm Jensen, Nissen-Bonefeld, Hamberg, Nymarsk og Outzen.
Katja Behm fra Elmshorner Ruderclub von 1909 e.V. sørger for, at Alssunds Røde Løver kan kalde sig en international regatta. Katja Behm ror sammen med Hirschauer og Andersen fra Nordslesvigsk Roklub.
Gråsten Roklub er også at finde på startlisten. Mandskabet i Gråstens toer er: Musat, Poddubnyi og fuldbefarne Mona Larsen.
Vejle og Horsens stiller med et kombineret hold, hvor navnene klinger velkendte: Kærgaard Nielsen, Foldager og Bech Jensen. Et mandskab der sagtens kan blande sig i toppen.
Til start er også et rent Vejle-hold bestående af Busk Mikkelsen, Lønsmann og Wael Møller. Også her er der erfaring med ombord, når det går løs på Alssund.
Horsens vil ikke stå tilbage for Vejle, så også Horsens kan mønstre et rent Horsens-hold med besætningen Hakala, Jacobsen og coastalspecialisten Runge Andersen.
Picture
Arkivfoto Leif Thygesen
Roklubberne i Kolding stiller med det velkendte hold Espersen, Simonsen og Colmer. Koldingenserne har i årenes løb vundet mange medaljer, og der venter måske en ny i Sønderborg.
Randers Roklub stiller ligeledes med velrenommerede roere på deres hold: Andersen, Christensen og Hovøre. Randrusianerne tager turen på cirka 225 kilometer fra Randers til Sønderborg, og sørger for at kronjyderne også er at finde på startlisten.
Middelfart Roklub stiller med Rützov, Grønnehave Mogensen og Rauer Hansen. I 2018 vandt middelfarterne første afdeling i Randers. Kan Middelfart gentage den fornemme start fra sidste år?
Aarhus Roklub har samlet en firer: Storm, Lykke Larsen, Hennings, Iversen og Madsen. Kaptajn Iversen skal nok sørge for, at den aarhusianske båd gennemfører med maksimal fart, og så er det spørgsmålet, hvad det kan indbringe.
Endelig er Rønne Roklub tilmeldt med Olsen, Thorsen og Vest Hansen. Bornholmerne har et utal af medaljer med i bagagen. I gamle dage roede holdet med i både 10 km åben motionsmix 1. division og 25 kilometer åben mix og som regel med metal i begge klasser. Mon ikke medaljesamlingen udbygges i Sønderborg, når overskriften er 2. division? I øvrigt har Rønne en lidt pudsig rekord. Sidste år startede Rønne med ovenstående hold i Randers i 25 kilometer åben mix, men stoppede undervejs på grund af uvejr. Rønne deltog ikke i andre regattaer i 2018, og er således det eneste hold, der har gennemført en hel sæson med nul point.
Og så er der et hold, der mangler på startlisten: Nakskov Roklub. Roinfo.dk. Holdet klarede sig pænt ved alle regattaer i 2018, og havde også planer om at deltage i løjerne igen i år, men Signaturen har gennemgået en knæoperation, der foreløbig har sat holdet ud af spil.
Picture
Der bliver god plads ved Sønderborg Roklubs bro om eftermiddagen, hvor blot syv hold er til start i klasserne 10 km åben mix 1. division og Senior kvinder 10 kilometer. Arkivfoto Leif Thygesen
Picture
I næste sæson inviterer Nyborg Roklub til langdistancekaproningen ”Danehof”. Nyborg er allerede nu klar med et flot logo for kaproningen.
10 km åben mix 1. division. Fem hold til start
I 10 km åben mix er det fem velkendte hold, der har sat hinanden stævne i Sønderborg. Københavns Roklubs ”Tre musketerer”: Minuva, Kristensen og Kristensen er taget på tur for at hygge sig på Alssund. Københavnerne har roet et utal af kaproninger og har det altid sjovt både internt på holdet og sammen med konkurrenterne.
”Danehof” Nyborg: Seelk, Irring og Sørensen vandt i 2018 sølv i denne klasse, og mon ikke fynboerne gør alt for at forsvare eller om muligt forbedre denne placering i 2019? Navnet ”Danehof” bliver også navnet på Nyborgs langdistancekaproning i 2019, hvor Nyborg debuterer som langdistancekaproningsarrangør. Ifølge Wikipedia var Danehof en rigsforsamling af "rigets bedste mænd", en art middelalderens parlament, som spillede en vis rolle mellem 1250 og 1413. Danehoffet rådgav kongen, beskæftigede sig med lovarbejde og var rigets højeste domstol.
Danehof residerede på Nyborg Slot.
Middelfart roede i 2018 i firer i denne klasse, men i år starter man i toer med besætningen: Kloppenborg-Skrumsager, Rützov og Bøgh Pedersen.
Humlebæk: Tramm, Tramm og Renner Mortensen blev i 2018 samlet nummer fire. Mon ikke nordsjællænderne har planer om at kæmpe for en podieplads i år?
Endelig er de regerende mestre i klassen, Roklubben Viking, naturligvis også til start. Igen i år starter Viking både på 10 og 25 kilometer distancen, og inden det går løs med 10-kilometerdistancen har Zangenberg, Dyhr og Hansen roet 25 kilometer. Det har før betydet, at Viking ikke har været helt så suveræne, som hvis 10-kilometerløbet lå først. Men på trods af det må Viking påtage sig favoritværdigheden.
Picture
KVIKs regerende mestre i kvindeklassen savner legekammerater. Kun to hold er tilmeldt i damernes klasse i Sønderborg. Arkivfoto Mette Bacher
Senior kvinder 10 kilometer. Duel mellem KVIK og DSR
Sidste år var der tronskifte i kvindeklassen. Efter flere års DSR-dominans lykkedes det KVIK at vinde mesterskabet i kvindeklassen. Aabye, Jakobsen og Lindebjerg er igen i 2019 et godt bud på et mesterskabshold. De udfordres af DSR ”Tøser på Tur”: Koefoed Harborg, Lindegaard og Jørgensen. Desværre er der kun disse to hold til start. DSR har de foregående år stillet med flere kvindehold, og har således gjort noget for bredden i klassen. Men måske er det denne ”klubkaproning” rundt om i landet, som studenterne er blevet trætte af? Hvorfor rejse flere hundrede kilometer, når konkurrenterne er naboen og klubkammeraterne? Eller er det, fordi coastal-roningen har ”snuppet” DSR-pigerne, der normalt ror langdistancekaproning? Ærgerligt er det i hvert fald, at kvindeklassen kun kan mønstre to hold. Så piger i DSR og alle andre danske roklubber: Var det ikke noget at være med til at kæmpe om mindst en DM-bronzemedalje? Kom nu! Vi savner jer virkelig!
lthygesen@youmail.dk

Flot 50-års-jubilæumsdag i Dragør Roklub

$
0
0
Tekst & Foto: Mette Bacher

Dragør Roklub er kommet flot fra start til en stor jubilæumsæson, og i dagene før klubbens reception, som blev fejret mandag den 13. maj, kunne medlemmerne også glæde sig over, at flere kaproere gjorde det meget fint ved Copenhagen Regatta, hvor det blev til mange ædle medaljer.
Klubben har 40 medlemmer i alderen 10-85 år, og de senere år har et flot ungdomsarbejde med Morten Juel Hansen, som træner, givet bonus, så der er bygget en gedigen ungdomsafdeling op.
Det var derfor opløftende at konstatere, ved klubbens jubilæumsdag, at de unge fint blandede sig med klubbens ældre medlemmer.
Nogen af gæsterne tog oven i købet vandvejen, og det var Roklubben Øresund, der flot kom roende til receptionen, som fandt sted mellem kl. 18-20.
Picture
Vejret var, som bestilt, til dagen, i byen Dragør, der er kendt for sine smukke gamle huse i gule farver. Foto Mette Bacher
Picture
Receptionen fandt sted i klubbens bådehal, og Morten Juel Hansen viste gæster rundt, og op i det lokale, på 1. sal, hvor medlemmerne kan hygge sig efter endt rotur. Klublokalet benyttes om vinteren til ergometertræning. Foto Mette Bacher
Picture
GAvebordet bugnede af lækkerier og hilsener med beløb til klubben, der ønsker sig en flagstang og et splitflag.Klabautermanden holdt et vågent øje med, at alt gik rigtigt til. Foto Mette Bacher
Picture
Et fint kalejdoskop med glimt fra Dragør Roklub gennem tiderne. Foto Mette Bacher
Picture
Gåsen er Dragør Bys vartegn, og roklubben har også en gås på klubstander og åreblad. Blandt lækkerierne ved receptionen sås disse smukke kager, gæs, som et par kvindelige medlemmer flot havde kreeret. Foto Mette Bacher
Udover klubbens dygtige unge kaproere, deltager Dragør Roklubs medlemmer også i flere venskabsmatcher og ikke mindst flittigt ved Københavnskredsens Sved på Panden-Turnering.
Picture
I klubbens bådehal hænger dette herlige billede fra fordums tid, og stedet har en umiskendelig lighed med Langelinie. Foto Mette Bacher
Picture
Et andet billede i bådehallen viser en otterkaproning i Københavns Havn, formentlig i 1930´erne. Foto Mette Bacher
Roinfo ønsker Dragør Roklub tillykke med de første 50 år - og et stort held og lykke med de næste halvtreds...
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live