Quantcast
Channel: Nyt fra Roinfo.dk
Viewing all 1030 articles
Browse latest View live

Læserne har kåret årets bedste romotionsbillede

$
0
0
Picture
Foto Gitte Enghild
Af Leif Thygesen
Med cirka 39 procent af stemmerne blev det billede nummer fire, Gitte Enghilds billede af landgang på Fanø, der blev vinder af roinfos afstemning om årets bedste romotionsbillede. Motivet med den friske vind i langtursflagene har tiltalt mange læsere, og så er det også et forholdsvist sjældent syn at se så mange inriggere på et foto. Vinderbilledet opfylder alle de kriterier, som roinfo opstillede for et godt robillede. Man kan se, at det er et robillede, der er mennesker på billedet, billedet fortæller en fin historie om langtursroning, og endelig er der en fin komposition i billedet. Der var forholdsvis klar afstand mellem nummer et, to og tre, til gengæld var der meget tæt kamp om fjerdepladsen, hvor kun en enkelt stemme skilte de to billeder. Nedenstående præsenterer vi vinderbillederne med kommentarer.
Picture
Gitte Enghild er en flittig fotograf, når Horsens Roklub er på tur, og har i årenes løb sendt mange flotte pletskud til Motionsturneringen. Her er Gitte selv blevet fotograferet i en gigbåd i Piræus Havn.
Vinderbilledet er taget under en madpakketur for Syd- og Sønderjyske roklubber med udgangspunkt i Esbjerg Roklub i juni. Cirka seksten roklubber deltog. Det var en tur, hvor vejret som sædvanligt bestemte, hvor turen skulle gå hen. Gitte Enghild har taget billedet, da der blev gjort landgang på Fanø. Læserne har givet Gittes billede blandt andet følgende skudsmål:
  • Rigtig stemningsbillede fra en motionstur
  • Flot med Dannebrog på de "gamle" inriggerbåde
  • Det er et rigtigt roerbillede
  • Der er vind i splitflagene
  • Meget flot motiv
  • Intet er smukkere end et flag i modvind
Nummer to
Picture
Foto Annie Kaalby
​Annie Kaalby fortæller om sit billede, der er taget i juni: ”Vi har gjort forsøg på at arrangere flere langture i vores nærområde, Vigen rundt og Dragsmur. Denne weekend (29.-30. juni 2019) måtte vi opgive og i stedet ro en tur til Århus, hvilket jo også er ok, men ikke helt det samme. Men sidste weekend lykkedes det for første gang i flere år at komme rundt om Helgenæs, se vedhæftede billede-dokumentation”.
Læserne siger blandt andet om billedet: Pletskud - lige midt i Danmark, altid flot med et fyr i baggrunden og en fin blå sommerhimmel, malerisk motiv, flot robåd - flot fyrtårn, et meget smukt billede med Slettehage fyr i baggrunden, sol og en robåd, der skærer gennem vandet, bevægelse i vand, i håret, i båden og på himlen - et skønt billede.
Nummer tre
Picture
Foto Anette Hammerstrøm
​Anette Hammerstrøm, Sønderborg, har taget sit billede på en langtur ud fra Faaborg sidste weekend i august. Der gøres landgang i Drejø gamle havn. ”Vi havde en super-dejlig tur. Endelig var der nogle fra egen klub, som kunne lokkes med på en weekendtur i "fremmed" farvand”, siger Anette Hammerstrøm.
”Spændende billede, som viser samvær, hygge, udfordring på den fede måde, flot billede af glade roere”, skriver læserne.
Nummer fire
Picture
Foto Inger Barløse
​Inger Barløses stemningsfyldte foto er taget i starten af sæsonen i april – men ellers har Inger Barløse ladet billedet tale for sig selv – og det kan billedet sagtens klare. Læserne skrev blandt andet: ”Flot aftentur, dejligt med et foto lidt uden for højsæsonen”.
Nummer fem
Sidste år vandt Lone Skovbjerg, Rudkøbing Roklub, konkurrencen om ”Årets bedste romotionsbillede”. Igen i år har Lone Skovbjerg et foto med i finalen, det må siges at være flot. Lone Skovbjerg har ikke fortalt noget om sit foto – til gengæld har læserne tolket det på flotteste måde: ”Hvem genkender ikke situationen for et lille vel, og en hyggestund i naturens læ. Nogle gange tages de bedste snakke lige der”.
 
Tillykke til de fem vindere. Tak til alle der sendte billeder til Motionsturneringen og tak til de læsere, der deltog i afstemningen. Vinderbilledet vil nu blive brugt som coverbillede på Motionsturneringens Facebookgruppe, og alle fem finalebilleder vil blive brugt på roinfos faste opslag om Motionsturneringen. Du kan se alle 254 billeder fra Motionsturneringen 2019 her.
lthygesen@youmail.dk
Picture
Foto Lone Skovbjerg

Velkommen - Liteboat i Danmark

$
0
0
Picture
Første gang i Liteboat – Fritz Ganzhorn, CO-ROW, forhandler af Liteboat i Danmark
Fremtidens moderne og innovative robåde til både Coastal og Klub roning samt til et voksende marked for fritidsroere. Liteboat kan få folk i gang med at ro, som motion, oplevelser og konkurrence. Demo, prøve og udlån til alle interesserede klubber.
 
Annoncør betalt indhold. Tekst og foto CO-ROW
Firmaet CO-ROW Danmark blev i sommeren 2019 officiel dansk forhandler af det franske fabrikat og fik i efteråret de første Liteboat demo-både og et mindre lager hjem til basen i Rødovre.
”Jeg har altid gerne villet ro, lige siden jeg startede min erhvervskarriere til søs i 1985. Jeg fik dog først tiden til at udleve drømmen i 2019, hvor jeg stoppede mit mangeårige professionelle job og besluttede mig for at der skulle ske noget nyt” forklarer Fritz Ganzhorn, 54 år, manden bag CO-ROW. 
Sådan startede det
Missionen for CO-ROW er ikke bare at sælge en masse lækre og gode LITEBOATS, men primært at være med til at udvikle rosporten og roning, som Danmarks sunde og friske motion på vandet i det nye årti. 
Tryk på nedenstående foto og se Se Liteboats passion:” Let’s start rowing”
Picture
​”For at komme i gang med at ro, gik jeg med det samme i gang med at undersøge mulighederne for robåde til havet og stranden - da det var der jeg ville ud. Youtube viste mig først Liteboat og siden også at der er en hel coastal rowing sport. Jeg ville have min egen Liteboat. Den er effektiv, sikker og let – og så kan man nemt have den med på taget af bilen.” fortæller Fritz.
For at komme i gang, inden en Liteboat kunne leveres, valgte Fritz at starte i roklub, og der blev ideen om CO-ROW og forhandling i af Liteboat født.
”Sådan en roklub er et fantastisk sted, gode faciliteter, masser af søde mennesker og aktivitet, men der hvor jeg startede så jeg også et potentiale for at tiltrække både ungdom og flere yngre medlemmer (25-50 år) til roning samt give de lidt ældre medlemmer nye udfordringer og muligheder - men jeg så også at det ville kræve nyt ”gear” til sporten” forklarer Fritz.
 
Liteboats store program af både giver nye muligheder.
Aktive mennesker i en travl hverdag skal kunne komme på vandet når de vil. Ligesom til fitness, løbeturen eller racercyklen. Det kræver ”enere” alle kan ro og booke, når folk har tid til at komme ud - helst også selvom dagen byder på sø og vind.  De tre modeller LiteSport 1X, LiteRiver 1X og LiteRace1X opfylder alle dette mål, med forskellige potentialer for den enkelte roer. Afhængig af om man skal kunne gå fuld Coastal, hvor LiteRiver ikke helt kan være med.
For dem der ror flere sammen, vil det også være godt med alternativer til de flotte ældre træ-inriggere. Moderne og lettere, men stadigt sikre og stabile, både med mere fart og mindre vedligehold vil give en anden oplevelse og tid til nye udfordringer. Her vil både LiteSport 2X og den større LiteQuattro være gode både.
LiteQuattro har god plads til hver enkelt roer og kan på 5 minutter skiftes om mellem sweep og sculling. I 2020 kommer der også kommer en ”open water” version, af bådtypen, som sammen med LiteRiver bliver brugt af den internationale virksomhed TopRow, der driver roning som fitnessklubber i Amsterdam, London og New York med stor succes.
Tryk på nedenstående foto og se præsentationen af LiteQuattro ”open water” 

Picture
En LiteQuattro open water i Danmark er ca. halv pris af en ny træ-inrigger 4’er.
”Open water” er ikke coastal konkurrencebåde, men motions- og turbåde. Liteboat har tillige en open water båd til to og tre roere på tegnebrættet og i test til 2020. CO-ROW Danmark har som en af de første Liteboat forhandlere bestilt den nye båd hjem til demo og salg. Mere info vil komme. 
 
En LiteQuattro open water i Danmark er ca. halv pris af en ny træ-inrigger 4’er.
Endelig må det for mange klubber og private roere også være ideelt med kortere og lette både, som alle vil kunne tage på taget af bilerne og køre afsted til nye oplevelser udenfor dagligt ro-farvand. Eller man kan have sin egen båd med på ferie, camping eller i sit sommerhus. Dette er LiteSport 1X og 2X lige bådene til.  
 
Innovation og udvikling
Liteboat er en af de førende producenter i verden, styret af innovation, håndværk og kvalitet.
Alle både er designet fra ny af den anerkendte bådkonstruktør Sam Manuard efter de sidste nye principper for fart, stabilitet, kraft og materialer.  Her i 2020 kommer der hele fire nye både på markedet, som vi spændt vil præsentere. Den første bliver en helt ny og bedre udgave af den absolutte bestseller – LiteSport 1X.
 
Gode FISA Coastal både – nu kun i carbon
Liteboat har fuldt program med LiteRace 1X, 2X og 4X coastal konkurrencebåde konstrueret efter FISA mål og standarder. I takt med interessen for at coastal rowing på OL-programmet i 2024 er bådfabrikanterne i gang med udvikling. For Liteboat betyder det, at man fra 2020 nu kun bygger sine topmoderne carbon-udgaver med mest muligt bygget i kulfiber for at kombinere styrke, lethed og kraftoverførsel til fremdrift. For den populære LiteRace 1x har Liteboat fabrikken valgt både at sætte prisen på den FISA godkendte carbon version ned med over 10 % og udvikle yderligere en særlig LiteRace 1X ”Aero”, som med en kombination af kulfiber og Airex materiale bliver lettere end FISA-standarden, for dem som bare vil have en superlet ”coastal racer”. Begge tiltag vi også gælde LiteRace 1X i Danmark i 2020 og frem.
 
Demo i klubber, bestilling og udlån til prøve.
CO-ROW vil meget gerne komme ud til alle interesserede klubber til demo-arrangementer. ”Vi spænder gerne traileren på bilen og kører ud i weekender eller til almindelig ro-aften. På traileren har vi til en start LiteSport 1X, LiteSport2X og LiteRace 1X (carbon). Det er bare at kontakte os og aftale tid” fortæller Fritz.
CO-ROW kommer også gerne ud på demo her i januar og februar måned. ”Alle både er håndbygget kvalitet fra fabrikken i Frankrig med en leveringstid på 8-10 uger, så det handler også om at komme i gang, hvis man vil ro Liteboat allerede i april” forklarer Fritz og tilføjer ”Vi har dog allerede sikret os 6 stk. af de nyudviklede LiteSport 1X på lager i Danmark til april”.
Man kan også efter aftale låne bådene i en kortere periode. ”Det handler for os i Liteboat om at yde god service og give kunderne mulighed for at prøve bådene inden man beslutter sig for at købe”.
CO-ROW er også meget interesseret i at høre fra de danske klubber hvilke bådtyper man er interesseret i at prøve. ”Så vil vi planlægge dem ind i vores demo-progam” tilføjer Fritz.

Team-roer, events, kurser og workshops.
Michael Flou Blomstrand fra Hadsund er blevet team-roer for CO-ROW og Liteboat her i 2020, hvor han vil ro en LiteRace 1X i FISA-carbon versionen i konkurrencer.  Det vil derfor også være muligt at komme til Hadsund for demo af Liteboat. 
Picture
Michael Flou Blomstrand i LiteRace 1X på Mariager Fjord i november måned.
​Sammen med Michael, der også er mangeårig træner, vil CO-ROW også i 2020 komme med tilbud om kurser og workshops, hvor der vil være mulighed for at prøve og lære at ro coastal-både eller få forbedret sin teknik. Det vil også kunne arrangeres i samarbejde med klubber, hvor CO-ROW kommer med både og instruktør.
”Lige nu glæder vi os bare til at komme ud på besøg og sprede det gode budskab med Liteboat i 2020” afslutter Fritz Ganzhorn.
Tjek www.co-row.dk eller www.liteboat.com eller gå på opdagelse med ”Liteboat TV” på Youtube.

Nye rekorder og højt niveau ved årets Ergo-DM

$
0
0
Årets første store regatta, dog ikke på det våde element, men i Gladsaxe Sportshal, bød på flot - og højt niveau over hele linjen hos de unge, mens landsholdsroerne hos seniorerne også viste, at niveauet er ved at være der, når vi taler OL.

Lørdagens event blev TV-dækket, både internt og eksternt, idet der var livestreaming hele dagen, mens TV2 dækkede stævnet med henblik på en times udsendelse de kommende dage på forskellige regionale TV-stationer. Det er særdeles glædeligt, at der er TV-dækning, noget, som også roforbundet har jublet meget over på egen hjemmeside, men det betød også, at de skrevne medier blev lagt lidt til side sådan at forstå, at nyhederne om rekorder ikke blev flashet med det samme, som Breaking News. Således kunne man hverken læse sig til, at VM-sølvvinder - og OL-udtagne Sverri Nielsen, satte ny rekord - eller at W4-roeren, Frida Sanggaard også stod bag en ny rekord i maskinen før næsten et døgn efter rekorderne blev sat. Det kunne ellers på hurtigst mulige måde have været en fed kioskbasker via de sociale medier, uden at det havde krævet ret meget, end et par minutters arbejde med at fremsende billeder og korte tekster. Når roningen skal flashes må det gerne være hele vejen rundt, så de skrevne medier inddrages, og det på lige fod med TV-optagelser under selve arrangementet. Flotte rekorder fra deltagerne skal ud til medierne med det samme.
Men herligt, at der var TV-dækning, og der er endog håb om, at det må fortsætte, når roerne skal ud på det rette element ved kommende regattaer på vandet.
Arrangørerne forsøgte sig denne gang med nye tiltag, som at sætte maskinerne op på en anden måde. Sådan begyndte det skam også i tidernes morgen, hvor DM i maskinroning, som oprindeligt fandt sted i Københavns Roklub, og siden rykkede til Kerteminde, havde aktørerne face to face med tilskuerne. Sådan fortsatte det også i Gladsaxe Sportshal, da mesterskaberne for en del år siden rykkede fast her til. Det betød, at hele den ene side af hallen altid var proppet med tilskuere, så alene det at finde en plads, når mange troppede op ved finalerne i de åbne seniorklasser, var noget af en udfordring. Den gang skulle man være fremme i rigtigt god tid, hvis man skulle gøre sig håb om at finde et sæde for at studere Danmarks bedste roere på nærmeste hold. Men det var perfekt, og der var et rigtigt godt overblik for tilskuerne, som kunne følge hver eneste finale på nærmeste hold med roerne up front.

Af en eller anden årsag blev der ændret på dette for nogle år siden. Dermed kom roerne nu til at sidde med siden til tilskuerpladserne, og det på flere rækker. Det var ikke særligt publikumsvenligt. Derfor var det lidt af en glædelig overraskelse, at roinfo erfarede, at arrangørerne denne lørdag havde besluttet sig til at vende maskinerne med front mod tilskuerpladserne, så man kunne følge deltagerne direkte. Og så alligevel - det fungerede alligevel ikke nær så publikumsvenligt, som tidligere. Roernes kategorier var nu delt op i blokke, og arrangørerne have sat to rækker maskiner op i hver sin side af hallen. Mange kategorier var også slået sammen, og det kunne godt fremstå noget uoverskueligt, ikke mindst for tilskuerne, med hensyn til, hvor man skulle placere sig, hvis det var meningen, at de åbne klasser hos seniorerne, hvor der kæmpedes om DIF-medaljer, skulle følges på nærmeste hold.

Dette set up betød også, at senior-B-roerne, på sværdsiden, som altid viser klasseroning, blev sat til at ro samtidigt med senior A-roerne, hvor det siger sig selv, at en del tilskuere gerne vil følge OL-roerne på nærmeste hold, mens senior B-erne nu bliver en sekundær ting, når de placeres i den anden side af hallen og sendes afsted samtidigt med landsholdsroerne.
Det virkede også noget uforståeligt, at der ikke bliver kræset lidt ekstra for selve DIF-mesterskabsløbene, så de blev holdt adskilt fra hinanden.

Det perfekte set up, hvis man skal gøre rosporten publikumsvenligt, når vi taler indendørs roning, det er at spole helt tilbage til dengang, det hele begyndte, hvor roerne sad up front med tilskuerne, men at det så bliver på én lang række - eller to rækker tæt på hinanden, og ikke som nu, hvor de forskellige afdelinger ror med ryggen mod hinanden, og tilskuerne skal spurte frem og tilbage fra den ene side af hallen til den anden for at følge lidt med, hvilket i sig selv blev noget af en udfordring, når publikum skulle mase sig igennem de grupper af roere, der samtidigt skulle ind til maskinerne.

Arrangørerne har heldigvis bedt om input fra mange, så det kan tages med i en kommende evaluering. Roinfo har talt med flere tilskuere, som har udtrykt, at det virkede forvirrende med de to rækker roere, i hver sin side af hallen, og at det virkede noget uoverskueligt med den store tavle, hvor man kunne følge deltagerne under finalerne. Men her, med hensyn til oversigtsskærmen, er det nok blot et spørgsmål om tilvænning, og en fast update af denne, en gang i timen.

Det vigtigste må være, at arrangørerne får afklaret, hvad det er man vil? Er det at få fyret regattaen hurtigst muligt af, så man slår mange af de mest prestigeprægede finaler sammen, eller at gøre det så publikumsvenligt, som muligt?
Den sidste løsning må nok være det, der skal satses på, da rosporten i forvejen ikke er særligt publikumsvenligt, men hvor man, trods alt, i forhold til roningen på vandet, har alle muligheder for at fremvise alle de dygtige roere og deres flotte præstationer på nærmeste hold.

Stafettiltag var en god fornyelse
Mens der er delte meninger om maskinernes placeringer, så fremstod det nye ændrede tiltag i firmastafetten, som noget med fremtid i. Det var frygtet at det nye set up ville ende i kaos, men det gjorde det ikke. Det klappede rigtigt fint, og deltagerne forstod hurtigt budskabet med den nye tilføjelse, en depeche, og hvor alle deltagere skulle løbe hen til maskinen fra et fast punkt, og efter endt roning løbe tilbage igen med depechen til næste roer på holdet.

Holstebro Roklub imponerer igen og igen
Roinfo har skrevet det tidligere. Roklubben ved Vandkraftsøen har knækket koden. Sikke et flot fremmøde, og sikke flotte præstationer. Det har virkelig givet noget at ansætte Søren Madsen, som overordnet træner for den lange række af høje, talentfulde roere, der strømmer til roklubben. Holstebro-roerne med Freddy Quist i spidsen stemplede ind med 50 (!) deltagere. Imponerende og glædeligt.

Flere guldfirer-roere med i hallen
Det er lige før, den første besætning fra guldfirerepoken, som lagde ud med en topplacering ved OL i Atlanta, var fuldtallig denne lørdag i hallen, for sørme om vi ikke spottede: Niels Laulund, der nu er kommet ind i varmen, som overordnet ansvarlig træner for Roskilde Roklubs kaproningstrænere. Det er mange år siden, dansk roning sidst har set noget til ham, men han var med, og sad og coachede domkirkebyens roere i flere finaler. Med var, naturligvis også, Thomas Poulsen, der for to år siden vendte tilbage til dansk roning, som landstræner, og er manden bag Sverri Nielsens flotte fremgang, mens Poulsen desuden skal prøve at få Fie Udby Erichsen finjusteret med henblik på endnu en udtagelse til OL. Og sidst, men ikke mindst, Eskild Ebbesen, der var aktiv på flere fronter denne lørdag i sportshallen, både som medkommentator, og som aktiv deltager i Firmastafetten for Bruun og Hjejle. Den eneste deltager fra datidens storhold, der ikke var at spotte, var Victor Feddersen. Men en anden fra guldfirer-epoken, der dog kom til senere, Morten Jørgensen, Næstved Roklub, var også med. Jørgensen har en fast aftale med Sverri Nielsen, og det er at sidde bag mesterroeren, når det går løs ved ergo-DM. Det er en vennetjeneste, og det er årets hovedopgave for Morten Jørgensen, der nåede at vinde en OL-guld - og en OL-bronzemedalje + et par VM-guldmedaljer med fireren, hvilket også nævnes nedenfor i denne artikel.
Søren Madsen, tidligere Middelfart Roklub var også med på guldfireren, og har en OL-bronzemedalje bag sig. Vi savnede Thomas Ebert, der var på fireren i en årrække. Ebert skulle have haft en stand med sine både i forhallen denne lørdag, men måtte melde fra af private årsager i sidste øjeblik.

Roinfos redaktion var til stede det meste af dagen, og delte sig op, så Leif Thygesen tog sig af opgaven med at dække formiddagens løb, mens Mette Bacher tog sig af eftermiddagens 2000 meter finaler og den første stafet. Det kom der mange gode historier og billeder ud af. Men roinfo.dk skal beklage den forringede billedkvalitet. Lyset i Gladsaxe Sportshal gør ikke noget godt for fotograferne. Det kan være noget af en kunst at "ramme" de helt rigtige farver i mange af billederne, og derfor tyr nogen fotografer ofte til s/h, så billederne står bedre. Vi prøver dog alligevel at fremvise vores billeder i farver.

Løb 128 - Junior BII, drenge, 15 år
Hele 21 deltagere i denne finale, og det er dansk ronings fremtid, vi ser her. Flere af de stærke drenge kender vi i forvejen fra de senere års regattaer, hvor de har markeret sig på fornemmeste vis. Hadsund Roklub har tre drenge med, og de har været tidligt oppe for at tage turen helt til Gladsaxe. Således mødtes roerne klokken 05.30 denne lørdag morgen, hvor en bus holdt klar til at fragte de stærke roere til Hovedstaden.
Det bliver til dobbeltsejr til Hadsund, hvor Kian Harati er suveræn, og tager styringen over løbet fra første tag. På andenpladsen: Frederik Bertelsen, klubkammerat til Harati, og på tredjepladsen: Jakob Iversen fra Roklubben STEVNS. De tre drenge kender i forvejen hinanden særdeles godt fra robanerne på det våde element, hvor de gang på gang har kæmpet om medaljerne overfor hinanden.
Roinfo har en tilståelse, og det lige præcis i forbindelse med denne finale. Således var roinfos ene journalist, udtagelsesvis IKKE hurtig nok med kameraet. Nok fordi hun lige var landet i hallen, og skulle hitte rede i det nye set up fra arrangørernes side, hvor deltagerne blev sendt af sted i blokke, mens man skulle finde ud af, hvordan storskærmen fungerede, og så svipsede det med et vinderbillede. Men hvad gør man så? Heldigvis er roinfo.dk i besiddelse af et ret så omfattende billedarkiv, og det tog derfor ikke ret lang tid at finde et foto at de tre roere fra Hadsund og Stevns, der tidligere har været på podiet sammen. Nok blev der byttet lidt om på resultaterne, men jo, de tre roere fra TU-Cup-finalen i Brabrand i 2019, er identiske med de tre stærke drenge, der kom på podiet ved ergo-DM 2020:

Picture
Th. Mester i ergo, 2020, Kian Harati, I midten årets nummer to: Frederik Bertelsen, og tv. nummer tre ved 2020´s ergo-DM: Jakob Iversen. Arkivfoto: Mette Bacher
Løb 230 - Junior B piger, 16 år
Syv deltagere til start, og der bliver ikke tvivl om udfaldet. Nok er vinderen fra Københavns Roklub en lidt langsom starter, men dernæst kører Josefine finalen hjem. Det bliver KR´s:
Josefine Freltoft. Herligt at Københavns Roklub atter klarer det så fint på spindesiden, som Cecilie Brünnich, der har været Københavns Roklubs sikre kort på spindesiden i flere år.
Nummer tre bliver Sønderborg Roklubs: Anna Nyegaard Jensen, også her er det dejligt at se unge kaproere fra Sønderborg, og på tredjepladsen Odense Roklubs: Alba Sundstrøm.


Picture
Det bliver spændende at se, hvor langt de tre medaljetagere på billedet når i 2020 på vandet. Fv. Sønderborgs Anna Nyegaard Jensen, Københavns Roklubs Josefine Freltoft, og Odense Roklubs Alba Sundstrøm. Foto Mette Bacher
Løb 232 - Drenge junior 16 år
Velbesøgt er også denne finale med hele 19 deltagere, og udenlandsk islæt fra Sverige.
Holstebros Tobias Kramer synes helt uovervindelig, og længe ser det ud til, at det bliver til dobbeltsejr til klubben v. Vandkraftsøen, idet Christian Søndergaard placerer sig, som nummer to. Men det får August Wisholm, fra Hadsund Roklub, helt forpurret. Wisholm, lillebror til kendte William, er placeret på 3. pladsen, lige indtil løbet går ind på de sidste 500 meter, hvor en vis herre tager ved Hadsund-roeren, der får lagt så meget pres på Søndergaard, at denne ikke kan svare igen. Det bliver August Wisholm, der nupper sølvet her, mens bronzen går til Søndergaard.
Picture
Guldvinder: Kramer, i midten, tv. Wisholm, og th. Søndergaard. Foto Mette Bacher
Junior A II piger, 17 år
Vi har ikke set så meget til Sofie Valentik Hæk, Silkeborg Roklub, i den forløbne sæson, men det skyldes, at Sofie har haft en skade, fortæller hun til roinfo.dk
Til gengæld var Sikeborgenseren fuldstændig fit for fight i lørdagens finale, der havde seks piger til start.
Selvom regerende juniordanmarksmester fra Roforeningen KVIK, Clara Hornnæss, der også scorede en flot bronzemedalje ved sidste års Coupe de la Jeunesse, forsøgte med et stærkt udlæg, ville Hadsund Roklubs stærke: Laetitia Marie Panero-Bommer det anderledes. Hun og Clara havde lidt af en dyst på de første 1000 meter, men Hornnæss måtte overgive sig til Bommer. Sofie Valentin Hæk blev en sikker vinder i denne klasse.

Roinfo har tidligere skrevet om Sofie for et par år siden, hvor hun vandt ved Sjællandske Mesterskaber i ergo, og vi spåede Sofie en stor karriere, idet hun har rette højde og drøjde til at blive en del af det danske kvinde-rolandshold i den åbne klasse, når tid er...
Silkeborg-roeren minder i udseende meget om dansk ronings bedste scullerkort på spindesiden: Fie Udby Erichsen, KVIK. - Hvor høj er du egentlig, spørger roinfos udsendte Sofie, der fremstår en smule højere, end journalisten, der i sine unge dage målte 183 cm. - Jeg er netop målt til 183 cm, svarer Sofie, og nu må roinfos udsendte erkende, at det også kan gå den stik modsatte vej med højden, når man bliver ældre, og prøver i en fart at få rettet sig mere op. - Hvad skal der så ske nu, spørger vi. - Jeg skal naturligvis ud og bevise, at jeg kan ro så hurtigt, som muligt, og så må vi se, om der er et eller andet projekt for mig, svarer Sofie Valentin Hæk.

Picture
Det blev uden løbets nummer tre, Clara fra KVIK, da der blev overrakt medaljer i pigernes klasse. Til gengæld mødte vinder: Sofie, og sølvvinder: Laetitia frem for at modtager deres velfortjente ´daljer. Foto Mette Bacher
Løb 236, Junior A II, drenge, 17 år
EM-sølvvinder: Tobias Bork Kristensen er storfavorit til at vinde denne finale. Den tårnhøje roer er helt i sit es i maskinen, og som sådan er der ikke den helt store spænding om placeringerne, som nummer 1,2 og 3. Otte roere er til start i denne finale. Men Anton Østergaard-Clausen, Odder Roklub, viser også fin klasse her. Det bliver Tobias fra Holstebro, der vinder sikkert over Anton, og på 3. pladsen er det: Næstveds: William Kjærgaard. Otte roere er til start i denne finale.
Picture
Tobias fra Holstebro, i midten, og Anton fra Odder, til venstre. På højre side en kvindelig juniorkaproer. Mange af løbene var slået sammen denne lørdag i Gladsaxe Sportshal, og det betød, at man også så kvinder og mænd kæmpe samtidigt i maskinerne. Foto Mette Bacher

Picture
Vinder: Kristensen, Holstebro Roklub, tv. Østergaard-Clausen, Odder Roklub, og th. Næstved Roklubs Kjærgaard. Foto Mette Bacher
Løb 238, junior A piger, 18 år
Blot seks piger til start i denne finale, hvor Odense Roklubs Sofie Halling Vikkelsøe viser særklasse og er helt suveræn fra start til slut. Nærmest er det Sofies mangeårige makker fra Hadsund Roklub, Ida Blomstrand, men Odense-roeren er lige ved 24 sekunder hurtigere i mål. På tredjepladsen Roskilde Roklubs Caroline Munch.

Picture
Disse tre unge kvinder, har præget billedet de senere år på både nationale - og internationale robaner. I 2018 blev Odenses vinder, Sofie Halling-Vikkelsøe, Danmarksmester i kvindernes dobbeltfirer, hvor hun strokede båden til sejr. Imponerende. I midten: Sofie, tv., Ida, og th. Caroline. Foto Mette Bacher
Løb 240, junior A, drenge, 18 år
13 drenge til start her, og værtsklubbens repræsentant, Jeroen Grimmelikhuijzen er en sikker vinder her. DSRs Magnus Erik Timm indtager 2. pladsen, og Roklubben ÆGIRs Jacob Brahe Møller vinder bronze.
Picture
Danske Studenters Roklub er i gang med at bygge en juniorafdeling op, og her er det Malthe Christiansen, tidligere Roklubben Stevns, og Magnus Erik Timm, der kæmper side om side. Malthe når lige akkurat uden for medaljerækken. Foto Mette Bacher
Picture
Der var noget nyt at kigge på denne gang for alle, og det var denne kæmpemæssige oversigtstavle, og det krævede lige lidt ekstra tid at prøve og sætte sig ind i, hvordan farver og blokke hang sammen. Tavlen blev præsenteret og fint gennemgået af speaker, Fredrik Leicht, der i øvrigt var rigtig god, som speaker. Men for dem, der dukkede op ved middagstid, var det noget af en udfordring at følge med, så en regelmæssig opdatering fremover, som tilgodeser de sidst ankomne tilskuere, vil være fint. Foto Mette Bacher
Picture
Der var tilsyneladende ikke grund til jubel, da disse tre herrer entrede podiet, bortset fra bronzevinderen, der godt kunne stikke fotografen et smil: 1 :Bagsværd I Jeroen Grimmelikhuijzen, 2 DSR II Magnus Erik Timm, og nr. 3 Ægir I Jacob Brahe Møller. Foto Mette Bacher
Løb 401, dame senior B letvægt
Blot tre deltagere til start, så spændende at se, hvordan medaljefordelingen ville blive. i 2019 var der ni deltagere til start i denne kategori.

Picture
I midten Amalie Riff Brems, Coupe de la Jeunesse-vinder i 2018, og fra Danske Studenters Roklub, tv. sølvvinder: Laura Boldsen fra Aarhus Roklub, og th., bronzevinder: Malli Segoli fra Roskilde Roklub. Foto Mette Bacher
Løb 402, dame senior B, 19-22 år
Mens det ikke så godt ud med deltagelsen i letvægt, så det til gengæld ganske anderledes ud i samme årgang, men i den åbne klasse med 12 kvinder til start. De juniorer, der de senere år har præget billedet ved internationale regattaer, er, for en stor dels vedkommende rykket op, og skal nu til at bide skeer med U23-klassen. Men også de unge kvinder, der har præget billedet på senior A-landsholdet viser stadig vejen i denne klasse, og det så vi denne lørdag, hvor en af de senere års medaljetager ved VM, og det blandt andet i W4-, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub, uimodståeligt satte sig på løbet fra første tag, og det med et fantastisk flot resultat til følge, idet Frida satte ny personlig rekord i denne disciplin, hvor hun landede på: 6.47.2. På en sikker andenplads, Odenses Anne Larsen, der også har været med til at præge billedet i flere år. Først i juniorklassen med EM-guld til følge med Marta Kempf i 2X, og siden som en dygtig del af seniorlandsholdet. På tredjepladsen Sarah Lindberg, Odense Roklub. Cecilie Brünnich Sørensen, der nu ror for DSR, er rykket op til denne klasse, og hun indtog 4. pladsen. Det blev en flot finale med fine præstationer, der tegner godt - indtil videre - for kvindernes åbne klasser fremover.

Picture
6.48.4 hed det i 2019 for Frida, men i lørdagens finale roede Nielsen på: 6.47.2. Anne Larsen blev også nummer to i 2019, som denne gang. Foto Mette Bacher
Picture
Sarah Lindberg, Odense Roklub, havde grund til at juble over bronzen. Lindberg blev "blot" nummer syv i 2019, og da var det Odense Roklubs Mia Rützou, der vandt bronze. Foto Mette Bacher
Løb 405 - Dame, åben letvægt
Jamen, jamen... Hvad sker der lige her?

I 2019 var seks roere til start i denne finale, og nu: Én.
Da anmeldelsesfristen udløb, var tre roere meldt til, og det må siges at være heldigt, for dermed skulle vi ikke ud i en debat om man kunne kåre en mester, da der minimum skal være tilmeldt 3 roere før man kan kåre en vinder, som det står at læse i DFfRs ergometerreglement.

De seneste års sikre kort her, Juliane Elander, der har vundet stribevis af Danmarksmesterskaber og sat rekorder indenfor denne disciplin, var ikke meldt til denne gang. Det var Bagsværd Roklubs kendte letvægtslandsholdsroer: Mathilde Persson til gengæld, og derudover en roer fra Aarhus Studenter Roklub, Margrethe Thuesen, og den kendte coastalroer:

Picture
Rønne Roklub har fået et ægte Danmarksmesterskab, udskrevet af DIF, og det står Kate Petersen for. Foto Mette Bacher
Kate Petersen, der nu er tilbage på Solskinsøen, og repræsenterer Rønne Roklub, efter at have roet for DSR i et par år.
Men først meldte Persson af, så dukkede Thuesen, der ellers havde gode chancer for at vinde mesteskabet, slet ikke op, og tilbage var Kate Petersen, der til gengæld entrede ergometret, og nu blev omkranset af kvinderne i den åbne klasse til et heftigt finaleløb.
Ved blot at ro finalen igennem kunne Kate Petersen nu smykke sig med titlen, som Danmarksmester, og det oven i købet en ærkeægte én af slagsen, idet de mange øvrige finaler er udskrevet, som Forbundsmesterskaber, lige på nær de fire senior A-klasser, som er DIF-mesterskaber. Og Petersen kan jo ikke gøre for, at folk melder fra en efter en. Værd at bemærke er, at vinder af kvindernes løb i senior B-letvægt, Amalie Riff Brems, DSR, roede hurtigere, end vinderen af kvindernes åbne letvægtsklasse, så Brems kunne have scoret et Danmarksmesterskab, hvis hun var mødt frem i den åbne kategori. Det må bestemt være en overvejelse til næste ergo-DM i 2021.
Roinfo spørger den tidligere mangedobbelte mester, Juliane Elander, hvorfor hun ikke ville med denne gang? - Jamen nu har jeg vundet det så mange gange, og denne gang vil jeg hellere hjælpe mine klubkammerater med coaching, lød det fra den kendte Odder-roer.


Picture
Juliane Elander, tidligere Danmarksmester i ergo, havde en travl dag i hallen, hvor hun coachede sine klubkammerater, og det gik da også rigtigt godt for de roere fra Odder, der stillede op. Her sidder hun bag Astrid fra Bagsværd Roklub. Foto Mette Bacher
Løb 406 - dame åben
Elleve stærke kvinder mødte frem til finalen i den åbne klasse, og det var hovedparten af de roere, der de senere år har præget billedet ved EM, VM, og OL, og så en enkelt eller to, der også gør det godt, men mest på det hjemlige plan og ved andre internationale regattaer.
To af de kvinder, som er med på W4-, udover førnævnte Frida, der roede senior B, Christina Juhl Johansen, DSR, og Bagsværds Ida Gørtz Jacobsen var med her. Den fjerde i båden, Lærke Berg Rasmussen, DSR, var ikke med, men det ligger ikke til hende at ro ergometermesterskaber, og hun stod over, som de foregående år.
De senere års sikre Danmarksmester, Fie Udby Erichsen, KVIK, var naturligvis på plads, og der er ikke tvivl om, at Fie skal vise høj klasse, og at hun er helt fit og klar til at kæmpe sig til endnu en OL-billet, når kvalifikationsregattaen finder sted om få måneder i Luzern. Siden sidst er Sverri Nielsens træner, Thomas Poulsen, trådt ind, som ny træner for Fie.

Picture
Da roinfo.dk kigger Fie over skulderen første gang, er hun nede i 1.36, og hun holder så højt et tempo, at ingen andre kan følge med i denne finale, som Udby Erichsen tager sig af - igen!. Foto Mette Bacher
Picture
Christina Jensen fra Roklubben ARA i Aarhus er blandt de få, der vælger at have høretelefoner på, mens de øvrige i finalen har coaching. Th. for Christina er det Bagsværds Ida Gørtz Jacobsen og Trine Dahl Petersen fra Holstebro. Foto Mette Bacher
Picture
DSR har flere roere med i finalen, fv., Mette Dyrlund Petersen, tidligere landsholdsroer på kortbane, men nu landsholdsroer indenfor coastal. I midten Christina Juhl Johansen, stroke på W4-, og bag hende landstræner: Mads Haubro Petersen. Th. Nina Hollensen, Aarhus Roklub, og bag hende: Per Amby, træner bag flere dygtige landsholdsroere fra hhv. Odder og Aarhus. Foto Mette Bacher
Nina Hollensen, Aarhus Roklub, ror en fantastisk flot finale, og kommer først over 500 meter med Fie lige efter, sådan så det også ud i 2019, så Hollensen er lynende hurtigt af sted, når det hedder ergo, men siden er det Udby, der stikker af, og sætter tingene helt på plads med en sikker sejr.
Picture
- Den er hjemme - igen. Fie bliver endnu engang Danmarksmester i maskinroning. Th. førnævnte Kate Petersen, Rønne, der ror sin egen finale i letvægt. Foto Mette Bacher
Picture
Okay, ingen rekord denne gang, ser det ud som. Foto Mette Bacher
Picture
Der var TV-optagelser i hallen, og det betød at flere af roerne fik stukket en stor mikrofon hen foran, lige så snart, finalen var overstået. Foto Mette Bacher
Picture
I 2019 vandt Fie også mesterskabet, og her var det samtidigt EM. En udenlandsk roer blev toer, og Nina Hollensen blev treer, men denne gang rykkede Nina ind på en sølvplacering, mens Ida Gørtz Jacobsen vandt bronze. Foto Mette Bacher
Løb 403 - herrer, senior B, letvægt
Lige her virkede det lidt besynderligt at placere letvægtsherreroerne klos op af damerne, der ror åben finale. Seks roere er til start her, og flere af dem har præget landsholdet de senere år, og scoret flotte medaljer tillige med.
Sorø Roklubs Rasmus Lind er ny og stærk roer i gamet. Han forsøger at få roet sig ind i "kliken" i senior B-letvægt, og han er sørme godt på vej. Det har man set i den seneste tid, og det så man denne lørdag i Gladsaxe Sportshal.
En herre, som Christian Thor Hagemann skal man ikke kimse af. Hagemann er uhyggelig stærk. En lang og flot karriere, siden juniorårene, som blev indledt i Maribo Roklub, hvor Morten Jensen var den dygtige træner, som kunne føre unge Hagemann frem til flotte resultater. Uenighed med Maribo Roklub betød, desværre (!), at Hagemann og Jensen måtte flytte til nabobyen, hvor det så blev Saxkjøbing Roklub, der blev nyt træningssted for Hagemann. Siden gik turen til Odense, og i gode hænder der, og for nogle år siden endte Christan Thor Hagemann sine flytterier i Lyngby Roklub, og her har han været lige siden.
Lind passerer de første 500 meter 1 sekund før Hagemann, der så tager helt over. Ingen kommer i nærheden af Lyngby-roeren denne eftermiddag, og han suser sikkert i mål foran Lind med Marcus Lyngesen, Holstebro, et stykke efter. Jonas Lund, Furesø, som også har været inde i varmen kan ikke rigtigt hamle op med de første tre i finalen.

Picture
Herre letvægtsroerne i senior B blev sendt af sted samtidigt med kvinderne. Christian Thor Hagemann, LR, har derfor Anne Larsen, Odense, på styrbords side. Foto Mette Bacher
Picture
Er der nogen, der giver sig helt, og ror sig ud, så er det Christian Thor Hagemann, tv. er det Furesøs Jonas Lund, der er inde på de sidste meter. Foto Mette Bacher
Picture
Det går uhyggeligt stærkt hos de unge senior B-herrer, og det både i åben klasse og i letvægt. I midtrn: Christian Thor Hagemann, guldvinder fra Lyngby Roklub, tv. nyoprykkede Rasmus Lind, Sorø Roklub, og th. Marcus Lyngesen fra Holstebro Roklub. Foto Mette Bacher
Løb 404 - Herrer senior B
Hele seksten unge herrer er til start i denne finale, og et er sikkert og vist, der bliver gået til stålet af de store drenge, og det, så nogle af maskinerne nærmest er ved at blive roet ud af hallen.
Det er de kommende roere på senior A-landsholdet, vi ser her - og flere af dem har - for længst - vist klasseroning ved både junior-EM & VM, samt i U23-klassen på de internationale baner. Få af dem har allerede prøvet lykken på seniorlandsholdet og går også efter det i 2020.
Picture
Der er dømt mange watt og muskelstyrke, da finalen bliver sendt afsted i mændenes senior B-klasse. Foto Mette Bacher

Hurtigst ude af startblokken er Lyngby Roklubs Emil Lenzing. Også Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro Roklub, er godt med, på 2. pladsen. På 4. pladsen er det favoritten, Bastian Secher, Roskilde - men han tager derefter helt over, og Secher er ved at være oppe i rette omdrejninger, da 500 meter mærket passeres. Roskilderoeren overtager derefter styringen af denne finale. Samtidigt kører herrernes åbne klasse i senior A- af sted, og det betyder, at en hel del tilskuere ikke får denne spændende finale at se, men kaster blikket over i modsatte side af hallen, hvor alle lurer på, om Sverri Nielsen sætter ny rekord. Men hos de unge vises der høj, høj klasse. Roinfo bemærker, at Kerteminde Roklub er med, repræsenteret ved Kresten Mohr Ernst, som går sin far, Jens, i bedene. Således vandt Jens Mohr Ernst for mange år siden Verdensmesterskabet i LM1X, dengang for DSR. Nu er næste generation på banen, og det bliver spændende at se, om Kresten kan få roet sig ind i et fynsk projekt.
I mål lander Bastian Secher på 5.55.8, og dermed nærmer han sig den rekord, daværende sportschef, Lars Christensen havde på: 5.55.5 i mændenes åbne klasse. Rekorden stod i mange år, indtil en vis Sverri Nielsen knækkede koden og kom ind fra højre. Nu er det længe siden, mændene i den åbne klasse har bakset med at komme under de 5.55.5, men Secher nærmer sig hastigt.
Picture
Favorit til at vinde finalen er Bastian Secher, Roskilde Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Bastian Secher, Roskilde Roklub vinder guld i 5.55.8, foran Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro Roklub, der er nøjagtigt fire sekunder efter. På trediepladsen: Emil Lenzing, Lyngby Roklub. Der har været ret stille om Lenzing i sæson 2019, men det tør da nok antydes, at han er vendt tilbage for fuld styrke, når han kan sætte den øvrige del af de store herreroere i denne finale på plads. Foto Mette Bacher
Som de ganske få - er de der endnu - 5½ år efter...
I 2014 blev Baltic Cup afviklet på Bagsværd Sø, og det var en meget flot regatta, hvor flere af de danske deltagere scorede ædle medaljer. Roinfo hastede ind i billedarkivet, da vi skrev om ergo-finalen for 2020, og se nu lige, hvad vi fandt:
Picture
Der er gået 5½ år siden, de to unge herrer, der prægede ergometerfinalen for senior B-roere i 2020, scorede guld i 2X ved Baltic Cup. Hovedparten af de danske roere, der deltog ved Baltic Cup dengang, ror ikke mere. Men vi har heldigvis stadig Secher og Lenzing. Foto Mette Bacher
Løb 407 - Herre åben letvægt
Syv roere er tilmeldt her, og deriblandt de to, der de seneste år har præget billedet i LM2X, Alexander Modest, Lyngby, og Emil Espensen, DSR.
Mens Emil Espensen ret hurtigt ror sig i føring, er det Bagsværds Oscar Petersen og Odenses Sebastian Terp, der kæmper om sølv og bronze.
Espensen kan ingen røre denne eftermiddag, og det bliver Terp, der lægger sig på 2. pladsen de første 1000 meter, hvorefter Petersen tager over. Sådan bliver det også i mål, hvor mesterskabet endnu engang går til Emil Espensen, mens Oscar Petersen får sølv, og Sebastian Terp bronze.
Picture
Som i 2019 er det DSRs Emil Espensen, der ror Danmarksmesterskabet hjem. Det sker foran Bagsværds Oscar Petersen, og Odenses Sebastian Terp. Foto Mette Bacher
Løb 408 - herre åben
Der er altid lagt op til en ny rekord, når Danmarks bedste herreroer gennem tiderne, Sverri S. Nielsen, entrer maskinen. Som tidligere nævnt stod daværende sportschef, Lars Christensen, for en rekord, der stod i mange, mange år, 5.55.5. Og man kan i hvert fald konkludere, at hvis man er en herreroer, i den åbne klasse, så må et skæringspunkt være 6 minutter. Alt under dette er flot, og da Sverri Nielsen for år tilbage, indledte en sand rekordjagt, så var der næppe nogen, der regnede med, at det ville ende et godt stykke under 5.55.5. Men det er nu ved at være længe siden, og nu er alt under 5.50.0 en flot tid i sig selv. Sikke en udvikling, der er sket her.
Alligevel lykkedes det forleden for Sverri at ramme de 5.44.4 under træningen frem mod DM i ergo, og det er et pænt stykke under hans rekord fra 2019 på 5.47.2. Så der er virkelig noget, der har rykket sig de senere år.
Picture
Indpisker Morten Jørgensen, får Sverri op i højeste gear i denne finale. Nielsen har hhv. Nick Larsen, Odense, på sin ene side, og Alexander Modest, Lyngby, på sin anden side. Foto Mette Bacher
Derfor vidste Nielsen, at han kunne presse sig selv yderligere, set i forhold til 2019, og det lykkedes. Sverri Nielsen landede på flotte: 5.44.3, da finalen var overstået, og det udløste et højlydt brøl hos Nielsen, der i modsætning til sine konkurrenter, som ikke overraskende kaster sig gispende ud af maskinen, rejser sig op og går, når "turen er overstået". Sverri vandrer lidt rundt for sig selv efter dåden, og ingen tør naturligvis henvende sig med det samme, ej heller intervieweren med mikrofonen.
Roskilde Roklubs Joachim Sutton, ror sig ind på 2. pladsen i den heftige tid: 5.50.9, mens Frank Steffensen lander på en bronzeplacering: 5.51.7.
Picture
En ny ergometerrekord til Sverri Nielsen, og klapsalver fra klubkammeraterne. Foto Mette Bacher
Sverri Nielsen skal lige have gang i bentøjet efter den seje finale.

Derfor forlader han hurtigt maskinen og går rundt i hallen, helt for sig selv, mens klubkammeraterne fra Danske Studenters Roklub giver VM-sølvvinderen et stående bifald.
Picture
Men roere fra Færøerne er også til stede i hallen, og har deltaget flittigt og flot over hele dagen, og det giver ekstra kolorit, at deres egen helt, atter viser verdensklasse. Foto Mette Bacher
Picture
Sverri Nielsen er tro mod sin klub, og han ror altid i DSRs klubdragt ved Danmarksmesterskaberne inde, såvel, som ude. Her sørger han også lige for at flashe mærket fra Athletes Own på klubdragten, før medaljeoverrækkelse og billedoptagelser. Th. Frank Steffensen, DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Fv. Joachim Sutton, sølvvinder, i midten, Sverri Nielsen, guldvinder - og rekordindehaver, og th., bronzevinder Frank Steffensen. Foto Mette Bacher
OL-vinderens sikre tjans
Morten Jørgensen er fast mand bag Sverri ved DM i maskinroning.

Han har vundet OL-guld, OL-bronze, to verdensmesterskaber, og et europamesterskab, og dét med guldfireren. Men én gang om året har han et samarbejde med Danmarks bedste herreroer igennem tiderne, og de to udgør et godt og solidt makkerpar.

- Jeg er overbevist om, at Sverri godt kunne have roet hurtigere i dag, siger Morten Jørgensen til roinfo.dk. - Det er nemlig sådan, at ergometret ikke står helt fast på gulvet, for der lægges så meget kraft bag hvert eneste tag, at maskinen kører lidt frem og tilbage, og derfor er der ikke tvivl om, at hvis maskinen står helt fast på gulvet, så kan Sverri også presse tiden endnu længere ned, fastslår Morten Jørgensen.
Picture
Sverri Nielsen, DSR, og Morten Jørgensen, Næstved, glæder sig over det flotte resultat, som atter udløser en ny rekord til Nielsen. Foto Mette Bacher
Picture
De to herrer skulle naturligvis foreviges af et familiemedlem til Sverri. Foto Mette Bacher
Sverri til roinfo.dk:
- Det skal der ske nu
Der er ikke tvivl om, at det bliver et stort år for Sverri Nielsen, der med sin flotte VM-sølvmedalje i 2019, helt automatisk sikrede sig en billet til OL i Tokio.- Nu skal jeg hjem og pakke, for vi skal i træningslejr i Portugal i et par uger, siger Sverri Nielsen til roinfo.dk. - Så der er ikke noget, der hedder VM-deltagelse i ergo i Paris for dig, spørger roinfo.dk.
- Nej, det hedder OL-forberedelse og ikke noget andet, svarer den nybagte Danmarksmester i maskinroning.

Picture
Sverri Nielsen er altid flink til at stille op til et lille interview med roinfo.dk, når der er roet finale i Gladsaxe Sportshal. Foto Mette Bacher
Universitetsløb, mænd & kvinder
Siden Bjarne Petersen fra Aalborg Roklub fik søsat Universitetsroningen i den Nordjyske Hovedstad, er der sket en stor udvikling. Ikke kun i Aalborg, men også andre steder i landet. Således stemplede Odense Roklub ind for nogle år siden, og nu er både Roforeningen KVIK, og Danske Studenters Roklub, begyndt at røre på sig.
Det så vi i Gladsaxe Sportshal denne lørdag, hvor der var pænt besøg, både i mændenes klasser, men så sandelig også hos kvinderne. Roinfo bemærkede, at OL-bronzevinder, Anne Dsane var med i hallen, som coach bag roerne, og det ikke mindst i uni-klassen.

Picture
Universitetsroerne gør det rigtigt flot, og flere af dem kan sagtens mænge sig med roerne i seniorernes åbne klasser. Foto Mette Bacher
Picture
De kvindelige universitetsroere fra Aalborg Roklub, har for alvor fået fat. Det så vi i 2019, hvor de bragede flot igennem, ikke mindst ved internationale universitetsmesterskaber. Foto Mette Bacher
Picture
Odense, DSR & KVIK. Nu begynder de københavnske roklubber også at røre på sig, når det gælder Universitetsroningen. Foto Mette Bacher
Picture
Aalborg-roerne kom helt op på lakridserne... I hvert fald, da Morten Kornbech, stifter af Bagsværd Lakrids, og tidligere roer i DSR, uddelte goodiebags til finalevinderne i Gladsaxe Sportshal. Fv. lakridsmester: Kornbech, så er det sølvvinder: Niels Kunckel Knudsen, i midten, finalevinder: Mark Kjeldgaard, og th. Bronzevinder: Phillip Sperling, alle fra Aalborg Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Otte roere var til start i kvindernes finale, og der blev ikke den helt store spænding om udfaldet. Aalborg Roklubs: Marie Møller Nielsen rendte sikkert af med guldet, mens klubkammerat: Karen Hougaard Frost tog sølv, og Roforeningen KVIKs Kristine van der Keur roede sig til en fornem bronzemedalje. Foto Mette Bacher
Nyt stafet-setup
Der var stor spænding fra alle sider, om arrangørernes nye set up, som skulle testes af for første gang i Danmark, ville stå sin prøve. Bagsværd Roklubs formand, Mikael Espersen havde spottet, hvordan man arrangerede stafetløbene ved et stævne i udlandet, og her benyttede holdene depecher.

I forvejen kan det synes noget uoverskueligt at se de mange mennesker flokkes om maskinerne, hvor er fire deltagere om hver, og denne gang samledes de mange deltagere inde bag en streg, midt i hallen, og så var det med at holde ørerne stive, da rodommerne fortalte, hvad der skulle ske, og hvordan tingene skulle foregå.
Picture
Rodommer, Cathrine, der i forvejen er vant til at trænge igennem larm, som skolelærer, skar så tydeligt igennem med sin skingre stemmer, at de mange deltagere forholdt sig tavse, og lyttede til hendes anvisninger. Foto Mette Bacher
- Har alle fået en depeche, blev der spurgt. - Jaaa, lød det, og straks fløj en skov af hænder i vejret
Picture
- Hvor mange stemmer på... Sådan så det nærmest ud, da holdene blev råbt op. Foto Mette Bacher
Picture
Og så gik Firmastaffetten i gang med de allerførste deltagere til det nye koncept. Foto Mette Bacher
Danmarks mest kendte roer, pt., Eskild Ebbesen, var på hjemmebane i sportshallen. Her har han sat mange rekorder i maskinen, og denne gang repræsenterede han: Bruun & Hjejle, som for nogle år siden indledte et tæt samarbejde med Danske Studenters Roklub
Picture
Der er handicapberegninger i stafet, og det betyder, at de alleryngste sagtens kan matche de noget ældre roere, men det rokker ikke ved, at selve Eskild Ebbesen, altid viser verdensklasseroning i maskinen. Foto Mette Bacher
Og det trak tænder ud - for mange...
Picture
Foto Mette Bacher
Picture
Foto Mette Bacher
Picture
Dragør Roklub viser vejen med en række unge roere, og det har vi set i de senere år, ikke kun på vand, men også på land, som her i sportshallen. Foto Mette Bacher
Firmastafettens nye koncept blev en succes, og det tjener til arrangørernes ros at udvikle eventen, så både deltagere, og publikum får noget nyt og spændende at kigge på.

Efter en række stafetter og holdkaps, gik man over til heftige spurtopgør, og man kan se resultaterne her fra - og de øvrige resultater HER

Da roinfo forlod Gladsaxehallen denne eftermiddag, rundede vi også lige forhallen, hvor vi blandt andet mødte en af vores dygtige annoncører: All4rowing, og du kan læse meget mere, om de fine og kendte bådmærker, og årer, samt tilbehørHER
Picture
Henrik Mortensen, All4rowing, var på plads med en stor stand ved indendørs-DM. Foto Mette Bacher

Ergometer DM 2020 – Mastersløb

$
0
0
Picture
Tekst og foto Leif Thygesen
Med masterløb der varierer i aldersklasser med ti års spring og nogle med fem års spring og med løb for tung- og letvægtsroere og dertil 1000- og 2000-metersløb, er der klasser nok at holde rede på i mastersklasserne. Samtidigt er det sådan, at den resultatliste der ligger på roning.dk ikke er helt så omfattende og korrekt, som den der ligger på ergometertider.dk. Man kunne så vælge at bruge ergometertider.dk som reference, men her har løbene ikke samme navne som på den officielle resultatliste på roning.dk – jo, det er som at være til eksamen i kombinatorik med et krav om at finde den bedste løsning, når man skal forsøge at lave et retvisende referat af DM i ergometerroning. 
Picture
​Signaturen har gjort sig umage for at lave et reportage, der kan læses af alle – altså også ikke-roere. Hvis vi vil sælge varen, må vi først gøre den forståelig, og det er ikke indlysende for ikke-indviede. Det er som med en strikkeopskrift, kender man forkortelserne er det nemt nok. Et lille eksempel til vores ro- men ikke strikkekyndige læsere: Slå 184 (200) 216 m op i farve A på p 3 og strik en retstrikket kant på 4 cm. På sidste p fra vrangsiden tages jævnt ud til 230 (254) 278 m. skift til p 3,5 og strik hulkrus: Med farve B fra retsiden: 1., 3., og 5.p: 2 r – *2 m løst af med tråden bag m – 6 r* Gentag fra * til * og slut med 2 m løst af med tråden bag m – 2 r. 2., 4., og 6.p: 1 r – 1 vr - *2 m løst af med tråden foran p – 6 vr*. Gentag fra * til * og slut med 2 m løst af med tr. foran m – 1 vr – 1r. 
Nu har du måske en fornemmelse af, hvad ikke-rokyndige læsere ser, når der skrives om MM 60+ (60 – 64 år) 1000 m – for ikke at snakke om WM 55+ (55 – 59 år) LW 1000 m eller Junior u. 11 SPRINT Drenge - 2min 1. Afdeling, og så må vi også huske Dame Sen. B Letvægt (19-22år) og Senior åben SPRINT Herre. (I øvrigt er der ikke tale om en stavefejl - burde det ikke hedde ”Senior åben SPRINT Herrer”)?
PS ovenstående strikkeopskrift er begyndelsen på en Honey cardigan. Kilde: https://www.alt.dk/haandarbejde/honey-cardigan-helga-isager
Signaturen håber inderligt, at der nedenstående er ramt rigtigt, og de rigtige navne og klasser er kommet under de rigtige billeder. Efterfølgende billedreportage er et ærligt forsøg på at dække, hvordan det gik de lidt mere modne drenge og piger ved de danske mesterskaber i ergometerroning 2020.

2000-meterløb Masters - kvinder
Picture
​Under løbet for master kvinder 30+ 2000 meter sad de ved siden af hinanden - til venstre Ragna Karen Sigurðardóttir og Samantha Don Robbins begge fra Danske Studenters Roklub (DSR). De kørte i samme kadence og fulgtes ad som roede de sammen i en robåd. Måske var det det, der hjalp de to DSR-roere til de to øverste placeringer på podiet. Samantha Don Robbins have mere tryk i maskinen end Ragna og derfor blev det til en komfortabel sejr.
Picture
Masters kvinder 30+ (30 – 39 år) 2000 meter. Guld til Samantha Don Robbins, DSR, (i midten), sølv til Ragna Karen Sigurðardóttir, DSR (til venstre) og bronze til Louise Birk Hansen, Køge Roklub.
Picture
​Inden løbet i klassen Masters Kvinder over 30 år. (30 – 39 år) Letvægt (maks. 61,5 kg) – 2000 meter var Kate Petersen, Rønne Roklub i fint humør, men Kate kom til at arbejde hårdt for sagen og blev hele vejen presset hårdt af Sarita Kristina Hansen, Róðrarsamband Føroya. I mål var forskellen sølle 0,8 sekund. Den hårde duel bevirkede, at Kate ifølge den officielle rekordliste på roning.dk - tangerede den eksisterende rekord på 7.26.5. En rekord der indehaves af Lene Mathiasen fra Viborg.
Picture
​Masters Kvinder over 30 år. Letvægt – 2000 meter. Til venstre Kate Petersen, Rønne Roklub, der blev forbundsmester og til højre Simone Krog Christensen, DSR, der fik bronze. Sølvvinderen Sarita Kristina Hansen, Róðrarsamband Føroya, mangler på billedet, da Sarita ikke mødte op til medaljeoverrækkelsen.
Picture
​Med tiden 7.05.4 minutter i Masters kvinder 40+ (40 – 49 år) 2000 meter var Dorthe Friis Thanning, Roskilde Roklub, sølle fire tiendedele sekund fra rekorden, der indehaves af Rikke Nielsen, KVIK. 
Picture
​Medaljevinderne i Masters kvinder 40+ (40 – 49 år) 2000 meter. Fra venstre Christina Rindom, Bagsværd Roklub, der vandt sølv, i midten Dorthe Friis Thanning, Roskilde Roklub, vinder af klassen og til højre Lise Mortensen, Fredericia Roklub, der roede sig til bronze.
Picture
​I flere løb var der desværre kun en deltager. Her er det Hanne Schackinger, Hellerup Dameroklub, der i ensom majestæt og med et stort smil vinder klassen master kvinder 70+ (70- 79 år) letvægt, maks. 61,5 kg, 2000 meter.
Picture
​Vindere af løb i kvindernes mastersklasser 2000 meter, hvor de var ene anmeldt og derfor roede alene.
Øverst til venstre Anna Karina Gravad, Køge Roklub, der vandt Masters Kvinder 40+ (40 – 49 år) letvægt maks. 61,5 kg, 2000 meter
I midten øverst Marianne Becker, der vandt guld i klassen Masters Kvinder 50+ (50 – 59 år) letvægt maks. 61,5 kg,  2000 meter
Øverst til højre Birgit Juel-Hansen, Sorø Roklub, der vandt klassen Masters Kvinder 60+  (60 – 69 år) letvægt, maks. 61,5 kg,  2000 meter.
Nederst til venstre vinderen af klassen Masters Kvinder 70+ (70 – 79 år), 2000 meter, Merete Boldt, Fredensborg Roklub.
Nederst til højre er det Hanne Schackinger, Hellerup Dameroklub, der vandt master kvinder 70+ (70- 79 år) letvægt, maks. 61,5 kg, 2000 meter.
Picture
​I klassen Masters Kvinder 50+ (50 – 59 år), 2000 meter blev Margit Haar Hansen, DSR, (Til højre) en suveræn vinder, der var sølv til Jeanette Emde Jensen, Sorø Roklub.
Picture
​Der var to deltagere til klassen Masters Kvinder 60+ (60 – 69 år), 2000 meter. Klassen blev vundet af Mette Cederkvist, Hellerup Dame Roklub, (til højre) der blot var en tiendedel sekund foran Mai-Britt Bille, Køge Roklub.
Vindertiden var 7.54.4 minutter.

2000-meterløb masters mænd
Picture
Så er mændene i mastersklasserne klar til at banke nogle watt i maskinerne.
Picture
​Glade medaljevindere i klassen Masters mænd 30+ (30 – 39 år), 2000 meter. Der var guld til Morten Petersen, Novo Nordisk, (i midten), sølv til Troels Ilsøe Mahneke, Roforeningen KVIK (til venstre) og bronze til klubkammeraten Simon Bjærre (til højre).
Picture
​I letvægtsklassen (maks. 75 kg) for master 30+ (30 – 39 år) var der guld til Bergur Robert Dam Jensen, Róðrarsamband Føroya (i midten), sølv til Max Emde, Roklubben Furesø (til venstre) og bronze til Andreas Bech Mikkelsen, DSR (til højre).
Picture
​I klassen Masters Mænd 40+ (40 – 49 år), 2000 meter blev det til en sikker guldmedalje til Maarten van den Haak, Landskrona Roddklubb(i midten), men der var hård kamp om sølvmedaljen mellem til venstre Asbjørn Adsersen, Amager Ro- og Kajakklub (ARK) og Jonas Haaning, Ran. Asbjørn vandt duellen om sølvet med et halv sekund. Den bomstærke Jonas Haaning er tidligere landsholdsspiller for Danmark i Rugby.
Picture
​Master Mænd 40+ (40 – 49 år) letvægt (maks. 75 kg) Sølvet gik til Jákup Johansen, Ringsted (til venstre) mens forbundsmesterskabet blev vundet af Christian Mølvig, Sorø Roklub, (i midten) og bronzevinder blev Søren Winther fra Køge Roklub
Picture
​Masters Mænd 50+ (50 – 59 år), 2000 meter. Fik følgende resultat: Fra venstre Thomas Jensen, Hjemme fra Kælderen (sølv), Steen Nielbo, Bagsværd Roklub (guld) og Peter Gammeltoft, Hellerup Roklub, (bronze).
Picture
​De lette mænd mellem 50 og 59 år, der maksimalt vejer 75 kg fordelte medaljerne mellem sig på følgende måde. Guld til Kuno Lund-Sørensen, Hadsund Roklub, (i midten), sølv til Peter Maack Groes, DSR, (til venstre) og bronze til Jens Gliese, Køge Roklub, (til højre)
Picture
​Masters Mænd  60+ (60 – 69 år), 2000 meter. Guld til Per Amby, Odder Roklub, (i midten), sølv til Carl Johan Runge Andersen, Horsens Roklub, (til vestre) og bronze til Geert Cederkvist, Hellerup Roklub. (til højre)
Picture
​De tre øverste var alle alene tilmeldt i deres klasse. Øverst fra venstre er det Lars Nielsen, DSR, der vandt klassen Masters Mænd 60+ (60 – 69 år) letvægt, maks. 75 kg., 2000 meter.
I midten øverst er det Geert Olsen, Rønne Roklub, der vandt Masters Mænd 70+ (70 – 79 år), 2000 meter og øverst til højre er det Hans Nøhr, Lyngby Roklub, der vandt guld i klassen Masters Mænd 70+ (70 – 79 år) letvægt, 2000 meter.
Nederst er det medaljetagerne i Masters Mænd 80+ (80 – 89 år), 2000 meter. Fra venstre Flemming Bay Nielsen, Bagsværd Roklub, (sølv), Carsten Bech, Bagsværd Roklub (guld) og Erik Schønnemann, Helsingør Roklub (bronze).

1000-meterløb Master kvinder
Picture
​I kvindernes 1000-meterløb var der kun tilmeldt en deltager i seks klasser. De seks vindere er øverst til venstre Louise Birk Hansen, Køge Roklub, der vandt klassen Masters Kvinder 30+ (30 – 39 år), 1000 meter. I midten er det Sarita Kristina Hansen, Róðrarsamband Føroya, guldvinder i Masters Kvinder 30+ (30 – 39 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter. Øverst til højre vinderen af Masters Kvinder 50+ (50 – 54 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter, Ruth Köster, Sorø Roklub.
Nederst til venstre guldvinderen i Masters Kvinder 65+ (65 – 69 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter, Vibeke Westphall, Hellerup Dameroklub, nederst i midten vinderen af Masters Kvinder 70+ (70 – 79 år), 1000 meter, Merete Boldt, Fredensborg Roklub og endelig er det nederst til højre Hanne Schackinger, Hellerup Dameroklub, der vandt Masters Kvinder 70+ (70 – 79 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter.
Picture
I klassen Masters Kvinder 40+ (40 – 49 år), 1000 meter blev bronzemedaljen delt mellem Lena Stolzenbach, Nyborg Roklub (længst til højre) og Anja Mainz, Rødvig Roklub (nummer to fra højre). Der var sølv til Mette Mandrup Kjær, Ringsted Roklub (længst til venstre og endelig var der guld til Linda Kærgaard Nielsen, Horsens Roklub (nummer to fra venstre)
Picture
​Linda Kærgaard Nielsen havde grund til at smile. Linda vandt klassen Masters Kvinder 40+ (40 – 49 år), 1000 meter
Picture
​Klasserne Masters Kvinder 40+ (40 – 49 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter, Masters Kvinder 55+ (55 – 59 år), 1000 meter, Masters Kvinder 55+ (55 – 59 år), Letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter og Masters Kvinder 60+ (60 – 64 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter havde alle to deltagere. Resultat blev som nedenstående.
Øverst til venstre Masters Kvinder 40+ (40 – 49 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter: Fra venstre sølv til Dóra Remenyik, Nyborg Roklub og guld til Anna Karina Gravad, Køge Roklub.
Øverst til højre, Masters Kvinder 55+ (55 – 59 år), 1000 meter, fra venstre sølv til Yvonne Mackeprang, Hellerup Dameroklub og guld til Mette Møller, Roklubben Furesø.
Nederst til venstre, Masters Kvinder 55+ (55 – 59 år), Letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter. Fra venstre Mette Porsmose, Humlebæk Roklub, sølv og Marianne Becker, Roforeningen KVIK, guld.
Nederst til højre, Masters Kvinder 60+ (60 – 64 år) letvægt maks. 61,5 kg, 1000 meter. Fra venstre Ruth Fuursted, Hellerup Dameroklub, sølv og Bonnie Noer, Sorø Roklub, guld.
Picture
​Masters Kvinder 50+ (50 – 54 år), 1000 meter. Guld til Ulla Hvid Sorø Roklub i midten, sølv til Charlotte Buchwaldt, Nyborg Roklub til venstre, og bronze til Anne Mette Christiansen, Ringsted Roklub til højre.
Picture
​Masters Kvinder 60+ (60 – 64 år), 1000 meter. Klassen blev vundet af Mai-Britt Bille, Køge Roklub (i midten), der var sølv til Mette Cederkvist, Hellerup Roklub (til venstre) og bronze til Kate Skavin, Skovshoved Roklub (til højre)

1000-meterløb Master mænd
Picture
​Masters Mænd 30+ (30 – 39 år), 1000 meter. Aalborg Roklub løb med to medaljer. Troels Dalgaard Danielsen (i midten) vandt guld og Simon Nygaard-Thomsen (til højre) vandt bronze. Sølvet gik til Niklas Grundt Hansen, Uden klub (til venstre).
Picture
​Øverst til venstre Masters Mænd 30+ (30 – 39 år) letvægt, maks. 75 kg, 1000 meter. Fra venstre Max Emde, Roklubben Furesø (sølv) og Bergur Robert Dam Jensen, Róðrarsamband Føroya (guld).
Øverst til højre Masters Mænd 40+ (40 – 49 år) letvægt, maks. 75 kg, 1000 meter. Fra venstre Jákup Johansen, Ringsted (sølv) og Christian Mølvig, Sorø Roklub, (guld).
Nederst Masters Mænd 40+ (40 – 49 år), 1000 meter. Fra venstre Kasper Holm Henriksen, Holstebro (sølv), Peter Weile, Roforeningen KVIK (guld) og Daniel Ersborn, Landskrona Roddklubb (bronze).
Picture
​Masters Mænd 50+ (50 – 54 år), 1000 meter. Der var guld til Thomas Jensen, Hjemme fra Kælderen (i midten), sølv til Ole Vindfeldt, 365 Design, (til venstre) og bronze til Brian Sørensen, Nyborg Roklub (til højre).
Picture
​Rene Hansen, Roklubben Viking på vej til guldet Masters Mænd 55+ (55 – 59 år) 1000 meter
Picture
Øverst til venstre vinderen af Masters Mænd 50+ (50 – 54 år) letvægt, maks. 75 kg, 1000 meter Jens Gliese, Køge Roklub. Jens var ene anmeldt i klassen.
Ene anmeldt i klassen Masters Mænd 55+ (55 – 59 år) letvægt, maks. 75 kg, 1000 meter var Peter Maack Groes, DSR. Peter ses øverst til højre.
Nederst er det medalje vinderne i klassen Masters Mænd 55+ (55 – 59 år) 1000 meter. Fra venstre Leif Ola Kvalvik, Cameo (sølv), Rene Hansen, Roklubben Viking, (guld) og Peter Lindblom, Sorø Roklub, (bronze).
Picture
​Masters Mænd 60+ (60 – 64 år), 1000 meter. Klassen fik følgende resultat: Guld til Peter Carstens, Sorø Roklub (i midten), sølv til Kim Bo Wellendorph, Humlebæk roklub og bronze til Carl Johan Runge Andersen, Horsens Roklub, til højre
Picture
​Masters Mænd 60+ (60 – 64 år) letvægt, maks. 75 kg, 1000 meter. Medaljerne gik til fra venstre Christian Probst, Humlebæk Roklub, sølv, Andreas Borg, Roklubben Furesø, guld og Ole Kongsbak, Roklubben Furesø, bronze.
Picture
​Bjarne Hjorth, Sorø Roklub gav den fuld hammer og blev belønnet med en guldmedalje i klassen Masters Mænd 65+ (65 – 69 år), letvægt maks. 75 kg. 1000 meter
Picture
Øverst til venstre. Masters Mænd 65+ (65 – 69 år), 1000 meter. Fra venstre Aksel Hansen, Korsør Roklub (sølv) og til højre Geert Cederkvist, Hellerup Roklub (guld).
Øverst til højre Masters Mænd 65+ (65 – 69 år), letvægt maks. 75 kg. 1000 meter. Fra venstre Palle Adelhardt, Ribe Roklub (sølv) og Bjarne Hjorth, Sorø Roklub (guld)
Nederst til venstre Masters Mænd 70+ (70 – 79 år), 1000 meter. Guld til Geert Olsen, Rønne Roklub, til højre og sølv til Niels Bommer, Hadsund Roklub.
Nederst til højre Masters Mænd 80+ (80 – 89 år) letvægt, maks. 75 kg, 1000 meter. Guld til Jørgen Bay Simonsen, Sorø Roklub til højre og sølv til Bent Lauridsen, Korsør Atletik & Motion.
Picture
Og som rosinen i pølseenden: Masters Mænd 80+ (80 – 89 år), 1000 meter. Guld til Ole Haaning Thomsen, Fredericia Roklub, (i midten), sølv til Flemming Bay Nielsen, Bagsværd Roklub (til venstre) og bronze Carsten Bech, Bagsværd Roklub (til højre). Og så nåede Ole Haaning Thomsen også at få sit milde åsyn på roinfo –  Tillykke med guldet Ole.
Slut på ”reportagen” fra 49 mastersløb - hvis du er nået med helt hertil har du en god ”læsekondition”.
lthygesen@youmail.dk
Picture

Ergometer DM fra Junior E til Junior BII 15 år

$
0
0
Picture
Pigerne satte to nye rekorder

​Tekst og foto Leif Thygesen

Det er dansk ronings fremtid – og med den iver og entusiasme de purunge roere lægger for dagen kan man godt blive helt høj af at overvære, hvordan der kæmpes i ergometrene, når de yngste juniorer skal fordele mesterskaberne. Jo, roteknisk er der måske et stykke vej endnu, men indstillingen og fighterånden fejler bestemt ikke noget. Tag med roinfo på en tur gennem de yngste roeres DM og mød fremtidens Sverri Nielsen, Lærke Berg Rasmussen og hvad Danmarks pt bedste roere nu ellers hedder.
Picture
​Melody Harati, Hadsund Roklub på vej mod en sikker guldmedalje I klassen Junior under 11 år. Piger – 2 minutter
Picture
​Junior under 11 år. Piger – 2 minutter.
​Fra venstre Juliane Hoffmann Hansen, Rødvig Roklub der vandt sølv. I midten Melody Harati, Hadsund Roklub der vandt guld og endelig var der bronze til Josefine Munch, Rødvig Roklub, der står længst til højre
Fire piger var til start. Det bliver til en forholdsvis sikker sejr til Melody Harati, Hadsund Roklub. De to klubkammerater fra Rødvig Roklub, Juliane Hoffmann Hansen og Josefine Munch, snupper sølv og bronze. Der var sølv til Juliane og bronze til Josefine. Gudrun J. Johansen, Ringsted Roklub ender på den noget utaknemmelige fjerdeplads.
Picture
​Junior under 11 år. Drenge 2 minutter
Der var guld til Gustav Juel Hansen, Dragør Roklub (i midten), sølv til Noa Jakobsen, Rødvig Roklub (til venstre) og bronze til Kasper Friis Thanning, Roskilde Roklub.
Fem roere til start i denne klasse. Rokyndige læsere vil nikke genkendende til efternavnene hos guld- og bronzevinderne. Gustavs far er en kendt og respekteret mastersroer og rodommer, mens Kaspers forældre begge har været og er særdeles habile roere. Kaspers mor Dorthe Friis Thanning vandt samme dag klassen masters kvinder 40+. Men nu er det de seje drenge, det handler om. Gustav vandt en klar sejr, mens Noa og Kasper kæmpede indædt om sølvmedaljen. Det blev Noa, der med kun to meters forspring kæmpede sig til sølvet.
Fjerdepladsen gik til Felix Birk Hansen, Køge Roklub, og endelig blev Mads Madsen, Holstebro nummer fem.
Picture
Junior under 13 år. Piger – 2 minutter
Guldet gik til Clara Mikkelsen, Odder Roklub (i midten), der var sølv til klubkammeraten Hannah Faber Laursen (til venstre) og endelig roede Sara Blacharczyk, Rødvig Roklub sig til bronze. Bemærk: Det er ikke Sara, der er med på roinfos foto. Sara missede desværre præmieoverrækkelsen i stedet vikarierede klubkammeraten Josefine Munch og fik overrakt Saras medalje. 
Der var kun tre deltagere i klassen, så de tre startende piger havde medaljegaranti. Det fik dem nu ikke til at slappe af, der blev arbejdet hårdt for sagen.
Picture
​En koncentreret Clara Mikkelsen, Odder Roklub, er klar til at give alt i de næste to minutter. Clara vandt klassen Junior under 13 år. Piger – 2 minutter
Picture
Junior under 13 år. Drenge – 2 minutter
Det blev til guld til vores svenske ven Max Andersson, Landskrona Roddklubb, (i midten). Sølvet gik til Thomas Hampe, Rødvig Roklub (til venstre) og der var bronze til Mikkel Madsen, Holstebro.
De tre drenge fordelte sig hurtigt i den rigtige rækkefølge. Der var aldrig tvivl om Max´ guldmedalje og Thomas var ligeledes suveræn på andenpladsen. Kun tre drenge til start, så alle tre deltagere fik metal med hjem.
Picture
Junior under 13 år. Piger – 2 minutter
Guld til Mejse Østergaard Nielsen, Sorø Roklub (i midten), sølv til Frederikke Aagaard, Sorø (til venstre) og bronze til Nanna Bardram Kehr, Bagsværd Roklub (til højre)
Med 542 meter sætter Mejse ny mesterskabsrekord. Den gamle rekord lød på 508 meter og tilhørte Sofie H. Vikkelsøe, Odense Roklub. Der er tale om en klækkelig forbedring, så det bliver spændende at følge det unge talent i årene fremover. Her er potentiale.
Seks piger var til start i denne klasse. Nummer fire blev Celina Juhl, Sorø Roklub, nummer fem Maya Chimfwembe Sørensen, Køge Roklub, og endelig blev Johanna J. Johansen, Ringsted Roklub nummer seks.
Picture
Junior under 13 år Drenge – 2 minutter
Fra venstre Storm Genet, Bagsværd Roklub (sølv), Nóa Heri Rúnason, Róðrarsamband Føroya (guld) og Andreas Bork Kristensen, Holstebro (bronze).
Selvom man måske ikke er helt så høj som konkurrenterne, behøver man ikke at give op på forhånd. Det beviste det lille energibundt Noa fra Færøerne. I et felt på seks drenge blev det et forholdsvist tæt opgør, hvor Noa til sidst var i stand til at afvise Storms og Andreas´ angreb på førstepladsen.
Fjerdepladsen tilfaldt Valdemar Engell Sewohl, Køge Roklub, nummer fem blev Bertil Remenyik Høier, Nyborg Roklub og endelig sluttede Jacob Austin Munkholm, Bagsværd Roklub som nummer seks.
Picture
Junior under 15 år Piger – 3 minutter
Førstepladsen gik til Sofie Steffensen, Sorø Roklub, (i midten), nummer to blev Elisabeth Andrasdóttir Sigurðsson, Róðrarsamband Føroya (til venstre) og tredjepladsen gik til Naja Lübeck, Hadsund Roklub.
Det første løb i ”teenagerklasserne” havde hele seksten deltagere. Duellen om guldet kom til at stå mellem Sofie og Elisabeth. De to piger pressede hinanden så meget, at det resulterede i en ny mesterskabsrekord. Sofie nåede ud på 788 meter. Den gamle rekord lød på 776 meter og tilhørte Unnur Wenniingsred a Tórgardi fra Róðrarsamband Føroya.
Der er forholdsvis stor afstand ned til Naja på tredjepladsen, Naja blev presset bagfra af Anna Iversen Stevns, der i mål kun var fem meter efter Naja. Nummer fem blev Sarah Aslak Gilberg, Holstebro.
Picture
​Sofie Steffensen, Sorø Roklub satte med 788 meter ny mesterskabsrekord i klassen Junior under 15 år Piger – 3 minutter
Picture
Junior under 15 år Drenge – 3 minutter
Trængsel på sejrspodiet. Fra venstre Niels Juul Akraberg Poulsen, Róðrarsamband Føroya (sølv), Woody Lori-Leth, Københavns Roklub (guld), Gustav Klingenberg Haussmann, Odense Roklub, og Frederik Aksel Holmriis, Hadsund Roklub. Gustav og Frederik delte bronzemedaljen.
Elleve drenge til start i Junior under 15 år Drenge – 3 minutter. Det blev til en suveræn sejr til Woody og en ligeså sikker sølvmedalje til Niels. Derimod var kampen om bronzen mellem Gustav og Frederik helt lige – så lige at der var bronze til begge roere. Nummer fem blev Buster Kiilerich Madsen, Bagsværd Roklub.
Picture
​Junior under 15 år. Piger – 4 minutter
Guld til Bára Wang Olsen, Róðrarsamband Føroya, (i midten), sølv til Silje Trenter, Roskilde Roklub (til venstre) og bronze til Isabella Bache, Roklubben Stevns (til højre).
Fjorten piger til start. Endnu engang må konkurrenterne bøje sig for de seje færinger, der satte deres præg på mesterskaberne. Bára roede sig til guldet, med 1028 meter, men der er blot syv meter ned til Silje på andenpladsen.
Isabella når op på 1009 meter og er således en af de tre piger, der passerer 1000-metermærket i denne klasse.
Nummer fire blev Bjørk Kallesøe, Odense og femtepladsen gik til Anna Skovdam, Holstebro.
Picture
Junior under 15 år. Drenge – 4 minutter
Medaljerne gik til (fra venstre) Magnus Patursson Midjord, Róðrarsamband Føroya, (sølv), Jens Pedersen, Holstebro, (guld) og Magnus Bang, Dragør Roklub, (bronze).
24 drenge til start. En stor sejr til Jens, mens to gange Magnus lå mere tæt i kampen om sølvet. Magnus fra Dragør trak det korteste strå i den kamp, så sølvet gik til Færøerne.
I øvrigt er der flere meget tætte dueller i denne klasse, således deles ottendepladsen og der er kun en meters forskel mellem trettende- og fjortendepladsen.
Fjerdepladsen gik til August Riis Poulsen, Stevns, femtepladsen til Rasmus Bechmann, Holstebro, mens sjettepladsen blev besat af Regin Malaki Henriksen, Róðrarsamband Føroya.
Picture
Junior under 17 år Piger – 2000 meter
Guld til Alma Biltoft Benediktson, Bagsværd Roklub (i midten), sølv til Laura Møller, Holstebro (til venstre) og bronze til Maria J. Johansen, Ringsted Roklub (til højre).
Seks piger til start. Alma i spidsen fra start til mål, så guldet var aldrig rigtig truet. Laura ror sig til en suveræn sølvmedalje og en ligeså sikker bronzemedalje er der til Maria. Hvis du synes, du har set Marias kønne ansigt før, er det måske fordi, hun i november måned fik overrakt hædersprisen som ”Årets Unge Kaproer” ved DFfRs Award Night. Med en bronzemedalje i sin klasse ved DM, er Maria i fuld gang med at indfri de forventninger, man har til det unge talent. Se mere om Marias hæderspris her
Nummer fire blev Hannah Thrane, Bagsværd Roklub, nummer fem Marie Kleist, Silkeborg og sjettepladsen gik til Anne Kristine Bech Asaa, Odder Roklub.
Picture
​​Alma Biltoft Benediktson, Bagsværd Roklub udviste god form, da hun vandt løbet i klassen Junior under 17 år Piger – 2000 meter ved DM i Gladsaxe.

Her slutter denne afdeling af Junior-reportagerne fra Ergometer DM. – Men læs fortsættelsen i Mette Bachers reportage her.
lthygesen@youmail.dk

De sidste watt fra ergometer DM 2020

$
0
0
Picture
Indtryk fra maskinområdet og omegn 

Tekst og foto Leif Thygesen
En lang dag i Gladsaxe Sportscenter lørdag den 18. januar 2020 bød på 94 løb, spænding, dramatik, sjov og meget andet. Nogle havde optur, andre nedtur, men alle der deltog rotur. Samlet må man sige, at det blev en fest med roning i centrum.
I denne lille uformelle billedserie hiver vi de sidste watt ud af, hvad der skete i Gladsaxe Sportscenter lørdag den 18. januar 2020. 
Picture
​Med uddeling af 94 medaljesæt (nogle medaljesæt kun med en eller to medaljer) var der rigeligt at gøre for de der var udset til at overbringe metal til roerne. Her er det Dansk Forening for Rosport (DFfR) Henning Bay Nielsen, der er i gang.
Picture
​Også Gladsaxes borgmester Tine Græse (A) lagde vejen forbi Gladsaxe Sportscenter for at uddele medaljer. Henning Bay Nielsen, sagde tak for indsatsen til Tine Græse. Blandt andre DFfRs næstformand Conni Sørensen uddelte også medaljer.
Picture
​Roinfo havde en lang dag ved DM, og havde derfor besluttet at dele opgaven mellem hjemmesidens to journalister/fotografer. Signaturen fik første vagt fra morgenstunden. Overdragelsen af reportagen skulle ske omkring kl. 12.30 ved løb 228: Junior under 17 år. Drenge – 2000 meter. Løbet havde start kl. 12.48.
Efterfølgende viste det sig, at Mette Bacher ikke havde et foto af medaljetagerne i løb 228 og Mette kontaktede derfor Signaturen for at høre om han havde nået at forevige de sejrrige drenge inden han holdt ”fyraften”. Men nej, påstod Signaturen hårdnakket – det var på din vagt løbet blev roet.
Mette Bacher måtte derfor ty til et arkivfoto – bedre end ingenting. Men her slutter historien ikke. Da Signaturen fik gransket sit memorykort nærmere dukker der flere billeder op af medaljetagerne i drenge BII 15 år.
Undskyld Mette - og til drengene i Junior BII 15 år, her er det aktuelle præmiefoto – I skal ikke snydes, bare fordi Signaturen ikke har styr på sine fotos.
Ovenstående er de så medaljetagerne i junior drenge BII 15 år, fra venstre Frederik Bertelsen, Hadsund Roklub (sølv), Kian Harati, Hadsund Roklub, (guld) og Jakob Iversen, Stevns, (bronze).
Puha, Signaturen har røde ører endnu.
Picture
​Dommerne havde en travl dag i Gladsaxe Sportscenter. Der er nok at holde øje med når flere hundrede roere skal have fair play. Dommerne er jo til for at hjælpe roerne, således at alt går rigtigt til. Her er det ”overdommer” Kasper Haagensen, DSR, (retvendt for kameraet), der inden start kl. 09.30 briefer sine kolleger og giver de sidste instruktioner, så der bliver dømt rigtigt og ensartet.
Picture
Josefine Munch, Rødvig Roklub, havde ligeledes en travl dag. Først - som det ses ovenstående - et hårdt løb i Junior E, senere måtte Josefine – efter forudgående protest, ”Det kan man ikke” -  vikarierer for klubkammeraten Sara Blacharczyk på præmieskamlen. Sara mødte ikke op til præmieoverrækkelsen og ledere fra Rødvig måtte presse Josefine op på præmieskamlen som vikar for Sara. Josephine kendte dog vejen i det hun tidligere havde vundet en bronzemedalje i Junior E. Josefine klarede til sidst begge dele - både sin egen og Saras bronzemedalje - i suveræn stil med et stort smil.
Picture
​Nu er det ikke altid man skal lade sig udsætte for et gruppepres - Og selvom alle de andre er kørt frem ”til roning klar”, skal jeg nok selv bestemme, hvornår jeg kører frem og er klar til start, synes det, som om Thomas Jensen, Hjemme fra Kælderen, tænker.
Picture
​Men Thomas kom også til sidst frem til start, og gjorde det i øvrigt fremragende med sølv i klassen masters herrer 50+, 2000 meter og guld i masters herrer 50+ (50 – 54 år), 1000 meter.
Picture
”Større ro-ekspertise finder du ikke andet sted”, var kommentaren da roinfos fotograf trykkede på udløseren og fik ovenstående billede med hjem. Og man må give Bjarne Petersen, Aalborg (til venstre) - der kom med udtalelsen - ret. Bjarne Petersen er manden bag universitetsroningen i Aalborg, et initiativ der ved Danske Forening for Rosports (DFfRs) Award Night løb med prisen ” Årets klubinitiativ”. Herren til højre kræver næppe større introduktion – Gert Busk, en dansk trænerlegende. Roinfo har næsten ikke gigabyte nok til at fortælle om Gerts mange meritter i dansk rosport. For begge eksperter gik dagen ved DM i ergometerroning tilfredsstillende, der var flere medaljer at føje til træner-CV´et for begges vedkommende.
Picture
Efter endt dåd ved DM i ergometerroning var det tid til et træf på tilskuerpladserne mellem to olympiske veteraner. Måske var det gamle minder fra de olympiske lege i 2016 i Rio, som Lisbet Falch Jakobsen (til venstre) og Nina Hollensen udvekslede. Ved den begivenhed forsvarede de to gæve piger med bravour Danmarks ære i dobbeltsculler.
Ved DM i ergometerroning koncentrerede Lisbeth sig om coach-rollen, mens ex-fodboldspiller Nina - som på billedet - satte det lange ben foran - og scorede en flot, flot sølvmedalje i kvindernes åbne klasse.
Picture
​Ved DM i ergometerroning er det tilladt at have en coach og indpisker siddende umiddelbart bag sig under løbet. Coachen er en vigtig person. Et af de midler man som coach kan bruge for at få det maksimale ud af roeren er et krav om fokus og koncentration.
Her er det Flemming Bay Nielsen – far til DFfRs formand Henning Bay Nielsen - der har hyret sin søn som coach i klassen masters mænd 80+. Det burde jo - alt andet lige - være en stor fordel. Henning er tidligere eliteroer og har et indgående kendskab til rosport. Løbet er lige ved at starte, og som man kan se, er far, Flemming Bay Nielsen, fuldt koncentreret, mens coach og søn Henning Bay Nielsen har travlt med sin mobiltelefon. Altså! Hvad skal man sige? Kom nu ind i kampen Henning!
Picture
​Men det bliver værre endnu! Nu er løbet i gang, og Flemming ror det bedste han har lært og forventer opmuntring og opbakning fra sin coach. Men hvad laver Coach-Henning – han taler i mobiltelefon! Er det takken for en god og tryg barndom? Heldigvis kan Far-Flemming klare sig selv - han ror sig til en sølvmedalje.
Picture
Picture
​Også i den yngste klasse giver man sig fuldt ud. Ovenstående foto er en sammenstilling af Dorthe Jensens billede af Sverri Nielsen (roinfo har beskåret billedet) og roinfos eget billede af Gudrun J. Johansen, Ringsted Roklub, der roede i klassen Junior E piger. Roinfos billede er af sammenligningsgrunde konverteret til sort/hvid. Dorthe Jensens billede er bragt med en generel tilladelse på roning.dk
 
Dorthe Jensens billede af Sverri Nielsens jubelbrøl, er taget da han netop har passeret mållinjen og har sat ny rekord ved ergometer DM 2020. Billedet har blandt andet været bragt på roning.dk og på Facebook. Det er et flot og enestående billede.
I den diametral modsatte ende af løbsklasserne i løbet for Junior E piger under ti år ses Gudrun J. Johansen, Ringsted Roklub, på vej til en 
fjerdeplads. Jo, der er mange watt og en kæmpe tidsforskel mellem den absolutte elite og den laveste klasse i dansk ergometerroning, men smerten og intensiteten er den samme. Flot og sejt at Gudrun stiller op og gennemfører. 
Picture
I forlængelse af ovenstående: Lad os så slutte denne artikel med det det, som det i virkeligheden drejer sig om: Det vigtigste er ikke at vinde, men at deltage - og få sin belønning. Se foto: Hvad skal man med medaljer, når man netop har fået en god stor pose slik, som tak fordi man gennemførte?
Så vidt roinfo har kunnet researche sig frem til er den unge mand på billedet Mads Madsen fra Holstebro (helt uden garanti – evt. rettelse modtages gerne), og han havde - som man kan se på det uskarpe og teknisk dårligt billede – en fest i Gladsaxe. Måtte alle have haft det.
 
Hermed slutter roinfo sine reportager fra Ergometer DM. Tak fordi du læste med. Find den samlede resultatliste her
lthygesen@youmail.dk

Roinfo fylder seks år

$
0
0
Picture
Foto Tine Aabye
Roinfo er på vej – og det har vi nu været i seks år. Seks års fødselsdagen druknede lidt symptomatisk i reportager fra ergometer DM. Men nu tillader vi os at sætte seks flag på vores reklamefoto, slappe lidt af og skåle med os selv.
Vi håber, at roinfo er som god vin, jo ældre roinfo bliver, jo bedre bliver hjemmesiden – eller som Pave Poul VI sagde: ”The older the fiddler, the sweeter the tune.”
Hurra – hurra – hurra – hurra – hurra – hurra!!!!!!

Picture

Åbent brev til ro-netværkene

$
0
0
Picture
Picture
Få jeres arrangement med på roinfos kalender
 
Kære Ronetværk
 
I et forsøg på at få alsidigheden i dansk roning frem, skal roinfo hermed tilbyde jer at få jeres program for den kommende rosæson med på roinfos kalender – kalenderen gælder frem til og med december 2020. Indtil videre er det næsten kun kaproninger, der er på roinfos kalender, men vi vil gerne bringe jeres fællesarrangementer, så man samlet et sted kan se, hvad der sker i dansk roning både på elite- og motionsplan.
​Arrangementer kan for eksempel være madpakketure, fælles roture, lokale kaproninger, træffestævner, stævner for ungdomsroere og lignende. Eneste krav til arrangement er, at det involverer to eller flere roklubber.
Vi hører også gerne om arrangementer, der ikke er arrangeret af ronetværket, men som alligevel har deltagelse af to eller flere roklubber. Det kunne for eksempel være Amagerregattaen, Juleroning, faste påske- pinse- eller andre helligdagsture – altså alt det, som I tager som en selvfølge i jeres roklub. 
Send jeres program eller dato(er) for jeres arrangement(er) til lthygesen@youmail.dk og bliv en del af Danmarks mest komplette ro-kalender.
Roinfo kan naturligvis ikke nå at dække alle arrangementer, men vi vil forsøge at besøge et repræsentativt udvalg både geografisk og indholdsmæssigt og præsentere det hele på roinfo – måske er det jeres arrangement, der får besøg af roinfo.
 
Med venlig hilsen
Leif Thygesen
www.roinfo.dk
Tlf. 21 48 27 60
 
PS. Dette brev er sendt til ”Formands-klubben” i ronetværket. Hvor det ikke er lykkedes at finde en formands-klub, er det sendt til den øverste klub på roning.dks oversigt. Er det ikke ”dit bord”, må du meget gerne videresende til rette vedkommende. På forhånd tak.

Søde, seje Sarita gjorde konkurrenterne til skerpikjøt

$
0
0
Picture
Sarita Kristina Hansen, Róðrarsamband Føroya, kom hjem fra VM med to medaljer i bagagen. Guld på 2000-meterdistancen og sølv på 500-meterdistancen. Arkivfoto Leif Thygesen
Af Leif Thygesen
Roinfo har skrevet det før, men gentager gerne: De færøske roere sætter deres præg på de løb, de er med i. Gang på gang ser man, hvordan de seje færinger er i stand til at kvæle sig selv og bare fortsætte, som om intet var hændt, alt imens konkurrenterne er gasblå i ansigterne af anstrengelse. Hvad er hemmeligheden? Er det skærpekød, fåreøjne, ræst kød eller måske noget helt andet i kosten? I hvert fald kan det godt være, at DRC skal tage en snak med Færøsk Roforbund og se, om de kan lokke hemmeligheden ud af færingerne. Hvis alle danske roere kunne kvæle sig selv som de færøske, var der mange OL og VM medaljer i vente– Synes du udtalelsen er for meget? Må roinfo stille og roligt gøre opmærksom på et af Danmarks største medaljehåb ved sommerens OL – Sverri Nielsen - hvor er det lige han kommer fra? Jo, Danmark skal være glad for rigsfællesskabet, for ellers var det Færøerne og ikke Danmark, der løb med hæderen.
​Men tilbage til Sarita Kristina Hansen i klassen LW30. På 500-meterdistancen ror Kristina sig til en flot sølvmedalje, og der er mindst mulig margin til guldet – nemlig sølle en tiendedel af et sekund. Guldet gik til Sophie Dubocage, Frankrig, mens der var bronze til Sandrine Falampin, Frankrig.
På 2000-meter distancen bruger Kristina sin gode kondition og fysik til eftertrykkeligt at sætte konkurrenterne på plads. Det bliver til en knusende sejr, hvor der er over fem sekunder ned til nummer to, Veronique Couvreur, Frankrig. Tillykke til Kristina og tillykke til Færøerne.
 
Andre gode færøske præstationer
Men dermed var færingerne ikke færdige med at præstere. Det blev til yderligere to medaljer til de vulkanske øer i Atlanterhavet.
Bergur Robert Dam Jensen, Færøerne, var til start i klassen LM 30. På sprintdistancen på 500 meter vinder Bergur bronze. Der var 23 roere til start i klassen, og Bergur var otte tiendedele fra sølvmedaljen.
På den lange distance på 2000 meter sluttede Bergur som nummer seks ud af 45. Der var cirka otte sekunder op til medaljerne.
Picture
Bergur Robert Dam Jensen, Færøerne kunne ro sig til bronze i klassen LM30 på 500 meter sprint.
Elsa Magnussen, Færøerne, var til start i klassen W30. På 500-meterdistancen havde Elsa 22 konkurrenter. Den stærke færing var i stand til at vise de 21 af konkurrenterne køkkenvejen og blev således kun overgået af Meredithe Mercier, Frankrig.
På den lange distance sluttede Elsa som nummer fem ud af 30.

Øvrig færøsk placering:
M60: Johan Runi Joensen, Færøerne
500 m: Nr. 17 ud af 26
2000 m: Nr. 30 ud af 

Fornem indsats af de unge roere.

$
0
0
Picture
Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro Roklub, til venstre, vandt sølv og Emil Lenzing, Lyngby Roklub, til højre, bronze, da der blev roet VM i ergometerroning i Paris på 500-meterdistancen. Magnus Zier Quist Rathenborg vandt desuden sølv på 2000-meterdistancen. I midten er det Bastian Secher, Roskilde Roklub, der ikke var til start i Paris. Arkivfoto Mette Bacher
Af Leif Thygesen
I Alexandre Dumas roman ”De tre musketerer” drager d´Artagnan til Paris for at vinde hæder i Ludvig den 13´s berømte musketer-korps. I Paris møder d´Artagnan – de tre musketerer Aramis, Porthos og Athos og så er eventyret ellers i gang. Der er således i virkeligheden tale om fire hovedpersoner i roman ”De tre musketerer”. Fire mandlige hovedpersoner var der også for Danmark i klasserne MU23 og LMU23. Men  der var ikke tale om d´Artagnan, Aramis, Porthos og Athos, men derimod Emil Lenzing, Lyngby Roklub, Magnus Valbirk, Holstebro Roklub, og Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro Roklub, i klassen MU23 samt Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub, i klassen LMU23. Det var heller ikke hæder ved Ludvig den 13.´s hof der var på spil, men derimod medaljer og gode placeringer ved de officielle verdensmesterskaber i ergometerroning i Paris.
​Danskerne fægtede med åben pande og gjorde det særdeles godt i Paris i de tre discipliner 500 meter, 2000 meter og 8 x 250 meter stafet. Placeringerne blev som nedenstående:
 
MU23: Emil Lenzing, Lyngby
500 m: Nr. 2 ud af 24. Tid 1.19.1 – guld til Ward Lemmelijn, Belgien 1.17.7
2000 m: Nr. 10 ud af 54
 
MU 23 Magnus Valbirk, Holstebro
500 m: nr. 9 ud af 24. Tid 1.22.1
2000 m: Nr. 3 ud af 54. Ca. tre sekunder efter Zier, Danmark
 
MU 23 Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro
500 m nr. 3 ud af 24. Tid 1.19.3
2000 m: Nr. 2 ud af 54. 12 sek. fra guldmedaljen, der gik til Ward Lemmelijn, Belgien
 
LMU23: Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub
500 m: Nr. 5 ud af 18. Næsten fem sekunder til guld
2000 m: Nr. 7 ud af 44. Cirka tre sekunder fra podiet.
Picture
Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub, (i midten) gjorde det pænt I Paris. Arkivfoto Mette Bacher
Som det fremgår, var der direkte trængsel af danskere på podiet i klassen MU23, 2000 meter, idet der var sølv til Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro Roklub, og bronze til klubkammeraten Magnus Valbirk. Danskerne måtte dog bøje sig for den stærkt roende belgier Ward Lemmelijn. En særdeles flot indsats af de to danske talenter.
Også på den korte distance på 500 meter var der dansk sølv og bronze. Sølvet gik til Emil Lenzing, mens Magnus Zier Quist Rathenborg roede sig til bronze - det var lige før, at danskerne havde besat trin to og tre på sejrspodiet.
I holdkonkurrencen 8x250 meter roede Magnus Zier Quist Rathenborg, Magnus Valbirk, Emil Lenzing og Christian Thor Hagemann sig til en fjerdeplads – flot men også lidt ærgerligt. Der var kun en tiendedel sekund op til bronzemedaljen. Men det var en absolut godkendt indsats under mottoet ”En for alle og alle for en”.
 
Andre danske præstationer
I klassen JM 14 – 16 roede Tobias Bork Kristensen, Holstebro Roklub sig til sølv på 500-meterdistancen. Tobias havde 35 konkurrenter og var nihundrede dele sekund fra guldmedaljen.
På den lange distance på 2000 meter blev det til den lidt utaknemlige fjerdeplads, otte tiendedele sekund fra en bronzemedalje. Præstationen sættes i relief af, at der var hele 186 roere til start i denne klasse.
C2 shop.dk ved Reiner Modest var sponsor for de danske drenge, og mon ikke sponsoren var tilfreds med den danske præstation?
Dansk deltagelse var der i klassen M55 ved Martin Mario Jelani, Amelia's Dad's Rowing Club. Martins placeringer:
500 m: Nr. 9 ud af 57
2000 m: Nr. 5 ud af 41. Et pænt stykke fra medaljerne.

Endnu en dansker var i aktion under VM – det var Kaspar Haagensen, DSR, der fungerede som dommer. Så vidt roinfo erfarer var Kaspers indsats pletfri.

Tælles de færøske medaljer med, kommer Danmark hjem med
500 meter: 1 guld, 5 sølv og 2 bronze
2000 meter: 2 guld, 1 sølv og 1 bronze
Det må siges at være godkendt.
lthygesen@youmail.dk

Mageløse, magiske Margit vinder to gange VM guld

$
0
0
Picture
Margit Hahr Hansen, DSR, på podiet som verdensmester. En tur som Margit måtte tage to gange ved det officielle VM i ergometerroning. Privatfoto
Konkurrenterne måtte bøje sig for Haarh-konkurrence
 
Af Leif Thygesen
Ved det officielle VM i ergometerroning i Paris satte Margit Haahr Hansen, DSR, tingene på plads både på den korte sprintdistance på 500 meter og på den klassiske distance på 2000 meter i klassen for kvinder 50+.
På sprintdistancen, der blev roet fredag aften som en slags opvarmning, havde Margit konkurrence af tyve roere, men ingen var i stand til at true danskeren, der med tiden 01:36.8 minutter var 1,3 sekund foran Heidi Richards, fra Storbritannien. Der var bronze til svenske Malin Faraasen. I en kommentar til løbet siger Margit: ”Jeg er ikke vant til at ro om aftenen, jeg træner altid om morgenen, så det var lidt uvant for mig.  Herudover blev jeg presset i en god del af løbet, så det var faktisk hårdere, end jeg havde regnet med.”
Picture
Privatfoto
​Lørdag gik det løs med den klassiske distance på 2000 meter. Her var der tilmeldt tyve roere. Margit kørte et veldisponeret løb og tiden 07:21.0 minutter var nok til en knusende sejr. Der var næsten ti sekunder ned til Malin Faraasen, Sverige. Tiden var dog ikke helt i top. Ved DM for tre uger siden roede Margit på 7.15.4, men der er dog flere gode grunde til den relativt langsomme tid.
”Jeg havde ovenpå det rimeligt hårde 500-meterløb sovet lidt dårligt, men jeg blev jo heller ikke presset. Jeg havde styr på tingene fra start til slut og sad hele tiden med overskud, men gad ikke rigtigt yde mere, da det ikke var nødvendigt, så tiden er faktisk dårlig, men det rakte jo alligevel til guldet.”
-Er det her så det største, du har oplevet som roer?
”Det er i hvert fald i med i toppen. Når jeg sammenligner med VM sidste år i USA, var de her mesterskaber meget bedre arrangeret. Arrangørerne skabte med lys, musik og en særdeles engageret speaker en fantastisk 
stemning. Samtidigt var der mange tilskuere, og alt i alt var der en fed stemning. Eneste kritikpunkt er, at der var lidt kaos ved opvarmningen. Men det er forståeligt. Med cirka 100 konkurrencemaskiner, skal der være cirka 100 opvarmningsmaskiner, og samtidigt med at nogle varmer op, er der nogle, der vil ro lidt af, og det skabte lidt flaskehals. Men jeg fik uden problemer en maskine til opvarmning.”
Picture
Thomas Jensen, Hjemme fra Kælderen, vendte hjem fra Paris med en sølvmedalje på 500-meterdistancen. Arkivfoto Leif Thygesen.
Sølv til Thomas Jensen, Hjemme fra Kælderen på 500 meter – sprint.
Også på sværdsiden gik det godt i klassen 50+. Thomas Jensen, Hjemme fra Kælderen, roede et flot sprintløb, hvor tiden 01:21.1 minutter rakte til en andenplads syv tiendedele efter Ole Kristian Karlsen, Norge. Der var 57 roere til start i klassen. Så vidt roinfo erfarer, lå Thomas undervejs til guldet, men rygproblemer gjorde, at Thomas ikke kunne yde sit allerbedste. Rygproblemerne fik Thomas til at melde afbud på 2000-meterdistancen. En noget ærgerlig udgang på en ellers succesrig tur til byernes by.

Rettelse vedr. VM - Tobias Bork Kristensen, Holstebro

$
0
0
Picture
U17-roer Tobias Bork Kristensen, Holstebro (i midten) kom hjem fra VM med både guld og sølv. Arkivfoto Mette Bacher
Af Leif Thygesen
Roinfo har i sine reportager fra de officielle verdensmesterskaber i ergometerroning brugt resultatlisten på worldrowing.com:
http://www.worldrowing.com/events/2020-world-rowing-indoor-championships/schedule-results-iframe
Af den fremgår det, at Tobias Bork Kristensen, Holstebro er blevet nummer fire i klassen JM 2000 meter. Men resultatlisten er åbenbart et sammenskudsgilde af flere klasser.
Tobias roede, ifølge Freddy Quist, Holstebro, i klassen U17 og af en anden resultatliste, hvor klasserne er pindet mere ud:
https://regatta.time-team.nl/wrich/2020/results/r580faa8f-635a-4021-8f30-d8c99b795e24.php
fremgår det, at Tobias har vundet guld i klassen JM 16 2000 meter. 
Picture
Tobias Bork Kristensen, Holstebro Roklub vandt en suveræn sejr i klassen JM 2000 meter ved VM i ergometerroning. Arkivfoto Mette Bacher
Tobias skal naturligvis have fuld kredit for sin guldmedalje. Roinfo blev af Freddy Quist, Holstebro – helt utvetydigt -  gjort opmærksom på fejlen, og Freddy oplyser, at tiden 06:08.9 samtidigt var både mesterskabsrekord og personlig rekord for Tobias. Det var i øvrigt en knusende sejr, Tobias førte fra start til mål og i mål var der over seks sekunder ned til nummer to, Paul Emil Scholz, Tyskland.
Roinfo skal beklage fejlen, men Signaturen handlede i god tro. Fejlen kunne være undgået, hvis Holstebro både før og efter stævnet havde sørget for, at give pressen de rigtige oplysninger. Roinfo har selv gravet alle danske resultater frem ved at gennemgå den samlede resultatliste på worldrowing.com. Signaturen håber meget, at resten af resultaterne er korrekte – Tobias vandt sølv på sprintdistancen, 500 meter, det er både worldrowing.com og Freddy Quist enige om. Men undskyld til Tobias og et kæmpe tillykke med både guld og sølv.

LD-turneringens fremtid - Roinfo var til møde i Aarhus

$
0
0
Tekst: Mette Bacher
Fotos: Uldall, Thygesen, Bacher


Dansk roning er ude i faldende aktiviteter, når det handler om konkurrenceroning på alle planer. Indenfor de seneste 5 år er det ellers så populære 8GP, der fik folk til at møde frem til regattaerne i Danmark, lukket ned. Og nu er det, den igennem mange år så populære og velsmurte langdistancekaproningsturnering, som er ved at gå helt samme vej.

Det skyldes en blanding af et faldende deltagertal, men også, at udvalgene bag de to nævnte aktiviteter måske ikke i tide har fået involveret flere til at løse opgaverne, eller nogen til at byde ind med en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. I hvert fald har det været kendetegnende for begge aktiviteter, at de mange deltagere ikke blev involveret i beslutningen om at lukke aktiviteten.
Picture
Randers Roklub har været dygtig, som LD-arrangør igennem flere år, men i 2019 meldte man ud, at det var tid for en pause. Foto L. Thygesen.
Dansk ronings populære 8GP er stadig savnet. Med nedlukningen af denne, lukkede man samtidigt ned for flere af de etablerede regattaer, hvor man naturligvis kan drøfte, om det så skulle være selve grandprix-turneringen, der skulle bære regattaerne alene?

Men godt er det ikke. Selvom tiderne har ændret sig så meget, at folk ikke rigtigt gider at tage ud til regattaer, hvis man nu skal sætte hele to dage af til det, så kan det undre, at LD-turneringen ikke er så velbesøgt, som tidligere, men også, at man på ingen måde involverede brugerne for at høre til, hvad der skulle til for at aktiviteterne kunne fortsætte. Og for begge aktiviteters vedkommende har det blot været lørdage, der var regattadage, så deltagerne ikke kom til at hænge på to dage for at være med. Roinfo tillader sig stadig at nævne sommerens 8GP i oplægget her. Et par deltagende klubber ønskede ikke, at det skulle ende sådan, og forsøgte stædigt at holde fast, og prøvede at arrangere løb for deltagerne i 8GP på Sorø Sø.

Men man bør ikke lukke en aktivitet ned, FØR man ser, om planerne for en ny form, som LD-udvalget lægger op til, kan bære.

I slutningen af sæson 2019 meddelte Langdistancekaproningsudvalget pludseligt, at man, grundet et faldende deltagertal, ville lukke turneringen. LD-udvalget havde ikke forinden drøftet overvejelserne med deltagerne - ej heller blev der indkaldt til det årligt tilbagevendende regattaarrangørmøde i november, hvor man kunne have drøftet det. Beslutningen gav derfor, ikke overraskende, noget turbulens, men LD-udvalget lovede, at man ville arrangere et slags konceptudviklingsmøde i slutningen af januar 2020, og mødet fandt sted den 25. på Brabrand Rostadion.

Efterfølgende har LD-udvalget sendt hhv. en kort beretning fra selve mødet, og siden hen et referat ud.
Roinfo, der deltog i mødet, bringer her et selvstændigt referat, der ikke relaterer de to ovenfor nævnte referater, men er fra roinfos egne notater.

Formand for LD-udvalget, Christian Probst, bød velkommen, og derefter var der en kort præsentation af deltagerne, og deres klubtilhørsforhold.
Roinfo har valgt kun at benævne deltagerne ved deres fornavne, og hvilke klubber, de repræsenterede:

Søren, Svendborg Roklub,
Peter, Svendborg Roklub
Nicolai, DSR
Simon, KVIK
Claus, Sønderborg
René, Viking
Klaus, Middelfart
Linda, Horsens
Niels, Aarhus og Thorsminde
Annie, Egå
Jørgen, Viking
Simon, ASR
Poul, Randers Rk
Vibeke, Randers
Mette, Roinfo
Jens, Kolding
Ghita, Kolding Dameroklub
Lars, Kolding Rk
Birgit, Vejle

Derefter fremlagde Christian Probst udvalgets begrundelse for at lukke turneringen, hvorfor det ikke har været en succes, og at udviklingen ikke er der, da deltagelsen er nedadgående. Probst fremviser en statistik, og gennemgår regelsættene.

Nu kunne deltagerne stille spørgsmål eller knytte kommentarer:

Claus fra Sønderborg: - Vi er skuffede! - Hvorfor har I ikke drøftet det med arrangørerne? Lige pludselig træffer I en helt anden beslutning, og hvorfor har I ikke inddraget arrangørerne i beslutningerne, som vi kunne have drøftet på mødet i november?

Mette, Roinfo: - Hvorfor holdt I ikke en seance i forbindelse med afslutningen i Nakskov, hvor man kunne slutte sæsonen af med at sige tak for i år, og få en snak om, hvad man kunne gøre fremover?
I blev også opfordret til at invitere til et seminar, som vi ser det hos kaproerne, men svarede ikke på opfordringen.
Og hvordan kan det være, at I nævner, i forbindelse med beslutningen, da det blev offentliggjort, at I har haft en slags opbakning til det fra Hovedbestyrelsen, når der slet ikke  står noget om det i de seneste måneders Hovedbestyrelsesreferater?. Der står intet nævnt om Langdistancekaproning overhovedet.

Linda, Horsens: Jeres udmeldinger var blot sådan, at nu lukker vi. I kunne godt have formuleret det sådan, at vi fortsætter. Vi lukker nu, hvad skal vi så gøre? Hvad, når vi ser på 2. division? Der er kommet flere med i 2. division.
Og vi satser på at blive flere. 2. division kan blive et springbræt til at komme videre til 1. division.

Annie, LD-udvalget: Vi skal huske, at når vi finder referaterne frem fra de seneste års tre møder, ja, undskyld mig, så sker der ikke en skid.

Simon, ASR, hvem afgør, hvilken division, man hører med til?

Simon, KVIK: Jeg kan tilføje til divisionerne, det er kaninbådene fra KVIK, der deltager i 2. division. Vil tilføje, det vi har været mest frustrerede på, er måden, det er blevet gjort på. Vi savner, at man går ud i starten af sæsonen, og melder ud, så man kan planlægge. Nu sidder vi her, og det havde været fint, hvis vi havde påbegyndt diskussionen om efteråret.

Nicolai, DSR, en uheldig timing, og så melder I pludselig ud med, at nu er det der ikke mere. Så nu står vi her. Det har ramt os rigtigt skævt. Man skulle have holdt mødet i november.

René, Roklubben VIKING, det har været demotiverende at opleve,

Simon, KVIK, der er ingen grund til, at vi skulle vente til mødet nu. Det er frustrationen, at det ikke blev håndteret langt tidligere.

Birgit, Vejle: Har roet LD med stor fornøjelse.

- Stopper udvalget, spørges der om.
Svar: Umiddelbart ikke.


Birgit Jensen, det kan godt være at vi kan skyde på et udvalg, der måske har meldt lidt skævt ud. Der er ingen ansatte her, der har fået LD-kaproningerne til at køre. Den ene og den anden skal vel bare ud at ro. Der er ingen fra DFfRs ledelse, der løfter noget, det skal vi helt selv.

Kolding Dameroklub, der er mange klubber, der ikke har været repræsenteret i mange år, det må også være de andre klubber, som ikke deltager, der har en opgave. Vi kan gøre noget i vores egne klubber, men vi skal ud at prikke til roerne fra andre klubber, og det drejer sig om at formidle ud.
Svendborg & ASR er med her, så der er kommet lidt nye ind i forhold til den gamle flok.

Probst, LD-udvalget: Vi håber, at der er en form for plan, hvad der skal ske i 2020. Det bør være mere netværksbaseret, man kunne lave noget med coastal, hvis man vil, så roerne ror med handicap. Vi troede, vi ville nå at snakke med alle netværkene, men det har vi ikke nået.

Konceptudvikling:

Indslag fra Sønderborg, som arrangør:
Kopierede fra Vejle, lidt om LD-skole, og vi ville forsøge at få så mange med, som overhovedet muligt. Det var den idé, vi havde. Vi fik hold med fra Gråsten, og mange med fra vores egen klub. Slesvig kunne godt tænke sig at være med til at arrangere. Mulighederne i det Sønderjyske område er ikke så høje.
Der vil kunne komme to stævner i løbet af sæsonen.
Vi mangler inspiration til at kunne komme videre med noget helt andet, end de faste langdistanceregattaer, og se folk udefra. Det betyder meget for os. Det vil være en udfordring for os og for de klubber, der ligger mere geografisk fra hinanden.
Vi har haft stor glæde af at vise klubben frem. Det kræver, at man selv er aktiv, hvis det kun bliver lokale ronetværk, har jeg svært ved at se en fremtid i det.

Zangenberg, LD-udvaget og VIKING: Et fantastisk arrangement, men jeg husker ikke, om de deltog videre i de efterfølgende regattaer.

Mette, Roinfo: - Stor ros for et altid velsmurt arrangement i Sønderborg. Det er en fornøjelse at være gæst hos jer, og der var mange med fra lokalområdet. Jeg talte med nogen af de unge deltagere, og spurgte, om de kom til Kolding to uger efter, men de skulle til eksamen, så vi oplevede dem desværre kun i Sønderborg.

Simon: ASR; Om man skal pakke en trailer for at køre en time, eller køre i to timer, er vel lidt lige meget.

Vibeke, Randers: Jeg tror, det betyder meget, om folk skal rykke sig langt, da man går meget op i sportsroning. Angående regattaer i Sønderborg: Jeg synes, det er sjovt at komme ud og se andre farvande, det virker meget motiverende. Det er vigtigt, at arrangementerne ligger flere steder, og ikke et sted.

René, Roklubben Viking, om at være LD-roer. Begyndte i 2002, man blev frigivet, og roede almindeligt i nogle år, indtil en gammel kaproer dukkede op, og han ville gerne træne lidt mere. Vi roede 20 kilometer på en træningsaften, og i 2009, skulle Præstø afholde LD-kaproning, og det var "bare" 20 kilometer, og det regnede vi ikke for noget, men vi skulle blive klogere. Vi trænede videre, 2-3 gange ugentlig, og vi mødte frem til selve turneringen  i 2011. Vi havde trænet til 10 kilometeren med fast styrmand, og det var i Nakskov, og da der var præmieoverrækkelse anede vi ikke, hvem der havde vundet, og til vores store overraskelse blev vi nummer 1. Vi roede med resten af året og blev nummer tre i det samlede felt, og så fortsatte vi i 2012.Vi begyndte at ro både formiddag og eftermiddag, og vandt 10eren sammenlagt.. Vi har også vundet 25eren og kæmpet lidt med Humlebæk. Vi trænede 4-5 gange ugentlig, hvis det var muligt. Vi har ligget og kørt til Næstved også. Har ca. haft 90 starter og 31 sejre gennem årene. Kan godt lide at træne.
Picture
Vi er til 2019´s første LD-regatta i Sønderborg. Og mange glade medaljetagere. På dette tidspunkt anede deltagerne intet om, at det skulle blive den sidste LD-regatta i den gamle version. Foto Mette Bacher
Lars, Kolding, Vi har haft er et par både med i ny og næ, og i sidste afdeling er det nogen gange lykkedes at få 2 både med. Vi er ca. 110 på vandet med 400 medlemmer. Gennemsnitsalderen er rimeligt høj, og der er ikke så mange unge.

Probst: du har noget at træne for, og du kommer ud at møde rokammerater, og det er dejligt at komme rundt forskellige steder.

René, VIKING: -Vi har brugt meget tid på det, men det har været dejligt.

Linda: Horsens, jeg kommer fra en klub, hvor man virkelig skal sparke folk i gang. Jeg er lidt gal og vil gerne ro regatta, og skrevet inde i en FB-gruppe: - Hej, er der nogen, der gerne vil ro med mig. En 2. divisionstur, hvis man gerne vil med. Man får kontakterne, og nu kommer jeg til Vejle for at træne. Netværket for LD virker godt.

René, Viking: Vi kunne også godt mærke de første år, at der var næsten 15 både med i divisionen.

Probst: En god historie, mange har den holdning, at vi kommer rundt og at vi får lokket flere med til at rejse rundt. Vi skal gøre det interessant at få flere med til at tage med rundt.

René, I Nakskov roede vi 25eren, og på et tidspunkt bliver vi hentet af Humlebæk, og vi aftalte, at de skulle ikke komme udenom os, så vi havde en kamp de sidste 10-12 kilometer, og vi lå og kæmpede en meget hård kamp. Det var skidefedt. Probst: Vi havde jo hentet ind på jer.

Tidsforbruget er også til drøftelse:

Claus Rützou, Middelfart, vi ror 50 minutter, og så skal vi læsse både på og af, og og og.

Simon, ASR. hvis man ikke vil have sin egen båd, så kan man vel låne???
En anden idé kunne også være, hvad med at konkurrere på andet, end roning og styrke, måske andre former for udfordringer?

Peter, Middelfart: Jeg har et forslag, som måske kan styrke dette her. Et ro-pas kunne give inspiration.

Sådan gør vi hos os
Lillebæltsdysterne: Birgit fra Vejle fortæller om, hvordan de er opstået. Det skete i sommeren 2017, hvor jeg talte med Klaus ved Bagsværd Sø. Vi har ligget midt i feltet i turneringen, og der stod vi og talte om frustrationen med de både, der skal transporteres eller køres fra den ene ende af landet til den anden. Hvis andre fra klubben skulle med, så mente vi, det var besværligt, med regler, og med de hold, der er megafede og supergode, og det kan godt skræmme andre, så hvis det var nogen i vores klub, der ville prøve at ro med, så ville det blive svært. Vi kunne godt tænke os at hygge os,. Vi fik den idé, at vi ror Lillebæltsdyster om vinteren, og om sommeren er det sådan, at det er arrangøren, der afgør, hvad der skal ske, om det skal være 6 kilometer eller 10 kilometer, og der er købt pokaler, og vi låner bådene af arrangørklubben, det er på en hverdagsaften, og der er hverken kontrollører eller dommere, men hvis vi er heldige, så er der en tidtager.  Det kan nok være svært at få københavnerne med på sådan en hverdagsaften. Først var det løse aftaler, men nu aftaler vi det om vinteren, og det går på skift mellem Horsens-Middelfart-Kolding og Vejle, og Esbjerg er med om vinteren. Det lykkedes, fordi vi fik lanceret en FB-side, hvor det hele ligger, og det skal en enkelt sørge for. Efter nogle gange besluttede vi, at det skulle være en del af Ronet Syd, men som udgangspunkt er alle velkommen. Vi kunne godt tænke os lidt kortere distancer. Vi har talt sammen efter udmeldingen, og vi vil gerne benytte dette til at afprøve turneringens alternativ. Vi har talt om at udvide fra hverdagsaftener, med tilbud om to weekends med det indhold, at formen bliver ny og anderledes. Men med simple regler og ikke dommere. Tænker på et slags Cup-system.
Picture
Vejle-roerne deltager ikke kun i Langdistancekaproningerne, men også i en nyere regatta: Lillebæltdysterne. Foto Mette Bacher
Mette, Roinfo: - Hvor mange deltagere er med i Lillebæltsdysterne?

Birgit svarer: Ca. 6-8 hold er med, og der er vandrepokaler.

Probst: Kan man tænke over, om folk vil rejse til det?.

Birgit: Når man rejser langt for noget, så skal der være styr på reglerne og styr på tingene, der skal være en lokal ting med det nationale og på tværs af landet. Det kan være rugekasse for en enkelt roer, som Linda fra Horsens, så man slår sig sammen.

Poul, Randers. - Mødes I om vinteren?, svar fra Birgit: Ja!

Efter en lille pause skal mødedeltagerne høre om Københavnskredsens Sved på Panden-turnering, som har mange år på bagen, og er blevet en stor succes med mange deltagere hver eneste gang.

Telefonkontakt med Kenny fra SPP-Udvalget:
Probst fremlægger for Kenny, hvordan det foregår med Lillebæltsdysterne.
Ambitionerne er fine, og der er vigtige elementer i forhold til, at det er blevet en succes: Her kan vi vinde badehåndklæder, vi har mad mellem hver runde, som deltagerne kan købe i arrangørklubberne efter roningen, og det sociale er et vigtigt element. Vi har to baner, en i Hellerup og en i Københavns Sydhavn. I Hellerup er der en fast bøje, og i Sydhavnen lægger vi en bøje ud hver gang. Det er vigtigt at sikkerheden er i orden.

Hvad gør I med både?
Bådlån, vi har stor succes med bådlån, og tidligere roede man frem og tilbage fra klubberne, for nogle år siden fik vi bygget en halvø, så det blev mere besværligt. Vi udvidede åbningstiden for konkurrencen, så vi holder den åben over 3 timer, og det betyder, at folk kan dele bådene.

Især coastalbådene er der meget run på, og SPP begyndte, som en træ til træ-roning, mest, som det sociale, og siden fik man tildelt handicaptider, og det blev siden lavet om, så vi kører reglerne efter dem, LDK- kører efter. Vi har også taget coastalhold ind for nogle år siden.
I 2019 var der 68 hold med - 68 forskellige - ud af de 41 hold, er der 33 inriggerhold og 8 coastalhold. Vi har oprettet en konkurrence for mindre klubber, hvor de store klubber ikke får lov at være med.
Det har været en succes, og vi har fået mange nye med, det har været en fin tilføjelse.
Der er ikke præmier i hver runde. Dem, der bliver: 1-2-3  modtager et håndklæde, og der er også udsat en vandrepokal. Det er gratis at deltage. Vi har vores egen hjemmeside, hvor man tilmelder sig simpelt på en formular.

Jørgen fra Viking, hvad med Dansk Forening for Rosport, hvordan har de støttet op om dette?

Kenny svarer: DFfR har ikke støttet os, men det gør Københavnskredsen.  Det er et kredsarrangement, opfundet af tidligere bestyrelsesmedlemmer i Københavnskredsen.
Vi har et krav, og det er, at man er i mål inden klokken 20.00. Vi har ingen dommeruddannelse, men vi har mange års erfaring, så vi står med stopure og er klar til at notere ned.
Vi tager en starttid - og en sluttid.

Man kan lave en kaninkonkurrence efter sommerferien, for så har de fået mulighed for at være med, og vi havde 13 kaninhold med i 2019. De har en intern konkurrence. Kaninkonkurrencen har været en kæmpe succes.
Jeg føler, vi har nået et loft, selvom mange måske synes noget andet. Vi har fået taget mange billeder, som en roer fra SAS står for, og det har også givet noget. Der skal dog være en erfaren roer med i båden, især i kaninholdene. Man må gerne have en fast styrmand med på sit hold, som ikke tæller med i begrænsningen. Ny regel, hvis man havde været fast styrmand med 4-5 hold, så får man en medalje.
Picture
I Københavnskredsens Sved på Panden-turnering, er der ofte så mange deltagende hold med, at man runder de 50. Foto Mette Bacher
Birgit: Er reglerne skrevet ned, er der klager, og hvordan fungerer det?

Kenny, vi havde en hel del klager i 2019, af sikkerhedsmæssige årsager, og vi indfører regler fra den ene runde til den anden, hvis vi skønner det nødvendigt. Det kunne være ved vendebøjen, hvor nogen overhalede indenom, og vi lavede en regel, der hedder, at alle, der skal overhale, skal gøre det udenom.
Vi havde nogle heftige diskussioner, men det skal være et hyggemoment, for alle. Vi har valgt at sige, at vi laver nogle regler, vi er lidt firkantede med her.

Claus Sønderborg: Er der mulighed for tre baner?

Kenny, rent fysisk har vi en i Hellerup og en i Sydhavnen, men vi har mulighed for to baner i Hellerup.

Probst: Hvorfor er det få SPP´er, der rejser rundt til LDK - ud af de 41 hold i 2019, var der 5-8 elitehold, som jeg kan forestille mig, der også vil stille op i LDK. Resten hygger sig med at være med, uden at det bliver elitefikseret. Jeg ved ikke, om man kan ramme noget på landsplan, hvor man kan ramme noget for alle, der er sjovt?

Zangenberg: Dem der deltager, er det typisk, at de så stiller op i 2. division?

Simon, KVIK, vi har altid benyttet SPP, som en opvarmning til LD-turneringen, og en måde at komme i form på til turneringen. Det har altid været vores præmiere på sæsonen. Sidste år havde vi kaninhold med til SPP, og det er en fantastisk måde at få skubbet til vores hold, vi kunne bruge det til at få vores folk i gang. Vi har haft op til 13 både med fra KVIK.

Lars, Kolding: hvad med LD-roerne, gør vi plads til dem i SPP, vi er mest opsatte på at adskille tingene, og det vi landede på, hvis det er muligt, at vi laver en SPP og en LDK i en weekend, hvor den i Hellerup er mest oplagt, og vi gør deltagelsen frivillig for SPP-roerne.

Kenny, vi har talt om at sætte en observatør ved bøjerne, så vi får deltagerne til at tænke sig lidt om, det kan finde sted ved de første runder.

Kenny kommenterer : - Vores styrker er, at det er nemt med bådelån. Det er nemt at melde sig til via vores hjemmeside, man kan se tilmeldingerne med det samme. Vi lægger billeder og artikler op, fra løbsdage og resultater. Det gav meget, da vi begyndte på egen hjemmeside. Vi har et godt team, vi støtter hinanden, og vi har nogle gode værtsklubber, og det er fint med buffeter. Roklubben SAS og HDR, der er arrangører, låner både ud. Vi har simple baner, og simpel tidtagning. Det skal være nemt at overholde.
Motiverende og Reportager er vigtige, så man føler, der er opmærksomhed, billeder betyder meget, bådelån, Rising Star-konkurrence har givet mange nye deltagere.

Probst: Bådelån. hvordan gør I det. Vi har forsøgt via hjemmesiden, men indtil videre foregår det ved, at klubberne selv aftaler det indbyrdes. Vi har regler om, at bådene skal benyttes to gange.

Jørgen Zangenberg: Vi kunne godt tænke os at stille op i SPP, kan man egentlig dispensere på den måde, som der gøres nu, men kan det give en begrænsning?
Og hvordan er brugsretten til billederne?

Kenny: Dorthe henvendte sig sidste år, fordi hun ville blive bedre til at tage billeder, men nu er hun så vild med det, at der blev taget billeder af alle runder, og udvidede det med at tage holdbilleder, som beskrev holdet, og til vores afslutningsfest, havde hun lavet en god video, og fik aftenens største bifald. Det hun har lavet, er virkelig populært. Billeder er rigtigt godt, hvis man har mulighed for at tilføje det.

Probst: Hvad gør i med styrmand, LD-styrmænd, vi har lavet en regel, at det er klubbens ansvar, at det er de hold, der deltager, der overholder reglerne. Det er klubbernes ansvar, der stiller op, at det med styrmændene er i orden. Vi tjekker ikke, men det er klubben selv, der sørger for det. Som med kaninerne.

DSR & KVIK, fremlæggelse ved Nicolai Andersen, jeg har været meget glad for det, og holder meget af at rejse rundt, og vi ser ikke, det ene udelukker det andet, vi er enige om, at reglerne skal være nemmere. Lad os skære lidt ned på regler og set uppet, Vi må kunne gøre det nemmere. Kender kun de lokale regattaer ved at se på SPP. I københavn bor vi dør om dør, og så er det også nemmere at få mange deltagere. Hvis man mener, det skal ligge på hverdagsaftener og mene, at det skal være otte gange om året, så kan det godt blive lidt presset.
Ved at lægge det i weekender kan man invitere klubber længere væk fra til at være med, men det er straks sværere i hverdagene. Det giver mulighed for at deltage, hvis det lægges på lørdage, for andre klubber udenfor København.
Man kan udpege en enkelt lørdag ude i lokalområderne. Det kan vi se muligheder i, og det er derfor, vi har spurgt Kenny, om han vil lægge SPP en lørdag, så vi får folk med udefra.
Vi kan nok ikke lokke vores egne med til 5 regattaer, men til nogen af dem.

Simon, vi talte med Kenny om at der stadig skal være den lange klasse for herrerne, og en mix, og for at det skal kunne lade sig gøre, så skal det nok  udvides til at være 4 timer.

Nicolai, det behøver ikke at være så besværligt.

Simon, KVIK, vi ser gerne 4-5 regattaer.

Zangenberg: Spørgsmålet er, om man skal afsætte fire hele dage?

Nicolai, hvis du alligevel træner meget, så bruger man meget tid på det.

Simon: Vi kommer ind på,  hvorfor folk ikke kommer mere. Der er langt, på Sjælland ser vi ikke, at der kommer mange jyder med.
Det med antal: Hvis man sætter sig op til det, så er det for at vinde et DM eller et FM. Den største grund til, der ikke er flere, der kommer med rundt, er afstanden fra at være motionist og til deltagerne fra DSR eller Kalundborg i mændenes klasse. Ideen kan blive løst ved, at vi deltager i lokale kaproninger.
Jeg er af den holdning, at hvis vi kan mønstre fire løb i år, så er det langt bedre, end at lægge det ned.
Man kan måske allerede se noget i Lillebæltdysterne, så er der også SPP, og der resterer et par stykker mere.
Men hvis man kan lave tre løb på denne måde, så er det det, vi skal have.

Det bør foregå efter samme regelsæt, med flyvende start, og at det skal være nemt og ensartet.
Picture
I de senere år har det ofte været sådan, at Roforeningen KVIK og Danske Studenters Roklub har mødt hinanden ved årets LD-regattaer på spindesiden, så det er blevet til mange nabofighter gennem årene. Foto Mette Bacher
Birgit: En fed tilgang, og er glad for at høre, at I gerne vil det. Det, som vi tænker, vi vil benytte det til, må være at teste nogen nye ting af, og vi kunne godt tænke sig at ro nogle kortere distancer, så man måske kvalificerer nogle vindere til at komme videre. I ser gerne en turnering, der strækker sig over nogle gange, men mine tanker er noget om formiddagen, og noget spas til bagefter.

Jeg tænker gerne en 10 kilometer-rute, så fint nok for mig, men jeg vil gerne appellere til, at jer, der så kommer, at I er med på de alternative muligheder, der planlægges af arrangørerne.
To regattaer den 20. juni og den 15. august, hvor vi tilbyder en eller anden form for regatta. Vi vil gerne forbeholde os retten til at holde en regatta på vores måde, så hvis I ikke er for krakilske til at komme og leve med ind i det, vi prøver, så vil det være fedt.

Prøv med lodtrækningsfirer EFTER regattaerne.

Kolding, hvad med DIF-medaljerne, for de har dem selv på kortbane.

Mette: Kortbanekaproerne fra Bagsværd Roklub nævnte, ved KU-seminaret, at de gerne vil nedlægge inriggeren til DM

Rützou foreslår DM over en dag.

Zangenberg: DIF-medaljer, fedt, men når der kun er to gennemgående både hos damerne, så er det meget tyndt. Men at vinde et FM, hvor der kun er to både, det er også for lidt. Jeg har vundet 24 medaljer, men jeg vil gerne vinde den 25. medalje også. Det er et spørgsmål om at være i konkurrence med andre også. Men der skal samtidigt være en volume til det.

Niels Iversen, LD-udvalget: DIF-medaljer, fint med diskussionen. Det er meget lidt, jeg har været med til at diskutere disse medaljer i HB. Vi skal lave en indstilling til HB om, hvad vi bliver enige om i dag.

Klaus, Sønderborg, det væsentlige må være, at der skal være noget at se op til, og hvad man kan gøre det til. Man skal kunne se, at man kan drive det videre.

Nicolai, DSR, det med at ro om DM på blot én dag, så kan jeg meget hurtigt finde et par stærke kaproere, som kan være med her. Det er derfor, vi bør have flere regattaer til at koncentrere sig om.

Simon, det er grunden til at der skal være 5 regattamuligheder, og Kalundborg Roklub føler sig totalt fortabt i det, eller Nakskov, de kan ikke komme i nærheden af det.
Hvis man kun har løb med handicap, så går der noget tabt for unge mennesker. Det er de åbne klasser, der betyder meget for mig.

Vibeke, Randers: I gamle dage var der kredse, men det er ligesom det, der er ved at blive skabt igen. Os, der kommer fra Nordjysk netværk har to arrangementer, men ellers er der ikke noget. Skal vi begynde på det igen, altså begynde helt forfra? Vores landsholdsroere, mon man kan få dem til at komme forbi, kan man få dem til at komme med ud, og få de unge mennesker til at komme ud? Vi skal gøre opmærksom på, at en inrigger også er en kaproningsbåd. Det bliver heller ikke fortalt til de unge mennesker, at inriggere også kan være noget, der kan ros stærkt i. Vi skal nok finde ud af et eller andet i år, så I er velkomne allesammen.

Birgit: Vi taler om at tynde det ud og gøre det lidt nemmere, men det kommer til at handle om regler og kommunikationen, følge med på ronetsyd.

Fremlæggelse af Nakskov Roklubs indlæg:

v. Mette Bacher, der har aftalt med klubbens formand at fremlægge det:

Til LDKU
Nakskov Roklub er ked af den pludselige og lidt måske mærkelige måde meddelelsen omkring langdistancekaproningens dødsdom er kommet frem på. Vi kunne have ønsket en bl.a. tidligere og mere demokratisk måde, den have været fremlagt på. Vi kan desværre ikke deltage i mødet i Brabrand, hvilket vi beklager.
Vi har dog et forslag til videreførelse af DM i langdistancekapring.

1. Forslag til ny model til afvikling af DM i LDK.
Langdistancekaproningen deles op i en vest og en øst region.

Vest: Jylland, Fyn
Øst: Sjælland, København og Lolland Falster.

Der afholdes to regattaer i hver region. Vinderen i de enkelte klasser går så videre til en finale afholdt på skift i øst og vest.

DM på henholdsvis 25 km for herrer og 10 km for damer bør fortsat bestå måske med et lidt anderledes reglement, som kunne udarbejdes af et reglementsudvalg. (alderskriterier, bådens diverse mål m.m).  

Der kunne så indlægges nogle nye distancer som evt. har en kortere længde til øvrige løb.
Lavere deltagergebyr
Picture
Nakskov Roklub holdt den sidste Langdistancekaproning i 2019, efter den gamle model. Det var DM-finalen, der blev afviklet under rigtigt fine forhold. Foro Leif Thygesen.
2. Bevarelse af den nuværende model.
Allerhelst ser vi i Nakskov Roklub bevarelsen af den nuværende model som værende den rigtige.
Lavere startgebyr. Vi er direkte imod nedlæggelsen af tuneringen.

Vores forslag 1 vil give besparelser i transportudgifter og mindre udgifter i startgebyrer altså en besparelse for klubberne.

Ideen om i første omgang at arrangere lokale konkurrencer kan virke meget godt og lovende for de områder, hvor klubberne som f.eks. i Østjylland ligger oven i hinanden. Dette vil næsten være sig næsten uladsiggørligt for klubber på Lolland-Falster/Sydsjælland da geografien her spiller meget ind, ligeledes tror vi at problemet vil værre det samme i Nord –og Vestjylland. Hvad med Bornholmerne skal de tage til Kbh. for en aften.

Konklusionen må være, at der nedsættes et udvalg til at analysere den kommende model før noget føres ud i praksis.

Havde vi haft en hovedbestyrelse med medlemmer fra de enkelte gamle kredse havde situationen måske set lidt anderles ud. Der er alt for langt fra den enkelte klub til hovedbestyrelsen og fra denne til udvalgene.

Med venlig hilsen
”Lollands Havørn”
Nakskov Roklub
Nakskov den 16. januar 2020

Kommentarer:
Nicolai, DSR, ja, der bør være fire eller fem runder, og det er rart at komme rundt i landet. Det også, hvis det sker på lørdage.

Peter, Svendborg
Jeg har fået så meget input, så jeg er forvirret, men der er to spor i dette her.
Enig med Mette om DM. Vi oplever at letvægtsklasserne er på vej ud og coastal på vej ind ved OL.
Det, jeg godt kan lide ved roningen er, at jeg, som perfektioneret at det ikke er coastal, men det er vilkårene. Hvis vi ikke har en god plan, så kigger DIF på os.
Vi snakker om medaljer, og om vi skal retfærdiggøre det med medaljerne, og kunsten er at bevare det, man har, og om vi skal være fremme i skoene.

Der er Lillebælt og SPP, men dybest set vil der være tre hold, som kommer til at kæmpe om det.
Jeg hører, at der er et kunstigt åndedræt, og det er fint med Lillebæltsmodellen. I Svendborg vil vi gerne byde ind med to ting, og vi vil gerne være med til at holde et LDK i Svendborg, men jeg hører også, at det ikke kniber med arrangører, men med deltagere, men dybest set er det ikke løsningen på den udfordring, vi har.
Jeg var lidt ude i Karlebo Marathon, og jeg vil nævne noget, der hedder et ø-pas, hvor man får stempler, og så går sporten på, hvor mange stempler, man kan samle på en dag.
Hvis vi har vejret med os, så kan vi samle ti stempler på en dag. Men det er noget helt andet, end LDK, hvor vi kunne lave en anderledes langdistancekaproning, hvor man kan samle stempler.

Det vil være en anden måde at lave langdistance på. I stedet for bare at operere med fysik og navigation, så noget brandhow.  Vi skal lave lidt ud over det almindelige for at trække folk til Svendborg. Vi husker tilbage på Lillebælts Blå Bånd. Er det for at have en god oplevelse, en DM-medalje, en fed fest, eller få gode venner?

Niels, Marathon, den har faktisk sin plads i LDKU, men er lagt ned. Den Østjyske Marathon blev lukket for flere år siden. Øresundsmarathon, den gamle Nivå Marathon er lukket ned på grund af for få deltagere, men begge arrangementer har Langdistancedommere fra KU. Nivå forsøger igen, og det bliver den 12. september.
I vil gerne lave LDKU-konkurrence, som den er kendt. Vil det kunne tænkes, at I kunne indgå som en del af et andet koncept, hvor man kører træ til træ, lidt mere uofficielt?
Men folkene er der ikke, vi skal ned at starte forfra.

Simon, vil gerne komme til det sydfynske øhav, men tror dog mht. LD og marathon, at så dør marathon først. Mit største ønske er ikke nødvendigvis DIF-medaljer, men at det handler om, at vi kommer ud at ro, hvor der er en konkurrence, og at der er noget at kæmpe før, men det skal være en konkurrence, man gør det i.

Næste punkt, hvad gør vi nu?:

"Tag´en hel eller del i to", 12. september, fra Nivaa til Skovshoved, og er der tilmeldinger nok, bliver det til noget, 21 kilometer.

Fremtiden, hvem vil bidrage med nogle arrangementer, hjælpe med praktiske ting, gode ideer mm. Både på kort sigt, og lidt længere ud i fremtiden?
Picture
LD-regattaerne i Egå har altid været velbesøgte, og roerne i Egå stod for et brag af en god regatta i 2018. Arkivfoto Søren Uldall.
Annie, jeg synes, der er en stor vilje for at få startet det igen fra bunden af, og lokalt. Mange vil gerne hjælpe, og kan vi gå hjem i den næste måned, og få samlet sammen, og forsøge at få lavet en oversigt, og hvad kunne så få folk til at deltage, så vi laver en stor fælles kalender, så det bliver helt åbent med hensyn til, hvad er det, og hvilken lokal regatta, man hører til. Vi er presset tidsmæssigt set, og hvis vi giver det en måned.

Nicolai, SPP kan være klar den 20 juni, men det er mest i forhold til at der vises hensyn til

Probst: DSR & KVIK ønsker at lave mindst et FM i 2020.

Simon, der foreslås fire løb, lang til herre, langt mix, kort til damer, kort mix.

Probst, vi fremlægger det for HB, som deltagerne ønsker det, hvor distancere kan være anderledes.

Simon: ASR, hvad gør vi med medaljer og mesterskabstitler, det skal vi ikke bruge resten af eftermiddagen til. Vi kan ikke bare beslutte, hvad vi HAR gjort, men det skal være arrangementer, som folk synes er sjove at komme til. Det der med at påpege, hvor stor en succes, SPP er i København med marketing. Bare fordi vi laver et nyt koncept, så skal man ikke tro, at det blot er en succes. Det skal være nemt at deltage i for alle, både arrangører og deltagere, og så skal det markedsføres, så det ikke fremstår negativt, som at "vi lægger det i graven".

Klaus, vi sidder stadig og taler om det samme, at man har en barriere, at man kører fra København til Sønderborg. Vi skal kunne sælge det noget bedre.

Christian P. For mig er det vigtigt at få flere til at ro, og synes, det er interessant. Jeg kan da godt leve med, at man udpeger 5 kaproninger,

Klaus, Sønderborg, jeg tror bare ikke, et år er nok. Hvis vi gerne vil det her, så er et år ikke nok, hvis man vælger at tro på, at venskabskaproninger skal være med til at udvikle LD-turneringen, så skal vi have længere tid til det. Man må tage vurderingen over længere tid, og ikke blot over et år. Man vil måske se en svagt stigende tendens, men der skal bruges meget mere tid og det er op af bakke.

Niels: Uden at have aftalt noget nogen steder, kunne vi måske snakke med Simon om venskabsmatch, jeg kunne godt forestille mig, at vi kunne lave to i vores område. Måske vil Silkeborg og Randers lave noget?

Simon: ASR et skud for hoften, så tror jeg ikke, vi skal sende noget ud, jeg tror, man skal sige, at det er noget, vi beslutter i dag. Vi kan jo nævne SPP og opfordre vores klubber, at se på SPP.

Vibeke, Randers: Vi skal ud og få flere med, så det er ikke os, der sidder her i dag. Vi skal hente dem, så hvordan gør vi det.

Mette, Roinfo: Der er ikke tvivl om, at alle vil have, at det skal fortsætte, men problemet er at få folk ude i klubberne gjort interesseret i at ro Langdistancekaproning

Simon, KVIK:  DSR & KVIK har talt om at, hvis man begynder i Århus med at samle op, så kan det være den første LDK, hvor der bliver mere opbakning til den lokale klub.
Nicolai, for nogen af os, der har roet med før, så kan vi være en slags fødselshjælpere.

Probst, lad os aftale, at når vi skilles i dag, så er det vigtigt, at vi går hjem og kommer i gang.

Søren, Middelbart: Vi sidder her, fordi der ikke er deltagere nok, ikke?

Niels I. Jeg sidder som medlem af coastaludvalget også, og sidder også og tænker på, om vi også skal tage coastal med.

Simon: Man kunne gøre begge dele, KVIKs damer har deltaget i begge dele.

Lars: Kolding, skal vi ikke gå hjem nu og se, hvad vi kan gøre mh. lokale kaproninger?

Probst: Ser gerne, at nogen melder ind med et antal regattaer, så det ikke blot er en.

Annie, det vil give værdi, at det bliver offentligt, for hvis man bor på grænsen, så kan folk få mulighed for at deltage i de kaproninger, som er nær ved en.

Mette, vigtigt med at offentliggøre de lokale kaproninger på landsdækkende medier, så ALLE kan følge med, og deltage i det.

Niels, vi har for tre måneder siden forsøgt at få et svar fra Sekretariatet, om de vil hjælpe os med at få hjemmesiden op at køre, men vi har slet ikke fået et svar. Der har været helt stille, så det har vi nærmest opgivet.

Simon: KVIK, vi har ikke talt om afstanden mht. starttidspunkter, umiddelbart kan man internt aftale, at herreløbet sættes i gang med 30 sekunders mellemrum, og alt efter, hvad der passer sammen, og dameløbet sendes afsted nogle timer senere, så.

Vibeke, har man ikke egne hjemmesider, som man kan benytte

Probst, deltagerne ved mødet skal svare tilbage inden 8. februar.... til LDK.

Da roinfo.dk offentliggør notaterne, d. 15. februar, fra mødet, har LD-udvalget netop meldt tilbage, at man har modtaget flere gode forslag, som snarest bliver offentliggjort.

Roinfo har kendskab til, at Nakskov Roklub, der også havde et indslag på mødet, gerne vil fortsætte med langdistancekaproningerne, og selv byder ind med én over de sædvanlige 10 - og 25 kilometer, men med en ny tilføjelse, at der udskrives et løb for roere, der ikke tidligere har deltaget i langdistancekaproninger.

Nu er det blot at afvente, hvad Langdistancekaproningsudvalget melder ud om, så LD-roerne får noget at se frem til for sæson 2020.


Chokerende video og billeder: - Sådan ser der ud på Brabrand Rostadion just nu

$
0
0
Tekst Mette Bacher
Foto: Brabrand Rostadions brugere på Facebook - og Mette Bacher


Det er ikke mange måneder siden, Brabrand Sø lagde vand til et meget flot DM i noget nær perfekte rammer.
Vejret var med arrangørerne, og således har de dygtige Aarhus-roere igennem flere omgange med afholdelse af roernes Danmarksmesterskaber, været begunstiget af flotte vejrforhold.

Men i disse regnfulde vinterdage, kan de flittige Aarhus-roere IKKE holde selve Brabrand Sø tilbage.
Således er Brabrand Sø gået så meget over sine breder, at nærliggende villaejere ikke kan holde vandmasserne ude, og det kan man heller ikke på Brabrand Rostadion.

Vi indleder lige med et foto fra en skøn DM-dag i 2014, hvor Lyngby Roklubs Alexander Modest venter på sin makker og deres årer!
Picture
Februar 2020:

Billedet tv. - Det er selvsamme bro, th. for flagstangen...

Og se så lige videoen, som en Brabrand-beboer har lagt ud på Brabrand-beboernes hjemmeside...


Klik på Rasmus Hansens link

Picture
Foto: Jacob Lindegaard
Videoen er optaget næsten samme sted, hvor alt var lutter idyl, da DM blev afviklet i 2019.
Picture
En smuk lørdag eftermiddag ved Brabrand Sø. Foto Mette Bacher
Vandmasserne er ikke overraskende også gået ud over roklubben
Picture
Foto: Jacob Lindegaard
Picture
Foto Christian Nielsen
- I skal være hurtige, hvis I skal nå at få den sidste parkeringsplads, skrev fotografen om billedet herunder, og det var den 17. februar. ..
Picture
Sådan så der ud ved Brabrand Rostadions bådehal og opholdsstue for en uge siden. Foto Christian Nielsen

Åbne Fynske Mesterskaber med rekordtilmelding

$
0
0
Picture
Arkivfoto Middelfart Roklub
307 tilmeldinger til årets sidste ergometerstævne
Af Leif Thygesen
”Vi er yderst tilfredse med antallet af tilmeldinger, og vi vil lægge os i selen for at give roerne en god oplevelse, når der skal roes om de åbne Fynske Mesterskaber på Heldagsskolen i Vejlby. Vi har de rammer, vi har på skolen og kunne da godt bruge lidt mere plads, men vi forsøger at organisere det hele, så alt forløber gnidningsfrit”, siger formand for Middelfart Roklub, Søren Lykke-Jensen til roinfo.
Og formanden har noget at have sin tilfredshed i. En uge før stævnet er der tilmeldt 307 startende roere/hold fra 33 forskellige klubber/private organisationer. Sammenlignet med 2019 er der tale om en klækkelig forbedring - der er tale om en stigning i antal tilmeldinger på næsten tyve procent. I 2019 var der tilmeldt 260 roere fra 23 forskellige klubber/private organisationer.
Picture
Med forholdsvis beskeden plads er der altid en intim og fortættet regattastemning, når Fynske Mesterskaber roes på Heldagsskolen i Vejlby. Arkivfoto Middelfart Roklub
Åbne Fynske Mesterskaber er årets sidste ergometerstævne og er således en traditionel forårsbebuder. Efter Fynske mesterskaber kan roerne for alvor se frem til rosæsonen på vandet, der venter lige rundt om hjørnet. Udover de klassiske distancer/antal minutter tilbydes der i Middelfart også et 6000-meterløb, 1000-meterløb for masterroere, sprint på 200 meter og naturligvis holdkonkurrencerne på 4x500 meter.
I 6000-meterløbet er der tilmeldt otte roere, og her bliver der spændende deltagelse af blandt andre den danske mester i langdistancekaproning Bjarke Christensen Bang, Tissø Roklub, og den tidligere Atlanterhavsroer Christian Petersen fra Aarhus Studenter Roklub. Fra Horsens deltager de to coastalspecialister Linda Kærgaard Nielsen og Carl Johan Runge Andersen. Sorø har tilmeldt Christian Mølvig og Birgit Juel-Hansen, begge vandt guld i deres klasse ved ergometer-DM, og endelig er der deltagelse af Jens Wael Møller og Bertha Flensborg begge fra Kolding. Der tildeles handicap, så løbet tegner til at blive en åben affære med Bjarke Christensen Bang som favorit.
 
Yderklasserne bedst besøgt
Der er deltagelse fra Fyn, Jylland, Sjælland og Lolland Falster. Roklubberne fra Sorø, Holstebro, Odense, Køge, Silkeborg og Rødvig har sammen med træningscenter Invictus flest roere til start.
Ellers er det yderklasserne - altså juniorklasserne og masterklasserne - der er bedst besøgt ved stævnet. I Piger Junior C årgang 2006 er der tolv tilmeldinger. Elleve tilmeldinger er der i hver af klasserne Drenge Junior C årgang 2006 og Drenge Junior B årgang 2005. I den anden ende af skalaen er der tolv tilmeldinger i mændenes klasse 50 – 59 år og ni tilmeldinger i de to klasser Herrer 30 – 39 år og Herrer 40 – 49 år.
Også flere af løbene i sprint er velbesøgte, således er hele atten roere klar, når det skal afgøres, hvem der er hurtigst i klassen Piger Junior C 13 - 14 år, mens tolv drenge kæmper i klassen Drenge Junior B 15 - 16 år.
I kvindernes åbne klasse er der blot to tilmeldinger efter en afmelding. I denne klasse skal de to klubkammerater fra Køge Roklub, Mai-Britt Bille og Anna Karina Gravad, afgøre, hvem der kan kalde sig Fynsk Mester i det kommende år.
I mændenes åbne klasse er der seks roere, der bejler til det fynske mesterskab, her i blandt de to DSR-roere Castor Valbum Rasmussen og Peter Stenby. Øvrige deltagere er Michael Mainz, Rødvig, Simon Eskildsen, Esbjerg, Tommy Jacobsen, Horsens og Jesper Foldager, Vejle.
 
Velbesøgte holdkonkurrencer
I holdkonkurrencerne kan regattaen mønstre hele 36 hold. Fjorten hold er til start i klassen klubhold Junior E – B, tyve klubhold er til start i den åbne holdkonkurrence, og Invictus har to hold til start i firmaholdkonkurrencen. Alle holdkonkurrencerne er stafet over 4x500 meter. Geografisk fordeler de 36 hold sig fra Randers i nord til Nakskov i syd og fra Dragør i øst til Holstebro i vest, så også på den måde kan arrangørerne glæde sig over flot opbakning til stævnet.
Invictus har fået udskrevet et specielt løb over et minut. I dette løb skal ni Invictus-roere kæmpe om den interne håneret det næste års tid.
Første start ved De åbne Fynske Mesterskaber går lørdag den 7. marts klokken 11.00, og man regner med at være færdige sidst på eftermiddagen omkring klokken 16.30.
lthygesen@youmail.dk

Åbne Fynske Mesterskaber aflyst

$
0
0
Sidste:
Åbne Fynske Mesterskaber er aflyst på grund af faren for coronasmitte

Coronavirus påvirker roningen - Mesterskaber aflyses!

$
0
0
Tekst: Mette Bacher

Ansvarlige roledere enige - vi aflyser!

I en så alvorlig situation, som den, der har ramt verden, og ikke mindst Danmark, er det vigtigt med ansvarlighed, og i eftermiddag tog fire roledere en vigtig beslutning.

Morten Juel Hansen & Kasper Haagensen, begge dygtige internationale rodommere, Søren Lykke-Jensen, formand for Middelfart Roklub, og Reiner Modest, Mr. ergometer himself, formand for Lyngby Roklub, og Københavns Regattaforening, tog beslutningen om at aflyse Åbne Fynske Mesterskaber.

Corona-virussen er over os, og i dag har myndighederne meldt ud, at man skal undlade at afholde arrangementer med mere, end 1000 deltagere, og det har allerede påvirket idrætten, hvor flere store stævner aflyses.
Men hvorfor have en norm, der hedder "flere end 1000 deltagere"?
Risikoen kan vel lige så godt være til stede med langt færre deltagere, som eksempelvis 100, eller 50?

I morgen skulle Middelfart Roklub have afholdt Fynske Mesterskaber. Med rekordtilmeldinger, hvor arrangørerne regnede med, at deltagere og tilskuere ville runde et flot tal på ca. 400 roere. Men med den seneste udmelding fra de danske myndigheder, var der grund til skepsis, når vi taler sportsarrangementer med mange deltagere - også selvom Åbne Fynske Mesterskaber - trods det pæne deltagertal - ikke helt nærmer sig de 1000 personer, som Sundhedsmyndighederne mener er normen for, at idrætsstævner og arrangementer bør aflyses.
Picture
Arrangør og formand for Middelfart Roklub, Søren Lykke-Jensen. Foto Middelfart Roklub
Roinfo tog derfor kontakt til formand for Middelfart Roklub, Søren Lykke-Jensen, fredag eftermiddag.
- Vi planlægger at gennemføre arrangementet. Vi har været i tæt kontakt med Sundhedsmyndighederne, der vurderer, at hvis vi tager vores forholdsregler, så bør det ikke være et problem at gennemføre mesterskaberne, fortæller Søren Lykke-Jensen til roinfo.dk.
- Nu er det sådan, at når der er maskinroning i lukkede haller og sale, så kan deltagerne jo godt både hoste og hakke, samt svede osv., og det bliver hvirvlet rundt af maskinerne, giver det en bekymring hos jer, spørger roinfo.dk

- Vi har besluttet os for at holde maskinerne i større afstand fra hinanden, end de plejer at være placeret, og så skal vi alle, både deltagere, tilskuere og arrangører huske på, at holde forholdsreglerne med hygiejnen og undlade berøringer, som kram og håndtryk, siger Søren Lykke-Jensen. - Men vi har en aftale med DFfR om at melde nærmere ud om det i aften, og vi planlægger at gennemføre regattaen, lød det fra Middelfart Roklubs formand.
Få timer senere, hvor roinfo har taget kontakt til flere klubber for at høre til, om de stadig planlægger at tage til Middelfart, er meningerne delte.
Et par af de store kaproningsklubber havde allerede taget beslutningen om at melde roerne af. En sjællandsk klub havde besluttet at tage af sted med sine over 50 roere (et flot deltagertal), mens en kendt klub i Jylland, indtil videre ville afvente arrangørernes tilbagemelding.

Sådan lød svarene, da roinfo ringede rundt:

DSRs formand, Kasper Haagensen, opfordrede sine roere til at blive hjemme
Picture
Kasper Haagensen, formand for Danske Studenters Roklub, foto Mette Bacher
- Jeg synes ikke, vi kan forsvare at lade roerne deltage i et ergometerstævne i en fortættet atmosfære med den melding, myndighederne har meldt ud i dag, og derfor har jeg bedt DSRs deltagere om at blive hjemme. Vi vil ikke risikere noget, og jeg mener, man bør tage det meget alvorligt, som tingene er i øjeblikket, siger Kasper Haagensen til roinfo.dk. - Jeg meldte allerede ud i sidste uge, at vi fra Danske Studenters Roklubs side tager vores forholdsregler (meldingen, som er udarbejdet i samråd med en af DSRs kendte masterskaproere, læge, Søren Strange, kan læses nedenfor), og i det hele taget, hvordan vi bør forholde os til den alvorlige situation. Jeg har også forsøgt at få DFfR til at melde ud ret tidligt om holdningen til denne Coronavirus, nævner Kasper Haagensen, der også sidder i DFfRs Hovedbestyrelse. - Hvis det stod til mig, skulle man helt aflyse stævner med så mange deltagere, når man tænker på smittefaren, og derfor har vi taget konsekvensen, og holder os væk derfra, slutter Kasper Haagensen.


Bjarne Hjorth, Formand for Sorø Roklub:
- Jeg skal ikke selv med derover, men Sorø Roklub deltager i Middelfart, det er i hvert fald planen indtil videre, siger formanden for Sorø Roklub til roinfo.dk

Sorø Roklub brillierer med over 50 tilmeldinger. - Vi har taget vores forholdsregler i klubben og har sendt en meddelelse ud til vores medlemmer, slutter Bjarne Hjorth.

Klubben har for et par dage siden taget situationens alvor op, og sendt følgende meddelelse ud:

STOP! Forebyg smitte 5. marts 2020/af Elsebeth Kirkevang Nielsen

Vedr: Coronavirus

Har du været i et af følgende lande:
ITALIEN, IRAN, KINA, JAPAN, SINGAPORE, SYDKOREA inden for de sidste 14 dage bedes du ikke besøge Roklubbens lokaler.

Bestyrelsen Sorø Roklub

Picture
Freddy Quist, kendt roleder fra Holstebro Roklub. Foto Mette Bacher
Picture
Bjarne Hjorth, formand for Sorø Roklub. Foto Mette Bacher

Freddy Quist, kapronings-træner, Holstebro Roklub

- Vi har besluttet os for at afvente udmeldingen fra arrangørerne, og så tager vi stilling til, om vi tager til Fyn, lyder det fra den kendte kaproningschef fra den populære roklub v. Vandkraftsøen, der fortæller, at han netop nu sidder og ser ud over en spejlblank sø, hvor kaproningsbåde ror forbi.



Morten Juel Hansen, Dragør Roklub:

- Jeg har netop meldt mine roere af. Jeg mener, det er ganske uforsvarligt at afholde et ergometerstævne, når meldingen fra myndighederne i dag netop er at inddæmme tingene for at sikre, at der ikke spredes smitte. Jeg forstår slet ikke, hvorfor det ikke tages alvorligt, når vi ser på, at andre idrætsorganisationer har taget deres konklusioner, og aflyser. Ikke mindst, da et ergometerstævne netop kan være grobund for smitte, når deltagerne sveder, hoster, og måske også kaster op. Jeg er meget, meget undrende overfor hvis nogen vælger at gennemføre og trodse advarslerne, og ikke mindst, at roforbundet ikke rigtigt vil forholde sig direkte til det, lyder det fra den kendte træner i Dragør Roklub.



Picture
Morten Juel Hansen har fået bygget en solid kaproningsafdeling op i Dragør Roklub. Her er det sønnen, Frederik, en af de dygtige roere fra Dragør. Flere unge kaproere skulle have roet om Fynske Mesterskaber, men Morten Juel Hansen tog beslutningen om at melde dem af, og blive hjemme. Foto Mette Bacher
DFfR nedsætter task force-udvalg
Dansk Forening for Rosport har tidligere fredag meldt ud, at der er nedsat et Task Force-udvalg, der skal følge udviklingen af Corona Virus, og hvordan det internationale roforbund og Danmarks Idrætsforbund forholder sig til tingene.
Det er DFfRs Formand, Henning Bay Nielsen, DRCs Formand, Thomas Ebert, Sportschef, Finn Trærup-Hansen og Sekretariatsleder, Bent Jørgensen, der står for opgaven med at vurdere situationen og forholde sig til konsekvenserne for aktiviteterne i dansk roning.

Umiddelbart har DFfR besluttet sig for at forholde sig til landsholdsroernes færden i det næste stykke tid, hvor der både er tale om træningslejre og de første World Cups, som netop er beliggende på de steder, hvor Corona Virussen for alvor har slået til, i Italien, hvilket man kan læse ud fra den melding, DFfR har lagt på sin hjemmeside tidligere i dag, d. 6. marts:

"På nuværende tidspunkt er den vigtigste prioritering for det nedsatte task force at vurdere, hvordan vi skal forholde os til de regattaer som ligger i Italien til foråret og eventuelle meldinger fra myndighederne vedrørende restriktioner på afholdelse af større møder."
Sådan lød afslutningen på dagens udmelding fra DFfR.

Men i dag handlede det også om man skulle gennemføre et stort ergometerstævne, og DFfRs Hovedgeneralforsamling i næste uge, der for begge arrangementers vedkommende afholdes på Fyn.Der fremkom dog ikke yderligere oplysninger om dette fra Task Force-udvalgets side.

De ansvarlige roledere fra København valgte at kontakte Reiner Modest, for at drøfte situationen om morgendagens stævne på Fyn, og der var ikke langt fra tanke til handling.
Det ville ikke give nogen mening at afvikle arrangementet, som situationen har udviklet sig på baggrund af myndighedernes udmelding, tidligere i dag.


Opkald fra Søren Lykke-Jensen, Middelfart Roklubs formand:
- Hej Mette, jeg lovede at melde tilbage til dig, og vi har taget en beslutning om at aflyse arrangementet. Det var også sådan, at klubberne begyndte at melde roerne af, og det ville ikke give mening at afholde mesterskaberne, siger Søren Lykke-Jensen, der nu fik travlt med at informere de deltagende klubber om aflysningen.


Opkald fra Morten Juel Hansen, Dragør Roklub
Jeg har netop kontaktet Reiner Modest, og opfordret til, at stævnet aflyses. Det kan ikke være rigtigt, hvis dansk roning gennemfører et stævne, når alle andre vælger at aflyse af hensyn til den alvorlige situation, der er omkring os, og det var Reiner naturligvis helt enig i, siger Morten Juel Hansen.

Picture
Fv. Kasper Haagensen, og Morten Juel Hansen er begge internationale rodommere. De tog en vigtig beslutning tidligere i dag, da de meldte deres roere af fra Åbne Fynske Mesterskaber i Middelfart, og tog kontakt til arrangørerne for at opfordre dem til at aflyse regattaen. Foto Mette Bacher
Picture
Reiner Modest havde brugt mange timer på at laste ergometerne til lørdagens regatta, men han tog en beslutning om at blive hjemme. Foto Mette Bacher
Opkald fra Reiner Modest, Concept II
- Det er det eneste rigtige at gøre, og den beslutning tog Morten Juel Hansen og jeg ret hurtigt, lyder det i telefonen fra Reiner Modest. Vi gør det også af hensyn til dansk ronings ansigt ud af til overfor omverdenen, for det vil være skrupforkert, hvis vi ignorerer de meldinger, der kommer fra øverste sted, og lader som ingenting. Der skal tages en beslutning, og den tog vi. Jeg kontaktede derfor Søren Lykke-Jensen og fortalte, at jeg ikke ville komme til Middelfart i morgen med ergometerne, og heldigvis er det sådan, at arrangørerne ikke får et stort tab på det, da sådan en aflysning ikke påvirker startgebyrerne i denne situation, siger Reiner Modest.
- I øvrigt modtager jeg lige nu, mens vi taler, en melding fra selve Concept II om, at man ikke sender medarbejdere rundt til indendørsregattaerne i verden, så alle tager heldigvis dette her meget alvorligt, påpeger Reiner Modest og afslutter samtalen med: - Nu vil vi også gerne snart se en udmelding fra DFfR om Hovedgeneralforsamlingen. Det vil næppe komme bag på nogen, hvis den aflyses helt.

Mens DFfRs udvalg forholder sig afventende og følger situationen tæt, har andre ro-nationer besluttet sig for at handle for flere dage siden.


TYSK ROLANDSHOLD TAGER KONSEKVENSEN
Således skulle det tyske rolandshold have afviklet en vigtig træningslejr i italienske Varese, og det samtidig med, at det australske landshold ville have befundet sig samme sted, men da australierne forleden meldte ud til tyskerne, at alt var lukket, har de tyske ledere taget konsekvensen: - Vi tager ikke til Varese. Vi skulle have haft udtagelser til M2-, men har besluttet at lade det ske hjemme, og det kommer til at foregå på den olympiske robane i München, skriver tyskerne:


Aufgrund des Coronavirus und der damit zusammenhängenden Schließungen öffentlicher Gebäude in Italien musste das geplante Trainingslager des Männer-Riemen-Teams vom 01.-16. März in Gavirate abgesagt werden. „Das Australian Institute of Sport, in dem die Mannschaft untergebracht ist, hat uns informiert, dass die sportlichen Einrichtungen des Trainingszentrums gesperrt sind.  Demnach ist Rudern und allgemeines Training dort nicht möglich“, erklärt Sportdirektor Mario Woldt.
Zweierausscheid nach München verlegt

De skulle have haft udtagelser i M2-, men har så rykket det til München i stedet for...
Folglich kann auch der für den 03. März angesetzte Zweierausscheid dort nicht stattfinden. Ein Ersatzort konnte aber schnell gefunden werden. „Die Ausscheidungsrennen des Männer-Zweier ohne Steuermann finden nun zum selben Termin auf der Olympiaregattastrecke in München statt. Alle Teilnehmenden sind bereits informiert“, so Woldt weiter.
Auch für das Trainingslager wurde ein Ausweichort gefunden. Vom 06. bis 22. März geht es erneut nach Lago Azul (Portugal), wo die Jungs von Disziplintrainer Uwe Bender bereits im Februar für knapp zwei Wochen ihre Zelte aufgeschlagen hatten. „Wir sind froh, dass wir so schnell reagieren konnten und Ersatz gefunden haben. ( Vi er glade for, at vi har reageret så hurtigt, og har fundet andre muligheder) In Lago Azul herrschen perfekte Bedingungen für die Sportler", erklärt der Sportdirektor. Dort wird die Mannschaft parellel zu dem bereits vor Ort trainierenden Team Deutschland-Skuller die Trainingseinheiten absolvieren.

Roinfo har kendskab til, at også et kursus med danske undervisere, som skulle finde sted i denne weekend i Tyskland, blev aflyst i morges.

SVENSK ERGOMETERSTÆVNE RAMMES OGSÅ
- Lederne bag det store ergometerstævne, SVEARODDEN, der afvikles i morgen, lørdag, samme dag, som stævnet på Fyn, har også taget Coronavirussen alvorligt og sendt en meddelelse ud via Det svenske Roforbund: 


Picture
Næste event, som DFfR skal tage stilling til, og det bør være indlysende, at der snart kommer en klar og konkret udmelding om det, er DFfRs Hovedgeneralforsamling, der skal afholdes næste lørdag, den 14. marts i Middelfart.

På baggrund af dagens udmelding fra myndighederne, beslutningen om aflysningen af Fynske Mesterskaber på Fyn, samt hvad der besluttes i forbindelse med HGF på næste lørdag, har flere roledere igennem det meste af fredagen forsøgt at kontakte DFfRs Formand for en kommentar, og en udmelding om situationen, uden at det er lykkedes at få kontakt.

Nedenfor kan du se, hvordan formanden for Danske Studenters Roklub greb situationen an, med rettidigt omhu, og det allerede den 28. februar:

Coronavirus

Kære medlemmer,
Coronavirus spreder sig i store dele af verden, og lige om lidt kan vi have en pandemi. Problemets omfang skyldes, at virus er meget smitsom, og at der er tale om en ny virus, som ingen er immune overfor.

I Danmark så vi det første tilfælde i denne uge, men det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før vi ser de næste. DSR vil derfor gerne bede dig, som aktiv bruger af klubhuset, være ekstra opmærksom på dig selv og dine klubkammerater i DSR.

Vejledning:
  • Har du været i udlandet, uanset hvor i verden, skal du være ekstra opmærksom på dit helbred. Selv milde symptomer efter udlandsrejse bør foranledige, at man bliver hjemme (feber, snue, hoste, ondt i halsen, vejrtrækningsbesvær)
  • Coronavirus kan smitte før symptomdebut, så er du i tvivl, og har du været ude og rejse i risikoområder, vil vi opfordre til, at du bliver hjemme et par ekstra dage.
  • Coronavirus og mange andre virus smitter ved hoste og væskedryp, så sørg for at hoste/nyse i dit ærme (og ikke i dine hænder). Sørg altid for god håndhygiejne.
  • Når du har trænet i ergometer, på cykel eller med vægte, skal du tørre ekstra godt af med sprit. Det kan også være en god idé at tørre af, før du tager redskaberne i brug.
  • Føler man sig syg, bør man ikke træne og bliv hjemme.

Til sidst vil jeg gerne appellere til folks sunde fornuft, og bede jer om at være ekstra opmærksomme.
Mvh
Kasper Haagensen, formand

Næsten alle mente det var en god ide

$
0
0
Picture
Picture
MEN måske ender det som en fiks ide?
 
Af Leif Thygesen
På roinfo forsøger vi en gang i mellem at lave nye tiltag. Det er ikke alt, der lykkes. For nogle år siden forsøgte vi at lave en afdeling med ”Navnenyt”. Den ide slog aldrig igennem, og afdelingen for navnenyt døde i stilhed efter et års tid uden at nogen protesterede.
Picture
Den 3. februar 2020 skrev roinfo et åbent brev til ronetværkene rundt omkring. I brevet stod
 
Kære Ronetværk
I et forsøg på at få alsidigheden i dansk roning frem, skal roinfo hermed tilbyde jer at få jeres program for den kommende rosæson med på roinfos kalender – kalenderen gælder frem til og med december 2020. Indtil videre er det næsten kun kaproninger, der er på roinfos kalender, men vi vil gerne bringe jeres fællesarrangementer, så man samlet et sted kan se, hvad der sker i dansk roning både på elite- og motionsplan.
​Arrangementer kan for eksempel være madpakketure, fælles roture, lokale kaproninger, træffestævner, stævner for ungdomsroere og lignende. Eneste krav til arrangement er, at det involverer to eller flere roklubber.
Vi hører også gerne om arrangementer, der ikke er arrangeret af ronetværket, men som alligevel har deltagelse af to eller flere roklubber. Det kunne for eksempel være Amagerregattaen, Juleroning, faste påske- pinse- eller andre helligdagsture – altså alt det, som I tager som en selvfølge i jeres roklub.
Send jeres program eller dato(er) for jeres arrangement(er) til lthygesen@youmail.dk og bliv en del af Danmarks mest komplette ro-kalender.
Roinfo kan naturligvis ikke nå at dække alle arrangementer, men vi vil forsøge at besøge et repræsentativt udvalg både geografisk og indholdsmæssigt og præsentere det hele på roinfo – måske er det jeres arrangement, der får besøg af roinfo.
 
Med venlig hilsen
Leif Thygesen
…..
 
PS. Dette brev er sendt til ”Formands-klubben” i ronetværket. Hvor det ikke er lykkedes at finde en formands-klub, er det sendt til den øverste klub på roning.dks oversigt. Er det ikke ”dit bord”, må du meget gerne videresende til rette vedkommende. På forhånd tak.
 
Det åbne brev blev særdeles godt modtaget. Flere læsere udtrykte begejstring for ideen, og DFfRs formand Henning Bay Nielsen sendte en mail, hvor han roste os for det nye initiativ, ja selv en af roinfos ellers meget skarpe kritikere, der ikke bare sådan smider om sig med superlativer, beskrev projektet som ”Rigtig god ide”. Således overøst med roser satte Signaturen sig ned og ventede på, at programmer og oplysninger om arrangementer skulle vælte ind i roinfos postkasse, så ideen kunne føres ud i livet.
Men i dag den 9. marts 2020 må Signaturen konstatere, at der endnu ikke er dukket nogle programmer eller oplysninger om arrangementer op.
Der er nogen, der siger, at man kan tænke så længe over en ide, at det bliver til en fiks ide. På trods af det tror Signaturen tror stadig på ideen, og der kan jo være flere gode grunde til at ronetværkene ikke har haft tid til at sende deres programmer. Måske var programmet ikke helt på plads, men nu er vi efterhånden meget tæt på rosæsonen, så mon ikke programmet er klart nu?
Jeg skal derfor tillade mig at rykke:
Har du et program for dit ronetværks aktiviteter eller et link, hvor jeg kan se programmet, så send program/link til lthygesen@youmail.dk. Du behøver ikke at være formand for netværket for at sende programmet.
Roinfo vil så omkring hvert månedsskifte forsøge at lave et overblik over hvad, der venter de danske roere i den kommende måned.
lthygesen@youmail.dk

Undersøgelse om spiseforstyrrelser

$
0
0
Picture
Model- og arkivfoto. Leif Thygesen. Billedet har intet med undersøgelsen at gøre, men er blot blikfang.
I samarbejde med Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og Psykiatrien i Region Syddanmark

Kære danskere roere
 
Vi søger deltagere i alderen 15-45 år til et projekt, hvor vi undersøger træningsmønstre, kropsopfattelse, spiseforstyrrelser og helbred.
Man kan deltage ved at klikke på linket til vores spørgeskema og besvare spørgsmålene: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=H9CJCZ7JUJ16
 
Det tager ca. 15 minutter at udfylde skemaet, og man kan deltage i en konkurrence, hvor vi trækker 50 vindere af 2 biografbilletter til en værdi af 180kr. Vinderne får direkte besked.
Der er mulighed for at deltage anonymt, og besvarelserne vil kun blive brugt til forskning. Det betyder, at vi ikke tager yderligere kontakt til dig og alle dine svar bliver behandlet fortroligt.
 
Projektet har til formål at afdække forekomsten af spiseforstyrrelser og relaterede problematikker i motion og sport med henblik på at kunne udvikle forebyggelsestiltag.
 
Vi kommer fra Syddansk Universitet og Psykiatrien i Region Syddanmark. Projektleder er lektor og psykolog Mia Lichtenstein. Projektmedarbejder er forskningsassistent og psykolog Lauge Haastrup.
 
Hvis du har spørgsmål, må du meget gerne kontakte Lauge Haastrup: Lauge.haastrup@rsyd.dk eller Mia Lichtenstein: mlichtenstein@health.sdu.dk
 
På forhånd mange tak for dine svar. De er værdsat.
Picture
Venlig hilsen

Lauge Haastrup
Psykolog ,Telepsykiatrisk Center, Telepsykiatrisk Forskningsenhed
Direkte: Heden 11, 1. sal, 5000 Odense C. Hovednummer: 9944 9550
www.psykiatrienisyddanmark.dk

Lukket, aflyst og ramt af restriktioner

$
0
0
Picture
Collage Leif Thygesen
2020 byder på en anderledes og kedelig sæsonstart
 
Af Leif Thygesen
Som roer glæder man sig normalt til slutningen af marts, hvor roklubberne traditionelt hejser standeren som et synligt tegn på, at rosæsonen på vandet er startet. Det er en festdag for roklubberne, og det er også i de efterfølgende måneder, man gør en ekstra indsats for at skaffe nye medlemmer til klubben med roskoler, åbent hus og andre tiltag.
Dansk Forening for Rosport, den enkelte roklubs bestyrelse, ronetværkene og andre har udarbejdet planer for sportslige- og sociale robegivenheder i sæsonen 2020. Kaproerne glæder sig til at dyste på vandet efter at have banket watt efter watt i Concept2 maskinerne, motionsroerne ser frem til hyggelige og sunde ture på vandet, og langtursroerne er utålmodige efter at komme af sted. Jo, foråret, standerhejsningen og sæsonstarten på vandet er imødeset med spænding, begejstring og glæde…
Picture
Collage Leif Thygesen
​Men i år - 2020 - er det hele anderledes. Coronavirussen har overtaget alt. Store dele af samfundet er gået helt i stå. En dyne af skuffelse, mismod og afmagt har lagt sig over Danmark (ja, hele verden for den sags skyld) og dermed også over roklubberne. Jo, der er kun tale om en fritidsinteresse, en idræt og ikke noget livsnødvendigt. De udfordringer svage og ældre udsættes for er betydeligt værre og tåler slet ikke sammenligning med de ofre roerne må bringe. Derfor kan man jo godt tillade sig at være lidt ked af, at man lige nu må undvære det sociale liv og det sportslige samvær, man har i roklubben. Der er jo en grund til, at man er medlem!
 
På rundtur til klubberne
Roinfo har taget en hurtigt rundtur på roklubbernes hjemmesider og de steder, hvor der er opdateret er det ordene: lukket, aflyst og restriktioner, der går igen. Ikke alle roklubber takler problemet på samme måde, men alle de roklubber, der har meldt ud, tager problemet alvorligt og retter sig selvfølgelig efter myndighedernes, Dansk Forening for Rosports og Danmarks Idrætsforbunds anvisninger.
Cirka 50 roklubber havde i går den 14. marts 2020 meldt ud på deres hjemmesider, at klubbens aktiviteter er lukket, aflyst eller er ramt af kraftige restriktioner.
På kort sigt gør det nok ikke så meget. Roklubberne skal nok komme i gang igen, men man kan frygte for den langsigtede virkning. Roning er i forvejen presset rent medlemsmæssigt, og med et ”forsømt forår” er der stor risiko for, at antallet af de nye medlemmer rosporten skulle høste i 2020 bliver væsentlig mindre. Dermed bliver en - i forvejen - uheldig udvikling, hvor medlemmernes gennemsnitsalder stiger, måske accelereret.

Kaproerne særlig hårdt ramt
Man kan kun håbe, at coronasmitten aftager hurtigt, og det snarest igen vil være muligt at mødes uden restriktioner. Roklubberne må så prøve på igen hurtigst muligt at komme op i fulde omdrejninger, ja måske endda ligefrem giver den yderligere gas for at indhente det forsømte.
Et særligt kapitel er kaproerne, der har forberedt sig gennem flere år til OL. FISA har netop meddelt, at forårets tre World Cups og Den Olympiske Kvalifikationsregatta, der skulle roes i Lucerne i tidsrummet 17. – 19. maj er aflyst. Det efterlader landsholdet som et stort spørgsmålstegn. Alt er usikkert – ja, man er endda ikke sikker på, at OL bliver gennemført. Hvis landsholdsroerne og staben omkring dem er frustrerede, er det forståeligt.
Roinfo sender et kæmpe elektronisk og smittefrit knus til alle danske roere med et stort håb om, at roklubberne og roere på alle niveauer - trods alt – må få en god sæson.
lthygesen@youmail.dk

Viewing all 1030 articles
Browse latest View live


Latest Images